Löpning

Det blev en runda när jag kom hem idag. Med kött, potatis och chilibearnaise i magen fick jag rejält håll vid ett tillfälle. Trots detta och med supertunga ben kom jag ändå runt en halvminut snabbare än jag brukar. Så kan det gå!

Här nedan har vi veckans löpning so far. Tre löppass runt på samma runda, sammanlagt 27,69 km. Snart måste jag börja med lite intervaller och något längre pass. Och så gymmandet då.



När jag kom hem och stod och stretchade kom jag på att jag har min spinningskiva kvar på jobbet och en spinninklass imorgon bitti. Typiskt! Så nu sitter jag och bränner en ny samtidigt som jag ska äta och göra mig i ordning för studentskiva. Så det får bli allt för nu.

Trevlig kväll!



Fredag och proteinrikt godis

Godmorgon fredag!

Denna vecka har varit lång trots att det var måndagsledigt. Men nu är det äntligen helg! Yes! Ikväll ska jag på studentskiva bland alla små studenter och känna mig gammal (höhö) och imorgon är det Valborg. Mys! Och så blir det nog en löprunda ikväll, instruerande av min spinnklass imorgon och kanske lite utomhushäng om solen visar sig från sin varma sida.

Jag har för övrigt testat två av Gainomax nya proteinbars och jisses vad goda de var. Som godis med extra protein. De var båda superkrämiga, med god smak utan de små konstigheterna man ibland kan smaka i andra måltids-/proteinbars. Men jag är mer ett fan av riktig mat efter träning där man mer än väl kan täcka in proteinbehovet. Men som proteinrikt mellanmål eller efter hård träning kan jag gärna trycka en sådan ibland. Eller som godis istället för godis? Mmm..


Proteinrikt godis skulle jag säga

Chocolate Orange: 220 kcal och 20 gram protein per bar. Smakar som en krämigare variant av en apelsin/chokladkaka. Inte för mycket av någon av smakerna, utan bara god..

Toffee: 230 kcal och 20 gram protein per bar. Som mjuk fudgeig kola. Jag som är svag för fudge, kola, nougat och allt annat sådant tycker denna är topp notch!



BBC 2011, dag två

Nu har jag ätit min frulle, men är fortfarande hungrig. Det måste bero på att jag var ute och sprang igår igen. Man gör ju av med en del och behöver då tillsätta lite mer. Och det känns, men det är bara att lyda. Idag har jag en härlig känsla i kroppen och lite smärta i benen. Men då känner man ju att man presterat något, vilket jag gillar! Men så till ämnet då. Blogger Boot Camp dag två, sisådär en och en halv vecka för sent. Men bättre sent än aldrig, right?


I det nya lååånga linnet från Nike som vi fick

Dagen började med ett Body Attack-pass. Och jag som inte är någon värst dansant kvinna, utan hellre kör armar eller ben och inte dessa i en kombination med snurrar och hopp gillade detta pass alldeles förträffligt! Visst, jag hängde inte med alla gånger, men det kan jag bjuda på!


Vi body attackar!

Efter detta var det dax att lugna ner sig med lite Body Balance. Av med skor och strumpor och ner på matta och tänj kroppen. Detta borde jag verkligen göra oftare. Men jag har en tendens att prioritera träning, hård sådan, före lugnare och lite mer mental träning. Men en vacker dag kanske?


Jag och Jenna i pausen mellan passen


Hej hej från (smickrande?) töjläge

Dagen avslutades med en instressant kostföreläsning och en Grand finale. Och summa kardemumma får man väl säga att helgen blev mer än lyckad. Tack kära arrangörer. Vi ses på BBC 2012!




Energi

Jisses vad skönt det har varit med fem (!) hela dagars ledighet. Jag har haft det fantastiskt och ätit så mycket godis att jag förmodligen bokstavligt talat kommer rulla fram på min löparrunda idag. Helgen har bestått av minimalt med träning och maximalt med kompishäng, bio, fest, kalas och glass i solen. Precis som det ska vara! ♥

Nu är jag tillbaka på jobbet och jag är trött, men glad. Fyra dagars jobb innan det är dax för studentskiva, Valborgsfirande och helg. Men innan dess ska det hinnas med en härlig ToppLopps-frulle, träning och förhoppningsvis lite mer sol.

Haha, när jag var i stan med en vän här om dagen såg jag denna enmansorkester. Lite coolt måste jag säga. Trummor, dragspel, minipiano och en hel del ljudeffekter - på en person!


Underhållning vid Slussen


Ha en fin dag allesammans!



Lunchspinning

Idag vickade jag på ett 45-minuters spinningpass på lunchen. Jag har svettats, peppat och skrikit lite. Härlig känsla! Så nu har det gjorts av med energi, jobbats med hjärta och fyllts på med energi igen. Men nu är jag hungrig igen, så snart blir det mer käk. Kanske frukt och macka? Och lite påskgodis förstås. Bästa!

Några timmars jobb kvar, sedan blir det en massa ledighet, träning, kompishäng, fest och annat socialt. Det är fint det!

Ta hand om varandra! ♥



Tisdag

Allt blir inte alltid enligt plan. Så kanske att jag delger er av dag två av BBC ikväll. Om tid finnes.

Igår blev det hur som helst en löprunda, samma som i fredags, och det kändes bra i benen. Jag är fortfarande så tacksam för det benen klarar och att jag slipper smärta i benhinnorna. Jag längtar till mina löppass och ser att utvecklingen faktiskt går framåt. Härligt! Nu ska jag bara se till att låta de små rackarna (benen alltså) återhämta sig ordentligt. Jag har en liten känning, typ ilning, i baksida lår/rumpa/rygg. Efter löpturen åt jag en jättetallrik med spaghetti och köttbullar. Hej, hej kolhydrater säger jag. Vad vore jag utan er?


Mycket mat är min melodi

Idag blir det nog lite gymträning på lurren. Jag tänkte köra rygg och biceps och låta mina ben vila. Imorgon ska jag vicka en spinning på lunchen så jag ska väl gå ner och se hur rutinerna ser ut på detta center.

Ikväll ska jag dra till IKEA och spana på skåp att försöka pressa (typ) in i köket där det inte redan finns skåp. Och kanske lite annat bra-att-ha som lätt kan slinka med. Och så kanske jag ska fortsätta/avsluta min garderobsrensning jag påbörjade häromdagen. Som sagt, multitasking är min grej.

Happy tisdag, tjing!



Craftigt

I lördags utförde vi ju några små Get together-lekar i våra snygga BBC-tröjor anno 2011. Nu har jag minsann hittat bildebevis för detta.


På G att leka lite. Lite laddad verkar jag nog vara!



Håll händer, stå på led, spring bakåt, släpp inga händer och så vänd. Typ.



Hela BBC-gänget i säsongens tröja från Craft.


Och så en video från lördagens Primal Fitness/Parkous-pass som jag lånat från BBC-sidan. Lägg märke till vår snygga krokodilgång, våra graciösa aphopp och snygga moves. Och ja, man får skratta åt oss. Det gjorde vi själva.


Handlederna fick jobba en del vilket mina klenisar inte är vana vid.



Måndag

Lite trött och mör i kroppen efter BBC-helgen. Lite för lite sömn och mycket träning. Nu har jag käkat en dundermacka och druckit en stor cappuccino och nu är det bara att kicka igång denna påskvecka. Halvvecka med jobb och sedan ledighet. Hej sömn och hej vårväder. Nu måste det väl ändå officiellt vara vår? Igår satt jag ute och lyckades minsann få lite färg. Så härligt.

Ikväll kommer en update om BBC dag två och så blir det fredagens terränglöprunda igen, trots sega och lätt träningsvärkömmande ben.

Ha en härlig måndag kära ni!



Dax för dag två

Här morgonstressas det som sjutton. Frukost samtidigt som påklädnad och packning sker. Typ. Multitasking är min grej. Om några minuter ger jag mig iväg mot BBC och ska svettas på Body Attack, varva ner med Body balance och lyssna på en föreläsning. Med mera.

Ha en bra dag! Det är soool!



Fortsättning från dag ett

Det var ju gårdagens lunch jag skulle dela med mig av. Och det var en sallad från Ica To Go.


Fetaost, nakenhavre, quinoa, rostade pumpafrön, myntayoughurt..

Efter lurren var det dax för spinning igen. Och redan under första spinningtimmen var jag ju lite mör i benen och likaså under denna timme. Det blev inte bättre av att cykeln strulade rejält. Men ett pass som avslutas med en härlig technolåt gör mig ändå rätt väl!

Dagens pass avslutades med lite självförsvar. Vi fick lära oss att slå med handflatan, det perfekta fingertaget för att peta ut ögonen, lite fastlåsningar av knä och lite annat matnyttigt.


Instuerande av självförsvar.

Dagen avslutades senare med en mycket trevlig middag.



Middag

Nej ni. Jag hinner inte med fortsättningen från dag ett. Jag ska strax springa till tuben för middag på Tabbouli. Under tiden får ni nöja er med en kämparbild som jag snodde av Terese från Self defense-passet som avslutade dagen!


Jag och Jenna i full action.

Springa var det.. Tjing!



BBC 2011, dag ett

Ja, så i morse var det dags för årets upplaga av BBC 2011. Det blev tidig uppstigning, gröt- och mackfrulle och sedan mötte vi upp Jenna på tuben. Väl framme startade dagen med Primal Fitness/Parkour som kanske var lite annorlunda mot vad man brukar träna. Gå som en krokodil, hoppa som en apa eller stå på skallen. Ja, ni hajjar! Men kul och annorlunda var det i alla fall.


Kan det vara krokodiler vi är här? Hmm, jag tror det..

Sedan var det dax för lite lekar av varierande slag. Mycket handhållande och teamwork. Såklart med årets snygga BBC-tröjor på.


Jenna, Carro och Elin - glada flickor!

Sedan var det dax för mig att snöra på mig spinningpjucksen och gå på Tereses spinning. Och jag älskar ju spinning, så det finns inte så mycket att säga om det. Tessan är bra och musiken var detsamma. Kul!


Suddigt men kul!

Sedan var det lunch. Men den delar jag med mig av (nåja) senare. Nu måste jag duscha för att inte missa middagen. Det vore ju hemskt trist! En hungrig Emma är inte alltid en rolig Emma. Nästan aldrig faktiskt.

Hej så länge!





Uppladdningen..

..inför Blogger Boot Camp 2011 blev som följer. Efter jobbet stressade jag hem och stressade vidare ut på nio kilometers terränglöpning. Mycket jobbigt och härligt pulshöjande. Jag är inte van vid att springa terräng, utan brukar spendera mina rundor mestadels på asfalt. Det kändes igår vill jag lova. Men detta ska det bli ändring på! Efter detta mötte jag Elin, som spenderade natten hos mig, och vi köpte med oss mat hem. Matladdningen blev sallad med kyckling, skinka, ost, avokado, grönsaker, dressing och megagott nybakat bröd. Och så en testund på det.


Mmmat!

Och sedan blev det sömn, som vanligt lite för lite. Men sånt är livet på en pinne!

För övrigt, såhär såg det ut på BBC 2010 för den intresserade.



Träning måndag och tisdag

Igår smet jag ner på gymmet efter jobbet och körde lite intervaller på löpbandet. Sammanlagt blev det fem kilometer löpning och en kilometers nedjogg och nedvarvning. Efter det bar det av till Råsunda för fotbollsderby. Det var ju inte den mest händelserika match jag sett och resultatet 0-0 var väl inget att hurra över. Men eftersom alla skyller på att det var första matchen för säsongen så kan man ju inte vänta sig något hejdundrande. Well well..

Idag har jag haft en tröttdag och mest känt att jag behöver sömn. Men eftersom jag ska på konferens, kryssning och känner mig allmänt uppbokad de närmsta dagarna kände jag att jag nog ville få ihop några kilometers löpning i benen. Och det fick jag. 17 kilometer närmare bestämt. Och nytt distansrekord för mig. Jag har en fin smärta (haha, ja!) i benen och känner att jag närmar mig tvåmilsgränsen. Men jag skyndar långsamt och är härligt lycklig över benhinnor som inte smärtar och att jag uppskattar löpningen mer än någonsin. 

Och på tal om tvåmilsgränsen. Nu har jag precis anmält mig till DN Stockholm Halvmarathon den 17 september i år. För andra gången. Förra året blev det ju inte så mycket Halvmarathon som jag hade hoppats.

Nu ska jag sussa. Godnatt!



Veckans träning

Alltså förra veckans eftersom jag inte kunde publicera detta igår. Japp, såhär såg den ut:

Måndag: Instrurera Body pump
Tisdag: Training for runners 55 min, 3 km löpning på löpbandet
Onsdag: Innebandy
Torsdag: Powerstep
Fredag: Vila
Lördag: Instruera Cycling 55 min
Söndag: Vila

Inget gymmande denna vecka. Illa, illa. Jag vill helst hinna köra igenom hela kroppen varje vecka vilket kräver åtminstone tre gympass. Men så har det varit fullt på jobbet så ja, nästnästa vecka kanske? Jag vill även få in något mer löppass. Men det kan nog ske redan imorgon, mellan jobb och allsvensk derbypremiär.

Nu ska jag sova. Känner mig galet trött efter en helg med hockey, kompishäng, födelsedagsfirande och trevlig fika i staden. Natti!



1 april

Det är mörkt och regn. Men det tyder väl på att det är vår? Det snöar ju inte. Och det är fredag. Yeey! Igår blev det powerstep-passet och jag hängde väl inte med i alla steg. Men ger jag det några gånger kan det säkert funka. Om jag får tiden.. Det var i alla fall kul att testa något nytt och ha någon att skratta lite åt (mig själv när jag hoppar ner från brädan samtidigt som andra hoppar upp, höhö).

Efter jobbet idag funderar jag på en löprunda med intervaller. Men jag har sega ben nu och får se hur det blir.

Se upp för alla första aprilskämt nu! Hejsålänge!



RSS 2.0