Natti natti

Nu är det snart sweet dreams för mig. Efter jobbet idag hoppade jag på spinncykeln och körde en Cykelklass på 55 minuter. Sedan var det bara att torka svetten och dra vidare för en Body pump. Lagom mör i benen drog jag hem, käkade en macka på tuben och nu har jag hunnit duscha och mysa med Ejla. Och klockan är..huvva..för mycket!


Linkin Park - Figure.09


Nu sitter jag här med blött hår och tänkte att jag skulle hålla ut in i det sista med att lägga huvudet på kudden för att inte få alltför mycket oönskad frisyr imorgon. Under tiden lyssnar jag på Linkin Park och multitaskar lite på datorn. Men nu är det natti!



Sista augusti

Ja, alltså. Mitt dygn skulle behöva minst tolv timmar extra för att hinna med allt jag måste och vill - utöver jobb.

Fredagens löpning (ja, det är typ en vecka sedan nu..) gick helt ok. Jag kände mig tung i kroppen och jag har långt kvar till min forna form. Men ändå, jag har kommit långt med tanke på att det bara var några månader sedan mitt löparknä bröt ut och jag inte kunde, eller ens fick, springa några hundra meter. Hur som haver. Jag råkade ju springa fel och hittade inte till Ursvik (!) trots att jag var där och sprang runt tre dagar tidigare. Men jag följde en stor väg (oklart vilken) och fokuserade på att bara springa rakt fram eftersom jag visste att risken för att springa vilse skulle öka markant om jag gjorde för många svängar. Trots denna rakstrecka lyckades jag nästan springa lite fel. Men bara en liten bit..

Efter äventyret på nio kilometer var det jobb innan jag drog till Haninge för att gå på en body pump-filmning där jag fick träffa två toppentjejer jag inte träffat på länge och inhämta massor av energi. Och köra Body pump med låtar från releaser låångt back in the days. Och efter det var det fredagkväll, en lugn sådan. Och efter det var det lördag då jag var på Casalls utförsäljning och hittade fem träningslinnen och ett par löparshorts. Score! Och så på kvällen blev det god middag på Koh Pangan och Försvunna på bio med bästa! ♥ Och sedan var det söndag, en liten mellandag sådär. Jag tvättade, råkade sno min grannet tvättid och ja.. Sedan blev det temys med min granne (en annan) och en nedrans massa tjejsnack. Och så var det måndag igen och höstschema på Sats. Jag startade veckan med en Body pump. Mycket skoj! Igår blev det lunchlöpning som inte blev någon lunchlöpning. Jag fick känningar i vaden och begynnande ont i knät så jag valde att stoppa innan jag gjort något dumt, så jag gick in i gymmet och körde rehab för knät och lite ryggövningar istället.

Och så ett tips innan jag jobbar weiter. H&M:s träningstoppar/BH:ar är riktigt bra, sköna och billiga. När man dessutom kan påverka med lite färg är det ju inte helt fel. Här är mina två nya tillskott:


Prisvärt och bra


Så, min uppsats är klar. Ikväll ska jag köra cykling och sedan ska jag vicka en Body pump efter det. Så det blir en sen hemkomst och förmodligen en middag (läs: macka) on the run.

Kram på er!



Fredag

Hej hej!

Det blev en nio kilometers lunchlöpning idag med en ond tå. Men det gick helt ok ändå. Men en utförligare löpningsreflektion kommer senare. Nu är min arbetsdag strax slut och jag ska ta mig till Sats i Haninge och vara med på en body pump-filmning. Så mina smått stumma ben ska få kämpa lite till. Och såklart överkroppen också!


I den här tröjan kan ju inte löpningen gå fel!


Så. Tack och hej så länge. Happy fredag!



Kolhydratladdning och en ond tå

Tjo!

En snabb update innan läggdax (vilket det i och för sig var för länge sedan). Gårdagens Body pump nummer två gick tipptopp. Så gick även middagen med päronen. Eller ja, det var gott. Väldigt gott. Min fläskfilé Oscar med potatisgratäng smakade mer än bra! 

Idag var det cykeldax och jösses mina vänner. Jag tror aldrig jag har svettats så mycket tidigare. Det var en pöl under mig, runt mig, mig. Ja, överallt faktiskt. Och hela salen var i princip igenimmad! Jag hade knappt en centimeter på kroppen som var mindre än genomblöt. Jag var förvånad över att det över huvud taget var något kvar av mig efter passet. Well well. Nog om dagens svettningar.

Till middag blev det pasta carbonara á la mamma då jag ändå skulle förbi och låna deras bankdosa eftersom min verkar gett upp hoppet om livet..




Detta får ses som min kolhydratladdning inför morgondagens lunchlöpning i Ursvik (där jag sprang i måndags). MEN! Vad tror ni jag gör gör jag kommer hem? Jag går in i min ena hantel med ringtån och har efter det ontont! Men jag kan ju böja den, men den känns lite konstig. Varm, öm och lite större än vanligt. Men jag har haft på tok för mycket hinder i min löpning, så nu tänker jag inte låta detta hindra mig. Så. Slut på mitt babbel för nu ska jag sussa; Natti!



Onsdagspump

Idag är sista onsdagen på sommarschemat och således sista onsdagen med dubbelpump. På lunchen utfördes första passet och det var ett bra drag och härligt kämpande från deltagarna. Nu sitter jag och öser in lite energi i kroppen i form av frukt och bilar (skumgodisar alltså..). Strax drar jag från arbetet och hoppar in i Body pump-salen igen. Efter pumpandet ska jag äta middag med kära päronen.


Mmm..



Älskade löpning

Igår blev det lunchlöpning. Dock inget antastande av löpband, utan jag gav mig ut i naturen. Jag hittar ju inte alls i dessa norra krokar så jag fick hjälp av min Sats-kollega att hitta. Och där fanns ju motionsspår av varierande karaktär. Dock vet jag ju att mitt lokalsinne inte är min starkaste sida och jag fick en stunds panik när jag trodde jag irrat vilse.. Men jag kände igen ett (jättejättelångt) skosnöre som jag visste att jag sett på ditvägen och då släppte paniken och jag blev rätt (läs: vääldigt!) lugn igen. Hehe. Dock var tanken att jag skulle ta mig runt cirka sju kilometer efter helgens sex (kilometer..). Men det var ju två kilometer att ta sig till spåret. Och lika logiskt var det då två kilometer tillbaka till Sats igen. Och så sprang jag åtta. Hoppsan. En runda på tolv kilometer blev summa kardemumma. Och lyckan var fullständig när jag hade (och fortfarande har) ett knä med ingen som helst känning av något löparknäont. Ojoj, sicken lycka! Sedan bör det tilläggas att jag sprang i värsta lervällingen vilket gjorde att det tillslut klaffsade rejält om fossingarna. Men inte gjorde det mig något.. På fredag gör vi om rundan, men då ska jag försöka få till 9-10 kilometers löpning.


Härligt leriga fossingar och ben. Tur att det finns duschar.


Om en liten stund är det dax för mig att dra ner och intruera en Body pump. Nu är det sista veckan på sommarschemat och nästa vecka är det höstschema med klasser på måndagar och onsdagar som gäller.



Måndag

När jag vaknade i morse visste jag inte riktigt var jag var. Jag måste ha missat väckarklockan och jag hade inte alls någon tanke på att kliva upp. Hur som helst. I lördags, mina vänner, blev det minsann en liten löprunda på sex kilometer. Utan någon som helst smärta i knät, varken under eller efter passet. Det är lycka det! När jag sedan kom hem premiäranvände jag mitt Wellness rack med fria vikter som jag vann på BBC förra året. Det blev lite biceps, bröst och triceps som fick jobba lite. Med betoning på lite. Men jag ville mest utforska hantlarna och gosh vad de fungerade fint. Vi kommer ha många fina stunder framöver.

Men nu är det måndag. På lunchen ska jag antasta löpbandet och kanske köra lite coreövningar på det. Och ikväll blir det kanske, kanske ett kärt återseende av en vän och en fika på det. Det låter som en rätt bra måndag i mina öron.



20 augusti 2011

Godmorgon! Underbart med lördag!

Mitt möte med naprapaten i torsdags var upplyftande. Han tyckte jag kunde börja trappa upp mina distanser på löpningen! Nu var ju tanken att jag skulle ut på en fem-sexkilometersrunda idag, men vädret är inte det bästa. Inte för att det har hindrat mig tidigare. Det är nog bara så att motivationen inte finns här, just idag.. Men vi får se i eftermiddag om den infunnit sig.

Efter naprapatbesöket var det spinningdax och passet var kul och härligt. Och jag fick fin och bra feedback efteråt! Svettig och härlig (?) drog jag iväg till en tjejkväll på Intersport för lite Tjemilen-pepp. Jag kom precis i slutminuterna men fick se Malin Ewerlöf Krepp och Maria Akraka snacka lite. Med mig hem fick jag lite småsaker:


Tidning, löparstrumpor, vatten, DVD-film med mera.

Nu ska jag hoppa upp ur sängen och få någon nytta gjord. Men helst skulle jag ligga under täcket, mysa, gräva i en jättegodispåse och spana film, en riktigt bra sådan!



Torsdag 18 augusti

Weii, snart är det fredag igen! Min sista Body pump-klass för veckan igår gick bra, men jag kände av ryggen lite mer än vad jag gjorde under lunchklassen. Nu blir det några dagars pump-vila. Ikväll kör jag Cycling på sprillans nya cyklar och sedan blir det egenträning fram till tisdagspumpen. Idag ska jag även gå till naprapaten och bli knådad och så får vi se vad status blir där. Men nu: Jobb. Mycket att göra!

Igår när jag kom hem från träningen drog jag hem till päronen för att vattna blommorna och spana fotboll. Och då passade jag på att äta något snabbt och lättlagat som jag inte ätit på länge..Pyttipanna! Jisses, underskattad mat det där. Jag får mina kära kolhydrater och jag lägger till två ägg för att öka proteinmängden. Och aldrig förr har väl rödbetor smakat så bra. Bör jag tillägga att jag var hungrig?


Så enkelt och så gott. Dax att göra egen pytt hemma tror jag..





Från Body pump..till Body pump

Lunchens Body pump gick mycket bättre än gårdagens. Det kan bero på mig eller det kan bero på att salen var fylld med träningsglada själar. Mycket kul. Ryggen kändes bättre idag, men inte helt bra. Nu är det mellisdax, frukt nummer tre och fyra för dagen. Sedan bär det iväg för instruerande av en Body pump till.


Smidigaste mellanmålet



Onsdag

Så var det onsdag. Igen. Idag är det dubbelpump som gäller. En bodypump på lunchen och en ikväll. Gårdagens bodypump var jag inte alls nöjd med. Uppvärmningen var okej och jag var tillbaka på mina ursprungsvikter. Så jag fortsatte så, med ursprungsvikterna alltså. Men i knäböjlåten blev det tvärstopp. Jag fick så ont i kors-/ländryggen att jag tillslut var tvungen att bara utöva halva knäböj. Och så står man och skriker djupare! kämpa! till deltagarna. Ingen bra kombo när man inte får till det själv. I alla fall. Sedan präglades passet av dåliga krafter, lite snurr i pallet och en seghet som kom snabbt. Jag får för mig att jag måste käka lite mer kolhydrater så när jag kom hem igår slukade jag en bautatallrik med mat. Stekt laxfilé, ris, stekta grönsaker, ägg och lite mer grönsaker.

Nu ligger min frukostgröt och skvalpar i magen och jag ska få lite jobb gjort innan min lunchklass klockan tolv. Radion är på i bakgrunden och jag har fastnat lite för den här låten. Förmodligen för att Christinas ljuva stämma är med med lite djup..


Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves like Jagger



What are words if you really don't mean them?

Nu har jag tagit en liten prommis för att hämta lite post. Lite småkyligt och gråtrist ute men skönt med en liten paus så man kan rensa tankarna lite. Nu ska jag käka lunch och ta mig igenom diverse bloggar. Härligt lunchfördriv.

Jag fick just ett samtal från min träningansvarig som hade härliga nyheter. Nu finns 34 sprillans nya spinncyklar i spinnsalen! Weiii! Nu jäklar blir det åka av på torsdag. Hoppas vi ses där!



Chris medina - What are words. Så fin.



Tisdag

Nu är frullen uppkäkad och jag ska ta tag i mitt arbete.

Igår fick jag "nya" naglar igen av min fina granne. Eller i alla fall en ny färg på mina nageltippar. Denna gången med rosa tippar och en silverglitterrand. Jag är mycket nöjd. Men det verkar inte telefonens bilder visa. Jag är inte så suddig i verkligheten. Jag lovar!


Man känner sig tusen gånger fräschare med snygga naglar


Två av mina fem fingrar på denna hand..



Ny energi

Efter jobbet mötte jag upp en vän. Vi köpte en kaffe, promenerade från Fridhemsplan till Skanstull och pratade och pratade..och pratade! Nu är jag nytankad med massa positiv energi vilket känns som ett tag sedan.. Vi avhandlade sommaren, resor och en drös med annat viktigt tjejsnack. Tiden bara rann iväg och vi var framme innan vi börjat. Tyckte jag. Men vi fortsätter avhandlingen snart igen!

Nu sitter jag hemma och har precis käkat kycklingsallad till middag. Nu ska jag laga lite mat (för framtida bruk), ta en dusch och sedan gå ner till grannen och hänga lite. Ikväll hoppas jag på filmmys!

I helgen invigde jag (förutom långklänning, hey vad skönt det är!) en ny väska jag köpte på Lindex för..länge sedan. Den är nästintill perfekt när man bara behöver ha med sig det mest nödvändiga. Jag har en del plagg som finns här hemma med pristagen kvar. Och nu ska de användas. Det är kul när man kan shoppa i sin egen garderob.


Liten, behändig och bra fack!. Och passar till det mesta.

Later!



Nederlag

Jag var på gymmet på lunchen. Kroppen svarade inte som jag hade önskat. Hjärnan var inte där, viljan fanns inte riktigt och framförallt kroppen. Den var inte riktigt trött och inget kändes egentligen inte fel. Men jag orkade inte. På sluttampen blev jag halvsnurrig i pallet och lite skakig i benen. Jag vill ju alltid söka ett varför på varje nederlag. Så jag funderade lite efter passet. Det blev löpning/gång i 25 minuter, sedan körde jag tre tricepsövningar och en minut i plankan. Jag avslutade med lite mer löpning, men då sa kroppen ifrån rejält så de minutrarna är nog inte värda att nämnas. Jag känner fortfarande att jag bor i en trött kropp. Så. End of my analysis. Imorgon är det nya tag. Då kör jag min bodypump efter jobbet.



Helgen

Måndag morgon idag och helgen har bjudit på lite olika ting. I lördags var jag och socialiserade mig en stund med mina nya Sats-kollegor. Efter det blev det trevligt drinkmys på Söder med första parkett till Midnattsloppet. Vi gick även ut på gatan och spanade in den oranga ormen. Jag blev imponerad av tempot som många av löparna höll och min löparlust tändes som attan. Kvällen avslutades med blomvattning hos föräldrarna och en prommis hem.


Det är inte för att bilden är tagen med mobilen som den är suddig. Det är ju för att de springer fort..


Igår var jag och hälsade på min farfar som jag känner lite skuld att jag inte träffat på riktigt länge. Vi satt och pratade i nästan två timmar och det gjorde nog gott för både honom och mig.

Och just det, nu får jag ju äta igen. Det smakar ljuvligt och nu ska här tränas. Idag blir det (förhoppningsvis) fyra kilometer på bandet och kanske lite styrka på det. Jag känner att jag måste tanka endorfiner för att få lite energi till att gå runt just nu. Bästa medicinen.

Glöm inte att ta hand om varandra och leva här och nu! ♥



Seg morgon

Hej hopp!

Lilla Ejla verkar må bättre idag och har käkat en massa mat. Nu ligger hon i fönstret och sover och jag kan känna mig lite lugn igen. Denna morgon har inte varit en av mina mest produktiva. Sista dagen på fastan idag och jag känner mig ovanligt seg i kroppen. Jag blir trött av minsta lilla. Men nu ska jag ta mig i kragen, gå upp till mig, rensa och fixa lite, duscha och fundera ut vad jag ska ha på mig idag. Sedan drar jag iväg till Sats för möte och lite socialt umgänge.

Jag får försöka matcha dagens kläder med mina snygga naglar som min fina granne Natta gjorde på mig här om dagen. När jag får lite mer tid över ska jag också sätta mig ner och öva mina färdigheter.


Blått är ju favortifärgen i alla väder. Typ.


Lite småsuddigt men..


Fredag

Efter rivstarten av alla min pass denna vecka var kroppen igår galet drabbad av träningsvärk. Då var det skönt att hoppa upp på spinncykeln och köra ett kul pass med gulliga deltagare. Det är alltid trevligt när deltagarna på en klass kommer fram efteråt och ger feedback, har synpunkter, frågor eller bara för en liten chit-chat. Igår intogs även frukt för att få i mig något som gav tuggmotstånd och som gör att min kropp inte bara bryts ner av träningen. Snart är det back to normal och då blir det gymbesök och löpning som står på vänt. Och mina pass såklart!

Ikväll VAK:ar jag. Egentligen skulle jag på födelsedagspartaj, men istället är jag hemma för vård av katt. Vår lilla Ejla har kräkts tre gånger och tidigare var jag kolugn. Men nu visar jag minsann den lilla hönsmamman i mig och servar henne med vatten och håller i smyg alla tummar och tår att hon inte ska kräkas igen. Jag saknar en sjukvårdsupplysning för kissar. Finns det? Men tack för google i alla fall!


Utanför fönstret händer spännande grejjer. Både fåglar, träd och bilar.


Mys i knät

Nu är det i alla fall helg. Som jag väntat! Imorgon blir det en sväng till Sats för uppstartsmöte och innan dess kanske en tur till tvättstugan om jag hinner. Men nu är fröken Ejla på benen så jag ska väl ge mig ut i råtträket och leka lite.

Tjing!



Allvar, kisse och lite träning

Semestern är slut och igår började allvaret. På många sätt. Det var dax för jobb och således tidiga mornar, rutiner och allt som hör därtill. Dessutom kickstartade jag hösten (okej, det är fortfarande sommar. Men jag kallar min post-semester för höst) med en fasta. Jag ska köra i sex dagar med start igår. Jag intar endast flytande föda i form av juicer och en herrans massa te. Och så buljong till middag, dagens höjdpunkt! Visst är jag hungrig och visst saknar jag en ciabatta med ost och smör, en pizza med beasås eller bara en kall potatis. Men jag vet att detta gör mig gott och efter detta blir det fokus på bra mat och mycket träning. Jag säger hej till gymmet igen och ska komma i löpform om bara mitt löparknä ger med sig. Vilket det ska. Det kommer bli en grym höst!

"Hösten" startade även på bästa sätt genom en ny familjemedlem. Säg hej till Ejla, en snart tolv veckor gammal liten kisse som är så söt att det är svårt att lämna henne. Just nu är vårt mission att få henne att gå på lådan och att inte gnälla så mycket på natten. Och hey, vilka framsteg hon gjort på bara två nätter ♥


Gosigaste lilltrollet man kan tänka sig


I natt har hon varit så mysig och behövt närhet som vem som helst

Nu är det jobb och ikväll fortsätter hela "höstuppstarten" med att instruera en bodypump. Det var x antal veckor sedan det skedde sist, så det ska bli mer än roligt. Jag plockar av lite vikter nu i fastetiden för att sedan kunna öka till minst det dubbla mot vad jag hade innan, till nästa vecka (höhö, ironi). Men nästan i alla fall.

Kram!





Sista semesterdagen

Hej hopp,

Sista semesterdagen idag, sedan är det helg och på måndag börjar allvaret igen. Jag längtar inte alls även om det går rätt snabbt att komma in i rutinerna igen. Och något jag längtar efter är att instruera mina pass igen. Det kör igång på tisdag med body pump.

Igår lämnade jag landet och drog hem till stan igen.


Här togs säsongens andra dopp igår. Det var svårt att lämna detta..

Nu sitter jag och kikar på Nyhetsmorgon, men ska samla ihop min tvätt och dra ner i tvättstugan. Sedan ska jag väl duscha och pudra näsan och börja ladda ingör kvällens kryssning. Just nu är jag halvpepp. Men bara jag vaknar till, får mjuka upp min stela nacke och så en dusch på det så. Men den ständiga frågan; Vad ska jag ha på mig?!



Första doppet

Tjo!

Semester, hur härligt är det inte?

Idag har jag minsann badat! Säsongens första dopp och det ska tydligen vara så att jag måste ta mig till landet för att detta ska ske. Men bättre sent än aldrig. Sedan har jag cyklat också. Cirkus 2,2 mil för att köpa tidning och lite så. Jag såg en orm med två gula prickar på skallen som kunde vara både levande eller död. Jag vågade inte direkt stanna och se efter. Men den låg i alla fall kvar på tillbakavägen..


Utsikt över gräsmattan. Jag är sugen på badminton. Någon som är på?


Nyaste bygget på tomten.

Nu sitter jag (på min onda rumpa. Ajaj, redan ont efter cykelturen) och lyssnar på första Champions League-kvalet mellan Malmö FF och Glasgow Rangers, men funderar på att gå in och sätta på en rulle strax.



Augusti på landet

Hej hopp!

Efter en underbar helg i Köpenhamn och Malmö, dock utan så mycket fotboll som man kanske önskat eftersom matchen blev avbruten efter 13 minuter, tog jag igår mitt pick och pack och hoppade på tåget till landet för att hämta krafter.

Imorse körde jag en femkilometers joggingrunda med gånginslag i uppförsbackarna. Det var tungt och nu i efterhand har jag småkänningar av mitt löparknä. Inte kul, så därför tar jag till cykeln imorgon och ser om jag kanske kan ta en liten löpartur igen på torsdag.

Hur som haver. Sedan blev det en tripp till Eskilstuna för shopping och ett besök hos faster och farbror och lite gull med mitt nyaste kusinbarnstillskott, en söt liten tös på fem veckor. På hemvägen köpte vi med oss pizza så min fläskfilétomatost-deg ligger nu fint i magen..


Sverige är sjukt fint..


..taget i farten med iFånen.


Mmm..mat!

Nu ska jag dra mig in från altanen och så blir det film för hela slanten. Imorgon hoppas vi på sol och bad. Än har jag inte tagit säsongens första dopp. Skandal!



RSS 2.0