Bullrus

Man skulle kunna tro att det är något slags löplopp. Men nej, det är varken någon ny variant av Tjurrus eller Vårrus. Det är bara en god sockerbomb som jag suktat efter hela dagen.

Vad gör man när det är tusen saker att göra som känns lite tunga? Man tar en bulle och en stor cappuccino och drar nytta av efterföljande rus och hoppas att det inte fem minuter senare resulterar i ett kraftigt blodsockerfall.


Suddig men god..

Senare idag ska jag iväg på ett möte och efter det tänkte jag testa PowerStep om jag får plats på klassen. Jag som inte är mycket för dans- eller aerobicsklasser (eller avancerad step för den delen) har hört att denna klass innehåller enkla steg på brädan varvat med styrka. Det känns som en fin utmaning att börja med. För det sägs ju att man ska utmana sig själv, right? Och det gör jag genom att placera mig i en miljö där jag inte känner mig helt hemma. Men vem vet, snart kanske jag gör det?

Jaja, slut på mitt babbel. Back to bulle. Tjing!Onsdag

Igår körde jag mitt andra Training for runners-pass och det var på det stora hela uppbyggt på samma sätt som det jag var på tidigare. Dock körde instruktören igång body pump-skivan och så fick vi jobba efter den musiken. Och visst, det är väl kul för den som inte redan lyssnat sönder den (nåja, inte ännu kanske..), men jag skulle gärna se att instruktören hade lite egen fantasi vad gäller musiken. Men jag lyckades kämpa och svettas ändå. Såklart. Efter det brände jag av tre kilometer på löpbandet med trötta ben som höll samma tempo som i söndags. Skillnaden var alltså att jag då körde 16 km, idag blev det tre. Efter det tog jag en nedvarvning på en kilometer och sedan blev det shopping följt av lite stadshäng med två vänner. Mys!

Idag har det varit fullt ös och en del att göra på jobbet vilket resulterade i grötlurre och mackor framför datorn. Men det funkar det också.Nu ska jag strax iväg och ta min tredje och sista Twinrixspruta och sedan ladda för innebandyträning ikväll. Fullt ös var ordet!Veckans träning

Japp, såhär såg den ut:

Måndag: Instrurera Body pump
Tisdag: Training for runners 55 min, 3 km löpning på löpbandet
Onsdag: Innebandy
Torsdag: Powerstep
Fredag: Vila
Lördag: Instruera Cycling 55 min
Söndag: Vila

Inget gymmande denna vecka. Illa, illa. Jag vill helst hinna köra igenom hela kroppen varje vecka vilket kräver åtminstone tre gympass. Men så har det varit fullt på jobbet så ja, nästnästa vecka kanske? Jag vill även få in något mer löppass. Men det kan nog ske redan imorgon, mellan jobb och allsvensk derbypremiär.

Nu ska jag sova. Känner mig galet trött efter en helg med hockey, kompishäng, födelsedagsfirande och trevlig fika i staden. Natti!Tisdagsträning

Igår var jag mör i benen efter söndagens löpning och även idag har jag lite känningar. Dock mest som träningsvärk i vader och baksida lår. Men nu är det på det igen. Idag blir det Training for runners på Sats och om jag (läs: benen) orkar så tar jag mig en tur på löpbandet efteråt. Efter det blir det middag och häng i staden med en vän. Nu har jag laddat med ägg (såklart!), avokado och kaffe och ska ta och pysa iväg.

Se till att masa er iväg till träningen. Bums! Tänk på känslan efteråt. Tjing!

(Och ja, en ny kategori: Löpning. Här samlar vi såklart allt som är relaterat till löpning och årets mål: Halvmarathon. Och 2012:s mål: Marathon!)

Tjing igen!Löpning

Jag började min löpning utomhus förra veckan med en femkilometrare. Det kändes bra och benen var pigga. Jag har inte kört löpning nu på ett tag och jag har varit så rädd att mina onda benhinnor ska slå till igen. Mina benhinnor spökade hela förra säsongen och jag kom inte upp i några toppdistanser eller tider. I tisdags körde jag min runda två varv och sprang således en mil. Och det kändes hur bra som helst hela rundan och jag var galet lycklig att få springa ute med en sådan bra känsla i ben och andning. Igår hade jag planerat in löpning igen och ville gärna köra min runda tre varv men vågade inte riktigt hoppas att mina ben skulle mäkta med det. Men har jag bestämt mig så har jag, så det var bara att sätta igång. Och jisses vad skönt det var. Jag sprang min runda tre varv, 15 km på strax under 90 minuter. Ingen topptid, men med vetskapen att jag endast sprungit denna distans en gång tidigare förra sommaren var detta ett mycket positivt besked. Sedan fortsatte jag hem till mamma och pappa och distansen slutade på 16,29 km med ett medeltempo på strax under sex minuter per kilmometer. Och detta är även mitt nya distansrekord. Nu kör vi!


Redo för årets första löpning

Jag invigde min pulsklocka igår också. Jag tror att min Garmin Forerunner 110 och jag kommer få en fin tid tillsammans! Nu kan jag följa varje steg jag tar och se på min statistik och hur jag utvecklas. Like it!

Nu är det jobb, sedan tandläkaren och efter det instruerande av body pump som gäller. Later!En bra dag

Receptet på en bra dag? Jo, härlig stämning på jobbet, ett skönt lunchspinningpass, en shoppingraid inne på H&M, en fullsmockad bodypump-klass med härliga deltagare och fantastiskt fina ord efteråt samt en Djurgårdsvinst i den fjärde kvartsfinalen mot Luleå. Låt oss bli det första lag att ta fyra raka, som krävs för att ta sig vidare till semifinalen.

Men nu är det läggdax för moi. Och se, jag är duktig (det vill säga tidig) idag. Låt detta bli en fin trend framöver!

Vad gillade ni Melodifestivalen i lördags förresten? Jag gillar ju Saade, det kan jag inte förneka. Nu laddar vi och hoppas på storslam i Eurovision i Tyskland i maj!

Nu var tanken att jag skulle lägga in Popularlåten här.. Men det verkar ju inte fungera. Why? Men här finns den att lyssna på hur som helst. Natti!Nytt steg som SATS-instruktör

Sådär. Nu har jag fått mitt första fasta pass på Sats. Det är Cycling på lördagar. Inte den bästa av dagar eftersom jag föredrar att köra mina pass på vardagar. Men vad gör man inte såhär halvvägs in på terminen? Man tager vad som finnes. Och nu känns det hur bra som helst! Jag känner att jag hamnat på ett bra center och nu är det bara att hårdköra!

Nu följer jag för övrigt första kvartsfinalmatchen Luleå-Djurgården på de flesta media som går, förutom på televisionen. I slutminuterna kvitterar Djurgården till 1-1. Och där kunde man andas för ett ögonblick igen. Snart väntar sudden tills någon gör mål!

Nu måste jag hålla min tumme. Läste någonstans att det betyder otur att hålla båda. Skrockfull? Nejdå, inte det minsta..

Update: Vi tar dem på torsdag på Hovet.SM-slutspel

Jag sitter och följer lottningen till SM-slutspelet och efter sin sjätteplats i serien ska Djurgården nu möta Luleå i kvartsfinalserien. Nu håller vi tummar och tår för vårt Djurgården och har en fantastisk lördag.

Kram!RSS 2.0