Fredag!!

Underbara fredag. Sista dagen på kursen idag och sedan är det helg. Jag ska i och för sig jobba en del, men ska även hinna med hockey, träning, lussebullebak och fest! Och vänja mig av med nässpray. Nedrans beroendeframkallande det där.


Såhär ser dagens vy ut. Med dagens första kaffe.



Ändrade planer

Efter dagens del av kursen känner jag mig minst sagt lite mör och en aning blåst, men det ger sig nog till imorgon.

Nu skulle jag egentligen på Body pump-kvartalsutbildningen, men istället ska jag iväg och vicka en Body pump vid Odenplan.

Trevlig kväll!



Torsdag

Nu sitter jag och käkar frukost och ska om en stund dra iväg till kursdag nummer två för mer försäkringsekonomi. Och mer fika! Efter det får jag driva omkring på stan en stund innan det är dax för kvartalsutbildningen i Body pump! Det ska bli grymt med ny musik, ny koreografi och nya övningar! Nu har jag kört den gamla i en evighet och känner att jag har svårt att vara innovativ. Så in med ny energi, tack!

Nu ska jag packa ner träningskläder och klä på mig. Adjö!


Lite ljusterapi i höstmörkret. Men vore det inte för mörkret kan man typ tro att det är sommar.



Kursdag + träning

Efter en dag med försäkringsekonomisnack är man lagom mör i skallen, trots att man kör efter schemat frukost-fika-lunch-fika-fika-gå hem. Herrejösses, man gör ju inte annat är äter och fikar på kurser och konferenser. Och jag som dricker max en kopp kaffe i veckan har under dagen tryckt i mig cirkus tre koppar. Lagom kaffeskakis efter det. Hur som. När vi slutat drog jag till Medis med en vän och gymmade överkropp. Biceps, triceps, bröst, rygg och lite rehab för löparknät. Och hey vad man mår bra efteråt. Eftersom jag fortfarande är mätt efter dagens laxlunch med potatissallad och räkmojs (och alla fikor!) sitter jag nu och käkar mackmiddag med ost, tomat och avokado.


Fika nummer tre i ordningen..?



Äppelkaka

Godmorgon!

Min förkylning har inte gett vika ännu, utan har istället satt sig som lock för öronen och en täppt näsa. Men tur att nässpray finns, vad skulle jag göra utan det? Just nu sitter jag på Sveavägen och käkar frulle. Eller ja, inte mitt på vägen, men i en byggnad intill. Jag laddar för en tre dagars kurs som jag hoppas blir intressant och matnyttig. Så länge kan ni få ett recept på en äppelkaka som jag älskar och gjorde till fars dag. Och den är lätt att få till också.

3 syrliga äpplen
½ dl ljus sirap
½ dl vatten
100 gram smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem mjuka i sirapen och vattnet.
3. Rör smör och socker mjukt. Tillsätt ägget.
4. Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker och knåda ihop till en deg.
5. Tryck ut 3/4 av degen i en form. Lägg i äpplena. Kavla ut resten av degen och lägg som ett lock ovanpå.
6. Grädda mitt i ugnen, cirka 30 minuter. Sikta över lite kanel och florsocker om du vill. Och servera med vailjglass, vaniljsås eller grädde. Klart!


Gott!



Frustrerad kvinna

Igår efter jobbet tänkte jag hoppa upp på löpbandet. Vilket jag gjorde. I cirka femton minuter. Efter det hade jag så ont i höger benhinna att det inte gick att springa längre. Förbannad gick jag hem och tänkte att jag gör mitt egenkoreograferade corepass, bästa för magen! Jo, det gjorde jag. I cirka fyra och en halv minut. Sedan dog musiken. Vad sjutton!! Detta gjorde mig halvt frustrerad, men efter lite socialt häng började livet åretvända. Tills.. Jag får halsont! Kan det rent ut sagt vara så att det var meningen att det inte skulle bli någon träning igår?

Jag vaknade sedan i natt med knivar i halsen och nu känns det inte mycket bättre. Jag är halvrisig och nog lite febrig så det blir till att vicka bort både min Body pump på lunchen och min Cykling ikväll. Suck alltså.

Nu ska jag jobba på, försöka bosta min friskhet och döda sjuklingen i mig. Ikväll blir det hockey med pappa. Djurgården - Färjestad. Vinst nu, TACK.

Ha en fin dag!



Maaat

Ett inlägg om NY-shopping kräver ju ett inlägg om..? Mat såklart. Den andra saken jag anser min vara bra på här i världen. I alla fall att äta. Och det är ju sunt. Anyway. Luncherna när jag var over there var inte så frunktansvärt spännande. Jag behöver bara säga hamburgare för att sammanfatta veckans lunchmåltider. Eller ja, förutom en kycklingsallad jag tog en dag. Som var..hmm..hur ska man uttrycka sig. Ganska lite sallad och ganska mycket kyckling-potatis-cole slaw-mojs. Men gott var det. Middagarna var desto mer spännande. Från pasta i Little Italy till staaark kinamat på en liten kinarestaurang som låg en liten insväng från typ..sjunde avenyn? Och så lite baby back ribs på det.


Frukost - bagel och kaffe. Typ varje dag.




Och så lunch - hamburgare. Typ varje dag.


Såå god pasta med en miljon sorters ost


BBQ-baby back ribs


Joråsåatt..


Vi blev inte riktigt kloka på vilken proteinkällan var. Kyckling sades det, men vi höll inte med..


Aaah, jag blir riktigt hungrig. Mat kanske?


Hej på er!



Cykelworkshop

Idag var jag på en tre timmars lång workshop för Sats-intruktörer i cykling. Det är lätt att fastna och bli lite enspårig när man ska lägga upp sina klasser, så det var kul att få lite ny inspiration och nya tankesätt att använda. Jag får ta och sätta mig ner någon dag framöver och bygga ett nytt cykelpass och se om jag får användning för det vi gick igenom idag.


Liten sträckning av kroppen innan allvaret sätter igång..


Nu ska jag käka Snickers-lookaliken från igår och en äppelkaka jag fixade ihop idag, till fars dag. Sedan ska jag knalla hem från päronen och inta TV-position.



Hälsomässan 2012

Igår var jag ju på Hälsomässan och inspirerades. Dock kan jag tycka att träningsdelen har fått ge vika för det jag kallar lite flumflum. Det var en bra och tydlig uppdelning på mässan men jag saknade en massa träningsinspiration i form av utbildningar, olika gymkedjor som representeras, träningstips, träningsnyheter, träningskläder och så vidare. Det var desto mer av massage och massageprylar, mindfulness, ekologiska produkter och annat. Visst, allt i kombination är förvisso hälsa. Men för mig är det träning, kost, vila och välmående som står i fokus!

Men bortsett från det är det ju kul att vandra mellan montrarna, spana på fru Skipper, smaka lite nötblandningar och sätta sig i en massagestol. Och höjdpunkten var nog mina 15 minutrar med klassisk massage där mina muskelknutor fick sig en omgång och jag faktiskt kände att nacken var rörlig efteråt. Dock har jag en släng av träningvärk där idag, men oj så värt det är.


Allt för hälsan 2011


Många ville in och spana

Vi avslutade med en föreläsning som behandlade Helhetsmetoden där man ska hitta sin hälsovikt med LCHF och KBT. Jag är ju inget jättefan av dieter och framförallt inte de som plockar bort eller rejält minskar kolhydraterna. Men att hitta en hälsovikt (inte ideal eller "bra" vikt) tror jag inte är helt fel. Och det är även hur man hittar den som är viktig. För mig är det utan pekpinnar. Hellre unna än förbjuda - bästa grejen!


Den avslutande föreläsningen


God natt

Hälsomässan idag var en liten besvikelse. Jag tycker att den, i mina ögon sett, blir mindre och mindre intressant för varje år. Men mer om det imorgon (idag).

Nu är jag precis hemkommen från mammas födelsedagsfirande och jag är både mätt och trött. Och jordnötschokladkladdkolakakan blev lyckad. Den smakar precis som Snickers så om man gillar det är det ju en hit!

Nu ska jag sussa och ladda inför workshopen för cykelinstruktörer imorgon. Jag hoppas på en del träning på cykeln också, man vet aldrig! Och nu känner jag att det inte blev så mycket av med min förkylning vilket är mycket trevligt!

Natti allesammans!



Kladdkaka med jordnötter

Blä, jag känner mig lite halvrisig. I natt har jag känt mig febrig och lite snuvig och nu har jag ett tryck över skallen och känner mig lite småhängig. Jag hoppas på en endagsgrej för imorgon ska jag hoppa upp på spinncykeln i tre timmar. Det blev inte allt för mycket sömn i natt eftersom det blev spontanhäng med mina kära grannar fram till sisådär klockan fem i morse. Men mycket trevligt var det!

Nu har jag precis käkat frulle och ska hoppa in i duschen och göra mig i ordning för att dra till Hälsomässan och inspireras till tusen. Sedan fortsätter jag hem till mor med min kladdkaka jag jobbade ihop igår och firar henne som bara attan!


Kladdkaka med Centerchoklad och jordnöts- och chokladöverdrag


Nu blev det helt plötsligt lite småbrottom! In i duschen och sedan sätta iväg till Älvsjö!

Kram!



Benträning

Nu har jag (äntligen) landat hos päronen. Efter jobbet och en jättesupersallad till lunch, drog jag till gymmet och pumpade ben. Jag avslutade med 15 minuter på bandet med fyra korta tempointervaller. Och så uppvärmning, nedvarvning och stretch på det. Stretchen för benen tummar jag inte på eftersom jag gärna kommer tillbaka från mitt löparknä as we speak. Men med de distanser och tempon jag håller mig på nu känner jag inget i mitt forna löparknä, så vi hoppas att det är gone with the wind och att jag kan börja öka mina distanser så smått. Men jag skyndar långsamt.


Lite skakig på handen när jag kämpar i benpressen..? Hmm. Weird.


Summan av kardemumman: Knäböj och utfall med stång, benpress, benspark, lårcurl, insida och utsida lår och vadpress. Jag känner mig lite som en nybörjare och måste känna in mina vikter. Men när det är gjort, då köttar vi!! Och så blev det löpning på det.

Ojoj, jag ser att jag kört med halvengelska meningar lite här och var. Vad hände med min propra svenska? Tur att ingen språkpolis är här. Eller? Whatever. Oups, där kom det igen. Höhö.

Nu ska jag hoppa ner i soffan och fastna där tills jag får för mig att gå hem och baka kladdkaka. Spännande värre! Krambanan!



111111

Godmorgon! Idag är det fredag och den elfte i elfte tjugohundraelva. Coolt! Jag är trött som attan, men det är inget som träning inte kan råda bot på. Efter jobbet kör jag ben och sedan ska jag försöka bränna av några intervaller på bandet innan jag drar (läs: släpar) mig hemåt och laddar för helg!

Min cykelklass igår kan ha varit den svettigaste någonsin och hey vilket drag det var. Hur kul som helst! Nu blir det vila från mina pass till måndag så jag försöker få till lite gymmande under tiden. Och Hälsomässan. Och födelsedag. Och fars dag. Och så en workshop för cykelinstruktörer på söndag. Det kan behövas för att få mer energi, inspiration och hitta nya vägar att gå. Toppen!

Och här är förövrigt brödet jag fick till i förrgårr. Det är supergott och har ett härligt tuggmotstånd med alla nötter (framförallt de stora halvdelade hasselnötterna). Ikväll ska jag försöka få till en kladdkaka med centerchoklad och jordnötstopping om jag hinner. Och kanske en äppelkaka också.


Finfin frulle


Nu ska jag jobba fram till myslunch, fika och sedan gymmet. Freeedag!!



Löpartights

Jag var lagom trött efter en härlig Body pump på lunchen igår. Och jag blev lagom mör efter en svettig cykelklass efter jobbet. Sedan var det bara att sätta iväg hem för att käka och återhämta sig en aning. Idag är det torsdag med jobb fram till min cykelklass ikväll.

Igår köpte jag två par nya låånga löpartights från Nike. Och kors i taket är de långa på mig med. Jag tycker löpartights kan ha en tendens att vara sådär halvlånga så att vristen syns. Och det är inte så att jag ogillar min vrist, men jag ogillar att bli kylig där om man får för sig att springa ute när det är kallt. Vi får se vad jag tycker när jag faktiskt använt dem. Men snygga är de, helt vanliga utan krusiduller.


Hej hej vinterlöpning!


Ha en fin torsdag kära ni!



Onsdag

Jag höll på att skriva tisdag. Är det verkligen onsdag? Redan?

Jag har grus i ögonen så därför är det skönt att få instruera en Body pump på lunchen idag. Så man får vakna till lite. Imorse till frukost åt jag brödet jag bakade igår. Det var hur gott som helst och det stora plusset var ju att det var superenkelt att få till. Ingen surdeg som behöver mogna i x antal dagar, ingen deg som ska jäsa i en massa minuter. Utan blanda, lassa i en brödform, grädda i ugnen och så klart! Jag hade i hasselnötter, precis som man skulle. Det enda kruxet var att mina var hela. Och skulle vara hackade. Så jag tog fram hammaren och började slå på påsen. Detta resulterade i ett buckligt underlag och inte så hackade hasselnötter. Men vet ni? Det gick ner ändå! Onödigt vetande. Men ändå!

Dax för jobb! Kram!



Träning vecka 44

Jag ligger sisådär en vecka efter här. Om inte mer. Men såhär såg förra veckans träning ut i alla fall.

Måndag: Instruera Body pump.
Tisdag: Körde en halvmils lunchlöpning. Isch, det var tungt.
Onsdag: Instruera Body pump på lunchen och en 55-minuters cykelklass på kvällen.
Torsdag: Instruera en Cykel 55 min.
Fredag: Jag var ledig och köttade ben med min kära granne. Efter det 20 minuters intervallträning på löpbandet.

Lördag och söndag blev vilodagar om man inte räknar en timmes bowling och en utekväll som träning?

Jag vill ju gärna få med några fler gympass, framförallt för överkroppen, och jag vill få in längre löppass. Men just nu jobbar jag med korta intervallpass för att bli snabbare. Och så gymmade jag ju faktiskt ben i fredags vilket ju är ett framsteg. När gymmade jag senast liksom? Nu ska det bli en vana också.

Nu sitter jag och väntar på att mitt bröd (du hittar receptet i länken under räksoppan) ska bli klart i ugnen  och sedan blir det filmmys för hela slanten.

Hejpåer.



RSS 2.0