Gravid!

Ett nytt liv håller på att skapas. En bebis. En individ. Det är så sjukt konstigt och alldeles, alldeles underbart. Att det kan starta inne i magen, växa till sig, utvecklas och sedan ploppa ut som en alldeles egen liten parvel. Det är märkligt.
 
Resan började i mitten av augusti. Eller ja, egentligen en liten stund innan dess. Men i alla fall. Jag kissade på en sticka och hoppla, det blev dubbelstreck!
 
Beviset. Som jag inte alls kunde tro på.
 
 
Sedan mådde jag inte på topp. Illamående fram till omkring vecka 14 var inte trevligt. Men efter det har jag mått fint, bortsett från en del humörsvängningar och hormonrubbningar och allt vad det är. Någon matlust har jag inte direkt haft, men det kan också bero på all stress som varit denna kaotiska höst. Och tränigslusten försvann för att nu börja smyga sig tillbaka igen. Jag saknar ju gymmet! Tanken är att jag ska köra mina Body pump-klasser fram till mitten av januari (aaah, separationsångest!) och Cyklingen kör jag på med så länge det känns bra. Resten bli egen träning om det känns bra.
 
I vecka 19 var vi på rutinultraljud och fick se den lilla/e parveln. Den vägrade blotta sig för främlingar så könet fick vi inte reda på. Men för mig gör det ingenting. Vem det än är är den väldigt välkommen.
En liten parvel. En liten hen.
 
 
Omkring vecka 20 började jag känna den lilla och nu leker den rövare allt som oftast, speciellt när jag är still. Igår kunde man till och med se sparkarna utanpå magen. Den är minsann en aktiv liten en vi skapat. Idag går jag in i vecka 24, vilket innebär att det bara är 16 veckor kvar. Den 21 april 2013 är den lille/a beräknad. Jösses vad tiden springer.
 
Dagens status
 
Dagens magstatus
 
 
Jag vet inte om vi förstått det än. Ibland har vi det. Och när man har förstått det så inser man att man inte alls hänger med. Det är ju så otroligt. Fast ändå inte. Jag vet inte om vi kommer förstå det förrän den lille/a har entrat denna värld. Men vad gör det? Lyckliga är vi i alla fall ♥
 
 
 
 

Rocky road

Efter att ha pysslat ihop lussebullarna, var det dax för Rocky road. Och det är väl världens enklaste grej att få till. Jag kikade på lite olika recept och därifrån tog jag de bästa delarna och så här blev det.
 
Ingredienser
200 gram blockchoklad
400 gram ljus choklad
2 påsar Dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
 
Gör så här
1. Smält chokladen över vattenbad
2. Blanda samtliga ingredienser
3. Häll i smeten i en form (så att den blir cirka tre centimeter tjock) och låt stelna i kylskåp
4. Skär upp den i lagom stora bitar. Klart!
 
Se till att du har tränat upp musklerna ordentligt innan du ger dig på att skära upp den
 
Färdig!
 

Julbak - lussebullar med mandelmassa

Är det någon som känner för lite julbak så här i post juletider? Om inte kan man ju börja planera för att fixa det nästa jul. I alla fall. Jag hade begränsat med tid detta år, men ville ändå få till mina smarriga lussebullar och tänkte samtidigt utöva mina multitasking-skills och göra lite annan bakning samtidigt. Sagt och gjort, steg ett var att gå och handla ingredienser.
 
En massa härliga ingredienser
 
 
Och här kommer receptet på lussebullarna:
 
Ingredienser
125 gram smör
5dl standardmjölk
50 gram jäst
1½ dl socker
½ tsk salt
1 gram saffran (två påsar)
15 dl vetemjöl
russin
 
Fyllningen
200 gram rumstempererat smör
1 dl socker
150 gram mandelmassa
1 msk vaniljsocker
 
1 ägg till pensling
Pärlsocker att strö över
 
 
Gör så här
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Mortla saffran tillsammans med lite socker och häll ner. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i degspadet. Tillsätt salt, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig (cirka fem minuter i maskin eller med elvispens degkrokar). Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
 
Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät massa. Häll upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till cirka 25x40 cm.
 
Bred ut hälften av fyllningen på varje del. Häll på russin längs ena långsidan och börja rulla ihop därifrån. Skär varje rulle i bitar och lägg dem i formar. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
 
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, 250° i cirka 10 minuter. Klart!
 
Har man ingen mortel får man ta till hammaren. Det gick det också.
 
 
 Deg och färdiga bullar
 
 
 

Update

Hej!

Julen har flutit förbi och den har varit lugn och skön. Fina klappar och god mat. Jag har varit på bio och sett Skyfall. Hunnit med Julbak. Myst och lekt med Ejla-kissen. Tagit en sväng i stan och en mysfika med mor. Och inte tänkt så mycket på jobb. Igår var det dock dax att inta kontoret igen och idag likaså. Bussen gick sönder i morse så jag fick mixtra lite (haha, inte med bussen..) så nu är jag på väg igen. Med en trevlig busschaufför som tycker stockholmarna borde lämna stan lite oftare. Och jag håller med. Nästan en hel buss för sig själv. I rusningstrafik. Gött.

Snart är det helg igen. Det är bara att jobba sig igenom dagen. Ha en härlig fredag!

 

 

 


Måndag med dubbelpass

Tjoho! Efter en liten tår över att behöva lämna värmen på Gran Canaria med min fina man och efter en liten förkylningsfadäs var jag idag tillbaka som instruktör. Och det kändes som hela jag var ett enda stort leende! Cykeln på lunchen i Kista var smockfull och grymt rolig. Body pumpen i Sundbyberg var inte riktigt full, men rolig ändå! Jag kommer förmodligen dras med träningsvärk imorgon. Bästa värken!!

Det har ju hänt så mycket spännande på sista tiden, som vi avhandlar en annan dag. Och så är det julledighet snart. Och så fick jag min lilla julmarknadsdos med mamma i lördags med den obligatoriska twistklubban. Emma fem år. Jajjemen. Om jag bara får fason på högarna på jobbet har jag inte mycket att klaga på!

Jag hoppas ni mår lika prima. Kram!!


Nöjd och glad

Jag ligger i soffan med tända ljus och käkar choklad och klementiner. Igår kom vi hem från Gran Canaria och en fantastiskt trevlig, mysig och underbar semester på alla sätt och vis! Det som skulle bli en hemkomst på kvällen blev snarare en nattlig väntan på våra väskor som verkade ha frusit fast någonstans på planet. Men efter lång väntan fick vi dem och en natt i sin egen säng har aldrig varit skönare! Men redan innan transferbussen hämtade upp oss på hotellet igår, började jag sakna semestern och det grymma vädret som vi lämnade. Men vi tar med oss minnena och tur är ju det.

Min avsaknad av sömn i natt gjorde min arbetsdag rätt kort. Jag måste dessutom varit så trött att jag missat att det är Lucia. Men nu har jag koll. Jag är dessutom krasslig med halsont och snuva så dagens Body pump i Kista fick tyvärr vickas bort. Åh, typiskt. Men då är jag dubbelt stark på måndag istället! Tanken var att jag skulle gå och sova en stund. Jo, jag skulle bara packa upp lite. Och tvätta. Och inse att jag har både tjeckiska pengar, norska kronor, pund, dollar och euro som bör växlas. Och spana in all shopping jag lyckades få till på semestern. Ja, och så en miljon andra saker. Men nu sitter jag här och laddar batterierna för att knata ner och tömma tvättmaskinerna. Och så kanske det hinns med lite manikyr på det. Och så ska jag iväg och hämta ett paket. Och kanske köpa lite glass. Halsen, ni vet.




Gran Canaria

Aldrig tidigare har det varit så underbart med semester. Eller jo, kanske. Vi har det sjukt bra i alla fall, jag och min andra hälft. Nu har vi just spanat handbollen mellan Sverige och Serbien. Mycket spännande där man trodde man skulle tuppa av titt som tätt. 23-23 blev slutligen resultatet. Annars har vi hängt på stranden, badat, varit på vattenland, hyrt bil, shoppat, spanat pensionärsdans och haft det alldeles underbart. Nu har vi en dag och lite till att njuta av. Och det ska vi!

Kram!!


Snart så..

Nu har man sikt knappt femtio meter framför sig, men är det bara en plogad och isfri startbana ska det inte vara något problem att lyfta. Det verkar som vi börjar boarda alldeles strax. Tidningar är inhandlade och Taxfreen är länsand. Nu är jag mer än redo!


Semester!

Jag är förvånansvärt pigg efter att ha gått upp klockan 03:15 och får runt tre timmars sömn. Nu sitter jag och min fina karl och äter frukostbuffe på Arlanda och ska springa in i Taxfree-himmelriket om en stund. Det är SEMESTER!! Just nu är dock all trafik till och från Arlanda inställd på grund av snövädret så vi hoppas vi kommer iväg till Gran Canaria som vi ska.

Ha en fantastisk onsdag, det ska vi!


Måndag

I helgen har jag varit så rolig att jag jobbat. Ska man få någon semester gäller det att ligga lite i framkant så att säga. Nu är jag på hemgång från min Body pump i Sumpan. Och hej vad det gick. Idag körde jag hela 84:an själv efter förra veckans teamklasser. Och det gick bra! Med mina måndagspumpare kan det ju inte gå annat. Härligt!


RSS 2.0