En helg i tårar

Igår, den 29 januari 2012, valde min lilla farfar att lämna oss. Det är inte sant vad ont det gör, även om jag vet att det var detta han ville. Jag tror och hoppas att han nu får träffa farmor igen och har återfått all energi. Jag tackar för alla underbara år vi har fått tillsammans, alla roliga saker vi hittat på tillsammans och alla historier du har berättat från ditt liv.

Vi satt hos honom hela lördagen och pratade och höll honom i handen. Jag tror han fick ett värdigt, bra och lugnt avslut. Precis som han velat. Men ändå, det gör ont. Ont att mista någon som står en nära, som man för några dagar sedan kunde prata med. Och nu finns han inte längre.

Farfar, jag saknar dig! ♥ ♥ ♥



Älskade löpning

Åh, det var en riktigt skön löpning idag. Inte så mycket folk ute, grym musik i de grymma lurarna och så skönt att rensa tankarna från allt junk som samlats där inne. Bortsett från mitt skavsår och jätteblåsa (sorry för informationen hehe..) som utvecklade sig på höger ringtå gick denna morgonlöpning väldigt smärtfritt.

Jag invigde min nya löpartröja från Nike också, som jag köpte för ett tag sedan. Den var mycket skön, svettavvisande och passade fint under min rosa jacka. Att jag är så rosa (mössan var också rosa!) är ovanligt.


Skön och funktionell. Långa ärmar och lagom lång modell. Win win!

Nu ska jag springa (bokstavligt talat) in i duschen och skynda mig. Hej så länge!



Utelöpning

Nu är det dax att dra på sig mössan och göra årets första runda - utomhus! Jag hoppas det inte är allt för halt och kallt. Dagen till ära inviger jag mina lurar som jag inte plockat ur förpackningen ännu. Om de passar mina öron vill säga..


Lite ny musik. Och nya lurar. Det är blir bra!

Hörs när jag är tillbaka! Godmorgon!



Sushi

Lång dag idag och nu känner jag att hjärncellerna tagit slut. Jag hann inte med någon träning idag och fick en ofrivillig vilodag. Jag hade tänkt gymma, men att låta musklerna få återhämta sig kan ju inte vara fel det heller. Istället tog jag mig hem och köpte med sushi som nu ligger fint och skvalpar i magen. Imorgon blir det morgonlöpning så det blir inget avancerat ikväll. Jag hoppas på film och godis. Och kanske lite sömn?


Så gott! Stora bitar och maaassa wasabi!

Imorgon laddar jag för 13 kilometers löpning. Men frågan är då, ute eller inne? Nu är det ju inte halkbana ute. Men ändå. Vi får se. Men det lutar nog åt löpbandslöpning direkt när gymmet öppnar.

Trevlig fredag!




Seg start

Jag skippade att se matchen i stan och bestälde den hemma istället. Men det blev ju en minst sagt seg start. Eller snarare ingen start alls, förrän typ nu. Dessa derbyn alltså. Nu håller vi tummarna att rätt lag fortsätter att vinna. Djurgården. Precis som det ska vara!

För övrigt tog jag en tripp till stan och köpte lite träningskläder från Casall. Och sedan skulle jag lämna blod. Men det blev inte riktigt så. Blodvärdet var för lågt - igen. Så jag fick vända på klacken och gå. Trist.


Gott snacks när man blir lite deppig för sitt låga blodvärde.

Men löpningen idag gick helt okej i alla fall. Det var jobbigt, men som vanligt skönt efteråt. Men jag ska jobba med mitt psyke för att hålla och orka längre. Och jobba med olika skillander på hastigheter. Jag tycker det är sjukt jobbigt att gå från hög hastighet ner till lite lägre. Då vill jag gärna sänka lite för mycket. Något att tänka på minsann!

Nu ska jag ägna min uppmärksamhet till matchen. Trevlig kväll!



Torsdag

Jag skriver onsdag i rubriken och inser att det redan är torsdag. Jisses alltså, time flies! Idag är jag trött, framförallt i kroppen, men så brukar det vara under morgontimmarna. På lunchen drar jag ner och kör löpning med fartlek på bandet. Och i eftermiddag ska jag lämna blod och spana in Casalls utförsäljning av träningsredskap- och kläder. Och så är det ju derby ikväll. Icke att förglömma. Det blir att dra ut och se matchen någonstans i stada.

Work, work.. Hejs!



You learn

Body pumpen idag gick grymt. Men den kan ju inte på på annat sätt när deltagarna är så grymma! Nu har jag precis landat i soffan efter att ha käkat blodpudding som en liten preppning inför morgondagens tripp till Blodcentralen för att lämna blod. Pust, lång mening. Nu ska jag bara fixa med sånt där som man liksom aldrig tar itu med. Inget stort, men ändå! Imorgon blir det jobb hemifrån. Jag har mycket att göra så det bli fullt fokus från start. Som alltid, vill man ju tillägga. Men nä, så är inte fallet. Alltid.

Och så en liten sång på det. Fin lite speciell låt sådär.


Takida - You learn


Kram på er!

Onsdag

Sådärja. Halva arbetsveckan till ända. Denna morgon har börjat med att jag inte hunnit med det jag egentligen skulle gjort eftersom en miljon (nåja) andra saker dykt upp. Men vid tolv ska jag gå och intruera en Body pump och det brukar ofta göra mina eftermiddagar lite extra produktiva.

Igår körde jag mina sex kilometers löpning och det kändes bra, i alla fall någonstans där i mitten. I början kände jag lite småsmärta och dragningar lite här och var i benen och i slutet var jag trött. Men annars, ett härligt löppass. Nu inser jag att jag måste införskaffa mig ett par broddar. När jag kommer upp på lite längre distanser så kan (okej, vill) jag inte stå på ett löpband och harva. Jag vill ut, se natur och ta mig någonstans. Förhoppningsvis framåt..

Nu blir det jobb en stund till och sedan pump, lunch, jobb, hem, möte och sedan har jag inget planerat. Förutom det och det och det.. Men ändå, ledig kväll liksom!

Ha en fantastisk onsdag!



24 januari

Goddagens kära ni!

Idag är det tisdag och det innebär löpning för mig. Efter jobbet tar jag mig an sex kilometer på löbbandet. Det är attans också att snön kommer precis när jag sätter igång med min lilla satsning. Men å andra sidan är det bara att plocka fram skidorna och dra ut i spåret. Jisses vad härligt det är. Jag får försöka locka med pappa någon dag, för snön ska ju tydligen ligga kvar!

Dagens hälsoläsning spottade jag när jag satt på tuben i morse. Så det är bara att börja käka fiberrikt bröd hej vilt till frukost. Nejmen skämt åsido, det är bara att ta allt allt med en nypa salt och äta det man känner att man själv mår bäst av. Visst ska man lyssna och ta till sig, men sedan gäller det att göra det till sitt eget. Skulle man gå på detta nedan skulle mitt minne vara grovt försämrat sedan en tid tillbaka. Eller vänta, är det så kanske..?



Artikeln hittar du här.


Nu är det lunch!



Linslasagne

Så var det måndag igen! Nu har jag precis varit ute på jakt efter glödlampor till badrummet och jag tror jag träffat rätt..eller nästan rätt i alla fall! Och så hittade jag ett par skor också. Sjukt snygga till sjukt bra pris skulle man kunna säga! Nu ska vi bara se om de är sköna också.

Här kommer receptet på linslasagnen jag fick till igår. Och riktigt god blev den. Nu ska jag jobba och sedan insturera Body pump.



Ingredienser:
1 gul lök
Minst två vitlöksklyftor
1 msk raps eller olivolja
1 dl röda linser
3 dl buljong (½ msk buljongpulver och 3 dl vatten)
2 morötter
Ca 3 dl krossade tomater
½ msk sambal oelek
Salt & svartpeppar
Ca 5 dl keso
3 dl riven ost
6-9 fullkornslasagneplattor

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök och fräs i oljan i en stor kastrull.
2. Skölj linserna väl och tillsätt tillsammans med buljongen. Låt koka i 10 minuter.
3. Riv morötterna. Tillsätt dessa och tomatkrosset i kastrullen.
4. Smaksätt med sambal oelek. Tillsätt salt och peppar.
5. Varva linsröran med keso och lasagneplattorna i en ugnsäker form och strö till sist den rivna osten över.
6. Gratinera i 225º ugn i ca 35 minuter. Klart!



Veckans träning, v. 3

Och så en veckans träning också. Den såg ut som följer:

Måndag: Instruera Body Pump
Tisdag: Löpning sex kilometer på löpband
Onsdag: Instruera Body pump
Torsdag: Löpning (med gånginslag, inte nöjd) sex kilometer på löpband
Fredag: Gymma bröst och triceps
Lördag: Gymma ett snabbt rygg- och bicepspass
Söndag: Löpning 12 kilometer på löpband

Ingen vilodag denna vecka heller. Trots att jag ser till att inte kötta samma muskelgrupp två dagar i rad är det ändå lite bastning på att jag inte fått till någon vilodag. Men nästa vecka, då vet jag (nästan med säkerhet..) att det i alla fall blir en vilodag.

Nu har jag duschat och käkat min linslasagne som blev supergod. Receptet tar vi imorgon. Nu blir det film!

Tjing!



Dagens löpning

Weii, 12 kilometers löpning blev det på bandet idag. Det gick väl rätt smärtfritt bortsett från de sista två kilometrarna då jag gärna ville vara någon annanstans. Men jag körde på och avslutade med en kilometers gång som nedvarvning. Jag trodde det skulle kännas tyngre efter helgens intag av ickemat i form av massvis med godis. Men det kanske är det som är det hemliga receptet? Nu hoppas vi att det blir barmark till nästa veckas lite längre pass, så jag kan köra utomhuslöpning. Men nu har jag bevisat, framförallt för mig själv, att jag kan om jag vill. Och det är ju alltid bra med sådana lärdomar. 

Efter träningen gick jag hem och jobbade och nu tänkte jag ta en paus för att fixa lite middag. Och så ska jag se till att beställa en ny RevitaLash. Den jag har tog slut för ett tag sedan och jag har liksom inte fått ändan ur för att beställa en ny. Men kanske idag? Efter det fortsätter jag med lite jobb och sedan blir det filmsöndag. Med godis? Hehe.



Löpning

Nu sitter jag i omklädningsrummet redo att inta löpbandet. Och jag är faktiskt late nervös. Varför? Jo, för att jag aldrig har sprungit (typ) mer än en mil på löpbandet och jag är rädd att tristessen ska få mig att inte palla. Men jag försöker omvandla min nervositet och rädsla till ett jävlar anamma och en massa energi. Nu kör vi!!


Lördag

Jag har suttit och kikat på handbollen, Polen-Sverige. Om första halvleken var super blev andra halvleken en katastrof. Resultatet blev 29-29.. Jösses alltså. Berg-och-dalbana på detta handbollslag kan man lugnt säga.

För övrig var jag och handlade idag på väg hem från farfar. Och gör nu revbensspjäll för första gången i mitt liv. Vi får se om det blir ätbart. I affären hittade jag bästa produktplaceringen, spana in här:


Haha, antingen är det en hint om att borsta gaddarna efter godisintag..eller något annat?

Dax att inta lite föda. Sedan blir det nog filmkväll för hela slanten. Och kanske godis, även om jag nästan är sockerbakis från gårdagens intag av chips, dipp, choklad och turkisk peppar. Mumma!



Lördagsträning

Tjo!

Härliga lördag! Idag har jag hunnit med en snabbrunda på gymmet. Det blev rygg och biceps. Två övningar rygg med tre set på varje och två övningar biceps med två respektive fyra set. Jag saknar fortfarande en roddmaskin och när jag skulle göra ryggresningar var den maskinen spårlöst försvunnen. Nu hade jag knappt om tid, så något letande blev det inte. Och till nästa gång finns det ju alternativa övningar, så det går nog ingen nöd på mig..eller mina muskler! Och träningsvärk har jag från igår, framförallt i bröstmusklerna. Skönt!

Jag fick slänga i mig lite mat och nu sitter jag i bilen på väg och ska hälsa på min kära farfar.

Kyligt, halkigt, och lite småtrist. Men äh, vem klagar?

Dagens fundering: Springa utomhus imorgon eller inte? Hmm..

Hej så länge!



Fredag!

Hej hopp!

Jag har jobbat som tusan idag också. Och så fick jag till en träningslunch. Jag gjorde slut på bröst- och tricpesmusklerna och detta pass kändes mycket bättre än det jag fick till förra fredagen. Idag blev den sex bröstövningar och tre..eller snarare två och en halv tricepsövningar. Jag ökade vikterna något och har nästan träningsvärk redan nu. Bästa känslan! Imorgon blir det nog gymmet igen och på söndag blir det löpning.


Efter min halvt misslyckade löpning igår

Men nu ska jag knata iväg och få lite quality time med några vänner. Och äta middag. Maat!

Kram!


Jobb, jobb, jobb..

Puh, nu har jag nästan jobbat i ett sträck från halv sju imorse men nu ger jag upp och hoppar in i duschen.

Men jag hann med en liten löprunda på gymmet. Och idag var det jobbigt. Psyket var inte riktigt med mig som jag velat. Och det var rent av tristess som fick mig att sänka hastigheten och springa nästan minuten långsammare än jag gjorde i tisdags, på samma sträcka. Nu är tanken att benen ska få vila så mycket som möjligt fram till söndag då planen är att köra (jaja, springa) 12 kilometer, förhoppningsvis utomhus om det inte är halkbana ute. Imorgon blir det gymmet, men vilken muskelgrupp jag ska utmana återstår att se.

Till middag blev det broccoligratäng och Keso. Och så en Kiwi på det. Jag älskar ju broccoli och detta går supersnabbt, så testa vettja! Järnrikt och gott!



Ingredienser:
Typ 1 kg broccoli
2 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning/1 tsk buljongpulver 
2 dl crème fraiche
2 ½ dl riven ost (gärna en stark lagrad ost)
Örtsalt
Ev salt & peppar

Gör så här:
1. Koka upp buljongen och lägg i broccolin. Låt koka i ca 2 minuter.
2. Lyft upp broccolin och lägg den i en ugnsäker form
3. Koka ihop crème fraiche med buljongen och häll på 2 dl av den rivna osten
4. Häll såsen över broccolin och strö över den sista osten.
5. Krydda med örtsalt och kanske lite vanligt salt och peppar
6. Gratinera högt upp i ugnen, 250° i tio minuter. Klart!


Imorgon är det fredag!!



Dunderfrulle

Idag jobbar jag hemifrån och då har man lite mer tid att fixa en riktig frulle och man har faktiskt tid att äta den också. Fin kombo det där. Idag blev det fiberhavregrynsgröt med skivad banan, Keso, solroskärnor, kanel och mjölk. Och nu är jag galet mätt. Och det är ju strånade för min stundande löpning.


Glöm inte frukosten!

Nu ska jag ta tag i jobb och få en massa gjort innan jag ska avverka mina sex kilometer i snabbt tempo. Kanske hinner jag dra till gymmet innan handbollen börjar ikväll också och få svettas lite i bröst- och tricepsmusklerna. Men det återstår att ses.

Ha en bra dag!



Spenatlasagne

Godmorgon onsdag!

Igår tog Djurgården tre fina poäng. Eller ja, fina var de kanske inte (även om tre poäng alltid är fina..) men matchen var ju rätt dålig om man säger så. Men vi vann och hoppade upp två placeringar i tabellen. Fint.

Och så körde jag löpning igår också. Sex kilometers löpbandslöpning. Och jisses, jag blev rätt trött där ett tag. Men jag gjorde det och känslan efteråt är ju oslagbar! Imorgon blir det sex kilometer till, dock i något snabbare tempo. Och idag är det min lunchpump som ska instrueras. Och sedan blir det middagsdejt med en vän. Bra onsdag!

Och här kommer (äntligen?) receptet på min spenatlasagne, som jag för övrigt ska äta till lurre idag.


Gott!

Ingredienser:
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (jag tog minst fem!)
1 msk olivolja
500 gram krossade tomater (jag råkade ta passerade..och det gick det också)
2 tsk örtsalt
Salt och svartpeppar

300 g fryst spenat
300 g keso
150-200 g lasagneplattor
150 g ost
3 dl mjölk

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan.
2. Tillsätt tomaterna och kryddorna och låt koka i tio minuter.
3. Tina spenaten i en kastrull och blanda i keson.
4. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsäker form.
5. Varva spenatkeson med lasagneplattorna.
6. Häll på resten av tomatsåsen och lägg på osten.
7. Häll över mjölken.
8. Grädda i ugnen på 225° i 35-40 minuter. (Täck med foile den sista stunden). Klart!


Update: Detta skulle pubilcerats imorse, men så blev det icke. Men bättre sent än aldrig sägs det ju!



Tisdag 17 januari 2012

Godmorgon!

I natt drömde jag om Marathon igen. Denna gången var starten någonstans vid Gärdet, jag sprang på Valhallavägen och sedan vid en bergssluttning så brant att ja..det pirrade rejält i magen. Sedan var ju planeringen obefintlig. Jag sprang till någon buss och bytte kläder och glömde min pulsklocka någonstans. Och sedan var det en massa test man skulle göra innan man startade, och det var att känna på olika matvaror och gissa vad det var. Alltså såå mystiskt. Min mamma var med och sprang också. Men benen var riktigt pigga i alla fall. Det får man ju ändå se som något positivt? Haha. När jag slog upp ögonen blev jag så stressad att jag inte hade fullföljt loppet. Men sedan var det gött att veta att det bara var en dröm. Ojoj!

Inte nog med detta, jag börjar känna mig krasslig, vilket jag inte alls har någon lust med. Jag intalar mig att det är damm eller något som gör mig lite snorig, så idag intar jag löpbandet efter jobbet och startar mitt halvår fram till Jubileumsmarathon 2012. Har jag tjatat om det förr? Hey, det lär tjatas varje dag i 26 veckor framöver. Och säkerligen några veckor till efter det.

Happy tisdag!



Frukostfrallor

Måndag igen! Idag känner jag mig trött i kroppen och något segstartad. Men det betyder nog bara att jag sparar mig och kommer ha all energi till Body pumpen ikväll. Denna vecka startar årets utmaning för mig. Om 26 veckor är det Jubileumsmarathon 2012. Imorgon kör jag första löppasset efter Anders Szalkais träningsprogram på marathon.se.

Till frukost imorse åt jag mina frukostbullar jag bakade här om dagen. Bra start på dagen säger jag! Här kommer receptet:


Innan gräddning

För 40 bullar

Ingredienser:
100 g jäst
50 g smör
1 l filmjölk
2 tsk salt
2 l vetemjöl

Gör så här:
1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt filmjölken och låt blandningen bli fingervarm (37°).
3. Häll blandningen över jästen så den löser sig.
4. Tillsätt salt och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg.
5. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
6. Ta ut degen och arbeta den smidig. Dela degen i fyra längder och dela varje längd i tio delar.
7. Baka ut dem till runda bullar och lägg på plåtar. Låt jäsa i 30 minuter.
8. Grädda i ugn på 225° i ca 12 minter.


Färdiga bullar



Veckans träning

När jag gick tillbaka till gymmet blev det 5 kilometers löpning. Jag måste ha kommit åt nödstoppsknappen (hur fasiken händer det?!) för efter 2,5 kilometer stannade bandet. Så det var bara att starta om på en ny kula. Grr! Men jag körde 2,5 till och sedan gick jag hem och gjorde delar av mitt core-pass. Då kände jag mig färdig och drog och såg Hamilton på bio. Den var ju grymt bra. Alla kritiker - släng er i väggen!

Och så veckans träning. Den blev som följer:

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Löpning ca 3,5 km på löpband och mage
Onsdag: Instruera Body pump
Torsdag: Löpning ca 4 km på löpband och mage
Fredag: Gymma bröst och triceps
Lördag: Gymma rygg och biceps
Söndag: Löpning 5 km på löpband och några coreövningar

Vad säger vi om detta då? De pass jag instruerar är de jag instruerar liksom. Inte så mycket att säga mer än att jag har känt mig lite svag i veckan. Det beror förmodligen på det lilla uppehållet och lite för lite energi. Men nästa vecka hoppas jag på ny styrka där. Jag är glad att jag fick till två gympass. Och löpningen kommer trappas upp ganska rejält från denna "mesvecka". Imorgon börjar 26 veckors jobb inför Jubileumsmarathon. Jag hoppas att knä håller, att benhinnor inte smärtar och att mitt psyke hänger med i tempot, hela vägen!

Om en stund börjar Sveriges första match i handbolls-EM. Så då blir det att inta sängläge. Jag är trött! Trevlig kväll!


Stängt gym

Godmorgon!

Jag käkar frulle, klär på mig träningskläder, springer ner i tvättstugan och slänger in tvätt och fortsätter mot gymmet. Som är stängt! Vad sjutton!! Så jag vänder hem igen och nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli tolv så jag kan knata tillbaka och köra mina kilometer på bandet. För övrigt har jag träningsvärk från i fredags och igår. Fredagens pass kanske inte var så mesigt trots allt? Eller så är det bara länge sedan jag gymmade bröst och triceps.

Ha en bra dag så länge!



Lugn kväll

Det blev ingen nämnvärd aktivitet för mig ikväll. Mina bullar blev supersmarriga och jag fick till en spenatlasagne också. Jag har spanat Gladiatorerna och nu har jag mest musiklyssning och mys med mig själv. Jag känner mig lite småkrasslig och har absolut varken tid, ork eller lust för någon förkylning. Imorgon ska jag dessutom ta en tur på löpbandet så jag kände att min lilla kropp behövde detta.

Jag har även suttit och spanat på en massa gamla saker jag skrivit. Jösses vad man utvecklas! Och jösses vad man glömmer!


Rihanna - We found love

Godnatt!



Spenatlasagne

Godmorgon onsdag!

Igår tog Djurgården fina tre poäng. Eller ja, fina var de kanske inte (även om tre poäng alltid är fina..) men matchen var ju rätt dålig om man säger så. Men vi vann och hoppade upp två placeringar i tabellen. Fint.

Och så körde jag löpning igår också. Sex kilometers löpbandslöpning. Och jisses, jag blev rätt trött där ett tag. Men jag gjorde det och känslan efteråt är ju oslagbar! Imorgon blir det sex kilometer till, dock i något snabbare tempo. Och idag är det min lunchpump som ska instrueras. och sedan ska jag ha middagsdejt med en vän. Bra onsdag!

Och här kommer (äntligen?) receptet på min spenatlasagne, som jag för övrigt ska äta till lurre idag.


Gott!

Ingredienser:
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (jag tog minst fem!)
1 msk olivolja
500 gram krossade tomater (jag råkade ta passerade..och det gick det också)
2 tsk örtsalt
Salt och svartpeppar

300 g fryst spenat
300 g keso
150-200 g lasagneplattor
150 g ost
3 dl mjölk

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan.
2. Tillsätt tomaterna och kryddorna och låt koka i tio minuter.
3. Tina spenaten i en kastrull och blanda i keson.
4. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsäker form.
5. Varva spenatkeson med lasagneplattorna.
6. Häll på resten av tomatsåsen och lägg på osten.
7. Häll över mjölken.
8. Grädda i ugnen på 225° i 35-40 minuter. (Täck med foile den sista stunden). Klart!



Dagens träning

Nu har jag varit på gymmet och kört rygg och biceps. Jag saknade en vanlig roddmaskin, men annars fanns det jag behövde. Jag körde ryggdrag, rodddrag, rodd i maskin (drag uppåt vilket kändes lite mycket i axlarna. Som sagt, jag saknade en vanlig roddmaskin), bicepscurl med fria vikter och med stång och så avslut med ryggresningar. Sedan tog jag en tripp och handlade på mig en massa saker, som alltid när jag går och handlar. Matinköp är nästan lika roligt som klädshopping. Observera nästan. Haha.


Ägg..länge sedan! Och så youghurt, russin, knäcke och typ clementiner (?).

Nu har jag käkat lunch och bakat ihop en bulldeg som ligger på jäsning. Skidsprinten är på televisionen och det är helg. Fantástico!

Update: Ida Ingemarsdotter tar guld i sprintfinalen. Imponerande och tjusigt värre!!


Lördag

Ooh, underbart med helg! Nu sitter jag och kikar på det alpina störtloppet. Jag älskar skidåkning och Vinterstudion och hela köret. Men jag älskar ännu mer att få skida själv! Kanske att jag tar en tripp till fjällen i år. Men nu ska jag strax släpa mig iväg till gymmet och kötta rygg och biceps. Och kanske lite mage. Igår var det ju triceps och bröst som tränades och det blev ett lite för mesigt pass. Men jag har ändå träningsvärk idag, så helt mesigt var det ju inte. När jag kom hem igår fick jag ett ryck och möblerade om. Nu har jag bättre access till mina garderober och mer space att spegla mig. Mycket viktigt vet ni! Hehe.


En lördagsdrink kanske?

Sedan ska jag handla och gå hem och baka det bröd jag aldrig bakade igår. Och få till någon mat. Lasagne kanske? Och sen då? Det är lite oklart. Vi får väl se vad jag tar mig till. Men det är ju lördag! ♥



Kast med liten brödpåseklämma

Ejla, som nu börjat växa till sig till en riktigt stor krabat har mycket fuffens för sig. Handlar det inte om att riva tapeter eller ta bort vita plastpluppar som ska dölja skruvar så gillar hon att klampa runt på datorer och skriva fantasifulla meddelanden..not.




Mysigast i stan..När inte klorna är framme

Hennes gren just nu är kast med liten brödbåseklämma (ni vet en sån där vit sak i metall och plast (typ) som sitter runt brödpåsen) eller lek med små runda mjölklock. De är tydligen både roliga att tugga på och att leka med. Hon är dessutom som en hund som apporterar. Vi kastar, hon hämtar, vi kastar, hon hämtar och så fortsätter det. Att sådana små vita saker kan vara så spännande? Vi kanske skulle låta framtidens barn leka med barkbåtar..och plastmojänger från brödpåsen?

Nu är det jobb. Sedan blir det att kötta i gymmet. Bröst och triceps är tanken. Och sedan ska jag hem och försöka få till lite matbröd. Och äta. Och ha filmmys. Freeedag!



Hockey

Mina fyra kilometers löpning, mina magövningar och min rehab och stretch gick prima. Nu hänger jag på Hovet med knattehockey i pausen. 1-0 efter första perioden känns ju fint, även om det är grisbandy på plan. Jag hoppas på en mer ordnad andra period.


Kyckling i krämig sås

Jag är ju ett stort fan av bra och goda maträtter som går på nolltid att göra. Nyttig snabbmat helt enkelt. Här har vi en favorit! Och det bästa av allt, servera vad sjutton du vill till. Ris, potatis, bulgur, quinoa, matvete eller kanske bara en sallad?


Det är sjukt gott. Jag lovar!

(6 port)

6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
3 dl Crème fraiche
1 msk soja
8-10 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar

1. Lägg kycklingfiléerna i någon slags form
2. Blanda resten av ingredienserna och häll över kycklingen
3. Ställ in i ugnen på 175° i 1,5 timmar (tiden beror såklart på hur stora filéer man har. Detta är beräknat för stora filéer). Klart!

Idag ska jag köra på med löpning igen! Jaa! Men träningsvärken i magen är inte nådig. Men tusan så härligt det är!



Fru Gåman?

Med träningsvärk i kroppen körde jag en lunchpump idag. Och jisses vad det sved i musklerna och jag kände mig lite småsvag med smärta här och där (fortfarande bra smärta såklart). Men skönt efteråt var det och deltagarna var grymma även idag. Fasiken vad de kan!

Nu har jag lagat massa kyckling i ugn och mixtrat med min döde iPhone. Och lyckats väcka den till liv! Det känns så skönt, jag har ju halva mitt liv i den där lilla makapären. Så nu är det vi igen. Happy!

Och så över till något helt annat. Spana in snyggaste skylten här nedan! Jag gillar när det blir lite innovativt. Men alltså, heter hon fru Gåman (med tanke på att den manliga versionen heter herr Gåman och måste väl då vara gift med frugan?)? För man kan ju inte säga fru Gåkvinna? Eller? Jaja, det är mina tankar en onsdagskväll som denna.


Namn?

Imorgon är det dax för löpning igen. Jag funtar på intervaller, men jag får se hur det känns imorgon. Om träningsvärken i magen inte är överjävlig kör jag nog igenom den också. Nu ska jag se film! Trevlig kväll!



Lax i ugn

Sådär. Middagen är i magen och jag är mätt som en gnu! Jag käkade rotfruktssoppa och lax med Creme fraiche-röra och ost. Det blev sjukt smarrigt!


Recept:

Jag tog åtta stycken laxfiléer
Salt & peppar
2 dl Creme fraiche
2 msk majonnäs
Åtta skivor gouda- (eller annan) ost

Lägg upp laxfiléerna i en ugnssäker form, på en ugnsplåt eller liknande
Salta och peppra
Blanda Creme fraichen med majonäsen och bred över filéerna
Avsluta med en skiva ost på varje filé
Ställ in i ugnen på 225° i 15 minuter. Klart!

Soppan är ännu enklare. Skär valfria rotfrukter (jag hade morot, potatis, selleri, palsternacka och purjolök) i lagom stora bitar och fräs dem i lite olja i en kastrull. Häll i vatten och buljong och koka ungefär 10 minuter. Klart!

Nu ska jag fortsätta följa matchen. Sedan ska jag duscha!



Dagens träning

Pust. Nyss hemkommen med armarna fulla av mat. Eller ja, matvaror alltså. Jag görde ett rejs på gymmet efter jobbet och det var jobbigt och pysket var inte med mig som jag ville. Men jag körde lätt löpning (som i och för sig inte var lätt just idag, men anyway) i cirkus 24 minuter och sedan lite nedvarvning på det. Men knät var med mig hela vägen och mina benhinnor likaså. Det är lycka för mig, mina vänner! Efter det supersettade jag magen med crunches på pilatesboll och plankan. Och när jag skulle knata hemåt bröt träningsvärken från gårdagen ut. Axlar, biceps och baksida lår är värst. Eller har skönast värk? Man väljer ju hur man vill se på det. Och dessutom tränade jag i värsta sköna brallorna från Pro Touch. Kanske att jag får till en bild..



Nu ska jag laga någon smarrig lax i ugn. Jag återkommer med resultat. Adjö!



Löpardag

Bodypumpen igår gick prima bortsett från oladdade headset de första tre låtarna. Jag skrek och tog i ända från tårna för att ändå kunna behålla någorlunda musiknivå. Jag blev nästan snurrig i skallen på kuppen. Men sedan löste det sig och mina deltagare var precis lika duktiga som vanligt. Om inte duktigare!

I natt kunde jag inte riktigt somna. Jag hade bestämt min för att somna tidigt, för att gå upp tidigt. Men det var ju dumt. För så blev det inte alls. Är det fullmåne? Jag tror fasiken det! Men då låg jag och masserade in naglarna med nagelolja och funderade på roliga saker istället. Och sådär. Och nu känner jag av en sliten hals. Det känns som halsont, men det kan bero på mitt skrik från gårdagens pass. Idag är det i alla fall löpning som gäller!



Nu är det grötfrulle som gäller, och det var länge sedan! Ikväll ska jag laga massa mat och sedan är det match också. Och så ska jag mecka med min döde iPhone. Och säkert hundra grejer till!

Happy tisdag!



Måndag 9 januari 2012

Godmorgon! Hoppas ni mår prima en dag som denna. Egentligen på tok för tidigt att vara uppe. Men nu är det jobbdax igen och ikväll kör jag min Body pump. Yeah! Jag hoppas det är många träningssugna där, för jag är galet laddad. Ny vecka - nu kör vi!!



Nause - Made of

Gör det bästa av denna dag nu. Och se till att gå iväg och träna. Det ger bästa känslan efteråt! Tjo!



Söndag

Hey!

Pigg och glad idag. Eller ja, glad i alla fall. Hockeyn igår gick finfint och vi vann med 3-2 mot Skellefteå. Precis vad som behövdes! Nu har jag just käkat frulle..mmm så gott..och ska göra mig i ordning och sedan dra in till stan och jobba några timmar. Och fundera lite över min träning i veckan. Aah, längtar till gymmet. Imorgon kickstartar vi ordentligt och på tisdag kör jag första löprundan på länge!
 

Keri Hilson ft. Nelly - Lose Control


Hoppas ni får en fin söndag!



Lördag

Sjukt skönt att det bara är lördag. Igår blev det lite halvstressigt. Jag skulle uppdatera min iPhone innan jag stack iväg på bio. Men det gick ju sådär. Och nu är den i någon slags hämtningsläge och ansluten till iTunes vare sig den är det eller inte. Alltså den är helt död vad jag än gör! Aaah, teknikstrul är så segt! Bion igår var i alla fall helt okej. Jag gillar ju verkligen Lasse Åberg och han har ju en tendens att fånga saker och ting ur samhället. Och norsk-Ole som alltid ska ha det senaste. Bästa kombon!


(Bild: sf.se)

För övrigt är jag rätt träningssugen. Men det får vänta till på måndag. Då kör jag min Body pump. Och på tisdag är det löpning som gäller. Men nu ska jag se dokumentären om Peter Forsberg och senare är det hockey!



Fredag

Alltså fortfarande grymt jobbat av småkronorna. Att det dessutom var en Djurgårdare som avgjorde gör ju inte saken sämre. Trött Emma idag som jobbat några timmar. Nu får det vara nog. Nu ska jag försöka rensa upp bland ALLA grejjer jag verkligen pressat in i garderoben. Den måste rensas också, men jag har redan nu en hög med kläder, skor och väskor som jag borde lägga upp på Tradera eller så. En vacker dag..

Sen blir det duschen och bio med familjen. The Stig-Helmer story står på schemat. Den bara måste ju ses.

Och så jag har flippat runt lite med designen också. Jag är ingen html-nörd så tillslut får man ge sig. Men äh, en vacker dag där också..

 
Här är mitt nya jag. 2012 och allt.



Jaaa!

Sverige är juniorvärldsmästare! Sverige dominerar och vinner, så rättvist!! Det finns ju inte en chans att jag kan sova nu. Nu ska jag kika eftersnacket så hörs vi senare.

JAAA!!


Spännande

Alltså oh my! Tredje perioden i junior-VM finalen är slut och det står noll-noll mellan Sverige och Ryssland. Förlängning alltså. Tröttheten är som bortblåst och istället sitter jag med hjärtklappning och inväntar sudden. Oh my!!



5 januari 2012

Första inlägget för detta år. Jag skippar nyårslöften (som alla andra?) och satsar istället på Jubileumsmarathon i sommar med allt vad det innebär. Denna termin har jag även minskat mina pass på SATS rejält. Jag kör endast två fasta klasser i veckan och av dessa är ingen cykelklass. Hur ska jag klara detta?! Men jag satsar på min löpning rejält och skulle vara lycklig om mitt psyke håller för en mara. Så nästa vecka kör jag igång med uppladdningen inför uppladdingen. Och veckan efter det börjar således min uppladdning och träning inför Marathon. 26 veckors slit ska förhoppningsvis mynna ut i något härligt. Under tiden ska jag såklart plocka med mina vikter i gymmet och bli lite starkare. Om det nu är möjligt..? Hehe.

Nu följer jag hockeyn och funtar på en powernap lite senare för att orka spana Småkronorna i natt. Junior VM-final mor Ryssland. Ooooh, spännande.

Under tiden säger lillstrumpan god fortsättning!





RSS 2.0