My day


Cool himmel, men regnrusk och mörkt. Men man kan ändå göra det rätt mysigt när man sitter inomhus. Förkylningen botas med C-vitaminbrus med hallonsmak som min fina kollega tyckte jag behövde. Gulle! På lunchen blev det firre med potatis och remouladsås och lite shopping, fina plagg med gulddetaljer. Löpningen uteblev och istället blev det föreningsmöte och en sväng till posten för att skicka iväg lite skor till bättre behövande. Bra!


Sommaren försvann men jag är glad ändå. Det betyder ju att jag kan springa min Flatenrunda utan rädsla för ormar. Och det väger nästan (ja, bara nästan) upp för den sommarvärme som försvann. Nu ska jag scanna nätet på lite träningskläder och försöka sussa tidigt och länge. Kram!



Torsdagstankar


Lite huvudvärk. Men det liksom hänger i luften när det är sånt här väder. Jag funderar på en löptur när jag kommer hem, helst intervaller. Men förkylningen håller i sig och jag har blivit så nedrans kraxig i halsen efter mina pass i veckan. Men kanske inte idag? Jag har laddat med bra mat i alla fall. Ägg, avokado, mozarellaost, gurkstavar, tonfiskröra och knäckemackor med ägg. Och så massor med apelsin och honung.



Onsdag


Hej på er. Tiden går så himla snabbt. Det är knappt att man hänger med i svängarna. Idag har det varit en galen dag. Då var det såklart grymt skönt att få komma iväg till gymmet på lunchen och köra min härliga Body pump. Det nya programmet sitter och jag gillar det. Mer energi än det förra.

Igår sprang jag Vårruset med härliga människor. Det gick förvånasvärt bra. Med tanke på min ickelöpning de senaste veckorna plus en något envis förkylning hade jag mina förväntningar i botten. Trots detta och att det i princip var gångtempo den första kilometern blev tiden okej och min kropp svarade finfint på löpningen (bortsett från hostan efteråt). Nu ser jag redan fram emot nästa löppas. Imorgon kanske?



Måndag

Efter en konstig dag där jag känt mig allmänt förvirrad är det alltid skönt med träning. En tankerensare som ger endorfiner. Dock var jag ovanligt nervös innan min klass idag. Lite fjärilar tycker jag alltid man ska ha för att prestera på topp, men idag var de fler än vanligt. Hela Body pump 82 stod på schemat och det gick ju prima skinka. Feedbacken efter klassen gjorde mig dessutom genuint lycklig i själen. Är man kanske mer mottaglig för feedback när man har övat som tusan och har sina fjärilar i magen? Jag vet inte. Men det jag vet är att deltagarna är grymma som attan och att jag älskar mitt jobb. Frågor på det?

Som ett extra plus känns förkylningen bättre så imorgon instruerar jag en cykelklass och lunkar sedan Vårruset lugnt. Men vid minsta lilla känning kommer jag gå. Jag lovar!

Och så en bild på min numer ettåriga lilla bebis. Tänk vad mycket kärlek en sådan liten sötboll kan ge. Åååh!


Världens enklaste kladdkaka

Nu har jag hunnit med att grädda en kladdkaka och vispa en massa grädde. Här kommer det superenkla receptet.

2 ägg
1½ dl mjöl
3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör

Blanda ihop alla ingredienser och ställ in kakan i ugnen på 175 grader i 25-35 minuter. Ju kortare tid, desto kladdigare kaka. Klart!


Ner med alla ingredienser..


..och rör om

Nu ska jag hoppa ut i solen igen och avnjuta en sockerbomb med grädde. Sedan ska jag hoja hem igen och käka sushi och spana film. Bra dag!



Söndag i solen

Jag är fortfarande krasslig men känner att jag inte kan missa en stund i solen en dag som denna. Jag hojade hem till päronen och ligger nu på deras framsida och steker. Bokstavligt talat. Varmt!

Gårdagen var hur underbar som helst. Härliga människor, lagomväder hela dagen, Eurovisionvinst (!), drinkar, partytält, grillning och allt däremellan. Ny blir det finslipning av Body pump inför klassen imorgon. Jag hoppas jag kan köra! Sedan ska jag baka kladdkaka och fira min mor på Mors dag!


Euforisk

Åh, jag är så glad!! Sverige vann Eurovision! Nu kan jag luta mig tillbaka. Nästa år ses vi i Globen. Jag älskar't!


Härlig lördag

Härliga helg! Ingen träning, men storstädning på morgonen. Sedan födelsedagskalas med grillning och tårta i härligt sällskap. Nu ska jag vidare till middag nummer två och Eurovision med allt vad det innebär. Heja Loreen och heja dessa underbara dagar!


Host, harkel, host, harkel..

Spela Rumble. Spana Instagram. Tänka lite. Spele lite mer Rumble. Kolla Facebook. Se sporten på televisionen. Detta kan man ju pyssla med när det är värsta härliga sommarkvällen ute och alla andra (ja, alla?) myser i Rålis eller hänger vid vattnet och grillar, kubbar, bränbollar eller whatever. Men jag är inte bitter. Nejdå, jag har bara fått ett litet hostanfall och något som killar i halsen. Så jag håller mig hemma efter en bra dag.

En härlig start med frukost och supershopping på H&M. Träningskläder, skönhetsprodukter och en hel del annat. 


Love it!

Och sedan jobbmys med kollegorna, en varm lunchpaus i solen, morotskaka som fredagsfika och en team-Body pump med release #82! Och det gick prima bortsett från lite lätt kittling i halsen under maglåten. Men nu ska jag försöka vila så mycket som möjligt under helgen. I alla fall från träning. Istället ska jag socialisera mig, äta gott, spana Eurovision (såklart!) och ha en GRYM helg.


Mmm..fredagsfika ftw!


Jaha, sängen nästa kanske? Hejsvejs!



Fredag

Igår fick jag till en härlig dusch och en rejäl ansiktspeeling. Jag hann också med en finslipning av Body pumpen till idag. Sedan blev det semifinal del två i Eurovision och vår bästa Loreen gick till final. Skönt men inte oväntat. På lördag smäller det och jag är taggad som tusan!

Förkylningen hänger i, men jag känner mig mest sliten i halsen, jag har inte ont. Så det känns det ok. Så mycket ok att det blir Body pump ikväll. Så.

Nu ska jag iväg på lite frukostshopping på H&M och sedan blir det jobb dagen lång! Freeedag!


Lunch i solen

När det inte blir någon träning får man göra det bästa av lunchen ändå. Jag har tagit en plats i solen och ska käka en sallad. Min förkylning blir bara värre och värre och just nu har jag en irriterande huvudvärk också. Jag får vila mig i form helt enkelt!

Ikväll ska jag i alla fall försöka få till en prommis och imorgon har jag ju en inplanerad teamklass med nya Body pumpen. Om jag lyckas krya på mig tills dess.

Jaja, ett happy moment i solen gör nog gott för både kropp och själ! Underbar är det!


Dagens träning

Det var en pigg kropp som ställde sig framför deltagarna taggad som sjutton för att köra. Men det var en trött tjej med skakiga ben som lämnade efter passet. Och trött, visst ska man vara det efter ett träningspass. Men det är inte denna trötthetskänsla man söker efter ett pass.

Hur som helst, jag körde lite ny koreografi som satt där den skulle och deltagarna var med på noterna som vanligt. På fredag teamar jag och en kollega hela releasen så nu blir det till att dra hem och plugga. Men först ett litet möte.

Trevlig kväll!


Onsdag

Jag har inget roligt, svettigt och härligt träningspass att förtälja om. Men jag har däremot bestämt mig för att få till ett idag. Min fantastiska onsdagspump ska jag palla med är det tänkt. Äntligen. Jag får börja lätt och ta det piano. Men jag får göra det jag älskar och stilla mitt träningssug, det är det viktigaste!

Igår på lunchen satt jag ute och fick njuta några minuter av solen. Och jisses, kan det inte kallas sommar snart? Jag önskade dock att jag hade semester, inga måsten och bara kunde knalla ner till stranden eller ta en löptur lite spontant sådär.. Men snart är vi där.


Klarblå himmel..


..och värmande sol. Härligt!


Gör det bästa av denna onsdag nu! Tjing!



Where have you been?

Godmorgon!

Läget är inte mycket bättre idag. Halsen är värre och förkylningen är nu ett faktum. Aaaaahh, jag vill inte! Det här blir den femte träningsfria dagen. Inte för att det gör något i sig, kroppen blir nog glad att få vila. Men då blir jag sjuk istället och vad är det för vila för kroppen? Jag missar därmed min Cykelklass på Medis idag. Usch och fy. Jag blir nog lite bitter av att inte röra på mig på några dagar. Hoppas hoppas (håller mina tummar och tår) att jag kan köra min lunchpump imorgon i Kista. Grym klass och nu är det ju med ny korre också. Men vi får la se.

Nu har jag förlagt kontoret till hemmet så nu ska jag vara produktiv mellan hostning, nysning och snytning. Det blir väl honung, vitlök och vitaminer idag också. Men det blir vad man gör det till. Så hey, nu kör vi!



Rihanna - Where Have You Been


Happy tisdag!



Veckans träning vecka 20

Isch, halsen gör ont även idag så jag får vicka bort min underbara Body pump i Sumpan ikväll. Jag som har laddat som tusan och är redo med ny musik och nya övningar från release 82. Så irriterande. Men, det kunde varit värre, så jag får se fram emot och hoppas jag kan köra min onsdgaspump. Och min Cykel imorgon. Här kommer i alla fall förra veckans träning.

Veckan började bra med många och varierande pass. Men sedan började jag känna mig trött, seg och utan energi i kroppen. Det kändes som jag fick mjölksyra av att ligga och vila på soffan. Kanske var det kroppens sätt att vädja om vila? Eller kanske var det förkylningen som körde igång redan i tisdags?

Måndag: Löpning 300-metersintervaller x 4 med mera, totalt 7 km. Instruera Body pump.
Tisdag: Gymma bröst och triceps. Instruera Cykel 55
Onsdag: Instruera Body pump. Kvartalsutbildning Body pump
Torsdag: Tung löpning 5 km
Fredag: VILA
Lördag: VILA
Söndag: SJUK

Idag blir det tidig hemgång från jobbet och sedan vila på det. Imorgon är jag kry igen! Ha en bra dag!



Sjukstuga

Bläää..jag är sjuk. Eller nej, jag är inte sjuk. Men jag har ont i halsen. Och lite i huvudet. Och lite öm i kroppen är jag också. Men det är hopp om livet. Så jag vill inte kalla mig sjuk. Bara lite krasslig. Det blev inte en alltför tidig kväll igår vilket inte har gett den längsta sömnen. Så jag startade dagen med att vila på soffan framför Nyhetsmorgon en stund. Sedan fick jag ändan ur och dammsög och fixade lite. Nu har jag (återigen) legat på soffan, men denna gång har jag övat Body pump. Och så kom jag på att det kanske är bra med lunch också? Så jag kirrade en tallrik gröt och körde lite huskur till det. Vitaminpiller, en vitlöksklyfta och en burk honung. Och så lite broccoli för c-vitamninet och järnet skull.


Honung, en halväten vitlöksklyfta, vitaminpiller och broccoli. En helt vanlig lunch..eller inte.


Inget långpass idag alltså. Utan en hemmadag, långt bort från sol och uteserveringshäng. Men jag klagar inte (eller?). Nejdå, jag mår rätt bra trots allt. Jag hoppas kunna köra min Body pump imorgon i Sumpan och introducera lite ny musik och nya övningar. Men jag ska inte göra något dumt. Så isället håller jag tummar och tår och återgår till soffläge.

Nu önskar jag er en fin söndag i solen! Take care!



Helg

Hey!

Jag har inte hunnit hänga här, även om jag varit ledig. I torsdags var det hockey, fotboll och hockey på det. Det var en dag man såg fram emot som tusan. Den började bra. En cider i solen och en rolig kvartsfinalmatch mellan Ryssland och Norge. Sedan blev det oavgjord fotboll (aaahhh, igen!) och alla vet vi ju hur det gick för Sverige i kvartsfinalen i hockey-VM. Ett mål av Tjeckien när det var 29 sekunder kvar och så var VM slut för Sveriges del. Men jag är inte bitter. Och det finns värre saker här i livet, så jag ser fram emot VM nästa år istället med semifinaler och final i Stockholm.


Sol, cider, uteservering, hockey..I like!



Nästa år kanske..


Igår låg jag hemma och läste på om överträning, övade in Body pump 82, käkade äggmackor och försökte vila kroppen och inte anstränga den mer än nödvändigt. Sedan blev det grym bio. Babycall, en norsk film med Noomi Rapace i huvudrollen. Se den! Kvällen avslutades hemma med film och choklad. Och ingen träning med min slitna kropp.


Mackor, mackor, mackor


Idag startade jag dagen med att gå och handla. Jag hade ingen mjölk så jag hoppade på cykeln och kom hem med mat för ett helt kompani. Annars blir det vila idag också. Jag övar body pump, har lagt upp lite skor på Tradera efter att ha länsat garderoben ytterligare igår och käkar lite choklad. Nu funderar jag på att dra hem till en kompis eller dra in till stan. Underbara lördag med sol.


Jag skulle bara köpa mjölk..



Ha en fin dag och ta hand om varandra! ♥



Ledig torsdag

Det är fint med en ledig torsdag sådär ibland. Jag var ute och sprang för en stund sedan. Eller ja, sprang och sprang. Jag lunkade runt med tunga ben och dåligt flås. Ett marathon känns väldigt avlägset just nu. Därför blir det helvila imorgon. Jag ska mest sitta, äta och vila. Och tvätta, öva body pump och umgås. Det låter fint. Så får vi se om kroppen är piggare på lördag. Annars vilar jag då också och kör på söndag. Både kropp och psyke måste vara med på noterna annars blir det inget av det..

Hur som. Body pump-kvartalen som jag var på igår var i alla fall inspirerande med nya grymma övningar. Jag gillar den starkt! I denna release får man utmana sig som instruktör så jag får hänga (lite mer) i gymmet och öva in rörelserna och uthålligheten till max!

Ojoj, det blev nästan en hel uppsats detta. Nu ska jag iväg på första kvartsfinalen i hockey-VM, sedan blir det fotboll och efter det hockey igen. Bra dag!


2 x Body pump och helg

Att instruera en härlig Body pump och sedan få helg, på en onsdag, är guld värt! Men innan jag tar helg ska jag hem och svida om till träningskläder och dra iväg på Body pump-kvartalen. Någon löpning hinner jag inte med, så tröskelpasset tas imorgon innan det blir hockey, fotboll och så hockey igen. Fullspäckad dag!

Jag har laddat med kolhydrater idag som jag tror och känner att min kropp behöver. Nu är den värsta seghetskänslan i kroppen borta så jag ska rocka på Body pumpen och känna starka ben under löpningen imorgon! Yes!


Dagen i ballerina

Idag, när solen lyser med sin frånvaro, har jag ballerinapremiär. Någon gång måste ju fossingarna luftas efter alla månader i skyddande skor.

Kroppen, och framförallt benen, är fortfarande galet sega idag. Men det börjar nog ge med sig nu när jag varit uppe en stund. Jag brukar få denna känslan när jag ätit för dåligt, men nu borde detta INTE vara ett problem, hehe. Men när jag kommer till jobbet blir det frukost nummer två, bara för att förebygga lite liksom..

Så, nästan som fredag idag eftersom det är LEDIGT i fyra dagar från imorgon. NICE! Trevlig onsdag!


Veckans träning vecka 19

Hemkommen och nyäten efter mitt Cykelpass. Benen var tunga och jag blev trött redan under uppvärmningen. Men vad gör det när man får energi från grymt kämpande deltagare? Dock hoppas jag vara på banan med ny energi imorgon. Energin ska räcka till jobb, instruera Body pump, köra ett trökelpass ute och för att gå på kvartalsutbildning i Body pump med ny musik och nya övningar - grymt! 

Föra veckans träning:

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Löpbandslöpning intervall 2x6x300 meter, totalt ca nio kilometer. Instruera Cykel 55.
Onsdag: Instruera Body pump
Torsdag: Simma 1000 meter
Fredag: Gymma rygg och biceps
Lördag: Löpning fem kilometer
Söndag: Löpning Flatenrundan ca 9,3 kilometer


Jag orkade verkligen
inte hänga på stan efter passet idag så det blev hemgång. Nu ska jag entra duchen och sedan blir det hockey. Och sömn. Zzzz..



Gym

Jag är HELT slut. Jag har plockat vikter i gymmet med fokus på bröst och triceps. Kroppen orkade inte alls lika mycket som den brukar, men det är väl sådant som behövs för att man ska uppskatta när det flyter på.

Men jag är ändå inte missnöjd på något sätt. Jag fick till fem bröstövningar med två till tre set per övning och två tricepsövningar med tre set per övning.

Nu väntar dusch och lunch. Yeah!


Trött och glad

Hej hopp!

Tisdag idag.
Eller ska vi säga torsdag eftersom det bara är en dag till helg? Det är ju faktiskt ledigt torsdag och fredag. Fabulous! Nu är jag på kontoret och trött som få, men rätt glad ändå. Jag sitter och funderar på om jag ska ta en sväng till gymmet på lunchen eller om jag ska spara mig till kvällens Cykelpass på Sats Medis. Min kropp är så trött, tung och stel så en lunchvila är absolut motiverad. Men känner jag mig själv rätt så.. För övrigt var min Body pump i Sumpan igår smockfull och det är så kul att se hur deltagarna utvecklas. Win!



Morgonen har startat produktivt så det är lika bra att fortsätta i samma stil. Ikväll, efter min cykelklass blir det middag med en kompis och sedan tänkte jag svänga förbi föräldrarna och få lite klänningsråd av min fina mor. Sömnen då? Den kanske vi inte ser allt för mycket av ikväll heller. Men som sagt, fyra dagars ledighet väntar inom kort. Pepp!

Ha en grym dag fina ni!



Löpning på en måndag

Löpning tre dagar i rad och dessutom på en måndag hör inte till vanligheterna. Men vårt möte på jobbet blev inställt så varför inte starta veckan med lite löpning? Jag hade inte planerat för det och hade därför inga löparstrumpor med mig. Och med mina skavsårsfötter är bomullsstrumpor inte ett alternativ. Så det fick inhandlas ett par Nike Elite Training-strumpor. Sköna!

Löpningen då? Det blev lite av varje. 3 kilometers uppvärmning, sedan fyra 300-metersintervaller och sedan löpning till sju kilometer. Efter det blev det en kilometers gång och en lång stretch. Behöver jag säga att lunchen smakade bra efter?


Måndag

Lördagens födelsedagspartaj var galet trevligt. Igår var jag himla produktiv, sprang i tvättstugan, städade och grejade. Och sedan sprang jag Flatenrundan på cirka 9,2 kilometer. Och så avslutades helgen med Mästarnas mästare och choklad. Det är ett himla bra program det där. För att inte tala om chokladen. Goda grejer.

Nu är det måndag och kortvecka. Väldigt härligt. Så lite energi finns nog trots att jag inte kunde somna igår..


5 kilometer

Jag gav mig ut på en liten runda idag. Fem kilometer och jag tänkte försöka pressa tiden lite. Det var jobbigt och några gånger undrade jag om jag ens skulle palla hela.. Men det gjorde jag och var grymt nöjd när jag kom i mål! Efter en liten nedvarvningsprommis och stretch var energin där den skulle igen.

Nu ska jag in till Stadion för fotboll och ikväll blir det födelsedagsfest. Typiskt bra lördag!


Chins ftw!

Idag har jag fått till ett grymt rygg -och bicepspass, mycket tack vare Elin! Att göra chins har tidigare känts som en omöjlighet (okej, inget är omöjligt (?), men det har känts långt borta). Men idag fick jag en spark i baken och gjorde 10x3 med en Elins starka draghjälp. GRYMT!

Jag känner i princip redan träningsvärk och hur top notch är inte det?!


Hej hej

Det där med rubriker alltså..

Jag fick testa mitt blodvärde tack vare en mycket snäll kvinna på Blodcentralen i alla fall. Och hoppla, det var ju inte så illa. Så nu ska jag ladda med rött kött och gröna grönsaker och återkomma efter sommaren igen. Det är fina firren det.

När jag slängt mig hemåt var det mys med kissen som gällde innan jag rensade upp lite hemma. Ingen löpning alltså. Men jag funtar på att ta igen det imorgon på lunchen. Och avsluta dagen med styrka. Om jag hinner förstås.


Simning

Sådär, 1000 meters simning och ett varv i äventyrsbadet är avklarat. Nu är kroppen trött och jag vete tusan om det hinns med någon löpning idag.

Nu är jag på Blodcentralen som moraliskt stöd för min mor som lämnar blod. Typ. Själv inväntar jag lite bättre blodvärde innan det är min tur..


Torsdag

Woho, det är typ varma vindar ute! Det till och med luktar varmt. Underbart! Nu ska jag ut och skaffa föda och senare ska jag gå och simma med mamma. Vi får se om det blir några backintervaller efter simningen också. Det är ju löpardag idag.

Ha en strålande dag!


Update

Jag är precis tillbaka från veckans lunch-Bodypump. Gosh, trött kropp idag. Men vilket pass! Grymma stammisar som verkligen kämpar till tusen. Så nedrans härligt.

Cykelklassen igår gick för övrigt jättebra och jag fick besök av fina Elin. Efter det var det derby som var roligt till typ 89:e minuten. Sedan kunde det gått riktigt illa. Men 1-1 blev slutresultatet.

Dax att vara effektiv nu! Kram!


Intervaller

På lunchen blev det löpning. Jag kände mest för intervaller och så blev det. 2x6x300 meter där det var fullt ös 300 meter, gång 100 meter och så vidare. Efter de sex första vändorna blev det ståvila och sedan kördes en runda till. Jag var helnöjd efter passet! Totalt blev det cirka nio kilometers löpning och en kilometers gång som nedvarvning och avslut.

Nu har jag lite smått ont i skallen och ska vidare till Medis för en Cykelklass. Alvedonen gör nog sitt och jag är sjukt pepp inför klassen!


Tisdag 8 maj 2012

Hola!

Hockeyn igår hade ju både underhållsvärde och några mindre roliga delar. Första och halva andra perioden var det grymt spel och Danmark var helt utspelade och kom knappt ur egen zon. Sedan skulle våra kära landslagsnissar börja leka och köra en extrapass innan skott och sådant som kan vara snyggt, men som går åt fanders om det går till överdrift. Sedan tappade vi tempo, fick några utvisningar och fick spela en del boxplay. Och så blev det 0-3 i sista perioden för Danmark. Men vi vann med 6-4 och vinst är ju det bästa såklart även om målskillnaden kunde varit bättre. Nog om det.


Sverige peppar innan nedsläpp


Nu blir det jobb, träning om jag hinner, jobb, instruera Cykel på Sats Medis och sedan springa hem för dusch och mat innan avspark i derbyt ikväll. Oooh!

Happy day!



Body pump

Veckans första klass är avklarad och med grymt drag dessutom! Det är dagar som denna som gör att jag älskar mitt jobb! Dessutom var det härligt att ha några kollegor med på klassen. Heja!

Efter klassen sprang en hungrig Emma in på Lidl i hopp om att hitta någon smidig mat att äta på tuben. Ut kom hon med bomullsrondeller och ett kilo makrill. Ooops, haha. Middag blev istället banan och en stor macka från Pressbyrån. Inte det bästa, men energi i alla fall. Nu ska jag snurra vidare till Globen för hockey-VM. Sverige-Danmark here we go!


Veckans träning vecka 18

Ny vecka med nya möjligheter, right? Det var helt öde när jag entrade kontoret. Inte kan det väl vara så att man tar sovmorgon på en måndag..? However. Idag blir det myslunch, Body pump i Sumpan och sedan blir det hockey i Globen, Storebror versus Lillebror, Sverige - Danmark. Det ska bli grymt kul. Här är förra veckans träning för den intresserade.

Måndag:
VILA
Tisdag: Uppvärmning, långintervaller på löpbana, 3x1000 meter samt hemjogg, totalt 11 kilometer. Instruera Cycling 55 min
Onsdag: Instruera Body pump. Gymma rygg + biceps
Torsdag: Löpning backintervaller, totalt nio kilometer
Fredag: Gymma bröst + triceps
Lördag: VILA/Snabb prommis 9,3 kilometer
Söndag: Löpning Flatenrundan x 2, totalt 18,7 kilometer

Denna vecka har jag gjort de pass jag planerat, fått till styrkan, kört både långa -och backintervaller samt ett långpass igår. Helnöjd är resultatet. Nu får vi till en lika bra vecka till. Nu kör vi!



Where have you been?

Godmorgon!

Läget är inte mycket bättre idag. Halsen är värre och förkylningen är nu ett faktum. Aaaaahh, jag vill inte! Det här blir den femte träningsfria dagen. Inte för att det gör något i sig, kroppen blir nog glad att få vila. Men då blir jag sjuk istället och vad är det för vila för kroppen? Jag missar därmed min Cykelklass på Medis idag. Usch och fy. Jag blir nog lite bitter av att inte röra på mig på några dagar. Hoppas hoppas (håller mina tummar och tår) att jag kan köra min lunchpump imorgon i Kista. Grym klass och nu är det ju med ny korre också. Men vi får la se.

Nu har jag förlagt kontoret till hemmet så nu ska jag vara produktiv mellan hostning, nysning och snytning. Det blir väl honung, vitlök och vitaminer idag också. Men det blir vad man gör det till. Så hey, nu kör vi!



Rihanna - Where Have You Been


Happy tisdag!



Pigga ben, bra väder och läskigheter

Det blev löpning minsann. Och en härlig sådan. Benen var pigga, vädret var lagom på alla sätt och kläderna satt där de skulle. Ett av mina mål dena säsong har varit att ta mig runt Flaten två varv, och idag skedde det. Benen gjorde det de skulle och kroppen kändes fräsch. Väl tillbaka, 18,7 kilometer senare var benen inte lika pigga, men psyket desto mer tillfredsställt. Precis som det ska vara.

Men vad vore en fin runda utan något att klaga på? På det första varvet såg jag hela två ormar, där den ena var liiite för stor. Jag har någon konstig jättefobi för dessa krälande långa saker. Så en stund fick jag stå och trampa på stället för att vänta på att ormen skulle ta sig över vägen, eftersom jag inte vågade springa förbi på varken ena eller andra sidan om den. Usch, vilken pers. Huvva!

Det andra jag ska klaga på är min lilla vad. Den högra för att vara helt exakt. Den började smärta efter cirka två kilometer. Sedan blev det bättre. Och på andra varvet satte det igång igen. Det funkade att spinga med, men nu. Jisses, smärta! Men förmodligen och förhoppningsvis är det bara någon form av tidig träningsvärk (typ?) som gör lite mer ont än träningsvärk brukar göra. Så, vi säger så.

Nu har jag klagat färdigt och känner mig rätt tillfreds med livet ändå. Dax för dusch och mat!


Efter träningen i fredags. Minst lika glad och endorfinhög idag.



Söndag

Hej hopp!

Så var det söndag igen. Gårdagen var grym. Härligt väder, bra gjord film på Cosmonova, god mat på Friday's och väldigt härligt sällskap. Kvällen ägnades åt hockey-VM, en väldans massa godis och sömn. Herrejösses, jag somnade redan vid sju. Hej pensionär? Så av två sverigematcher i VM har jag somnat under båda. Och då ska tilläggas att jag i princip aldrig somnar framför televisionen sådär, framförallt inte när det är hockey. Men det är tydligen nya tider nu..

Hur som helst, nu har jag precis käkat grötfrulle och ska väl ta mig till affären och handla en massa trevligheter. Och så ska jag ut och springa också. Och städa. Och fortsätta mitt mission att rensa garderoberna. Nu har jag en massa kassar som är färdiga att lämna mig. Jag ska bara komma på hur de ska lämna mig.


Frukost. Gröt, banan, keso, kanel och mjölk.

I alla fall. Nu ska jag sluta med mitt dravel och börja få något gjort. Trevlig söndag på er!



Morgonprommis

I morse blev det en prommis på 9,3 kilometer. Skönt sätt att starta helgen! Nu sitter jag på Cosmonova och ska spana dinosaurier i 3D. Spännande!


Bröst och lite triceps

Jag var galet trött när jag kom från jobbet. Så trött att jag gäspade mellan seten på bänkpress. Men jag vaknade till och fick till ett grymt pass med härlig kontakt med musklerna. Men när jag var klar med bröst efter att ha ökat vikter och kört fler set än vanligt, var energin nästan slut för triceps..

Det blev bänkpress, hantelpress, bröstpress i maskin och pectoral-maskinen för bröst. Cable crossen var upptagen hela tiden och jag pallade inte att köra emellan. För triceps blev det dips på gymbänk samt enarmshantelpress bakom huvud. Så, nu tar jag helg!


Den som drömmer får uppleva..


Kloka ord inne på Sportlife Östermalm



Fredag

Det är grymt skönt med halvveckor. Tur att det snart är lite ledigt igen. Jag ska jobba som attan för att hinna med ett bröst- och tricepspass innan jag drar hem och myser med lillmonstret.

Benen är mosiga och höftböjarna lite stela, men vad gör det när det är fredag? Med hockey-VM dessutom. Fint så!

Happy day!


Backintervaller

Åh, vad skönt det var att komma ut en sväng. Jag sprang tre kilometer som uppvärmning och sedan blev det löpskolning några vändor med spark i rumpan, höga knän, springa baklänges samt indianhopp. Efter det var det dax att ta sig an en mördarbacke. Den är inte särskilt lång, men däremot brant som tusan. Min plan var att köra tio intervaller upp för backen, men efter första intervallen undrade jag hur sjutton det skulle gå till. Sista biten är så brant att det känns som man inte kommer någon vart. Hur som helst. Jag körde en vända till. Och en vända till. Och jobbade med viljan. Och med vader och baksida lår. Och vips så hade tio vändor avklarats och min själ var lycklig. Nedvarvning blev tre kilometers löpning tillbaka hem, följt av några minuters prommis och sedan en skön stretch på det.


Skönaste Nike-outfiten och mina finfina Asics.


Här ser ni en liten del av backen. Och well, det ser ju inte mycket ut för världen. Men vänta bara på fortsätningen som gömmer sig bakom kröken. Där kan vi snacka backe. Det känns som den leder rakt upp i himlen. Typ. En vacker dag ska jag mäta lutningen på den.


Lite landetkänsla gör det hela rätt mysigt. I alla fall efteråt..hehe


Hem kom jag efter ganska precis nio kilometer (enligt RunKeeper, min Garmin är fortfarande inlämnad. Grrr..). Då smakade det bra med det lilla matpaketet som delades ut vid tunnelbanan i morse. Risonisallad från Findus med räkor, dillcréme, broccoli, rödlök, paprika, ärtor och solroskärnor. Jag är ju ingen räktjej (hehe) egentligen. Men man tager vad man haver..? Och det gick ner.


Middag


Nu ska jag jobba lite och sedan blir det väl nattinatti. Och mys med lillstrumpan som är hemma från djurhospitalet. Underbart! Tjing!



Starbuckskaffe!

Mina fina kollegor bokstavligt talat kutade ner till Pressbyrån för att grabba Starbucks Caramel Macchiato idag. Så efter denna kopp, en till kaffe och lite socker på det ska jag nog klara av backintervaller trots att huvudet är tungt och jag känner mig lite segare än vanligt.

MEN, vår lillkisse är hemma! Så förutom löpning och jobb ska jag ägna kvällen åt att mysa med henne. Lycklig!


Förra veckans träning (vecka 17)

Här kommer förra veckans träning. Det är ju torsdag idag, men känns som tisdag eftersom jag var ledig måndag och tisdag. Snart helg igen alltså. Så kan det gå!

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Morgonlöpning 6 kilometer. Instrurera Cykel 55 min
Onsdag: Insturera Body pump
Torsdag: Intervallöpning, korta intervaller. Totalt blev passet 9 kilometer
Fredag: VILA
Lördag: Löpning 10 kilometer
Söndag: VILA

Jag fick ihop tre löppass där intervallpasset verkligen fick igång benen. Det blev även lite vila vilket min kropp nog tog emot med öppna armar.



Torsdag

Idag känner jag mig rätt sliten i kroppen. Lite (okej, rätt mycket) träningsvärk, trött och seg. Idag står backintervaller på löpschemat, men vi får se vad som blir av. Jag har mycket på jobbet och så kommer förhoppningsvis lillskruttan hem idag (hon fick stanna ett dygn till). Men någon slags löpning ska jag väl få till. Det lutar i så fall åt korta intervaller om jag hamnar på löpbandet.

Så, med mina mackor i magen startar vi dagen. Tjing!


Endorfinhög

På lunchen kördes Body pump. Det blev ju inget pass i måndags så det var en hel vecka sedan sist. Och min energinivå har inte varit såhär enorm på länge! Det var grymt kul och alla deltagare var GRYMMA! Alltså, jag älskar mitt jobb!

Efter effektivt stillasittande jobb drog jag ner till gymmet igen för rygg och biceps. Även detta pass blev grymt och nu är endorfinnivån om möjligt ännu högre! Och jag ännu starkare. Såklart! Nu ska jag hem och käka..ägg?


Hola!

Goddagens!

Jag blev lite frånvarande igår och hann inte uppdatera eftersom vår lilla kisse blev inlagd på hospitalet då hon spytt som tusan de senaste dagarna. Åh, lillskruttan. Ibland önskar man att de kunde prata så man kunde få ur dem lite information. Nu inväntar vi samtal för att förhoppningsvis hämta hem henne idag, frisk och kry!


Fina lilltjejen


Mysmaja nummer ett


Men intervallerna på Enskede IP igår gick smutt. Först två kilometers uppvärmning, sedan tre koordinationslopp och sedan tre tusenmetersintervaller. Efter detta kom jag på att jag faktiskt kunde köra nedjoggen på vägen hem, så jag sprang hem vilket var runt fyra kilometer. Sammalagt blev det elva kilometers löpning i det underbara vädret.

Efter tvätt, grannhäng och en snabbsväng till djursjukhuset var det dax att svettas hjärnet på spinncykeln. Och jisses vilket grymt gäng jag fick cykla med! Jag verkligen njöt där framme på cykeln. Efter denna dag var jag galet trött och nu är det tillbaka till verkligheten som gäller.



Intervaller

Nu är jag på väg till Enskede IP för att springa tusenmetersintetvaller. Vädret är ju hur underbart som helst. Jag är energiladdad från gårdagens häng med djuren på Kolmården och kvällens grannhäng med grillning, så detta ska gå bra! Långa intervaller gör sig helt klart bäst utomhus.

Första maj och allt. Ha en fin dag!


RSS 2.0