Måndag 29 april

Dagen började med besök av en vän plus barn. Vi myste lite hemma innan vi drog ut på en promenad. Bortsett från blåsten var ju vädret underbart och det är skönt att komma ut en sväng om dagarna. Alicia sov sött hela vägen. När vi kom hem lagade vi spaghetti och köttbullar, käkade godis och nu ska vi strax spana film medan lillskruttan sover.
 

Nybadad i morse

 

Pappa och dotter på prommis

 

Hon tar nappen, yes!

 

 

 


Lördagsgodis

Medan andra har vinkväll eller är ute och svänger sina lurviga är jag hemma och kokar nappflaskor som aldrig förr, förbereder vatten till mjölkersättning och laddar för ännu ett mål mat för den lilla. Livet som småbarnsförälder. Om jag orkar hålla mig vaken ska jag kanske ta mig an en film lite senare. Men som den pensionär jag blivit orkar jag knappt se en hel film längre. Därför är det lika bra att ta lördagsgodiset med en gång så man inte går miste om det..
 
Lördagsgodis i sin bästa form. Tack Ulson för godiset!
 
 
Imorgon är det söndag, min kära pappas födelsedag och visning av en spännande lägenhet. Fullsmockad dag, som alltid. Men vi ska nog hinna med lite vila mellan varven också.
 
 
 

Lördag

Det blir väldigt mycket bebisfokus och väldigt lite annat fokus i dessa dagar. Men jag har hört att bebistiden går väldigt fort så det är lika bra att njuta så mycket man kan. Bortsett från matning var tredje timme har vi fått bra med sömn i natt. Nu är pappa på fotboll och jag och Alicia ska fika och gå en prommis med mormor och sedan pysa hem till mormor och morfar och spana fotbollen därifrån. Efter MP:s avhopp och turbulensen i Djurgården hoppas vi ändå på en vinst idag!
 
En bild från vår morgonmatstund i morse
 
 
Nu är det strax matdags igen för vår idag två veckor gamla prinsessa. Ha en fin lördag och gör något bra av denna dag! Tjing!
 
 

Fredagsprommis

Efter lite lite sömn på grund av hungrig dotter, klockar vi nu våra mattider och hon har aldrig (på dessa nästan två veckor) varit så lugn och harmonisk. Nu ska vi se till att hon går upp i vikt och växer till sig lite. Igår hade vi besök av Alicias nya BFF med föräldrar och det var grymt trevligt!

Nu har vi just varit ute på en prommis och när solen visar sitt fina nuna är det grymt skönt ute! Och vi hittade dessutom vårblommor. Bästa! Vi avslutade rundan med en sväng till videobutiken så nu har vi några filmer att plöja ikväll mellan matningarna och bebismyset. Och så ska jag lämna hemmet en stund och åka och handla. Lite egentid som det brukar heta.
 

En sovandes Alicia på prommis

 

Blåa blomster

 


 Trevlig helg!


Onsdag

Dagarna rullar på i ett väldigt tempo och besöken hemma avlöser varandra. Idag var det vi som lämnade hemmet en sväng för att åka till jobbet på housewarming party. Det var grymt trevligt att socialisera sig lite och Alicia skötte sig exemplariskt! Det var ett nedra skrikande innan vi åkte iväg, men sedan somnade hon och sov till för en stund sedan. Då körde vi amning och sedan somnade hon igen (!) Tänk om alla dagar var som denna. Nu ska vi bege oss hemåt och landa lite innan det är dax för sömn.

 

Popcornmaskinen som fick brandlarmet att tjuta och brandkåren att rycka ut.

 

 


En vecka gammal

Gaaah! Frustrationen efter att man författat ett lååångt inlägg och så försvinner det. !#?*piiiip*#". Så, åter till ordningen.
 
Idag fyller vår lilla prinsessa en vecka gammal. Förlossningen känns som en evighet sedan och jag kan knappt komma ihåg hur det var att vara gravid. Galet! Såhär i efterhand med lite perspektiv på det hela, kan jag se tillbaka på förlossningen som något väldigt fint som jag är glad att jag upplevt. Barnmorskorna var sjukt bra och stöttade oss hela vägen och jag kan nästan sakna det fina rummet vi hade. Det är nära nog så att min hormonstinna kropp klämmer fram en tår när jag tänker på det.
 
Vår lilla parvel, en vecka gammal
 
Post-gravidmagen en vecka efter förlossningen
 
 
Idag har vi varit ute på en prommis på Skogskyrkogården som kanske blev lite för lång för mig. Det kändes i kroppen efteråt trots att tempot var i (super)sakta mak. Man får ta det lite lugnt och skynda långsamt. Formen är långt borta. Men vad gör det just nu? Den kommer, i sinom tid. I nuläget saknar jag inte ens gymmet.. 
 
 
 

Torsdag

Efterkontrollen igår gick prima. Hon har inte så långt upp tillbaka födelsevikten och jag fick en hel del nyttiga amningstips. Idag har vi haft besök av BVC och kommit ut en sväng i regnet.

Ikväll har jag och Alicia haft tjejkväll med fotboll och fruktsallad. Eller alltså, så värst socialt har det inte varit. Hon sover sig mest igenom sin första fotbollsmatch, när hon inte kissat på skötbordet vilket krävt dagens andra bad. Strax är det dax att hoppa in i duschen och sedan kanske man borde skaffa sig lite sömn..?

För övrigt kommer man in i det nya livet rätt snabbt. Ibland känns det som att hon alltid har funnits hos oss. Men dagarna rullar i ett tempo jag aldrig skådat. Och än har jag inte hunnit tacka och svara alla som grattat. Men en sak är säker. Vilka vänner, familj, släkt, kollegor, bekanta, grannar..och allt man har. Jag kan skratta mig lycklig! ♥

 

Mastodontfruktsallad med Kesella Citrus

 

 


Fyra dagar och återkontroll

Idag blir vår lilla prinsessa hela fyra dagar och det firar vi med ost-och salamimackor till frukost. Efter att varit utan salami under hela graviditeten smakar det topp! Jag tror att Alicia är förkyld för hon har haft svårt att andas i natt och inte sovit någonting. Jisses. Men nu sovs det som tusan. Strax blir det väckning och även frukost för den lilla. Senare idag ska vi tillbaka till BB på efterkontroll.

Ha en fin dag!

 

Frukostmackor och den lilla sovande prinsessan

 

 


Hemma

Efter att ha haft en sovande dotter hela dagen igår, fick vi istället en vaken (läs: skrikande) dotter i natt. Skrika-amma-skrika-amma och så amma lite till. Och så smärta på det. Härligt. Sömnen blev nästan obefintlig, vilket känns som en petitess i sammanhanget. Det som känns jobbigt är amningen. Men det blir bättre med tiden. Bara att härda ut. Men att härda ut känns just nu svårare än att springa dubbla Marathon, höggravid med stilettklackar på under fem timmar. Nästan lite omöjligt alltså. Men skam den som ger sig.

Efter att barnläkaren godkänt Alicia, är vi nu i alla fall hemma och ligger på sängen och tar igen oss. Pappa är och handlar förnödenheter och tar så bra hand om oss!

Jag hoppas ni tar hand om varandra! Kram!

 

Kläder på, redo att komma hem

 

 

 


Alicia 130413

Klockan 14.40 igår, den 13 april 2013, kom en underbar, magnifik, söt och helt perfekt liten flicka till oss. 3 160 gram och 50 centimeter lång. Hon har levit inne i min mage i ungefär nio månader och tyckte att vecka 38+5 var den perfekta dagen att se jordens ljus för första gången, åtta dagar före beräknat ankomstdatum. Det är så fantastiskt att det är svårt att finna ord till det hela. En mer utförlig story kommer en annan dag. Nu ska jag mest njuta av att ha lilla familjen nära.
 
Liten tös ♥♥♥
 
 

Ensiffrigt kvar

Nu är det endast nio (!) dagar kvar till beräknat förlossningsdatum. Så här nära har vi aldrig varit förut. Mycket spännande. Efter att inte suttit still en sekund idag, ska jag nu möta en vän och dra iväg på Egoboosts födeledagskalas. Men det känns sjukt skönt efter alla vändor i tvättstugan och alla danssteg med dammsugaren. Tjing!
 
 Galet!
 

Frdagsfrulle

Godmorgon! Redan fredag. Jag har startat morgonen med naturell youghurt tillsammans med dinkelflingor, russin, sötmandel och kokos. Jag tänkte ta en promenad om en stund, för att lugna ner magen som haft lite känningar under morgonen. Men jag tänkte vänta på solen. Nu ser det mest mulet och grått ut. Annars ska jag försöka städa lite, fixa naglarna och klippa ut tyg till projekt babynest. Och ikväll blir det tvåårsjubileum för Egoboost magazine.
 
Dagens frukost
 
 

Idag

Dagen har bjudit på massa härlig energi. Först mys, skön prommis och fika med vän och bebis. Sedan fortsatte fikandet i stan med mamma. Samt lite span på bebisprylar. Sedan följde jag med hem till päronen för att hämta lite tyg. Imorgon ska jag påbörja projekt babynest. Håll tummar och tår att det går vägen.

Nu har jag precis gråtit till Sofias änglar. Jisses vilken fin programidé. Nu blir det ett avsnitt av Vikings och sedan lite sömn på det.

 

En av dagens fikor

 

 


Torsdag

Jag hade en grymt trevlig kväll igår med god asiatisk mat på Eat i Moodgallerian, mycket skratt och bortglömda toabesök (?) När töserna gick vidare på bio, åkte jag hem och spanade serien Vikings med min karl.
 
Huvudrätt med chili. Riktigt gott!
 
Efterrätt med choklad
 
 
Nu ska jag göra mig i ordning och åka till min vän och bebisgosa med hennes enmånaders guldklimp. Sedan ska jag vidare till staden och få lite kvalitetstid med mamma.
 
Ha en härlig torsdag!
 
 

Lax med fetaosttäcke

Sådär. En liten sväng ute har jag hunnit med. Och så har jag lagat mat för framtida behov. Nu ska jag ta mitt pick och pack och bege mig in till stan.
 
 
 
Ingredienser, 4 port
Fyra tinade laxfiléer
2 dl Crème fraiche
150 gram fetaost
salt, peppar, örtkrydda. Jag tog rosmarin.
 
1. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
2. Mixa Crème fraiche, fetaost och kryddor till en smet som du brer över laxen.
3. In i ugnen på 200° i cirka 15-20 minuter.
4. Servera med valfria tillbehör. Jag kör på ris och sallad. Klart!
 
 

10 april 2013

Förmiddagen har ägnats åt diverse pyssel. Jag har käkat mackfrukost, ringt runt och administrerat det ena med det tredje, anmält ett lag till Vårruset och tänkte väl ta en prommis efter lunch. Vädret verkar ju vara top notch och röra på sig behöver man ju. Senare ska jag ha mys med kollegorna. Lapa sol på uteservering och käka asiatisk middag. Typiskt bra lillördag!
 
Obligatoriskt mys med Ejla som klappar snällt på bebismagen ♥
 
 
 

Dagens lunch och vår i luften

Efter en härlig dag med ny inhämtad energi, STOR salladslunch och en sväng ute i vårvädret med Elin är jag nu på väg till Sös. Om man bortser från blåsten så är det verkligen vår i luften och så fort gatorna är sopade kommer vårkänslorna direkt. Om inte våren hoppas över och det blir sommar på direkten. Hur som, längtar jag efter att dra mig ut på en snabb prommis eller löprunda med en pigg kropp. Men den dagen kommer, med eller utan barnvagn. Mys!


Vecka 38

Godmorgon! Inga kommentarer om gårdagens avbrutna match på Stadion. Det är sjukt trist att några få som kastar in föremål ska få förstöra för alla andra. Hur som helst. Jag vaknade klockan sex efter att ha somnat sent och varit på toa en sisådär fem-sex gånger. Mer sömn hade ju varit att föredra. Men jag fick en härlig fruktost i lugn och ro och en lång mysstund med Ejla. Om en stund ska jag hem till en vän för lunchdejt och senare ska jag iväg till Sös för en öppen föreläsning.
 
Igår gick vi in i vecka 38+0 och nu börjar det dra ihop sig. Bebis är färdigbakad och ligger nu och gottar till sig. Bebis kommer när den är redo, och då är jag det.
 
Mysmagen 38 veckor gammal
 
 

Stadionpremiär

Dagen har rullat fortare än man hänger med. Men jag har hunnit med både det ena och det tredje. Sedan blev det bråttom in i duschen och sedan iväg. Och nu bär det av. Den sista Stadionpremiären någonsin. DIF-Mjällby och jag har sittplats för ovanlighetens skull. Solen skiner och jag mår på topp. Nu är det dax för en trepoängare.

Och så går vi ju in i vecka 38+0 idag. Bildbevis på det kommer imorgon. Kram!

 


Frukost: Mangoröra

Så var det måndag och min pre-mammaledighet har börjat. Idag ska jag ägna mig åt att tvätta bebiskläder, bädda bebissäng, städa och lite annat pyssel. Spännande och overkligt. Men jag startade dagen med frukost framför Nyhemsmorgon. Det blev varm mangoröra med Keso och en macka. Mycket nyttigt och gott.
 
 
Mangoröra
Mixa två äggvitor med ett halvt paket tinad mango. Hetta upp lite olja i en panna och häll i röran och rör om tills det stelnat lite. Servera med Keso och resten av mangon. Klart!
 
Denna röra kan med fördel även serveras som sylt till gröt eller bara som ett mellanmål eller snack när suget sätter in eller som en grym proteinkälla efter träning.
 
 
 

C-vitaminboost

Jag sitter och käkar dagens andra mellanmål. Järnpiller i kombination med apelsin och ProVivas blåbärsdryck. Allt för att fånga upp så mycket järn det bara går. Och bebis rullar runt som aldrig förr. Det måste vara något uppror mot aik som uppstår eftersom vi spanar aik-Syrianska. Det är en väluppfostrad unge redan. Bra så!

 

 


Helgen

Gårdagens födelsedagspartaj var grymt trevligt. En massa snack och snacks. Vid halv två kände vi väl att ögonen började bli lite tunga och drog oss hemåt.

Idag har jag startat dagen med frukost på Thelins med en drös andra preggon. Vi har ju en del tankar gemensamt och en del att prata om. Mycket mysigt. Nu ska jag hem och poppa musik och laga mat. Det är dax att fylla frysen och känna sig lite huslig såhär på dagen två veckor innan beräknad nedkomst.

 

Mysfrukost

 

 


Lördag

Middagen igår var ljuvlig. För att inte tala om fotmassagen. Skönt och lagom hårt som var som bomull för mina svullna fossingar. Efter detta var man rätt mör i både kropp och knopp och det var skönt att komma hem och slappa framför filmen Blondie. Där jag somnade efter halva.

Nu ska vi iväg och spana tapeter till nya lyan. Vädret ser ju fantastiskt ut. Noll grader och sol. Detta är vad som kallas vår efter en nedrans massa snö och kyla. Ikväll blir det födelsedagspartaj hos en vän.

 

Mina fötter under behandling

 

 

 


Sista arbetsdagen

Så blev det fredag. Och den sista arbetsdagen på nästan nio månader är över. Detta måste helt klart firas (och sörjas lite såklart) så jag drar med en vän på fotvård och fotmassage. Det kan nog mina gråtrötta gravidfossingar behöva. Vi startar med middag och sedan ska vi bara njuta.

Happy Friday!




Kvällsfix

Nu är det dax att sova. Efter att ha varit på styrelsemöte har jag fixat naglarna och ätit kakor. Nu ska jag, på tok för sent, få lite skönhetssömn och vakna upp till fredag. Den sista dagen jag måste ställa väckarklockan på ett tag. I alla fall mobilversionen av en väckarklocka.. Natti natti!
 
 
 
 

Torsdag

Gårdagens chock har lagt sig. Men bara lite. Idag har jag haft en mjukstart hos barnmorskan på morgonen och nu är jag på väg till kontoret med frukosten i högsta hugg. Jag inser att jag måste lägga mitt fokus på mat och sömn de närmsta veckorna. Framförallt mat, för att speeda upp mina värden och tanka kroppen med pigg och fräsch energi.

Dax nu för näst sista jobbdagen på ett par månader. Bring it on!

 


Den där chokladprovningen

Jisses vilka vänner man har! När jag trodde jag var på väg på chokladprovning var jag egentligen på väg på babyshower, för mig! Mina fantastiska vänner var samlade, de hade bakat, pyntat och köpt en massa presenter. Helt galet! Jag är tacksam, glad, mätt, och fortfarande lite skakis över chocken att bli helt överraskad och ha mina fina vänner samlade sådär. Tur att inte vattnet gick där och då.. Hihi.

Tur dessutom att jag hade mina fina grannar där som ställde upp med bärhjälp hem med alla presenter. Tack alla fina fina vänner, jag har verkligen hittat de bästa!

 

MASSOR med fika

 

 

Presenter, presenter, presenter..

 

 

 


Onsdag

Jag har legat vaken sedan tjugo över tre och inte kunnat somna om. Isch, typiskt. Jag har fördrivit tiden med Candy Crush och andra mobilrelaterade saker och har nu fått ont i tummen. Det är inte lätt. Vilken tur då att jag ska få kvalitetstid med min fina vän idag och gå på chokladprovning!

Idag hinns ingen träning med, men jag ska försöka få till någon imorgon eller på fredag. Lite cykel och kanske lite gummibandsträning. Bara för att hålla igång och få ta del av lite endorfiner. Och så ska jag njuta av mina sista tre dagar på kontoret innan det är dax att gå hem och invänta bebis.

Ha en underbar onsdag!

 

Magen som snart skymmer tårna. Hihi

 

 

 


Vecka 37

Hemkommen från bion sitter jag nu och äter äggröra för andra gången idag. Filmen var helt okej. Bra 3D-effekter och vältränade skådisar. Snart blir det läggdax och laddning för sista jobbveckan på ett par månader. Kortvecka dessutom. Nu är det dessutom mindre än tre veckor kvar till beräknat födelsedatum..Oooh!
 
Vecka 37+0 och bebis är i princip helt färdigbakad
 
 
 

1 april 2013

Har ni blivit lurande idag? Jag hörde just att omkörningsfilen på en bit av E4:an skulle stängas av. Under den största trafikhelgen på året..hmm.. Och att Globentorget ska döpas om till Djurgårdstorget i och med flytten till Tele2 arena. Det är ju i och för sig en väldigt fin tanke, men om jag tror på det är en annan femma.
 
Något som i alla fall verkar sant är att våren verkar vara på ingång. Det är fortfarande kallt, men solen värmer ju som tusan och snön börjar smälta på sina ställen. Igår tog jag och karln en långprommis på Skogskyrkogården och på sina ställen åkte vinterjackan av. Sjukt skönt. Dock var ju inte tempot något att skryta om, och vi blev omgångna av både den ena och den tredje. Men vad gör det? Vi fick tanka både D-vitamin och luft i alla fall. 
 
 Vår. Sol och blå himmel
 
 
Senare drog vi in till O'Leary's Östermalm och såg fotbollspremiären. Och resultatet i årets allsvenska premiär har väl allt annat att önska. Vi hoppas att hemmapremiären och en vecka bjuder på lite roligare resultat. Nu är jag hemma hos päronen för att färga ögonbrynen och fixa deklaration och andra vuxenpoäng. Snart ska jag in till stan för bio, G.I. Joe: Retaliation. Bruce Willis kan väl knappat misslyckas i en actionrulle?
 
Ha en härlig första april! Tjing!
 
 
 

RSS 2.0