Body pump på Signalfabriken


Glad instruktör


Imorse landade vi i Stockholm igen efter en riktigt härlig helg i Malmö. Gårdagens JVM-vinst mot Norge med 10-0 kan ju vara bra att ha med sig i bagaget till morgondagens match mot Ryssland. Efter landning mötte jag mamma i stan och hämtade ut vår nya vagn. Sedan umgicks jag med föräldrarna en stund för att sedan premiärköra Body Pump på nya Signalfabriken i Sundbyberg. Jag hade hört lite skrämselhistorier om ljudet innan så jag var beredd på det värsta. Men bortsett från att headsetet först inte fungerade alls (fel headset!) gick det sedan helt okej med ljudet. Medlemmarna var duktiga och jag börjar så smått komma tillbaka i min instruktörsroll. 


Ännu gladare instruktör!


Nu börjar huvudvärken smyga sig på igen efter gårdagens migrän och ytterligare en natt med lite sömn. Så nu ska jag hämta Alicia, äta middag, duscha och sedan mysa med min lilla familj. Och ladda inför 2014 (!).



Ingen träning

Jag hade ju storslagna planer för utomhuslöpning idag. Men igår kunde jag inte somna och när jag vaknade i morse hade jag huvudvärk. Äh, tänkte jag. Det går över. Men nejdå. Två timmar senare låg jag med migrän och mådde sjukt illa. Två alvedon och två och en halv timmar senare igen kunde jag i alla fall stå på benen vilket kändes som ett mirakel! Då blev det en promenad och senare lunch och två alvedon till. Nu är jag fördigduschad och på väg mot dagens svenska JVM-match mot Norge. Jag hoppas huvudvärken håller sig i schack och att jag kan sova i natt. Lite bitter är jag allt att det inte blev någon löpning men jag är nog mer glad att inte hela dagen blev förstörd.



JVM i Malmö

Idag har vi haft en superdag i Malmö. Vi startade med en grym frukost á la hotellstyle och sedan piffade vi till oss och åkte och shoppade. Och hey vad jag lyckades. En tröja från Tiger, en skjorta från Hilfiger och en blus från Filippa K. Fina grejer och jag är supernöjd! Sedan drog vi vidare till Malmö arena, käkade och spanade sedan juniorhockeymatchen mellan Sverige och Finland. Vi vann med 4-2 och nu hoppas vi på lika fina siffror i morgondagens match. Efter det blev det god middag och nu degar vi framför televisionen. Imorgon ser jag fram emot lite löpning. Ute!


Jag och lillskrutt på JVM



Veckans träning vecka 51

Måndag: Vila
Tisdag: Instruera Body pump
Onsdag: Cirkelträning med vänner
Torsdag: Vila
Fredag: Löpbandslöpning 5 km samt lite benstyrka
Lördag: styrka för bröst och triceps
Söndag: Styrka för rygg


Förra veckans träning kommer här. Det blev en blandad kompott av både styrka, kondition och instruerande. Såhär skulle jag kunna tänka mig att alla träningsveckor såg ut. Men så finns ju det där (underbara!) vardagslivet med allt vad det innebär. Men man får trixa och trolla med sin tid så brukar man få ihop det till slut.



Bästa träningen är den som blir av

Idag blev det bröst och triceps på gymmet. Dock var jag inte lika fokuserad som vanligt, men den bästa träningen är ju den som blir av. Och jag lär känna av det imorgon. Efter ägg, lax och risgrynsgröt till lunch samt en dusch ska jag och min lilla familj nu ta oss till Arlanda och flyga ner till Malmö för Junior-VM och kusinmys. 

Och här är dagens styrka efter två kilometers uppvärmning på bandet:

Bänkpress 6x10
Hantelpress 3x10
Hantelflyes 3x10
Flyes i cc 3x10
Dips 3x10


Hantelpress


Dips



Löpintervaller


Roddrag


Idag entrade jag gymmet för lite annandagsträning. Det blev löpning och lite avslutande styrka. Först två kilometers uppvärmning på bandet, sedan 10x200 metersintervaller med 100 meters gångvila emellan. De sista intervallerna var galet jobbiga och det var skönt när fem kilometrar och 27.40 minuter hade gått. Då gick jag en kilometer som nedvarvning och för att sänka pulsen ytterligare. Efter sex kilometrar och 36 minuter hoppade jag av och körde latsdrag 3x10, roddrag i cablen 3x10 samt plankan 3x45 sekunder och lite stretch.



Blir det svettfötter på golvet har man kämpat ordentligt 


Slutkörd




Juldagen

Idag har vi haft en lugn dag. Lutfisk och gröt hemma hos mina föräldrar och efter det lite häng på balkongen (!) utanför oss. Det är liksom vårväder i december! Och så har vi sett Drömmen om Sotji och då blev jag minst sagt träningssugen. Imorgon ska jag ta en sväng till gymmet och göra av med lite överskottsenergi! Och spana in mellandagsrean. Viktigt!

Min lilla pepparkaka 


God jul

God jul!


God jul alla underbara!
Hoppas ni haft en fantastisk dag. När vi vaknade imorse fixade vi det sista med julklapparna. Sedan rullade vi hem till mina föräldrar och hade en supertrevlig dag. Julbord, obligatorisk klockan-tre-Kalle, tomte, presentöppning och drinkmys på kvällen. Nu har vi landat hemma och har precis sett klart Tomten är far till alla barnen - en genialisk film. Min älskade Alicias har upplevt sin första jul och har redan slagit någon form av presentrekord. Och nästa år springer hon omkring själv och upplever sin andra jul. Galna tanke! Idag är jag tacksam, lycklig och nöjd. 


Min fina Alicias första möte med tomten



Myror i brallan?

Blivande Rocky Road som nu står i kylen och stelnar


Jag har väldigt svårt
att sitta still. Efter att jag kom hem idag har vi spanat julkalendern och sedan var det slut på stillasittandet. Då satte jag igång att göra Rocky Road. Efter det gjorde jag det julfint i köket och rensade kylen. Nu ska jag även kirra julfina naglar. 



Julfina naglar. Snart så..



Dan före dan-träning

Som jag ser mig själv liksom


Idag stod löpning på
träningsschemat. Efter en shoppingtur så här den 23:e var jag både hungrig och småtrött. Alicia som flängt med mig borde dessutom sovit mycket tidigare så hela träningsvistelsen var dömd att misslyckas. Men det hela gick prima och när jag skulle hämta lilltösen sov hon gott i personalens famn. MiniSats är bäst alltså! Över till träningen. Fem kilometer var planen, lite som vanligt alltså. Sista kilometern var förjä..drig. Jag var nära att trycka på stoppknappen tusen gånger men jag bet mig i läppen och fortsatte. Sedan påbörjade jag min nedvarvning. Efter 500 meter kom jag på att några intervaller vore på sin plats så jag bestämde mig för 200-metersintervaller upp till sju kilometer. Sagt och gjort, det blev 4x200 meter med 100 meters gångvila emellan. Den femte och sista intervallen blev 300 meter för att det skulle gå jämt upp. Då hade sju kilometer gått (och 39:40 min) och jag var trött, endorfinhög och glad. DÅ blev det nedvarvning med en kilometer gång. Avslutade gjorde jag med bicepscurl med hantlar 3x10 innan jag åkte hem till päronen.


Biceps efter löpningen. TRÖTT!


SÅ nöjd med dagens träning




Rygg


Aj aj..träningsvärk i bröst och baksida lår


Det gick bra på gymmet idag, men attans vilken träningsvärk som härjade från igår och förrgår. Jag började med löpning som uppvärmning, två kilometer på strax under elva minuter. I varje steg smärtade bröstmusklerna och baksida lår. Skönt förvisso, men jag kände mig mer skröplig än jag borde för min ålder. Men det gav med sig och ett tag funderade jag på om jag skulle fortsätta springa. Men jag gjorde som planerat och började med ryggen. Och slutade med ryggen. Biceps får jag spara till en annan dag.

Latsdrag 4x10 och 2x7
Rodd i dragmaskin 4x10
Enhandshantelrodd 3x10
Hantelrodd liggandes på bänk 4x10


Få övningar och effektivt pass får sammanfatta dagens träning. Nu har jag precis klämt i mig en Ben & Jerry's och min lilla familj sover. Jag ska nog göra samma sak strax. Jag ska bara..




Bullbak

Idag har bullmorsan varit i farten och bakat lussebullar med härlig fyllning. Jag gjorde samma som förra året. Varför bryta ett vinnande koncept? Dock blev årets bullar riktigt fula i sina för små formar, men om man inte äter med ögat är de riktigt smarriga!

In the making


Massa fyllning


Med lussebulle i magen är jag nu på väg till gymmet för lite styrka för rygg och biceps.



Med socker som bränsle

I morse åkte jag och familjen till Söder och spanade barnvagnar och bilstolar. När karln sedan fortsatte in till stan för att julklappsshoppa åkte jag hem och fyllde på sockerförrådet med godis. Välladdad (eller fullproppad?) styrde jag sedan min väg mot gymmet för lite styrka. Efter två kilometers uppvärmning på bandet körde jag bröst och triceps och blev klar precis när gymmet stängde.

Bänkpress, 6x10
Hantelpress 4x8
Flyes 4x10
Tricepspress med stång, 3x10
Flyes i cc, 3x10
Dips 3x10



Nu har jag käkat en räk- och avokadorulle och är proppmätt! Men ge mig en stund så plockar jag fram frukt och godis. Nu är det paus i European Trophy och jag ska svänga in i duschen. Tjing!



Träning!

Det har gått lite segt på träningsfronten den senaste tiden. Jag har haft svårt att komma iväg men när jag väl är där är ju livet på topp! Idag skulle jag tränat innan lunch, men med gymmets barnpassning till klockan ett och en unge som fortfarande sov vid halv ett fick jag skrota den planen. Istället städade jag lyan och piffade den litegrann. Sedan kom mamma och pappa på julmys och vi knaprade lussekatter, peppisar med olika ostar, skumtomtar och annat juligt. Sedan snodde de med sig ungen hem så jag kunde träna. Det blev löpning, fem kilometer på 27,17 vilket blev mitt postgravidrekord. Mycket skönt! Sedan körde jag leg curl, 3x10 samt leg extension 3x10 och nu är jag på väg för att äta och hämta lillan. Och jag är som en ny människa, träning gör susen!!






Torsdag

Allvarlig morsa, fokuserad på att hinna med bussen


I morse träffade jag min vän för att gå på sångstund med våra skatter. Men tji fick vi, för någon sångstund var det inte. Istället gick vi lös och shoppade julklappar. Och lite till oss själva. Nöjda och glada satte vi oss och lunchade. En lax- och spenatpaj senare kände jag för att entra gymmet. Men tji fick jag. Jag var så trött efter nattens ickesömn att kroppen bestämde sig för att vila. Så jag tog en lugn eftermiddag hos päronen och sedan gick jag hem och pudrade näsan, lämpade av lillskrutt med pappa och sedan drog jag till Sumpan för att träffa alla Sats-kollegor och käka mat. God entrecote. Mer party än så blev det inte. Nu ska jag rulla hemåt och sova!



God middag på Story hotel


Veckans träning vecka 50

Måndag: Benstyrka
Tisdag: Vila
Onsdag: INSTRUERA (!) Body pump
Torsdag: Löpbandslöpning 5 km
Fredag: Vila
Lördag: Cirkelträning
Söndag: Vila


Jösses! Jag har glömt att publicera förra veckans träning. Jag som trodde det var en vecka sedan vi kom hem från London inser att det faktiskt är två. Galet! Hur som haver. Fyra pass fick jag till i förkylningsveckan var av ett var att instruera Body pump (här följer femton smileys..minst)! Dessutom var jag väldigt nöjd med löppasset. En vecka med varierad träning och påhälsning av förkylning. Sammanfattningsvis: Jag är nöjd (inte med förkylningen alltså). Kram på er!


 

Onsdag och cirkel

Denna onsdag har fördrivits på bästa sätt hemma. Och med en sväng till BVC för vägning och mätning. Men tusan vad trött och mentalt slapp man blir efter en heldag hemma. Och sjutton vad mycket svårare det är att komma iväg på träning i mörkret. Men också vad sjukt mycket skönare det är efteråt. Jag mötte mina vänner och körde cirkel för hela slanten, samma upplägg som i lördags. Och idag var det tokjobbigt konstaterade vi alla. Vi drog också slutsatsen att det beror på att vi blivit bättre och tog i mer. Mör i benen och pigg i skallen var det skönt att komma hem och få till en lång skön dusch. Och käk förstås.

Se till att bjuda på ett leende (?) du också!



Löpning blev Body pump

Jag gick iväg till gymmet och tänkte ta en sväng på löpbandet. Väl där behövde de en Body pump-instruktör så jag ställde upp och vickade istället och fick på så sätt även öva igenom koreografin igen. Så löpningen sparar vi förhoppningsvis till imorgon om jag får in den i schemat. Jag har ju en cirkeldejt bokad på kvällen också. Om passet då? Det gick helt okej bortsett från att headsetet inte fungerade i början. När jag äntligen fick fason på det la det av igen. Men jag avslutade i alla fall på topp (läs: med headset) men då var jag hes som tusan.





Julturisten

Imorse mötte jag mamma och åkte in till stan. Vi började med lunch på Michelangelo, en gammal favorit! När man var mätt som tusan spanade vi in en massa julmarknader i stan. Gamla stans, Kungsträdgårdens och Sergels torgs. Nu är jag hemma igen och ska vidare och träna. Ingen rast, ingen ro!


Dagens lunch, sjukt gott!


Lite icke-skridskoåkning vid Kungsträdgården

En sväng in i Gallerian






Måndagsmys

Idag har jag umgåtts med mina absoluta favoritpinglor. Vi har gjort ischoklad, myst, gjort pizza, förätit oss på julfika och öppnat julklappar till de små. En jättskön slappdag utan träning. Dock fick jag en 40-minuterspromenad hem i mörkret där man inbillade sig både det ena och det tredje..

Mycket energi för morgondagens träning



Söndag

Efter att vi sovit kvar hos våra vänner igår begav vi oss hemåt i morse för att tvätta. Sex maskiner senare kändes livet lite lättare. Eller i alla fall lite renare.. Efter middag hos svärpäronen har jag käkat glass, majs och sojabönor. Inget konstigt alls. Nu sover resten av familjen och jag ser på en något mystisk skräckfilm. Därför är telefonen roligare. Och att planera veckans träning. Nu har jag hur mycket energi som helst för den!


Efter glassen behövde jag neutralisera lite..



Cirkel

Idag, eller ja, igår fick jag äran att träna cirkel med mina tjejer igen. Vi körde samma som sist, men med några förbättringar och fyra varv istället för tre. Svettigt och jobbigt

Burpees
Djupa knäböj mellan stepbrädor med kettlebell
Kettlebellswing
Utfall med rotation med medicinboll
Knäböj med upphopp
Dips
Bicepscurls med hantlar på bosuboll
Situps + fotdopp med medicinboll

Och så avslutade vi med plankan 3x40 sekunder.


Sedan var det bara att rulla hem, fylla på med energi, duscha och sedan dra iväg på en supertrevlig middag. God mat, mysigt sällskap och lite vovvemys. Och nu blir det sömn.




Min lilla bebis

 
 
Hallå, hjälp! Vart tar tiden vägen? Min lilla prinsessa som just var typ tre månader och låg och jollrade blir idag åtta (!!) månader och är en egen liten person med sina små egenheter. Om det fortsätter i den här takten går jag i pension imorgon. Men det är värt det.



Veckans träning vecka 49

Måndag: PROMENERA i London
Tisdag: PROMENERA i London
Onsdag: PROMENERA i London
Torsdag: Instruera spinning 45 minuter
Fredag: Styrka överkropp
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
Förra veckan var en sådan vecka där det inte blev så mycket träning på pappret, men där kroppen och sinnet ändå kändes väldigt tillfredsställda. Det var nog prommisarna i London som gjorde susen. Jösses vad vi gick. Att gå och shoppa är tydligen ett vinnande koncept. Hehe.



Matkoma

Jag är i matkoma. Jag åt för fem timmar sedan. Ojoj. Idag firade jag och min karl ettårig förlovningsdag och det är ju såklart värt att fira. Med en middag på Griffins' som man säkert skulle kunnat splitta på femton personer. Om jag orkade allt..? Nästan.. Rostad jordärtskocka med hasselnötter till förrätt, chilikött med potatispuré till huvudrätt och banana split efter det. Nu blir det sovstund. Godnatt!


Kött och en före detta snygg banana split




Work it!

Oh yes!


Tjoho, jag har löptränat på bandet! Det var ett tag sedan sist och nu är det gjort. Härligt! När jag entrade gymmet visste jag fortfarande inte vad jag skulle träna. Men jag ställde mig på bandet i hopp om att jag skulle orka mer än sist. Och det gjorde jag. Jag började med en kilometer med hastighet 10,3 km/h, sedan två på 11.1 km/h och sedan den fjärde på 12 km/h. Sedan blev det lite snabba småintervaller varvat med gång den sista kilometern och tiden slutade på 27,35 för fem kilometer. Och jag är helnöjd, speciellt så här i förkylningstider.


Rödmosig och lycklig!



Att instruera en onsdagspump

Före och efter


Är det så här jobbigt att instruera? Jösses. Jag kände mig lite ringrostig men det var grymt roligt att få gästspela på min gamla klass på Sats Kista. Det var en massa forna stammisar som jag fick prata lite med och en del kollegor som valt att joina mig. Full klass med energin på rätt ställe. Åh, det var så roligt! Nu ska jag hämta upp mitt lilltroll och få i mig lite käk. Just nu känner jag mig svag, all energi gick åt under min träningstimme. Precis som det ska vara! 



Nypremiär

Igår och idag har jag kört hårt med att banka in den nya Body Pump-releasen i skallen. Och jag tycker att det gått lite segare än vanligt, men det kanske är för att jag inte haft vanan inne det senaste året? Men så vaknade jag i morse med rinnande näsa och dagens träning fick ställas in. Så nu preppar jag med vitaminer, nässpray och håller tummar och tår att jag är kry imorgon så jag kan hälsa på på Kistacentret och premiärinstruera lite. Har jag inte halsont så kör jag!



Benträning

Efter att ha suttit halva dagen och tryckt in Body Pump i skallen gick jag till gymmet och fokuserade på benen. Jag hade inte riktigt energin där jag ville, men fick till ett bra pass ändå. Jag var färdig när jag gick därifrån om man säger så.


Dagens lunch


Efter tio minuter på crosstrainern körde jag följande

Superset knäböj mellan stepbrädor med KB - höftlyft med viktplatta, 4x12
Superset knäböj med stång - rumpövning med hantel i knävecket, 4x12
Utfall mot upphöjning med hantel i varje hand, 3x10
Plankan 4x30sek





Söndag

Idag vaknade jag trött och halvkrasslig och kände därför att träning inte var ett alternativ. Således blev det en träningsfri dag som avslutades hos vänner med massa barnspring, tacos, fika och mys. Nu är vi utslagna hela familjen och jag ligger i sängen med fötterna i högläge och spanar Sex and the city. Men nu är det dags för skönhetssömn för att pigga på sig lite. Imorgon blir det träning!


Godnatt från mig och min lillparvel



Lördag

Idag har jag och min andra hälft spanat in Ralph Laurens utförsäljning och gjort en massa fynd. Efter shopping krävs mat och jag tryckte en halv tunnbrödsrulle och blev proppmätt. Nu blir det festligheter resten av kvällen.


Bättre än ingen lunch



Fredagsfys

Efter en trött dag där jag nästan inte varit utanför dörren var det skönt att dra iväg och fredagsfysa lite. Jag började med uppvärmning, elva minuter på crosstrainern och fortsatte med styrka.



Rodd i dragmaskin, 3x10 och 3x7
Latsdrag, 3x10
Superset bröstpress - flyes, 3x10 på varje 
Stående flyes i cc, 4x10
Bicepscurls med hantlar, 3x8
Stående tricepsextension, 4x10





Veckans träning vecka 48

Förra veckan blev träningen inte som den skulle. Jag var lite småkrasslig och hade inte den orken jag hade önskat. Trots detta blev det en okej träningsvecka ändå.

Måndag: Benstyrka i gymmet
Tisdag: Vila
Onsdag: Cirkelträning
Torsdag: Instruera spinning
Fredag: Vila
Lördag: Tre kilometer löpning samt lite rygg- och bröststyrka
Söndag: Promenad strax över milen


 

Hemma igen

Londons tub


I morse lämnade vi London och vår underbara lilla tripp för hemresa till ett blåsigt och superhalt Stockholm. Allt gick smidigt som tusan bortsett från en flygtur som jag tyckte var alldeles för turbulent. Dock verkade ingen annan bry sig nämnvärt. Det är konstigt det där. Jag blir mer och mer rädd för varje gång jag flyger. I alla fall. Pappa hjälpte mig med packningen ända fram till dörren så jag slapp halka på vägen hem. Sedan instruerade jag en spinning för en tapper skara och fick svettas igen. Härligt! Härligt var också att ta en lång (med betoning på lång) dusch med inpackning och ansiktspeeling. Hemma i sin egen dusch. Nu ska jag sova. I egen säng!



Efter-spinning-stretch



London, dag tre

Jösses vad vi prommar. Idag har vi knappt suttit ner någonting förutom en snabbis på en kall mur vid Trafalgar square. Och så har vi (jag) shoppat lite till, så jag känner mig färdig med den biten. Nu är vi precis tillbaka från middag och Starbuckskaramellkaffe. Nu ska vi landa lite på hotellrummet. Imorgon tar vi planet tillbaka hem igen efter tre mysiga dagar. Jag längtar efter träning som en öken längtar efter vatten (?) men det har varit bra för mig att vila från den eftersom jag har haft något fuffens i halsen. Men imorgon så!


Prinsessan Dianas Memorial Fountain


Turistigt värre



London, dag två

London är ju underbart, speciellt när det blivit mörkt och man ser all upplyst julutstyrsel överallt. Idag har vi knatat hela dagen, shoppat loss som tusan, käkat värsta hamburgaren till lunch och avslutat med en caramel machiato på Starbucks innan vi rullade tillbaka till hotellet. 


Harrods som lystes upp när det blev mörkt


Inne på Harrods och den obligatoriska telefonkiosksbilden



Naglar

Innan jag drog iväg till London ville jag fixa naglarna. Men med begränsad tid där jag ville ha så lite pill som möjligt tog jag fram gellack-kittet och körde på en mintgrön färg. Jag är nöjd och känner mig som ett härligt bubbelgum. Ganska mysigt faktiskt.




London

I morse gick jag och lillskrutt upp suuupertidigt och mötte mamma för att ta oss till Arlanda och flyga till London. Efter en skön flygtur sitter vi nu på en pizzeria och väntar på att få checka in på vårt Hotell. Senare är planerna att  gå genom Hyde Park ner till Harrods och förhoppningsvis få spana in någon julmarknad på vägen. 


Tuben från flygplatsen



Promenad

Idag var det ju galet fint väder så jag och min lilla familj tog en långpromenad runt Flatensjön. Det blev väl runt tio kilometers blåsig promenad. Sedan landade jag hemma hos päronen och har nu färgat ögonbrynen och adventsfikat. Strax ska jag rulla hem och packa det sista inför London imorgon. Och fixa naglarna.


Så fint


(Det här publicerade jag mycket tidigare idag.. Alltid är det något krångel.)



RSS 2.0