Onsdag

Idag har vi bokat en liten kryss till Riga, träffat prästen inför dopet och åkt iväg och fixat ett första pass till lillan. En effektiv dag. Nu har jag precis slängt i mig sushi och väntar på min man som är nere i tvättstugan och härjar. Sedan blir det film och uppladdning inför första Body pump-klassen sedan förlossningen imorgon. Jag är taggad till tusen. Jag längtar efter träning som en daggmask längtar efter regn. Heja!


Hemma igen

Halloj! Igår hängde vi i Eskilstuna i värmen och fikade och shoppade. På kvällen grillade vi korv och sedan pysslade jag och mamma om våra naglar. Idag har jag och lilla familjen tagit tåget tillbaka till Stockholm, beställt doptårtor till helgen och nu är det filmkväll som gäller.

 

 

♥ ♥ ♥

 

 


Bad

Igår hade vi en skön dag med besök, bad, grillning och varmt väder. Sedan hade vi en natt med en dotter som sov nio (!) timmar i sträck. Idag har vi kört ungefär samma race. Sol, bad och grillning. Nu är det svensk deckare som gäller. Tack för semester!

 

 


Fredag

Idag har lilla familjen träffat tant Elin och myst på ett fik. Kavringmacka med gubbröra och skinka fick agera brunch och morotskaka med kaffe fick agera mellanmål. Nu har jag tagit min lilltös och farit ut till landet för några sköna dagar. Nu inväntar vi bara grillen så hungern kan stillas. Bra dag!

 

 

 

 


Igår

Igår drog jag och lilla familjen ut på Djurgården och satte oss vid vattnet och picknickade. Innan vi åkte hem tog vi ett glasstopp för att få njuta lite till av sol och mys. Efter dusch och fix drog vi till en kompis som hade styrt värsta grillmiddagen. Det var kött, kyckling, korv, halloumi, grillade grönsaker, potatis, beasås och så glass som pricken över i. Mycket gott och matkoman var ett faktum.

 

 

 

 

 

 

 


Now you see me

Igår var vi på bio, min man och jag. Vi såg 'Now you see me', en thriller om en magigrupp som rånade banker och gav pengarna till publiken. I stora drag. Spännande och bra gjord.

Nu har vi slagit oss ner vid Flatenbadet och jag har tagit premiärdoppet! Det var på tiden, men bättre sent än aldrig. Vattnet var ju galet kallt i början men det kan ju också bero på att jag själv var uppvärmd. Nu är det glassdags och ikväll är det dam-EM som gäller.

 

 


Tele2 arena

I söndags var det allsvensk premiär på Tele2 arena. Det var mäktigt att se klacken och tifot från sittplats men förlusten hade jag kunnat vara utan.

 

 


Ullaredshopping

Min Ullaredshopping har ni visst inte heller sett. Jag ligger tydligen steget efter såhär i sommartider. Jag skyller på semstern. Här är delar av mina inköp. Jag måste säga att jag hittade grymma saker och skippade sådant man annars bara plockar på sig för att det är billigt. Förutom shoppingen var ju campingen grym så jag åker gärna tillbaka snart igen.
 
 
 
 

New Marc

Ojsan, jag trodde jag visat min nya väskkärlek, men icke. Här är den i alla fall. Jag är helnöjd. Från Marc by Marc Jacobs och passar till det mesta!
 
 
 
 
 
 

Hemma igen

 
Efter strandhänget och en Daimstrut i lördags spelade vi lite kort och gick sen till restaurangen och åt. Sjukt god schnitzel och så mycket pommes att jag bara orkade hälften. Sista kvällen på vår lilla roadtrip och alla var helt slut. Men vi lyckades pigga på oss och köra lite kortspel och sedan var man igång igen. Så när vi vaknade igår hade vi fortfarande inte jobbat ikapp sömnen. Men vad gör det när det är semester? Vi tog bilen tillbaka till civilisationen och det var rätt skönt att komma hem till egen dusch och egen säng även om veckan har varit grym på alla sätt!
 
 
 

Semester

 Nära till poolerna i Kalmar
 
 
 
Kvällsmys
 
 
Dagarna går fort när man har roligt. I onsdags drog vi vidare till Kalmar där vi hyrt en stuga med intilliggande pooler. Då var det bara att hålla tummarna för vädergudarna. Och håll i hatten, i torsdags var det sommarvärme deluxe! Vi hängde då vid poolen, solade och hade det allmänt bra. När vi var trötta på det gick vi upp och käkade korv och makaroner, gjorde oss i ordning och drog till en galleria i Kalmar. Igår for vi vidare till Farstanäs havsbad, käkade grillspett och satt uppe och spelade kort till fyra i morse. Nu ligger vi på stranden och lapar sol mellan molnen. Till lunch blir det glass och ikväll blir det fortsättning följer med kortspel. Ganska bra semester.

Några bilder får jag inte upp. Men när mobiltäckningen är åter kan det åtgärdas. Tjing! Update: Bilderna på plats!
 

Sjukt goda spett

 

Kvällen var magisk

 

Alicia somnade sött med min luvtröja på

 


Skåne-roadtrip

Idag har vi spanat in Sveriges sydligaste udde vid Smygehamn och intagit Ystad. Vi hann med lunch, lite shopping och promenad på myspysgator. När vi kom tillbaka till stugan tog vi en runda minigolf och nu är det grilltajm igen. Livet leker, helt klart!

 

Myspys i vagnen

 

Smygehuk

 

 

Minigolf - självklart med den blåa bollen

 

Ystad

 

 


Måndag

Idag har vi rört oss från Malmö till Trelleborg och hyrt en stuga nära vattnet. Våra kära galna vapendragare badade i det icke varma vattnet när solen var i moln och det blåste som tusan. Jag var inte avundsjuk. Sedan drog jag och lilla Lisa iväg för att handla lite förnödenheter.. Det tog en stund och efter en och en halv timme hade jag blivit ett par byxor, en klänning och en tröja rikare. Och en STORhandling på Ica. Sedan blev det grillning och knaserier och nu är jag trött..

 

 

 


Barnkalas

Igår efter att vi hängt på stranden några timmar stannade vi till på ett mysigt glasställe där jag käkade två gigantiska glasskulor med en massa gott i. Sedan blev det grillning på kvällen. Mycket mysigt.

Idag blev vi väckta tidigt av ett ivrigt födelsedagsbarn som gärna ville öppna presenter. Efter en smarrig jordgubbsfrukost drog det lite i shoppingnerven så det blev en snabbvisit i en galleria och hem kom jag med en kofta, en klänning, ett par skor och viktig efter sol-kräm. Sedan var det dags för sexårskalas för kusinen med pizza, tårta, vattenbalongkastning och lite gangnam-dans på gräsmattan. Tänk om man kunde få lite, lite av deras energi!

Nu är jag slut som artist och ska försöka jobba ikapp lite sömn. Imorgon drar vi ut på vägarna igen och möter upp den andra halvan som ska semestra med oss. Imorgon börjar semestern på riktigt!

 

 Kalasklädd liten pingla

 

 Pimpad äppeldryck

 


Skåne

Igår startade vi vår semester hela familjen. Vi hämtade bilen på morgonen och startade vår färd mot Skåneland. Vi stannade på ett mysigt ställe med underbar utsikt och käkade lunch. Alicia sov mestadels och skötte sig exemplariskt. När vi kom fram fick vi socialisera oss en stund innan vi stupade i säng och försökte sova. Alicia var dock inte med på noterna alls. Men efter ett tag gick det.

Nu har vi redan placerat filtar, kusiner och attiraljer på stranden och bara njuter. Semestern har börjat bra!


På en parkbänk i solen

Idag är livet rätt härligt. Medan jag väntar på att mina maskiner med tvätt ska bli klara har jag gått en promenad och postat paket. Nu sitter jag i solen, latar mig och drömmer om att få ta ut mig totalt på ett tungt träningspass. Dessutom vill jag testa detta utegym som ligger ungefär två minuter från mig. Det enda som kanske stör lite är att jag bara har tre procent batteri kvar i mobilen. Det innebär att jag strax måste lyfta på rumpan och gå in och ladda den..


Vilken härlig dag

Idag har vi hängt med mamma/mormor hela dagen, käkat pastasallad till lunch, druckit kaffe och lyssnat på regnet. Alicia har dessutom sovit som jag vet inte vad. Efter nästan fem timmar kände jag att det var dags att väcka tösen för lite mat. Sedan drog vi iväg för en middagsdejt i stan och efter en stund hade hon somnat igen. Och sover fortfarande! När vi kommer hem blir det väckning igen så hon får i sig lite käk. All denna sömn kan ju bero på gårdagens vaccination. Eller också sover hon ikapp det hon missat under sina tre första månader? En sak som i alla fall är säker, man skulle få en hel del gjort om hon sov några timmar under dagarna. Idag hann jag gå igenom några kartonger med kläder jag har hos päronen. Nu har jag både byxor, jeansshorts och bikini att använda i sommar. Tänk när vi flyttar och får större garderober. Mmm..


Pastasallad efter sprutor

Idag var det dags. Vår lillsessa blir snart tre månader och då är det tid för vaccinering. Två sprutor, en i varje lår. Jag vet att alla barn ska ha sprutorna, men jag kan inte rå för att mitt mammahjärta fäller en liten tår när de små låren ska utsättas för nålen. Skriket efteråt gjorde inte saken lättare. Men nu är det gjort och jag kan gå vidare, haha.

Tidigare idag var vi en sväng till Flatenbadet eftersom det var så sjunt bra väder. Dock blev det inget bad för min del, men jag fick känna på vattnet i alla fall. Dessutom hittade vi sällskap på vägen så vi slapp gå ensamma. Fina firren.

Nu har jag precis smällt ihop en pastasallad. Pastaskruvar, majs, salladsost, soltorkade tomater, gurka, paprika, färsk spenat, ruccola och tomat. Till det makrill i tomatsås och Crème fraîche paprika och chili. Hade inte sessan varit otålig hade det blivit ett ägg eller två till också..


Het kyckling

För ett tag sedan gjorde jag en laxrätt med sting. Och i fredags testade jag att göra den, fast med kyckling istället. Och det blev lyckat. Och mycket. Använd en STOR stekpanna om du ska ta lika mycket som jag.
 
  
Ingredienser
2 dl raps- (eller annan) olja
4 tärnade röda paprikor
4 små tunt skivade vitlökar
8 urkärnade och finhackade röda chili
2 msk tomarpuré
4 tsk flingsalt
2 kg kycklingfilé
2 paket fryst mango
 
Gör så här:
1. Hetta upp en stekpanna med oljan.
2. Fräs paprika, vitlök, chili, tomatpuré och salt i oljan i någon minut.
3. Häll i kycklingen och stek tills den är klar.
4. Häll ner mangon och rör om.
5. Servera med ris, sallad eller annat du tycker passar till. Klart!
 
 

Filippa K

 
Här är mina fynd från Filippa K jag gjorde här om veckan. Med jackan kan jag vara snygg även när det regnar. Och med tröjorna under slipper jag frysa också. Väldigt praktiskt och bra.
 
 

Shopping, shopping, shopping

Idag har vi hängt på Gekås hela dagen och shoppat hur mycket som helst, spanat in Ola-Conny och vilat i sportbaren. Mot slutet var vi rejält slut och det var skönt att komma "hem", chilla lite i solen och grilla hamburgare till middag. Sedan har vi spelat Med andra ord och kör nu en omgång MIG igen. Imorgon är det dags att köra tillbaka mot huvudstaden, så jag njuter av sista kvällen av denna minisemester. Den har varit grymt trevlig!


Ullared

Efter att ha suttit på banken i ungefär två timmar igår för att växla in hur mycket mynt som helst samtidigt som Alicia fick sig ett utbrott kände jag att jag var värd något fint. Jag smet in på Marc by Marc Jacobs och hittade en väska som bara skrek Emma. Bildbevis kommer inom kort.

Idag (igår) startade vi dagen med att åka med Ejla till djursjukhuset eftersom hon varit alldeles loj, inte ätit och dreglat som tusan. Det är förmodligen en sprucken tand så nu har vår pälsboll fått smärtstillande för att kunna få i sig mat. Lilla gullestumpan. Sedan lagade jag en god stark kycklingmojs för att sedan hämta bil och rulla ner till Ullared. Och nu har vi haft en fantastisk kväll i vår husvagn vi bor i och skrattat som tusan! Och jag har utklassat våra kära vänner i MIG. Eller ja, nästan i alla fall.

Nu ska jag ge lilltösen mat. Imorgon blir det shopping för hela slanten. Natti!


Lugn morgon

Vi har haft en lugn chillmorgon hemma så jag hunnit sortera tvätt, äta frukost, duscha och vila en stund. Nu är vi på väg in till stan för några ärenden. Det är lite halvmysko väder ute. Ena stunden regn, andra varmt som tusan. Men det känns rätt okej idag.


Härlig dag

Idag har jag och Alicia haft en heldag med mamma/mormor. Men vi startade dagen med att städa och plocka lite. Sedan blev det lunch, shopping av en massa viktiga och roliga saker och kaffe tills mina ben blev helt skakiga. Nu har jag precis landat i sängen efter en skön kvällspromenad med Lisa på 6,3 kilometer och har endorfiner och ny energi så det räcker. Jag har Ejla i knät och blir servad frukt av min fina man som just nu är nere i tvättstugan. Vad har jag gjort för att förtjäna detta?


Tisdag

Visst blev det en islatte igår. Med karamellsmak. Och en vanlig latte. Med chokladsmak. Där fick jag stilla mitt kaffebehov riktigt ordentligt. Dessutom blev det bebismys och vänmys och även Elin valde att kika förbi.
 
 Vår lilla flicka

Idag har vi myst med två stycken Therese. Lunch och fika och massa snack förgyllde vår dag. Nu ska jag gå och sova hos min lilla familj. Imorgon har vi en heldag med mamma/mormor. Natti.
 
 

Farväl Stadion

 
I söndags var det tack och adjö till Stadion för mer Allsvenskt spel. Det var en massa härliga Djurgårdare på plats och Stadion var i princip fylld till sista stol. Och vilket härligt farväl det blev. Fyrverkerier i sommarkvällen och ett fint tifo. På nästa hemmamatch är det Tele2 arena som gäller. Då får vi se vad vi tycker om det.
 

 

Tillbaka till civilisationen


Igår tog vi vårt pick och pack och åkte tillbaka till stan för sista Stadionmatchen i Allsvenskan. Efter en solig match, härlig vinst och lite smekning av gräset var det skönt att landa hemma igen. Mer om Stadionmatchen later on. Nu ska jag promma iväg till en vän och har jag tur kanske jag får dricka en islatte eller två..?
 
 

RSS 2.0