Sommardag

Idag har det varit grymt väder så vi har solat, läst träningstidningar och inte ansträngt oss särskilt mycket. Nu är jag nyduschad och mätt som tusan efter typ fem kilo beasås till middag. Jag har hamnat framför TV:n och har spanat Sommarkrysset med lillsessan i knät.

 

 

 


Landet

Just nu sover lillan och jag sitter och dricker kaffe och njuter. Dagen har bara försvunnit i ett nafs och lillan har varit klarvaken och hungrig största delen av dagen. Men vi har varit ute på en promenad, tagit en sväng ner till vattnet och myst tillsammans. Nu ska jag försöka planera min träning och läsa Olga Rönnbergs bok Träning för nyblivna mammor. Recension av den kommer senare. Här är min landetdag i bilder.
 
Landetlunch ute på altanen
 
Minipyjamas på tork
 
Barnvagn på vift
 
Jag missade midsommar på landet, men stången står kvar
 
En liten stund för mig själv. Med betoning på liten.
 

Min lilla pingla och jag

 
Nu tar jag och min prinsessa vårt pick och pack och lämnar stan för några dagar på landet. Vi ska promenera, vila, mysa, äta, inhämta en massa ny energi och bara vara ♥
 
 

Tisdagsträning


I tisdags entrade jag gymmet och jag kände mig genast som mig själv igen. Det är som en liten bit av mig som saknats när jag inte kunnat träna som jag velat. Jag började med att bränna av ett eget cykelpass på 45 minuter och sedan blev det styrka för axlar, rygg och lite mage. Upplägget som följande:
 
Superset biceps - axelpress mot taket, 3x10
Axellyft åt sidan, 2x10
Marklyft i kombination med tre rodd, 2x10
Plankan på knä, 6x30 sek
 
Äntligen fick jag köra lite styrka på gymmet och jag har fortfarande träningsvärk. Men det brukar ju vara värst två dagar efter. Jag började med plankan på tå, men insåg att det var bättre att börja på knä med korrekt teknik. Och det var tur, för jisses vilken träningsvärk jag fick! Nu ska jag jobba mig uppåt och efter sommaren ska jag kunna göra plankan på knä, med bibehållen teknik, i 3x1 minut.
 
 

Adidas

 
Igår fyndade jag ett par sjukt snygga tights från Adidas som jag spanat in ett tag. Dock är de mer i tightstyg än träningstyg. Men i detta fall var de så snygga att det fick kvitta.
 
Min tänkta femkilometerspromenad tidigare idag blev lite förkortad eftersom jag stötte på pappa/morfar på vägen och stod och pratade en stund. Sedan var jag hungrig så jag svängde av lite tidigare och traskade hem och åt blodpudding. Men ut fick jag komma och regnet slapp jag. Win win. Nu ska jag sova. Imorgon kommer en redogörelse om gårdagens träning. Jag lever på endorfinerna än!
 
 

Jun. 26, 2013

Idag har jag inte fått många knop gjorda eftersom Alicia varit vaken större delen av dagen. Dagens planer blev ändrade så först nu ska vi gå utanför dörren. Vi tar en promenad i snabbt tempo innan det är dags för mat. Jag hoppas vi hinner innan regnet.

Jag har skön träningsvärk från gårdagens träning. Men mer om det senare. Tjing!


Tisdag

Hej hopp! Igår lunchade jag med mina barndomsvänner på ett mysigt ställe på Söder. Vi avslutade med fika och världens godaste nötrulle. Vi pratade, pratade och pratade om livets viktiga saker. Sjukt mysigt och jag åkte hem med ny energi i bagaget! Och tanterna var sjukt gulliga med Alicia. Där har vi två givna barnvakter! Sedan blev det dammsugning och moppning hemma. Inte min favoritsyssla, men nedrans skönt när det är gjort.

Idag har jag åkt in och lunchat med kollegorna i solen. Sedan stannade jag uppe på kontoret och pratade en liten stund. Sjukt trevligt. Sedan kikade jag runt i lite affärer och hittade ett par Adidastights och en svart klänning. Och nu åker jag hem med ny energi för andra dagen i rad. Yes!

Nu bär det av hemåt för en liten rensning av garderoben. Ut med gravidkläder och in med lite nytt. Sedan kanske det blir en tur upp på spinncykeln alternativt en snabb promenad. BRA dag!!


Gröt

Vår midsommar blev riktigt lyckad och jag gick inte och la mig förrän vid sex på morgonen. Det gjorde att lördagen försvann i trötthetsdimman och jag somnade tidigt. Dock hann vi grilla oxfilé hos svärpäronen vilket var sjukt gott! Igår var vi en sväng till Barkarby och jag fyndade två tröjor och en jacka på Filippa K. Mycket trevligt. Och denna vecka startade med gröt vilket var länge sedan. Banan, kanel, mjölk och solrosfrön gjorde upplevelsen lite trevligare.


Midsommar

Idag har vi hängt vid Flatenbadet, solat och grillat korv. Nu sitter vi nere på gården och har precis grillat och ätit en mastodontmiddag. Nu väntar jag på jordgubbarna..Mmm.


Järnboost

Jag har sovit på tok för lite i natt. Men den här gången beror det inte på min lilla solstråle. Först kunde jag inte somna och sedan har jag sovit oroligt och vaknat flera gånger med huvudvärk. Jag har fortfarande huvudvärk och känner mig inte på topp. Men då passar det ju prima att boosta kroppen med en smoothie med massa järn och c-vitamin. Jag mixade en banan, frysta jordgubbar och färsk bladspenat. Och så knäckemackor med ost och salami till det. Fina firren. Nu ska jag en snabbis in till BVC och sedan socialisera mig lite.


Det här med iPhone alltså..

Jag har ägnat kvällen åt att uppdatera min iPhone. Det höll på att sluta i katastrof och jag hann slita mitt hår när en säkerhetskopia skapades från min fabriksinställda (TOMMA) telefon. Alla mina bilder, kontakter, anteckningar..allt!! Men efter mycket om och men, googlande, och lite förbannade utrop lyckades jag få tillbaka en gammal säkerhetskopia och lyckan var total. Nu har jag säkerhetskopierat min telefon tre (!!!) gånger och kommer ha ångest nästa gång det är dags för uppdatering. Efter tre ångestfyllda timmar ska jag nu gå och lägga mig med huvudvärk och lättnad. Mer om min dag imorgon. Pust.


Snabb promenad

 
Igår stoppade jag lurarna i öronen och drog ut på en snabbpromenad. Och det kändes så bra att jag la in två minuters löpning mellan varven. Detta gjorde jag fem-sex gånger under rundan. Dessutom fick jag lite tid för mig själv att smida planer för framtiden. Mycket skönt trots att jag fick lite småkänningar i höften mot slutet.
 
Nu ska jag dra ut min skrikande prinsessa på en liten promenad så hon kanske kan komma till ro. Igår sov hon ungefär en timme på hela dagen och det verkar inte bli bättre idag. Men vädret är ju på topp och det tackar vi för. Nu ska jag bara leta fram ett par jeansshorts och sedan rulla iväg.
 
 

Korv i ugn

Tränigsvärken från hell är och hälsar på. Jag har framförallt ont i framsida lår. Men som vanligt är det ju en fantastisk känsla. Då känner man att man gjort något, även om gårdagens träning inte var varken lång eller högintensiv. Men det är det mesta jag rört mig på två och en halv månad. Gårdagens middag blev falukorv i ugn med senap, tomat och olivolja. Potatis och grönsaker till och det blev en helt okej middag.
 
 
 
Jag tog min falukorv, skar i den, ploppade i tomatskivor (på halva korven, min karl är inget fan av det) och ringlade över senap och olivolja. Sedn in i ugnen, 200° i ca 30-35 minuter. Klart! Nu har jag precis varit ute på en snabb promenad med lite inslag av löpning. Endorfinpåslaget är därmed aktiverat. Men mer om det senare. 
 
 
 

Bananpannkaka

Puh, vår lilla prinsessa tog fem timmar på sig att somna för natten igår. Och idag har hon visst bestämt sig för att vara vaken hela dagen. Mysigt förvisso. Men man får inte många knop gjorda. Och när skratt och mys övergår i skrik och en icke nöjd tjej är det inte lika mysigt längre.
 

Jag hann med frukost i morse mellan varven i alla fall. Jag gjorde bananpannkaka. Superenkelt ju. Jag mixade två ägg med en banan och stekte i en stekpanna. Sedan mixade jag creme fraiche med frysta jordgubbar och fryst mango och hade på pannkisarna. Gott, lätt och mättande.
 
 

StrongMama

 
 
Nu har jag duschat, tagit en kaffe och till och med kört ett varv med ansiktsmask. Senast jag använde ansiktsmask var nog när jag gick i sexan-sjuan. Och nej, jag skojar inte. Men det kändes väldigt skönt och fräscht och efter att ha smörjt in mig med min vanliga dagkräm är jag nu som en ny människa. I alla fall i fejset. Nu tittar jag på Tina på besök, sjukt mysigt program. Just nu är hon, Mat-Tina alltså, på besök hos Andreas Carlsson och de är ju lite roliga båda två.
 
 
 
Dagens träning då? StrongMama är ju en toppenidé för att få mammor med små barn att få komma iväg på gruppträning. Det var typ cirkelträning där det idag var åtta olika stationer som vi var på en och en halv minut i taget och sedan en halv minuts vila då man gick vidare och bytte station. Men jag känner helt spontant att löpning och utfall, som två av stationerna bestod av, inte är för nyförlösta eller för någon som haft problem med höft, bäcken eller foglossning. Inte för att jag haft det eller är nyförlöst. Men jag tror på att skynda långsamt. Och att bygga upp kroppen infrån och ut. Jag känner att jag skulle kunna få till ett minst lika bra pass hemma medan Alicia sover. Så jag kör nog mestadels på hemmaträning framöver och pass när jag kan lämna bort min skrutta en stund. Och när hon blivit tre månader finns ju MiniSats också!
 
 

Dags för träning

Jag har precis slängt i mig kyckling med creme fraiche och chili till lunch och ska nu dra iväg till Odenplan och köra mitt första träningspass efter förlossningen. StrongMama står på schemat och vi får se vad jag har för åsikter om det efter klassen. Jag ser det som en mjukstart och hoppas det kommer passa mig och Alicia bra.
 
Lunch
 

Måndagsfrukost

 
Efter att ha vaknat klockan fem har jag nu ätit dagens första mål. Äggmacka, ägghalvor med kaviar och två kiwis. Idag ska jag få till en långpromenad i snabbt tempo alternativt ett första träningspass. Vi får se vad det blir. Nu håller lillstrumpan på att vakna och ligger och garvar och pratar med sig själv. Det är nog dags att erbjuda henne lite frukost också.
 
 
 

Lördag

Igår var jag och min karl på bio och såg Baksmällan III som var helt okej! Och idag har vi hängt på Snaps i det härliga vädret. Efter det drog vi hem, beställde pizza och nu är det frukt-och filmtajm som gäller med svenska supersöta gubbar och apelsin. Eller ja, Stallone-filmen har jag redan gett upp och frukten är slut. Men jag har lillskrutt sovandes på magen, så jag klagar inte det minsta!

 


Tacopaj

 
Här kommer receptet på tacopajen jag gjorde igår. Den gick rätt snabbt och smidigt att göra och det krävdes inte särskilt mycket hackning, skärning eller kryddning. Och den blev stark och god eftersom jag hade i ganska mycket jalapeños.
 

Ingredienser
Pajdegen:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
 
Innehållet:
400 gram nötfärs
1 påse tackokrydda
1,5 dl vatten
3 msk jalapeños (detta ger en ganska stark paj. Ta mindre mängd för mildare paj)
2 dl créme fraiche paprika & chili
3 tomater
ost
 
Gör så här:
1. blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en form. Om du har tid, låt det stå svalt en stund. Förgrädda sedan på 225° i cirka tio minuter.
2. Stek köttfärsen och tillsätt kryddmix och vatten. Häll på jalapeños.
3. Lägg fyllningen i pajskalet och häll över créme fraichen.
4. Skiva tomaterna och lägg över. Riv eller hyvla lagom mängd ost och häll över.
5. In i ugnen cirka en kvart eller tills osten smält. Klart!
 
 
 

Två månader

Idag har vi svängt in på BVC i regnet. Och en sväng till affären. Men det är enda stunden jag varit ute idag. Annars har min lilla sessa mest krävt uppmärksamhet och närhet (läs: mat) hela tiden så jag har inte fått så mycket gjort. Men en tacopaj fick jag till i alla fall. Den var både god och enkel att få till. Receptet kommer upp imorgon, typ..

Annars blir Alicia hela två månader idag. Nu är hon mycket mer med, hon fäster blicken och skrattar med hela ansiktet. Och det händer nya saker hela tiden!

Imorgon hoppas vi på bättre väder så vi kan komma ut på en promenad. Det är tid att börja röra på sig. Förhoppningsvis blir det även ett första cykelpass inom en snar framtid. Aah, jag längtar!!


Onsdag

Idag har jag fått sovmorgon och lunchat med Amanda som snart kläcker sin lille. Sedan lämnade jag Alicia hemma för en sväng till Kista eftersom öppettiderna är så generösa. Där fick jag äta världens godaste chèvresallad, prata, umgås och shoppa. Det bästa av fyra världar! Det kändes dock konstigt att hänga i Kista utan att varken jobba eller träffa kollegorna. Men snart gör jag det, kollegorna är saknade! Nu ska jag hem till min lilla familj.

 

Mumma!

 

 


Idag

Idag har vi träffat föräldragruppen och socialiserat oss en en stund. Sedan har vi träffat mormor för shopping och fika. Jag hittade en långklänning som kan passa finfint i sommar. Och nu är det fotboll, Sverige-Färöarna som gäller. Typiskt bra dag!

 

Fika

 

 

Alicia chillar hemma hos mormor och morfar

 

 

 


Tisdag

Är det något jag hinner med, eller i alla fall prioriterar om dagarna, så är det frukost. Efter att ha levt på mackor ett tag var det idag dax för naturell yoghurt med nötter och ägg till det. Nu är det hög tid att ta tag i sina matvanor. Det innebar att det även blev lunch idag. Något som annars kan missas på tok för lätt. Matig pastasallad med frukt efter kändes som en bra lunch. Nu kan jag bocka av en hel drös med näringsämnen som är bra för både kropp och själ.

 


Helgen

Helgen har rusat förbi och vi har varit upptagna ungefär varje sekund av den. Men bara med roliga saker. I fredags var det 30-årsfest och Alicia fick umgås med farmor medan vi drog iväg och fick god mat och en himla massa skratt. I lördags käkade vi glasslunch på dagen och sedan var det semesterplanering på hög nivå med härliga vänner. Och idag (igår) var vi på dop med mysig doplunch efteråt och avslutade helgen med familjemys och massa bebisgos. Och nu är det läggdags så man orkar med en ny vecka. Hej hopp!


Kolmården

Idag har vi tagit en road trip till Kolmården i världens minsta bil. Typ. En heldag med grymt väder, delfinshow, safari, glass och barnvagnsrace i backarna. Hur mysigt som helst!

Efter ett pit stop på vägen är vi nu på rullning hem. Alicia sover sött och jag är glad att jag slipper köra hem, trött som jag är.

 

Det hade räckt med två kulor..

.

 

Delfinshowen. Och ett huvud.

 

 

Alicia somnade i bärselen under delfinshowen och sov vidare under safarin.

 

 

Ståtlig elefant

 

 


Hej hej

Idag har vi varit en sväng på BVC och umgåtts med föräldragruppen en stund. Sedan gick vi hemåt och jag fick äta lunch i lugn och ro medan Alicia sussade sött i vagnen. Efter det tog jag en powernap innan det var dags för matning igen. Och nu har hon somnat på mitt bröst och det är bara så mysigt. Men vi får hoppas hon vaknar snart för annars blir middagen sen..


Måndag

Idag har jag käkat frukt till frukost och insåg en timme senare att jag glömt något protein. Hungrig mage! Men efter en prommis i sommarvädret köpte jag och min vän med oss sallad och placerade oss på en filt i gräset. Väldigt härligt. Sedan gick vi in och gjorde planer för sommaren. Nu är jag hemma, blöt och härlig efter hemgång i regnet. Nu ska jag strax möta en vän och dra till stan.

 

Frukost exklusive protein

 

 Trött liten i mössa = tröttmössa

 

 


Sommardag

Idag har det ju varit grymt väder ute. I morse packade vi ihop familjen och gick till världens mysigaste fik. Det är andra gången jag var där denna vecka och det lär ju bli fler. Där intogs dagens andra frukost samt morotskaka och kaffe, sjukt nice. Sedan tog vi en sväng på Skogskyrkogården och sedan hem till svärpäronen för att grilla.

Igår grillade vi korv i Vitabergsparken i regnet och firade en vän. Sedan blev det sjukt god grillmiddag också i goda vänners sällskap. En topphelg!

 

Kavring med gubbröra. GOTT!

 

 


RSS 2.0