Fredag

Jag har ägnat morgonen åt dammsugning och nu sitter jag med en koffeinfri latte och det är ju sjukt gott! Att jag inte testat detta förut. Strax ska jag dejta en kompis och gå en prommis och snacka av mig lite. Det är ju toppvädret också, sjukt skönt! Se till att göra något bra av denna fredag! Tjing!
 
En fin start på denna fredag
 
 

30 maj 2013

Man undrar vart veckorna tar vägen. I tisdags hann jag i alla fall med lite kvalitetstid med en vän. Lunch på en filt, snack och en långpromenad i det varma vädret. Mysigt! Igår tog jag en sväng till Sumpan och hälsade på Sats och spanade in en lägenhet.

Och idag, redan torsdag (!) har jag träffat en föräldragrupp på BVC och haft en riktigt bra dag! Alicia har varit lugn, suttit i babysittern och filosoferat och sovit några timmar på eftermiddagen så mamma fick lite gjort. Bland annat har jag skruvat ihop en klädstång och rensat lite bland ditten och datten.

 

Min lilla prinsessa sitter och filosoferar

 

Dages pysselprojekt

 

 


Vårruset 2013

Idag har jag träffat bästa kollegorna för lunch, fikat med min kusin och avslutat dagen med att promenera Vårruset. Det är dagar som denna som jag saknar löpningen som tusan. Men jag skyndar långsamt. Det är dock svårt att låta bli att springa, man rycks liksom med i tempot. Och jag blir så sugen på att sätta upp lite tidsmål. Men som sagt, jag får skynda långsamt. Nu ska jag hem och duscha och förhoppningsvis få en lång och härlig natt med sömn.


Shoes

Här är mina nya skönheter som jag köpte här om veckan. Utan klack denna gång. De passar perfekt för denna årstid och perfekt till mina mammalediga fötter. Perfekt var ordet. 
 
 Brunt från Lanvin..
 
..och svart från Alexander McQueen
 
 
 

Skön helg

Nu sitter jag här och kan inte sova alls. För andra natten i rad. Lagom när jag somnar är det dax att gå upp och mata igen. Men jag antar att det är mina tankar som spelar mig ett spratt. I helgen har jag i alla fall fått andas lite landetluft och det har varit skönt. Dock har helgen försvunnit på nolltid och jag har inte hunnit med ett dugg. Men det är kanske det som är tanken med landet. Idag kom jag och mamma ut på en promend i alla fall och det var riktigt skönt. Och så såg vi en orm (okej, en kopparÖDLA) också. Inte alls lika härligt.
 
Guppande barnvagnsprommis på landet
 
 
När jag kom hem väntade min första morsdagspresent ever. Tio röda rosor och en stor ask med choklad. Tänk vad den lilla kan, trots att hon bara är sex veckor gammal. Och tänk att hon vet precis hur hon ska göra för att både överraska och glädja sin mamma. Det ni.♥
 
 
 

Sömn?

Alltså det här med sömn.. Igår hade lillskrutt en vaken dag kan man säga. Men vi hade besök av min faster och farbror och det ville man såklart inte missa. Och sedan ville man tydligen inte missa något annat av dagen heller! Och på kvällen kom hon inte till ro för fem öre. Hon somnade först vid tio-elva någon gång på mitt bröst. Och då kan vi snacka sovande! Hon låg som en liten groda slash ostbåge och jag undrar om något skulle kunnat väcka henne.

Annars har vi det grymt på landet. Grillar, solar (woho, solen kom tillbaka!), läser tidningar och vilar den tid som går. Imorgon (idag) blir det hemfärd igen, till fotboll och vardagshäng. Men det känns fint det också!


Fredag

Idag har min lilla tös varit vaken väldigt mycket. Men jag förstår henne. Man vill ju inte missa något genom att sova bort tiden. Jag gick en prommis och handlade och tänkte att hon kanske skulle komma till ro. Men icke. Mellan matning, skrik och datorfix har jag nu packat allt man kan tänkas behöva för en helg. Nu drar vi till landet och vilar upp oss.

 

Hon somnade i bilen i alla fall. Och sov sött hela vägen

 

 

 


Onsdag

Efter en toppendag där jag blev bjuden på grillat till lunch och fick trevligt sällskap ska jag nu iväg på fotbollsderby. Det är skönt att bara vara Emma en stund och slippa att hela tiden spana över axeln efter eventuella spyor, vakna ögon eller lyssna efter skrik. Fjärilarna och nerverna är med. Jag hoppas på glada miner vid hemfärd. Dax att inta Friends arena. Oooh.


Tisdag

Igår kväll tog vi den längsta promenaden sedan förlossningen och innan dess. Ungefär nio och en halv kilometer runt Flaten blev resultatet. Och det kändes mycket skönt efteråt.

Idag startade vi dagen med ett besök på BVC. Lilltösen går upp i vikt som hon ska och växer på bra vilket känns skönt. Sedan tog vi en sväng runt kvarteret för att lugna ner henne, men det gick sådär. Istället gick vi hem och städade ordentligt och nu är det matdags för henne. Sedan inväntar vi besök för att ikväll rulla hem till föräldrarna. För fler nyfikna som vill spana in nytillskottet.

Och icke att förglömma. Idag är en stor dag. Min andra lilla bebis, min Ejla fyller två år idag. Det är galet vad tiden går och ibland kan jag få dåligt samvete att jag inte har lika mycket tid för henne nu när man har en bebis som kräver en del uppmärksamhet. Men jag försöker mysa med henne så mycket jag kan och tror hon vet hur mycket jag älskar henne. Vårt lilla gostroll.

 

 

 


Livet som mammaledig

Jag har placerat mig på en gräsplätt i solen med Alicia i skuggan. Just nu finns det inte mycket att klaga på. Eller det skulle vara att det är lite svårt att se mobilskärmen eftersom det är så ljust. Men det kan jag leva med! Picknick med sig själv är rätt trevligt emellanåt.

Igår tog vi VM-guld. På hemmaplan. Så grymt jobbat! Man hade önskat att man var i Globen och fick känna stämningen. Men visst kändes den hemifrån också. Tills jag somnade. Man vågar ju knappt säga det. Jag mäktade med en period sedan minns jag bara några sekvenser. Mycket illa och jag skäms. Men jag var tydligen väldigt väldigt trött..


Söndag

Vilken dag igår! Sverige vann hockeysemifinalen mot Finland med 3-0 och spelar nu final mot Schweiz ikväll. Och sedan Eurovision och en grym kväll bland vänner på det. Robin Stjernberg kom dock bara på 14:e plats men Danmark var väl värd sin vinst. Sömnen har det dock inte varit lika roligt för. Men det har det varit värt!

Nu har jag myst med Alicia och hängt lite framför TV:n. Nu ska vi promma till svärpäronen innan det bär hemåt igen för fotboll följt av hockey.

 

Haha, snygg myspose på mammas mage

 

 

 


Bra dag

Fredagar brukar ju vara bra dagar och idag var inget undantag. Efter att jag försovit mig en smula (oh, lord, när man är mammaledig händer det!) startade jag dagen med en prommis för att möta två töser och deras småflickor för att picknicka. Supermysigt och jättevarmt i solen! Efter att ha myst tillräckligt prommade jag till svärpäronen för fika och sedan vidare hem för att spana Eurovisions andra delfinal som missades igår. Efter dusch och insmörjning med efter sol-kräm (då måste det väl ändå vara sommar?) är jag nu redo att krypa ner bredvid lilltösen för att få min skönhetssömn. Imorgon är det både Eurovision och hockeysemifinal. Och massa kompishäng däremellan. Det verkar som att det också kommer bli en bra dag. Tjing!

 

God lunch

 

Härlig promenad

 

 

 


Fredag

I natt har jag sovit på tok för lite. Men jag ska inte anstränga mig mer idag än att rulla hem till en vän och bebishänga lite, så det får gå. Nu har jag precis matat lillstrumpan och hon ligger här bredvid mig och snusar. Jag ska vila en stund till innan det blir frukost och en promenad i det förhoppningsvis fina vädret. Men om inte vädret är på topp kan vi istället glädjas åt solsken i hockey-VM. Sverige vann över Kanada på straffar i kvartsfinalen igår. Det blev en rysare och hjärtat hoppade både en och tre gånger under straffläggningen. Och vilken lycka sen! Semifinal mot Finland imorgon då.. Och Eurovision! Härlig helg!

 

Tokfia morgonmyser

 

 


Fikapaus

Idag har jag och Alicia varit och fyndat skor till mamma. Två par ballerinas från Lanvin och Alexander McQueen, så nu är mamma mer än nöjd. Mitt sällskap var dock inte lika nöjd så nu har vi slagit ner våra rumpor på ett café. Mamma får lunch och Alicia får mellanmål nummer femton i raden. Typ. Och så passar vi på att vänta på mormor som jobbar i närheten så vi får sällskap hem. Men här kan jag nog fördriva tiden en stund. Mysigt.

 

 

 

 


Sjukstuga med marängsviss

Igår var det sjukstuga i familjen. Tur dock att lilla Alicia hittills sluppit förkylning och halsont. Vi tröstade oss med marängsviss och det verkar ha hjälpt. För idag känner jag mig mycket bättre. Lite täppt i näsan, men annars sjukt pigg. Tur det, för idag fick vi besök av Sanna som kom med ceasarsallad och bullar. Mycket uppskattat och galet trevligt!

Nu agerar jag husmor och steker kyckling och gör klyftpotatis.

 

Marängsviss. Behöver jag tala om att det var svårt att få ner det? Men det gick, efter två omgångar

 

 

 


Carbonara

Idag vaknade jag upp lite förkyld och valde att försöka somna om. Och det gjorde jag. Sedan vet jag inte var dagen tog vägen. Jag hann med tre maskiner tvätt och komma ut en sväng för att handla. Men mer än så har jag inte hunnit. Eller jo. Jag har freestylat ihop middag också. Pasta carbonara som bara krävde fyra ingredienser plus kryddor. Smidigt värre.
 
Dagens ingredienser
 
Ingredienser, 4-6 port
Pasta till så många du lagar till
Två lökar
Tre paket bacon
3 dl grädde
Peppar, salt, chiliexplosion
 
Gör så här
1. Koka pastan och häll av vattnet
2. Hacka lök och skär bacon i lagom stora bitar och stek det i en stekpanna.
3. Häll i lök-baconblandningen i pastan och tillsätt grädde och kryddor.
4. Servera med en sallad. Typ. Klart!
 
 
Klart!
 
 
 

Söndag

Igår blev det film, Jack Reacher, som faktiskt var riktigt bra. Tom Cruise spelade dessutom grymt. Och jag lyckades hålla mig vaken under hela filmen. Men sedan var det trevligt med sömn. Som jag fick ganska mycket av, bortsett från matningen ungefär var tredje timme. Men det börjar nästan bli en vana nu. Men bara nästan.
 
Idag har vi varit hos svärpäronen och ätit och umgåtts. Och så har vi spanat fobollen också. Vinst mot Malmö med 3-2. Japp, nu vänder det minsann! Det är ungefär vad jag hunnit med idag. Imorgon är det dax för måndag igen och en hel vecka utan röda dagar. Men känner jag mig själv kommer jag inte ha några problem att få tiden att gå. Och så börjar jag längta till gymmet också..
 
 

Hockey-VM 2013

Igår fick jag två rejäla promenader, lunch med några vänner och shopping. Att det blev två promenader berodde på en icke nöjd liten tös som skrek lite väl mycket för att åka buss. Då var det bara att använda benen. Skönt efteråt dock.

Nu är jag på väg från Globen och Sverigematchen mot Slovenien som gav en 2-0-vinst, men utan någon som helst glöd i spelet. Tråkigt men sant. Vi kan hoppas att de finner glöden till nästa match.

Jag ska skaffa någon form av föda på vägen hem sedan hoppas jag på en mysig kväll, en lugn bebis och mycket sömn i natt.

 

Gårdagens lunch. Sjukt gott.

 

 

En ny långklänning införskaffad

 

 


Miss Li

Alltså sommaren verkar vara här. Igår startade lilla familjen med en promenad och sedan fick Alicia träffa sin femåriga kusin för första gången. Vi hänge i en lekpark och gungade, klättrade klätterställning och hade det allmänt mysigt. Sedan blev det korvgrillning för att sedan dra iväg med min fina man för lite egentid och spana in Miss Li på Berns. Och jösses säger jag bara. Hon är inte bara snygg. Hon har ju en röst som ger rysningar. Och vilken energi hon har på scenen! Som (näst sista) slutnummer drog hon även upp Amanda Jenssen på scen så de båda fick släppa loss tillsammans. Grym överraskning. Efter en riktigt bra kväll hämtade vi lilla Alicia hos farmor och farafar och åkte hem och pussade lite på den lilla tösen.
 
 
 
 
 
Amanda Jenssen
 
 
Nu är det dax at göra sig i ordning. Om en stund ska jag möta en vän för en prommis och sedan ska vi möta upp två vänner till för fika. Typiskt bra fredag. Med sol dessutom. Topp!
 
 
 

Härlig dag

Idag har jag hängt med två kompisar och två bebisar i det härliga vädret. Vi har käkat sushi och en massa frukt och godis och myst på en filt i solen. Det var varmt tills solen försvann bakom molnen och vi lyckades hamna i ett blåshål. Men sällskapet var förstås grymt. Sedan gick jag och Alicia hem och vände och drog ut på en liten prommis för att handla lite förnödenheter. Och lilltösen var så lugn och fin att man nästan blev lite förvånad. Men det fick man betala för sedan. Hon har skrikit konstant sedan klockan sex och det är så frustrerande när man tycker man gjort allt man kan komma på. Ammat, matat, gett närhet, masserat magen och bytt blöja. Efter två timmar blir man rätt matt. Men hellre att det sker på dagtid än på natten. Efter att jag kört ett varv till med matning somnade hon. Men hon verkar fortfarande lite orolig.
 
Underbart väder, fint sällskap och godaste sushin - en fin kombo
 
 
 
Massa färgglada nyttigheter
 
 
Värsta många vårblommor. Fint!
 
 
Alicia när hon fortfarande var en tryggt sovandes lilltös
 
 
Hela kvällen har försvunnit i ett nafs. Nu är det hckey, Sverige-Norge som rullar på televisionen och jag kanske ska försöka vara lite effektiv innan jag slocknar för idag. Igår var vi för övrigt på BVC och hon går upp i vikt som hon ska. Det är vi mycket tacksamma för. Att det är ett matvrak vi skaffat oss går det inte att ta miste på. Hon är som sin mor, det är tydligt. Haha.
 
Trevlig kväll! 
 
 
 

Måndag

På förmiddagen har hela familjen varit ute på äventyr för att bekräfta faderskapet. Men nu har min mammaledighet ensam med Alicia börjat, på riktigt. Hon har inte varit nöjd idag och inte sovit ordentligt sedan sju i morse. Men nu ligger hon slickad vid min sida och sussar sött.

Idag invigde jag bärselen vi fick på babyshowern så vi kunde gå ner i tvättstugan tillsammans. Och det funkade helt okej även om man blir lite låst av att ha en lillplutt hängandes på magen. Men mysigt var det, helt klart!

 

Jag, Alicia och mycket närhet

 

 


Söndagshäng i solen

Det har blivit mycket promenerande i dag. Det har varit näst intill sommarväder och då gäller det att passa på. Jag har även hunnit med en sväng till stan där jag fått promenera ännu mer, prata och ta en kaffepaus i Rålis med härliga Ebba. Hoppas vädret är här för att stanna.

Nu blir det en lugn kväll framför någon film innan det är dax att sparka igång en ny vecka. Trevlig söndag!

 

Fina Stockholm

 

 


Förlossningen

Det har gått hela tre veckor sedan vår lilla prinsessa tog sitt första andetag utanför den trygga miljön i magen. Och nu ska jag äntligen få ner min lilla historia om hur hon lämnade den.
 
Det hela startade på fredagen den 12 april. Jag vaknade tidigt av värkar liknande mensvärk. Eftersom jag inte hade känt någonting innan visste jag inte om det var någon slags förvärk eller om det nu hade satt igång på riktigt. Men jag ignorerade allt var värkar hette och städade hela lägenheten och var och härjade nere i tvättstugan. Efter att inte varit still en minut drog jag iväg på Egoboosts födelsedagskalas. Det var först när jag kom hem och satt still som verkarna tilltog.
 
Vi åkte in till förlossningen vid halv två på natten och då var jag öppen tre centimeter. Sedan satte värkarbetet igång ordentligt och jag hade turen att få en grym barnmorska som inte lämnade min sida mer än 20 minuter under hela sitt arbetspass. Dessutom hade jag såklart min fina man som skötte sig exemplariskt med massage, tryck och stöttning. Och så lustgasen, som jag först inte tyckte hjälpte alls. Men som jag sedan fick mycket roligt åt en liten stund. Som smärtlindring hade jag även TENS som jag tyckte var till bra hjälp under värkarna.
 
En sista bild på gravidmagen
 
 
Vid 12.30 lades sterila kvaddlar på framsidan av magen och detta kan vara något av det värsta jag varit med om. Jisses vilken smärta! Och inte förstod jag riktigt varför heller. Jag tycker inte det var till så stor hjälp.
 
En stund senare hade jag värk på värk på värk utan vila, men barnet befann sig fortfarande i samma position och verkade inte avancera neråt. Då fick jag en liten dipp och var nära på att ge upp och ta mitt pick och pack och gå hem. Då rekommenderas EDA som gavs 13.29. Nu gjorde värkarna inte ont längre, utan var istället som starka tryck neråt. Mycket obehagligt. Vår lilltjej krystades senare ut på en kvart och entrade världen klockan 14.40. Om kvaddlarna var det värsta jag varit med om var krystandet det näst värsta. Men när hon väl var ute var smärtan som bortblåst och nyfikenheten inför det nya livet, som visade sig vara en liten tjej på 3 160 gram och 50 centimeter, tog överhanden. Mitt livs prestation hittills var avklarad och jag och familjen var mer än lyckliga ♥♥♥
 
 
Nykläckta fossingar
 
 
En färsking med backslick
 
 
 

Lördag

Igår hade vi en vän på fikabesök på dagen och sedan drog vi iväg på grillmiddag på kvällen. Sjukt gott och sjukt trevligt. Grillsäsongen är en bra säsong, helt klart!

Idag har vi kört på samma tema. I alla fall vad gäller fikabesök. Nu är det dock fotboll som gäller, men det ser ju inte så ljust ut.. Man kan ju hoppas att Sveriges andra match i hockey-vm ikväll blir roligare. Men efter den usla starten mot Schweiz igår ska man kanske inte hoppas för mycket.

 

Alicia lånar sin BFF's babynest igår. Idag blir vår lilltjej hela tre veckor gammal.

 

 


Skansen

Idag har jag och lilla familjen tagit en tur till Skansen, fikat och spanat på djuren. Bortsett från den galna blåsten som verkar vara här för att stanna, är ju vädret på topp och solen värmer som tusan. Nu ska jag rappa på och fixa en kladdkaka lite snabbt. Veckans (typ) femtonde fikagäst är på ingång.

 

Kaffe i vårsolen

 

Pusskalas i kohagen

 

 

 

 


Valborg

ALL text försvann igen. Aaaargh!

 

Årets Valborg firades hur som helst nere hos grannarna med grillning med en massa sköna typer. Det blev korv med bröd till förrätt, kött till huvudrätt, marschmallows som första efterrätt och banan med choklad som efterrätt nummer två. En kaffe på det och kvällen var räddad. Sedan kastade vi in handduken, gav Alicia mat och somnade på två röda.

 

 

En del av kvällens mat

 

 

 

 


RSS 2.0