Löpning


Idag blev det löpning. Fem kilometer på skakiga ben. Jag kände mig darrig, hungrig och andfådd trots mitt pastaintag igår. Men det kan ju vara kaffet jag drack strax innan också. Eller bara dagsformen. Förutom känslan gick det förvånansvärt bra. 

Nu är jag på väg för att möta kollegorna för lite kvalitetstid. 



Szechuan kyckling

 
 
När vi ändå är igång med recept måste jag bara dela med mig av detta recept som jag gjorde för ett tag sedan. Det blev sjukt gott! Dock var det lite småmeckigt så jag skrev om receptet lite..
 
 
Ingredienser (6 port)
 
500 gram kycklingfilé
1 tsk sambal oelek
4 msk maizena
1 tsk salt
1 purjolök eller gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
0,5 dl matolja
 
Såsen
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
0,5 dl hoisinsås
2 tsk vitvinsvinäger
1-2 tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
2 msk strösocker
1 vitlöksklyfta
 
1 msk maizena
½ dl vatten
 
 
Gör så här
 
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och tillsätt sambal oelek, maizena och salt.
 
2. Skär purjolök och/eller lök och paprika i strimlor.
 
3. Stek kycklingbitarna i olja, häll på och fräs lök och paprika.
 
4. Smula buljongtärningen i vatten i en kastrull. Tillsätt hoisinsås, vinäger, sambal oelek, soja, strösocker och pressad vitlök. Rör om och ge såsen ett uppkok. Häll den över kycklingen.
 
5. Rör ut maizena med vatten och häll det i kycklingblandningen och gör ett nytt uppkok. Servera med jasminris och du har en top notch-thairätt. Klart!
 
 
 
 
 

Veckans träning vecka 43

Måndag: Vila
Tisdag: Löpning 7 km
Onsdag: Vila
Torsdag: Styrka: Rygg/biceps sams spinning 45
Fredag: Vila
Lördag: Body pump
Söndag: Löpning 5 km
 
Fem pass blev det förra veckan och dessutom blev det tre vilodagar. Jag är igång, jobbar på och älskar det! Och jösses vad vardagen blir enklare att hantera när man har lite endorfiner att bolla med. Imorgon blir det en löprunda innan jag har dejt med mina kollegor.
 
 
 

Västerbottenpaj

Godkväll. Idag har jag bokat en resa. I december blir det London i några dagar för en försmak på julen, shopping, promenader och en massa mys. Det ser jag såå fram emot. Att boka resa tar på krafterna, därför blev det vilodag från träning idag och pajrester till lunch. Och här kommer receptet på den superduperenkla och jättemegagoda pajen. 
 
 Mamma paj och bebispaj samt broccoli, kronärtskocka och tomat.
 
 
Ingredienser
 
Pajdegen
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
 
Innehållet
4 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
3 dl Västerbottenost
Salt och peppar
 
 
Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en form. Förgrädda sedan på 225° i cirka tio minuter.

 

Sätt ner temperaturen på 180°. Vispa samman pajinnehållet och häll det i pajskalet. Grädda i 45-50 minuter eller tills den stelnat i mitten. Klart!

 

 

 


Måndag

Hallåhej. I morse var jag iväg och körde en Body pump på Sats Medis. Och nu är kroppen tillbaka igen efter helgens seghet. Det kändes finfint och jag kunde öka vikterna på sina håll. Efter denna energikick (jo, träning GER energi!) var det dags att prova kläder för att få någon slags behålla/icke behålla-ordning. Man kanske inte behöver 20 vinterjackor? Efter detta gick jag hem och gjorde en västerbottenpaj till middag.
 
Jag och lillpinglan under dagens morgonmys
 

Fem kilometer

Igår var vi iväg på fest vilket var grymt trevligt. Men det var skönt att denna natt hade en extratimme att bjuda på. Vi startade dagen lugnt idag med att spana in Så mycket bättre från igår. Sedan drog karln iväg på fotboll och jag sprang en löprunda. En galet tung sådan. Vilken skillnad på dagsform alltså! Men jag gjorde det och det var ändå skönt efteråt. Nu spanar jag fotboll från sängen och ska strax hoppa in i duschen.

Efteråt var det skönt att knata hem igen 



Lördag

I morse körde jag en Body pump vilket jag inte gjort på ett tag. Det kändes bra i hela kroppen, men de där nedrans utfallen tar ju aldrig slut! Nu har jag bokat in mig på kvartalsutbildningen för nästa release. Det kliar i fingrarna (musklerna?) att få börja instruera igen och jag är mer än redo!

Nu har jag precis käkat lax med ris, sett Idolreprisen och har en sovande donna bredvid mig. Mysigt!




Fredag

Idag har jag varit seg i kroppen, minst sagt. Ändå har jag skrapat ihop cirka 13 kilometers promenad. Först en prommis med min vän och hennes busunge med ett pitstop för att köpa sushi och fika. Sedan landade vi i soffan och hade en allmänt trevlig förmiddag som blev till eftermiddag och det var dags att promma hem. Då ville min mamma rastas så jag mötte henne på vägen hem, tog en sväng in på Skogskyrkogården och vips så var milen avklarad. Sedan hem och duscha och vandra iväg igen på middag hos svärpäronen. Och nu är det sovdags. Hade jag inte använt RunKeeper idag hade jag känt mig som världens lataste. Träningen uteblev till förmån att försöka bli kvitt huvudvärk. Men då var det inte så illa trots allt. Nu laddar vi batterierna för helgen. Hejsvejs!

En del av dagens fika.



Svag styrkedag

 

Igår hann jag inte med någon träning men tog igen det idag istället. Dock kändes det som jag hade tränat minst tre gånger igår för jag var helt matt i kroppen. Men det hindrade mig såklart inte från att ta i. Rygg och biceps var musklerna som primärt fick jobba. 
 
Latsdrag
Sittande rodd i kabelmaskin
Enarmshantelrodd
Marklyft med rodd
Roddmaskin
Bicepscurl i dragmaskin
Bicepscurl med hantlar
 
Kort men skön stretch


 
 
Efter ryggövningarna var jag i princip slut men fick till två övningar för biceps också. Och en kortkort stretch. Efter det har jag hunnit med lunch och nu är det bara att ladda om för ett parti städning här hemma följt av min torsdagsspinning.
 

Veckans träning vecka 42

Måndag: Promenad 6 km
Tisdag: Styrka-rygg
Onsdag: Löpning 5 km
Torsdag: Styrka-bröst och triceps
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 5 km
Söndag: Egen cirkelträning
 
 
Fem träningspass och en promenad prydde förra veckan. Trots att den började förkylt fick jag ihop både styrka och löpning och nu känner jag mig frisk som aldrig förr. Bortsett från mitt nässpraysberoende som jag håller på att jobba bort.. Jag är nöjd och har fortfarande träningsvärk från söndagens cirkel.
 
 

7 km i regn


Idag var planen intervaller på bandet. Men jag skippade det (latheten att slippa gå till gymmet) och sprang ut en sväng i rusket istället. Det var bäddat för tunga kilometrar eftersom träningsvärken i ben och rumpa var värre än igår och jag var trött. Men håll i hatten, det gick undan! Och det var riktigt härligt idag också. Sju kilometrar blev det och efteråt var jag en helt ny människa. Målet var 42 minuter och klockan stannade på 39.39. Det kändes riktigt bra! Nu börjar det hända lite på löpfronten. 



Måndag

Nu är lägenheten i ordning och jag känner en början till hemmaharmoni. Dock har jag ju mitt liv i kartonger så full harmoni blir det inte förrän vi flyttat, två gånger. Idag har jag i alla fall fixat hallen och sedan flyttat kartonger hos päronen. Och haft en vilodag från träningen eftersom jag fick rejäl träningsvärk från gårdagens cirkel, framförallt i ben och rumpa. Men imorgon blir det åka av igen. Antingen blir det någon form av löpning eller en Grit-klass. Nu ska jag flytta en sovande Alicia från min mage till hennes säng så jag kan få sova. 




Cirkelträning

Idag har jag rensat ut så mycket kläder att det är galet. Och nu har jag koll på mina kartonger. De flesta i alla fall. efter det tog jag en löptur till gymmet som en kort uppvärmning och där blev det cirkelträning.

Detta upplägg körde jag fyra varv:
10 burpees 
10 thrusters med kettlebell 
10 kettlebellswing
20 utfallsgång med kettlebell 
10 bicepscurls på pilatesboll
12 dips på dubbla steplådor

Sedan avslutade jag med 3x40sek planka och sprang sedan tillbaka till päronen. Skönt!




Happy running

Löparjackan får en stor tumme upp av mig!


Efter en massa pyssel i lyan och förberedelse för målning käkade jag en sen lunch i form av en avokadorulle. Jag blev mätt till tusen och hade med andra ord en massa energi att sätta sprätt på. Dock kändes benen tunga och att sätta fart på dem kändes ännu tyngre. Men oj vilken tur att jag kom ut en sväng, för vilken härlig löptur det blev. Lätta fötter och lätta ben. Andningen helt i symbios med övriga kroppen. Det gick lätt, det var skönt och det var roligt! Ett riktigt halleluja moment i löpspåret. Fem härliga kilometrar blev vad jag hann med, men jag hade nog kunnat smattra på ett tag till.


Med vaniljsås..mmm


Sedan var det mat och äppelpaj hos päronen. Nu har vi intagit vår sovplats eftersom vi inte kan bo hemma just nu. Vi håller tummarna att vi kan sova hemma imorgon. I en fräsch nymålad lya. 



Fredag

Idag har jag tagit en sväng till jobbet för en lunch, vilket tog sisådär halva dagen. Sedan blev det kaffe och middag hemma hos päronen. Det blev en träningsfri dag. Främst för att jag hade träningsvärk deluxe från gårdagens pass och kände mig frussen efter dagens kalla höstväder. Därför sparar jag löpningen till imorgon. Då ska vi även sätta igång att måla lyan så det är bäst att hålla sig på sin kant så att säga. 

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa och inspireras. Och lyssna på Alicias gullesnarkningar. Godnatt!


Puss och godnatt från oss



Bröst och triceps

Idag blev det ett tungt pass på Sats Farsta där bröst och triceps fick sig en rejäl omgång. Uppvärmning blev fem minuter på cykel och fem minuter på crosstrainer. Sedan körde jag följande upplägg:

Bänkpress 1x10 uppvärmningsset, 3x10  och 2x5
Superset hantelpress-hantelflyes 3x10
Stående flyes nedåt i cc 5x10
Tricepspress i dragmaskin 3x10
Tricepspress mot pannan med z-stång 3x10
Dips mot stepbräda 3x10

Efteråt var jag helt slut i kroppen och är det fortfarande. Jag ser fram emot en rejäl träningsvärk imorgon. Det här inlägget har bara tagit tre timmar att få ner. Jag har pysslat med allt och inget under tiden och väntat på att lillan skulle vakna. Och nu ska vi gå och handla.


Den här var den minst suddiga bilden..




Onsdag

Efter en liten photoshoot på öppna förskolan har jag fått till en löprunda idag. Fem sköna kilometrar blev det, som hade varit ännu skönare om jag inte klätt mig i ett lager för mycket. Men jag var mest glad för ett par lungor som samarbetade trots helgens förkylning. Imorgon ska jag försöka få till lite styrka igen. Heja kroppen!

Just do it, liksom



Rygg, rygg, rygg

Idag blev det minsann träning eftersom jag inte hade ont i halsen och kände mig pigg som attan. Det blev ingen kondition och inget alldeles för ansträngande, men väl ett kort och koncentrerat ryggpass. Efter fem minuters uppvärmning på crosstrainern blev det marklyft i kombination med rodd, enhandshantelrodd, sittande rodd i kabelmaskin samt latsdrag. Kort men effektivt. Och galet skönt. Kvällen har efter det varit fullspäckad. Möte, hockey, fotboll, dusch, spackling och målning. Typ samtidigt. Tur att vi fick hjälp med spackel och målning. Adios!



Veckans träning vecka 41

Måndag: Löpning 7 km
Tisdag: Grit strength
Onsdag: Gymma bröst, triceps och biceps
Torsdag: Instruera spinning 45 min
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Poweryogaintro plus meditation

Denna vecka tog jag mig precis över mållinjen med att få till fem pass. Och så blev det lite ofrivillig vila i form av en tråkig förkylning. Som vi hoppas är borta imorgon. Annars är jag nöjd med innehållet av den längsta löpningen på länge och ett styrkepass. 

 

Kyckling med rotfrukter i ugn

Idag har vi haft en förkyld hemmadag bortsett från en promenad på sex kilometer runt Skogskyrkogården. Den var skön och kändes inte alls konstig i varken näsa, hals eller luftrör så det kanske blir lite träning imorgon. Efter kaffe- och fruktstund kirrade jag middag, baconlindad kyckling fylld med chiliost samt rotfrukter i ugn. Superenkelt var det också. Plocka bara fram en ugnsplåt, skär valfria rotfrukter i lagom stora bitar och lägg på plåten. Salta, peppra, häll på olja och rosmarin. Skär ett snitt i valfri mängd kycklingfilé och fyll med den mjukost du föredrar. Jag tog Bonjour chili. Linda en (eller flera) baconskivor runt filén, salta och peppra och lägg dem tillsammans med rotfrukterna. In i ugnen på 200 grader tills det är klart, cirkus 40 minuter tog jag. Typ.



In i ugnen på 200 grader

Färdigt. Servera med valfria grönsaker.




Sex månader


Från allvar till bus på två sekunder

Idag blir vår prinsessa hela sex månader gammal. Vart tog dessa månader vägen? Visserligen känns det som att hon alltid funnits hos oss, men ändå. Om sex månader blir hon ett (!) år. Vår fina, glada, busiga lilla sötnöt.



Poweryoga

Idag kände jag mig sämre än igår. Förkyld, lite mer damm i halsen och ont i huvudet. Jag skulle egentligen in till stan, men skippade det. Istället har jag tagit det lugnt och gett mig på en 20 minuters introduktionskurs i poweryoga och 20 minuters morgonmeditation, båda med DVD:n Poweryoga by Casall. Lite smidigare och lite tröttare har jag nu sovit en liten stund. Nu ska jag ta mig upp och röja lite inför stundande målning av lägenheten.


Lördag

Det blev en härligt höstig minipromenad tidigare idag (igår) som dock var tung och långsam. Men det var mest skönt att komma ut och få lite luft. Efter det har jag dejtat mina fina tjejer och haft det grymt härligt. Men nu är jag en tröttmössa och ska skramla ihop lite sömn så jag kanske kan få till lite träning imorgon (idag). Godnatt!


Lördagsfrukost

Efter en natt där jag haft feberkänningar och damm i halsen och klunkat c-vitamin som tusan vaknade jag upp någorlunda pigg och träningssugen! Dock vågar jag mig inte på någon träning idag, men vi hoppas att det inte är någon förkylning som håller på att bryta ut. Jag startade dagen med bananpannkaka på en banan och två ägg med frysta bär på toppen och c-vitaminboostade med en apelsin efteråt. Vi har precis sett gårdagens Idol-avsnitt och strax ska jag hoppa in i duschen och se vad denna dag har att komma med. En liten höstpromenad vore på sin plats. Och ny färg på naglarna!


Från en match till en annan

Idag var det dags för Alicia att gå på sin första hockeymatch. Med hörselkåporna på och majskrokarna i högsta hugg var vi redo för match. Men visst hade det varit roligare med tre poäng. Tur då att Sverige hade tre poäng att komma med i fotbollen och att vi nu är klara för playoff till VM! Med detta sagt är jag slut som artist. Idag blev det vilodag från träning, men imorgon blir det hårdkör igen, i någon form. Tjoho!


Sång, soppa, shopping och spinning

Rubriken sammanfattar min dag ganska bra. Först var det sångstund för de små följt av sopplunch. Sedan gick jag lös på barnkläder. Jag fyndade en halv garderob till lillan, men sedan fick jag dra i tyglarna så vi åkte hem till mormor och drack kaffe. Efter att vi rullat hem och lagat renskav struttade jag iväg och instruerade en 45-minutare i spinningsalen. Och hej vad det gick. Svetten sprutade och jag hade roligare än på länge. Alla glada miner efteråt gjorde helt klart min kväll!


Bröst, triceps och biceps

I morse var vi på sexmånaderskontroll med lillskrutt och sedan fick vi en femkilometers promenad till gymmet med våra BFF's. Först värmde jag upp fem minuter på cykel och fem minuter på crosstrainer. Sedan blev det överkropp. Men jag kände av gårdagens Grit i axlar och rygg så jag körde bröst, triceps och biceps. Detta blev dagens upplägg.
 
Bänkpress 4x10
Hantelpress 3x10
Stående flyes nedåt i cablecrossen 3x10
Hantelflyes 3x10
 
Tricepspress över huvudet med hantel 3x10
Tricepspress i dragmaskin 3x10
Kickback 2x8
 
Stående bicepscurl med hantlar 3x10
Bicepscurl i dragmaskin 3x10
 
Jag avslutade det hela med två korta plankor. Och sedan var allt frid och fröjd och jag åkte nöjd hem och käkade blodpudding. Och träningsvärken börjar redan smyga sig på. Whoa!
 
 

GRIT strength

Idag var jag iväg på en Grit strength på Sats Medis. Jag har hört många skrämselhistorier om Grit-klasserna så det var bara att testa själv. Jag visste inte om min kapacitet skulle räcka, men samtidigt vet man ju inte förrän man testat. Och under dessa 30 minuter fick man svettas rejält. Dock var det lite oklart vilka vikter jag skulle välja vilket gjorde att den ena skivstången hade för lätta vikter och den andra för tunga. Och armhävningarna och tempot hängde jag inte riktigt med i. Än. Vi får se hur klassen går om ett par veckor. Men summa summarum är det en grymt komprimerad klass som kör slut på en på 30 minuter. På mig idag hade jag ett av mina nya linnen från Peak Performance. Och det får godkänt, av både Ejla och mig.
 
 
 
 
 

7 km

Nu är jag precis tillbaka från en sjukilometersrunda. Jag trodde den var sex kilometer, men det var närmare sex och en halv. Och jag kan ju inte springa några halva kilometrar så jag ökade på tills jag sprungit sju. Behöver jag nämna känslan efteråt? Oh yeah! Rundan kändes skön med några stråk av håll. Gårdagens flodhästkänsla var som bortblåst och på sina ställen var det med lätta steg jag flög fram. Nu ska jag in och äta middag, duscha och mysa med familjen.


Veckans träning vecka 40

Måndag: Body pump
Tisdag:  Löpning 5 km
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera spinning 45 min
Fredag: Vila
Lördag: Mammaträning
Söndag: Löpning 5 km
 
Sådär, jag har fått till fem pass för femte veckan i rad. Det går om man vill. Och jisses vad härligt det är! Träning gör verkligen gott och jag blir en bättre medmänniska helt enkelt. Nu är det dags för veckans första pass. Det blir löpning som får starta denna vecka. Happy run!
 
 

Mässa och söndagslöpning

Idag har jag dragit med familjen till Älvsjömässan för att gå på Underbara barn-mässan. Med hem därifrån hade vi både nappflaska, nappar, majskrokar, strumpor, popcorn, bodys, pyjamaser och lite annat smått och gott.

Sedan var jag så trött att jag smygsov lite under Djurgården-Göteborg och bara tanken på träning fick mig att känna mig som en trött flodhäst. MEN! Med tunga steg tog jag mig ut och löpte fem kilometer. Det var tungt och inte lika roligt som de två senaste gångerna, men som vanligt superskönt efteråt.


#starkaremamma2013

Dagens mammaevent med Terese och Katarina var både roligt och matnyttigt. Vi gick igenom vikten av knipövningar och att hitta den djupa muskulaturen först innan man ger sig på crunches, plankor och snedbelastande och tunga övningar. Sedan fick vi oss en genomkörare med övningar som passar att träna efter en graviditet. Dessutom fick vi en goodiebag och ett par snygga Röhnisch-tights. Och som grädden på moset vann jag en bok som lottades ut på slutet. Och jag som aldrig vinner något..typ.

 

En glad flcka som får träna med mamma..eller ja, titta på när mamma tränar

 

 


Löparjacka

 
Den snyggaste löparjackan från Nike fyndade jag här om veckan. Den är funktionell på alla håll och kanter och har alla möjliga finesser man kan tänka sig. Och den är skön också. Nu ska jag och Alicia strax rulla iväg på ett mammaevent för att träna och inspireras. Tyvärr, tyvärr (och åter tyvärr..) missar jag hockeyn i eftermiddag då även Christoffer Ottosson ska avtackas. Lite bitter är jag även om jag kommer ha kul på annat håll. Men jag får springa hem och se matchen där.
 
 

Vilodag och fikadag

Idag blev det ytterligare en vilodag från träning. Då har jag ränt runt och fikat istället. Först fick jag hembakade muffins och cookies hos min kära vän. Efter en promenad blev det lunch och kaffe hemma hos mamma/mormor. Och så har jag febrilt pysslat med att ta fram bilder att framkalla. Säga vad man vill, men ett fysiskt fotoalbum slår alla digitala med hästlängder. Men om man tar tusentals bilder varje år, med mobil och flera kameror så tar det sin lilla tid att få fram det man vill. Men nu börjar det bli ordning på torpet. Då kan vi ägna oss åt fredagsmys, Idol, mat och allt sådant istället. Tjingeling!


Torsdagshäng

I morse var jag inne i stan på ett möte och sedan råkade jag gå förbi Löplabbet och köpa nya löparskor. Två par blev det och en nöjd och löpsugen kvinna lämnade butiken. Sedan blev jag bjuden på god lax/avokadopastasallad till lunch och sedan två kaffepauser på det.

Och så har jag instruerat min spinning ikväll och invigt mina nya spinningpjucks. Och ja, de är en aning stora. Men jag tror vi kommer utvecklas och ha en fin framtid tillsammans.


Spinningskor

 
Förra veckan köpte jag nya spinningskor. Ett par snygga vita med lila detaljer från Diadora. Jag har haft mina gamla Shimano i typ fem (?) år så det var verkligen på tiden att förnya sig. Nu ska jag bara sätta på clipsen och sedan är jag redo att cykla.
 
 

Igår och idag

Igår blev det en Body pump och nu börjar jag närma mig någon slags form i denna disciplin. Det känns bra och jag har börjat öka mina vikter. Nu ska jag bara plugga in koreografin och sedan ska jag se om jag inte kan hoppa in och vicka någon gång innan vårterminen sätter igång. Idag trodde jag inte det skulle bli någon träning. Jag startade dagen med shopping med en vän och sedan lunch på det. Sedan blev det fika hemma hos mamma och jag kände mig frussen och lite allmänt opepp. Men efter en stund bestämde jag mig ändå för att dra ut på en runda. Jag vet ju att känslan efteråt är oslagbar! Det blev en femkilometersrunda, under 30 minuter idag också. Det kändes väldigt fint och känslan efteråt var oslagbar. Sedan rullade vi hem och jag multitaskade matlagning, hockey och en lite småtrött dotter.
 
 
 

RSS 2.0