Mot Halvmarathon 2014

Jodå. Min nattliga syssla har bland annat varit att fixa startplats till Halvmarathon. Jag har varit anmäld två gånger tidigare, men aldrig sprungit. Första gången (2010, om jag inte minns fel) blev jag dundersjuk med dubbel öroninflammation, halsont och allt vad det var och kunde såklart inte springa. Andra gången (2011) led jag av löparknä och fick ställa in på grund av det och hängs hos naprapaten istället. I år då? Då vill jag vara stark, frisk, förberedd och laddad. Jag säger bara; Tredje gången gillt!!


Bild nedan från Jubileumsmarathon 2012.




Härliga träning



Jag hann inte med någon träning på lunchen. Eller i ärlighetens namn, jag prioriterade att springa ärenden och sitta ner en stund med kollegorna och äta lunch. Strax innan jag skulle gå hem hade jag ingen tanke på träning. Och således hade jag inte heller någon lust. Men jag hade lite tid och stack dit i alla fall. Jag springer lite, tänkte jag. Och så blev det, efter lite vilja mot slutet, fem kilometer och 24.49 på bandet. Och nu mår jag ju bättre än någonsin. Nytränad ska jag åka och hämta Alicia hos päronen (mina alltså) och sedan rulla hem och laga mat. Härliga dag. Härliga träning.






Dubbelmåndagen är fulländad




Det värker lite i armarna. Och axlarna. Och det måste ju vara ett bra betyg efter en Body pump-klass. Deltagarna var fantastiska som vanligt och det är alltid lika roligt när de kommer fram och  pratar lite efteråt. Men jisses vad jag var (är!) seg i benen. Vaderna hade en galen träningsvärk från igår och höfterna kändes stelare är stelast under de första knäböjen. Men det gav med sig rätt snabbt. Nu ska denna trötta kropp få sig sin skönhetssömn för att orka med morgondagen. Vi får se vad det blir i träningsväg då. Eller kanske rent ut sagt lite vila?



Nytt Cykelupplägg

Idag var det dags för mitt nya cykelupplägg. I min värld är det tyngre och med mycket kortare återhämtning, vilket också bekräftades. Dock tar det några gånger innan man blir helt varm i kläderna, så jag tror det kommer bli riktigt bra. Svettig blev jag och tungt var det även om jag tror att den mesta segheten härrör från gårdagens löpning. Nu är det dags för dubbelmåndagen att nå upp till sin dubbel, det är dags för Body pump!





Min söndag

Vädret idag har ju varit oslagbart! Efter min löprunda åt jag laxlunch och drog sedan iväg till päronen för att sitta ute, dricka kaffe och lapa sol. Dessutom åt jag årets första semla. Mammas egna slår ju köpesemlorna med hästlängder. 





Nu har jag haft en lång kväll. Jag har fixat klart ett nytt cykelpass som det blir premiär för imorgon. Och det tar alltid längre tid än man tror. Men att göra något halvdant är inte min melodi, så det är bara att sitta tills jag är nöjd. Men nu ska jag snabbduscha och sedan sova. Jag ser fram emot en ny vecka, främst för att just denna innehåller två extra lediga dagar. 


Utelöpning i solen

Tidigare idag var jag ute och sprang och nu är det verkligen sommarväder. Underbart! Dock var det rätt tungt på tillbakavägen, uppförsbacke som aldrig ville ta slut och gassande sol mitt i fejset. Men när man väl gjort det blir man så nöjd med sig själv och där har man hela vinningen med att pina sig igenom de tunga partierna. Mitt ute på rundan stötte jag även på en vän som jag inte träffat på ett tag så där fick jag några vilominuter med lite chit-chat. Rundan blev elva kilometer lång och slutade under 1.03. Jag är nöjd med tanke på hur tungt det kändes på sina ställen. Men målet är elva kilometer på timmen. Och sedan en halvmara på två.


Capribyxpremiär. Nya från Nike och sjukt sköna




Styrka på en lördag

Idag startades dagen med promenad med familj plus vän till gymmet. Där kördes överkroppsstyrka och det kändes bra. Jag fick till ett fint flyt och jag klarade mina målvikter. Och mina pullups. Känslan var som vanligt superskön när jag var klar. Och jag har redan träningsvärk lite här och där. Efter gymmet hanns det med lunch, snabbfika med vänner och sedan rullade vi till päronen för födelsedagsfirande. Om jag är mätt nu? Eeh, ja! Om jag är superladdad med en massa ny energi? Eeh, ja! Jag hoppas på ett gottigt löppass imorgon. Nu ska jag fnula på några låtar till mitt nya spinningupplägg och så vore det fint med lite kulör på naglarna. Och lite sömn.








Längre intervaller



Oh my Lord. Dagens intervallpass var kräkjobbigt. Varför? Jo, för att jag inte är van att jobba så långa intervaller. Passet då? Det blev 3x4 minutersintervaller som krävde pannben på sista intervallen. Jag ska försöka få till lite längre intervaller som dessa framöver. Tiden då? Fem kilometer stannade på 25.28. Efter ståvila och en avslutande kilometer stannade klockan på 30.53. Om du vill testa mitt upplägg, do it:

Uppvärmning 5 minuter, 12,1 km/h
3x4-minutersintervaller, 14,1 km/h med två minuters gåvila emellan.
Cirka 500 meters löpning, 12,1 km/h
Ståvila
1 km nedjogg, 11,3 km/h


Från trött och slutkörd..


..till nöjd och glad!



Bendag

Idag var det benen som köttades på gymmet. Det gick prima bortsett från en liten smärta i ryggen. Jag vet inte riktigt när den slog till, men det gjorde ont när jag andades djupt och när jag hade vikter på axlarna. Men marklyften gick alldeles strålande att få till. Jag känner fortfarande av det, dock inte lika intensivt. Passet gick i alla fall bra, med mina knäböj, leg curls, marklyft och utfall. Och den avslutande lilla cirkeln med step up, gummibandsgång och hängande benlyft. Efter gymmet och efter lunchen fick jag även några minuter ute i solen. Lika väl investerad tid idag som igår.








Veckans träning vecka 16

Påskvecka och allt. Och jag lyckades bli krasslig. Igen. Men det ordnade upp sig rätt bra trots allt. Så här såg förra veckans träning ut.

Måndag: Instruera Cykel 45 samt Body pump
Tisdag: Sjuk
Onsdag: Sjuk
Torsdag: Sjuk
Fredag: PT-träning, styrka ben
Lördag: Löpning 10 km
Söndag: Cirkelträning 45/15

Trots tre sjukdagar fick jag till fem väldigt blandade och bra pass. Dubbelmåndag, PT-pass, löpning (ute i sommarvädret!!) samt en egen cirkel. Fin variation helt enkelt. 



Tisdag

Denna onsdag, som kändes som en måndag, har gått i rasande fart och varit lång på samma gång. Igår hade jag hemmakontor följt av hälsokontroll, därför kändes dagen på kontoret som en veckostart efter all bortavaro därifrån. Jag hann med en effektiv morgon, lunchshopping med allt från födelsedagspresent till lite utfyllnad av egen garderob. Sedan, det kanske bästa, en energiboost i solen efter lunch! Sjukt värd tid! Efter jobbet träffade jag en kompis jag inte träffat på evigheter och som dessutom är jättegravid (ja, frågor på det?). Det medförde en massa gravid/bebis/mamma/livsprat. Mycket härligt. På att-göra-listan ikväll fanns att hitta peppmusik till ett nytt spinningupplägg. Och det är inte så lätt att hitta på beställning, men när man väl är inne i det är det svårt att sluta. 



Dagens klänningsfynd. I mjukt material och till budgetpris. Jag älskar att modellen blir som en kjol-med-topp-variant.



Kvällens mål: Banan med jordnötssmör. GOTT!




Styrka överkropp

Sjukt taggad på träning. I ett nytt (eller i alla fall oanvänt) linne.


Idag fick jag även någon annan att skåda att jag faktiskt klarar strikta pullups utan gummiband, hopp eller annan hjälp. Två stycken utan vila och  sedan en till efter en liten vila. Det var pullups-uppvärmingen det. Sedan satte dagens PT-session igång och överkropp stod på schemat. Hantelpress på lutande bänk, fler pullups, hantelpress på rak bänk och roddrag. Och sist en avslutande minicirkel, eller triset, med tre härliga övningar. I alla fall efteråt.


Koncentrationstungan fick också vara med.



Bra intervaller

Idag körde jag intervaller inomhus trots det fina vädret. Men vi var ändå tvungna att hämta en väska på Sats Medis och då passade jag på. Det blev tio stycken 200-metrare. Först värmde jag upp två kilometer (12,1 km/h) och sedan blev det 10x200 meter (17,1 km/h) med gåvila emellan. Tiden stannade på 25.46 efter fem kilometer. Och det kändes riktigt bra och jag hade nog kunnat fortsätta en stund till. Det blev en kilometers nedvarvning (11,1 km/h) och efter 31.18 och sex kilometer mötte jag upp familjen på MiniSats och åkte hem och käkade lunch precis nedanför lyan i solen. 

Jag har käkat så mycket godis de senaste dagarna så det är säkert det som förklarar mina pigga ben och de härliga intervallerna idag. Jag vill tro det i alla fall.


Det började bra..


Japp..jag var apa i mitt förra liv.


Här försöker jag dansa för Alicia. Helt normalt.



Skansen

Det har varit en underbart härlig finfin dag idag. Vi har tillbringat den (efter träningen) på Skansen. Druckit kaffe, ätit glass, suttit i solen, strosat omkring, spanat på galna björnar och tama ekorrar samt njutit som bara tusan. Denna dag kapslar jag in och plockar fram när energin verkligen behövs. Ååh.


Solglajjorna på


Glass och vårjacka! Och en oborstad kalufs.




Alltså björnen på x antal kilo sitter på "pinnen" med en diameter på kanske två decimeter. Gör om det till dina proportioner och utför. Helst med fyra ben.


En linslus och en grimas. Fint så.



Dagens träning

Idag drog vi hela familjen till Sats. Det gick..sisådär. Alicia ville inte alls leka på MiniSats så jag satt och underhöll henne tills jag blev avbytt och kunde köra mitt egenkomponerade cirkelpass. 




45 sekunders arbete, 15 sekunders vila med följande övningar:

Djupa knäböj mellan steplådor
Burpees
Upprätt rodd med kettlebell
Mountain climbers
Biceps curls med hantlar
Kettlebellswing
Tricepsextension med viktplatta
Plankan


Sedan blev det avlösning på MiniSats igen. Och efter det skulle jag testa pullups. Bara testa. Och jag klarade tre (!!) stycken! Famsteg, framsteg, mina vänner! Lycklig kunde jag hoppa in i duschen och sedan styra stegen mot Skansen. I solen.






10 km

Visst blev det löpning idag. Och i underbart vårväder dessutom! Tio kilometer kring Söder längs med Årstaviken blev resultatet. En härlig tur och det var inte bara jag som valt att rasta kroppen denna dag. Det var fullt med promenerare, spatserare, löpare och snnat löst folk med vårsprattel i benen. Jag har ju inte sprungit mer än sju kilometer på ett bra tag och dessutom hållit mig inomhus. Så efter sju-åtta kilometer var det tung löpning. Skanstullsbron på vägen hem var värst och där var det riktig bly i benen. Men jag lyckades hålla ett okej tempo även där och tiden stannade på 55.40. Målet var milen under timmen så gissa om jag kände mig nöjd när jag kom hem! Jag vågar påstå att detta är någon form av personbästa på milen. I alla fall vad jag vet. Så vi utgår från det. Nu vill jag komma under 55 som ett första steg. Målet är milen under 50 minuter. En vacker dag. Sedan får vi se vart vi tar det efter det. Nu har jag käkat mat hos svärpäronen så det snart sprutar ur öronen. Om en stund ska vi fortsätta hem och gräva i påskägget. Glad påsk på er!


Innan milen. Laddad med påskgodis och kärlek. I min nya mjuka löptröja från Nike.


Härliga ledighet

Kungsan blommar


Efter träningen i morse åkte familjen in till stan och njöt av lunch och spatserande med vänner. Dessutom knatade vi förbi Kungsan och jag fick också fota de fina träden, precis som alla andra. Tjusigt värre. Vi fick även se solen och då blev det ju riktigt skönt. Jag hoppas det håller i sig. Om hostan minskar är jag sugen på utelöpning imorgon. 



En tossig liten en som har härjat runt värre än en ekorre som letar föda



Benstyrka

I morse mötte jag upp min PT och det var benstyrkedags. Det var knäböj och det var lårcurl. Det var utfall och det var marklyft. Det var dropset och det var nötande av teknik. Och det var fantastiskt efter min lilla släng av förkylning. Dock sitter det någon form av hosta kvar i lungorna, men det gick fint trots detta. Det hela avslutades med en minicirkel med tre övningar. En form av sido-step up, sidogång med gummiband samt benlyft för magen. Jag gillar detta styrkeupplägg mer än det jag kört hittills. Det är färre övningar och jag kan hålla mig fokuserad och alert på ett annat sätt. Och att börja sin lediga dag med träning måste ju vara det bästa av två världar.





Skärtorsdag

Det har varit en härlig ledig dag idag. Först blev det en sväng till Öppna förskolan, sedan korv/hamburgergrillning utomhus följt av en miniprommis. Sedan hann vi inte mer än hem och vända för att sedan dra iväg till mina föräldrar på middag och fika. Efter det åkte jag iväg och storhandlade, med betoning på stor. Efter ett avsnitt av Vikings, grönsaker, dipp och godis är vi nu så trötta att vi förmodligen däckar på tre röda.

Imorgon är det ledig dag nummer två. Då står bland annat PT-träning på schemat. 


Grillning, fika och kvällsmys. Jag älskar ledighet.



Just nu

Idag slog det till. Efter veckor med alldeles för lite sömn kom idag min migränliknande huvudvärk på besök. Illamående och en huvudvärk som inte är av denna värld. Efter idel pillerknaprande kanske det börjar kännas lite bättre. Jag vill tro det i alla fall. Usch, detta önskar man inte ens sin värsta fiende. Tur att jag är ledig nu i fem (!) hela dagar så jag kan försöka stressa ner, sova ikapp och bara få vara.


Min lilla älskling som nu ligger och sover bredvid mig. Vore det inte för huvudvärken skulle jag vara helnöjd just nu




Veckans träning vecka 15

Så här i förkylningstider när man inte ska träna får man väl gotta sig i förra veckans träning istället. Så här såg den ut.

Måndag:
 Instruera Cykel 45 och Body pump
Tisdag: Intervallöpning på löpband, totalt 5 km
Onsdag: Löpbandslöpning 7 km
Torsdag: VILA
Fredag: Styrka ben
Lördag: VILA
Söndag: Styrka överkropp 


Hela sex pass blev det i en bra variation av styrka, löpning och mina instruerade pass. Superbra vecka som inkluderade två vilodagar. Nu har jag dessutom hittat tillbaka till aptiten som varit borta en stund. Det bådar gott för mina muskler!




Måndagsdubbel

Inte måndagsbubbel, även om det kändes så! Min underbara måndagsdubbel blev avklarad även igår. Body pumpen var grymt rolig och nu har jag verkligen hittat tillbaka. På riktigt. De är grymt duktiga och man ser hur de utvecklas från gång till gång. Jag var pigg och glad och skrek som tusan. Det var igår det..







Idag är jag inte riktigt lika kaxig. Jag vaknade av min lilla tösabit klockan tjugo över fem med halsont och skallebank. Men andra ord fick väskan packas om. Inga träningskläder och inga ombyten. Igen. Jag tycker jag hade min lilla sväng innan (och under) semestern. Jaja, ett varv till, sedan är vi klara för i år. Tycker jag. Pepp, pepp! 



Dagens cykelklass

Trots en trött morgon (eller kanske tack vare?) lyckades jag köra som tusan på spinnhojen idag. Ett glatt gäng, nästan full sal och min härliga måndagsklass. Som vanligt blev det en grym start på veckan. Eftersom jag inte kör nästa vecka, påsken till ära, fick jag ju ta i för nästa vecka också. Men i ärlighetens namn var det tungt idag och jag var inte där jag brukar. Dock tror jag inte det märktes något nämnvärt, det var nog mest en känsla.






Nu ska jag vidare till Signalfabriken för ytterligare ett äventyr. Body pump står på schemat härnäst. Efter det tar jag påsklov från mina klasser och är tillbaka igen om två veckor. Så dubbelt hårdkör nu också alltså.



Från styrka till kaka

Godmorgon måndag! Igår var jag minsann på gymmet och fick till lite överkroppsstyrka efter en segstartad morgon. Veckans sjätte pass blev därmed avklarat. Det gick bra i vissa övningar och mindre bra i andra. Med bra menas hur mycket jag orkade och hur stark jag kände mig. På det stora hela gick det super och det kändes fint efteråt.




När jag duschat och pudrat näsan promenerade familjen till Globen och köpte present till Alicia och fikade. Sedan blev det en slapp kväll framför tre avsnitt av Vikings. Nu väntar en halvvecka innan vi får fira in påsken och äta godis tills det sprutar ur öronen.


Något för alla




Alicia 1 år

Idag fyller vår lilla gosunge hela ett år. Även om det känns som att hon alltid har funnits så undrar man var detta året tog vägen. Snabbt har det gått och mycket har hänt. Vi är glada, lyckliga och tacksamma och kärleken går inte att beskriva i ord. Grattis finaste Alicia!

Från liten spädis till en stor ettåring


Igår firades födelsedagen med släkt som bjöds på en sockerorgie av fika. Precis som det ska vara. Jag hade bakat kanelbullar, vaniljbullar, kärleksmums och mazariner och så hade vi köpt goda princesstårtor. Mmm!






Benstyrka

Yes, idag blev det lunchträning i form av benstyrka. Jag hade egentligen inte riktigt tiden för det och därför sviktade motivationen något. Men jag körde på med mina PT-övningar och det var ju fantastiskt härligt efteråt. Så värt det! Det gjorde också att jag kunde åka raka vägen hem efter jobbet. Världens lyx! Väl hemma stod städning och matlagning på schemat. Och nu är det fotboll och godis som gäller. Härliga fredag!


Innan träning och nyfiken på hur passet ska sluta


Färdigtränad och mycket nöjd



Min torsdag

Det var en lång dag igår. Den började med jobb och fortsatte med val av tillval till vår nya lya. Och det är inte det lättaste. Vi fick även se bygget och om en våning finns vår våning på plats. Lycka! Dessutom var det sol, varmt och härligt. Jag ville inte alls åka hem och fortsätta jobba. Men det gjorde jag. Och satt länge igår igen. Men jag hade ett break för att baka lite. Och tvätta. 



Spännande


Men idag är det fredag och jag ska försöka jobba undan och gå hem i mänsklig tid. Och i helgen har jag som mål att försöka sova. Att det ska vara så svårt att uppnå..?






Löpning igen



Idag blev det löpning igen! Egentligen stod benstyrka på schemat, men det i kombination med lunchtid på gymmet när du har ont om tid är inte den bästa kombon. Efter en push i baken tänkte jag därför om och körde löpning istället. Det är träningen som blir av som räknas. Sju kilometer (11.1 km/h) blev resultatet och klockan stannade på 37.48 efter en liten spurt mot slutet. Det är det längsta jag sprungit..på länge. Och det kändes rätt bekvämt största delen av tiden. Härligt! Nästa gång blir det åtta kilometer och sedan hoppas jag på milen, helst utomhus. Men emellan det ska jag slänga in lite styrka, intervaller och annat roligt.



Veckans träning vecka 14

Måndag: Instruera Cykel 45 och Body pump
Tisdag: Löpintetvaller på band, 10x200 meter, totalt 6 km
Onsdag: Styrka ben
Torsdag: Vila
Fredag: Löpbandslöpning totalt 6 km
Lördag: Vila
Söndag: Överkroppsstyrka 

Förra veckan blev en riktigt bra träningsvecka som även innehöll två sköna återhämtningsdagar med vila. Sex pass varav två instruerade pass, två löppass samt två styrkepass. Det är precis som min önskevecka ser ut. Heja kroppen!



Löpning



Endorfinhög och glad. Trött men tillfredsställd. Idag blev det löpning på bandet, intervaller på tid istället för distans. Man måste ju variera sig. Efter uppvärmning blev det en minuts fullt ös, 30 sekunders vila tio gånger om.


Uppvärmning 10 minuter (11,1 km/h)
1 min (17 km/h) - 30 sek vila
1 min (16 km/h) - 30 sek vila
1 min (15 km/h) - 30 sek vila
1 min (15 km/h) - 30 sek vila
1 min (15 km/h) - 30 sek vila
1 min (15 km/h) - 30 sek vila
1 min (15 km/h) - 30 sek vila
1 min (15 km/h) - 30 sek vila
1 min (16 km/h) - 30 sek vila
1 min (17 km/h) - 30 sek vila


Den aktiva tiden blir dock något kortare eftersom jag inte kliver av bandet under vilan, utan istället drar ner tempot. Det gör ju att det tar en stund att få upp farten igen. Jag känner dessutom att jag är van vid korta(re) intervaller, så detta är lite jobbigare för psyket. Det gör också att jag måste våga mig ut på lite längre intervaller. Jag får knåpa ihop några bra upplägg att ha i bakfickan. Efter intervallerna stannade klockan på 24.30 och distansen på 4.65 km. Jag sprang det sista till fem kilometer och klockan stannade på 26.32. Helt okej!


Idag har jag inget jobb med mig hem och en myskväll med familjen väntar efter att jag fixat det jag hamnat efter med. 





Måndags-Body pump

Måndagar är ju inte fulländade förrän jag fått pumpa runt med mina härliga deltagare. Så även igår. Jag gick in med inställningen att det här blir grymt. Och det blev det! Vi tog i, ökade vikterna och hade nedrans roligt på vägen. Jag fick fin feedback och kontakt efteråt, sådant uppskattas hos en instruktör. Jag kunde åka hem, riktigt energiladdad och se Djurgården gå upp i SHL!! Helt galet fantastiskt underbart. Nu är jag trött efter att ha suttit uppe och jobbat till klockan två. Då är det bara att köra igen, strax blir det kontoret för ännu en effektiv dag. Och kaffe. Och frukost.









Underbara cykelklass

Underbara cykelklass. Idag hade jag roligt. En fullproppad klass, härliga leenden och fin feedback. Bättre kunde det nästan inte vara Den satte helt klart ribban för kvällens Body pump. Yes!





Måndag

Jag hade gärna sett en lite längre helg. Och en lite längre natt med sömn. Men man kan inte få allt och nu är jag på väg till jobbet för en förhoppningsvis givande dag. Dessutom har jag min smashing dubbelmåndag med Cykel och Body pump. Det här blir bra. Tröttheten motar jag bort med mat och kaffe. Och träning förstås.



Glass har varit temat för helgen. Helst direkt ur paketet.



Styrka överkropp

Idag stod överkroppsstyrka på schemat och jag var laddad till tusen med glass och choklad från igår. Det gick bra och var riktigt skönt efteråt. Jag skulle egentligen påbörjat ett nytt upplägg idag, men valde att köra det gamla två varv till. Detta eftersom det känns som jag tappat så mycket efter att ha varit sjuk, på resande fot och ätit lite för lite. Efter axelpressar, excentriska pullups, bänkpressar och rodd svepte jag en proteinshake och rullade hemåt.  När jag lyckats pyssla med tusen grejer inklusive rensa balkong, platta kartonger och få fikabesök till lunch, kunde jag sätta mig ner och jobba medan hemmapremiären i fotboll rullade på TV:n. Jag fick mycket gjort, och tur är väl det. För nu ligger min lilla tös och sover på mitt bröst med feber. Men strax blir det åter till datorn, även om jag hellre skulle ligga här hela natten och höra henne snusa. Mysigt!


Mina nya, coola brallor rastades


Tjejen som ska bli stark..are!



Dagens lunch med kanel och vanilj




Bra lördag

Härliga helg. Idag drog jag med familjen till Marc Jacobs och Stella McCartneys utförsäljning och fyndade tre superplagg helt i Emma-stil. Tänk vad man kan bli lycklig av shopping. Sedan drog vi vidare till Ikea och jag gick lös bland klädställningar och toaborstar.


Utförsäljningen stänger imorgon. Du hittar den på Tvålpalatset vid Mariatorget


Mina fynd



Min lilla hjälpreda 


Nu ska vi dricka kaffe, äta glass och se på film. Härliga lördag!



Löpning

Idag blev det inte heller någon lunchträning, men efter jobbet blev det träning och konditionen fick sig en omgång. Jag visste inte vad jag skulle köra, så jag plockade ett gammalt upplägg. Men jag var inte fullt så stark som jag hade velat. Efter 3.43 km tog jag helslut och var tvungen att pausa. Och jag blir lika irriterad varje gång det händer. Men efter lite ståvila fortsatte jag min lilla resa mot fem kilometer. Och det var en jäkla vilja som tog mig dit. Jag hade håll, ont i baksida lår, ont i magen och fel skor. Men tillslut så. Fem kilometer på 25 minuter och sedan en avslutande kilometer och 31 minuter på bandet. Jag är nöjd eftersom kropp och knopp fick sig en rejäl omgång, men arg att jag hoppade av efter 3.43. Men så kan det bli och supertrött blev jag. 

Dagens tider och dagens pausande


Hej hopp, nu är det fredag!


Mitt nya linne från Adidas. Superskönt.



Fredag

Alltså trött!! Det här med att jobba mycket i kombination med att inte sova tillräckligt är ingen bra kombo. Det går ett tag, men sedan tar man slut. Tur då att jag har mitt icke-sömnpiller i form av familj och träning. Igår blev det en välförtjänt vilodag. Idag däremot är det dags för träning igen. Planen har hela tiden varit att köra överkroppsstyrka idag, men eftersom jag är SÅ trött och bör prioritera jobb denna fredag blir det nog en kortare löpvariant på bandet idag. Någon form av intervaller för att bli snabbare och få tiden att gå.



Det ser i alla fall ut att bli sol på min gata idag 



Veckans träning vecka 13

Måndag: Sjuk/Åker till New York
Tisdag: Promenerande i New York
Onsdag: Promenerande i New York
Torsdag: Promenerande i New York
Fredag: Promenerande i New York plus helkroppspass i hotellgymmet!!
Lördag: Promenerande i New York
Söndag: Hemresa och trött som en gnu!

En dags träning fick jag till. Men utöver det var det en nedrans massa promenerande under veckan. Och så var jag ju sjuk, och då ska det inte tränas. Så bortsett från träningen kunde jag inte vara mer nöjd med förra veckan. Såklart!




Ben

Idag har jag tränat styrka minsann. Det var på tok för länge sedan sist. Efter att varit sjuk och ätit lite för lite var jag inte stark idag, men kaxig kan man vara för det. Jag körde mitt PT-upplägg en sista gång innan det blir byte av övningar. Ben stod på schemat så det blev front squats, knäböjsövning med hantlar, baksida lår, utfall med stång, marklyft med kettlebells med mera. Alla övningar jobbades i supersets och vilan kändes väldigt kort idag. Det var riktigt tungt mot slutet. Men oj så skönt efteråt. Nu känner jag mig på G igen. 



Ont. Ben. Aj.


Jag kände mig full i sjutton efter en dag på kontoret



Intervaller!

Igår blev det löpintervaller på bandet efter jobbet. Efter magsjuka, förkylning och semester har jag inte sprungit på någon vecka. Så jag var beredd på det värsta. Och det var jobbigt, döjobbigt! Men med lite vilja tog jag mig igenom mina tio 200-metersintervaller.

Uppvärmning 2 km
10x200 meter med 100 meters gåvila emellan (200 meter i mitten), 17,1 km/h


Ju rödare ansiktsfärg desto bättre..


Klockan stannade på 26.39 på fem kilometer och efter en nedvarvningskilometer på 32.35. Jag är nöjd. Dock har jag fått väldigt ont i ljumske/baksida lår och där i krokarna. Inte roligt. Jag hoppas det ger med sig snarast. När jag sedan kom hem smetade jag in håret i mandelolja och strök omkring hemma med världens kladdigaste backslick. Det var väldigt skönt sedan efter dusch och mat. Sedan var det en jobbig hockeymatch med tal och tyst minut för vår Djurgårdssupporter som gick bort i söndags. Tragiskt. Efter någon timmes jobb blev det knäckemackor och sedan godnatt.





Body pump igår

Det blev ett fint avslut på min dubbelmåndag med min Body pump. Koreografin satt och deltagarna gjorde ett strålande jobb. Jag fick ett litet lyckorus under bröstlåten när alla jobbade i takt och verkade lite starkare än vanligt. När jag sedan kommit hem, duschat, ätit och fixat diverse saker var det lönlöst att sova. Klockan ett låg jag fortfarande klarvaken, hade scannat av både Facebook, Instagram och Candycrush och lackat naglarna i tre lager. Men sedan lyckades jag somna och drömma en massa konstigheter. Nu är det jobb som gäller och i natt hoppas jag på en dos mer sömn.







RSS 2.0