En dag på Grönan

Vi har haft en solig dag på Grönan med alldeles lagom temperatur. Vi har femkampat, åkt karuseller med Alicia, ätit en urgod pasta och en kanske ännu godare mjukglass med strössel och bara känt av riktig semesterfeeling. Nu ska vi vidare till några vänner på middag. Hur härligt som helst!










Överkroppsträning



Nejmen hörni, det var ju inte så förfärligt med de där pullupsen som jag trodde. Visst är de vidriga, och visst orkade jag en (1) färre än förra veckan. Men jag överlevde och fick med mig tio ton ny energi och styrka på kuppen (och några fler valkar i händerna). 

Precis som för benpasset igår var detta överkroppspass det sista av detta slag och nästa gång blir det troligtvis ett nytt upplägg. Jag har kört väldigt tungt den senaste tiden med 5x5 och 4x7 reps samt oftast ett avslutande lättare set med fler reps. Nästa upplägg blir nog inte fullt så tungt.











Strax träning

Igår kom det en rejäl åskskur och vi fick blöta kompisar på besök. Torktumlaren och kaffebryggaren gick varma medan vi lekte och pratade. En mycket trevlig eftermiddag som övergick i sol. Efter fikadejten åkte jag hem till mamma och pappa och satt på deras uteplats och njöt och åt mat. Dagens avslutades med film och djupgrävning i godispåsen. Nu är jag uppe för att dra mig till gymmet för ett överkroppspass innan det är dags för en heldag på Grönan. Jag har ätit så mycket att jag mest känner mig som en uppblåst säl, så vi får se vad kroppen säger om framförallt pullups idag. Jag hoppas på en stark kropp som även orkar lyfta uppblåsta sälar. Haha. Nu kör vi.





Dagens gym



Om jag ska vara helt ärlig är jag inte jättesugen på gymträning i dessa dagar. Om det är värmen, energin eller bara gymkaraktären som tryter vet jag inte. Men idag var jag i alla fall på gymmet och körde ett tungt benpass. Och efteråt är det inte alls något fel på gymmet, haha. Frontböj, lårcurls, höftlyft, step ups och lite annat smått och gott blev resultatet och det är det upplägg jag kört under fem-sex veckor nu. Till nästa benpass blir det troligtvis ett nytt upplägg. Nu: Mat!










Semesterdagar

Idag har vi lämnat skogen för denna gång och jag längtar redan tillbaka! Vi har haft sådan galen tur med vädret och badat minst en gång om dagen. Men (nästa ) lika mycket som jag saknar skogen är det skönt att vara hemma och packa upp, tvätta, slippa känna sig som en packåsna och bo i en resväska samt besöka gymmet! Nu ska vi bara planera hur vi får våra sista semesterdagar att gå.


Hejdå skogen, jag saknar dig redan!




Intervaller i 27 grader

Idag fick jag till 200-metersintervaller efter frukost. När jag sprang iväg var det 27 grader varmt så jag försökte hålla mig i skuggan. Jag startade med uppvärmning i två kilometer och sedan var det bara pang på intervallerna. Och de var avklarade rätt snabbt ändå. Men det var tungt och jag känner att det är rätt slitigt med intervallerna så de kräver sin återhämtning och vila. Därför blir det löpvila i i alla fall två dagar då jag istället ägnar mig åt gymmet. Det är planen i alla fall. Jag avslutade dagens pass med omkring en och en halv kilometers lugn och tung nedjogg. Och var lycklig efteråt.










Igår

Igår flängde vi runt och hade det väldigt trevligt.. En sväng och en fika i Mariefred, en liten tur till Hedlandet och en avlämning av sambo för hemfärd. Sedan tog vi ett pitstop för att handla mat och sist men absolut inte minst stannade vi för att köpa med oss pizza hem. En fläskfilépizza med beasås satt där den skulle och jisses vad mätt jag var efteråt. Så mätt att jag drack litervis med vatten. Och saft. Och blev ännu mättare. Jaha, lite paj och godis på det och man slocknade gott.


Gripsholms slott 


Pizza med förvånansvärt goda kanter


Godaste jordgubbsdrycken med champagnefeeling


Idag har vi mest gjort ingenting. Lite bad och lek på stranden, lite fix av fotoalbum, lite grillat, lite altanhäng och ingen träning alls. Planen är att få till ett långpass snarast, men i detta klimat är det tungt att springa mitt på dagen och morgonlöpning i långformat innan frukost är uteslutet. Blir det inte långt så blir det i alla fall intervaller imorgon. 




Veckans träning vecka 29

Måndag: Utelöpning 5 km, 27.14.
Tisdag: Överkroppsstyrka
Onsdag: Vila
Torsdag: Benstyrka
Fredag: PT överkropsstyrka
Lördag: 10x200 metersintervaller utomhus
Söndag: Vila


Förra veckans semesterträning bjöd på tre styrkepass på gymmet och två löppass utomhus samt två vilodagar. Jag fick ju till de tyngsta passen i min historia så det kändes ju väldigt fint. För att inte tala om utelöpningen, eller bara löpningen i största allmänhet. Härligt!




Löpning fyra kilometer

Igår blev det vilodag från träningen. Istället blev det bad följt av grillbesök på kvällen. Och som jag åt. Två stora grilltallrikar och två gigantiska portioner vinbärspaj med vaniljsås och så en dammsugare på det. Med andra ord hade jag rejält med energi för morgonens lilla runda. Men som vanligt med morgonlöpning, så tycker jag det är allmänt tungt och flåsigt. Men jag försökte ändå trycka på i steget och det kändes som vanligt skönt efteråt. 4.11 kilometer på omkring 22.50 om jag inte minns fel. Imorgon ska jag försöka springa ett något längre pass. Nu ska vi ta vårt pick och pack och åka till Mariefred och fika lite och sedan avsluta med lite shopping. Semester!


Svettigt i skogen


Och väldigt skönt!




Fredag

Igår var det ju så varmt att man blev alldeles matt. Gårdagens absolut skönaste var de många doppen i sjön. Vattnet är ju så varmt att det bara är att knata i. Och Alicia trivs som fisken i vattnet. Helt fantastiskt! Efter mellanmål, middag och en hel del choklad åkte vi till Malmköping för att spana in Malmamarken. En marknad som har allt, inklusive nöjesfält och uppträdande av Måns Zelmerlöw. Alicia fick åka sin första karusell och titta på alla människor. En riktigt bra fredagskväll som avslutades med fika hemma på altanen. Alla nöjda och glada.


Första åket för lilla damen (till höger)



Jag lekte paparazzi i förbifarten. Tyst, säg inget till någon..





Morgonintervaller

Phew, i morse sprang jag några svettiga och tunga intervaller utomhus. Det blev 6x500 meter med två kilometers uppvärmning och två kilometers nedvarvning. Jag är ju ingen älskare av löpning direkt på morgonen. Jag vill gärna låta kroppen vakna under ett par timmar och fylla på med en rejäl frukost. Men när det är så nedrans varmt går det knappt att springa på dagen så jag fick bita ihop och ta det på morgonen. Klockan åtta sprang jag iväg och det var varmt redan då. Och det tar en stund innan kroppen vaknar. Men jag fick till mina intervaller och var några grader lyckligare, hungrigare och varmare när jag kom tillbaka efter 7,8 kilometer. Nu är jag väldigt glad att jag tog tag i intervallerna och fick dem gjorda. Efter det har vi ätit superfrukost, plaskat i plastpoolen, ätit lunch, varit nere vid badet och käkat godis. Nu vilar vi innan middagen.












Dagens träning

I morse fick jag till ett kvalitetspass på gymmet igen. Denna gång blev det överkroppsstyrka med axelpress, pullups med avslutande pulldown, plan hantelpress, dubbelrodd och ett avslutande set drag mot hakan. Sedan bar det hem för att packa, äta upp resten av pastasalladen och dra iväg till landet. Nu blir det fika, blandat med bad, grill och chill. Älskade semester!









En dag i solen

Efter gymmet packade vi ihop, kletade in oss i solskyddsfaktor och rullade iväg till några pooler som ligger i närheten. Där fick vi spendera dagen med våra absoluta favoriter, plaska i poolen, vandra mellan sol och skugga, mysa, leka och äta glass. När vi var färdiga med det drog vi hem, pudrade näsan och åkte och köpte solskydd till vagnen och en massa mat. Sedan blev det matig pastasallad till middag och en frappe och choklad efter det. Dagen kunde inte varit bättre. Jag hoppas morgondagen blir lika bra. Då drar vi ut på landet igen.


Dumleglass - två favoriter i en



Motto: Så lättklätt som möjligt



Dagens middag. Mycket och mumma




Morgongym

Det var lite motigt att gå upp när klockan ringde, men jag visste att om det skulle bli någon träning var det lika bra att ta tag i det på direkten. Efter en dag i värmen vill man helst bara slappa. Sagt och gjort. Jag drog iväg till Sats Medis och köttade ben. Och jag fick till någon form av slakt av benen. Front squats med avslutande back squats, lårcurl, höftlyft samt step ups med avslutande utfallsgång. Härligt! Nu ska jag njuta vid vattnet med familj och vänner resten av dagen.


Höftlyft


Utfallsgång


YEAH!






Varm dag

Idag (okej, igår) var jag först en sväng hos naprapaten för att rätta till kroppen litegrann. Efter det bar det iväg på en snabbvisit i Nacka innan jag mötte upp en vän för en promenad runt Årstaviken. Galet fint och galet varmt. Vi lunchstoppade på Loopen för pastasallad och vätskepåfyllning. Jag kan gissa att vi skrapade ihop runt 8-10 kilometer i värmen samtidigt som mycket prat och energi ramlade in på kontot. Efter en snabb kall dusch mötte jag och familjen upp vänner och käkade sand och gungade gärnet.


Fin lunchutsikt


Vackra Stockholm




Stark mentalt, tung i benen

Tidigare idag (igår) drog vi hem från landet. Jag var trött när jag klev ur bilen men hade planerat in ett löppass. Men jag tänkte att jag tar det sedan och kände att det där sedan förmodligen skulle bli en annan dag.  Men hopp och hej, helt plötsligt stack jag bara iväg, utan att tänka. Det blev löpning i Marathon-tröjan och det kändes ungefär som slutsträckan på ett marathon. Efter två kilometer. Det var så tungt att jag fick jobba med viljan nästan hela rundan för att inte börja gå. Det var tung luft, tunga ben och tungt rent allmänt. Eller också startade jag i lite för snabbt tempo och tog slut lite för snabbt. Oavsett vad är jag mest stolt över min vilja under dagens pass. Jag gick inte ett enda steg trots att kroppen helst ville gå. Eller egentligen stå still och ta tunnelbanan hem. Men jag bet ihop och skramlade till slut ihop 8,23 kilometer på 48.32. Ett snitt som hamnade under sex minuter per kilometer vilket känns galet bra i jämförelse med den tunga känslan. Jag har efter min löparknäfadäs inte sprungit såhär långt sedan jag sprang tolv kilometer den 18 maj. Så det är en förbättring som jag är förbaskat stolt över. Heja kroppen!



Känslan efteråt..ÅÅÅH!





Varmt som attan




Söndag

Idag har vi solat, varit nere och badat, busat, lekt vid miniplastpoolen, varit iväg och fikat och ätit grillat med massa beasås. Jag skulle kört ett cirkelpass på altanen, men kroppen kändes så trött att jag tog en powernap med Alicia istället. Det är riktig semester det!


Kortspel på kvällarna


Brygghäng i solen


Fikapaus med kladdkaka




200-metersintervaller utomhus

Jag har ju kämpat på bandet ett tag. Och igår var det dags för intervaller utomhus. Visst trodde jag det skulle bli jobbigt. Men så nedrans jobbigt som det blev trodde jag nog inte. Målet var tio stycken. Efter två kände jag att tre var mer än nog, men tänkte att fem måste jag ju klara i alla fall. Men jag bet ihop och körde mina tio och känslan efteråt var ju..trumvirvel..oslagbar! Totalt blev det sex kilometers löpning med två kilometers uppvärmning och en kilometer nedjogg. Tyvärr har det inte funkat att ladda upp rundan på Garmin så hur fort det gick vet jag inte. 









Livet på landet

Igår drog vi ut på landet för att varva ner i ett par dagar. Igår var även dagen då jag tog årets första dopp. Bättre sent än aldrig. Vi har det bra, myser, slappar, äter, tränar, fixar naglarna, läser skvallerblaskor och bara är.


Bananpannkaka med bärberg till frukost


Apjobbiga intervaller i värmen


Fika med mera bär




Tyngsta passet någonsin..igen

Igår hade jag en timme inbokad med min PT på morgonen. Styrka för överkroppen stod på schemat. Och det började bra och jag kände mig stark. Och det fortsatte bra, men TUNGT. Jösses. Sedan eskalerade jobbigheten och jag körde kanske det tyngsta överkroppspasset i Emmas historia. Och om det känns idag. Både från benpasset i förrgår och passet igår. Nu ska jag bege mig ut på några intervaller och hoppas att kroppen är med mig.











Veckans träning vecka 28

Måndag: Instruera Cykel 45 samt Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Instruera Body pump
Torsdag: Vila
Fredag: Benstyrka
Lördag: Vila
Söndag: Vila


Fyra träningspass och fyra vilodagar blev resultatet förra veckan. Mina tre sista instruerade pass innan semestern samt ett benstyrkepass. Det var mest jobb in i kaklet innan semestern, därför är jag tacksam att det ens blev fyra pass. Och fyra är fler än tre, därför tummen upp!



Tacopaj med spenat

Jag har ju en variant av tacopaj jag oftast gör. Igår freestylade jag ihop en variant av den. Jag tycker ibland det är svårt att få i sig tillräckligt med grönsaker. Att mecka med en sallad blir inte alltid av. Då brukar jag istället slänga i det gröna i maten. 


Ingredienser
Pajdegen
125 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten

Innehållet
400 g köttfärs
200 g fryst hackad spenat
1 påse tacokrydda
1,5 dl vatten
2 dl créme fraîche paprika & chili
Ost

Gör så här
1. Gör pajdegen och tryck ut den i en form. Nagga botten och förgrädda den på 225 grader i cirka tio minuter.
2. Stek köttfärsen, tillsätt spenaten, tacokryddan och vatten och låt det koka ihop.
3. Lägg köttblandningen i pajskalet, häll över créme fraîchen och hyvla över lite ost.
4. In i ugnen tills osten smält, cirka en kvart. Klart!








Gårdagen






En liten stund på en parkbänk för mig själv. Stora beslut. Klänningväder. Äppelkaka med alldeles för mycket vaniljsås. Mys. 





Tyngsta passet någonsin

Jag var velig med min styrketräning i morse. Eller jag visste att den skulle utföras, men inte när. Efter besök av mäklare för värdering av lyan stack jag iväg för att ha resten av dagen öppen. Och my holy mother vad det var tungt!! Inte mycket mer vikter än vanligt, men kanske en tröttare kropp än vanligt? Jag skakade i hela kroppen, fick upp en rejäl puls på sina ställen och ville gå hem efter varje set. Jag fick kämpa för varje repetition. Men jag gjorde det, utan att gå hem. Vilken seger! Front squatsen var tunga som bly, lårcurlen gick som förväntat och när det var dags för höftlyft och step-up var mina krafter totalslut. Men en sak som är säker, när ett tungt pass är avklarat kan dagen inte bli misslyckad!



Att gå till tunnelbanan efteråt var en pers


Jag ville mest ramla ihop till en trött klump


Proteinshake och äggmackor satt som en smäck efteråt



En spontantripp



Tidigt i(går) morse drog vi iväg på en liten spontan dagsutflykt till Ullared. En sisådär 90 mil är ju en baggis tur och retur en helt vanlig onsdag. Men det var trevligt, mysigt och upplyftande men samtidigt lite galet att folk vandrar dit för att shoppa tops och bomullsrondeller. Men vi hittade lite smått och gott, käkade burgare i sportbaren, hade mysiga matstopp på vägen och var något mer stela i kroppen när vi kom hem. Nu är jag slutkörd och kroppen bara skriker efter sömn. Och jag lyssnar. Natti.



Häng på Djurgården

Efter träning och dusch drog vi ut på Djurgården för fika på Waldemarsudde. Solen kom och gick, men var för det mesta bakom något moln. Men inte var det kallt för det. Vi satt där en stund och bara njöt innan vi åkte hem för att käka på O'Leary's i Tolvan. Som inte hade öppet. Då var mitt blodsocker så lågt att jag kallsvettades lite. Det hela slutade med en avokadorulle med ägg (precis som igår..) och ett extra stort pizzabröd med ost. Mättnaden efter detta var total. Vi avslutade kvällen med jordgubbar och Allsång på Skansen. Jag älskar semester.


Fikapaus


Alicia står och pratar med fåglarna




Styrketräning




Idag masade jag mig iväg till gymmet. Jag var inte särskilt sugen, men ibland får man bara köra på ändå. Och det blev ju väldigt bra när jag väl var där. Dessutom slog jag någon form av pullupsrekord idag. Jag kunde köra två strikta i fem set, efter dessa två i varje set blev det exentriska med extra vikt. Underbart! Skön start på denna dag. Nu blir det dusch innan vi ska hitta på något mysigt.









Blöt semesterlöpning

Det här med att semesterdagarna går på tok för fort. I lördags åkte vi till Malmö för sjuårskalas och massa mat och godis. I söndags hängde vi i Emporia på dagen och efter pizza hängde vi på fotbollsplanen och körde lite fotboll. Det är ungefär den träning jag fått till i helgen. Igår lämnade vi Malmö och är nu på hemmaplan igen. Efter mycket mat och med en mycket trött Emma tänkte jag att en löptur kanske kunde göra underverk? Sagt och gjort. Jag gick ut, tryckte igång min Garmin och kände att det regnade lite, lite. Jag satte igång. Jag hann väl springa ungefär hundra meter innan det började ösregnade deluxe. Alltså jag blev så blöt att det klafsade i skorna och det gick att vrida ur mina kläder efteråt. Lagom till jag sprungit klart var det uppehåll igen. Men om jag blev piggare? Oh yes! Träning gör underverk med kropp och själ. Fem kilometer på 27.14 får jag vara nöjd med.


Kläderna gick att vrida ur



Brr..



Blött! Kläderna hade nog femdubblat sin vikt efter regnet




Gårdagens träning

Igår efter jobbet sprang jag något stressad in på gymmet. Stressad för vad? Ingenting egentligen. Men jag hade så snabbt tempo på jobbet att det liksom hängde med till gymmet. Och sedan ville jag fika med min familj och inte komma hem för sent. Hur som helst. Benpasset var tungt under tiden och fantastiskt efteråt. Idag känner jag av min rumpa efter höftlyften och step up:en. Mycket härligt. Nu lär det bli några dagar utan gym så då blir det förhoppningsvis lite luftande av löparpjucken istället. Och mycket vila, mat och semesterhärligheter.











Semester!

Hej och välkommen semester!! Du är förfärligt efterlängtad. Oj vad jag ska ta igen mig! Idag var sista jobbdagen på fyra veckor. Jag firade med extremt tempo på jobbet, ett tungt gympass och därefter fika och familjemys. Sedan en avokadorulle, packning inför imorgon och nu ska jag sova. Alldeles för snart ringer klockan och vi drar ner till Malmö.


Alltså den var god!


Sommartösen



Avokadomiddag




Veckans träning vecka 27

Måndag: Instruera Cykel 45 och Body pump
Tisdag: Överkroppsstyrka
Onsdag: PT-pass benstyrka
Torsdag: Vila
Fredag: Löpintervaller på bandet (!) 10x200 meter. Totalt 6 km löpning.
Lördag: Överkroppsstyrka
Söndag: Löpning 5 km (!)


Vilken vecka! Sju härliga träningspass varav två löppass. OM jag är lycklig över det. Löpningen bjöd på ett relativt snabbt intervallpass på bandet och en halvmil utomhus. Underbart är ordet. Att dessutom få till tre styrkepass på en vecka är ganska ovanligt. Lägg till mina två instruerade klasser samt en vilodag och du har en träningsvecka i världsklass!!




Torsdag

Idag kom den förfärliga huvudvärken. Som ett brev på posten. Efter alldeles för lite sömn denna veckan var det nästan väntat. Jag tog två alvedon, gick och la mig och sov i nästan två (!) timmar. Det var tydligen det kroppen behövde. Så istället för tung styrketräning blev det vila och återhämtning. Det gäller att lyssna på kroppens signaler. När jag vaknat till liv och ätit middag slängde jag ihop en äppelkaka. Sedan kom päronen förbi nu när de är i stan några dagar. Så det blev en skön sommarkväll på balkongen. Men nu ska jag ta och sova bort huvudvärken och ladda inför sista jobbdagen innan semestern. Dessutom ska jag försöka klämma in ett styrkepass i värmen också. 


Älskar dessa kvällar



En lång dag

Jag var på jobbet tidigt i morse för att kunna gå hem i någorlunda vettig tid. Och först nu ska jag masa mig från kontoret. Jag är helt slut och har börjat få en något dimmig syn. Dessutom var det middagsdags för alldeles för länge sedan. Men tur i allt jobbande att jag fick instruera en Body pump på lunchen och komma bort från kontoret en liten stund. Det var riktigt härligt och jag tror minsann salen var helt fylld. Bra att folk trotsar vädret och tränar ändå!



Hittade ett linne i skåpet på gymmet som jag hade som gravid. Haha, massa tyg.


Nu ska jag åka hem och blippa lite till på datorn innan jag kan tillåta mig att chilla lite. Pust. Men först blir det hemfärd och mat!


Tisdag

Dagen startade med en ofrivillig promenad för att hamna rätt. Sedan tog jag frukosten på språng och åkte till kontoret och jobbade som tusan. När energin började tryta åkte jag hem, blev serverad världens godaste paj och fick pussa lite på Alicia innan jag fortsatte jobba. Och nu är jag äntligen klar och ska unna mig lite nattsömn för ovanlighetens skull. Imorgon hoppas jag jobbet lättar lite och det firar vi med att instruera en Body pump på lunchen. Den sista innan semestern! Underbara, efterlängtade semester. Ååh. Nattsömn var det. Godnatt!



Fina Stockholm



Dubbelmåndag

Nu är dagens andra klass avklarad och det gick långt mycket bättre än förra veckan. Musikljudet var mycket starkare även om jag fick kämpa för att höras i mikrofonen. Men det var kanske bara jag som tänkte på det. Idag blev det inte heller några större koreografimissar och jag kände mig mer närvarande, explosiv och full av energi. Precis så som det ska vara! Detta var min sista Body pump på måndagar innan semestern. På onsdag kör jag min sista klass och sedan är vi nästan framme vid semestern. Nu ska jag använda den energi alla fina deltagare gav mig under klassen för att producera jobb ett par timmar framöver. Men först blir det hemfärd och mat, hungrig som en gnu. Trevlig kväll!


Tusen saker och lösa trådar i skallen innan klassen 


Lite mer harmonisk (och svettig!) efteråt. Nu finns ro till att rodda med de lösa trådarna. 




Sista cykelklassen innan semestern

Jag var så trött i både kropp och knopp i morse att det var helt galet. Hur gick det då att instruera min lunchklass på cykeln? Jo, hur nedrans fantastiskt som helst! Vi fyllde bara salen till hälften, men jag svettades som om det hade varit knökfullt. Och det var roligt. Ett riktigt härligt pass inför stundande semester. 








Måndag



Jag är inställd på väldigt mycket jobb i veckan. Men det känns okej eftersom jag checkar ut för semester efter det. I fyra veckor ska jag njuta, ladda batterierna och..hmm..jag ska bara ta mig an denna monstervecka först. Vi startar med måndag, som även innehåller mina dubbelklasser. Det är skönt att få vila hjärnan vid två tillfällen under dagen och få svettas lite med mina fantastiska deltagare.




Sommarkväll med löpning

Idag har jag sprungit ute. Hela fem kilometer blev det och ingen känning avlöparknäna alls. Så fantastiskt underbart! Det tog mig hela dagen att komma iväg. Först var tanken att köra benstyrka i gymmet i morse. Sedan skrotade jag den iden och åkte iväg och lunchade med familjen istället. Sedan liksom rullade dagen bara iväg och vid sex blev jag galet hungrig när jag satt och jobbade. Så jag käkade middag och tänkte att någon löpning lär det ju inte bli. Men det blev det, dock lite för nära på maten för jag fick håll som inte var att leka med. Jag känner av det fortfarande. Den första kilometern var piece of kaka, nästan för enkel. Sedan kom mitt håll och det var inte fullt så enkelt längre. Det var överjädrigt i cirka två kilometrar och sedan blev det något bättre. Med håll, forna löparknän och inte allt för mycket löpning på sistone är jag nästan euforisk över min lilla tur. Fem kilometer på omkring 27.40 och jag tackar kroppen. Amen.






Puss!



Glassigt

Vilken dag! Efter träningen kom mina päron förbi och det blev fika på balkongen. Efter en liten uppfräschning av mitt hår drog vi ut i lekparken för lek och sol. Sedan vidare till svärpäronen för att fira födelsedag och äta, massor. Sedan köpte jag glass på vägen hem, hoppade av tunnelbanan några stationer tidigare för en liten promenad. Jodå, jag gick vilse och kom hem 30 minuter senare. Det var härligt med promenad, tråkigt bara för päronsplitten och lakritspucken. De blir aldrig vad de en gång var. Hur som helst. Efter middag, TV-mys och nattning av Alicia har jag nu fastnat på balkongen med glass, kaffe, jordgubbar och ett gäng tidningar. Livet kunde vara sämre.


Denna lilla guldklimp som kan få vem som helst på fall med sin charm


Maränswiss-, päronsplitt- och lakritspuckglass. Varför välja en smak när man kan välja tre?




Styrketräning

Träning fick starta denna dag. Eller ja, först bjöds det på sovmorgon, frukost och lite lek. Sedan fick jag dra iväg och andas gym, plocka endorfiner och ta i. Och det är ju så fantastiskt!! Överkropp blev det med pushpress, pullups, hantelpress, dubbelrodd samt drag mot bröstet. Nu är jag sprudlande glad och ska ägna dagen åt familjen i solen. Mmm.








Sprudlande glad som sagt..




Veckans träning vecka 26

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Sjuk
Torsdag: Sjuk
Fredag: Sjuk
Lördag: Sjuk
Söndag: Sjuk


Om vi sammanfattar denna träningsvecka kan vi göra det med ett ord: Sjuk. Inte sjuk som i sjukt mycket träning, inte heller sjukt bra träning. Nejdå, en nedrans förkylning som jag bara vill skylla på air conditionen på hotellet eller möjligtvis något dum medresenär. Att skylla på någon eller något gör ju saken bättre, eller? Hur som helst. Mer finns inte att säga mer än att kroppen fick vila och jobba med att mota bort förkylningen.



Fredagsintervaller



Yes! Jag har kört löpintervaller på bandet. När jag var hos kiripraktorn i veckan frågade jag lite snällt om han trodde jag kunde öka tempot lite i min löpning. Med grönt ljus har jag varit sugen på intervaller sedan dess. Och idag var det dags. Jag visste inte alls hur kroppen skulle svara efter veckor utan längre löpning och intervaller. Men jag bestämde mig för 200-metersintervaller. Enkelt och inte för långt. Efter två kilometers uppvärmning (10,3 km/h) blev det 10x200 meter (16 km/h) med lugn gåvila emellan. Och jag tror till och med jag hade pallat ett högre tempo. Efter det sprang jag en nedvarvningskilometer (10,3 km/h) för att sedan göra bäckenrehab och rulla på foamrollern. Och nu är jag en av de gladaste på planeten. Heja kroppen säger jag och åker hem och äter middag och glass. 


Efter fem respektive sex kilometer


Gladast och rödast på planeten.




Livet



De perioder som det är mycket på jobbet är det bara att bita i och kötta. Som nu ungefär. Det som gav mig lite extra energi var ett bra samtal jag hade tidigare idag. All (positiv) energi är välkommen när man jobbar mycket. Jag funderade på en kort löprunda ute för att öka på energin lite, men med en lättare huvudvärk i kombination med regn kanske jag flyttar min vilodag till idag. Med löpning imorgon. Fredagslöpning låter bra i mina öron. Nu ska jag bita tag i lite jobb igen.



Tungt benpass

Men aaaah! Jag har precis kört ett tungt benpass med PT. Det var inte min dag idag. Eller alltså, jag ökade på många av övningarna och vissa gick fantastiskt. Men jag har en tendens att lägga (för mycket) fokus på det som är mindre bra. Bland annat mina front squats på dagens pass som jag hade önskat mer av. De gick bra, men liksom inte på räls som under de två senaste benpassen. Och det var tungt, helskotta vad tungt det var! Men det handlar nog om tankarna och föreställningarna innan passet. Hur man tror att det ska gå. Men känslan efteråt? Tjallalaa woho, underbar känsla! Träning är så fantastiskt för både kropp och knopp att det nästan är lite galet. Min drog som ska göra mig starkare! Så. Nu ska jag hem och äta blodpudding med familjen innan jag sätter mig ner framför datorn igen.








Min tisdag

Godmorgon! Efter träning och jobb igår åkte jag iväg till Elitkliniken för lite knäck och fix hos kiropraktorn. Vissa saker hade blivit bättre i kroppen och vissa saker har något lite mer att önska. Men vi jobbar på det. Efter det traskade jag hem i regnet och pudrade näsan, tog med Alicia och drog in till stan för middag med några vänner. Och om det var trevligt? Hade Alicia inte blivit trött på att sitta still hade jag gärna suttit kvar där än. Men efter en stor pasta, lite pannkaka, kaffe och massa prat drog vi hem. En bra tisdag helt enkelt. Nu är det dags för kontoret igen innan PT och mer jobb. Tjing!

Ååh, färska jordgubbar som jag ät i förrgår. Sjukligt gott!!




Morgonstyrka

Godmorgon! Jag var på gymmet klockan sex (!) i morse för att kunna klämma in allt jag vill hinna med idag. Träning, jobb, kiropraktor, mys med familjen och en date med vänner. Efter att ha varit bortrest en vecka och sjuk en vecka och därmed inte kört detta överkroppspass sedan jag hade PT-tid senast hade jag minst sagt lite ångest över passet. Jag vet hur tungt det var sist och efter diverse bufféer på semestern och avsaknaden av riktigt tung styrka var jag beredd på det värsta. Men, som oftast, var det inte farligt. Det gick faktiskt riktigt bra och pullupsen gick ju nästan som på en dans. Nu har jag skavsår i händerna och har fått en fantastiskt skön start på denna dag. Energin är på topp och nu ska jag se till att använda den på bästa sätt!


Före


Efter



RSS 2.0