Veckans träning vecka 43

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila 
Onsdag: Vila
Torsdag: Styrka olympiska lyft
Fredag: Vila
Lördag: Styrka olympiska lyft
Söndag: Intervaller 5x400 meter, totalt 6 km


Förra veckan innehöll fler vilodagar än vanligt och således några färre pass än vanligt. Det blir så när man inte kan bolla med sin egen tid. Men det ger sig nog. Jag fick i alla fall till både styrka och löpning samt min instruerade Body pump.Tidiga fredagsintervaller

I morse testade jag Sats Sjöstaden för första gången. Efter att princip ha suttit still i tre dygn utan någon sin helst form av träning hade jag en del energi att få utlopp för. Jag är ju egentligen emot löpning innan frukost, framförallt för att jag själv ofta känner mig så svag och orkeslös i kroppen på morgonen. Men efter en rejäl rusch till tuben hade jag väl fått liv i kroppen. Strax innan sju hoppade jag upp på bandet för uppvärmning och så blev det så här

Uppvärmning 2 km (11,1 km/h)
10x200 meter (16,1 km/h) med 100 meters gåvila (6 km/h) emellan.
Nedvarvning 1 km (10,1 km/h)
Totalt 6 km, 33.27

Och det var förfärligt jobbigt på sina ställen. Men jag gjorde det, trots tidig morgon och utan frukost i magen. Alla tummar upp för det, dagen hade inte kunnat starta på ett bättre sätt.


Fondue

Igår hade vi det sjukt trevligt. Först var det en lång dag av stillasittande vilket blev lite segt till slut. Men sedan åkte vi iväg till Stockholms enda (?) fonduerestaurang. Och åt. Och åt. Och åt. Massa kött, grönsaker och pommes och sju helt underbara såser. Man var rätt mätt efter det. Då kom Tobleronefonduen in där vi doppade jordgubbar, maränger, ananas, melon, marshmallows med mera. Efter det somnade man gott vill jag lova. Idag kör vi sista dagen med introutbildningen och sista dagen med fika fem gånger om dagen.
Introkurs

Godmorgon! I morse skippade jag den planerade träningen och kände att sömn vägde upp mer än träning efter några dagar med alldeles för lite sömn. Och det känns som ett riktigt bra beslut, även nu. Om man ställer in träningen av ren lathet, då brukar man inte känna sig så nöjd. Men beslut med en bra grund känns alltid bra. Nu ska jag iväg på dag två av vår introkurs på jobbet. Mycket rolig, bra och givande. Och såklart mycket mat och fika. Precis som det brukar vara på konferenser. Ha en fin onsdag!All 'packning' är med om man skulle lyckas få in lite träning någonstans.Träningseufori

Oh my, I love my job! Alltså känslan när man har en fullsmockad sal med träningsglada själar som är så grymt fantastiska att man nästan vill fälla en liten tår. Haha, man är lätt euforisk vid den här tiden på måndagar. Men alltså, idag var något extra. Vi var extra taggade och energin fanns där. Detta sätter även ribban för resten av veckan, helt klart. Dessutom har jag mina föräldrar på svensk mark igen efter allt för lång tid på resande fot. En bra dag helt enkelt!


Jobbiga intervaller

Idag drog jag och Alicia till Sats igen. Idag gick det dessutom bättre på Mini än igår. Jag hann med ett intervalpass på löpbandet, 5x400 meter och det var tungt som tusan, kanske för att jag är van vid tvåhundringar och tyckte att dessa intervaller aldrig tog slut.

Uppvärmning 2 km, (11,1 km/h)
Intervaller 5x400 meter (15,1 km/h) med 200 meters gåvila (6 km/h) emellan
Nedvarvning 1 km (10,3 km/h)
Totalt 6 km, 34.16Lördagsstyrka

Idag drog jag med Alicia till Sats, jag för styrketräning och hon för lek. Det höll tills det startades någon form av gråtkalas inne på Mini. Men jag hann med allt förutom mina sista tre övningar, men det får jag försöka få till imorgon, eventuellt tillsammans med lite löpning. Annars har vi varit ute och gungat i regnet och myst inne med böcker och bus. 
Lördag

Godmorgon lördag! Här har vi varit vakna alldeles för länge om man frågar mig. Efter att ha suttit uppe och snackat med en vän till klockan ett i natt känner man sig lite seg i skallen. Men det var helt klart värt det. Dessutom lyckades jag trycka en hel pastarätt med fem olika ostar, muffins, godis och lite chips. Mycket energi till denna dag alltså. Och det är helg och det är lördag, helt underbart!!


Ingen pasta men väl en av veckans alla luncherDagens styrka

Idag fick jag till världens (jo, jag tror faktiskt det) mest effektiva pass på gymmet. Det går om man vill. Jag hade typ en timme från att jag gick av tuben i Medis tills att jag skulle hoppa på den igen. Och jag köttade och hade mitt fokus helt rätt. Och jag hann hela det planerade styrkepasset på halva tiden mot vad jag brukar. Typ. Halleluja! Nu är träningssjälen lycklig igen och energin åter på sin plats. Tack.
Torsdag

Godmorgon torsdag! Igår blev det inte heller någon träning. Sviterna från huvudvärken i förrgår hängde kvar och jobbet tog upp resten av tiden. När jag kom hem städade jag innan det var dags för kompismys deluxe. Jag fick träffa en vän som jag inte sett på allt för länge som för övrigt är gravid och bara strålar! Vi fick ett par timmars prat framför kaffe/tekoppen. Hur mysigt som helst! Nu har jag precis varit på ett frukostseminarium som bjöd på frukostfralla, yoghurt med nötter och mandlar och kaffe. Bra start på denna dag! Nu ska jag in till kontoret.


Veckans träning vecka 42

Måndag: Intervaller 7x200 m, totalt ca fyra kilometers löpning
Tisdag: PT-pass olympiska lyft A
Onsdag: Vila
Torsdag: Styrka olympiska lyft B
Fredag: Vila
Lördag: Intervaller 10x200 meter, totalt 6 km löpning
Söndag: Styrka olympiska lyft A


Förra veckan var jag någorlunda tillbaka efter min megaförkylning och hade hoppats på lite mer träning. Men det var så himla mycket att fixa mellan mina jobb att jag liksom inte hann. Men ändå. Fem pass varav tre styrka och två intervallöppass är ju ändå väl godkänt. Tisdag

Michelin i parken.


Idag blev det ingen träning, istället ligger jag hemma, mörkt och svalt, och försöker bota min huvudvärk. Jag har Ejla som ligger halvt på mig och knorrar, hur mysigt som helst. Huvudvärken skulle jag dock mer än gärna slippa. Men det är väl för lite sömn i kombination med mycket nya intryck från nya jobbet som gör det. Imorgon är jag som ny och ska försöka få till ett träningspass. Min lunchshopping jag fick till idag hjälper nog på traven. Världens snyggaste byxdress från Lindex. Att jobba nära en galleria är farligt för plånboken. Måndagsklassen

Det var tre veckor sedan jag höll i min måndagsklass senast. Därav var jag tvungen att lyssna in musiken igår och kände mig lite ringrostig innan. Men det var nog bara en känsla, för jag hade galen energi och var sjukt sugen på att köra så det blev en fullsmockad toppklass med glada miner och härlig energi efteråt! Nu kan jag åka hem med gott samvete och mysa med min tös och äta massa mat!
Fantastisk kvalitet..
Dagens styrka

Efter frukost och lite chill i soffan i morse blev det en tur till gymmet och A-passet med olympiska lyft. Det var rätt mycket folk på gymmet men tillslut hittade jag min plats. Och jag köttade på tills musklerna värkte och fick till ett riktigt bra pass. Skönt
Intervaller

Idag var det dags för lite intervaller igen. Sist jag skulle köra intervaller var jag inte alls i den form jag velat. Man tappar tydligen en hel massa efter förkylning och stillasittande. Därför satte jag ribban lite lägre idag men gav mig tusan på att klara tio tvåhundringar. Och det gjorde jag och det var ju bara helt underbart efteråt.

2 km uppvärmning (11,1 km/h)
10x200 meter (16,1 km/h) 
1 km nedvarvning (11,1 km/h)
Totalt 6 km, 32.37 min

Veckans träning vecka 41

Måndag: Förkylningsvila
Tisdag: Förkylningsvila
Onsdag: Förkylningsvila
Torsdag: Förkylningsvila
Fredag: Förkylningsvila 
Lördag: Styrketräning
Söndag: Löpning 5 km

Denna vecka tog vid där förra veckan slutade. Jag drog på mig en nedrans seg förkylning så jag startade veckan med fem dagars ofrivillig vila och avslutade med ett styrketräningspass med olympiska lyft samt ett löppass. Sammanfattningsvis: Skönt att vara tillbaka in action!


En hej då-dag
Idag sa jag hej då till kontoret och till underbara Sats i Kista. Nu kommer jag inte direkt ha vägarna förbi och det känns såklart väldigt tråkigt efter alla jobbtimmar, allt skratt, alla träningstimmar, allt svett, alla deltagare och så vidare. Men allt har sin tid och jag lär hitta mina ställen där jag kommer ha vägarna förbi. Och jag lär säkert hälsa på när andan faller på. Nu ska jag sova, vilket jag varit dålig på denna vecka. Natti.
Torsdag

I förrgår kväll fick jag ett av mina ryck och rensade skor och kläder hej vilt. Hur många plagg som åkte rakt dit pepparn växer låter vi vara osagt, men vi kan säga så här, det var väldigt skönt för själen. Nu har jag dessutom två proppfulla Ikeakassar med kläder och en stor kartong med klackar att göra mig av med. Och säkert lika mycket till som skulle behöva rensas bort. Loppis någon?

Igår hade vi en designfirma hemma som ska ge oss en offert inför stundande fotografering och visning av lägenheten. Spännande och lite läskigt att flytta igen. Och lite tråkigt att lämna detta område som vi älskar. Men vi får större och vi får det precis som vi vill ha det, win win på det alltså.


Proppfullt var ordet


StyrketräningIdag drog jag till gymmet helt på autopilot. Jag visste att om jag började fundera så skulle det inte bli av. Därför bara stegade jag mot gymmet, direkt efter frukost och lämning av Alicia, utan att tänka. Och det gav mig träningsglädje, endorfiner och lite extra energi en torsdag som denna. Härligt! Olympiska lyft med overhead squat, styrkefrivändning, överstöt parallell, kb-svingar, pullups samt front- och backsquats. Nu ska jag hem och fixa lite innan det är dags att ta farväl av dator, telefon och kontoret en sista gång.

Jean Paul Gaultier för Lindex

Visst lyckades jag haffa två godbitar från Jean Paul Gaultiers kollektion för Lindex förra veckan. Toppen hade jag spanat in innan och byxorna blev ett väldigt bra impulsköp. 

PT-pass

Det är dagar som dessa som jag är så glad att jag har en PT som pushar och hjälper mig framåt. Jag kan vara extra glad också eftersom jag på något vänster lyckades öka vikterna i nästan alla övningar, i vissa rejält. Efter värsta förkylningen. Nu känner jag mig på G och nästan tillbaka. Men bara nästan. När jag kört ett styrkepass och ett löppass till tror jag att jag kommer känna mig hemma igen. Och det är underbart. Nu ska jag hem till lunch och dator.


Alla tummar uppOch händerna Woop woopTisdag

Jag höll på och fixade en massa saker igår kväll och kom i säng alldeles för sent! Tur att Alicia i alla fall gav mig sovmorgon till strax innan sju i morse. Efter att ha lämnat henne på dagis (okej, förskolan) dricker jag nu kaffe framför Nyhetsmorgon innan det är dags för ett pass med PT följt av en hel lista som behöver bockas av innan jag kan lämna mitt gamla jobb bakom mig. 

Hej från balkongen i nya lyanSju kräkintervaller

Efter lunch idag tog jag en promenad till Sats Globen för att köra några intervaller. Och det var så förfärligt fruktansvärt kräkjobbigt. Jag gjorde sju stycken, men brukar köra tio. Jag brukar hålla ett snabbare tempo under alla intervallerna. Om det var sviterna av min sega förkylning, gårdagens löpning eller bara dagsformen som gjorde det är oklart. Men vi fokuserar ju på det jag faktiskt gjorde, vilket var sju 200-metersintervaller (tre stycken på 17,1 km/h och fyra på 16,1 km/h) och den här jobbiga känslan och smärtan i stegen är ju faktiskt den jag vill åt. Så bortsett från att jag hade velat klara några intervaller till, är jag såklart nöjd över de som blev av. Älska träning! 

Helt färdig efter omkring fyra kilometer på 22.22

En femma

Idag var det dags för post-förkylningslöpning. Jag gick och väntade in rätt tillfälle och passade på när det var som mörkast och regnade som mest. Mina genidrag är inte alltid lika tydliga, hehe. Men har jag bestämt mig så har jag, då är det inget hällregn och inga bautapölar som kan stoppa mig. Så ut kom jag och sprang fem kilometer på strax under 27 minuter. Jag är nöjd så här efter min mastidontförkylning och kroppen svarade bra och kändes stark trots håll i mitten och lite tung andning mot slutet. Härliga träning!!

Tacosafton

Igår var det tacoskväll hemma hos oss. Jag var inte euforisk efter alla tacoskvällar som gjort att jag halvt om halvt tröttnat på det. Men nu var det ett tag sedan och det gick ju ner, framförallt eftersom vi hade perfekta och saftiga avokados samt majs. Och smarta tortillabröd där allt stannade kvar i brödet utan en massa kladd och klafs. Därefter drog alla karlar ut och jag hade en perfekt kväll med plommonpaj och vaniljsås.
Veckans träning vecka 40

Måndag: Instruera Cykel 45 (sista!) samt Body pump
Tisdag: Förkylningsvila
Onsdag: Förkylningsvila 
Torsdag: Förkylningsvila 
Fredag: Förkylningsvila
Lördag: Förkylningsvila
Söndag: Förkylningsvila


Jaha. Vad ska man säga om förra veckans träning? En väldigt stor andel vila. Hade det varit självvalt hade det varit en sak, men nu blev jag tvingad till förkylningsvila och det har inte alls varit särskilt roligt. Men jag var frisk när jag instruerade min sista cykelklass i Kista och det kändes viktigt! Så två pass och resten vila blev resultatet.Träning!

Guess what? Fröken Emma har tränat och det var verkligen inte igår! Efter snart två veckors bortavaro började jag känna mig aningens sugen på att komma igång igen. Vi startade dagen med en sväng till stan för att laga displayen på min mobil och sedan hänga och luncha med vänner. Sedan drog vi hem och jag bytte till träningsstass och sedan promenerade vi till Sickla och jag testade Sats Sickla för första gången. Är man van vid Medis kändes utbudet lite klent, men det blir vad man gör det till och jag fick till ett okej post-förkylningspass i styrkelyftsanda. 


Torsdagsspa

Det här med träning har varit sällsynt här på ett tag. Kroppen har fått en rejäl vila och nu är jag riktigt trött på detta stillasittande. Hade det inte varit för att dagen imorgon är fullspäckad hade jag dragit till med ett pass då. Men på lördag, då tänkte jag hitta tillbaka till mitt före-förkylningsliv. Idag har jag istället dragit till med lite kroppspiff. En lång, varm dusch, peeling och ansiktsmaskande och man känner sig nästan som ny. Nu ska jag sova inför min sista arbetsdag på kontoret. Nästa vecka börjar nya utmaningar.


Myspys med 'mud mask'Babylen efter denna omgång 


Träningsfördelar

Alltså det här med långdragna förkylningar. Jag har nu inte rört mig något nämnvärt på en och en halv vecka. Det i sig är väl inte hela världen, snarare kanske bra för min kropp. Men, jag blir både trött och mindre effektiv och den tid jag brukar lägga på träningen får jag inte alls tillbaka just nu. Annars skulle man kunna tycka att jag borde frigjort en hel del tid nu när jag inte kunnat träna. Då är det alltså bevisat (än en gång) att tiden jag lägger ner på träning faktiskt ger många fördelar långt utöver träningen. 


Det är i alla fall höstfint ute just nu
Måndag

Godmorgon! Här är rösten tillbaka och vilket frihet det är. Den kom tillbaka igår, så min söndag ägnades åt att prata, hehe. Dessutom hann vi med en sväng till parken, laga firre i ugn, åka och handla och se en och en halv film. Men helt frisk är jag tyvärr inte, så jag får vicka bort min fantastiska måndags-Body pump ikväll. Jag har haft ont i huvudet sedan i fredags kväll och jag hostar och snorar som en toka och träning i samband med detta är inget jag vill förmedla till mina deltagare. Nu har jag vilat i en vecka snart och jag längtar verkligen tillbaka till  träningssalarna. Vi får se när jag kan få till det. Nu är det dags att ta sig an sista veckan på jobbet!

En försvunnen röst

Igår hade jag en fantastisk kväll med mina barndomsbrudar! Vi åt, pratade och umgicks som bara den. Och kanske babblade jag lite för mycket, för i morse hade jag ingen röst. Visst, man kan vara hes och 'inte ha någon röst'. Eller så kan man faktiskt tappa rösten så mycket att den faktiskt inte finns, att man nästan får lite panik och undrar var tusan den är. Där är jag, och har varit hela dagen. Och inget hjälper, inte ens glass!! Varje ord jag ska försöka få fram blir till något väsande utblås. Jag hoppas verkligen den återuppstår till imorgon. Jag och Alicia hann dock med lite mys med våra respektive BFF's och lek i parken. Nu går ögonen i kors och jag ska sova för att försöka bli frisk till imorgon.


Förrätten igår


Och efterrätten. Sjukt smarr!Veckans träning vecka 39

Måndag: Instruera Cykel 45 och Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Vardagsrums-Body pump
Torsdag: Uteöpning 5 km med BP
Fredag: Styrketräning olympiska lyft A
Lördag: Vila
Söndag: Styrketräning olympiska lyft B


Förra veckan hade jag lite svårt att få till den träningen jag ville. Då får man ta till vardagsrumsgolvet och nöta lite Body pump. Utöver det hann jag ju faktiskt med att köra min dubbelmåndag och köra två varv med de olympiska lyften. Och kanske det bästa? Personbästa på fem kilometer!


Fredag

Ja, nej men bättre har jag ju inte blivit direkt. Nätterna är vidriga och dagarna är hanterbara även om en soffa, filt och varm choklad med grädde skulle locka mer. Men jag ser det fortfarande som kroppens sätt att få total vila. Jag skulle dock se att näsan inte rann fullt så mycket och att halsen faktiskt slutade göra ont. Nu börjar det dock gå över i någon form av hosta så nästa steg hoppas jag att innebär lindring av förkylningen och friska dagar. Ikväll blir det i alla fall middag med mina barndomsbrudar hos mig. Det ska bli grymt kul!! Och så är det fredag, woho!


Sådan mor sådan dotter? Knäböj, utfall och lite rull på foam rollern. Haha. Tur att någon kan träna.Förkylningstider

Så var även jag drabbad av höstens förkylning. Det startade natten mot igår och hittills har det bara blivit värre trots extra c-vitamin, förkylningshämmande i halsen, mycket sömn och mycket mat. Jag är inte på topp, men tänker alltid att det finns de som har det värre. Det här är kanske kroppens sätt att få sig lite extra vila? Eller något..

RSS 2.0