Sista måndagsdubbeln

Jag var helt slutkörd efter min cykelklass idag. Jag körde verkligen järnet. Men efter mycket mat och diverse jobb var jag på banan igen. Och redo för en Body pump. Jag hade äran att ha två kollegor med på klassen och en hel drös med träningsglada deltagare. Efter grymt jobb och mycket svett av var och en var det skönt att dra sig hemåt och äta och, bäst av allt, få busa med min lilla tös. Min sista måndagsdubbel är till ända så nu ska jag bara lära mig handskas med de nya måndagarna framöver.
Min sista lunchcykel..för nu

Idag var det dags för min sista lunchcykel i Kista. Eftersom jag byter jobb kommer jag inte direkt ha vägarna förbi Kista. Jag kommer sakna alla grymma deltagare, allt skratt och alla svettdroppar vi åstadkommit på måndagarna. Allt har sin tid, det vet jag. Men jag kommer ändå sakna mina måndagar! Idag då? Jag hade ett nytt upplägg som skulle osa party. Och det gjorde det. Jag har nog aldrig tagit i så mycket på en cykelklass och känslan efteråt var fantastisk! Att sluta med flaggan i topp, eller i alla fall med spagettiben på topp, känns utmärkt!


Hejdå cykelsalen, jag kommer sakna dig!Partycykel med partybyxor, tummen upp


Lite ledsen i ögat över det faktum att mina dubbelmåndagar nu blir enkelmåndagar
Söndagsträning

Igår hade vi en fullspäckad dag. Så fullspäckad att vi fick hoppa över två kalas till förmån för ett dop och en 30-årsfest. Men det var grymt trevligt att träffa alla som jag inte sett på länge. Idag har jag varit trött trots mina sju timmars sömn plus en timmas powernap på dagen. Jag var nära på att skippa gymmet, men kände att jag var tvungen att få till B-passet i olympiska lyft innan nästa PT-timme. Och vilken himla tur så här i efterhand. Nu är jag både piggare och nöjdare. Nu ska jag hem och lägga mig på soffan med min familj, käka sushi och glass och se på film. Söndagsmys i sin bästa form!Veckans träning vecka 38

Måndag: Instruera Cykel 45 och Body pump
Tisdag: Löpning 5 km
Onsdag: PT-pass
Torsdag: Vila
Fredag: Löpning 10xbackintervaller
Lördag: Vila
Söndag: Vila


Förra veckan startade som vanligt med min dubbelmåndag följt av utelöpning och PT-pass. Veckan avslutades med en skön helg på landet med ett backintervallpass och resten vila. Hur skönt som helst!Fredagsgym

Igår insåg jag att det varken kunde 
blir träning på lunchen eller efter jobbet idag. Då var det bara att ställa klockan innan tuppen och kravla sig till gymmet. Jag har inte kört någon styrka själv på länge, utan endast förlitat mig på min PT. Därför ville jag pressa in ett pass denna dag. Och det var ju tur, för nu är jag som en ny människa, pigg, stark och redo att ta tag i denna dag. Passet gick bra, bortsett från en liten seghet. Men jag övervann den och är nöjd! Fem tummar upp!


I ett nytt linne från H&M

Löpning med nytt PB

Beat yesterday, today


Idag fick jag till ett löppass, mitt i matlagningen och innan karln skulle iväg på hockey. Det betydde ju att jag var tvungen att springa snabbt. Efter kiropraktorns varning har jag varit lite restriktiv med löpningen, men idag ländes det som att det var dags. Jag kutade på med snabbt tempo i början och det kändes riktigt bra! Och det fortsatte att kännas bra mest hela tiden. Efter fyra kilometer var det dock en del motvind, men med viljan gick det också.  När jag var hemma hade jag sprungit fem kilometer på 24.44! Mitt mål har ju länge varit att springa under 25 minuter utomhus och hey, nu är jag där! Nästa mål får bli att springa under 24 minuter. Men först ska jag njuta av att ha uppnått mitt mål och ha genomfört ett skönt och lätt illamående träningspass.

Skön känsla efteråt
Vardagsrumsträning

Dagen har bestått av ett nedrans flängande. Tiden jag har suttit ner på rumpan har varit väldigt begränsad om man säger så. Då blir det här med träning genast ett problem i vardagen. Eller snarare blir det ett problem att få till de pass jag vill. Efter visningen av vår nya lya var tanken att jag skulle köra ett löppass. Men jag var i ärlighetens namn inte sugen för fem öre. Inte ens den härliga känslan man får efteråt kunde locka ut mig. Istället bestämde jag mig för en omgång Body pump på vardagsrumsscenen. Så när Alicia somnat och karln dragit på fotboll var det jag och vikterna för en timme. Jag ökade vikterna i varje låt och nu har jag redan en början till träningsvärk. Jag satte hela koreografin så mitt nästa måndagspass kommer bli magiskt!


Onsdag

Jisses, redan onsdag! Igår var jag en sväng hos kiropraktorn och kollade höften och justerade bäckenet. Tydligen blev jag rak och jämn som aldrig förr och kroppen verkar må rätt bra efter halvmaran. Det var riktigt härliga nyheter. Dock har jag lite ont på insidan av smalbenet och jag fick rådet att våga vila lite mer från löpningen som ger ganska stor stöt och belastning just där. Sagt och gjort. Jag gick hem och inte tränade. Jag skrotade den planerade löprundan och skapade mig mer kvalitetstid med familjen och hann laga korvgryta, starta en disk, en tvätt och finurla på ett cykelpass i partyanda till på måndag. 

Idag tänkte jag dock träna och backar var tydligen att föredra med detta problem så jag kanske borde hitta en backe. Eller bara köra en kort runda med fokus på mjuka fotisättningar och lätta steg. Men innan dess ska jag hinna avverka jobb, ett lunchmöte och visning av nya lyan (woho!). Happy onsdag!Woho!Body pump

Om man blir lycklig av sina måndagsklasser? Svar ja. Om man blir ett bättre jag efter klasserna? Svar ja. Så även igår. En helt överfull Body pump. Det var något vajsing med systemet, så alla som var bokade fick plats. Men jag försökte vända det till något positivt. Hellre att alla får träna än att vissa missar. Och det blev grymt! Någon liten koreografimiss som jag hoppas gick nästan obemärkt förbi, annars var det ren och skär njutning rakt igenom. Eller ja, i axellåten la armarna av totalt en sväng och tillslut mäktade de knappt med enkilosvikterna. Men då har man minsann gett allt!

Ja, alltså..hehehe


Veckans träning vecka 37

Måndag: Instruera Cykel 45 och Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Intervaller 5x200 m, totalt 5,5 km
Torsdag: PT-pass
Fredag: Vila
Lördag: DN Stockholm Halvmarathon!!
Söndag: Vila


Förra (eller ja, förrförra) veckans träning ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Jag sprang halvmaran bättre presterat än mitt mål och dessutom ned en underbar känsla nästan hela vägen! Veckan var även kryddad med min dubbelmåndag, ett "lätt" intervallpass samt styrka med PT. Grym vecka!Måndag

Måndag igen. Idag körde jag min näst sista lunchcykelklass i Kista. Förutom att jag kände mig lite tung i benen (efter två dagars vila!) gick det kanon. Det är skönt att starta sin vecka med träning och att få göra det i grupp, med andra som kämpar precis lika bra som man vill, det är guld! Det sätter liksom ribban för resten av veckan. Nu ska jag köra igenom Body pumpen ett varv i skallen och sedan kör jag hela nya 91:an. Det ska bli kul, hoppas skallen är med mig under klassen!
Lördag

Hälsning från landet. Idag har vi promenerat i Alicia-takt (det vill säga framåt, åt sidan, känna på gruset, vända håll, smaka på grässtrå och hoppa ner i diket-tempo), ätit och vilat. Dessutom trodde jag att jag blivit attackerad av en stor fästing. Men det var bara ett skavsår med strumpludd. Pjuh. Livet på landet, vilken thriller!

Backintervaller

Efter att ha suttit inne nästan hela dagen och spanat på Body pump-koreografin var det skönt att komma ut en sväng. Backintervaller har jag inte vågat mig på sedan mitt löparknä, men nu har jag känt mig så bra att jag vågade testa på det. Jag startade med två kilometers uppvärmning följt av lite löpskolning med rumpspark, höga knän och indianhopp. Sedan var det bara att kötta backe, jag valde en som var omkring hundra meter lång. Högt tempo uppför och gång/lätt jogg nedför. Efter tio vändor kände jag mig färdig och löpte två kilometers nedvarvning innan jag var mer än nöjd. 6,5 kilometer och massa endorfiner senare var det mycket härligt med en dusch och massa grillat, potatis och chilibea.


Mot landet

Vi startade morgonen hemma med att sparka boll klockan 06.00. Sedan var det bara att fixa frukost, packa och göra oss redo för lite landethäng i några dagar. Just nu sitter jag i bilen, trött, lite småhungrig och sugen på kaffe. Det får vi råda bot på när vi kommer fram. 


Olympiska lyft

Idag blev det PT-pass med olympiska lyft för hela slanten tillsammans med front och back squats, pullups och mycket mycket mer. Jag måste verkligen jobba på tekniken och explosiviteten i de olympiska lyften, så jag har en bit kvar. Det blir en utmaning som heter duga. Men man blir ju som bekant bra på det man tränar, så det är bara att ligga i. Och att se resultat är ju värt allt slit! Jag var helt slut efteråt idag, som sig bör. Nu är jag välförtjänt av några lediga dagar på landet med uppladdning inför höstens strapatser.
Dagens löp: Fem kilometer

Taggad på mer


Idag blev det löpning när jag kom hem från jobbet. Jag stack ut och sprang en femma och försökte trycka på lite i steget. Benen var förvånansvärt pigga efter lördagens halvmara och vädret var sådär precis alldeles lagom. De första två kilometrarna kändes tunga, men sedan flöt det på och den sista kilometern gick snabbast på strax under fem minuter. Rundan slutade på ganska exakt 26 minuter. Den hade slutat under 26 minuter om jag slapp stå stilla vid ett rödljus hur länge som helst. Men nästa gång.. Efter det käkade jag blodpudding och tog sedan tag i tvätt, disk, dammsugning och byte av sängkläder. Nu ska jag duscha och sedan göra ingenting. Skönt.


I min nya tröja från Soc. Sjukt skön och springvänlig

Pass nummer tvåSådär, Body pumpen är avklarad och de nya låtarna gick rätt smärtfritt trots allt. En liten miss i tempot på tricepsahävningarna men annars gick det bra. Nästa vecka blir det hela nya 91:an så det är bara hem och jobba med skallen. Tur att jag har ledigt några dagar i slutet på veckan så jag kan slipa ordentligt på koreografin. Nu är jag sugen på mat och mycket sömn så det blir dusch, middag och en tidig kväll för att jobba ikapp med sömnen. 


Pigga ben efter helgen

Min dubbelmåndag är här igen. På lunchen var det en Cykelklass som skulle avverkas. Nu är det bara två veckor kvar innan jag lämnar den klassen. Tråkigt. Det gick bra och jag var förvånansvärt pigg i benen efter helgens halvmara. Jag har endast träningsvärk i vaderna och känner av vänster höft. Dessutom fick jag prata med några deltagare efteråt, vilket alltid är uppskattat. Nu ska jag vidare till nästa klass samtidigt som jag matar hjärnan med det nya Body Pump-programmet. Fem låtar fick jag in igår, resten kommer nästa vecka. När jag ska göra något gör jag det till hundra procent, jag kan inte instruera något halvdant. Så, nu kör vi!


Härliga cykelsal


Dagens efter

Nu har man landat och fått lite tid att äta ikapp det man gjorde av med igår. Efter att ha sovit lite oroligt med lite ont i höften och kryp i benen har vi haft en lugn dag. Promenad till parken för lite lek, lång vila och inlärning av en del av nya Body pump-programmet. Nu ska jag hem till vänner och prata och käka Thai. 


På väg till parken


Vila benen och käka cashewnötter DN Stockholm Halvmarathon 2014

Det var verkligen min dag idag. Jag startade dagen med att vara rejält nervös. Nervös för vad? undrade några. Ja, för att inte orka, för att tycka att det är tungt, för att få ont någonstans, skada sig, inte kunna njuta och tusen andra känslor och negativa tankar man kan tänkas få. Man ska ju ändå prestera med kroppen som verktyg och om verktyget inte fungerar blir det ju väldigt svårt. I alla fall. Jag kände mig pigg i kroppen och gick och ställde mig i startfållan. Ingen trängsel och ingen stress, det gillades! Dock valde min lilla iPod att krångla just där och då. I lurarna hördes ett skränande diskatljud. Men det var inget att göra. Startskottet gick och jag pinnade på så pass att jag fick hejda mig själv för att inte kuta för snabbt. Men det var svårt. Fem kilometer var en baggis och vid tio kilometer hade jag sprungit milen strax över mitt PB på Tjejmilen förra veckan. Det gick till 14 kilometer, sedan började jag klappa ihop. Men mitt mål på 2.06 och således ett snittenpo på sex minuter per kilometer kändes nu väldigt nåbart. 15 kilometer på 1.24,37 hade jag aldrig trott att jag skulle klara innan. Men sen blev det tungt som tusan och jag räknade ner kilometrarna. Alla uppförsbackar kom också väldigt lämpligt på denna del av banan. Jag drack vatten, sportdryck, klämde energibar och försökte tänka positivt. Och kilometrarna kom ju, om än saktare och saktare ju närmre mål jag kom. När kilometer 19 kom var jag lycklig. Jag visste att det då bara var en kilometer till där bästa supportern Elin skulle stå och sedan en kilometer till. Men efter 20 kilometer var det så mycket vilja. Jag ville bara stanna, jag hade ont i båda höfterna, vänster vad och i mina bukmuskler. Men den kom, den fantastiska 21:an och sedan var det bara de längsta 98 metrarna i världshistorien kvar. Och jag gjorde det! Förutom att min Garmin förlorade satellit i Klaratunneln och att jag tydligen var för svag för att trycka på stoppknappen och upptäckte det fem minuter efter målgång så kunde loppet inte gått bättre. 2.01,31 blev sluttiden och jag slog alltså min målsättning med råge. En stund var jag dock sur på mig själv att jag inte höll mig under två timmar, men stoppade mig själv snabbt och insåg att målet var nått och jag mådde sjukt bra efteråt. Tack till mina supportande brudar och tack till kroppen som pallar med mina strapatser. Nu ska jag strax gå och sova så sjukt gott! Amen. 


Fjärilar i magen och solsken i blick


Nöjd tjej och en medalj till samlingen
Mitt lopp

Glad, nöjd och tacksam efter 21 095 meter


DN Stockholm Halvmarathon 2014. Vilken upplevelse! Det var mitt lopp i i alla fall 14 kilometer. En race report kommer imorgon, men 2.01,31 var långt över mina förväntningar! Nu ska jag springa iväg på hockeypremiär. Vila kan man göra imorgon kanske? Åh, tack kroppen!!Från det ena till det andraVeckans träning vecka 36

Måndag: Instruera Cykel 45 och Body pump
Tisdag: Intervaller ute, 1000m-800m-600m-400m-200m, totalt 7,8 km
Onsdag: Styrketräning
Torsdag: Vila
Fredag: PT-pass 
Lördag: Tjejmilen
Söndag: Vila


Förra veckans träning såg ut som ovan. Sex pass varav två styrka, två löpning och två instruerade pass. Bra fördelning. Dock hade jag mitt esse i löpning för några veckor sedan, men lyckades ändå med PB på Tjejmilen. Men efter Halvmarathon har jag nya mål för milen på G.
Två timmar kvar

Kläderna är på, chipet sitter på skorna, maten är i magen, nummerlappen och ombyteskläder är nerpackade och nerverna är på plats. Nu är det bara att göra sitt yttersta för att prestera och njuta samtidigt. Och hoppas att kroppen, viljan och glädjen är med på noterna. Om två timmar smäller det. DN Stockholm Halvmarathon, nu kör vi!

Matladdning

Igår var det mest fokus på att äta, så här kommer en redogörelse. Mycket kan sammanfatta dagen. Jag försökte trycka energi så mycket det bara gick samtidigt som jag försökte vila kroppen. Jag till och med stod still i rulltrapporna och det hör inte till vanligheterna. Haha.


Världens (nåja) största ciabatta till frulle. Med extra smör.Fisk och fem (!) potatisar lyckades jag trycka. Det enda jag lämnade var grönsalladsbladen som mest kändes som vattnig bukfylla.


Mysigt fika med fötterna i högläge och en bulle som jag snodde från fredagsfikat på jobbet.


Pasta med massa olika sorters ost och världens (nåja) största vitlöksbröd.Avslutningsvis: Min favorit-B&J. Sjukt gott och sjukt mätt efter denna ätardag.Fredagsladdning

Jag har brutal träningsvärk i axlar och nacke från min ökning i pushpressarna igår. Jeez. Idag har jag varit och hämtat ut min nummerlapp och tagit en sista koll hos kiropraktorn inför imorgon. Det blev en hel del meck och knäck i kroppen. Annars har jag mest försökt äta idag. Och vila benen. I natt ska jag ha nära kontakt med mina kompressionsstrumpor och sedan är dagen här. Spännande! 

Träningslycka

Lycka, glädje och lite eufori. Så kände jag efter dagens pass med PT. Det gick inte exceptionellt bra, i mina breda marklyft finns mycket mer att hämta rent teknikmässigt och pullupsen har jag fortfarande inte gjort fler än två. Men ändå. Det kändes sjukt bra. Vi har börjat med olympiska lyft vilket är helt nytt för mig. Då finns ju potential att bli bättre, helt klart. 

Efter träningen åkte jag hem och pussade på min sötnöt och försökte äta, äta, äta. Laddningen inför lördag har startat på riktigt. Dock gick det sådär med ätandet. Jag var inte riktigt sugen och inte speciellt hungrig. Typiskt. Men men, jag har försökt stoppa i mig extra energi i form av frukt och jordgubbs/mandelbit från Risenta. Snart borde jag sova efter en vecka med på tok för lite sömn. Jag ska bara..Sista löppasset innan lördag

Idag var alltså sista planerade löppasset innan halvmaran. Och det kändes inget bra alls. Eller alltså, känslan var bra rent mentalt. Men kroppen kändes väldigt sliten och jag fick ont på insidan av smalbenet och i foten. Det känns verkligen mer som överansträngning än något annat. Men samtidigt kände jag mig pigg och har ökat mina portioner och mellanmål något denna vecka så jag borde ha mer energi att ta av. Intervallerna idag var tyngre än någonsin och det var skönt att jag endast bestämt mig för fem stycken. Det blev alldeles lagom.


2 km uppvärmning
5x200 meter (17,1 km/h), 100 meters gåvila
2 km nedvarvning
Totalt 5,5 kilometer på 31.58
Stretch, rull och rehab I mitt nya linne och mina nya tights


Tjoho!

Lång tisdag

Imorse var jag på Elitkliniken och träffade kiropraktorn som rättade till kroppen lite här och där och gav mig en övning för att sänka skulderbladen och försöka slappna av i nacken. Jag har ju även haft lite känningar i höften så där var han och knäckte lite. Jag ska tillbaka på fredag så han kan rätta till ytterligare inför halvmaran på lördag. 

Efter knäckandet har jag jobbat för att nu ta en paus och åka hem och mysa med familjen. Sedan blir det ett nytt tag ikväll. Jag tar vilodag från träningen idag för att köra ett intervallpass imorgon, följt av styrka på torsdag och sedan en vilofredag inför lördag.


Imorgon invigs det gråa. Och t-shirten är mitt bevis för anmälan till nästa års Tjejmil. Anmäl dig du också!Glädjedag

Jag vet inte vad det varit med denna dag, men ända sedan jag hoppade på tuben i morse har jag varit sådär sprudlande och härligt glad. Sedan fick jag äran att leda en grym cykelklass för att sedan leda en grym Body pump. Det var sådan glädje att stå framför alla träningssugna idag och bara ösa min energi över dem. För det gjorde jag. Jag hoppas de kände av det. Nu längtar jag redan till min dubbelmåndag nästa vecka, den är oslagbar! Jag hade ett fånigt leende hela vägen hem, njöt av musiken i lurarna och var bara så sjukt jäkla nöjd. Med allt. Det är en härlig känsla det där.


Planetens suddigaste bilder - men det bjuder jag påFullt ös

Vilket ös det var på dagens lunchcykel! Det var så kul och jag kände mig extra taggad idag även om jag startade med två ovanligt sega ben. Men det gav med sig. Och det bara bubblade av härliga känslor och jag kunde inte sluta le under hela klassen. Efteråt var det svettigt och härligt och med tanke på orden jag fick var jag nog lite mer på hugget idag. Underbart! Nu tar jag med denna känsla till nästa klass. Woho!
Från Tjejmilen till skön söndag

Efter gårdagens Tjejmil tog jag en skön dusch och fixade sedan kött med klyftpotatis/morötter i ugn. Sjukt gott! Men sedan började jag få huvudvärk och hann med en film innan jag slängde in handduken, tog två alvedon och gick och la mig. Imorse kände jag mig piggare, men tog en vilodag och ägnade mig åt dammsugning (lagom svettigt ändå), promenad förbi vårt blivande hem, shopping och familjemys. Och plankan 5x1 minut lite när andan fallit på. Alltid något.


Gårdagens dinner for Champions 


Vårt nya hemTjejmilen 2014

Så var det över över för denna gång. Årets upplaga av Tjejmilen tyckte jag var galet jobbig, men jag gick ut ganska hårt. Efter tre kilometer började jag må lite illa och jag funderade på hur tusan jag skulle orka sju till. Men kilometrarna rullade på. Det gick ömsom lätt och var ömsom sjukt jäkla jobbigt. Just där och då var det mest jobbigt. Så här i efterhand känns det inte som att det var fullt så farligt. Det är tur att man glömmer sådan smärta fort. Under loppet funderade jag på hur jag skulle kunna komma undan från nästa veckas halvmara, nu är jag mest taggad att springa den. Det går snabbt i vändningarna. Tidsmässigt då? Jag hade någon liten dröm om att under 55 vore en fin tid, men trodde jag skulle hamna någonstans mellan 56-57. Men håll i hatten, en mil sprangs på 54.54 och för att vara jag är det det snabbaste någonsin. Dock var ju banan enligt min Garmin 140 meter längre, så jag fick tyvärr inte stoppa klockan innan 55-gränsen. Så 10.14 km löptes på 55.38. Och jag är nöjd!


Redo


Inviger min nya löparjacka och den får tummen uppBästa teamet, mamma och jagI mål och trött som tusan
Mot TjejmilenFrukosten ligger i magen och jag har precis fixat med lite musik som förhoppningsvis peppar mig lite extra. Nu är det bara att dra på sig sina träningskläder, svepa kaffet och dra sig in mot Gärdet. Vädret verkar dessutom vara på vår sida, härligt!
Nummerlappshämtning

Idag har jag och mamma varit vid Östermalms IP och hämtat ut våra nummerlappar till Tjejmilen imorgon. Det var härlig stämning. Precis som alltid när löparfrälsta samlas på ett och samma ställe tillsammans med utställare som på något sätt har med träning, löpning och hälsa att göra. När vi ändå var där anmälde vi oss till nästa års upplaga också. Och jag passade på att köpa ett träningslinne från Nike och ett FlipBelt som ska testas och utvärderas. Kanske redan under morgondagens lopp. 

Jag kom hem för en liten stund sedan och var tvungen att fylla magen med lite glass. Eftersom löpningen har gått så bra dagen efter glass så har jag nu byggt upp någon slags tvångstanke om att om jag inte käkar glass så går det åt skogen. Eller snarare; Om jag käkar glass går det väldigt bra. Så även om jag inte var särskilt sugen, så har jag nu stillat mitt sinne i alla fall. Nu ska jag piffa naglarna innan det är dags att sova.


Explosiv morgonExplosivt och snabbt blev resultatet av 
denna morgons styrkepass med PT. Många av övningarna har jag aldrig utfört tidigare så till att börja med gäller det att bana in rörelsemönstret och låta hjärnan bli ett med kroppen. Målet är att inte behöva fundera inför varje övning, utan bara köra. Jag måste även jobba på min snabbhet och explosivitet. Just nu går övningarna lite för långsamt, men det kommer! Nu har jag startat denna fredag på bästa sätt. Senare ska jag hämta nummerlappen till morgondagens Tjejmil och ladda med lite extra gott i magen. Det här kan ju inte gå fel.

Veckans träning vecka 35

Måndag: Instruera Cykel 45
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning 10 km
Torsdag: PT-pass med explosiv styrka
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 13 km
Söndag: Intervaller 2x5x200 meter, totalt 6 km

En helt okej träningsvecka där PT-träningen åter tog plats. Dessutom blev det tre löppass och tyvärr lite ofrivillig hosta. Utelöpningen hade dock inte alls någon glans denna vecka, men tur att jag då fick avsluta på topp med kräkintervallerna!
Onsdagsgym

Igår bestämde jag mig för att hänga på låset på gymmet. Och sedan har jag drömt om det. Att klockan ringt och jag struntade i träningen. Att jag hade ont i halsen och skippade träningen för det. När klockan ringde trodde jag på riktigt att jag skippat träningen. Men istället masade jag mig upp, tänkte alla positiva tankar jag kunde, tryckte i mig lite chiapudding och gick iväg. Och det var ju tur, så här i efterhand. Det blev ryckdrag, vertikalhopp, ryckmarklyft, pushpress, pullups, hantelpress och utåtrotationer, helt enligt plan. Det kändes skönt och jag är supernöjd! Det är alltid lite smådetaljer och oklarheter att jobba med när man har ett nytt upplägg. Men detta gick ganska smärtfritt. Topp!


Alicia skulle absolut vara med


Nu har dagen knappt startat och jag är redan färdigtränad. Skön känsla. Nu är det all fokus på Alicia, sedan jobb.

Stegintervaller

Efter en lång dag med två vändor till dagis och massa stillasittande jobb drog jag ut på löpintetvaller. Jag var hungrig, seg och lite småirriterad och kände att det var dömt att misslyckas. Men man ångrar aldrig en träning, tänkte jag. Så jag hoppade ut, slog på min Garmin och fick vänta. Och vänta. Och vänta. Det tog omkring en kvart för den att hitta satellit. Om jag var irriterad innan blev det inte direkt bättre nu. Men jag sprang iväg, höll ett för mig "normaluppvärmningstempo" och klockan visade typ promenadtempo. Ååh. Om jag var irriterad innan blev det inte bättre nu heller. Jag startade om klockan och kutade iväg. Den verkade repa sig. Och sedan blev det lite hattigt med tempot den visade. Frustrerande. Och opålitligt. Jag fick ingen koll alls på tempot. Kroppen kändes annars pigg och benen likaså. Men ändå gick det så långsamt, om man nu ska lita något på klockan. Jag hoppas jag hinner vakna och tända till inför Tjejmilen på lördag. Mina tre senaste löpupplevelser har inte varit förstklassiga. Men till passet.

2 km uppvärmning
Intervaller i stege 1000m-800m-600m-400m-200m. Gåvila 200 meter mellan alla utom den sista som blev 100 meter.
2 km nedvarvning
Totalt 7,8 km på 47.39


Men som sagt, man ångrar inte en träning. Det stämmer även idag. Nu ska jag tanka sömn för att kunna vara på gymmet tidigt. Imorgon är en ny dag och förhoppningsvis blir den grym!

Träningsvärk

I morse vaknade jag med träningsvärk både från intervallerna i förrgår och Body pumpen igår. Förra veckan blev det ju ingen måndags-Body pump så det var två veckor sedan sist. Vi var ett skönt gäng, redo att kämpa. Och efteråt  var det skönt som alltid och dubbelmåndagen var ett faktum.
Träningsglädje

Det här med träning. Jag älskar det. Det ger så mycket energi, endorfiner, glädje och välmående. Och att få träna andra, det är helt underbart! Idag var det dags för min måndagscykel på lunchen igen. Tyvärr kommer jag bara köra den september ut eftersom jag kommer byta jobb. Det är väldigt sorgligt och jag kommer sakna mina måndagsdeltagare! Men vi har ju några måndagar på oss att festa loss - och det ska vi! Idag var det snudd på fullt och vi var lagom rosiga och svettiga efteråt. Härligt!

Shoppingdag

Igår hängde vi i stan halva dagen. Vi hittade det ena och det tredje till hela familjen och hann med en sushilunch i Ringen. Sedan hann jag med en stund i Globen också innan jag rullade hem och Alicia fick sova middag. Då passade jag på att slöa lite innan det var dags att spana fotboll och fixa middag. 


Nytt träningsset från Soc


Gott!


I morse vaknade jag med något stela ben och en obehagskänsla/lätt smärta i vänster höft. Det sliter en del med snabba intervaller. Idag blir det dubbelmåndag och imorgon fortsätter jag inskolningen av Alicia så vi får se vilken träning jag får till då.RSS 2.0