Morgongym

Det var väldigt tungt när klockan ringde. Men om man trotsar de där första fem minuterna av velande, ånger samt tankar på att man inte ens vet hur man tränar så är det helt fantastiskt! Men idag var det inte bara tungt att gå upp, det var så sjuihelsike jobbigt på gymmet också. Denna och förra veckans sjukvila har inte gjort mig starkare direkt. Men det är bara att hämta tillbaka musklerna och ta tillbaka det slit man lägger ner. Nu hoppas jag bara på lite kontinuitet med träningen. Heja kroppen!








Pastell

Veckorna rullar på. Imorgon ska jag försöka pallra mig upp till gymmet för en energiboost innan sambon måste dra till jobbet. Dagens energiboost har bestått av vårshopping av pastelliga plagg och lack. Jag älskar det! Snart är det vår, det är ljust längre på kvällarna och livet blir sådär härligt mycket enklare. Att se fram emot något är fina grejer det.





Bra dag

Nu börjar min lilla sjuka lämna kroppen och jag har bara lite ont i halsen på morgonen. Snart blir det träning igen! När man inte kan träna kan man ros sig med andra saker. Till exempel dejta sina barndomsvänner, spana inspiration till tärneklänningar (oh, ja!), äta burgare på Vigårda i Mood, köpa en snygg fruktskål i guldmetall från Lagerhaus och avsluta med en kaffe på Espresso house. Lägg där till prat om ditten och datten och en massa ny energi! Tackar! Som grädde på moset hann jag pussa och natta min lilla Alicia när jag kom hem. Guld värt!





American Sniper

Igår tog jag mig ut en liten sväng och provade ut och beställde säng med familjen. Dessutom flyttpackade jag en kartong, dammsög och lagade mat. Och efter det var jag slut som artist. Jag borde nog legat still och vilat, men tusan vad svårt det är. I morse kände jag mig bättre. Halsen gjorde inte lika ont och febern var nog långt borta. Jag åkte in till kontoret och hämtade datorn efter en natt med mer vakenhet än sömn. Kanske har jag vilat lite för mycket i helgen trots allt? Efter hemmakontor avslutades dagen inte med min underbara Body pump. Tyvärr. Istället fick jag och sambon ihop en bio. Inte fy skam det heller eftersom vi tyckte att American Sniper var grym! Se den om ni har möjlighet. En amerikansk krigsfilm med kärlekshistoria som bygger på sanna händelser. Ja tack!



Inte så pigg denna morgon


Biosnacks och betydligt piggare



Veckans träning vecka tre

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Styrketräning fokus ben och rygg


Veckan började bra. Och slutade bra. Däremellan var det sisådär med träningen. Hög belastning på jobbet samt en Alicia som prickade in både magsjuka och ögoninflammation gav inte direkt extra tid för träning. Men styrkepasset var guld, tungt som tusan. Äntligen, tänker jag!!


Sjukstuga

Denna helg har mest bestått av sängliggande med febertrötthet, ont i kroppen, smärta i halsen samt huvudvärk. Det har varit jobbigt att vara uppe och utan alvedon hade livet varit tungt. Det positiva är att det känns något bättre idag. 





Positive thinking

Lagom när revbenet läkt och jobbet lugnat ner sig något..då får jag ont i halsen! Jag var tvungen att ställa in dagens PT-pass och istället gick jag hem och drömde lite om träning. Det är verkligen någon högre makt som inte vill att jag ska få till min träning. Pust och suck. Vitlöksklyftan jag åt här om dagen hade tydligen ingen verkan. Åh, jag hoppas bara inte detta utvecklar sig till någon långvarig förkylning. Men, om vi fokuserar på det härliga istället. Imorgon ska vi slutbesikta lyan och om tre och en halv vecka flyttar vi in! Dessutom är det fredag imorgon och på lördag har jag en dejt med min underbara vän. Om man liksom vänder på pannkakan brukar det bli rätt bra trots allt!






Morgonlöpning

Jag stod på löpbandet vid sju och det lär nog bli dagens bästa beslut. Jag har tappat min morgonrutin något. Jag tycker visserligen alltid att det är vidrigt att hoppa upp i ottan, men när man har rutin på det går det av sig självt. Idag fick jag tvinga mig upp, och tur var väl det. Några intervaller senare och man har vaknat ordentligt! 

2 km uppvärmning (10,1 km/h)
Intervaller 5x200 meter (16,1 km/h)
1,5 km löpning (10,1 km/h)
Totalt: 5 km, 29 minuter

Jag är supernöjd av flera orsaker. Bland annat kände jag inget av löparknät. Dessutom har jag inte sprungit på väldigt länge (bortsett från en runda på Nyårsafton) och känslan var ändå fine. Jag är inte där jag en gång var. Men jag ska dit igen! Jag avslutade med lite knärehab, stretch och rull på foam rollern. Nu ska jag iväg på utbildning.


Innan: En ihopknycklad sovande zombie



Efter: Sprudlande, glad och helvaken





Magin är ett faktum

En full klass. Glada miner. Lite galen instruktör. Smärta i musklerna. Svett i pannan. Eller ja, svett på hela kroppen. Tungt att öppna dörrar och gå i trappor efteråt. Ja, det är väl ett rätt bra resultat efter en klass som sätter en liten guldkant på min måndag. Nu ska jag hem och fira min härliga känsla med en tallrik mat eller två. Kärlek till musklerna i två steg. Först träning, sedan käk.









Tung och härlig styrka i gymmet

Jag känner allt positivt i världen, för jag har tränat! Det var tungt, magnesiumet har lämnat rester i händerna och endorfinerna sprutar. Att starta söndagen på detta sätt känns mer än bra. Min resa mot att bli stark(are) börjar officiellt nu. Inte för att den någonsin har slutat, den hade bara en paus när kroppen skulle läka. Uppvärmning blev rodd och over head squats. Sedan pang på med front squats, back squats, pullups, olika kombinationer av marklyft och bam, jag är totalslut!







Lördag

Haha, när man äntligen är ledig, inte ska jobba, har sovit tusen timmar och är redo att ha en lugn och skön helg. Då är lilla tösabiten sjuk och vi får ägna förmiddagen åt en sväng till farbror doktorn. Det är som att någon sitter och jäklas lite med mig. Så träningen har, precis resten av veckans fyra av fem dagar, inte blivit av. Istället sov jag ännu mer när lillan tog sin nap. Nu är frågan: Hur mycket kan en vuxen människa sova och fortfarande vara trött? Mycket tydligen. Tilläggas bör att jag även somnade när jag skulle natta henne nu ikväll. Men imorgon, kära vänner, då ska jag till gymmet innan världen hinner vakna och jäklas med mig. Imorgon ska jag göra pullups och front squats och ser gärna en skvätt blodsmak i munnen. Ååååh. Kvällens uppladdning blev en stor fruktsallad med vindruvor, banan, kiwi, mango och jordgubbar. Den var så stor att det förmodligen kommer spruta ur öronen på mig. 










Veckans träning vecka två

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: PT-pass
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila 
Söndag: Vila

Två pass förra veckan. Vad ska man säga? Jag är inte nöjd, det är inte optimalt och kroppen behöver den. Men ibland får man helt enkelt tänka om. Jag har fått prioritera jobbet högst upp på listan. Nu hoppas jag att träning får klättra lite på denna lista.




Torsdag

Jag har jobbat dygnet runt samtidigt som Alicia varit dålig och sambon fått ta all vab. Det känns inte bra något av det, men det positiva är att jag lär mig så sjukt mycket! Ikväll kan jag dock inte jobba allt för sent, och då ska det mysas med tösamaja hela kvällen. Någon träning är det inte tal om heller och detta ofrivilliga träningsuppehåll är inte alls roligt! Jag behöver den lilla mentala pausen. Men undrar om det inte kan bli ett pass eller två under helgen. Jag vill jobba tungt i gymmet och jag vill se hur mitt knä svarar på löpning.





Dagens träningsklass

Jag älskar känslan efter träning. Man är liksom i sitt esse! Framförallt om man fått äran att träna en grym grupp med Body pump:are. Det sätter en liten guldkant på det hela, även om jag idag var lite förvirrad mellan varven och ville lite för mycket ibland. Men underbart var det hur som. Nu är jag hungrig som en gnu så jag ska ge kroppen en stor portion mat. Det är den värd!




Hej hej!


Lite stretch och rörlighet efteråt



Måndag

Godmorgon måndag. Igår blev det mest jobb för hela slanten och en tripp till stan när det var avklarat. Det här med att inte få vila skallen på helgen är ingen hit. Men ibland måste man, och så är det. Idag ska jag i alla fall äntligen träna igen. Min måndagsmagi står på schemat och jag tror och hoppas det är många träningsglada själar som vill joina idag.

Jag hann med att testa ett nytt lack igår också. Jag var inte helt nöjd med penseln på detta lack men annars gillar jag fortfarande Depends 7day. Inget kladd och inga långa torktider. Perfekt för mig som sällan har så mycket tid att vänta.







Lördag

Igår hade jag en fantastisk afton med mina barndomsvänner. Vi diskuterade allt möjligt, högt som lågt, åt smarrig trerätters och hade en allmänt bra fredag. Det innebar att det blev sent och en gnutta jobbigt att gå upp i morse. Men det var bara att hoppa upp och pysa iväg till jobbet för en produktiv dag i hjärngympans tecken. Jag tänkte att jobbdagen inte behövde bli så lång. Tji fick jag och fick prioritera bort dagens träning. Men jag ska inte klaga för vi fick en härlig kväll med vänner och en smashing pannkakstårta som innehöll allt och lite till. Tack för det!








Nya lack



Jag blev lite fäst i Depends 7day-lack trots allt. Jag tycker visserligen inte att de håller måttet i sju dagar, i alla fall inte den enda gång jag testat hittills. Men fördelarna överväger solklart ändå. Det är bra att kunna få blank gel-känsla som håller bättre än vanligt lack för omkring 40 kronor flaskan. Dessutom tror jag att om man lägger ner lite mer tid och kärlek på rengöring och lackning så kan det hålla lite längre. Men den största fördelen är nog ändå att man tar bort det med helt vanlig remover. Klockrent! Idag blev det tre nya lack, två heltäckande och ett halvtransparent. Och det är också en fördel, att kunna välja vilken "täckningsgrad" man vill ha.









Fredag

Dagarna går ihop och det är mycket på jobbet just nu. Roligt, men tufft. Jag skulle dock behöva ett träningspass för att vila hjärnan och köra slut på kroppen. Jag har inte tränat sedan i tisdags och nu har jag inte mycket kroppsligt att skylla på. Revbenet är nästan helt bra så det enda som hindrar mig just nu är tiden. Om dygnet ändå hade 70 timmar.. Nu sitter jag i alla fall och käkar lunch och så ska jag ta mig en shoppingflukt här omkring. Det blir dagens vila för hjärnan.





Sommarfrukostar

Jag drömmer mig bort till sommaren. Bara fötter. Värmande sol. Landet. Vila. Och dessa långa, härliga, mysiga och alldeles underbara sommarfrukostarna på altanen, så långt bort från stressen man kan komma.


Bananpannkaka på två ägg och en banan toppad med hallon och blåbär


Kvarg med banan, blåbär, hallon, massa naturella nötter och mandlar samt ett ägg.


Äggröra på två ägg och en deciliter mjölk som är dränkt i hallon och mango samt en macka.




Dinkelpannkakor med morötter

Idag blev det pankisar till middag. En upphottad version med dinkel och rivna morötter. Jag har gjort liknande tidigare fast då med en touch av kanel. 

För fyra portioner:
1 dl vetemjöl
2 dl dinkelmjöl
1 krm bakpulver
6 dl mjölk
6 ägg
2 rivna morötter


Gör så här:
1. Blanda ihop mjöl och bakpulver.
2. Tillsätt mjölken och vispa ordentligt.
3. Knäck i äggen och vispa ihop.
4. Riv morötter och ha i smeten.
5. Stek dem i lite olja tills de fått önskad färg. Servera med bär, frukt, Keso, grädde, egen kvargvariant eller vad du känner för. Klart!







Veckans träning vecka ett

Vecka ett (!) Galet, att det redan varit nyår igen. Detta, mina vänner, är veckan då jag inte kände (allt för) mycket av revbenet och jag började få till något träningspass igen, både löpning och styrka. Hallelujah!


Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning 5 km (eller ja, fyra löp, en gång)
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Styrka ben 
Söndag: Styrka överkropp



Back on track

Jag har inte tränat med PT sedan början av november, alltså mer än två månader sedan. Det är galet vad tiden går! Men idag var det alltså dags igen. Jag har klargjort exakt vad jag vill med min träning. Jag vill bli stark som tusan och träna med inslag av olympiska lyft. Typ. Eftersom jag har revbensproblem blir det något modifierade pass tills det känns helt bra igen. Idag blev det massa front- och back squats i olika kombinationer, frivändningar med front squats, breda och smala marklyft, en hel del gummiband och pullups. Nu är det dags att öka muskelmassan igen!







Body pump

Haha, jag somnade vid nio igår när jag skulle natta Alicia och vaknade när bronsmatchen i JVM var slut. Den var ju visserligen inget att se, men ändå. Trött tjej! Igår fick jag även köra min Body pump igen. Härligt träningsglada själar fick jag äran att umgås med under en timme. Kroppen känns bättre, men inte bra. Bänkpressen gick bättre, men armhävningar och plankan har jag fortfarande problem med. Men det går åt rätt håll i alla fall. Nu ska jag iväg på PT-pass.








Måndag

Jag tog det bästa beslutet idag, att gå hem tidigare än tänkt från jobbet för en stund i solen med familjen. Vi hämtade Alicia hos min föräldrar och gick en kall 45-minuters promenad hem. Så sjukt värt det! Nu sitter jag och lyssnar igenom lite Body pump och ska strax in och instruera min måndagsklass. Imorgon är dessutom en ledig dag, så här klagas inte!







Två dagar på raken

Jag har varit på gymmet. Idag också. Gårdagens styrka har gett en brutalt underbar träningsvärk, primärt i rumpa och baksida lår. Det ger en minst sagt vaggande gång, men hindrar inte från att jobba överkropp. Idag blev det sju set tunga marklyft där jag testade att lyfta min egen vikt i två reps på sista setet. Så det börjar arta sig något från min tidigare lättvikt. Sedan blev det fyra set pullups, vanliga och excentriska samt tre avslutade set med bicepscurls 1+1/2, där alltså varje repetition innehöll en hel och en halv curl. Jag blev tvungen att modifiera passet efter mitt trasig revben som känns bättre men är långt ifrån bra. Jag fick skippa armhävningar och bröstövningar. Men snart hoppas jag vara helt back on tack. Så bortsett från revben var det väldigt härligt på gymmet denna söndag!


Mitt försök till armhävningar



Nya compressionstights från Nelly



Yeah!


Veckans träning vecka 52

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila


Bättre sent än aldrig. Årets sista träningsvecka har väl inte visat sig från sin ljusaste sida. Nästan bara vila bortsett från min måndagsmagi i form av Body pump. Men nu kan det ju bara bli bättre. Revbenet känns bättre och snart är det dags att bygga upp de borttappade musklerna igen. 



Styrka ben

Idag var det äntligen dags för gymmet. Benstyrka blev det, och en jobbig sådan. Jag hade i princip träningsvärk redan innan passet var klart. Det blev over head squats, front squats, lårcurl, rull på foam rollern (istället för höftlyft eftersom jag inte hittade skyddet till skivstången) och stillastående utfall med kettlebells. Underbart! Jag har saknat att köra tungt.




Nya tights från Puma



Nyår

Vilket nyår vi fick! Vi firade med kompisar och deras barn, åt mat tills det tog helstopp (sedan åt vi lite till), spanade fyrverkerier och hade det så där underbart trevligt. Väldigt lyckat nyår! Det som blev mindre lyckat var fotandet. När jag väl kom på det var det läggdags. Nästan. Och när jag var redo, var mitt fotosällskap det inte. Och tvärtom. Men några bra bilder kan det nog bli att klistra in i fotoalbumet. Och många minnen att ta med i framtiden.





Partyhatten är på i alla fall


Mer än redo, haha..



Tolvslaget


RSS 2.0