Guld

Det är helt galet, lätt oväntat och helt fantastiskt. Sverige har tagit guld i U21-EM. Samtidigt som jag varit nervös, bitit ner naglarna, käkat jordgubbar och nervössnackat med en vän hat jag sett Sverige slå Portugal efter 120 minuters spel och 4-3 i straffar till Sverige. En riktig rysare!

Jag ställer in morgonträningen imorgon till förmån för sömn och jobb. Kanske att jag får till det efter jobbet istället. Natti.





Måndagsmagin är tillbaka

Igår fick vi en fin förmiddag på landet innan vi åkte mot stan igen. Väl hemma blev det jordgubbar med socker, grädde och glass tills jag var rätt less på det. Och så en film till det. Härligt avslut på helgen. Idag har jag lyssnat in mig på Body pumpen efter två veckor borta från salen och sedan instruerat en svettig timme med härliga deltagare! Så tacksam idag även om det fanns mer att önska från mig själv. Pulsen slog i taket, mikrofonen fångade verkligen mitt flås idag och jag var lite förvirrad under knäböjslåten. Men, deltagarna och fina Maria som joinade gjorde min timme till guld och magi precis dom vanligt. Har jag sagt att jag älskar träning?







Ansiktsfärgen..




Cykeltur med träning



Idag satt träningen långt inne. Dagen flöt på och det blev liksom inte av. Men efter lite om och men drog mamma och jag ut och cyklade. Och när det började regna och mamma ville gömma sig under ett träd passade jag på att köra en minicirkel tre varv som avslutades med fyra löpintervaller på kanske 100 meter styck.

10 Knäböjshopp
10 armhävningar
10 utfallshopo
20 höga knän


Nu väntar vi på grillen och en skön kväll.

Löpning

Efter tarmvred med fasta följt av semester med ett stort matintag är nog kroppen lite förvirrad tror jag. Idag tänkte jag återställa balansen med lite löpning. Och det var ett väldigt bra beslut. Löpning i solen med pigga ben och en toppenkänsla efteråt. Jag var ute i strax under 30 minuter och det blev väl kring en halvmil. Men det bästa var helt klart en kropp som samarbetade. Nu hoppas vi inte att några krämpor kommer emellan mig och min träning.











Hemma igen

Efter en minst sagt konstig vecka landade vi igår hemma igen. När jag väl kom ut från sjukhuset blev det ju hur underbart som helst, men semestern blev alldeles för kort! Men vi hann med att bada massor, äta ännu mer, shoppa och spela kort och babbla på kvällarna. Idag har jag en mellandag med Alicia innan det är dags för jobb imorgon igen. Jag är trött och skulle behöva semester efter semestern. Men det är inte allt för långt till nästa sväng.





Första gympasset

Igår besökte jag gymmet för första gången denna vecka. Det blev ben. 

Knäböj i smith 3x6 i superset med 
Utfall från stepbräda med hantlar 3x8

Leg extension 4x10 i superset med
Sittande leg curl 4x10

Plankan 3x40 SEK


Jag saknar en ställning med skivstång och en chinsanordning. Men det går att gymma sig väldigt svettig och trött ändå. Och visst känns det lite idag minsann. Tack för det kroppen. Att sedan få stretcha på terassen med utsikt mot poolen är ju inte helt fel!








Tystnad här

I tisdags tog vi planet till Teneriffa med familjen och vänner. Men jag hann inte mer än sätta mig på transferbussen innan jag fick rejält ont i magen och känslan kände jag igen. Läkare, ambulans och en upplevelse av ett spanskt sjukhus. Dropp, ingen mat och väntan. Sedan efter femtioelva turer fick jag ett rum och där fick jag stanna halva semestern med förmodad tarmvred. Jag tackar alla högre makter att jag slapp operation även denna gång. Men snart kan jag nog inte blunda för en. Igår efter ett antal långa trista dagar och utan nästan någon som helst mat blev jag "released" som det så fint hette. Några kilo lättare och lite klenare. Och till midsommar och allt. Jag åkte till hotellet och fick en stund i solstolen och lek med barnen. Underbart! Magen gör fortfarande ont, men det försvinner mer och mer. Igår fick jag mig att äta fast föda igen och det går fint. Nu är det semester!





Bröllop

I lördags var det dags. Min barndomsvän som jag känt i hela mitt liv gifte sig. Jag hade den stora uppgiften att få agera tärna tillsammans med två andra. Jag gick upp tidigt och packade med allt och inget. Man vill ju inte glömma något. Sedan var det frisyrer som skulle på plats, make up som skulle läggas, fixas och bättras på. Och lite lunch som skulle få trängas om tiden. Det blev en bra förmiddag med bruden och tärnorna! Sedan rullade det på. Vigsel, brudskål, middag, tal (!), bröllopstårta, fest och dans så länge att jag fick ont i både höft och rygg. Haha! Jag kan meddela att jag blev väckt strax efter elva i söndags. Helt galet!!








Vacker









Veckans träning vecka 24

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila/känningar i halsen
Onsdag: Vila/känningar i halsen
Torsdag: Vila/känningar i halsen
Fredag: Vila/känningar i halsen
Lördag: Vila
Söndag: Vila


Från en bra vecka till en mindre bra rent träningsmässigt. Jag trodde jag skulle bli sjuk igen. Nu slapp jag det tack och lov, men träningen blev lite lidande.



Benstyrka med PT

Igår kickstartade jag semestern med ett tungt benpass med PT. Och det känns idag, underbart! Squats med stopp, utfall från stepbräda, lårcurl och marklyft med stopp. Tungt och härligt! Efter det och lite lunch fick vi tid att dricka en karamellfrappe i solen med vänner.









Veckans träning vecka 23

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: PT-pass överkropp
Onsdag: Vila
Torsdag: Löpning 5 km
Fredag: Styrka ben
Lördag: Vila
Söndag: Styrka överkropp


Vilken träningsvecka! Det var länge sedan man skådade en sådan vecka. Tre (!) styrkepass, ett löppass och min måndagsdarling. Underbart!!




Middag

I fredags firade jag in semestern genom att sitta i solen på balkongen och bara njuta. Sedan bjöd vi in päronen på middag. Kycklinggryta med ris, bröd med Philadelphia, en stor sallad, äppelpaj, vaniljsås, nougatrutor, kaffe och snacks. Vi var lagom mätta efter det alltså. Vi hade en toppenkväll och förberedelserna inför lördagens bröllop blev lite försenade och sömnen naggades lite i kanten. Men det var det värt, helt klart!


Äppelpaj pimpad med kanel. Så gott!



Nougatrutor



Träningen har uteblivit denna vecka. Varför? Undrar alla. Jo, för att jag haft ont i halsen. Igen. För att väga upp icketräningen blev det igår bak för andra gången denna vecka. I tisdags bakade jag en kladdkaka till förskoleavslutningen och igår testade jag Nougatrutor.


Ingredienser
100 g smör
4,5 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
2 msk ljus sirap
250 g nougat

Gör så här
1. Blanda havregryn, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke
2. Smält smöret och tillsätt det och sirap i blandningen. Rör om
3. Platta ut smeten i en 20x30 cm stor form
4. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka tio minuter.
5. Hyvla över nougaten så den smälter och ställ sedan kakan kallt. Skär upp i lagom stora bitar. Klart!








Måndagsmagi innan semester



Idag var det Body pump-dags igen. Och den sista på två veckor eftersom jag har semester från nästa vecka. Det började med ett headset som inte fungerade och låg ljudnivå för att min röst skulle höras. Och slutade med ett fungerande headset, peppande musik och en härlig känsla! Utfallslåten är så nedrans tung med alla sina bottenhalvor och småpulsar. Det brinner fint i benen efter den. Och jag lär nog känna av det i kroppen imorgon. 








Veckans träning vecka 22

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vårruset 2015
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Tusen saker annat än att träna. Så kan det bli. Med vab, grillmys med vänner och en heldag i marathonregnet får det vara okej ändå!



Söndagsgym

Igår var vi på en stor inflyttningsfest/sommarfest. Det var väl uppstyrt med massa mat, efterrätt, dricka, musik och tre avslutande omgångar kubb. Vi kom ändå hem i rätt skaplig tid och efter att karln drog iväg på fotboll i ottan kunde jag sova ostört till klockan tio (!!!) i morse. Alltså det är galet, så länge har jag inte sovit sedan tonåren eller så. Då gick jag upp, käkade frulle, packade träningsväskan och gick till gymmet och körde överkropp. Efter axelpress, tricepsextension, pullups, bicepscurls, smal bänkpress, axellyft och enarmsrodd med kettlebell ska jag nu äntligen hämta min lilla tösamaja. En grym start på denna söndag! Heja kroppen!


Tung styrka, jag älskar't!



Lite spex..


..i ett nytt, skönt linne som det gäller att inte släppa på korsetten i.



Gymma ben

Det här med halvdag på jobbet är ju ett väldigt trevligt påfund! Således kunde jag dra till gymmet innan lunch utan att trängas med resten av världen. Idag blev det benstyrka. Jag var dock lite småhungrig innan och det i kombination med mina BCAA gjorde mig rätt skakig och jösses vad jobbigt det var. Men jag ökade vikterna och körde skiten ur mig. Underbar känsla. Efter det lunchade jag med en underbar vän och fick prata på hennes takterrass i solen. Nu ska jag hämta tösamaja och mysa med henne! Härliga fredag!










Löpning i solsken



Om vi bortser från blåsten - vilket härligt väder! Idag blev det ett femkilometers löppass i solen. Helt fantastiskt! Benen var dock allt annat än i fantastisk form idag. Det var tungt som attan och i det blåsigare partierna kändes det mer som att det gick bakåt än framåt. Dessutom har min pulsklocka fått någon knäpp och går inte att nollställa. Suck, alltså. Men egentligen, vad gör det? Jag kom ut, jag löpte, jag fick en kick och så är det topp med det!









Idag kände jag mig stark



Imorse satte jag klockan okristligt tidigt och var först i kö utanför gymmet innan de öppnat. Sedan hade jag en toppentimme med PT. Tung överkroppsstyrka som gav mig endorfiner som fullständigt sprutade ur kroppen när vi var klara. Det här gör ju denna tisdag till något extra. Och imorgon ser jag fram emot träningsvärk efter ett antal veckor borta från gymmet i förkylningsträsket. Heja kroppen!!









Måndag igen

En halv vecka och en helg har passerat fort som attan. Helgen tillbringades med familjen, i marathonregnet och med grillning med vänner. Typiskt bra. Och så är det måndag igen. Och jag har kört hela Body pump 94. Det gick nästan smärtfritt rent koreografimässigt. Men kroppsligt kändes det rejält. Många axelpressar och många småpulsar i utfallen gjorde sitt till. Skönt imorgon!









RSS 2.0