Veckans träning vecka 21

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Sjuk
Onsdag: Sjuk
Torsdag: Sjuk
Fredag: Sjuk
Lördag: Sjuk
Söndag: Sjuk


Mycket förkylning denna vecka, precis som många andra veckor detta år. Men jag fick instruera min måndagsmagi i alla fall, alltid något!


Vårruset 2015

Jag har varit krasslig ett bra tag nu. Kanske var det förför Body pumpen i måndags var så tung? Igår var det dags för årets upplaga av Vårruset. Och att springa är väl inte det bästa att göra när hostan fortfarande sitter i. Men jag sopade bort alla prestationsmål och såg passet som ett mysigt träningspass. Och det var skönt, men stundom var det lite rossel i halsen som störde. Men det var aldrig riktigt dödsjobbigt och gick rätt smärtfritt. Efter 28:43 var jag i mål och med gårdagens kroppsstatus var jag nöjd! Efteråt fick jag välja mellan två picknickgrupper eftersom jag var anmäld till loppet två gånger. Maten smakade toppen och innan vi drog hem hann vi korsa ett hageloväder utan dess like. En dusch satt väldigt fint när jag kom hem.


Jag och bästa loppstödet, mamma!






Tungt

Idag var det jobbigt på Body pumpen. Riktigt jobbigt. Jag hade till och med skakiga ben innan klassen, som om kroppen saknade all energi i världen trots att den fick väldigt mycket igår. Jag snabbinhandlade en banan i hopp om minskad seghet i kroppen, men icke. Dock var det inget fel på min energi till deltagarna. Den sprudlade när jag körde halva nya 94:an. Och under resten av passet också så klart. Jag tror jag samlat ihop de bästa Body pumparna. Så kul!










Söndag

Söndagsfrulle


En skön söndag är snart slut. Vi startade med en sväng för några ärenden på jobbet och sedan stannade vi på lunch i Sickla köpkvarter. Sedan mötte jag upp vänner i stan för lunch nummer två på uteservering i solen. Väldigt skönt. Sedan köpte vi lite mat och landade hemma. Och nu har jag övat Body pump, ätit kladdkaka med glass och är så trött att ögonlocken vägrar stanna uppe. Mot en ny vecka som förhoppningsvis bjuder på härlig träning! Godnatt.



På väg mot friskare tider

Sedan förkylningen bröt ut i tisdags har jag mest försökt kurera mig. Tjejmiddag i onsdags, konferens och galet mycket skratt i torsdags, läkarbesök, vila och god mat i fredags och inövning av ny Body pump-koreografi och lördagsmys igår. Kanske att min hals och kropp pallar lite lätt träning senare idag. Håll en tumme för det!





Veckans träning vecka 20

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: PT-pass ben
Fredag: Löpintervaller 10x200 meter, totalt 6 km
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Förra veckans träning. Mycket vila, men ändå överväger intervallpasset. Det var det jobbigaste sedan..marathon? Men jag gjorde det och det är den känslan man är ute efter. Heja kroppen!



Yeah!

Här har det varit tyst ett tag. Men nu kan man ju inte vara tyst när MÅNS HAR VUNNIT HELA EUROVISION 2015!!! Han var så värd det. Vi satt med hjärtat i halsgropen under hela omröstningen och tillslut kunde vi pusta ut, haha! Vi har för övrigt haft en toppenkväll med härliga vänner, chips och godis.





Tjejmiddag

Igår sprang jag hem från jobbet för att få TV-bänken på plats och förbereda mat. Sedan kom mina brudar över för att spana lyan, käka tacos och kladdkaka med vaniljglass. Det var grymt trevligt, mer av sådant mitt i veckan! Efter röj i köket gick jag och la mig på tok för sent. Och det var ju inte det bästa för mitt halsonda (!!) som startade igår. Och idag, mina vänner, är jag riktigt krasslig. Halsen värker, näsan rinner och jag känner mig lite småfebrig. Body pump-kvartalen och PT-passet får ställas in och jag får göra det jag gör oftast nu för tiden, kurera mig.





Fina grejer till hemmet 



Body pump

Idag var det förmodligen sista måndagen med hela Body pump 93. Nu är det dags att börja plugga in den nya releasen. Jag hoppas på peppande musik, bra övningar och ett pass som är kul att instruera. Idag var det många som pallrade sig in i salen och tränade med mig. Underbart! Om förra veckan var überjobbig i framförallt utfall och axlar var det denna måndag som pulsen skenade. Men vad gör det? Deltagarna var grymma och jag hade väldigt kul!









Helgen

Helgen har gått fort, i vanlig ordning. I fredags hade vi spelkväll hos oss. Det var sjukt trevligt, men resulterade i väldigt lite sömn. I lördags startade vi dagen i en park med vänner i solen. Sedan drog vi iväg och lunchade och Alicia däckade på vägen hem. Efter en powernap från min sida var det dags att pudra näsan och dra iväg på grillkväll hos vänner. Men vi slängde in handduken i tid denna kväll och igår röjde vi i lyan hela förmiddagen. Det kändes rätt i regnet. På eftermiddagen fick vi fikabesök och efter det gick vi ut en prommis för att handla. Några avsnitt Vikings och vips, slut på helg.



Lite nagelfix hanns med också



Veckans träning vecka 19

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Nike-event med två träningspass i HIT-format 
Onsdag: Styrka överkropp 
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Military Training 
Söndag: Vila


Denna vecka såg träningen ut så här. Det började kittla i halsen i mitten av veckan så att några träningsplaner gick i kras. Men annars fick jag ju lite styrka och en superrolig militärträning under möhippan.



Möhippan

Jag har ju inte visat bilder från möhippan som utlovat. Vi började med en brakfrulle hos den blivande bruden. Där kunde hela gänget snacka och ladda för dagen. Och äta. Sedan vidare till Östermalms IP för militärträning! Det var sjukt roligt och krävande. Vi fick bära varandra, gå björngång, klättra i träd, åla, stå i jägarvila, släpa varandra och så vidare. Och avsluta med en minicirkel med upphopp, dips och en kort (men brant!!) backintervall. Det var väldigt gott med lunch efter detta vill jag lova. Sedan drog vi vidare på spa där vi hyrde ett rum och sedan tog lite olika behandlingar. Jag valde en ansiktsbehandling och målning av naglar. Däremellan fanns snacks och dricka. Sedan drog vi hem till en kompis och fortsatte kvällen med middag, snack och en massa annat skoj!


Brakfrullen


Taggad


En spa-selfie


Spa-snacks


Åååh!



Löpintervaller



Pust, igår fick jag till det jobbigaste passet på evigheters evigheter. Jag körde mitt gamla vanliga intervallpass på löpbandet, 10x200 meter. Jag har inte lyckats få ihop tio stycken tvåhundringar sedan den 18 november för att vara exakt. Och igår hände det, och det känns ju väldans härligt. Men känslan var därefter också. Kräkjobbigt till tusen och så fantastiskt efteråt! Det allra värsta var den sista kilometern. Då ville jag helst bara lägga mig ner och gråta en skvätt, haha. Jag fick sätta upp flera delmål för att klara den kilometern, jag tog liksom helslut. Men det är skönt när man pressar sina gränser och håller sig till planeringen. 


Uppvärmning (10,3 km/h)
Intervaller 10x200 meter (16,1 km/h)
Nedvarvning 1 km (10,3 km/h)
Totalt 6 km, 35.41











Gårdagens benträning



Igår vaknade jag med huvudvärk, men hade en PT-tid inbokad så det var bara att bita ihop. Vi körde ett nytt upplägg för benen och vissa övningar var en skön slakt av benen. Skönt efteråt om inte huvudvärken tagit överhanden. Så jag svepte en proteinshake och gick hem och sov. Efter jag sovit vilade jag. Och sedan vilade jag lite till. Och idag har jag härlig träningsvärk i framförallt rumpan. Och det ska jag råda bot på nu med några intervaller.







Ledig torsdag

Men hej. Den tilltänkta halvdagen på kontoret igår blev till heldag och när jag kom hem var jag helt slut. Då var det tur att päronen kom till oss och hjälpte till med diverse möbelbygge. Men sedan slog huvudvärken till som ett brev på posten och den fortsatte tyvärr i morse. Jag hade en tid med min PT som liksom inte gick att avboka så jag tog mig i kragen. PT-timmen gick bra (mer om den imorgon) men efter det slog huvudvärken till. Jag åkte hem, sov en stund med Alicia och tog det väldigt lugnt ett par timmar. Då hann jag bli människa så att familjen sedan kunde gå ut en sväng, fika och handla lite smått och gott till hemmet. Och sedan blev det hamburgare med diverse tillbehör, hockey-VM där Sverige blev utslagna och sedan två avsnitt av Vikings. Och nu sömn. Natti.


Nu börjar det arta sig här hemma



Möbelbygge



Godmorgon onsdag, som känns som en fredag. Typ. Igår hade jag träning i tankarna, men ändrade mig när vi fick besök av päronen för att bygga möbler. Och det var ju som ett helt träningspass i sig. Nu börjar det likna något där hemma. När vi gjort oss av med lite överflödiga möbler och fått upp allt nytt kommer jag känna mig som en ny människa. Kanske måste jag rensa garderoben först också.. 



Veckans träning vecka 18

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Simma 1000 meter
Onsdag: Styrketräning överkropp
Torsdag: Backintervaller, totalt 5,5 km löpning
Fredag: Vila
Lördag: Styrketräning underkropp
Söndag: Vila


Lite sent men..för två veckor sedan tränade jag så här. Det var nog den första veckan efter förkylningen, eller ja, på väldigt väldigt länge som jag tränade på så här bra. Många pass, varierande pass och underbara pass. Fem pass och två vilodagar. Två styrkepass, löpning, simning och min underbara måndag.



Träning för tung kropp

Det var en tung kropp som klev upp ur sängen i morse. Trött och sockerbakis efter helgens bravader. Men också laddad till tusen för att slösa mycket energi på Body pumpen. Och det behövdes efter en jobbig dag på jobbet. Och nu har jag ny energi att ta med mig hem. Så nu ska jag hem, leka lite med Alicia och sedan äta och ladda för en tidig morgon med PT imorgon. Ja just det, jag ska duscha också.









Helgen

I helgen har det varit full rulle. I fredags var det förberedelser deluxe för lördagens möhippa. En av de vänner jag har känt allra längst gifter sig i sommar, så i lördags var det alltså dags för hippan! Vi höll igång från morgon till natt och igår var jag lite segstartad. Men när jag väl vaknat var det födelsedagsfika hos en vän. Och sedan blev det några avsnitt Vikings och sedan var dagen slut. Idag är jag lite måndagstrött, men med vetskapen att det är lite ledigt mitt i veckan gör det hela lite lättare.




Mycket gott denna helg..



Dagens hals

Haha, man kan tro att det är ett skämt, men icke! I morse kändes halsen oroväckande sjuk. Kittlande känsla och hosta på det. Alltså hallå?! Det kan i och för sig vara tisdagens träning, eller snarare efter träningen då jag frös som ett litet barn. Men lite skulle jag gärna tåla. Jag har en PT-tid i ottan imorgon som fick avbokas ut ifall att. Nu hoppas jag ju såklart att det är kroppen som spelar mig ett spratt.. Jag har en massa rolig träning inbokad framöver! Jaja, det är kanske dags att ge upp VM-matchen mot Tyskland och gå och sova istället.








Morgongym

Sådär, idag var jag på gymmet i ottan igen. Dock lyckades jag stänga av väckarklockan i morse och somna om, men som tur var puttade sambon till mig några minuter senare. Men då blev det stressigt. Väl på gymmet blev det tung överkroppsstyrka. Lutande axelpress, tricepsextension, pullups, bicepscurls, smal bänkpress, axellyft åt sidan, enarmsrodd med kettlebell samt facepull. Nu börjar jag så sakteliga hitta tillbaka igen. Tror jag. Och känslan efteråt? Skön! Nu: In i jobbubblan.









Training Tuesday

Igår träffade jag några spralliga vänner för att traska till Nikes trainingtuesday. Tre pass i en stor kyrka. Det var kul, men golvet var det halkigaste i världshistorien (nåja..) och luft var inget som någon visste vad det var. Så där försvann lite av den energi man hade. Men jag körde på. Burpees, knäböj, utfall, hopp, klapp och så vidare. Men det roligaste på kvällen var helt klart hänget med de tokiga brudarna.










Måndagsinstruerande



I mina färgglada tights tog jag mig igenom dagens Body pump och hade så sjukt kul. Jag kände mig liksom lite galen och full i sjutton! Jag skrek lite extra och det såg faktiskt ut som att deltagarna tog i lite extra. Härliga känsla! Utfallen har aldrig någonsin varit så tunga som idag. Oh my! Skön känsla efteråt med andra ord. Nu ska jag rulla hem och det enda jag kan tänka på är maaat! Och mys med tösamaja såklart.












Benstyrka



Igår var jag väldigt ickesugen på gymmet och det tog emot att gå dit. Men då är det bara att bestämma sig och låta benen styra mot gymmet. Och tur var väl det, för det blev ett bra pass med styrkefrivändningar, front- och back squats, lårcurl och pullups. Och så klart, en superbra känsla efteråt!










'Lite möbler'

Haha, i helgen har vi shoppat 'lite' möbler till hemmet. Närmare bestämt fyra vagnar fulla. Tack världen för hemkörning. Sedan återstår det här med monteringen. Hittills har jag knåpat ihop en minifotölj till Alicia och en stol till matbordet. Då är det bara sju stolar kvar.. Jodå så att. Just nu pryds vårt hem av, just det, kartonger. Härlig inredningsdetalj det där. Men det kommer bli super när det är klart!





Backintervaller



Igår drog jag ut på backintervaller innan det var dags för födelsedagsfest. Vädret var ju bra, men nedrans vad det blåste. Det var rätt kallt att springa i t-shirt där i blåsten, men det blev ju en extra utmaning med motståndet. Med uppvärmning, tio backintervaller och nedvarvning blev det 5,5 kilometer. Och en skön känsla efteråt.








RSS 2.0