Fredag


Nu känner jag mig nästan helt återställd, skönt. Igår åkte jag och barnen hem till päronen för att fira pappa och vila lite. Idag tog jag en lugn förmiddag, hämtade Alicia supertidigt och gick sedan en lång promenad för att träffa två kompisar med deras barn och fika. Sedan gick jag en promenad hem också. Jösses, jag blev helt slutkörd efter det. Tolv kilometer fick jag ihop på promenadkontot. Nu ska jag bara ta mig in i duschen sedan blir det soffan resten av kvällen.


Sjuk

Pust. Jag har varit lite frånvarande för att jag förmodligen fått mjölkstockning. Jag var på väg till gymmet igår efter lämning. Men jag kände mig inte helt hundra. Och det kändes jobbigare för varje minut så jag traskade hem istället. Och sedan låg jag helt utslagen. 39 graders feber, ont i kroppen, rejäl huvudvärk, ont i nacken och förfärligt ont vid amning på ena sidan. Buhu. Idag har jag känt mig bättre och inte haft lika mycket feber. Jag har tröstat mig med lite skönhetsshopping nu på kvällskvisten och imorgon hoppas jag vara helt bra. Då väntar en heldag för att fira pappas födelsedag. 

I måndags när jag var pigg och min donna var hemma med mig


Veckans träning vecka 15

Måndag: Vila
Tisdag: Styrka ben och rygg samt MammaMage-övningar 
Onsdag: Vardagspromenad ca 7 km
Torsdag: Vila, känningar i halsen
Fredag: Vila, känningar i halsen
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Förra veckan startade bra med styrketräning, men slutade sämre, i alla fall i träningsväg. Men det var planering för dop, dop och diverse fikadejter (hallå, vi var ju tvungna att äta upp doptårtan!) som tog upp slutet av veckan. Och så hade jag lite känningar i halsen på det.


Husvisningar och träning


Idag har vi sprungit runt som yra höns på diverse husvisningar och information om nyproducerade hus som ska släppas. Tankarna går i kors om hur vi ska tänka och göra. Därför var det skönt att hoppa upp på spinncykeln på Sats och köra Cycling Interval 45 minuter. Benen var tunga och sega men efteråt var det skönt. Jag ska ta över detta pass under sommaren så jag ville gå och få lite inspiration. Strax efter att jag kom hem hade sambon hämtat Alicia som varit på teater med sin bästa kompis. Det var en lycklig men galet trött tjej vi fick hem. Nu ska jag sova och hoppas på en lång natt med mycket sömn.


Löpning!

Igår gick jag och Melvin till gymmet efter lämning av storasyster. Jag har varit så sugen på löpning, men vet också att det är en väldig belastning på kroppen och kanske inte rekommenderas tre månader efter förlossning. Men jag tror mig känna min kropp rätt bra så igår ville jag testa, bara testa. Jag gick tio minuter på bandet som uppvärmning. Sedan joggade jag 10x1 minut med en minuts gång emellan. Sedan gick jag tio minuter till och efter 40 minuter och fem kilometer kändes det hur bra som helst. Jag avslutade med MammaMage-övningar. Så här ett dygn efteråt känns det fortfarande jättebra i hela kroppen. Precis det svaret jag ville ha på min löpning. Det enda jag kände under löpningen var att kroppen är tyngre än vanligt och bysten skulle behöva en ny sporttopp med lite mer support.



Body pump


Sist jag instruerade Body pump var den 9 november förra året. Och sist jag tränade Body pump var den 10 december och jag var i vecka 34. Det var länge sedan med andra ord. Igår var det dags igen, nästan tre månader efter förlossningen. Jag visste inte alls vad kroppen skulle tycka om det, men jag skulle ju inte veta om jag inte testade. Så jag gick dit, körde med minivikter och lyssnade verkligen på kroppen. Jag tog inte ut mig på något sätt och kände efter ordentligt i varje övning. Och det kändes toppenbra! Jag var inte med på mage och stretch och bytte bort de flesta utfallen mot knäböj. Men de utfall jag testade kändes bra och bäckenet kändes stabilt. Så sammantaget kändes det bättre än förväntat och jag ser redan fram emot nästa pass. Underbart!


Onsdagshäng



Idag har jag och Melvin varit ute och traskat en hel del i blåsten. Efter lämning på förskolan gick vi hem till en vän och hängde vi med våra mammalediga vapendragare. Vi blev bjudna på lunch, smoothie och fika och hann prata igenom ditten och datten. En sjukt mysig dag. Totalt har jag nog skrapat ihop omkring 11-12 kilometers promenerande. Och ikväll premiärkörde jag Body pump. Tjoho! Men mer om det imorgon för nu måste jag ägna mig åt sömn.


Tisdag

Idag var hissen trasig när jag, två barn och en dubbelvagn skulle ner från femte våningen. Pust. Då fick sambon bumpa ner vagnen till källaren och så fick jag bära lillebror i liggdelen. Men man lär sig. När jag skulle ner för andra gången stoppade jag lillebror i sidokorgen och så var saken biff. Haha, lillkillen.

Efter hisspersen mötte jag mamma i stan för att gå på ett möte. Under tiden knallade hon runt med Melvin i Humlegården. Sedan blev det lunch i Kungshallen och en Basil Muu på Pong som jag inte ätit på hundra år. Sedan knallade vi runt i stan, kikade i butiker och köpte födelsedagspresent till pappa. Sedan var det dags att vända hem för att hämta på föris igen.




Melvins dop


I lördags var det dags för Melvins dop. Denna gång var vi i Stora Sköndals kyrka där jag även konfirmerade mig för femtioelva tusen år sedan. Det blev en supertrevlig stund, massa folk, fika och en liten grabb som skötte sig alldeles utmärkt. Efter dopet drog vi iväg på 30-årsfirande så andas ut kunde vi göra först igår. Så med perspektiv på dagen är vi så sjukt nöjda. Och vilka presenter alla kom med, vi är såå tacksamma!


Veckan

Denna vecka har jag spenderat två timmar på en parkbänk i solen med en vän och två sovande knoddar. En underbart härlig mammaledig dag. Jag har även haft känningar i halsen igen (!) vilket inte alls varit roligt eller utvecklande för min träning. Nu tror jag dock det kan vara känningar i en visdomstand och inget annat. Men det har i alla fall blivit träningsvila. Annars har jag mest planerat för Melvins dop som är imorgon. Jag har beställt tårtor, handlat och pysslat. Nu har jag precis fixat naglarna i sista stund och tänkte passa på att få lite sömn.



Styrka ben och rygg

I veckan var vi och träffade prästen inför helgens dop. Sedan stack sambon till jobbet och jag drog iväg och köpte födelsedagspresent till Alicia. Sedan hoppade jag in på Sats och körde styrka för ben och rygg. Sjukt skönt!

Knäböj 4x10
Raka marklyft 4x10
Rodd i dragmaskin 4x8
Latsdrag 4x8
MammaMage-övningar




Treåring

Igår fyllde vår stora lilla tjej hela tre år. För tre år sedan hade vi en liten färsking att älska. Denna lilla färsking har nu växt på alla sätt. Hon har blivit en egen individ och en bestämd sådan. Igår firade vi med pizza extra allt och lite godis. Precis i tösamajas smak.



Veckans träning vecka 14

Måndag: Förkyld
Tisdag: Förkyld
Onsdag: Förkyld
Torsdag: Snabb promenad 5 km 
Fredag: Snabb promenad strax under 4 km
Lördag: Vila
Söndag: Trappintervaller 10x80 trappsteg samt promenad, totalt 3 km


Efter förkylning kommer snabba promenader. Eftersom jag inte vågar mig på löpning biter jag ihop och promenixar i snabbt tempo istället. Några trappintervaller för flåset och vi har förra veckans träning. Helt ok!


Trappintervaller




I söndags skulle jag gå en promenad och handla lite. Eftersom det inte blev så mycket träning i helgen gjorde jag min promenad till ett träningspass istället. Vi har en lång trappa på kanske 80 trappsteg precis utanför oss. Där körde jag tio vändor upp och ner. Och efter det brann det rejält i benen. Idag, två dagar senare, har jag träningsvärk i framförallt vaden. Totalt blev det 3 kilometer och 40 minuter. 


Sändagshäng på balkongen


I söndags hängde vi på balkongen en stund när båda barnen sov. Kaffe och benen i högläge och en stund utan något att pyssla med. Först var det galet skönt, men efter en stund blev det nästan för varmt där i solen. Angenämt problem


Treårskalas


I lördags firade vi vår älskade Alicia som blir tre år på onsdag. Hon blev bortskämd med fina välbehövliga presenter, ballonger, marängsviss och tablettask (hennes namn på godis). Efteråt stannade våra bästisar kvar på middag och ingen var mer nöjd än vår lilla tös när hon sedan somnade sött. Tänk att få ge sin lilla tjej ett litet kalas med alla förväntningar det innebär, precis som man själv fick som liten. Det mest underbara är att hon helst av allt önskar sig makaroner, en ballong och en klubba. När vi frågar om hon inte vill ha något annat, typ en leksak säger hon ja men vi kommer aldrig fram till vad för leksak. Och sedan kommer vi snabbt in på makaroner igen. Hoppas det håller i sig.


Veckans träning vecka 13

Måndag: Vila
Tisdag: Styrka bröst och triceps samt MammaMage-övningar
Onsdag: Huvudvärksvila
Torsdag: Ont i halsen och förkyld 
Fredag: Ont i halsen och förkyld
Lördag: Obt i halsen och förkyld
Söndag: Ont i halsen och förkyld


Förra veckans träning startade bra med ett härligt styrkepass som gav rejäl träningsvärk. Men sedan blev jag däckad i huvudvärk och förkylning så mer träning blev det inte denna vecka.


Vårsalongen 2016


I fredags var jag och mamma på Vårsalongen som i år flyttat till City. Jag är väl inte konstfrälst på något sätt och kan tycka att viss konst är väldigt, hmm, konstig. Men det var en trevlig stund med mamma och Melvin och efteråt stannade vi på Espresso House och fikade. 



Dagens prommis


Jag känner mig frisk från min förkylning och vågar börja ta i med kroppen igen. Så jag började igår. Och fortsatte idag. Jag saknar mitt flås (eller kanske icke-flås snarare) så jag ska försöka få in några powerwalks/snabba promenader i veckan. Jag är inte så värst förtjust i promenader som träningsform, jag blir liksom uttråkad. Men eftersom jag bör vänta med löpningen i några månader gör man det man kan. I morse efter lämning blev det en svettig promenad på 3,87 km och strax över 37 minuter. 

Powerwalk



Efter lämningen idag blev det en snabb promenad i regnet. Förkylningen kändes under kontroll och jag hade bestämt mig. Så det var bara att ta att det regnade. Fem kilometer och 52 minuter blev resultatet med några meters jogg och en podd i öronen. Fin start på denna torsdag.


Veckan

I måndags kom vi hem från landet och jag har sedan dess hunnit med att bli lite bättre från min förkylning, lämna och hämta på förskolan, gå på en husvisning, träffa vänner för prat en halv dag, dricka kaffe och se The Killing med mera. Nu saknat jag träningen en aning, men vilar nog imorgon också för att inte göra något dumt not kroppen. Jag är dessutom trött eftersom lilleman är lite svårare att få att somna nu för tiden. Vi får se hur det går ikväll. 



Landet

Jag och barnen är på landet och tar det lugnt. Jag har drabbats av värsta förkylningen och har ont i halsen, så jag går mest runt i en snorig dimma och är trött. Jag hoppas förkylningen ger med sig snart. Jag vill ju träna, vara pigg och träffa mina lattemorsor in crime. Men vi har det bra här ändå. Vi har gått små promenader, varit nere med kanoten till vattnet, åkt skottkärra, sparkat fotboll, grillat och busat. Och hängt i mysbrallor och gummistövlar.



RSS 2.0