Första promenaden

Förutom till återkontrollen efter förlossningen och när vi gått lite små promenader till förskola och affär var det igår dags för en rejälare promenad. Det blev en 4,5 kilometers svettig och skön promenad längs vattnet. Det jublade kroppen för. Och det kändes bra i hela kroppen trots mindre än en vecka sedan förlossningen. Det tackar jag ödmjukast för! Nu ska jag skynda långsamt och ge kroppen den vila och återhämtning den behöver för att läka ordentligt. Det kommer jag göra med promenader samt MammaMage-appen till att börja med. Heja kroppen liksom!




Crappy natt

Igår hade vi en toppennatt. Lilleman sov bra och behövde bara mat några få gånger. Men en bra natt betalar sig med en mindre bra, eller? I natt har han vaknat varannan till varje timme och jag är så trött att huvudet dunkar. Tur att han är så söt i alla fall, hehe. Jag hade tänkt ta en längre promenad idag medan sambon tränar, men vi får se om kroppen kanske skulle må bättre av en dos sömn istället. Men det är fredag och ikväll kommer vår favoritfamilj på middag. Det är ju en energiboost i sig. 



Torsdag

Dagarna går och vi njuter här hemma. Vi tar det lugnt, ser serier, bondar med Melvin och funderar över vilken middag vi ska ha. Ungefär så. Igår körde vi klyftisar i ugn med kyckling och beasås. Perfekt på en lillördag som igår. Idag har vi haft fikabesök och sedan följde jag och Melvin med och hämtade storasyster på förskolan. Och om hon blev glad. Sötkorven. 




Melvin

Det blev en liten Melvin som kom till oss i förrgår morse. Efter att vi kom hem har vi försökt ta det lugnt och hitta lillebrors rutiner. Eller ja, rutiner och rutiner är kanske att ta i. Men att lära känna honom och hans behov och beteende. Så spännande. Storasyster är fantastisk med honom. Hon vill pussa, hålla och se på när vi byter blöja. 




Välkommen till världen!

Lyckan är total. Igår klockan 08.16 födde vi en helt perfekt liten pojke. 3560 gram och 50 cm lång. Allt gick fantastiskt snabbt och bra. Nu är vi hemma och inväntar storasyster för att starta det nya livet som tvåbarnsfamilj. Jag skriver mer när tillfälle ges. Nu ska jag snusa lillebror i håret och bara mysa.




Min fredag

Jag fick till en bra dag idag (läs: igår). Jag rensade en drös med papper och fixade lite hemma. Sedan gick jag ut en sväng i det fina vädret, men tusan vad kallt det var! Jag handlade lite fredagsmysförnödenheter och sedan kom mamma och pappa över och fikade och hjälpte mig fixa lite saker. Sedan hämtade sambon Alicia och kom hem tidigt så vi hann med att pärla, se Homeland, äta god middag, fredagsmysa i soffan, se hockey och sedan lite mer Homeland på det. Nu ska jag försöka sova, men de senaste nätternas sömn gör väl att jag är pigg som få nu. Natti.



Happy Friday

 
I onsdags mådde jag lite halvkonstigt vilket kompenserats igår och idag då jag mått och mår så bra och varit och är så pigg att jag känner mig oövervinnerlig och knappt gravid alls, haha. Igår var jag hos barnmorskan och allt såg fint ut så det är bara att fortsätta vänta. Inatt gav jag kroppen omkring nio (!) timmars sömn och denna dag är hittills helt oplanerad. Vi får se vad den bjuder på. Happy fredag!

 

Frukostlunch



I natt har jag sovit halvknackigt så denna dag känns lite slö. Jag ska försöka ta mig ut om en stund och inhämta lite ny energi av luft och sol. Medan dagens andra maskin rullar har jag precis käkat frukostmat till lunch. Havregrynsgröt med chiafrön toppad med kalaonibs, äppelmos, kokosflingor, russin, kanel, mjölk och valnötter. Gott och mättande. Strax går jag nog på klementinerna och apelsinerna, typ det godaste just nu!


Tisdag


Idag har jag haft en toppendag. Först blev det en lugn frukost med mackor framför Nyhetsmorgon. Sedan mötte jag upp vänner och deras små sötnötter och tog en promenad som blev till mysig lunch och fika. Efter kalkonmacka, kardemummabulle, latte och en halv semla (årets första!) drog jag iväg och handlade lite. Sedan kom mamma över på dagens andra fika. Sedan blev det soppa med familjen och några avsnitt av Homeland när lilla A somnat. Och nu ska jag försöka sova trots denna insomnia som verkar infinna sig. Det måste bero på mina två sovmornar i rad, kroppen är liksom inte van.


Vecka 40

 
Nu är vi inne i vecka 40 (39+0). Så här länge har jag aldrig varit gravid. Alicia kom i vecka 38+5 så nu känns det nästan som jag går över tiden, haha. Jag känner mig lite mer otymplig, det är svårt att böja sig och graciöst plocka upp saker från golvet och tempot i mina promenader har gått ner något. Men annars mår jag prima och kan njuta av att vara hemma på dagarna och få lite gjort. Det är fullmåne på beräknat datum, så hen håller sig säkert i magen ett par dagar till. Det är spännande, man vet inte alls när man blir en till i familjen.


Måndag


Ny vecka som startades med sovmorgon och frukost framför Nyhetsmorgon. Och intet nytt på bebisfronten. Så jag fortsätter att vänta på att han/hon är redo att möta denna värld. Nu ska jag se till att rensa ut lite mer kläder ur min garderob och sätta på en maskin bebiskläder. Mysigt.


Vår lördag


Igår lyckades vi ta en tidig sväng till stan. Det är tydligen viktigt när man snart fyller trettio (!). Efter en minst sagt trevlig förmiddag åkte vi hem, åt lunch och gav tösamaja en liten sovstund. Sedan var det bara att slå in presenter och åka iväg till vänner på middag och snusa på nykläckt och världssöt bebis. Så förfärligt mysigt. Och jösses vad små de är! När vi kom hem väntade besök och vi spanade handboll och snackade bort kvällen. Väldigt trevligt.


Ge mig skidåkning..och palmer

Härliga fredag. Idag har jag varit ute på en liten promenad. Det var kallt, men nedrans så fint. Jag blev väldigt sugen på längdskidåkning där och då. Jag hoppas det kan bli några skidvarv för mig nästa vinter. Jag shoppade lite presenter och sedan åkte jag hem till päronen och drack kaffe. Efter att ha hämtat Alicia och lagat mat landade hela familjen i soffan för fredagsmys. Nu är det dags för mig att krypa ner mellan nybäddade lakan, drömma om palmer och se fram emot en härlig lördag imorgon. Då ska jag få gosa med nykläckt bebis.


Palmer, jag älskar't

En liten tillbakablick på Mallis





Kall morgon

Det är nära 20 minusgrader här nu och jag är tacksam att sambon drog iväg Alicia till förskolan så jag slapp klä på mig och gå ut. Istället gick jag tillbaka till sängen och läste magasin och myste. Nu ska jag strax hoppa upp och käka frulle framför Nyhetsmorgon och se vad denna helt lediga dag har att bjuda på. 








Torsdag

 
Idag skulle jag ha en lugn och harmonisk dag efter att jag lämnat på förskolan. Och det började bra och jag fick en del gjort. Sedan ville telefonen uppdaterats (vilket jag blundat för alldeles för länge). Och ja, det gick ju åt skogen vilket ledde till att jag fick ägna timmar åt att ladda ner iTunes, starta om dator, uppdatera operativsystem, felsöka osv osv. Sedan var telefonen stendöd. Tills jag började om (för tusende gången) och fick det att fungera. Hallelujah! När telefonen inte fungerar inser man hur beroende man faktiskt är av den. Nu hoppas jag det dröjer innan det är dags för en ny uppdatering. Kvällen avslutades med middag hos svärpäronen. Och nu hockey. Och eventuellt Homeland efter det.


Fullspäckad torsdag

Idag har det inte blivit mycket stillasittande. Jag har tagit en tripp till Ikea för att fixa det sista (?) inför bebis, jag har storhandlat (med betoning på stor), jag har tvättat och sedan har jag byggt möbler med pappa. Lagom när vi var klara var det dags att hämta Alicia på förskolan. Sedan var det skönt att käka rester av hemmagjorda hamburgare, pizza och kalkonsallad. Och sedan hinna med något avsnitt av Homeland. Och nu är jag trött i ryggen och har känningar kring revbenen så lite sömn sitter inte fel. Godnatt.


Morgonmys med Ejla hanns också med


En sväng till MOS

Igår var jag i Mall of Scandinavia för första gången. Och jag gillar! Det var ju knappt något som inte fanns där, och sådär mitt på dagen var det rätt lugnt. Sedan mötte jag upp sambon och såg Star Wars i 3D på IMAX-bion. Alltså vilket galet ljud och bra djup i bilden! Även om Star Wars inte är min genre egentligen var det ju helt klart en upplevelse. 

Glajjorna var enorma


Vecka 39

 
Igår gick vi in i vecka 39 (38+0). Det är helt galet vad tiden går. Igår jobbade jag dessutom min sista dag på ett bra tag. Och det blev en lång dag. Jag var hemma strax innan nio och då var jag både skakig och dränerad på energi. Men det var inte något som lite kladdkaka och grädde inte kunde råda bot på. Hehe. Jag mår fortsatt bra och känner mig oförskämt pigg. Men samtidigt känner jag att kroppen behöver både mental och fysisk vila och jag har gärna lite tid att fixa här hemma. Idag har jag en mysig förmiddag med Alicia och efter lunch blir det biomys.
 

Sista arbetsdagen

Det här med djup snömodd, vagn och regnpisk i ansiktet. Jag gillar det inte. Jag höll på att börja grina av frustration på väg till förskolan. Strax under en halvtimme tog det att släpa vagnen. Vanligtvis tar det tio. Tur att jag ser det som fysisk aktivitet och skam den som ger sig. Nu är jag snöblöt med bortrunna ögonbryn men nu är jag på väg i alla fall. Sista jobbdagen innan mammaledigheten. Det lär bli en lång dag. Men imorgon är jag ledig med Alicia och sedan blir det bio.


Slutkörd på måndagsmorgonen. Men vaken i alla fall.



Fredag

Jag är så trött. När klockan ringde i morse ville jag bara lägga mig ner och sova fem timmar till. Typ. Men efter en minst sagt tung promenad till förskolan på icke plogade vägar var jag mer än vaken. Och nu är jag på väg till kontoret för näst sista atbetsdagen på detta år. 





Babyshower



Idag blev jag lurad till lunch med två vänner. Men det var ingen lunch med två vänner, det var en babyshower med mina närmsta fantastiska vänner! De hade fixat matpajer (typ det bästa jag vet!), fika i mängder och en massa fina presenter. Jag fick en underbar dag och en massa gott i magen. Lyckliga jag traskade hem tillsammans med familjen, ett babynest, en ny skötväska, blöjtårta, blommor, godis, fika, en gosebjörn, en supersöt snutte och en massa mer fina saker. Tacksam var ordet.







Vecka 38

 
Denna vecka är det vecka 38 (37+0) som gäller. Jag mår fortsatt mycket bra men har börjat få lite svårt att sova. Men det beror nog mer på olika tankar än på någon speciell krämpa. Så det rullar på och jag är pigg nästan som vanligt. Skönt.

 

Sista arbetsveckan på detta år

Så. Måndag igen. Och den första arbetsveckan på detta år. Och även min sista. På fredag går jag på mammaledighet är tanken, så denna vecka är det bara att kötta på och lämna över på bästa sätt.

De senaste dagarna har varit lediga och rätt oplanerade. Lite promenader, någon sväng till parken för att bygga en Olof i snön, serietittande, JVM, kompisar som kommit över och så lite glöggmys på det.


Denna juls sista glöggmys?


Veckans träning vecka 52

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila


Årets sista Veckans träning. Från stark, snabb och i mina ögon just nu, i riktigt fin form i början av året, till jättegravid och i en helt annan form. Så att säga. Häftigt det där! Inte blev det någon sväng till gymmet denna veckan heller. Jag kände mig krasslig, förkyld och hade mitt fokus på annat håll. 




1 januari 2016

Första dagen på det nya året och vi lämnar 2015 bakom oss. Och ser tillbaka på året som ett händelserikt sådant. Det var mycket fokus på träning efter ett brutet revben och jag körde stenhård styrka med PT. Även löpningen gick fint och intervaller var grejen. Det var även många förkylningar under året och det var ju inte lika roligt. I februari flyttade vi till vår drömlya och äntligen hade vi en massa plats och rum att inreda. Februari bjöd även på tre pullups som är mitt rekord som står sig än. I april fyllde vår prinsessa två och jag och sambon drog iväg på semester till Budapest. I maj var det möhippa för min barndomsvän och Vårruset med mamma. Dessutom fick vi reda på att vi utökar familjen med en krabat till. I juni var det min väns bröllop och sedan semester med vänner som tog oss till Teneriffa där jag spenderade mesta tiden på sjukhus med ett befarat tarmvred. I juli blev det mer semester, vi drog till Göreborg med vänner, tog några hotellnätter, ett besök på Liseberg och Ullared. Vidare bjöd sommaren på småutflykter till bland annat Kolmården och Östhammar. I september var det Tjejmilen med mamma och så började jag instruerade en cykelklass på Sats i Farsta. Superkul! I oktober blev det två resor, Budapest med jobbet och Mallis med familjen samt babyshower för en vän. Resten av hösten bjöd på växande mage, mörka kvällar, en jul med familjen och nyår med vänner. Tack för det, 2015.





Nyårsafton

2015 är över och det är dags för ett nytt år. Vi avslutade året på allra bästa sätt. Vänner, minidisco, god mat och en nedrans massa skratt. Nyårsmenyn gick inte av för hackor och det är nästan så att man fortfarande är mätt. Chèvreknyten till förrätt, oxfilé, potatisgratäng, baconlindad sparris, vitlökssmör, sås och sallad till huvudrätt och så nutellapannacotta med hallon till efterrät. Efter att gästerna traskat hem röjde jag lite och däckade sedan i Alicias säng. Jag vaknade någon timma senare med sprängande huvudvärk och svullna halsmandlar. Vad tusan?! Men med en sådan fab kväll i bagaget får det ändå kännas okej. Idag har jag dammsugit och sedan har vi sett klart första säsongen av Homeland. Resten av dagen räknar jag med blir lugn, skön och mysig.



Gott nytt år från mig och en uppskrämd lilltös. Fyrverkerierna var inte bara fina tydligen..




RSS 2.0