Cycling Interval

Idag hade jag min söndagsklass igen. Och idag var vi några fler än förra veckan. Det är härligt när salen börjar fyllas. Folk kanske börjar trilla tillbaka från sina semestrar. Det var superkul och riktigt svettigt och jag känner mig nöjd med beslutet att köra en fast cykelklass i höst. Jag älskar ju det här!


Veckans träning vecka 29

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Styrka ben och rygg
Söndag: Instruera Cycling Interval 45

Denna träningsvecka har kantats av huvudvärk. Ont i huvudet i tisdags, migrän i onsdags och migränbakis i torsdags. Puh. Men jag fick till ett tungt benpass och instruerade en intervallcykelklass. Skönt.


Reflektion från arkivet

Här om dagen fastnade jag i bloggarkivet för att få lite inspiration till lite olika intervaller. Två saker slog mig. Ett. Jag har varit gräsligt snabb (jämfört med mig själv och ingen annan). Två. Jag har aldrig varit riktigt nöjd.

Jag såg att jag i mars 2014 tog tio intervaller med hastighet 17,1 km/h. Detta känns som en dröm i detta nu. Och för att göra det hela lite jobbigare, haha, så sprang jag i augusti 2014 2x5x200 meter på 18 (!!!) km/h. Visst har jag fått en fantastisk liten son som bara hunnit bli sex månader. Och det är alltså inte så att jag räknar med att vara där nu. Men ibland borde man kanske stanna upp, här och nu, och faktiskt vara tacksam för det man har. Och det man åstadkommer. Inte vara på väg någon annanstans hela tiden, utan stanna upp. Jag måste helt klart jobba på den biten. Det fick bli min lilla kvällsreflektion denna lördag.


Kräkintervaller

Idag har vi tagit oss hem från landet. När sambon kom hem från jobbet gick jag till Sats och köttade intervaller. Och idag var de inte nådiga. I vanliga fall är de kräkintervaller. Men idag var det snudd på att jag inte klarade av dem, kräktes och tuppade av. Samtidigt. Förmodligen det tuffaste på länge, kanske någonsin. Det tog ett tag att hämta sig och MammaMage-övningarna har aldrig varit så mentalt jobbiga som idag. Pust. Senast jag körde mina tvåhundringar var nästan en månad sedan och då försökte jag mig på ett högre tempo. Då tänkte jag att jag måste fixa samma tempo idag. Men tji fick jag, så jag körde två stycken på 16,1 km/h sedan fick det bli 15,1 km/h för hela slanten. Och helskotta vad jobbigt det var!!

Uppvärmning 1 km (10,3 km/h)
Intervaller 10x200 meter (två stycken på 16,1 km/h, resten på 15,1 km/h) med 100 meters gåvila emellan.
Totalt 5 km, 30.31
5 minuters nedvarvningsgång


Det blåa guldet

Godmorgon! Igår hade vi en lugn dag och jag satt och pysslade lite med kort som ska framkallas. På kvällen satt vi och myste på altanen med en drink alternativt ett glas vatten och käkade jordnötter. Sedan grillade vi och käkade blåbär till efterrätt. Äkta sommar. Det finns ju hur mycket blåbär som helst så jag skulle vilja plocka och frysa in. Om det hade funnits plats i frysen hemma, haha. Igår kväll satt vi uppe och pratade och drack kaffe så vi missade helt sovtiden. Tur att Melvin gav mig sovmorgon i morse. Han sover fortfarande! Han fick mat vid 06 och sedan somnade han om, vaknade strax innan åtta och då pluppade jag i nappen och han somnade om. Rekord!


Backintervaller

Idag var det dags för löpning som jag inte kört på..alldeles för länge. Det var nog nästan två veckor sedan sist. Jag var inte sugen på distanslöpning utan kör hellre intervaller. Jobbigare, men på något sätt lättare. Du får ju liksom vila mellan varven. Win win alltså. Idag blev det tio backintervaller i en omkring 150 meter lång backe. Och det var tungt, jobbigt och gick inte alls fort. Men jag krigade till mig en härlig känsla efteråt.

12-13 minuters uppvärmning
10 backintervaller
Nedvarvning omkring 600 meter
Totalt 5,21 km

En kotte för varje intervall


Bad i regn

Igår gick vi ner och badade och lagom när vi doppat oss blev det regn och åska. Det blev himla kallt när vi gick upp ur vattnet och vi skulle tråckla på oss våra blöta kläder. Väl tillbaka lyste solen igen. Svensk sommar helt enkelt. Att få ta del av den på landet, tillsammans med barnen är så härligt.


Landet

I morse drog jag och barnen ut till landet igen. Och vilken strålande dag det blev, 28 grader och gassande sol. Det svalkande doppet i sjön var helt klart dagens höjdpunkt. Och grillmiddagen på kvällen. Nu ska jag gå och sova och hoppas båda barnen sover hela natten och länge imorgon.


Instruera cykel

Efter en förmiddag på stranden var det dags att instruera min Cycling Interval på Sats i Farsta. Det var så varmt ute att det var lite skönt att komma in i en luftkonditionerad cykelsal. Men efter uppvärmningen var man ju lika varm ändå. Jag var lite oroad över hur det skulle gå att cykla med min brutala träningsvärk i benen från igår, men det gick alldeles utmärkt. Idag hade jag väldigt mycket energi och hade himla kul på instruktörscykeln. Jag tog i för kung och fosterland och var riktigt nöjd med min träning efteråt. Jag hoppas de tio som trotsade sommarvädret kände likadant.


Melvin sex månader

Alltså. Min lilla kille blir hela sex månader idag. Ett halvår. Om ett halvår är han ett. Stanna tiden, jag hinner inte med! Han är världens snällaste lilla varelse som ger oss så mycket kärlek att det bara bubblar över. Lillparveln.


Styrketräning

En kryssning kom emellan. Och sedan en hel rad dagar av huvudvärk och migrän. Puh. Men idag blev det tung styrketräning igen. Ben och rygg tränades och efteråt var jag riktigt skakig i hela kroppen. Det blev riktigt tungt. Bästa känslan!

Superset: Knäböj 5x5 // Utfall 5x7
Superset: Marklyft 5x5 // Rodd med kettlebell 5x7
Latsdrag 5x5


En lugn dag

I morse åkte Alicia till Eskilstuna zoo med farmor och farfar och jisses vad tyst det blev hemma. Haha. Jag utnyttjade dagen till att inte göra något speciellt eftersom jag inte hade en treåring att underhålla. Jag slappade i soffan, rensade bland Alicias grejer och la in det på hennes rum och var endast ute för att hämta ett paket. När vi gick ut testade vi sittdelen för första gången. När Alicia var liten bytte vi till sittdel jättetidigt eftersom hon inte alls trivdes i liggdelen. Men med Melvin tror jag vi kör på liggdelen ett tag till. Den känns liksom mer ombonad. Han fick även inviga sina Adidas Stan Smiths som han fick på dopet innan de blir för små. Lilla mysgrabben.


Veckans träning vecka 28

Måndag: Vila
Tisdag: Styrka ben och rygg
Onsdag: Simma 1000 meter
Torsdag: Styrka bröst och triceps
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Det här kändes som en riktigt bra träningsvecka eftersom vi var bortresta fredag till söndag där familjetid prioriterades. Två styrkepass får ju fem tummar upp. Det som saknades var lite löpning, men det får tas igen en annan vecka.


Skallebank

Igår fick jag rejäl migrän. Igen. Och idag har jag varit migränbakis och haft ont i huvudet hela dagen. Igår hann vi i alla fall med att möta vänner för lunch och shopping. Efter det åkte vi bussen till mormor och morfar och hängde med dem i parken och fikade lite. Idag har vi varit på sexmånaderskontroll (!) på BVC och sedan gick vi till Farstaängen och plaskade och lekte. Sedan gick vi hem och sov alla tre och så avslutade vi kvällen med middag med vänner. Härligt.


Stranden

Idag har vi hängt på stranden med vänner. Sådana här dagar är det extra härligt att vara ledig. Barnen får leka av sig och blir extra nöjda. Och nöjda barn ger såklart nöjda föräldrar. Efter stranden gick vi och handlade torrfoder och kattsand till Ejla som mamma och pappa snällt skjutsade hem. De hade även med sig en barnsäng som jag hade som liten som vi nu målat vit. Jag längtar efter att få inreda Alicias rum på nytt. Jag ska bara tvätta madrassen och bädda lite mysigt. Och flytta på schäslongen som just nu står där sängen ska stå. Men nu har jag riktgt ont i huvudet. Igen. Så nu ska jag sova och hoppas ha energi till att fixa Alicias rum imorgon. Och få till ett träningspass av något slag.


En dag i parken

Idag mötte vi upp vänner och gick till Farstaängsparken för lek och bad i plaskdammen. Det var perfekt för en otålig treåring, kompisar och lek. Efter det traskade vi till centrum och käkade lunch, varma mackor för mig och pannkakor för Alicia. Efter lite span på kläder inför Gran Canaria avslutade vi vårt kompishäng med glass innan vi handlade och gick hem. Det var en minst sagt trött tjej jag fick med mig hem.


En helg i Helsingfors

Nu är vi hemma igen efter en liten tripp med båt till Helsingfors. Vi började med hopp i bollhavet, sedan fick vi dra Alicia till middagen. Efter en hektisk middag med mycket folk gick vi förbi taxfreen och sedan landade vi i hytten innan minidiscot. Igår gick vi av i Helsingfors och strosade omkring och hade ingen direkt plan. Alicia hade sovit kasst (liksom vi andra) så hon var galet trött. När vi gick på båten igen satte vi oss på yttre däck i solen tills det blev för mycket myror i brallan för tösamaja. Det blev en tidig kväll för henne och när hon sov passade jag på att spana in taxfree-utbudet ordentligt. Imorse vaknade vi lite mer utvilade och när vi kom hem kändes det som vi varit borta i en evighet. Borta bra men hemma bäst.


Nattsuddare

Jag är verkligen en nattmänniska. Här om dagen var jag uppe och rensade saker och organiserade till sent. Det är tanken på vårt nya kedjehus som får mig i rensatankar. Jag tänker inte flytta med massa saker som inte används eller som sparas in case of.. Jag längtar till 2018 och att få inreda vårt drömhus!


Hej från båten

Hej från semestern! Efter en kass nattsömn har vi haft en solig dag i Helsingfors. Lunch i gräset och kik i affärer. Nu ska vi gå ner och duscha och göra oss klara för kvällen.


Kryss

Idag åkte vi iväg på en Helsingforskryss hela familjen. Det ska bli skönt att komma iväg och avsluta denna semesteromgång med lite miljöombyte. Jag hade huvudvärk igår som inte ville ge med sig under natten och nu är den tillbaka. Så jag hoppas på en skön sömn och en pigg morgon imorgon. Efter vi gick på båten har vi hunnit hoppa i bollhavet, käka middag, kolla taxfreen och gå på minidisco. Nu sover båda barnen och sambon gick just ut för att spana in båten. Det tar en nedrans tid att ladda upp bilder (läs: det går inte) så håll ut, de kommer senare.


Veckans träning vecka 27

Måndag: Intervaller 7x200 + 3x200 meter, totalt 5 km
Tisdag: Vila
Onsdag: Styrka bröst och triceps
Torsdag: Vila
Fredag: Intervaller 5x400 m, totalt 4,88 km
Lördag: Cykling 2 mil
Söndag: Vila

Jag är supernöjd med denna veckas träning. Härliga intervallpass, styrketräning och landetcykling.


Bröststyrka

Idag var det dags för hela familjen att ta sig till Sats för att träna/leka. Det tog en stund att få med alla, haha. Men väl där var det fullt fokus. Jag börjar komma in i styrketräningen nu och dessutom bli lite starkare. Det känns toppen!

Bänkpress 5x5
Hantelpress 4x7
Flyes 4x7
Armhävningar 3x5
Superset: Pulldown i cc 3x7 // Dips 3x7
MammaMage-övningar


Dagens träning: Simning

Idag var vi i parken hela familjen på förmiddagen. Efter lunch sov Alicia sin lilla vardagsnap och jag stack iväg och mötte upp mamma vid Eriksdalsbadets utebad för lite simning. Tusen meter blev det. Det enda jag kunde tänka på under tiden var hur tråkigt det är, haha. Och att man måste simma denna distans gånger tre, i strömt och kallt vatten om man ska simma Vansbrosimmet och göra en Klassiker. Oh jisses.

Gungpremiär för lilleman


Sommarregn

Efter lunch och vila gick vi ut i parken och jag och Melvin fortsatte till affären för att handla lite till middagen. När vi skulle gå tillbaka till parken öppnade sig himlen och det började ösregna. Jag hann bli genomblöt innan jag mötte mitt crew som satt under tak och väntade ut regnet. Där blev det en perfekt fikastund innan regnet minskade något och vi traskade hemåt och började med maten. Sedan rullade timmarna på och nu är jag så trött att jag nästan har lite huvudvärk. Natti.


Gymstyrka

Idag gick jag till gymmet utan barn. Vilken frihet att bara tänka på sig själv och inte behöva vara orolig att de ska ropa mitt i en övning. Lyx! Det blev benstyrka liknande mitt expresspass från förra veckan, men jag la till några latsdrag också. Denna gång kändes det inte lika jobbigt och jag lyckades öka vikterna i nästan alla övningar. Men det bästa av allt, knät kändes bra under hela passet och gjorde inte ont alls! Jag hade velat få till någon form av roddövning också, men tiden gick liksom jättesnabbt så jag kände att jag fick prioritera MammaMage-övningarna och sedan stappla hem till familjen.

Superset knäböj 5x5 // Utfall 5x7
Marklyft 5x5
Latsdrag 5x5
MammaMage-övningar


Storsta'n

Nu är vi hemma från landet igen, tillbaka till storstadsstressen. Den botade vi med att boka en liten kryss till en annan storstad, haha. Vi åker en sväng till Helsingfors med familjen i veckan. Det ska bli riktigt mysigt och en uppladdning inför vår längre semester i augusti. Men nu är det dags att sova. Jag hoppas vakna pigg och träningssugen imorgon.


Söndag

Alltså vi har det så bra på landet. Och sådan tur med vädret. Idag har svärpäronen varit här och vi har hunnit med en varm promenad till grisarna, plockat massa smultron, spelat fotboll, lekt och ätit en massa. Dagen slutade med EM-finalen i fotboll som Portugal tog hem mot Frankrike. Nu är jag både mätt och trött så det är väl dags att sova. Imorgon drar vi mot storstaden igen.


Två mil på cykel

Idag tog sambon och jag cyklarna och cyklade iväg och köpte fika. Vi cyklade på riktiga mysvägar med kossor, hästar, får och stora ängar utan någon asfalt i sikte. Så väldigt skönt för den stressade stadssjälen. Vi fick ihop 21,68 kilometers härlig cykling. Träning och avkoppling i samma veva, det är inte fy skam. När vi cyklat tillbaka kom min faster på besök, hur mysigt som helst.


Intervaller på landet

Igår åkte vi ut till landet hela familjen. Idag gick vi en skogspromenad på omkring tre kilometer efter en sen frukost. Efter det gick jag ner till ängen och sprang intervaller. Och helskotta, det var jobbigt! Det blev ungefär 5x400 meter med omkring halva sträckan i vila. Och ett varv (ca 600 meter) som uppvärmning och två varv som nedvarvning. Totalt blev det 4,88 kilometer på 31.23. Och efteråt hade jag väldigt trötta ben och lungor.


Styrka bröst och triceps

Igår gick hela familjen till gymmet. Jag tränade mitt träningsvärkspass från förra veckan. Jag kände till och med av lite från förra veckans pass igår.

Bänkpress 5x5
Hantelpress 4x7
Flyes 4x7
Armhävningar 3x5
Tricepspress bakom huvud 4x7
Dips 3x10
MammaMage-övningar


Veckans träning vecka 26

Måndag: Vila
Tisdag: Intervaller 5x400 m, totalt 5 km
Onsdag: Styrka bröst och triceps
Torsdag: Promenad 4 km
Fredag: Löpning 5 km
Lördag: Styrka ben och rygg
Söndag: Vila
 
Vilken härlig träningsvecka! Fyra träningspass uppdelade på två styrkepass och två löppass av olika karaktär. Om veckorna framöver blir så här kommer kropp och knopp må kanon. Men i semestertider räknar jag inte med att hänga så mycket i gymmet om vi hittar på massa saker. Men om vi hänger på hemmaplan kanske det går att få till.
 

Grillkväll

Igår hade vi en toppendag. Först var vi på stranden med kompisar och när det kom lite mörka moln drog vi hem och vilade. Sedan blev det grillkväll för hela slanten med ännu fler kompisar. Efter mat deluxe och en nutellacheescake på det gick vi en promenad hem. Kvällen var helt underbar och vi busade och sprang nästan hela vägen hem. Det var verkligen en sommardag i sitt esse.


Veckans träning vecka 25

Måndag: Vila
Tisdag: Pyramidintervaller på löpband, totalt 5 km löpning 
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 5 km
 
Med en kväll med migrän och några dagar på landet för att vila upp mig blev det två löppass denna vecka. Och inget styrkepass. Ibland får man helt enkelt inte till det. Dessutom är ju löpningen det jag tycker är roligast och mest utvecklande jut nu och då prioriteras detta.
 

Trötta ben

Idag drog hela familjen till gymmet. Jag hade ju fortfarande träningsvärk från mitt expressbenpass i förrgår och visste inte vad jag kände för att göra. Då faller beslutet ofta på löpbandsintervaller. Så även idag. Men mina ben var helt slutkörda efter ungefär halva passet. Och efter sju intervaller var jag tvungen att kliva av bandet och prata med benen. Det var det eller att ge upp, och det var ju inte ett alternativ. Det var väl en blandning av extrem trötthet från det där benpasset (framförallt utfallen, pust) samt att jag ökade hastigheten på varannan intervall från 15 till 16 km/h. Men jag gjorde det, till slut! Men nästa gång tar jag alla i ett svep utan någon fuskvila.

Uppvärmning 1 km (10,1 km/h)
7x200 meter (varannan 16,1 km/h och varannan 15,1 km/h)
Vila (pausade löpbandet)
3x200 meter (varannan 16,1 km/h och varannan 15,1 km/h)
Löpning 1 km (10,1 km/h)
Totalt 5 km, 30.26

Och nu ska jag och mina ben gå och sova tror jag. En tidig kväll var länge sedan jag gav denna kropp.


Skansen

Idag har vi haft en heldag på Skansen med vänner. Och vädret ska vi verkligen inte klaga på. Perfekt Skansenväder som ett tag bjöd på rejält med sol, så nu känner man sig till och med lite röd i pannan. Bäst idag var nog Barnens allsång där Alicia kunde dansa loss. Fast när jag frågade vad som var bäst var det att åka bilkarusellen med bästa kompisen. När vi kom hem var vi supertrötta allihopa och nu är det verkligen sovtime för mig. Det är ju en dag imorgon också. Och hela familjen har semester, woho!


Tung expresstyrka

Igår blev det årets snabbaste styrka. Jag kom till gymmet 30 minuter innan de stängde och fick således speeda upp tempot rejält. Jag hann med knäböj 5x5 i superset med utfall med kettlebells 5x7 samt marklyft 5x5. Och det kan vara årets hittills tyngsta pass och jag hade redan träningsvärk när jag lämnade gymmet. Under knäböjen fick jag dock ont i vänster knä efter de första två seten. Om jag gjorde för djupa böj gjorde det riktigt ont och ett tag trodde jag något gått sönder i knät. Men jag gjorde de inte fullt så djupa och idag känner jag inte något av det. Vi hoppas det bara var en engångsföreteelse. Men träningsvärk har jag dock haft. Som tusan!


Dagen

I morse startade vi lugnt och funderade på vad vi skulle göra. Det slutade med att vi satt i soffan och degade en stund. När Alicia vilade såg vi ett avsnitt av Blacklist och sedan hade halva dagen rullat förbi. Lite stressigt kan jag tycka. Men sedan drog vi iväg till fiket i Pungpinan och hängde där en liten stund. När Alicia tröttnat på det (det vill säga käkat upp sin glass och vänt på varenda sten) hade vi löptävling till affären för att handla. Sedan drog jag till Sats och kom precis in en halvtimme innan de stängde.


Fredagslöpning

I morse åkte jag hem till päronen efter lämning och drog ut på en liten löprunda. Det blev min femkilometersrunda där jag började min löpning för en massa år sedan. Det bästa är att vi om två år flyttar dit och jag kan harva runt samma runda när jag vill. Cirkeln blir sluten liksom. I alla fall. Det började med att min träningsvärk i bröstmuskeln störde min löpning. Haha, alltså. Lagom när det kändes bra började benen bli tunga som stockar. Och sedan var det tungt, nästan hela vägen hem. Och det syntes på tiden att kropp och andning inte var i symbios denna dag. Fem kilometer och 31.40 stannade RunKeepern på. Men jag gjorde det och kan bocka av veckans tredje träningspass.


RSS 2.0