Len frukost

Grekisk yoghurt från Arla som jag fick testa via Buzzador. Grymt krämig och god. Det hade varit lent och fint för halsen i detta nu.


Nejmen alltså. Trötthetshuvudvärken har tagits över av halsont. Det har liksom eskalerat under dagen och nu börjar jag snora också. Således fick jag ställa in även dagens träning. Istället har jag hållit mig hemma och tvättat och fixat. Och myst med Melvin. Imorgon åker jag och barnen ut till landet och stannar över helgen så vi hoppas att lite lugn och ro, skogspromenader och mycket sömn kan råda bot på min krasslighet. 


Insomnia

Idag har jag legat däckad i huvudvärk på förmiddagen. Det var en jäklig sådan som gjorde mig illamående och tvingade mig att bara ligga ner. Det gjorde att jag missade Strong Mama-passet på Sats i Farsta som hade premiär idag. Men det får bli nästa vecka istället. Som tur var prickade Melvin in sin nap samtidigt så vi låg i sängen båda två. Efter några mackor och två alvedon (det ska mycket till för att jag ska ta något piller alls) var jag på benen så jag packade ner Melvin i babyskyddet och så åkte vi och storhandlade med mormor och morfar. Skönt att ha det gjort. Huvudvärken hängde kvar när jag hämtade Alicia och ville inte alls släppa under kvällen. Och nu ligger jag här och behöver varje sekund av sömn jag kan få - och så kan jag inte somna. Men jag ligger och lyssnar på Melvins andetag och försöker att inte stressa upp mig.



Bröst och triceps


Jag har laddat batterierna med familjen i helgen. Vi har hunnit med träning, häng i lekparken, en sväng till Quality outlet, god mat, fikabesök och serietittande. Men efter några nätter med lite sömn var jag trött när jag vaknade i morse. Men jag vet också att träning råder bot på det, så efter lämning gick jag och Melvin till gymmet. Idag blev det bröst och triceps som fick jobba. Och jag lär få träningsvärk deluxe imorgon. 

Bänkpress 5x10
Hantelpress 3x10
Hantelflyes 3x10
Tricepspress bakom huvud 3x10
Dips 3x10
MammaMage-övningar



Veckans träning vecka tolv

Måndag: Styrka ben och rygg samt MammaMage-övningar
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: 4 km snabb promenad samt MammaMage-övningar 
Lördag: Styrka ben och rygg samt MammaMage-övningar 
Söndag: Vila

Tre pass blev det även denna vecka. Lite olika styrkeövningar och så en skön snabb prommis. Jag blev väldigt sugen på löpningen, men måste hålla mina hästar ett tag till. Men allt har känts bra så jag kör vidare, med fokus på styrkan.


Påskstyrka



Idag (igår) var det dags för hela familjen att entra Sats igen. Gladast var nog Alicia som tjatat om MiniSats och verkligen älskar att vara där. Jag hann med ett skönt pass för främst ben och rygg, de muskelgrupper jag känner är i störst behov av att byggas upp och stärkas. Det kändes bra och kroppen var med mig, skön känsla. Jag börjar redan känna träningsvärken smyga sig på.

Knäböj 4x10
Latsdrag 4x8
Rodd i dragmaskin 4x8
Lårcurl 3x10
Benspark 3x10
Rygglyft 3x10
MammaMage-övningar


Poddpromenad


Vi hade planer att gå iväg och träna hela familjen, men vi blåste av det och stannade inne och lekte. Medan familjen var hemma smet jag ut på en snabb och svettig promenad. Jag la in några trappintervaller och lätt löpning i någon backe för att känna känslan. Och mitt lilla pass kändes fantastiskt bra. Det slutade med 4 kilometer och 43 minuter. Dessutom testade jag att ha en podd i öronen såhär tusen år efter alla andra. Och det gjorde helt klart promenaden lite roligare. Jag hoppas på fler tillfällen denna påskhelg då vi är lediga tillsammans ett par dagar.


Skärtorsdag


Imorse åkte vi hem till mormor och morfar med ett påskägg och stannade på frukost. Sedan fick vi njuta av vårsolen innan vi gick in och åt lunch och tog en lunchnap. Idag har jag gått runt i någon form av trötthetsdimma så till och med jag vilade en liten stund. Efter det fick vi besök av farmor och farfar och efter att de hjälpt mig hämta ett paket gick jag och barnen ut en sväng och handlade. Nu är jag så trött att ögonen går i kors, så jag lär gå och lägga mig när hockeyn är slut.


Myslunch


Idag har jag och den här lille korven hängt i Sickla, köpt nya skor till storasyster och lunchat med kollegorna. Vi blev bortskämda med god lunch och jättefina presenter och tiden gick på tok för snabbt. Lillgossen sov sig dock igenom det mesta av tiden, precis som han brukar på dagtid.


Veckans träning vecka elva

Måndag: Cykel 50 min, MammaMage-övningar 
Tisdag: Vila
Onsdag: Helkroppsstyrka i gymmet, MammaMage-övningar 
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Helkroppsstyrka i gymmet, MammaMage-övningar
Söndag: Vila


Årets första riktiga träningsvecka och också den första efter förlossningen. Jag har fått in både kondition, styrka och rehab för MammaMagen. Och hela tre pass på gymmet! Det har känts superbra i kroppen och knoppen så jag fortsätter på ungefär samma sätt tills jag kommit längre med rehabövningarna och vågar mig på lättare löpning och övningar som kräver magstöd och en stark core.


Måndagsträning

Idag drog jag och barnen till Sats, kanske mest för att Alicia så gärna ville till MiniSats. Och såklart för att jag ville träna. Men jag var så galet trött i morse så det tog ett tag att vakna. Men väl på gymmet är det ju bara att köra. Jag valde få övningar som aktiverar stora muskler och körde fler set istället. Så det blev fokus ben och rygg idag. Det gick bra och MiniSats gick bra. Men på vägen hem var jag hungrig så pajresterna smakade nedrans bra när vi kom hem.

Knäböj 6x10 
Raka marklyft 6x10
Rodd i dragmaskin 4x10
MammaMage-övningar



Söndag


Igår fick vi finbesök både en och två gånger. Fikadejt på förmiddagen och middagsgäster på kvällen. Vi slängde ihop två köttfärspajer och hade en mysig kväll med massa barnbus. Idag har vi tagit det lugnt, bokat en resa till Gran Canaria i sommar, slappat i soffan och åkt hem till mormor och morfar och fikat. Nu är denna helg över och vi är laddade för nästa vecka, påskvecka och allt.


Lördagsstyrka



Idag var det träningsdags igen. Jag ville köra helkroppsstyrka idag igen och la upp passet med fokus på supersets för att försöka effektivisera och spara lite tid. Hela familjen var med och tränade idag. Jag fick ett amningsbreak mitt i, men jag kunde ta upp träningen och fortsätta efter det. Det kändes riktigt bra i kroppen idag också och så länge ingen övning känns konstig kör jag på. Grymt! 

Knäböj 3x10//Höftlyft utan vikt 3x10
Marklyft 2x10//Rodddrag med skivstång 2x10
Axellyft åt sidan 3x10//Axellyft framåt 3x10
Stående hammercurl 3x10//Dips mot bänk 3x10
Latsdrag 3x7
Rygglyft med händerna bakåt 2x10
MammaMage-övningar


Broccoli- och blomkålsgratäng



Jag har hittat min broccoligratäng! Det var visst blomkål jag saknade. Och bechamelsås. Efter diverse inspirationsgooglande gjorde jag enligt nedan.

Ingredienser
1 blomkålshuvud
700 gram frysta broccolibuketter
100 g smör
6 msk vetemjöl
8-9 dl mjölk
Ca 10 skivor ost
Salt
Peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj och skär upp blomkålen. Koka den och broccolin mjuka i lättsaltat vatten i några minuter och lägg dem i en ugnssäker form.
4. Smält smöret, rör ner mjölet, tillsätt mjölken och osten. Krydda och häll såsen över grönsakerna.
5. Ställ in formen i ugnen i cirka tio minuter. Klart!


Veckans träning vecka ett till tio

Träningen i början av året bestod mest av pulkaintervaller, snömoddsdragning av vagn till förskolan och diverse små promenader. Ingen ordentlig träning med andra ord. Men det var ju inte så konstigt med tanke på min stora lilla kalaskula. Men nu har träningsresan börjat igen.





Dagens träning


Håll i hatten. Idag var jag på gymmet igen. Och så var det dags för Melvins premiärvistelse på MiniSats. Och det gick över förväntan. Han fick mat när vi kom dit och sov sedan under hela mitt träningspass. Och jag körde styrka för första gången sedan förlossningen. Det behöver kroppen verkligen efter diverse konstiga amningspositioner och annorlunda sittställningar med bebis. Jag körde igenom kroppen med övningar som inte belastar magen och dess muskler så mycket och det kändes så nedrans bra! Jag körde följande övningar. 

Knäböj 3x10
Höftlyft utan vikt 3x10
Marklyft med rodd 2x10
Axellyft åt sidan 3x10
Bicepscurl med hantel 3x10
Tricepspress med hantel bakom huvudet 3x10
Rygglyft med händerna bakåt 3x10
MammaMage-övningar 



Tisdag

Jag har skön träningsvärk från igår, i mage, triceps och lite överallt. Förutom i benen, haha. Men jag har en skön känsla i kroppen. Jag hoppas kunna ta mig en sväng till gymmet imorgon också. Idag har jag bara legat hemma med huvudvärk, käkat sushi till middag och varit allmänt lat. Sambon har varit krasslig också så vi har spenderat dagen i soffan framför The Returned, en sjukt bra serie. Vi har plöjt hela säsongen idag, helt galet! Jag som har svårt att sitta still och se en hel film eller ett helt avsnitt av någon serie utan att börja pilla med något annat. Så, nu måste vi hitta en ny serie att följa. Men det får bli morgondagens i-landsproblem för nu ska jag sova och hoppas på en bra natt.



Första träningen efter förlossningen




Det är sju veckor sedan Melvin kom och jag har längtat till gymmet. Jag har dock inte velat gör något förhastat och kört lite promenader och MammaMage-övningar. Eller ja, i ärlighetens namn har jag mest hängt i soffan med diverse sjukdomar, VAB och så vidare. Men idag var det dags. Jag gick till Sats, lånade cykelsalen, satte på min senaste cykelskiva och brände av 50 minuter. Först var det ren eufori! Sedan blev det riktigt jobbigt och efteråt var jag så nöjd! Det kändes bra och kroppen verkade mer än redo. Efteråt körde jag några MammaMage-övningar och nu är jag hemma och käkar lunch. Det var länge sedan jag var så hungrig och mat smakade så bra. Heja!


Mello 2016

Idag har det verkligen varit vår. Vi var ute på en promenad och handlade lite och gissa om det var härligt ute! Idag har vi annars kikat på åttondelsfinalen i SHL, umgåtts med vänner, blivit riktigt bortskämda med presenter och käkat hemmagjord pizza. Medan karlarna drog ut i natten kikade vi andra på Mellon och jag höll nog en tumme för Oscar Zia eller Lisa Ajax. Men Frans vann och det verkar ju typ alla vara överens om, så jag får vika mig där. Haha. 

Lite häng i gymmet på lördagsförmiddagen 


Vår i luften


Idag fick jag och lilleman en lugn och skön start på morgonen med frukost framför Nyhetsmorgon. Efter att vi gjort oss i ordning gick vi till BVC för att väga, mäta och träffa läkaren. Och allt såg bra ut. Sedan handlade vi lite och jag sprang förbi H&M och hittade en svart stilren jacka. Den kommer passa perfa nu innan kroppen hittat tillbaka sig själv igen. Sedan promenerade vi hem i vårsolen. Helt underbart! Vinterjackan fick till och med åka av en liten stund. Magi. 


Promenad


Jag skulle behöva röra på mig en smula mer än jag gör. Det här med vab har gjort att jag knappt kommit ut alls. Och jag skulle verkligen behöva träna upp min styrka igen. Jag behöver endorfinerna. Jag behöver jobba med kroppen. Jag saknar det. Jag känner inte riktigt igen kroppen som har lite värk i ryggen när jag drar dubbelvagnen i backar eller när jag sitter i konstiga ställningar och ammar. En värk jag inte alls känner igen eller tycker är särskilt rolig. Idag fick jag i alla fall till en femtiominuters promenad med mamma. I solen. Och det gjorde gott minsann. Imorgon kanske jag dammar av lite vikter här hemma. Jag tänker att axlar och rygg behöver sig en lätt liten omgång.


En ny variant av paj


Eftersom jag fick nya pajformar från Le Creuset i födelsedagspresent var jag ju tvungen att göra paj. Och eftersom jag älskar paj var det inget som helst problem. Jag gjorde en superlätt variant med köttfärs och fetaost som blev riktigt god.

Ingredienser
Pajdeg
125 gram smör
3 dl mjöl
2 msk vatten

Fyllning
1 rödlök
500 gram köttfärs
150 gram fetaost
Salt
Peppar
2 dl mjölk
2 ägg

Gör så här
1. Blanda ihop pajdegen och lägg den i kylen en stund. Sätt ugnen på 225 grader och klä sedan en pajform och förgrädda skalet i tio minuter.
2. Hacka löken och stek den och köttfärsen i olja. Tillsätt kryddor.
3. Skär fetaosten i små tärningar och häll i.
4. Fyll pajskalet med fyllningen.
5. Blanda mjölk och ägg och salta och peppra och tillsätt äggstanningen i pajskalet.
6. Grädda i ugnen cirka 25 minuter. Klart!


Tisdag

Efter förra veckans vab började denna vecka friskt. Tills i natt då lillebror varit täppt i näsan och sovit riktigt illa. Så idag tar vi en dag hemma (igen!) och försöker kurera oss. Kanske att vi lyckas komma ut på en promenad i morgon så vi får röra lite på oss. Vi får väl se.



LV

Jag har tydligen skött mig väldigt bra för av sambon fick jag denna skönhet i födelsedagspresent. Jag fick den i en ny färgkombination som de precis fått in. En weekendbag var just vad som saknades i min väskgarderob. Nu saknas bara själva weekend-resan.

Louis Vuitton 



Lördag

I veckan har vi ägnat oss åt VAB vilket betyder att jag mest hållit mig inomhus. Och tillslut blir man lite knäpp av att inte komma ut och att umgås med en dotter som är rastlös och klättrar på väggarna. Nu är vi tack och lov friska hela högen och senare idag vankas det treårskalas. Nu sitter vi i soffan och myser framför Nyhetsmorgon innan vi tar tag i denna dag. 



1 mars

Idag startade jag morgonen med en svettig promenad hem till päronen. Där blev det mat till lilleman och bus med tösamaja varvat med säkerhetskopiering av telefon samt kaffebreak. 

Från gofika igår till fika utan socker idag. Jag har inte varit så sugen på mat på senaste tiden och tror att socker och andra tomma kalorier har haft med det att göra. Därför ransonerar jag det väldigt höga sockerintaget en smula och ser om det hjälper. Jag är emot förbud, men tänker att min kropp nog blir glad av lite mindre förstörelse och lite mer vanlig mat. Utan att överdriva. 



RSS 2.0