Inredning, tippen och seg styrka

Söndag igen. Idag har jag och pappa flängt runt. Först köpte jag en matta och två skåp/skänkar/vitrinskåp till vardagsrummet. Det kommer bli himla bra när det är klart. Sedan hämtade vi massa bråte (läs: bäddsoffa, liggdel till vagn, badrumshylla, klädhäst, lampor, elektronikprytlar osv) och åkte till tippen med detta. Oj så skönt att rensa ur alltså! Att sedan landa hemma en stund och fylla på energin var skönt. Sedan gick vi hela familjen till Sats för att träna. Jag körde ben- och ryggstyrka och idag var det riktigt tungt! Men väldigt skönt efteråt.

Superset Knäböj 5x5 // Utfall 5x7
Superset Marklyft 5x5 // Enarmsrodd med KB 5x7
Latsdrag 2x5


Dagens träning

Idag gick jag och stortjejen till Sats för att göra av med lite energi. Jag körde bröst och triceps och börjar minsann känna av det lite nu. Skönt. Efter det träffade jag två vänner och vi tittade på bröllopsbilder från en av tjejerna bröllop förra året och en video från talet vi höll. Åh. Så underbart att få uppleva det igen! Efter att vi suttit och pratat så tiden flög var det dags att åka hem till familjen där det blev lördagsmys för hela slanten. Mycket choklad och massa glass. Nu är det sovdags för att vara pigg och alert för att inta tippen imorgon och bli av med diverse bråte.

Bilden är gammal, men känslan är densamma


Fredag

När jag lämnat Alicia på förskolan i morse åkte jag hem till mina föräldrar och lämnade Melvin. Sedan åkte jag in till stan för att spana in Mateus utförsäljning och jag kom hem med några fina saker. Det blev muggar, en gräddkanna och ett stort fat. Jag hade två utförsäljningar till jag gärna hade gått på men jag var slut och hungrig efter en så jag åkte tillbaka hem till föräldrarna och åt lunch. Sedan har jag pillat lite med kort jag framkallat och efter det åkte jag och hämtade Alicia.

Min lilla kille som nu är nio månader. Hjälp!


Energikick

Jag är en endorfinfylld en som vandrar hem från min cykelklass. Jag verkligen älskar det jag gör, älskar att se andra svettas och ha kul. Samtidigt. Åh. Idag var bara en SÅDAN dag. Allt var i symbios. Deltagare, musik, tempo, timing och så vidare. Nu ska jag hem till barn, mat och dusch. Hur härligt som helst!


Torsdag

Igår gick vi en skön promenad på landet innan vi lämnade det för denna säsong. Alicia och morfar cyklade och vi andra gick. Det var kallt, men skönt ändå. När vi landat hemma var det bara att packa upp, börja med middag och ladda tvättmaskinen haha. Idag började jag rensa bland alla barnkläder när jag kom hem efter lämning. Jag sparar bara de finaste/mest minnesvärda plaggen och tänker sälja eller skänka resten. Lite skönt för sinnet en torsdag som denna. Ikväll ska sambon på hockey och jag ska instruera min cykel så svärisarna kommer och är med barnen under tiden.


Regnintervaller

Idag har vi suttit inne hela dagen. Mysigt förvisso, men tillslut blir man lite trött i skallen om man inte får lite frisk luft. På eftermiddagen stack jag ut och löpte några backintervaller och efter det kändes huvudet lite klarare. Och kroppen lite piggare och gladare.

1 km uppvärmning
10x cirka 100 meter backe, gång/småjogg ner
1,5 km jogg/nedvarvning
Totalt 5 kilometer, 39.17

Benen var riktigt tunga efter det och det var skönt att landa hemma, grilla, äta äppelpaj och bara vara.

En kotte - en intervall


Veckans träning vecka 42

Måndag: Löpning 5 km
Tisdag: Styrka ben och rygg
Onsdag: Intervaller 10x200 meter
Torsdag: Instruera cykel 45
Fredag: Vila
Lördag: Easy yoga 45
Söndag: Vila

Fem träningspass av varierande karaktär känns superbra. Styrka, löpning, yoga och egen klass. En jättehärlig kombo jag hoppas hålla fast vid. Och intervallerna, det var ett tag sedan. Härligt!


Löpning

Idag har vi mestadels varit inne allihop. På eftermiddagen tog jag en löprunda och mötte en brandbil och två andra bilar med blåljus på vägen. När jag var på väg tillbaka såg jag att de stannat och när jag sprang förbi frågade jag vad som hänt. Då höll de på att släcka en gräsbrand..i regnet. Lite märkligt. Löpningen kändes i alla fall helt okej, men visst gick pulsen upp något när man mötte blåljusbilar mitt i skogen. Fem kilometer löptes på 31.40. Nu är jag sugen på mer löpning så jag hoppas få till ytterligare ett pass imorgon eller på onsdag. Eller båda dagarna.


Sista vändan

Idag åkte vi ut till landet den sista vändan för detta år. Det är lite trist, men ser man till vädret känns det helt okej. Idag har vi mest varit inne och pysslat och värmt upp huset. Imorgon ska jag försöka komma ut på en löprunda mellan regndropparna.

Myspys en kväll i veckan


Easy yoga

Det blev ingen styrketräning idag som tänkt, utan istället körde jag en Easy yoga medan jag väntade på tvättmaskinen samtidigt som sambo och storbarn handlade och Melvin sov. Ett riktigt bra beslut känner jag såhär i efterhand. Jag blev skönt uppmjukad och varm i musklerna. Dessutom kände jag att jag klarade rörelserna mycket bättre än första gången. Skön känsla.


Veckans träning vecka 41

Måndag: Löpning 5 km
Tisdag: Styrka ben
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera Cykel 45
Fredag: Vila
Lördag: Styrka bröst och triceps
Söndag: Vila

Två styrkepass, löpning och instruerande. Fyra pass. Det enda som saknades denna vecka var ett yogapass av något slag. Men ändå, fyra pass. Nu är vi på väg!


Torsdag och fredag

Igår tog jag och lilleman en promenad efter lämning. När vi kom hem myste vi lite fram till lunch. Sedan sov han sin långkörare så jag hann göra undan lite. Idag tog vi också en promenad efter lämning när vi gick hem till våra kompisar och myste halva dagen. Alltså det är så fint ute nu! Sedan gick jag förbi mina föräldrar, drack en kopp kaffe och pratade lite innan jag tog bussen hem för att plocka ur tvättmaskinen innan hämtning. Nu sover båda barnen, jag har renbäddat sängarna, dammsugit, duschat och nu är det hockey och Idol i soffan. Skönt.


Cykel

Idag drog vi hela familjen till Sats när jag skulle instruera min torsdagscykel. Barnen fick mysa på MiniSats och sambon joinade mig på cykeln. Idag var det många som letade sig in på klassen vilket ger sådan energi! Jag kände mig lite sliten i benen efter tisdagens benpass och gårdagens intervaller men det släppte en bit in i passet och sedan kändes det bara bra! När vi kom hem la vi barnen och sedan käkade vi risgrynsgröt till middag, så gott!


Intervaller

Intervaller - det var länge sedan! Idag gick jag till gymmet för intervaller på löpbandet trots min träningsvärk från gårdagens benpass. Och det var galet jobbigt. Och efter den nionde intervallen ropade MiniSats. Så jag kutade på för att inte missa den sista och sedan fick jag hoppa av och köra ett blöjbyte. Efter det sprang jag en kilometer till och var sedan jättenöjd. Skönt!

Uppvärmning 1 km (10,1 km/h)
Intervaller 10x200 meter (15,1 km/h) med 100 meters gåvila (4,1-6,1 km/h) emellan.
Blöjbyte
Löpning 1 km (10,3 km/h)
Totalt omkring 4,9 km på 30 min


Tisdagsstyrka

Om man bara börjar veckan med träning är mycket vunnet. Idag blev det benstyrka efter lämning av storbarn på förskolan. Det blev inte lika direkt träningsvärk som förra veckan, men jag hade en skönt mör känsla i benen efteråt. Jag la in några armhävningar på slutet eftersom jag blev så besviken på min armhävningsstyrka i helgen. Nu ska jag banne mig få till armhävningarna till jul, och då måste man ju träna på dem också.

Superset Knäböj 5x5 // Utfall 5x7
Superset Marklyft 5x5 // Raka marklyft med kettlebell 5x7
Lårcurl 3x10
Benspark 3x10
Armhävningar mot trälåda i knähöjd, 3x5


Löpning

Nu börjar det bli mörkt tidigt på kvällarna. Jag försökte skynda på sambon hem efter jobbet så jag kunde ta en löptur. Och det var precis att jag hann innan det blev lite för mörkt. Det var en skön runda, inte lika härlig som förra måndagen, men ändå mer än okej. Höstlöpning är ju hur härligt som helst. Bortsett från mörkret är det krispig luft, fina färger och (oftast) skön temperatur. Fem kilometer och 32.04 blev dagens resultat.


Söndag

I morse (okej, typ mitt på dagen) gick vi ut på en prommis och kikade där vårt hus ska byggas. Det har verkligen hänt grejer i området sedan vi var där sist, så spännande! Alicia cyklade och gick nästan fem kilometer så när vi skulle hem tog vi bussen. Efter det har vi mest tagit det lugnt. Nu är sambo och storbarn iväg och handlar ingredienser till hemgjord pizza så det blir dagens söndagsmiddag.

Det gick så fort att allt blev suddigt

Vårt blivande hem

I väntan på bussen hem


Bröststyrka

Idag drog vi iväg till Sats hela familjen. För mig blev det styrka för bröst och triceps. Och det känns redan vill jag lova.

Bänkpress 5x5
Hantelpress 4x7
Flyes 4x7
Armhävningar mot hög bänk 3x5
Pulldown i cc 3x7
Dips 3x7

Jag har ju inte kört bröststyrka på sisådär två månader (whaat?!) men det kändes ändå inte övermäktigt. Jag blev dock besviken när jag gjorde armhävningarna. Jag orkade inte göra en enda strikt armhävning MOT EN HÖG BÄNK. För lite mer än ett år sedan var ju inte ett antal armhävningar på tå något problem. Oh jösses, jag måste jobba på mina armhävningar. Det får bli ett av mina mål


Veckans träning vecka 40

Måndag: Vila
Tisdag: Löpning 5 km
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera cykel 45
Fredag: Easy yoga 45
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Tre träningspass varav ett yogapass är inte fy skam. Det var ju det här med styrketräningen då.. Men att jag har yoga som resultat även denna vecka väger upp. Lite i alla fall.


Fredag, huvudvärk och en krasslig spis

Nej men jag hade huvudvärk när jag var uppe med lilleman i natt. Och sedan ville det inte släppa till morgonen och sedan eskalerade det. Alltså jag blir så trött. Jag fick mig i alla fall en morgonpromenad längs vattnet, mötte upp en vän för en kaffe i centrum och hann laga tusen portioner spaghetti och köttfärssås till Melvin. Och så var jag effektiv till tusen och skulle ha maten klar tidigt eftersom mitt huvud dunkade som bara den. Men då får vi inte spisen att funka. I instruktionsboken stod det att det var elfel och att man skulle dra ur strömmen. Vårt största problem var då var man hittar kontakten när man har induktionshäll och inbyggnadsugn. Jag lyste med ficklampa bakom ugnen och härjade innan jag ringde felanmälan. Kö i typ 20 minuter. När vi kommer fram får vi ju höra att man ju kan stänga av elen till spisen i proppskåpet också. Jaha, nähä, ojdå, haha. Två ärthjärnor och en spis med fel. #fail. Men sedan funkade det prima och det blev mat, fast en timma senare. Gratängen i ugnen hann ju bli mer än klar i alla fall. Haha. Nu är vi så glada att det är fredag och om huvudet är bra vill jag träna imorgon.

Vantar och höstkappa på


Woho

Jag har haft en superhärlig dag med en vän och hennes lilla tvåmånaders tjej. Vi har pratat i ett och skulle behövt några dagar till för att prata om allt. Vi gick och köpte sushi till lunch som vi tog med oss hem och pratade lite till. Sedan var det hämtning av storbarn på föris. Efter det kom mamma och pappa och passade barnen så jag kunde köra min torsdagscykel på Sats Farsta. Och det gav ju energi som vanligt och jag är liksom en ny människa när jag går därifrån. En bättre version av mig själv, haha. Jag älskar det jag gör, helt klart. Nu ska jag gå hem, äta middag och avlösa mina föräldrar.


Onsdag

Idag har jag fått så mycket gjort att jag har fått lite space i själen. Så skön känsla! Skickat iväg de där mailen, bockat av de där sakerna, fixat och trixat. Snart kanske jag till och med kan börja vara mammaLEDIG. Imorgon får vi besök och det ser jag fram emot. En vän och före detta granne kommer över med sin lilla. Det ska bli så mysigt! Men nu är jag trött med lättare huvudvärk så det är dags att sova. Haha, på tal om värk. Träningsvärken från igår är brutal. Att sätta sig på toa är en utmaning och att sätta sig på golvet och leka med barnen är snudd på omöjligt. Men oj så skönt det är ändå.


Styrka

Idag gick jag till gymmet efter lämning. Ingen förkylning, ingen vistelse på landet, ingen trötthet, INGET kom emellan idag. Eller ja, det blev ett blöjbyte på MiniSats precis efter mitt sista set enarmsrodd. Men det kan jag leva med.

Superset knäböj 5x5 // utfall 5x7 med kettlebell (sista utan vikt)
Superset marklyft 5x5 // enarmsrodd mot bänk med kettlebell 5x7
Latsdrag 4x5

Om vi säger såhär. Efter de två första superseten hade jag redan träningsvärk i rumpan. Vi får se hur det känns imorgon. Och i övermorgon. Men det var så sjukt skönt att vara tillbaka i gymmet. Äntligen!


Höstlöpning

Idag har jag och barnen hängt med våra bästisar och haft en superskön dag. Mammorna har pratat av sig och druckit kaffe och barnen har röjt och haft kul. Win win. Det var tack vare min vän som jag kom ut på en löprunda efter att sambon kommit hem. Jag älskar att starta veckan med träning, det sätter liksom ribban för resten av den. Men idag har jag varit trött och seg och jag hade inte kommit iväg om hon inte peppat mig med att jag BEHÖVER det. Och vilken tur! Jag hade den skönaste löpturen på länge. Inte tidsmässigt kanske, men kroppsmässigt. Benen kändes pigga, andningen var aldrig särskilt ansträngd och allt bara kändes bra. Vädret var bra, höstlöven var fina och jag njöt nästan hela tiden. Fem kilometer och 31.27 blev resultatet och det är ju ändå bättre än de senaste vändorna på landet. Veckan kunde inte startat bättre och nu hoppas jag få till veckans andra pass imorgon. Godnatt!


Veckans träning vecka 39

Måndag: Löpning 5 km
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning 5 km
Torsdag: Instruera cykel 45
Fredag: Yoga for athletes
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Fyra träningspass varav ett yogapass får ju fem tummar upp. Får jag bara till något styrkepass också så är jag hemma i den vanan jag vill ha.


Underbara barn

Jag gick och la mig alldeles för sent igår. Och vaknade - surprise - med huvudvärk! Dock inte så farligt, men jag var trött. Vi hade bestämt oss för Underbara barn-mässan men började vela lite. Tur att vi tog förnuftet till fånga, för hela familjen. Alicia blev glad som fick ballonger och fick pyssla. Jag var väldigt glad för Geggamoja- och Nova Star-kläderna och lite saker från Kids Concept till barnen. Och för upplevelsen. Det var inte så mycket folk där när vi kom vid halv tolv. Men sedan fylldes det på. Efter några timmar på mässan tog vi bussen till farmor och farfar för mat och mys. Nu är vi hemma, håller på att lägga barnen och ska sedan titta på femte säsongen av Homeland, som vi tydligen missat att den kommit ut?

Dagens fynd


Tusan också

Buhu. Jag hade huvudvärk igår som inte ville ge med sig. Och så vaknar jag i morse. Med huvudvärk!! Jag blir så trött. Visst har jag huvudvärk ofta. Men det värsta är att den sitter i i mist två dagar. Det gör att dagens träning går åt fanders. Tusan också, jag blir så trött. Nu ska sambo plus storbarn ut och cykla på gården och jag ska gå och vila en stund. Trots alvedon blir huvudvärken bara värre. Men senare idag hoppas jag vara på benen. Håll tummarna!


Yoga

Jag var så trött i morse efter lite för lite sömn. När jag lämnat Alicia gick jag hem och körde 45 minuter Easy Yoga på Sats Online Training. Idag kändes de flesta övningar (eller vad det nu kallas inom yoga?) bra och passet gick relativt lätt. Efter det slocknade jag i nästan en timme när lilleman valde att ta igen nattens ickesömn. Sedan har jag varit seg. Jag piggnade dock till en stund och passade på att fixa en massa saker på to do-listan. Skönt. Nu är jag riktigt trött så jag ska gå och sova bort min huvudvärk. Imorgon har jag och barnen en helt oplanerad dag medan sambon drar iväg på öl- och whiskeymässan på eftermiddagen.

Namaste. Bortse från sakerna i bakgrunden som ska slängas eller ges bort. Rensning ftw!


Cykel

I dag har jag hunnit med en sväng till stan på förmiddagen, utan barn dessutom. Ovant det där. Lunch blev det sedan hemma tillsammans med min glada lillgrabb. Sedan blev det småfix, hämtning på föris och matlagning innan päronen tog över stafettpinnen (det vill säga barnen), så jag kunde köra min cykelklass och sambon gå på hockey. Cykelklassen gick bra och jag fick en fin komplimang efteråt. Sådant kan göra så mycket! Summa kardemumma blev detta en bra torsdag. Imorgon är det fredag och den ska bli minst lika bra. Jag tänkte yoga, mysa, fixa och vara riktigt redo för helg!


Hemma igen

Idag tog vi vårt pick och pack och åkte hem från landet. Vi stannade och handlade och jag skulle bara ha nappar, smör, kryddor och en pipmugg. Det slutade med en full kundvagn och en proppad bil, haha. Det var skönt att landa hemma, packa upp och ladda för två vanliga dagar innan helgen. Jag och sambon avslutade dagen med kaffe och en serie och gick och la oss tidigt. Och vad händer? Jag kan inte somna. Fail på den.

Mina små sötnötter


Löpning

Nu har jag fått in lite rutin på landetlöpningen. Idag var det dags igen med samma runda som förra veckan. Idag kändes kroppen piggare och inte så svag. Idag var det istället andningen som var lite mer ansträngd. Men det är ju så det ska vara om jag ska få upp tempot och hitta tillbaka till flåset igen. Fem kilometer löptes på 32.38, så det gick lite snabbare än förra veckan. Det går ju åt rätt håll i alla fall.


Grill

Igår var vi ett gäng som käkade på Grill för att få lite kvalitetstid med vår vän innan hon åker tillbaka till USA. Det var sjukt trevligt och vi åt, pratade och skrattade tills de stängde. Väldigt härligt att avsluta veckan på det sättet. Idag har jag dock varit väldigt trött och inte gjort många knop. Jag och barnen har åkt till landet med mamma och pappa och nu tänkte jag gå och sova för att bland annat orka med en löptur imorgon.


Veckans träning vecka 38

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera cykel 45
Fredag: Vila
Lördag: Easy yoga 45 minuter
Söndag: Vila

Två pass blev det denna vecka. Ingen hit på styrkefronten, men jag testade i alla fall ett skönt yogapass. Alltid något!


Lördag

Idag har vi gjort allt och inget. Vi har varit och handlat, varit i parken, rengjort ugnen (äntligen haha), hängt i soffan, tvättat och fixat lite. Till middag blev det snabb ugnspannkaka med bacon. Efter att barnen somnat tittade vi på White collar, en serie vi började titta på här om dagen efter att vi gett upp Walking dead. Det var nog alles för idag. Nu är jag så trött att ögonen går i kors. Imorgon hoppas jag på träning och på kvällen ska jag och sambon ut och äta med vänner.

Vår lille tjuv som verkar ha världens längsta armar


RSS 2.0