Stress, press och lägenhetsförsäljning

Den senaste veckan har varit kantad av migrän, huvudvärk och så lite mer migrän. Fy tusan alltså. Så dåligt som jag mådde i söndags natt har jag inte mått..någonsin. Men idag släppte en tyngd från mina axlar. Vi har sålt lägenheten! Det känns så otroligt skönt. Vi kan flytta hem igen och vi kan plocka fram allt vi stuvat in i källaren också. Haha. Utöver detta har det varit hektiskt på jobbet och jag har jobbat mer än jag både ätit, tränat, sovit och träffat familjen. Och det funkar ju ett tag. Men nu ser jag fram emot en lugnare period där jag kan komma i fas igen. Dessutom toppar jag allt med inskolning på förskolan för barnen imorgon och ett nytt cykelpass när höstschemat på Sats drar igång för min del. Jag vet inte om jag är helt nöjd med musiken/upplägget (i vanlig ordning), men då får jag justera i efterhand. Mer om mitt långpass i fredags och helgen med familjen en annan dag. Nu ska jag sova och drömma om en lyckad lägenhetsförsäljning. Yes!


Dagens lunch när man och barn hälsade på och förgyllde min lunch


Yoga

I söndags innan jag mötte upp tjejerna fick jag till ett 45-minuters Yoga for athletes. Det var längesedan jag körde yoga och det är nog den bästa träningen i mitt liv just nu eftersom det är mycket på alla plan. Jag svettades rejält och kände av passet dagen efter. Så skönt. Idag är det styrka som står på schemat, men eftersom jag hade huvudvärk igår som tyvärr sitter kvar idag och jag har sovit som en kratta i natt är det kanske lite yoga som behövs. Vi får se. Happy torsdag i alla fall!Intervaller

I onsdags körde jag benstyrka. Och dagen efter körde jag intervaller. Med monsterträningsvärk. Det var lite stelt i början, men sedan är det ju sällan jobbigt att träna med träningsvärk. Passet gick bra och jag kände mig nöjd efteråt! Banne mig, nu ska jag snart vara uppe på 17 km/h. Om kroppen är med på det vill säga. Men det ska vi nog se till!Uppvärmning 2 km (10,6 km/h)
Intervaller 10x200 m (16,6 km/h)
Nedjogg 1 km (10,3 km/h)
Totalt 6 km, 34.19
Gång 6 minuter


Lunchträning

Lunchträning en helt vanlig onsdag. Ja förra onsdagen då. Det är så skönt att få in lite styrketräning. Det känns liksom rätt, för kropp och knopp. I höst blir det full fokus på styrketräningen, intervaller och precis det som faller mig in. Jag längtar lite.

Superset: Knäböj 5x5 // Utfall 5x7
Frontböj 5x5
Marklyft 5x5


Helgen

I lördags hängde vi i lägenheten hela dagen för lite piff inför visning. I söndags mötte jag upp två vänner för lunch och fika. Så himla trevligt. Efter det mötte jag upp familjen för att se Djurgården ta emot Halmstad. Efter en vinst i bagaget och en jättenöjd intresserad lilltjej åkte hon och jag till lägenheten och hämtade lite saker och far och son åkte hem till mina pärons hus där vi bor just nu. Sedan blev det glass och kaffe i soffan och uppladdning inför en intensiv jobbvecka.Veckans träning vecka 32

Måndag: Intervaller 10x200 meter, totalt 6 km

Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning totalt 6 km
Torsdag: Styrka ben och rygg
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Styrka bröst och triceps

Tänk, jag fick till två styrkepass. Det gjorde ju hela veckan. Dock blev det inget långpass denna vecka, men det blir lite omstuvning i träningen för jobb, fix i lyan och lite annat. 


Transportlöpning

I helgen blev det inget långpass eftersom jag kände något litet irriterande i halsen. Därför tog jag tillfället att transportlöpa hem i måndags istället. Jag sprang Stadshagen-Sköndal och sedan la jag till en liten runda till för att nå 15 kilometer. Men efter det var kroppen helt färdig. Den orkar liksom så långt, men inte längre. Det är höft/bäcken/baksida lår som bråkar lite. Och den där känslan jag tampats med hela våren och sommaren. Jag hoppas hoppas hoppas denna tunga, sega, jobbiga känsla släpper snart. 15 km löptes på 1.39,58.


Styrka bröst och triceps

Förra veckans andra styrkepass blev ett bröst- och tricepspass. Jobbigt, men så befriande. Jag har verkligen saknat styrketräningen. Jag har fortfarande träningsvärk idag, fyra dagar senare, haha!


Superset: Bänkpress 5x5 // Tricepspress bakom huvud m. viktplatta 5x7
Superset: Hantelpress 4x7 // Dips 4x10


Fix inför försäljning av lyan

Förra veckan rensade vi, åkte till tippen, fick lyan städad och designad. Puh. Vilken vecka. Men nu ska vi vara redo. Idag var de och fotade den och vi är redo för försäljning. Läskigt och lite overkligt. Vi ser fram emot när hela processen är över. Det är inte en dans på rosor att sälja sitt trygga hem. Men vi ser såklart fram emot nästa steg!

En gammal bild, men det mesta fick vara med i stylingen.


Styrketräning

Styrketräning. Ett bortglömt kapitel i mitt liv. Eller mer rätt: En bortprioriterad del av mitt liv. Men som jag känner är på tok för viktig, så jag måste försöka klämma in det. Och det har jag gjort denna vecka, två gånger! I torsdags blev det benstyrka som jag fortfarande känner av!


Superset: Knäböj 5x5 // Utfall 5x7
Marklyft 5x5
Superset: Axelpress 3x7 // Bicepscurl 3x7


Skara sommarland

Efter vårt besök i Ullared förrförra veckan drog vi vidare till Skara för två nätter på Skara stadshotell. Och såklart ett besök på Skara sommarland till barnens (och mannens!) stora glädje. Vi började med att hänga i poolen, men vi blev snabbt kalla så jag och barnen klädde på oss och mannen fick hänga kvar vid vattenattraktionerna. Medan Melvin sov åkte Alicia det hon kunde åka själv. Sedan blev det hamburgare till lunch och sedan åkte vi karuseller till regnet kom och det var dags att åka tillbaka till hotellet. En så bra dag!Onsdagslöp

Igår var mitt fokus att försöka hitta det snabba tempot igen. Löpningen går ju minst sagt inte i medvind denna sommar så nu switchar jag fokus till att komma ner i tid på kortare distanser. Jag vill hitta tillbaka till fem kilometer under 25 minuter. Jag började igår med att försöka komma under 26 minuter. Och det gick, men med två pauser. Man måste ju börja någonstans. Heja!Uppvärmning 1 km (10 km/h)
Löpning 3 km (11,6 km/h) + 1 km (11,7 km/h) + 1 km (12 km/h), totalt 5 km på 25.58 (med 1,5 minuters vila mellan)
Nedvarvningsgång ca sex minuter


Veckans träning vecka 31

Måndag: Vila

Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 8 km, gång 3 km
Söndag: Vila

Det blev semester på alla plan denna vecka. Det var inte alls planerat så, men vi hade ett späckat (men underbart!) schema så träningen fick faktiskt inte riktigt plats. Men det är helt ok. Veckan var mer än guld ändå!


Post semesterintervaller

I måndags var det dags för en sväng på löpbandet. Efter lördagens förfärligt tunga runda hade jag väl inga höga förhoppningar. Men ändå, man vill ju prestera. Och det gick väl okej. Men inte mer än så. Det är som att konditionen har fått sig en törn. Jag lyckades inte riktigt komma ner i puls ordentligt mellan intervallerna vilket gjorde att de blev jobbigare och flåsigare för varje intervall. Riktigt jobbigt. Men, jag ökade hastigheten något under intervallerna och närmar mig nu 17 km/h. Alltid något!


Uppvärmning 2 km (10,6 km/h)
Intervaller 10x200 m (16,6 km/h) med 100 meters gåvila (5,1 km/h) emellan
Nedjogg 1 km (10,3 km/h)
Totalt 6 km, 34.25


Ullared

Efter besöket på Astrid Lindgrens värld drog vi vidare för en natt i Ullared. Hotellet kändes väldigt nytt och fräscht och efter ankomst drog vi in på Gekås på eftermiddagen och handlade lite nödvändigheter. En riktigt mysig tripp. Och det bästa av allt: det fanns vattenmelon på frukostbuffén och det kan vara något av det bästa jag vet! Då var jag rejält laddad för en stund till inne på Gekås.Tungt, segt och ont

Skavsår, svårt att andas, tunga ben, håll, törstig.. Det kan sammanfatta dagens åtta kilometers löpning och tre kilometers gång. Kroppen svarade inte för fem öre och mot slutet fick jag dessutom ont i baksida lår och smärtan strålade ner i vaden. Jag som vill ha svar på allting analyserar såklart till förbannelse. Några orsaker kan vara att jag har styrketränat extremt dåligt denna vår och sommar. Jag har inte tränat över huvud taget på en vecka och två dagar (för att vara exakt), jag har kanske lagt på mig något semesterkilo som gör sig tillkänna. Min motivation är dessutom bortsprungen någonstans. Men det allra tråkigaste är känslan. Det är så tungt och benen svarar inte alls och den känslan har jag levt med i ett par månader nu. Och det har jag inget svar på. Och det är så ledsamt! Totalt sprang/gick jag elva kilometer på 1.18,56. Men nu är det bara att kravla sig upp, ta sig i kragen och ladda om för bröllop.Astrid Lindgrens värld

I söndags var vi på Astrid Lindgrens värld hela dagen. Vädret var helt perfekt och vi njöt av Pippi, glass och teatrar. Så himla bra dag! Dock började det ösregna lagom till den avslutande Bröderna Lejonhjärta- teatern och vi lyckades bli rejält blöta och nedkylda. Men vad gör det så här i efterhand?


Veckans träning vecka 30

Måndag: Vila

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Intervaller 12x200 m, totalt 7 km
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Sista rycket innan min heliga semestervecka. Det blev tre bra träningsdagar, men sedan blev det träningsvila deluxe.


Semester

I fredags gick jag hem från jobbet och hade laddat hela veckan. Det var dags för semester! I lördags tog vi bilen mot Vimmerby. När vi åkt ungefär 500 meter undrar Alicia när vi är framme. Ja, och så fortsatte det så. I typ 30 mil till. Haha, lillstrumpan. Tur att hon sov en liten bit av resan. Men till slut kom vi fram till ett urmysigt hostel i Lönneberga som låg jättefint vid vattnet. Och på kvällen körde vi

till en stor herrgård och åt middag.


12x200 meter med mycket svett

Det var en gång, sisådär förra eller förrförra veckan, som jag körde ett intervallpass. Jag ökade hastigheten till 16,5 km/h och trodde inte kroppen skulle palla alla tolv intervaller. Men, det gjorde den och jag var så nöjd efteråt!

Uppvärmning 2 km (10,6 km/h)
Intervaller 12x200 m (16,5 km/h) med 100 meters gåvila emellan (5,1 km/h)
Ståvila 2 minuter
Nedjogg 1,5 km (10,1 km/h)


Veckans träning vecka 29

Måndag: Ont i halsen

Tisdag: Förkyld
Onsdag: Förkyld
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Löpning 6 km
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 16 km

Veckan började med lite sjukdom som snabbt gick över så jag kunde instruera min Body pump. Och så blev det en tung sexkilometrare följt av en skönare och längre löptur.


RSS 2.0