Matig sallad

Fredag, äntligen. Fast tiden går så fort att veckorna mest består av måndag till fredag, måndag till fredag. Och så om igen. Om man inte vet vad man ska äta ikväll, kan man göra super-sallad deluxe. Jag har fått testa Zetas ekologiska 5 gryner genom Buzzador och jag kokade grynen och hade i min sallad tillsammans med spenat, gurka, tomat, majs, paprika och feta. Och så grillad kyckling till det. Vill man inte ha grynen i en sallad kan man ju använda dem istället för ris/pasta till diverse mat. Och eftersom vi är någon form av ris/pasta-familj är det ju kul att kunna variera. Dessa gryn till en fläskfilégryta tror jag skulle vara toppen! Nu ska jag jobba undan och sedan blir det fredagsmys. Vi får se om det blir lite fredagsfys också. Men efter en knagglig natt borde jag kanske spara det till imorgon. Vi får se.Styrka ben och rygg

Igår var jag och körde styrketräning efter jobbet! Wiho, så härligt! Jag fortsatte med pullupsen (eller chinsen, vad tusan) och har som mål att hitta tillbaka till mina tre pullups jag klarade innan graviditeten med Melvin. Jag är ju inte där på långa vägar, men om jag kämpar kan jag kanske klara det till hösten!

Pullups m gummiband 2x2, 3x1
Superset knäböj 5x5 // Utfall 5x7
Front squat 5x5
Marklyft 5x5

Och efter detta var jag helt slut och idag har jag minsann haft träningsvärk. Skönt!


Cykel

Igår var det såklart min tisdagscykel i vanlig ordning. Jag ska köra samma upplägg en vecka till och sedan är det dags för nytt och fräscht material. Jag ska bara hitta lite tid att sätta mig ner med det. Nu går jag strax in i en intensivare period på jobbet och jag lär behöva lägga mycket tid där. Men det löser sig. Jag hade med en barndomskompis/gammal granne på passet och vi stod och snicksnackade en stund efteråt. Kul!5k

I lördags var vi på våffelkalas hela familjen och i söndags träffade jag mina tjejer, lunchade och såg utställningen "Kungliga brudklänningar" på slottet. Således hade jag mycket energi till gårdagens löptur. Och ett par tunga ben på det. Det blev fem kilometers löpning som vanligt längs med Drevviken och tiden stannade på 28.33. Vädret var ju så fantastiskt så hade det inte varit för en trög kropp hade jag aldrig velat sluta springa. Veckans träning vecka elva

Måndag: Löpning 5 km

Tisdag: Sjuk
Onsdag: Sjuk
Torsdag: Sjuk
Fredag: Sjuk
Lördag: Styrketräning
Söndag: Långpromenad

Denna vecka lyckades jag bli sjuk och fick ställa in båda mina klasser på Sats. Mennförkylbibgen gav med sig efter några dagar tack och lov och sedan var jag på det igen. Skönt det! Och av veckans två träningspass var ett styrketräning. Härligt!


Fredagskväll

I fredags sov båda barnen hos mormor och morfar och jag och sambon fick en kväll för oss själva. Vi valde att käka middag på O'Leary's i Mall of Scandinavia och sedan se Life på bio. Alltså vi blev så sjukt mätta efter maten att vi inte ens orkade några cheddarpopcorn under bion. Besvikelsen i det, haha. Filmen var väl okej, med bra skådisar och påkostade scener. Men inte så mycket mer än så om man frågar mig. När vi kom hem skulle vi mysa i soffan med en serie men båda slocknade på två sekunder. När jag vaknade igår hade jag fått ihop tio timmars sömn, helt galet!


Morgonintervaller

I morse var jag på gymmet tidigt för att få till träning. Planen var 4x4-minutersintervaller. Sist jag körde det tyckte jag det var lite för 'lätt' så jag halverade vilan och ville försöka mig på snabbare tempo nästa gång. Nästa gång var idag och jag bestämde mig för hastighet 13 km/h. Och det blev jobbigare för varje intervall och jag fick tvinga med psyket på tåget. Och jag gjorde det, den känslan!


Löpning 5 min (10,3 km/h)
4x4-minutersintervaller (13 km/h) med två minuters gåvila emellan (1 min på 5 km/h, 1 min på 6 km/h)
Löpning 5 min (10,3 km/h)
Totalt 34 min och 5,93 km
Nedvarvningsgång 6 min


Body pump 101

Idag instruerade jag Body pump 101 för första gången. Och jag har varit så pepp på den och så blev det inte som förväntat. Det kändes som platt fall för mig som instruktör. Och jag vet inte riktigt varför. Jag tror mest det handlade om min prestation, att jag inte kom in i flowet och att coachningen inte blev som jag ville. Vi hoppas på en toppenkänsla efter nästa vecka istället. Men det var skönt att köra och jag känner mig redan lite mör i axlarna. Imorgon ska jag försöka ta mig upp och morgonträna så nu måste jag sussa illa kvickt!Härligt cykelpass

Igår hade jag en väldigt härlig stund på instruktörscykeln. Eftersom jag var sjuk förra veckan hade jag väl dubbel energi igår. Och en massa härliga deltagare att dela med mig energin till. Jag var en bättre version av mig själv efteråt. Tänk vad träning kan göra för kropp och knopp. Värsta dunderkuren!


Gårdagens intervaller

Alltså jag var så slut efter gårdagens intervaller. Totalslut. Jag körde mina tvåhundringar och hela passet var en kamp. Jag som trodde att Sats i Mall of Scandinavia hade mixtrat med löpbanden eftersom det alltid gått så lätt där. Nu vet jag att så inte är fallet!

Löpning 1 km (10,3 km/h)
Intervaller 10x200 meter (varannan 16,1 och varannan 15,1 km/h) med 100 meters gåvila emellan (5,1 km/h)
Löpning 1 km (10 km/h)
Totalt 5 km 29.54
Nedvarvningsgång ca 6 min

Min ambition var att köra alla tio intervallerna på 16,1 km/h men det var bara att revidera efter den första intervallen. Men så är det ibland. Det viktigaste för detta pass var att jag gjorde det. Med viljan kommer man långt!


Lördag och söndag

Igår drog jag och barnen till farmor och farfar en stund efter att Melvin och Alicia vaknat. Melvin sov sin nap och Alicia somnade på min mage när vi låg och läste bok. Vi stannade så länge att det blev läggdags för barnen när vi kom hem.


Idag har vi tagit en långpromenad och Alicia premiärcyklade i vårvädret. Väldigt mysigt. Vi gick till vårt kommande hus och checkade läget och så var det visning i ett av husen i området. Efter det tog vi bussen till centrum och åt lunch och när vi kom hem drack vi kaffe, lekte, städade och rensade ut lite saker i ett av våra rum. Sedan blev det några avsnitt Parneviks och popcorn när barnen somnat. Nu ska jag sova och ladda inför en ny vecka. Jobb, träning och lite annat däremellan. Det ser jag fram emot!

Hej huset. Vi längtar efter dig!

Kanske världens största panerade firre? Med extra allt.

Skriv inläggstext 


Pullups

Idag vaknade jag och kände mig inte det minsta förkyld! Då drog jag och familjen till Sats för träning och lek. Jag testade på pullups (eller chins, eller chin-ups? Jag körde i alla fall med suppinerat grepp, alltså handflatorna mot mig samt lite tätare grepp) med gummiband och klarade två stycken! Väldigt kul.


Pullups assisterade med gummiband 5x2
Armhävningar (på tå, äntligen!) 5x5
Axelpress 5x5
Bicepscurls 3x5

Det blev ett spretigt pass idag eftersom jag inte ville ta ut mig totalt efter förkylningen och för att jag ville testa pullups. Och det blev ju ett riktigt härligt pass. Och framsteg med både pullups och armhävningar, kul!


Veckans träning vecka tio

Måndag: Löpning 5 km 

Tisdag: Instruera Cykel 45 
Onsdag: Styrka ben 
Torsdag: Instruera Body pump 
Fredag: Vila 
Lördag: Instruera Body pump 
Söndag: Vila

Fem träningspass på en vecka! Det har nog inte hänt sedan..länge! Tre instruerade pass, löpning och (trumvirvel!) ett styrkepass!! Om jag känner mig nöjd med veckans prestationer? Svar: Ja.


Ute ur snordimman och ommöblering

Tyvärr fick jag vicka bort min älskade torsdags-Body pump igår. Jag var risig och snoret bara forsade. Fy tusan. Men nu tror jag banne mig det håller på att vända och imorgon ska jag försöka mig på lite träning. Om jag mår bra när jag vaknar vill säga.


Ikväll fick jag ett ryck och bad sambon att hjälpa mig möblera om. Vårt vardagsrum är jättestort, men jag kan inte bestämma mig för hur rummet kommer till sin rätt. Och till visningen vill man ju visa lyan från sin bästa sida. Så nu ska jag känna in detta, så får vi se. Kvar har vi en vägg som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Endast med tavlor/posters? Mysplats? Bokhylla? Ja, vi får se vad jag hittar på.


Sjukling

Hej från sjuksoffan! Gårdagens krasslighet har utvecklats till en rejäl förkylning. Jag fick till och med adoptera en toarulle idag för att näsan bara rann. Och nu är den röd och svider. Halsen gör ont, munnen känns svullen och jag är allmänt lite sänkt. Men det är ju inget som inte kan bli bättre imorgon. Men jag tror det blir svårt att instruera min Body pump imorgon. Buhu!


Måndagslöp

Igår sprang jag ut på en löprunda efter jobbet. Fem kilometer fick jag ihop på 28.42, vilket känns okej. Det var dock en minut långsammare än förra veckan och benen var tunga. Men det kan bero på dagsformen eller att jag hade något virus i kroppen. För i morse vaknade jag med halsont. Suck. Det känns som det har varit på gång i flera dagar, men inte blivit något. Jag fick ställa in min cykelklass och nu känner jag mig sänkt med snorig näsa, lock för öronen och halsont. Vi hoppas det känns bättre imorgon!Min söndag

Igår hängde vi på Ikea och Mio på förmiddagen. Jag skulle ha några ramar och prydnadsblommor på Ikea och sedan beställde vi en fotpall och köpte gardiner, pläd och lite annat smått och gott på Mio. Nu snurrar tankarna kring att piffa lyan inför visning och försäljning senare i år. Efter vår lilla shoppingtur åkte vi hem och åt lunch och tog igen oss i soffan. Sedan blev det broccoli- och blomkålsgratäng till middag och sedan Blacklist-maraton när barnen somnat. En mysig söndag med familjen.


Body pump

Igår instruerade jag en Body pump och det var så nedrans härligt på alla sätt. Jag var så peppad, fylld med energi, glad, hade grymma deltagare och allt däremellan. Och känslan efteråt var på topp. Det är sådana dagar man älskar sitt jobb! Att sedan ha sällskap hem med glada familjen, som alla hängt på Sats, och få besök av mormor och morfar för att sedan ha kompisar över, köpa pizza, överkonsumera snacks och se Robin Bengtsson vinna Mellon 2017. Ja alltså det blev en topplördag!


Burgare

I fredags var sambon och Melvin och hälsade på mig på jobbet och lunchade. Vi gick till Burger Bar i Mall of Scandinavia och åt en redig burgare, så gott! Och pommesen var typ de godaste jag någonsin ätit. En stark femma till dem!


Torsdags-Body pump

Igår körde jag min Body pump med en kropp som nästan var i chock av träningsvärken från mitt benpass i onsdags. Haha. Igår visste jag faktiskt inte alls hur jag skulle klara en Body pump, men kroppen är ju fantastisk och det gick prima att köra. Och klassen var dessutom fullsmockad med grymma deltagare, så kul! Idag har dock träningsvärken nått upp till en ny nivå. Men jag älskar det! Imorgon är det dags för en till Body pump, klockan tio på Sats i Farsta. Och jag är taggad!!


Cykel

Ja just det, jag körde ju en cykelklass i tisdags i vanlig ordning. En svettig 45-minutare med härliga deltagare. Och igår blev det min Body pump med träningsvärkig kropp. Men mer om den imorgon för nu ska här fredagsmysas med kaffe och choklad.


Styrketräning

Jag har inte kört styrka i Sverige sedan den 28 december, helt galet! Jag fick dock till två styrkepass på Dubairesan men det var ingen maxstyrka även om jag tog i rejält. Efter att vi 'firat' internationella kvinnodagen på jobbet igår med princess- och Budapestbakelse hade jag massa energi till gymmet. Tack och lov. Det var tungt, men himla skönt att äntligen ha tagit sig i kragen. Och idag, alltså haha, jag har sådan träningsvärk i ben och rygg. Och jag ska instruera en Body pump ikväll. Smart tänkt. Haha!

Superset knäböj 5x5 // Utfall med hantlar 4x7
Superset front squat 5x5 // Höftlyft med femkilosvikt
Marklyft 5x5


Veckans träning vecka nio

Måndag: Vila
Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Intervaller 10x200 m, totalt 5 km
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Intervaller 4x4 minuter
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Denna vecka började på skakiga ben efter magsjuka. Men sedan tog det fart och jag fick till fyra pass på raken. Sedan avslutades veckan med tre dagars huvudvärk. Men jag är nöjd med träningsveckan. Det som finns att önska är mer styrketräning. Det ska jag försöka få till!


Under 28!

Nu är det inte åldern jag talar om. Den tiden är över. Nej nu pratar jag om min löpning igår. Fem kilometer på 27.53 och det snabbaste jag sprungit sedan min storhetstid (hehe) typ 2014. Äntligen har det lossnat. Förmodligen är det mina intervaller som hjälpt mig på traven. Nästa mål blir att komma under 27 minuter. Och så vidare. Heja! Vad ska man säga om löpningen då? Nya skor som kändes aningen klumpiga. Men jag är van att ha skon tight om foten och dessutom har fötterna växt minst en storlek efter att Melvin kom. Men det blir nog bra. Sedan var det kallt som tusan och blåste som attan. Men ändå. Under 28. Fint!


Löparskor

Säg hej till mina nya vapendragare, mina nya löparpjucks! Tanken är att dessa ska få vara med på många äventyr. I många mil. Bland annat halvmarathon i höst och vägen dit. Jag hoppas vi kommer trivas tillsammans. Idag invigde jag mina Asics faktiskt. Och nådde en liten milstolpe med löpningen. Men mer om det imorgon för nu ska jag sova efter att ha rensat bort kanske trettio flaskor nagellack. Skönt.


Phantom of the opera

Igår mötte jag mamma i stan och vi promenerade till Blå porten och åt lunch och pratade länge. Så länge att vi blev kaffesugna och tog en kaffe och kladdkaka med grädde. Eller ja, grädde med kladdkaka blir nog mer rätt, haha. Sedan gick vi till Cirkus och såg Fantomen på operan. Och jösses hallelujah, vilken röst Peter Jöback har! Efter en supermysig dag var det härligt att komma hem till barnaskaran igen.


Härlig lördag och huvudvärk

I fredags fick jag sådan galen huvudvärk. Och i lördags när jag vaknade satt det i. Puh. Men det blev bättre framåt dagen. Jag åkte och lämnade Alicia på sitt första kalas. Stora tjejen. Under tiden promenerade jag hem till mamma och pappa och käkade lunch. På eftermiddagen drog jag iväg, helt själv, till Löplabbet för att prova ut nya löparskor. Och jag gick därifrån med två par skor efter att ha provat typ femtio stycken och sprungit typ femtio vändor på bandet. Ett par mängdträningsskor från Asics och ett par snabba intervallskor från New Balance. Efter det blev det middag hos vänner och en sen kväll. Hade det inte varit för att jag fick ett migränanfall (igen!) hade jag nog gärna varit kvar än. Och hade det inte varit för att jag vaknade upp med dunkande huvud idag (igen!) hade jag invigt nya löparskorna. Med det fick vänta. Istället la jag mig och försökte sova bort smärtan. Nu känns det bättre. Sambon är och hämtar Alicia som sovit hos sin bästis och jag är på väg in till stan för att möta mamma.

Jag ska visa mina fina skor senare!


Intervaller på tid

Jag brukar köra korta intervaller på distans. Idag vände jag på steken och körde långa intervaller på tid. Omväxling förnöjer och är det något jag gör väldigt sällan så är det längre intervaller. Så det var dags och idag blev det fyraminutersintervaller.

Uppvärmning 5 min (10,3 km/h)
4x4 minuter (12 km/h) med en minuts gåvila emellan (5 km/h)
Löpning/nedvarvning 5 min (10,3 km/h)
Nedvarvningsgång sex minuter

Planen var 4x4-minutersintervaller med två minuters vila emellan. Jag tycker halva tiden av intervallen är bra att vila. Men det var inte så jobbigt under intervallen att jag behövde två minuter, så när jag efter en minut kände mig återhämtad körde jag på. Men till nästa gång blir det snabbare tempo och två minuters vila mellan.


Veckans träning vecka åtta

Måndag: Vila
Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila/sjuka
Lördag: Vila/sjuka
Söndag: Vila/sjuka

Denna vecka fick jag i alla fall till mina egna klasser. Sedan firade vi födelsedagar i helgen samtidigt som vi avlöste varandra i magsjuka. Hua! Men det viktigaste är att vi är på benen nu, men det var tråkigt att slösa en helg på detta!


Skakiga ben

Igår instruerade jag min Body pump med skakiga ben. Jag vet inte vad det är med mig och mina torsdagar, men jag känner mig så svag. Eller det har nog inte med torsdagar att göra, utan jag kanske är Body pump-svag helt enkelt. Men jag har aldrig känt så när jag instruerat tidigare. Jag måste helt enkelt vänja in kroppen med Body pump igen efter ett och ett halvt års bortavaro. Det kan ju vara det enkla svaret. Kul var det hur som helst och i alla fall inte lika jobbigt som för två veckor sedan. Alltid något!


Intervaller

Igår. Efter den här frukosten, med Leva-bröd från Pågen som jag testar via Buzzador, blev det lunchintervaller. Alltså det var så skönt, härligt och döjobbigt. Och efteråt var jag vara så tacksam att ha kört ett pass. Att jag eftersvettades floder när jag skulle tillbaka till kontoret förtäljer inte sagan..

Löpning 1 km (10,3 km/h)
Intervaller 10x200 meter (varannan 16,1 km/h och varannan 15,1 km/h) med 100 meters gåvila (5,1 km/h) emellan.
Löpning 1 km (10,3 km/h)
Totalt 5 km, 29.27
Nedvarvningsgång ca fem minuter

Jag känner att den sista kilometern löpning inte är lika jobbig som den varit tidigare och intervallerna flyter på bra. Jag ska försöka öka så jag åtminstone kör två snabbare intervaller på rad. Och sedan tre..och sedan alla lite snabbare! Jag längtar redan till nästa intervallpass.


Cykelklass

I tisdags blev det äntligen min cykelklass. Det var så skönt att ta så energin sprutade ut öronen. Svetten likaså. Det kändes som startskottet för min träningsvår. Den här våren ska bli den bästa på länge, det har jag bestämt!


RSS 2.0