Benstyrka

Förra söndagen blev det en sväng till gymmet för benstyrka. Jag är fast besluten om att öka muskelmassan i kroppen och prehabba inför ny löpsäsong. Jag vill bli stark! Följande benpass blev det.

Superset knäböj 5x5 // Utfall med hantlar 5x7
Frontböj 5x5 // Step-ups 5x7
Marklyft 5x5

Jag var helslut efter detta och insåg dessutom hur mycket jag älskar att hänga i gymmet och lyfta tungt. Eller ja, ha ett mål att lyfta tungt i alla fall.


Body pump förra veckan

Jättemånga härliga deltagare var det på Body pumpen förra veckan. Jag körde fem nya låtar från 103:an och resten från 102:an. Det är så kul med mina positiva deltagare som vågar ta i. Heja!Tjejkväll en tisdag och fredagsfeeling

I tisdags efter jobbet mötte jag upp vänner och så satte vi oss på Caliente och käkade tapas och snackade. Så himla mysigt och så värt det! Och maten? Aaah så gott! Det och flera andra sena kvällar (eller snarare tidiga morna) har dock medfört en rejäl trötthet. I morse vaknade jag dessutom med lätt feberkänsla och lite konstig i halsen, så dagens planerade intervallpass vågar jag mig inte på. Men som plåster på såren och som en klapp på axeln för bra jobb i sommar har jag beställt något nytt och fint. Spännande! Happy fredag!Veckans onsdagscykel

I onsdags fick jag till veckans första träningspass, mitt cykelpass. Och det var skönt att svettas, skönt att köra järnet och kul att hålla klass. 


Nu är jag redo för att sova efter en härlig helg med Bamsegympa, premiär för ett nytt fik, mys, träning och en härlig söndagspizza hos vänner. Imorgon är det måndag igen. Stortösen sover hos sin bästis ikväll och får vara ledig imorgon och lilleman är äntligen frisk så för honom blir det förskola igen. Nu säger vi tack och godnatt till denna fantastiska helg!


Äntligen fredag!

Puh. Efter några intensiva veckor ska det bli så skönt att ta helg. Utan att jobba dessutom. Vi ska bara mysa, gå på Bamsegympa, träffa vänner, äta, testa ett nytt fik och ja, bara vara. Och förhoppningsvis hinner jag få in lite skön träning också. Lilleman har varit hemma hela veckan med feber, men nu är han frisk och nästa vecka hoppas vi det förblir så. Idag drog jag förbi stan efter jobbet och kom hem med en ny weeekend bag från Louis Vuitton. Jag sålde min som jag fick förra året och köpte en ny likadan, fast i annan färg. Och det känns så mycket bättre! 
Veckans träning vecka 37

Måndag: Vila

Tisdag: Löpning 6 km
Onsdag: Instruera Cykel 45
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Mycket jobb får sammanfatta veckan. Därför kom träningen lite i skymundan. Men de pass jag fick till gav så mycket tillbaka!
Förra veckans Body pump

Jag var även glad att jag hade min Body pump förra veckan. Jag var nära på att försöka hitta vikarie och jobba istället. Men tur att det blev annat. Jag körde hela Body pump 102 för sista gången och var fylld av ny energi efteråt. Och vi var många som körde gärnet!


Förra veckans cykel

Förra veckan var jag glad att jag hade mina klasser, annars vete sjutton om jag hade kommit iväg och tränat. Det var så mycket jobb, så mycket vab och så mycket pyssel med att få ihop vardagen. Så tack cykeln, deltagarna och endorfinerna. Träning is the shit liksom!Höstlöpning

Förra veckan sprang jag en skön runda ute. Vädret var bra och känslan var bra. Det sistnämnda har varit lite ovanligt. Men det kan ju bero på att jag inte har något specifikt löpmål just nu och att all form av prestationskrav släpper. Och då funkar det. Det blev sex kilometer på 34.20. Inget världsomvälvande, men väldigt skönt för mig!


Veckans träning vecka 36

Måndag: Vila

Tisdag: Intervaller 10x200 m, totalt 6 km
Onsdag: Instruera Cykel 45
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: DN Stockholm halvmarathon
Söndag: Kvartalsutbildning Body pump 103

Fem pass denna vecka varav Halvmarathon på lördagen. En sådan besvikelse men också senare en nytändning. Nästa år, då! Annars en bra träningsvecka med fem pass.


Kvartalsutbildning

För en vecka sedan (!) var jag på kvartalsutbildningen av Body pump 103. Med lite sega ben och ont i höft och baksida lår från halvmaran pallrade jag mig dit. Och kroppen kändes faktiskt mycket bättre efteråt. Det var skönt att köra igenom kroppen och väcka den igen. Och i fredags släpptes musiken så på torsdag kan jag nog klämma in lite nya låtar. Men det har varit mycket den senaste veckan, det kan jag inte sticka under stolen med. VAB hela veckan och dessutom jobb varenda vaken sekund. Det har tagit på krafterna. Men imorgon hoppas vi på en dag med båda barnen på förskolan och en effektiv dag med jobb. Och idag blir det också jobb. Jag ska åka in till kontoret och bränna av en effektiv dag.Veckans träning vecka 35

Måndag: Vila

Tisdag: Vila
Onsdag: Instruera Cykel 45
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Tjejmilen 2017
Söndag: Vila

Mycket vila från träning och istället blev det fokus på inskolning med barnen på ny förskola och mycket jobb resterande tid.


Cykel med bra ljud

I onsdags var det cykedags igen. Och denna gången var ljudet med mig. Och vilken skillnad det blev. Mer energi, mer svett och extra allt! Så himla härligt! Det gör att jag ser fram emot morgondagens cykel. Och jag tror den behövs. Hemma kör vi vab, på jobbet är det fruktansvärt mycket just nu och jag bara längtar till om någon vecka när det förhoppningsvis lugnat ner sig lite med alla förskolebakterier och på jobbfronten. För det blir ett nedrans pusslande för att få ihop det. Men det går. Såklart! DN Stockholm halvmarathon 2017

Efter en jobbig natt med alldeles för lite sömn vaknade vi alla upp och jag laddade med en stor grötfrukost. Sedan lallade vi mest runt hemma innan det var dags för färd mot Gamla stan och startområdet vid slottet. Jag var nervös. När startskottet gick kände jag energin och känslan var bra, skön. Fram till 14 kilometer ungefär. Då började baksida lår klappa ihop. Och sedan andningen. Det kändes som att någon drog en snara runt halsen och tryckte till. Obehagligt. Sedan var det spring-gå fram till mål. Så tråkigt. Jag har kämpat och kämpat med löpningen. Men det har varit motstånd nästan från början. Så på så sätt var detta ingen överraskning. Snarare kändes det väldigt piggt och bra fram till tolv-tretton kilometer. Och hade detta varit min första halvmara hade det känts okej. Men nu ville jag ju så gärna slå min tid från 2014. Men klockan stannade istället på 2.19,15. Så jag blev besviken, ältade, ältade lite till, kände glöden komma och, vips, idag anmälde jag mig till nästa års upplaga. Banne mig!


Gröt med chiafrön, äppelmos, kanel och mjölk samt en macka.

Bästa hejaklacken!


Intervaller

I tisdags var det dags för mitt sista löppass innan halvmaran. Det blev mina tvåhundringar. Och jisses vad jobbiga de var. Jag hade svårt med andningen och det kändes som att något bromsade luften från att komma fram. Obehagligt. Men hela familjen har ju varit däckad i förkylning/feber hela veckan så om det skulle vara något på väg hade inte varit konstigt. Jag har dock laddat med coldzyme, C-vitaminbrus, Berocca och hoppats att jag skulle slippa.


Uppvärmning 2 km (10,6 km/h)
Intervaller 10x200 m (16,6 km/h) med 100 m gåvila 5,1 km/h och 4 km/h de tre sista)
Nedjogg 1 km (10-10,3 km/h)
Totalt 6 km, 35.55Uppladdning

Ömsom längtar jag. Ömsom har jag ångest. Jag tänker förstås på morgondagens halvmara. Jag har längtat, tills jag läste min loppgenomgång från 2014. Jag kommer ju bara ihåg lätta ben och en tid bättre än mina förväntningar. Och riktigt så var det kanske inte. Men jag tar med de positiva bitarna till imorgon.


Idag har jag hämtat min nummerlapp och samtidigt köpt ett par nya träningstights och en ny löpartröja. Och så har jag laddat. Med pasta, bulle, Singoalla och såklart en B&J's Cookie dough. Som inte alls smakade så bra som sist. Men laddat har jag gjort i alla fall! Nu ska jag sova och hoppas löpargudarna är med mig imorgon. Ladda!


Veckans träning vecka 34

Måndag: Vila

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Vila
Torsdag: Ont i huvudet
Fredag: Löpning ca 15 km
Lördag: Vila
Söndag: Migrän

En tuff vecka. Lite sömn och mycket på alla fronter. Då var jag ändå glad för de två pass jag faktiskt fick till. Positivt ska det vara!Tjejmilen 2017

Förra lördagen var det dags för Tjejmilen 2017. Med mamma såklart. Och jag hade ingen bra löpdag. Ja, som vanligt denna säsong. Det var tungt, jag fick håll, andningen var inte med mig.. Och jag var så slut när jag kom i mål att jag hade hoppats på en tid långt mycket bättre än milen på timmen. Men det positiva som tog över var glädjen när mamma korsade mållinjen. Sjukt nöjd var hon. Och sjukt stolt var jag! Min ständiga vapendragare i Tjejmilentider. Heja!

Jag sprang för övrigt 10,29 km på 1.00,42. 


BP

Som en första revansch på förra veckans cykelklass där ljudet var kasst. Så kändes min Body pump som jag varit ledig från i fem veckor. Dagen innan kom jag på att det kanske var idé att friska upp Body pump-minnet lite. Och klassen gick som smort och alla gjorde grymt ifrån sig. Lite av en drömklass faktiskt! Och det älskar jag. DEN känslan när allt bara klaffar. Ljud, coachning, deltagare. Allt. Hallelujah, haha.Cykel

Förra veckan började höstschemat på Sats och således min höstcykel som nu mer körs på onsdagar. Jag hade väldigt strul med ljudet vilket slukade energi. För det ÄR viktigt med bra ljud. Och sådant vill man bara ska funka! Men vi fick till ett cykelpass ändå, men känslan efteråt var sådär. Tur att jag fick revansch på dagens klass. Men det tar vi en annan dag för nu ska jag sova. Jag jobbar för att vara fullproppad med sömn till helgens halvmara. God natt!Transportlöpning

Förra veckan. Eller ja, nu blir det faktiskt förrförra veckan, sprang jag Stadshagen-Sköndal igen. Denna gång tror jag att det blev en lite längre runda men såklart krånglade min nya mobilhållare så Runkeeper stoppades. Jag som analyserar tider, hastigheter och annat blev såklart sjukt irriterad. Men jag joggade hem och det var jag väldigt nöjd med. Men kroppen är, som jag tjatat om tidigare, inte alls där jag vill ha den och det är så ledsamt. Som jag har kämpat med löpningen.

Runkeeper sa 12 km, 1.17,03. Men löpturen var minst 15 km.


Veckans träning vecka 33

Måndag: Transportlöpning 15 km

Tisdag: Vila
Onsdag: Styrka ben och rygg
Torsdag: Intervaller 10x200 m, totalt 6 km
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Yoga for athletes, 45 min


Veckorna rullar på och vi är redan några dagar in i september. Så här såg min träningsvecka ut..för några veckor sedan. En bra vecka med både löpning, styrka och yoga.


RSS 2.0