Flaten runt

Ända sedan jag sprang Flatenrundan senast (januari 2014) har jag saknat den. Den är så förfärligt jobbig. Backig och kuperad. Men så befriande underbart härlig. Efter min mentala dipp där fem och sju kilometer känts jobbiga kanske man inte ska ge sig på nio kilometers upp och ner-spring. Men jag ville testa. Så i söndags morse gjorde jag det. Och det kändes så bra, från början till slut, trots att det var innan frukost som jag vanligtvis tycker är så jobbigt. Vädret var perfekt och jag njöt i nästan varje steg. Visst fick jag rejäl mjölksyra efter backarna och ett tag tyckte jag att benen stumnade helt. Men det tog sig ändå. Jag sprang nio kilometer på 46.08. Underbart med tanke på den kuperade terrängen. Och lycka efteråt!

(null)


(null)


(null)

Löpning 5 och 7 km

I måndags (för två veckor sedan..hmm) var tanken att köra styrka efter femårskontroll med Alicia. Men MiniSats var stängt så vi åkte hem och så kutade jag ut en femkilometersrunda istället. Skönt när man bara gör det! Det gick bra, trots brutal värme och jag kom i mål på 26.59. Ganska exakt som förra gången.

(null)


På Kristi himmelsfärd jobbade började jag jobba i ottan. På lunchen blev det en sjukilometers runda. En jobbig sådan. Både mentalt och kroppsligt. Luftrören kändes som små igengrodda sugrör och jag kände av höften. Det var mentalt jobbigt eftersom fem kilometer känts tungt. Och nu skulle jag få till sju. Men det gick och tiden blev 40.58. Förvånansvärt bra med tanke på känslan.


(null)Löpning

Idag stack jag iväg på en runda innan det var dags att hämta kidsen på föris. Det var med tunga ben efter gårdagens dubbel jag stack iväg. Men jag gav mig tusan på att försöka hålla tempot uppe. Och med lite vilja kommer man långt! Kilometrarna löpte på och benen var tunga. Och ändå var jag hemma efter fem kilometer och 26.57. Så fantastiskt härligt! Tänk då vad jag borde kunna prestera med pigga utvilade ben. Yes!

(null)
Dubbeltorsdag

Kommer ni ihåg min måndagsdubbel på Sats Kista för ett par år sedan? Nu är det så igen, fast ny dag, nytt center och ny tid. Men ändå! På torsdagar kör jag Cykel 45 och Body pump på Sats Farsta. Och så blev det igår. Svettigt och fantastiskt efteråt! Med grymma deltagare kan det inte bli annat.

(null)

(null)
Fem kilometer

I tisdags blev det fem kilometers löp i perfekt väder. Jag krigade från första steg och lyckades få tiden 27.30. Jag blev så nöjd eftersom jag inte alls trodde jag skulle kunna komma i närheten av det. Och det betyder också att det finns mycket att hämta. Kan detta året bli det år där jag återtar löpformen från 2014? Så spännande! Träningen är på gång alltså!

(null)
Tisdagslöpning

Förra tisdagen blev det löpning, samma runda som tisdagen innan. Denna gång 4,35 km på 24.54. Det börjar bli något, men det är fortfarande lite utmanande med den distansen. Men det ska vi nog råda bot på. Idag blev det en femkilometare som jag gav mig tusan på skulle bli bra. Och jag är nöjd. Men mer om den en annan dag. Nu ör stortjejen på fotbollsskola och hag och lilleman hemma och fixar maten/tittar på Babblarna. Vädret är underbart så det blir nog mat ute när de kommer hem. Det är så härligt med en ledig dag mitt i veckan. Framförallt eftersom det försvann lite familjetid när jag var på fruhippa i helgen. Som för övrigt var galet kul!

(null)(null)
Middag efteråtRSS 2.0