Vecka 37

 
Denna vecka har vi rullat in i vecka 37 (36+0). Nu är det nästan nedräkning på riktigt. Jag mår fortfarande förvånansvärt bra och har inga problem att springa iväg till tunnelbanan eller sova halvt på mage. Jag är pigg och vore det inte för alla sparkar skulle jag nog kunna tro att jag inte är gravid mellan varven. Men när jag sedan går förbi en spegel ser jag att så inte är fallet, haha! Kroppen har expanderat överallt och det är ett under att det inte känns tungt. Men jag klagar inte.

 

God fortsättning



Det här med lediga dagar än underbart. Tid att sitta med kaffekoppen i soffan, tid att ta en spontanpromenad, tid att sitta och pärla och tid att se favoritserien. Och tid att kurera förkylningen som dök upp strax innan jul. Jag hade precis blivit av med mitt nässpraysberoende innan det var dags igen. Därav har träningen uteblivit. Men jag hoppas förkylningen snart är över, så man kan känna sig annat än svullen och röd om nosen.


Julen 2015

God jul från oss! Igår hade vi en toppendag hemma hos mina föräldrar. Mat, klappar, Kalle och gemenskap. Precis som det ska vara. Att sömnen blev lite lidande känns helt okej. Jag fick en ny träningsväska, sminkprylar, kläder, smycken och andra toppensaker. Sjukt nöjd både med vad jag gav och fick. Idag har vi haft en lugn dag, skönt. Om en stund drar jag och min lillsessa iväg och äter lutfisk och risgrynsgröt - kanske det allra bästa med julen!




Dan före dopparedan



Igår var vi hos mormor och morfar på middag och klädde julgranen. Sedan blev det sen kväll och jag vaknade med halsont. Typiskt. Idag köttade jag halvdag på jobbet och sedan sprang jag hem och griljerade skinka, tvättade och slog in alla julklappar. Pust. Nu är det uppesittarkväll som gäller och jag är så nedrans trött. Och väldigt tacksam för några lediga dagar.



Vecka 36

 
Igår gick vi in i vecka 36 (35+0) och jag mår fortfarande riktigt bra. Mina enda "problem" är väl att kläderna inte riktigt sitter som önskat, att kroppstemperaturen höjts med tusen grader och att jag inte kan dra av ett riktigt köttigt intervallpass. Haha. Men det är världsliga saker och allt har sin tid. Idag var jag hos barnmorskan på kontroll igen och allt såg bra ut. 



Veckans träning vecka 51

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Instruera Cykel 60 min
Söndag: Vila


Förutom att veckan knappt inneburit något besök på gymmet alls har jag känt mig vardagsaktiv som aldrig förr. Snabba lunchpromenader för att göra diverse ärenden, tusen trappor för att träffa en vän, en snabb (okej, inte snabb men ändå..) löptur till Saltsjöbanan, och svettig julklappsshopping. Och förstås min sista lördagscykel. 



Utmanande pepparkaksbak


Igår var det full rulle efter träningen. Vi sålde vår gamla säng och fick bärhjälp med att forsla ut stomme, säng, motor, madrass och hela faderullan. Väldigt skönt. Sedan tog vi tag i att baka pepparkakor som vi laddat för väldigt länge. Och det var utmanande för mamman, minst sagt. Det enda som hamnade på plåten var tjocka degbitar som man fick plocka upp med stekspaden. Tålamodsprövning. Men till slut blev det ett gäng färdiga pepparkakor som fick godkänt av familjen. Tur det.



Sista cykelklassen på ett tag

Igår instruerade jag min sista cykelklass på ett tag. De flesta deltagare har varit på min klass i princip alla lördagar och det var lite tråkigt att det var sista gången. Jag hoppas jag kommer tillbaka till Sats Farsta för att instruera lite i vår. Kroppen kändes riktigt bra och det var skönt att få lite endorfiner sådär på morgonen. 





19 december

Här om dagen drog jag hemifrån och mötte upp en vän för lite kvalitetstid och gravidprat. Det var så mysigt. Det blev burgare på O'Leary's och efteråt var jag galet mätt. Vi fick några mysiga timmar innan jag drog hem och hann natta Alicia. Och efter det fick jag någon form av ryck så jag rensade garderoben på ytterligare två kassar kläder. Nu har jag skänkt omkring femton (!) klädkassar de senaste veckorna och det känns ju så skönt för själen. Kläder som bara tar plats här till ingen nytta återanvänds eller skänks till bättre behövande. Jag har lite grejer kvar och sedan ska jag försöka ta tag och fixa det sista rummet här hemma. Ordning och reda.

Nu ska jag gå upp och fixa frukost till familjen innan jag drar iväg och instruerar min sista cykelklass på detta år och den sista innan bebis kommer. Träningspeppen!





Torsdag

God morgon! Veckan rullar på och än har det inte lugnat ner sig på jobbet. Dessutom jobbar jag parallellt med en kollega inför att jag går på mammaledighet. Och så lägger vi på en hel del strul på det! Pust. Denna vecka har vi även fått lagt om golvet i en av hallarna hemma och varit iväg på diverse grejer, så mer än lite tid för att andas har inte funnits. Och jag saknar träningen . Träningen som energigivare är ju ovärderlig. Vi får se hur det blir idag. Trevlig torsdag!





Veckans träning vecka 50

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Instruera cykel 60 min
Söndag: Vila


Tänk, två träningspass var länge sedan jag fick till under en vecka (!). Och Body pump har jag inte kört sedan jag instruerade det sista passet på ett tag. Det gav såklart härligt saknad träningsvärk! Underbart!



Vecka 35

 
Under förra veckan var det (typ) första gången jag verkligen kände mig gravid under denna graviditet. I mitten av veckan kände jag mig tung, otymplig och lite konstig sådär. Det är svårt att förklara. Samtidigt kände jag mig väldigt lyckligt lottad som fått må så bra under nästan hela tiden. Och denna nya känsla varade inte så länge. Ett träningspass på det och kroppen blev sig själv igen. Nu rullar vi in i vecka 35 (34+0) och det är galet vad tiden går.

 

Veckans träning vecka 49

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Instruera Cykel 60 min
Söndag: Vila

 
Denna vecka var jag så beroende av nässpray att jag trodde jag blev förkyld på nytt. Dessutom kände jag mig inte inte helt hundra under veckan. Men min cykelklass blev av och skänkte glädje åt kropp och knopp.


Skön dag

Igår hade vi en superskön dag hemma hela familjen. Vi tittade på Nyhetsmorgon, ritade, fikade, byggde med Duplo, såg julkalendern, fixade lite med hemmet och lyckades skänka några klädkassar till välgörenhet. Dessutom kom vi ut på en skön promenad lagom till den första snön föll. Och sedan kom vi hem, badade, fixade middag och fick en skön kväll och ett skönt avslut på helgen.





Min lördag

Efter min cykelklass igår gick familjen, som också hängt på Sats, hem och käkade lunch. Sedan kom mormor och morfar över så jag och karln kunde blodejta. Vi såg En underbar jävla jul och jag tyckte den var superbra. Många skratt och även en del tårar. Efter det drog jag hem och fick hjälp att fixa i arbetsrum/mysrum. Och så bra det blev! Väldigt skönt för själen. Nu ska jag bli en lugn en som hamnar där med en bok och mediterar i min stilla ro. Eller något åt det hållet i alla fall. Kanske en kväll om året..


Helgblomster från min andra hälft



Näst sista cykelklassen



Idag kickade jag som vanligt igång lördagen med min kära lördagscykel tillsammans med grymma deltagare. Det var riktigt roligt i vanlig ordning och endorfinerna var ett faktum. Jag kommer sakna denna klass efter nästa lördag! Det gick fint, kroppen var med på noterna och jag var riktigt nöjd, glad och svettig efteråt. Tack för det!



Body pump

Igår var jag inbokad på en Body pump och släpade iväg mig och magen. Och igår var första dagen jag kände mig gravid på riktigt. Det var tyngre än vanligt att gå, jag hade ett tryck nedåt och kände mig lite skakis. Men det var inget som lite träning inte kunde råda bot på. Så fort jag kom in i salen släppte mina krämpor och jag kände mig taggad. Detta var första gången jag körde Body pump 96. Den var skön och sådär lagom. Men jösses vad man tappar när man inte kör på ett par veckor. Idag känner jag av framförallt bröst och axlar. Och biceps. Och lyckan efteråt..? Den var endorfinberikad kan man säga.



Onsdag

Igår fick jag en lugn frukoststund framför Nyhetsmorgon efter att jag lämnat Alicia på förskolan. Det var guld värt! Sedan traskade jag iväg till barnmorskan och kollade bebis och blodtryck. Och det är en livlig liten rackare där inne. Och allt såg fint ut. 

Efter jobbet var vi några kollegor som drog till Tolvan och spelade äventyrsgolf med Stockholmstema och sedan käkade pizza och snackade. En väldigt bra kväll!


Golf genom Globen, inte varje dag



Vecka 34

 
Graviditeten rullar på och denna vecka är vi inne i vecka 34 (33+0). Sparkarna är nu så intensiva att det ibland gör ont. Det är hårda kickar parveln får till. Annars känns det fint, kanske något tyngre än tidigare veckor men ändå förvånansvärt lätt och inte många krämpor alls. Tack kroppen!



Veckans träning vecka 48

Måndag: Sjuk
Tisdag: Sjuk
Onsdag: Sjuk
Torsdag: Sjuk
Fredag: Sjuk
Lördag: Instruera cykel 60 min
Söndag: Vila


Denna vecka gick i förkylningens tecken vilket så att säga avspeglades lite i den mängd träning jag fick till. Men jag fick i alla fall en liten dos endorfiner genom att instruera min lördagscykel och det är ju värt en del!



Andra advent



Igår var vi på julmys hos några vänner. Tillsammans lyckades vi fixa ett stort julbord med sill, potatis, lax, skinka, kalkon, vörtbröd, ägghalvor, köttbullar, prinskorvar, Janssons, ris á la Malta, skumtomtar, choklad och säkert tusen andra saker jag missat. Lyckat blev det i alla fall. Och mätt blev man. Till råga på allt tog Djurgården tre poäng och barnen var snälla och glada. Top notch alltså.




Idag har vi hunnit med mycket. En halv förmiddag på Ikea och en eftermiddag med glöggfika hos oss. Dessutom gick pappa lös med saxen och kapade en del av min kalufs. Är det någon som får röra min frisyr så är det min far. Och nu känns det uppfräschat och friskare. Kvällen avslutades med den andra gruppspelsmatchen i damernas handbolls-VM med vinst. Och nu ska jag försöka sova.


Dagens träning

Idag var det lördag och således cykeldags igen. Det var ett superhärligt gäng som valde att cykla med mig denna morgon. Även denna vecka gick det bra med magen men jag ligger inte i närheten av det motstånd och tempo jag har i vanliga fall. Men det är ju inte särskilt konstigt. Jag är mest tacksam att kroppen hakar på mina påhitt och orkar vara med och svettas och skrika på deltagarna. Och idag tror jag de flesta kände sig väldigt nöjda efteråt. Precis som jag.





Vecka 33

 
Veckorna rullar på och denna vecka är det vecka 33 som gäller. Det är fullt ös och full aktivitet i magen. Jag mår bra men har lite svårt att andas emellanåt. Jag har inga direkta krämpor annars, men blir bara så väldigt kissnödig typ hela tiden. Men det kan jag stå ut med. På söndag är vi beräknade om sju veckor. Galet!



Fredag

Jag har sovit en crappy sömn i natt. Jag kunde inte somna igår, jag har varit uppe och druckit massa vatten, jag har behövt gå på toa, jag har hämtat vatten till tösamaja, jag har fått galen kramp i vaden (jag var tvungen att ställa mig upp och hänga på foten för att det skulle ge med sig) och ja, sedan var natten slut. Jag känner mig dock inte särskilt grusig i ögonen, bara lite seg i skallen, så det här ska nog gå. In i jobbubblan och sedan en tidig hemgång är tanken. Fredag, härliga dag!





Årets första julbord



Alltså. Mättnaden efter detta julbord som hade allt och lite till. Jag och kalaskulan är nöjda och glada. Ännu gladare är vi eftersom det även är fredag imorgon. Och att vi kör ett julbord till på lördag. Och att jag ska få svettas med mina cykeldeltagare på lördag. Och att jag redan är redo att sova. Ni ser, det finns mycket att glädjas åt i dessa dagar!


Ingen snaps för mig detta år



Jobb, pastasallad och julmiddag

Veckan rullar på med mycket på jobbet. Därför försöker jag fånga ljuset på lunchen och tillbringa så mycket tid som möjligt med familjen mellan jobbet. I förrgår var jag hemma hos en vän och kikade på hennes tvåveckors lilla underverk. Igår hade vi några vänner över på middag. Så sjukt mysigt! Jag slängde ihop en matig vegetarisk pastasallad med baguette till och middagen var biff. Idag blir det några timmars jobb följt av julmiddag på jobbet. Happy torsdag!





Mysig söndag

I söndags hade jag en helmysig eftermiddag med mamma. Shopping både till mig och julklappar, span på NK:s julskyltning, mastodontfika och prat. En söndag helt i min smak.










RSS 2.0