Kvällstankar

För det första, filmen vi såg tidigare idag var ju helt fantastisk, underbar och rolig. En film totalt i min smak. Vi såg The other women med bland andra Cameron Diaz. Hon är ju en sjukt bra skådis och ja, hon passade verkligen i denna rulle. Vi skrattade rejält och fick en härlig filmupplevelse. Annat var det med den filmen vi precis såg klart. En rysare som bara var..uäk..vidrig. Jag har dessutom blivit sjukligt rädd för allting på sistone och detta gjorde ju inte direkt saken lättare. Jag tror den hette Evil Dead och ja, den var som sagt vidrig.

Andra kvällstankar som rullar i min skalle är löpning. Jag är så fruktansvärt imponerad av alla Matathonlöpare som tog sig runt idag. Jag velar om jag ska anmäla mig till nästa års upplaga. Jag vet vilket slit det är men någon gång vill jag ju ha sprungit självaste Stockholm marathon också. Det är svårt det där. Att jag har löparknä just nu gör ju inte saken lättare. I alla fall. Nu är det dags att sova och drömma vidare om löpning. Imorgon blir det Body balance och kanske lite intervaller på spinncykeln i kombination med knärehab innan.


Från mitt första Marathon. Undrar när mitt andra kommer och om jag kommer vara lika glad då..?




Hemma-Body pump

Jag hade egentligen bokat in mig på en en och en halv timmes yoga idag, men efter att Alicia vaknade tidigare än tidigast valde jag att sova med henne under hennes förmiddagslur och således avbokades yogan. Men träning blev det ändå. Jag körde igenom Body pumpen ett varv och visst kan man svettas även hemma. Dessutom placerade jag mig rakt framför spegeln och kunde således granska min teknik med några kritiska ögon. Kul och svettigt! Och så blev det premiär för dessa Casall-kläder. Tummen upp för dem!









Bra start på dagen



Den här lördagen har startat helt fantastiskt. En sprudlande glad dotter, god frukost, hemmaträning och nu blir det bio med min karl. Jag har precis fyllt en stor påse med plockgodis. Bästa! Mer om min träning, och filmen, lite senare.



Veckans träning vecka 21

Måndag: Instruera Cykel och Body pump
Tisdag: Styrka överkropp
Onsdag: Body pump-kvartalen #90
Torsdag: Vila
Fredag: Naprapat- och kiropraktorbesök. Träningsvila
Lördag: Vila
Söndag: Styrka överkropp


Förra veckan lyckades jag få ihop tre vilodagar på rad! Det är ovanligt. Då hade man ju önskat att man var pigg och stark som tusan efter det, men nja, jag kände inte av någon viloeffekt inte. Utöver mina vilodagar fick jag ihop fem träningstillfällen och påbörjade också behandlingen mot mina löparknän. Nu hoppas vi att dessa är ett minne blott snarast för jag längtar efter löpningen!



Jag och glassen

Ikväll fanns ingen hejd på mig, skeden och glassen. Vi tre i symbios är oslagbara. Mellan glasskedandet har jag städat, luftat mig och Alicia, lagat mat, drömt om löpning och slöläst bloggar från mobilen. Ganska så slappt alltså. Imorgon har jag planerat in en Yoga-klass om jag får plats. Det ska ju vara nedstressande och när till och med mamma föreslår det måste jag ju lyssna.  Men först: Godnatt!









Ben!

Woho! Jag drog mig iväg till gymmet imorse. Woho! Jag tränade ben. Det gick riktigt bra och jag kände mig stark. Det enda som irriterade knäna lite var utfallen. Men det gick fint ändå. Efter den lilla utevistelsen i regnet har jag bara varit inomhus. Jag har byggt ihop vår nya spegel, dammsugit och försökt skapa lite ordning i vår lilla klädkammare. Jag vet inte om det blev så mycket ordning, men jag inser att det skulle vara skönt för sinnet att göra sig av med sina utrensade plagg. Det skulle skapa lite ordning.




Nu halvligger jag i soffan med kaffekopp, choklad och Alicia i knät och tittar på hollywoodfruar. Mysigt. Strax ska vi gå en liten promenad och handla.



Dagens träning

Efter Ikea och lite hemmasnickeri begav jag mig till gymmet. Egentligen skulle jag påbörjat ett nytt styrkeupplägg idag, men eftersom det innehåller övningar med böj i knäleden och jag har väldigt ont efter VårRuset (eller om det är efter behandlingen?) så körde jag kvar på mitt gamla ett varv till. Således blev det överkroppsstyrka idag igen. Och jag lyckades öka vikterna i nästan alla övningar. Yey! Sjukt kul var det dessutom idag.


I mitt nya grönskimrande linne från H&M







En förmiddag på Ikea

Idag började vi dagen med en sväng till Ikea. Vi skulle bara ha lite förvaring till badrumsskåpet. Vi kom hem med tusen saker. Och ingen badrumsförvaring. Haha. Det blev en helkroppsspegel, skoställ, matlådor, en bricka och massa mer. Och lunch på cafét. Mysig förmiddag.


Vi fick knappt med oss det hem



Fredagsonsdag

När jag lämnat kontoret hann jag inte mer än komma hem, byta kläder och dra på ett lager mascara innan vi drog till Tolvan och käkade burgare. Alicia stormtrivdes med musik att digga och en massa folk att spana på. Det blev en trevlig kväll helt enkelt.




Med lite taskig smärta i knäna ska jag nu gå och knoppa, tröttare än någonsin! Imorgon ser jag fram emot en ledig dag. Om jag får bestämma blir det träning och Ikea. Om karln får bestämma blir det något annat..haha.




Naprapatbehandling två

Igår sprang jag även fast det gjorde ont och det skulle jag ju inte göra. Tur då att jag hade besök hos naprapaten idag på förmiddagen. Nu måste det bli uppehåll i löpningen ett tag, hur tungt det än känns. Men enligt naprapaten är 90 procent symptomfria fyra veckor efter avslutad behandling. Det skulle i så fall innebära att mina knän är krya i mitten, slutet av juli. Så det jobbar vi för. Hoppet är det sista som överger oss. Nu ska jag in till kontoret och röja. Men först blir det lunch.


Min nya sporttop från Nike. Sjukt bekväm och sjukt snygg.




VårRuset 2014




Woho, jag har sprungit! Idag var det dags för mig att ta mig an VårRuset 2014. Förutsättningarna var kanske inte de bästa. Det var kallt så in i helskotta och jag har precis fått tillbaka mitt löparknä. Och domen från naprapaten var "springa är ok, men sluta så fort det börjar göra ont". Jo, alltså det gör ju ont när man springer. Loppet då? Den första kilometern var ren och skär gång. En alldeles för stor grupp i kombination med en smal väg och folk som går redan från start gjorde att tempot var något snabbare än gångfart. Första kilometern gick på omkring 6.40. Sedan kunde jag speeda upp tempot. Men det var fortfarande ett nedrans sicksackande mellan folk för att kunna ta sig fram. Det här med att gå till höger och springa till vänster har folk visst inte hajat. I alla fall. Efter den första kilometern lyckades jag hålla strax över fem minuter per kilometer. Efter 3.69 km (jo, exakt så) började knät göra sig tillkänna ordentligt. Jag haltsprang in i mål på strax under 27 minuter. Hade det inte varit för den första kilometern, sicksackandet och knät hade jag ta mig tusan varit nära 25 minuter. Idag kände jag mig löpstark!


En till medalj till samlingen


Efter rull på foamroller är det strax dags att sova 




Dubbelmåndags-Body pump

Igår körde jag min Body pump med fullt hus och fem nya låtar. Jag måste varit förvirrad när jag laddade in de nya låtarna för jag hade visst råkat ta bort några av de gamla. När vi skulle börja med axlar startade stretchen. Tur då att jag hade backup i mitt lilla USB. Och deltagarna fick en liten extra vila så det blev visst bra i slutändan i alla fall. Men det ska erkännas att jag blir väldigt arg på mig själv vid dessa tillfällen. Hur som helst var det en jäkla energikick med lite ny musik och deltagarna var superbra som vanligt. En helt vanlig dubbelmåndag med andra ord. Nästa vecka kör vi hela Body pump 90 och helst med all musik på ett ställe.



I nytt linne och ny sporttop från Nike






Lunchcykel i vanlig ordning

Jag var väldigt seg i benen på lunchens cykelklass. Konstigt med tanke på den mängd vila jag gett benen under förra veckan. Men så är det ibland. Inte blev det mindre svettigt för det. Och inte hade jag mindre energi heller. Snarare tvärt om. Jag skrek som aldrig förr och tyckte mig få ett par leenden tillbaka. Det är alltid uppskattat. Det gjorde också att jag vaknade till lite. Träning is the shit alltså. Nu ska jag vidare till Signalfabriken och min måndags-Body pump. Och ta mig tusan, jag har längtat. Idag kör jag fem låtar från den nya releasen.  









Styrka överkropp med ond arm

Igår blev det överkroppsstyrka efter tre vilodagar. Det var skönt, men min onda arm kände jag av igen. Det startade visserligen innan träningen så det var inte träningen som triggade igång det. Jag tror det är diverse konstiga bärpositionerav Alicia som ger mig dessa krämpor. Dags att byta bärarm alltså. Annars var träningen underbar och gav mig en massa ny energi efteråt. Som alltid!


I mitt nya linne från Casall


Aj, ont i arm


Buhu..



Min söndag

I morse var jag en aning trött när Alicia slog upp sina blå klockan 05.50. Men vad gör man när ungen är pigg och karln opigg? Egentligen låter man karln gå upp, men just i morse var jag snäll. Hehe. När hon sedan skulle sova sin morgon-nap tänkte jag gå och träna. Men jag var så trött att jag somnade en sväng. Vilket i och för sig var bra, men det krossade mina morgonplaner. Men när vi alla vaknat till liv igen drog vi till Fridhemsplan för att spana in Nike-utförsäljningen. Där var det ordning och reda och lätt att hitta sin storlek. Jag kom hem med en träningstopp och två sportBH-ar.



Älska färg!


Efter vår lilla visit hos Nike satte vi oss på en uteservering och smälte lite. Jag tänkte att någon färg kan man väl försöka skrapa ihop när det äntligen är sommar. Efter det åkte vi hem och bjöd våra päron på mat. Trevligt var ordet. Efter allt detta jippo blev det äntligen träning för mig. Men den berättelsen sparar vi till imorgon. Strax ska jag sova, men först ett varv Body pump. Men jag lär nog somna med lurarna i öronen.


Observera frisyren. Vi kan kalla den Triumfbågen.





Casallfynd






Här är mina fynd från Casall som jag gjorde igår. Och i samma färgskala dessutom. Ett para apsköna och jättesnygga löpshorts och tre linnen. Alla verkar riktigt sköna så det ska bli roligt att inviga dem. För visst blir man lite starkare i snygga kläder? Lite?





Veckans träning vecka 20

Jösses, jag har glömt bort förra veckans träning! Eller ja, glömt har jag inte, jag har bara inte publicerat den. Och syns den inte så finns den inte. Eller? Så här såg den ut i alla fall.

Måndag: Instruera Cykel 45 min
Tisdag: Styrka ben 
Onsdag: Vila
Torsdag: Intervaller 400-200-100 meter
Fredag: Styrka ben (ont i arm/axel)
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 12 km


Veckan började med en ond axel/arm så att Body pumpen fick ställas in. Lagom till att den krämpan kändes bra sprang jag en väldigt backig runda och löparknäna (!) kom tillbaka som ett brev på posten. Nu känner jag ju igen smärtan vilket gör att jag har ett helt annat förhållningssätt till den. Men ändå, vilket nederlag!



Härliga lördag

I morse var planen att dra till gymmet och träna överkroppen, men jag fick sovmorgon och utnyttjade den istället. Sedan blev det frukost framför Nyhetsmorgon och bus med min lilla tjej. Sedan var det bara att fixa sig, pudra näsan, packa ihop familjen och dra iväg på födelsedagskalas. Alltså, detta väder. Det får mig att vilja gå ut och hoppa glädjeskutt och bara njuta. Hur som helst. När vi kom hem var jag effektiv som få, slängde in en tvätt, rensade bort tusen plagg ur garderoben, dammsög och laddade diskmaskinen. Nu ska jag lägga mig och öva Body pump samtidigt som jag har Pulled pork som sköter sig själv i ugnen.

Annars har jag även ägnat kvällen åt uppsättning av mitt väldigt avancerade hemmagym. Hälften av prylarna saknas (läs: finns i lådor och hemma hos päronen) och Alicias lekmatta fick agera underlag. Så nu har jag i alla fall en hörna som kan ägnas åt träning. Bättre blir det när vi flyttat. Ååh.


Om man tappat räkningen av antal reps så är ju mattan superb!






Casall utförsäljning

Pssst. Om du vill gå på utförsäljning av träningskläder kan du besöka Casall imorgon och början av nästa vecka. Jag fyndade några grejer på väg hem idag och de är ju så snygga att jag bara måste visa dem. Imorgon.






Stötvågsbehandling mot löparknä

Efter min lilla visit hos kiropraktorn var det dags för ett besök hos naprapaten för att ta en titt på mitt knä. Istället för att knåda och greja fick jag idag utsättas för stötvågsbehandling. Det är en mackapär som ger ifrån sig elektriska impulser som ska stressa kroppen och på så sätt ska läkprocessen sätta igång. Jag hoppas ju innerligt att detta stämmer, så jag ger det ett par behandlingar samtidigt som jag tar hand om kroppen. Det låter ju som ett vinnande koncept.



Vädret..det var INTE lockande att låsa in sig med jobb när jag kom hem




Knäckt tjej



Här har jag hängt på morgonen och blivit helt knäckt. Både i rygg och nacke. Lite obehagligt är det allt, speciellt i nacken eftersom jag är lite rädd sedan min lilla nackskada när jag var liten. Men det känns ju skönt efteråt. Jag är tydligen väldigt rörlig i coren och i nacken och mindre rörlig i bröstryggen. Därav är det den sistnämnda som ska jobbas med. Nu ska jag vidare, från kiropraktor till naprapat, för behandling av mitt löparknä. Och det är jag ju van vid så jag räknar med smärta.


Tänk att ha detta som arbetsmiljö 



Mötig vecka

Ojoj, dagarna flyter ihop och denna vecka har det varit sanslöst många möten och aktiviteter efter jobbet. Jag har knappt träffat min lilla tös och dessutom fått på tok för lite sömn. Men det ska tas igen inom kort. Igår var jag på kvartalsutbildningen för Body pump 90 och så här långt gillar jag den. Nu ska jag bara banka in så många låtar det går till min klass på måndag. 




Ikväll har vi varit på möte angående vår nya lägenhet vi får tillträde på i början av nästa år. Nu börjar det kännas på riktigt. En flytt avklarad, en återstår. Då kan man sätta sig ner och börja tänka inredning. På riktigt. Men innan vi är där ska jag se till att få några härliga timmar med sömn. Och ladda inför naprapat-och kiropraktorbesök deluxe eftersom halva dagen ska ägnas åt detta ändamål. En investering i kroppen, precis som det ska vara. Godnatt!



Sommarvärme

Alltså vädret! På lunchen var det så varmt att jag tillslut fick flytta in i skuggan. Och när jag spatserade på Kungsgatan höll jag på att smälta bort. Nu vill man helst bara vara ledig, gå barbent i klänning, sitta på en uteservering eller hänga i en park och bara vara. Men istället ska jag till Sats Zenit för kvartalsutbildningen i Body pump. Ganska trevligt det också! Efter det ska jag se om jag hinner förbi H&M på en liten kvällsaktivitet också.





Tisdag

Om man plockar ur de positiva bitarna ur en stressig dag kan den bli rätt bra. Väldigt bra till och med. Till exempel en snabb dejt med mamma, ett träningspass med tung styrka för överkroppen, sol, en varm kväll och en brf-stämma med bra input. Dessutom var jag hos läkaren med mina knän och det fick mig att se ytterligare lite ljusare på livet. Med en remiss i handen hoppas jag på lite stötbehandling och knådning framöver. Men just nu önskar jag mest en lång, skön natt med sömn. Som såklart leder till en ännu bättre dag imorgon. Med Body pump-kvartal och allt. Härligt.


Vardagslyx en helt vanlig tisdag





Hot Pump

Det var så varmt i Body pump-salen idag att klassen nog hade kunnat gå under benämningen Hot Pump. Åh, det var underbart att vara tillbaka. Alla underbara deltagare, alla fina leenden, alla svettdroppar som flyger på grund av det grymma arbetet. Jag är lyckligt lottad som får ha så fina deltagare som gör att jag orkar mycket mer. Nu ska jag hem och äta och pussa på familjen. Helst samtidigt.


Woho!


Alltid glad efteråt





Cykel

Lunchklass done. Det var härligt att köra och se alla kämpa som galningar. Det gick nästan att ta på kämpastämningen idag. Jag var något seg i benen efter löprundan igår, men det gick väldigt bra ändå så fort jag kom igång. Nu ska jag vidare till min Body pump-klass som jag inte körde förra veckan på grund av min arm. Nu är den bättre och jag känner mig inte hindrad av den, men ska ändå till kiropraktorn i veckan för att kolla upp det. Och imorgon blir det läkaren för mina löparknän. Vem behöver en lugn stund liksom? Men en hel kropp vill man såklart ha och då är det nog värt allt spring. I slutändan.


Allvarlig som få..


..till finurlig som få




Måndag

Efter min lilla löptur igår har jag fått mer och mer ont vid sidan av knäna. Båda knäna. Jag känner igen smärtan så väl. Åh, jag blir så less. Löparknäna är tillbaka och vila är det sista jag har lust med. Nu blir det rehab så mycket jag bara kan, så kör jag en testlöpning på bandet (= inga backar) i slutet av veckan. Rundan var nog mer ansträngande än jag ville erkänna igår och det var precis på samma sätt, i den superbackiga Flatenrundan, som löparknät uppstod för några år sedan.

Men jag köpte i alla fall ett supersnygga linne inne på Weekdays i lördags. Materialet är lite annorlunda, lite skumgummivarning, och det är sjukt skönt! Alltid hittar man något att glädjas åt.




Nu kör vi måndag, med dubbelpass och allt. Jag ska testköra min axel/arm under kvällens Body pump. Den har blivit mycket bättre under veckan, men på fredag har jag ändå tid hos kiropraktorn för att se vad det är som spökar.



Långlöp

Holy makaroni. Idag var jag ute och sprang. Halsen kändes hur bra som helst och jag var pigg som en nötkärna. Istället för att vara på Söder och härja sprang jag åt andra hållet och kom till Kärrtorps IP och sprang spåret som finns där. Det blev tre varv (á 2,5 km) och det var nog mina tre jobbigaste varv någonsin! Och backarna blev värre och värre för varje varv. Det var varmt, jag var törstig och det var riktigt kämpigt mot slutet. Totalt blev det tolv kilometer. Men det fick jag kämpa mig till och jag var så förbaskat nedrans nöjd efteråt. Tiden stannade på 1.12, skitunderbart! Dock fick jag väldigt ont i knä/höft på ena sidan när jag stannade. Det höll i sig i tio minuter och sedan var jag mig själv igen.









Dagen blir så mycket bättre när man startar med någon fysisk aktivitet. Speciellt när man får kriga lite för den. Eller i den. Efter min löptur har vi hängt hos svärpäronen och blivit bortskämda. Och nu är det hockey!



Lördag

Idag startade vi dagen med att ta fel på tiden en timma vilket medförde lite extra häng i stan innan det var dags för dop. Nu är sommaren tillbaka och vilken energiboost att få vara ute och lapa sol och tanka D-vitamin ordentligt. 





Efter dopet och megafika deluxe promenerade vi till Medis. Jag hoppade in i butiker på Götgatsbacken medan de andra satte sig på en uteservering. Där möttes vi sedan upp efter att jag shoppat klart och jag drack en ljuvlig drink. Alkoholfri och allt även om alkohol kanske kunnat sätta sprätt på mina halsbacilusker. Ingen träning idag alltså. Ingen 30-årsfest heller. Nu ska jag istället hoppa in i duschen, peela mig och packa in håret. Och sedan hoppa ner mellan renbäddade lakan. Imorgon är jag frisk.


Jordgubb all over. Och jättevirgin.




Igår



Min fredag spenderades i soffan med min lilla tös, hockey, glass och kaffe. Och lite begynnande halssmärta. Hälften roligt, hälften mindre roligt alltså.  Efter en stund var jag trött på att sitta still så jag började rensa och sortera bland mina jeans. Några sorterades bort och några fynd gjordes. Dessutom fick jag plats för några av alla mina T-shirts som ännu inte blivit uppackade. Och lyckades göra ett par fynd till. Jag lär ha koll på mina plagg lagom tills vi ska packa ner dem igen.



Benstyrka

Det blev ju ingen överkroppsstyrka idag. Det gör fortfarande ont i arm/axel så jag får vila alla rörelser som går genom axelleden så länge. Det blev inte heller träning på lunchen. Men lika bra blir träningen efter jobbet. 




Det blev benstyrka och idag fick jag lite hjälp med mina marklyft. Jag har lite svårt att hitta en rak rygg och dra ihop skulderbladen i dem, men det är bara att fila på tekniken så sitter dem snart. Det kändes skönt med fredagsfys, som alltid! Nu ska jag och min lilla tös mysa framför hockeyn. Härliga fredag!!


Tumme upp!



Veckans träning vecka 19

Måndag: Dubbelmåndag: Instruera Cykel 45 och Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Styrka ben
Torsdag: Vila
Fredag: PT-tester
Lördag: Styrka överkropp
Söndag: Vila


Det blev några dagars ofrivillig vila med alldeles för mycket stress förra veckan. Jag jobbade i princip dygnet runt, och det är svårt att få till fler än 24 timmar på ett dygn. Sömnen blev lidande och så även träningen. Vila i all äro, jag skulle kunna ta en hel vecka och det skulle vara grymt för kroppen. Men då vill jag välja det själv. Hur som helst. Fem pass fick jag till. Mina två instruerade plus två styrkepass. Utöver detta blev det ett pass med tester med min PT. Det som saknades var löpning i någon form. Men det är träningen som blir av som räknas och fyra ordentliga pass är helt ok.



Dagens middag

Att bli servad med denna mat av en karl som påstår sig inte kunna laga mat är inte fy skam. Han har gjort såsen själv (med egen buljong!) och fixat allt från scratch. Alltså pluspoäng på det och på en fräsch matlåda imorgon.




Tanken var morgonträning imorgon med överkroppsstyrka. Men jag har fortfarande väldigt ont av min sträckning (?) så överkropp är inte ett alternativ. Det är ett väldig obehagligt ilande i armen, så imorgon tänkte jag ringa och försöka få tid för att få bukt med det. Usch, jag känner mig väldigt begränsad och börjar kompensera med höjda axlar som ger en stel nacke. Men träning ska det bli. Dock skippar jag överkropp på morgon och kör ben på lunch istället.

Till något som är väldigt bra och det nästan lite kors i taket-varning på. Jag är redo att sova - nu

Godnatt.



400-200-100-metersintervaller



Intervaller. Variationens variationer. Jobbiga. Underbara. Svettiga. Onda. Fina. Det bästa med intervaller är vilan. Och det faktum att de tillför så mycket till löpningen i övrigt.


Uppvärmning 1 km

400 m (15,1 km/h) - gåvila 200 m
200 m (17,1 km/h) - gåvila 100 m
100 m (18,1 km) - gåvila 100 m

Upprepa fyra gånger


Känslan efteråt var skön - som efter de flesta träningspass. Men jag var inte sådär fullständigt död som jag brukar. Idag var det bara alldeles lagom efteråt. Dock börjar jag känna av mitt löparknä igen. Och ja,  jag får väl skylla mig själv när jag lagt rehaben på hyllan. Men nu är det på't igen. Jag startade redan idag med en ordentlig stretch och rull på foam rollern. Hujedamig, aj! Nu måste jag börja sätta min kärlek till kroppen i handling. Rehab, stretch, rull och kanske ett naprapatbesök vore på sin plats.


Rull på utsidan av benet - aj!



Trött onsdag

Jag är så trött, trött, trött. Det är då man ska vända det till pigg, pigg, pigg tills kroppen faktiskt går på det. Jag har suttit instängd i ett konferensrum hela dagen idag och det har inte direkt varit stimulerande för kroppen. Att det dessutom inte blir någon träning idag gör kroppen ännu lite sömnigare. Men jag tar min vilodag, vänder den till något positivt och ser till att umgås. Och äta. Och ladda för en pigg träningstorsdag imorgon. Livet alltså.



Min lilla hårboll som får smaka snacks från Mjau Vaganza som jag fått hem från Buzzador för att testa. Det verkar ju gå hem då hon själv letar upp påsarna och börjar riva i dem..



Dagens träning: Ben

Idag blev det morgonträning. Tanken på det är lika jobbig varje gång och känslan efteråt är lika härlig varje gång! Det blev tung benträning där jag ökade mina vikter i nästan varje övning. Underbart! Tunga back squats, lårcurls, marklyft och utfall. Samt stärkande step ups och  sidogång ned band.


Man blir glad av morgonträning 



Och lite galen också 



Dubbel blev enkel

Alltså jag har en sträckning i armen som inte är av denna värld. Jag kan inte ens lyfta den. Jag övervägde ett tag att faktiskt köra min Body pump ikväll, men inser att jag är väldigt begränsad av min lilla sträckning. Det känns så surt när man är helt kry i kroppen i övrigt. Så min dubbelmåndag blev till enkelmåndag genom dagens lunchcykel. Den gick nästintill smärtfritt om jag bara lät bli att lyfta armen. Men att klä på dig efteråt var mer utmanande. Åh, typiskt. Annars gick klassen superbra och jag fick svettas en hel del. Jag gillar mitt upplägg nu, minimalt med återhämtning och peppande musik.








Min helg

Det har varit en lång helg. Och väldigt kort på samma gång. Det har varit spruckna handfat och splittrade speglar. Men det har också varit ett fantastiskt födelsedagsfirande med efterföljande Eurovision. En tredjeplats för Sanna får vi vara nöjda med. Gårdagens löptur blev inställd av flera anledningar. Och nu är det måndag med möjlighet till nya utmaningar.







Fitness- och hälsomässan

Efter lunch drog jag med mig min tös på fitness- och hälsomässorna i Globen och på Annexet. Där fick jag gå och insupa lite träningsinspiration så gott det gick med en trött liten charmknutte. Mässorna var helt i min smak, där fitnessmässan drog det vassaste stråt. Det här hoppas jag få göra om nästa år igen. Nu har jag slängt i mig två Skogsholmsmackor och ska iväg på överraskningskalas med en massa vänner. Trevlig lördag!


Fitnessmässan hölls i Globen





Köpt och fått med mig hem





Dagens gym

Åh vad härligt det var att träna idag. Det känns som det varit en vecka full av jobb, stress och inte så mycket träningstid. Så kan det bli, men oj så mycket bättre jag mår när allt klaffar och rullar på enligt plan.

Dagens träning blev styrka för överkroppen. Jag övervägde att köra ben efter gårdagens tester som medförde lite träningsvärk i bröst. Men vilken tur att jag körde mitt överkroppspass. Jag älskar det och tycker det ger massor. Lutande hantelpressar, pullups, pulldowns, raka hantelpressar, sittande rodd, pullover, axellyft åt sidan samt facepull vad var jag hann med idag. Jag lyckoflög sedan hem från gymmet och åt lunch med min lilla tös.








Frulle

Idag blev det havregrynsgröt till frukost innan träning. Jag pimpade den med en massa tillbehör för att göra kroppen och själen glad. Havregrynsgröt i micron med linfrön. Sedan blev det äppelmos (den med socker), jordnötssmör, kokos, solrosfrön, mandlar, nötter och mjölk på toppen. Och en kaffe till. Det gav mig en bra start!







PT-tester

Idag gick jag tidigt (!!) från jobbet för ett möte med min PT. Tester stod på schemat och förutsättningarna var inte de bästa. Trött som en gnu och med begynnande huvudvärk. Och resultatet då? Ska jag gå på magkänslan, som kom från den sista testövningen, känns det sådär. Men tänker jag övning för övning känns det bättre. Strax över 13 procents ökning i smal bänkpress samt att kunna göra en pullup med extra vikt utöver kroppsvikten känns ju skitkul. Så ja, nöjd är jag men mer finns att hämta. Nu tar jag helg, om så bara för en stund, duschar och äter gott. Imorgon hoppas jag på lite träning innan jag ska besöka fitness-och hälsomässorna. 


Så trött tjej



Kroppen behöver mindre stress och vakenhet och mer sömn och balans



Veckans träning vecka 18

Måndag: Instruera Cykel 45 samt Body pump
Tisdag: Löpning fem kilometer, 24.49
Onsdag: Vila
Torsdag: PT-pass ben
Fredag: Styrka överkropp 
Lördag: Vila
Söndag: Dubbla löppass. Morgonlöpning 26 minuter samt 10x1-minutersintervaller, totalt sex km med uppvärmning och nedjogg.

Sju träningspass blev det förra veckan. Grymt bra, skönt och härligt. Att dessutom få in två vilodagar på sju pass är ju ett stort plus. Tre löppass, två styrkepass och så min dubbelmåndag med två instruerade pass. Nu ska jag bita tag i denna fredag, en massa jobb och sedan en tidig hemgång för att träffa PT för att göra tester. Spännande!




Middag

Idag hann jag i alla fall springa hem och laga middag innan jobbet tog vid igen. Eftersom jag hade tinad korv och minimalt med tid, freestylade jag lite och fick fram en god och kryddig variant av korvstroganoff. 

Ingredienser
1 gul lök
2 paprikor i valfri färg
800 gram korv of choice
Tomatpuré
6 dl Créme fraiche
I frp krossade tomater
Salt, peppar och en massa chilikrydda
Majs


Gör så här
1. Skär lök, korv och paprika i dina favoritstorlekar.
2. Stek löken, häll sedan på korven, stek lite till och tillsätt sedan paprikan. 
3. Klutta på lite tomatpuré och häll på Créme fraîchen och låt det koka ihop.
4. Tillsätt en burk/förpackning krossade tomater
5. Krydda efter eget tycke och smaka av.
6. Ös över majs och rör om. Servera till ris/pasta/potatis eller som vi, med bulgur. Klart!




Så, nu ska jag återgå till jobbet igen.. 



Snabb benstyrka

Jag säger: Man har aldrig tid för träning, men man kan alltid ta sig tid för träning. Idag stämde detta in mycket väl på mig. Mycket på jobbet i kombination med en aning frustration gjorde att jag kände mig lite stressad och spretig. Så jag tog mig till gymmet. Jag hann inte allt, men jag hann fånga endorfiner och rensa skallen. Och kom ihåg: Även det lilla räknas. Ut med frustrationen och in med muskler. Det är väl en fin ekvation? 

Det blev benstyrka och jag kände mig mycket starkare än tidigare i mina övningar. Ytterligare ett plus för att jag gick iväg alltså. Fyra set vardera av back squats, excentriska lårcurl, marklyft och utfallssteg. Idag kände jag mig väldigt effektiv, stark och taggad! Och nu är jag som en ny människa,  nytränad och redo för en kväll med jobb. Men först blir det mys med min tös.







Nya tights man blir väldigt pepp av! 



Frukost

När man ätit mackor under en längre tid och inte alls är sugen på gröt är det fint att ha ett ess i rockärmen (läs: en chiapudding i kylen). Ställ in den dagen innan och pimpa den bäst du vill. Jag valde kiwi, kokos, kakaonibs, solrosfrön, mandlar sant valnötter dagen till ära. Gott och mättande!







Mandelmassemuffins

Här om dagen gjorde jag ju muffins med mandelmassa. Och det var ju fantastiskt enkelt. Och gott. En finfin kombo! Jag fick ihop elva stycken om jag inte minns fel. Så gör gärna dubbel (eller trippel?) sats så det räcker länge..eller blir fler i alla fall.

Ingredienser
150 gram smör
1,5 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 gram riven mandelmassa
Hallon, blåbär, äpple eller kanske choklad?

Gör så här
1. Rör smör och socker fluffigt och ha i resten av ingredienserna.
2. Häll i smeten (som blir ganska fast) i muffinsformar.
3. Tryck i frukt/bär/choklad eller något annat du tycker om.
4. Ställ in dem i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.


Några med blåbär och några med äpple







Tisdag

Förvirringen som uppstår när man efter över 14 timmars jobb inser att man inte varit utanför dörren idag. Alls. Ojoj. Stackars min kropp som inte fått den minsta lilla friska (?) luft idag. Det får jag råda bot på imorgon. Jag har i alla fall fått två break under dagen. Först en kort lunch och sedan fick vi besök av en mäklare som värderade vår lya. Snart är det dags för flytt igen. Idag lämnade vi in och godkände våra tillval vi ska göra och det kommer bli grymt!

Nu har jag landat i soffan framför första delfinalen av Eurovision. Alltså Sanna är grym, heja!


Trädet som blommar även utanför Kungsan!



Lyckorus efter träning

Min dubbelmåndag gick bra även denna vecka. Body pumpen var fantastisk vilket är självklart när man har en full klass med grymma deltagare. Jag tror det märktes på mig att jag hade riktigt roligt idag!


Lite piff av salen innan nästa klass startar


Nu ska jag hem och sätta tänderna i lite jobb. Inte fullt så roligt, men det måste göras. Men först ska jag äta, duscha och självklart pussa på min lilla unge.



Lunchcykel

Jag var riktigt taggad på min lunchcykel idag. Taggad på musiken, att få cykla, svettas, instruera och få lämna kontoret för ett ögonblick. Och det var riktigt skönt att se gruppen kämpa på cykeln och dessutom få lite endorfiner på kuppen.





Jag har fått lite känningar i knät som antyder löparknä. Jag har varit alldeles för dålig med foamroller/stretch/prehabträning på sistone. Därför blir det löpning tidigast på lördag och så ska jag försöka klämma in lite rullning i veckan. Nu närjag  är anmäld till Halvmarathon i höst vill jag ju inte äventyra det (för tredje gången..). Ni blir det Body pump.



Intervaller, 10x1 minut




Benstyrkan som blev intervaller. När jag kom till gymmet var det mycket folk. Dessa hade dessutom ockuperat just 'mina' vikter. Typiskt tänkte jag som inte gillar att vänta. Då blev det intervaller istället. Utifrån klocka istället för distans. Efter tio minuters uppvärmning körde jag tio enminutare (17,1 km/h) med 30 sekunders gåvila emellan. När 25 minuter hade rullat hade jag kommit 4.9 kilometer. Jag sprang 1,1 kilometer som nedvarvning och landade på 31.29. Det blev ingen styrka, men väldigt bra ändå. När jag väl kom hem efter att ha hämtat Alicia blev det brakmiddag av udda blandning. Kebab, lax och ägg med kaviar. Och två havrebollar till efterrätt. Det kan sammanfattas med ett ord: Mätt! Nu ska jag gå och knoppa med en fantastisk dag i bagaget.






Underbara dag

Det här med att starta dagen med utelöpning är nog grejen. Efter frukost och dusch tog jag en liten nap med Alicia, vilket var guld värt! Dock var man lite seg när hon vaknade men då var det bara att packa ner henne i vagnen och strutta iväg till gungparken för några vändor med gungan. Kul, tyckte Alicia. Härligt, tyckte mamma. Efter lunch gjorde jag mandelmassemuffins med äpple och blåbär. Passande nog kom mamma och pappa på fika och muffinsen fick godkänt. Sedan åkte de hem och jag stack efter, lämnade Alicia och for iväg till gymmet. Tanken var benstyrka. Resultatet blev intervaller. Nu ska jag hämta skrutt, mer om intervallerna om en stund.


Ute på upptäcksfärd



Morgonlöp

Man ska ju öva på sina svagheter och träna på det man är mindre bra på. Och så vidare. Jag tycker det är väldigt jobbigt att träna löpning på morgonen. Mentalt eller icke, men det har alltid varit tyngre på morgonkvisten innan benen och kroppen vaknat till liv. Dessutom har jag alltid en tendens att skjuta på morgonträningen till senare. 


En hög med löputrustning


Varför blev det av idag? Jag plockade fram hela löpkittet (kläder, skor, pulsklocka osv) igår samtidigt som jag började på detta inlägg. Dessutom intalade jag mig själv av jag ville. Easy peasy och så var det gjort. Fullt så easy peasy blev det dock inte. Det var tungt men kanske inte så tungt som jag minns mina morgonpass. Men, det värsta av allt. Jag startade klockan innan den hittat satellit och efter sex minuter inser jag att den inte börjat räkna distansen. Jag är en sån oerhörd resultatmänniska och vill alltid jämföra (med mig själv) och bli bättre. Arg och frustrerad fortsätter jag. Efter tjugo och en halv minut (!) börjar den räkna. Totalt hann jag två kilometer på 26 minuter. Det är nog omvänt rekord för mig. Eftersom jag hela tiden drivs av att veta hur långt på hur lång tid måste jag ta rundan igen senare idag för att mäta upp den. Då kommer vi till nästa problem. Jag sprang lite vilse på mina ställen så det blir svårt att mäta upp precis samma runda. Men jag ska försöka. Haha. Summa kardemumma var det ju långt skönare än jag tänkt mig även om det var segt för kroppen. Och nu efteråt? Skönt!! Nu kör vi söndagsfrukost.



I ny överdragströja från Nike



Lördag

Idag har vi varit på dop för en söt liten kille och dessutom fikat tills det sprutade ur öronen. Mycket härligt alltså. Jag prommade sedan hem från Söder, vilket var friskt och regnigt. Och rätt skönt. Vi får se om det blir någon löpning lite senare, eller om jag bara slänger mig i soffan efter att jag pysslat klart här hemma. Jag ska bara..


Vart tog våren vägen?






Igår

Efter att jag varit på gymmet igår drog vi hem till några kompisar på middag. Och inte vilken middag som helst, de slog på stort som vanligt när vi är där. Det var så gott att man rullade iväg till soffan efter maten. Att dessutom få avsluta med chokladdoppade jordgubbar och den ena förvirrade konversationen efter den andra satte ju ett par extra plus i kanten. Nu har jag fullt med energi att använda idag. Jag funderar dock på att lägga den på sömn istället för den planerade löpturen. Vi får se.


Snyggt och gott!




Gröngöling på gymmet

Med grön topp, linne och strumpor kände jag mig som en kvinna på grönbete. Eller en kvinna som ÄR grönbetet. I alla fall. Överkroppsstyrka blev det idag, och trots att det var mycket folk och jag fick göra små justeringar, blev det ett toppenpass! Utan stress och utan måsten efteråt. Så skönt! Jag ser redan fram emot nästa pass!





Grönt med en touch av rosa. Älska färg!





Frulle

Goddagens! Här har vi startat dagen lugnt framför Nyhetsmorgon med frukost och bus. Sedan har jag fortsatt mitt plockande från i natt. Jag blir tokig och helt ofokuserad när det är oordning runt omkring mig. Nu har jag släppt ut karl och barn i lekparken och jag själv ska dra mig till iväg till gymmet för överkroppsstyrka. Just nu är jag mest småstressad och lite opepp. Men jag vet ju vad träningen ger, så nu kör vi!


Mackor, chiapudding och kaffe fick starta denna lediga dag



Nattafix

Det här med att ena sekunden slumra till och känna att denna kropp behöver en rejäl kom-igång-spark till att andra sekunden ränna runt och organisera hela badrummet, rensa ut en massa skönhets- och hårvårdsprodukter, fixa naglarna samt flytta en byrå. Med tillhörande piff och avdammning. Jösses. Nu ska jag sova så jag mäktar med ytterligare en ledig dag. Livet, vilken grej va?




Veckans träning vecka 17

Måndag: Intervaller på löpband, 10x200 meter
Tisdag: PT-pass styrka överkropp
Onsdag: Vila
Torsdag: Styrka ben
Fredag: Intervaller på löpband, 3x4 minuter m.m.
Lördag: Styrka överkropp 
Söndag: Löpning, 11 km


Förra veckan började med en ledig dag och således ingen dubbelmåndag med mina pass. Men det blev träning ändå. Och resten av veckan blev super den också. Tre löppass av olika karaktär och tre styrkepass blev resultatet. En stor tumme upp för träningen som känns jättebra! 




Ben idag

Denna lediga dag startades med en PT-timma där vi drillade benen. Knäböj, lårcurl, marklyft och utfall som de stora övningarna och sedan en minicirkel mot slutet. Precis som mitt benpass sett ut de senaste gångerna. Efter att ha svalt lite protein åkte jag hem, duschade och sedan åkte familjen iväg och åt lunch och shoppade. Nu ligger jag utslagen på sängen och funderar på en liten tupplur. Det är sådant man får unna sig när man är ledig. Eller?


Heja benen, starkt jobbat!


Tack kroppen!


Mot shopping!



Fredag på en onsdag

Efter en lång dag ska min kropp äntligen få lite ro. Det har varit vilodag från träning, men det kan vara ack så ansträngande för kroppen ändå. Jobb, ärenden, tillpiffning och en jättetrevlig födelsedagsfest. Nu har jag precis ätit ett nattmål mjölk med fiberhavregryn, chiafrön, kakaonibs, solrosfrön, kokos och cashewnötter. Nu hoppas jag vara näst intill fulladdad inför morgonens PT-session. Nu håller vi tummarna för en liten sovmorgon imorgon. Fyra dagars ledigt och ingen är gladare än jag.






RSS 2.0