Body pump 95

Idag körde jag och en kollega nya releasen av Body pump 95, med neontema! Svettigt, roligt och knivigt att hålla reda på all koreografi. Men nedrans så roligt det var! Och korren satt som en smäck, tack huvudet! Knäböjen var jobbiga och axellåten var tung! Men fortfarande: Grymt kul! Nästa vecka kör jag hela själv så nu ska jag hem och öva på resten av programmet. Men först mat, dusch och sömn.







Kvartalsutbildning Body pump

I torsdags var jag först på centermöte på Sats för att sedan dra vidare på kvartalsutbildningen i Body pump 95. Först var det teori och sedan körde vi klassen. Jag kommer sällan ihåg varken koreografi eller musik efter en kör i g såhär, men efter att ha lyssnat in mig tycker jag det känns helt okej! Ikväll kör jag release med en kollega på Signalfabriken och efter det kan jag skvallra om hur det känns, på riktigt!







Lördagsstyrka i gymmet

Idag drog hela familjen till Sats. Det börjar bli en lördagstradition det där. Jag körde tung överkroppsstyrka och lyckades öka vikterna i bänkpressen och göra excentriska pullups några sekunder längre än förra veckan. Hur härligt som helst! Nu sover Alicia och karln är iväg på fotboll. Då ska jag slå ner rumpan i soffan och öva nya Body pumpen inför måndagens teamklass.






Kvalitetstid med vän

Storshopping, fika med sin bästa vän och kvalitetstid deluxe. Det var min onsdagskväll i ett nötskal. Och precis vad som behövdes. Mer sådant!




Kolla! Nya krukor och blommor på blommorna. Otroligt!



Nytt benpass

Igår var det dags för träning med PT igen efter jobbet. Jag fick ett nytt benpass att bita tag i och visst tusan har jag träningsvärk idag, framförallt i baksida lår. Det var ett lite annorlunda benpass och dessutom helt utan knäböj. Det kommer bli spännande det här. Tränade gjorde jag i nya överdelar från H&M. Tumme upp på det, men träningslinnet var rätt stort och hasade runt som Bambi på hal is. Men vad gör det om hundra år?









Brunch American Table

Igår var det brunchdags med mina brudar. Vi drog till American Table denna gång för att testa deras utbud. Och jag blev inte besviken på maten. Men jag tyckte nog vi hade kunnat få njuta en lite längre stund innan det var dags för nästa sittning. Det gick väldigt fort i svängarna att vi nästan blev utkastade. Men vi blev mätta och efteråt tog vi en sväng på stan i sommarvädret. Kvalitetsdag.





Överfull body pump

Nu verkar folk vara tillbaka från semestrarna, i alla fall på min Body pump. Idag var det överfullt till sista plats plus att vi klämde in några fler. Så länge det inte blir trängselkaos i någon del av salen och materialet räcker ser jag gärna att så många som möjligt som vill kan komma med. Mer träningsglädje åt folket så att säga! Det var lika delar svettigt som underbart under dagens klass. Jag var väl kvar i något slags endirfinrus, för jag verkade missa klockan och fick lägga på en löptur till pendeln för att hinna med. Det resulterade i en blöt katt som säkert luktar svettsurt också. Stackars medresenärer. Men jag hann! Middagen hemma lockar mer än andras åsikter om mig just nu. Hehe. 


Nya byxor förgyllde dagen ytterligare








Veckans träning vecka 33

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Överkroppsstyrka 
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila


Två träningspass blev förra veckans resultat. Inte optimalt på något sätt, men med mycket jobb och lite träningsmotivation och prioriterande av annat blev det ändå två pass. Om man ser det från den ljusa, ni vet!


Spontan grillkväll

Efter träning och lunch fick vi fikasällskap och en promenad på eftermiddagen igår. Sedan gick vi och handlade förnödenheter för en spontan grillkväll nere på innergården.




Vi grillade korv och hamburgare med en massa tillbehör. Efter denna kväll vill jag inte ha burgare och korv på ett tag. När det blev kyligt hoppade vi in och käkade snacks, drack milkshake och fikade. Alltså, mätt! Efter en sen kväll och tidig morgon känner jag mig allt annat än pigg. Trots detta hann jag med en omgång med dammsugaren och två maskiner tvätt på morgonen. Nu ska jag iväg på brunch med mina brudar.








Överkroppsstyrka

Idag var det dags att utöva veckans PT-överkroppspass på egna ben. Det är alltid lite meck den första gången innan man samlat ihop allt material och liksom är på banan. Men det gick smärtfritt och jag lyckades öka vikterna i nästan varje övning. Score! Lutande bänkpress, en form av rodd/marklyft med skivstång i joystick, axelpress med stång framför, enhandsrodd special, enhandshantelflyes och så några excentriska pullups som avslut. Mycket skönt och minsann lite värk i musklerna redan.







En dag på balkongen

Idag har jag ägnat lite tid på balkongen. Jag drog ut högtalarna, tidningar, ett stort glas med vatten och verkligen njöt. Det var inte rinna-bort-värme vilket gjorde att jag inte tröttnade på två sekunder. Fast efter en stund är jag trött på det ändå och måste hitta på något att göra. Men jag har inget problem med att hitta på något heller. Det blir en bra kombo liksom. Nu tar vi helg!









Ben i gymmet

Denna dag började bra och har sedan bara gått spikrakt uppåt. Idag är en bra dag. Jag startade med att fylla på garderoben litegrann. Efter frukost och kaffe fortsatte jag till gymmet och körde benstyrka. Sats Farsta har fått en del ny utrustning efter ombyggnaden och det var välkommet just idag! En massa squats framför och bakom huvudet, bencurl med gummiband samt höftlyft med stång lyckades jag åstadkomma idag. Sköna känsla! Nu sitter jag på balkongen och känner mig bortskämd i solen. Härliga fredag!










Äppelpaj

Igår testade jag en variant av äppelpaj utan både mjöl och socker. Det slår inte riktigt originalvarianten. Än. Men om jag få experimentera några gånger till så kanske den börjar närma sig.

Ingredienser
4 äpplen
Kanel
3 dl fiberhavregryn
10 dadlar
100 gram smör

Gör så här
1. Skala äpplena, ta ur kärnhuset, klyfta dem och lägg i en pajform
2. Strö över kanel
3. Blanda havregryn, dadlar och smör. Lägg blandningen över äpplena.
4. In i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter. Klart! Servera med typ vaniljkvarg, glass eller annat du gillar.







PT-pass

Idag var det dags att få till ett pass med min PT igen efter alla semestrar. Jag var lite småtrött på det gamla upplägget  och fick således ett nytt överkroppspass idag. Härligt. Bänkpress med olika lutning, en form av marklyft, axelpressar och enarmsrodd med en twist (den tog sjukt bra i ryggen!) och sedan var det säkert något mer som jag glömt bort eftersom jag blev så slutkörd efter alla gående facepull med vikter i låda, fem varv! Efteråt plockade jag upp resterande delar av familjen som väntade vid MiniSats och vi åkte hem och käkade.







Body pump

Det är mycket på jobbet i dessa dagar eftersom jag ska skola in tösamaja på nytt dagis onsdag till fredag. Och den allra bästa mentala vilan just då är ju träning. Idag var det måndagsmagin som skulle utövas. Det var väldigt många deltagare som valde att Body pumpa med mig idag, grymt härligt. Det var väldigt varmt i salen idag, så lagom till knäböjslåten börjar det droppa från armbågarna. Precis som det ska vara. Efteråt var jag mör, glad och hungrig. Och trött.









Veckans träning vecka 32

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Intervaller 7x100 meter, totalt 5 km
Onsdag: Vila
Torsdag: Överkroppsstyrka
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Benstyrka


I jämförelse med förra veckan träning. Jo, det går att ändra på disciplinen! Denna vecka har jag fått till fyra varierande träningspass. Min måndagsklass, löpning, överkropps- och benstyrka. Underbart!


Lördag

Efter en jobbvecka var det skönt att landa hemma igår, bli serverad kött, potatis och beasås och sedan kämpa sig igenom ett avsnitt Orange is the new black med grönsaker och dipp för att sedan gå och somna. Idag har jag jobbat, varit ute i parken med Alicia och tagit tillvara på solen, rensat lite kläder åt henne och sedan försökt ta det lugnt. Nu har jag legat i soffan en stund och käkat glass. Snart ska jag gå och knoppa, sjukt trött! 









Onsdagsträning

Jag var en riktig velgris (ja, VEL-gris) idag efter jobbet. Träna, inte träna, träna, inte träna? Jag hade nästan bestämt mig för att inte träna när min tunnelbana rullade in efter tidigare stopp. Då var det givet. Det blev en sväng till gymmet för överkroppsstyrka. Och det är ju väldigt skönt så här efteråt, med pumpande armar och en endorfinhög knopp. Nu kommer jag vara en bättre version av mig själv resten av kvällen. Nu ska jag hämta Alicia hos mamma och pappa och förhoppningsvis sno en bit mat. Bra onsdag det här!









Veckans första träning

Så var denna vecka igång. Först lämna tösamaja på förskolan igen efter semestern och sedan jobba för att efter det dra till Signalfabriken och gå lös på min Body pump. Underbart! Tuffa deltagare som lyssnar och ger svar på tal. Sådant gillas! Och min kropp var väl med på noterna som sig bör, skönt. Om några veckor är det dags för ny release med ny musik och koreografi. Det passar fint som en höststart. Nu är jag på väg hem till familj och mat.











Träning efter sol

Efter en varm stund i parken med plask i pool och picknick var vi inte jättesugna på gymmet. Men eftersom vi bestämt oss drog vi dit ändå. Alicia till Mini och vi andra in i gymmet. Jag körde benstyrka och kände mig såklart lite mer tillfredsställd efter passet. Front squats, sittande bencurl med gummiband, back squats, sittande goodmornings och några bensparkar med hantel i knävecket som avslut. Jag hoppas på lite skön träningsvärk som start på veckan imorgon!








Veckans träning vecka 31

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila


Ett träningspass. På en vecka. Jag är ju inte nöjd och hade nog fått till både ett och två pass om jag bara pallrat mig iväg till gymmet. Men jag började jobba, var trött och hade väl allmänt problem med disciplinen denna vecka. Tur att sådant går att ändra på!



Kolmården



Idag har vi hängt på Kolmården hela dagen. Vi har spanat djur, ätit kebab, promenerat, ätit glass, åkt karuseller, tittat på delfinshowen, åkt linbana, träffat Lille Skutt och Skalman samt ätit grillbuffé med värsta utsikten. Alltså, man tackar!


Min fredag

Igår hade jag en sjukt mysig kväll med vänner. Det blev picknick i Rålis för att säga hej och hej då till en vän som är på blixtvisit från Staterna. Sushi, nutellamuffins, Ako-kola, Fanta, jordgubbar och hallon gjorde oss lagom mätta sådär. Och det var sjukt trevligt att snacka om allt mellan himmel och jord. Tack för kvällen alltså!










Styrketräning

Inte nog med att jag dissade solen för gymmet, jag träffade en vän på gymmet också som jag inte träffat på ett tag. Härligt! På gymmet blev det överkroppsstyrka som kändes tung, men överkomlig. Skönt att äntligen rasta musklerna igen. Tricepsarmhävningarna var absolut värst, men också väldigt sköna efteråt såklart.









Kräkjobbiga intervaller

Idag hade jag bestämt mig för att träna efter förra veckans minimala antal träningstillfällen. Och det jag var sugen på var löpintervaller så det fick det bli.


Uppvärmning 2 km, (10,3 km/h)
7x200 meter (15,1 km/h)
Löpning 900 meter (10,1 km/h)
Totalt 5 km, 29.11
Nedvarvningsgång cirka sju minuter


Idag var det kräkjobbigt och läpparna blev helt blåa någonstans där på mitten. Pulsen skenade och ja, viljan tog mig ända hem. Men sjukt värt det efteråt! Nu blir det pannkakor, sylt och grädde framför dumburken.







Body pump

I morse började jag dagen med att åka till päronen och äta frukost. Mysig start på veckan. Trots detta var jag så trött när jag ramlade in på Signalfabriken efter jobbet att om jag inte haft klassen själv hade jag nog gått raka vägen hem. Men det går ju inte, och tur är väl det! För nu tusan har man energi så det räcker och blir över till ett helt kompani. Salen var inte fylld idag, men den energi och den kämpaglöd som fanns fyllde rummet gott och väl. Och utfallslåten var lika jä*lig idag som alla andra gånger. Alla dessa små bottenpulsar ger ju mjölksyra som bara sprutar. Men känslan efteråt är ju bara topp! Tack kroppen och alla fantastiska deltagare!









Helgen

I torsdags hade vi en sjukt trevlig middag hemma och Alicia fick lattja runt med sin BFF. Så värt det, en helt vanlig torsdag! 

I fredags var vi barnfria för en kväll och stack iväg med vänner och käkade på Supper. Kvällen startade med en drink med jordgubb och ingefära och sedan blev det middag och lite tapas över det hela. Sjukt gott och sjukt trevligt. Sedan drog vi vidare till Gamla stan och två ölstopp innan vi började gäspa och åkte hem. I går var jag lite trött när jag vaknade men det var bara att dra på sig sommarkläderna (hej sommarväder för en dag!) och invänta mamma, pappa och Alicia och ta en utflykt till Östhammar och Öregrund. Varmt som tusan, fläskfilé vid vattnet, en mjukglass i solen och en glad skara människor på utflykt. Det kändes som en hel semester, underbart!!

Idag har vi lekt i parken, käkat lunch med vänner och fixat diverse saker hemma. Dessutom hade vi fikadejt på eftermiddagen som spädde på semesterkänslan. 

Härliga helg, tack!


Fredagsdrink


Bus i Östhammar


Idyll


Tösamaja



RSS 2.0