Löpning ute

Idag har jag löpt. Ute dessutom. Och längre än på länge. Jag har sprungit fyra kilometer som mest sedan oktober. Ungefär. Och då bröt mitt löparknä ut. Sedan sprang jag tre kilometer förra söndagen. Och så idag, en hel femma i mitt nya område. Så befriande och så skönt! 29.46 stannade klockan på. Hela fem minuter sämre än för ett halvår sedan. Men vad gör det när jag lyckades ta mig runt och dessutom med bästa känslan efteråt?

Efter det blev det dusch, övande av Body pump 93 och sedan piff och fix. Nu ska jag och sambon ut på middag med vänner. Härliga lördag!


Yes!



En vägg i mina nya hoods. Den fungerade fint för stretch den också.



Veckans träning vecka sju

Måndag: Instruera Body pump 
Tisdag: PT-pass
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Styrketräning
Söndag: Löpning 20 min  


Hela fyra pass fick jag till förra veckan. Det är fler än jag fått till sedan någon gång i oktober-november. Och det känns helt fantastiskt. Styrkan börjar jag hämta tillbaka, men löpningen ligger jag lite efter i. Men jag ska hämta tillbaka snabbheten i benen också. Någonstans måste man ju börja. 



Tung styrka

Dagens pass med PT var nog det tyngsta styrkepasset någonsin. Han drillade mig i pushpressar, enarmspressar, bänkpress, liggande rodd..och dessa pullups. Alltså herremin vad tungt det var! Och helt fantastiskt underbart efteråt! Jag kommer känna av detta imorgon, det är ett som är säkert! Nu är jag sjukt taggad på träning och att bli stark. Kroppen är frisk och medgörlig vilket känns toppen. Heja!




Ont här..


..Peace på det!




Morgonstyrka

Jodå, träning för fjärde dagen i rad. I morse var jag på gymmet i ottan för att få till lite muskler. Fokus ben idag. Och rygg. Tungt var det. Och härligt. Idag lyckades jag med att på egen hand få till tre plullups. Härliga känsla! Mot fyra! Nu ska jag gå och lägga mig i tid för första gången på länge. Har jag tur finns lite tid för löpning imorgon. Vi får se. Nattinatt.




Jag sportar Sverigefärger för skid-VM




Frukost on the run



Härlig Body pump

Man är trött och seg innan. Man släpar sig dit. Efteråt är man glad, sprudlande och på topp. Det är känslan före och efter min måndagsklass. Igår var det riktigt roligt. Jag körde fyra nya låtar från Body pump 83 och det kändes väldigt bra. Nästa vecka är det dags för hela nya koreografin. Att starta veckan med denna måndagsmagi är helt fantastiskt!







Hotellnatt

Efter drinkar på Himlen i lördags tog vi in på Clarion Sthlm för en lång och skön natts sömn. Underbart. När vi vaknat stack jag till gymmet och brände av lite löpning för första gången på evigheter. 20 minuter blev det följt av step ups på dubbla stepbrädor med hantlar i händerna. Tungt och härligt. Efter stretch och dusch var hotellfrullen som bomull för kroppen. Typ. Älska hotellfrukost! 










En kväll på Himlen







Igår kväll, efter firande och rejält ätande med svärmor och svärfar, drog jag och sambon till Himlen i Skrapan för lite drinkar och mys. Efter det blev det hotellnatt på Ckarion Sthlm. Ett perfekt avslut på en bra födelsedag och en bra start på sambons födelsedag. Praktiskt!



Födelsedagsstyrka

Idag blev jag firad med sovmorgon, paket på sängen och färdiggjord frukost. Dagen till ära fick jag även med mig familjen till gymmet. Jag körde överkropp med axelpressar framför och bakom huvud, bänkpress, pullups och några armhävningar som slutkläm. Åh, så skönt! Jag fick inte till det precis som jag ville och fick ta bort mina superset och köra en övning i taget. Men det blev ju tungt för det! Nu kanske jag lyckas hämta tillbaka min styrka igen!











Kvartalsutbildning Body pump

Det var segt att gå upp efter en vecka med lite sömn. Men sedan vaknade man, fick smaka på nya Body pumpen, lyckades duscha snabbt som attan är nu på väg till kontoret. Strålande. När jag först lyssnade igenom låtarna till nya releasen tyckte jag de var lite slätstrukna, men efter att ha kört dem en gång blev de lite bättre. Det var tungt, men mycket beror nog på min härliga träningsvärk från igår. Aj! Nu ska jag öva in ett gäng låtar till på måndag. Men först jobb.





Tre pullups

Godmorgon! Igår hade jag träning med PT igen. Då hade jag inte fått till ett enda pass sedan sist vi sågs. Dock har jag flyttat, ätit dåligt och sovit för lite så det var kanske bra. Det började med ett litet nederlag då jag mentalt inte fick till en liten höjning på frivändningar. Men det ändrades snabbt när jag lyckades göra tre (!!!) pullups. Hallelujah! Det tog bara ett år och en månad från att jag började. Nästa mål blir att klara fyra stycken. Spännande. I morse vaknade jag med träningsvärk lite här och var. Och nu är det dags att gå på kvartalsutbildning i Body pump. Ny musik och ny koreografi, efterlängtat! Jag hoppas på något storslaget.


Från min nya walk in som jag försökte strukturera igår 






Onsdag

Packningen fortgår och nu börjar jag känna mig lite sliten. Jag vill helst ha packat upp allt på en gång, så jag tror jag måste sänka ribban något. Nu börjar det i alla fall likna ett hem så det känns riktigt bra. Igår gick jag lös med dammsugaren och sedan packade jag upp kläder. En never ending story det där. Idag ska jag till tandläkaren och klämma in ett pass med PT. Träning, det var länge sedan. Det ska bli skönt att gå till gymmet och bränna av några tunga övningar.


Gårdagens fettisdag bjöd på inte mindre än två semmelbullar



Nytt hem

Woho, igår hade vi äntligen tillträde i nya lyan. Jag var och hämtade nycklarna på morgonen och sedan var det bara att invänta flyttlasset. Och sedan satte det igång. Packa upp kartong efter kartong. Efter kartong. Man har ju sjukligt mycket grejer alltså. Jag hann med rätt mycket i kök och badrum. Jag höll på så intensivt och glömde liksom bort mat under dagen, så vid sju fick sambon springa iväg och köpa sushi så jag skulle orka lite till. Och det var välbehövligt. Och gott! Ikväll ska jag ägna mig åt mina kläder och sortera skor så jag har något vettigt att sätta på mig.







Sushihaket gick hem



Flyttdag

Igår hade vi en heldag på vift. En sväng till landet för att se att huset stod kvar. Sedan vidare till Västerås och dop via mormor och morfars grav för att tända lite ljus. Sedan förbi min vän för att gratta på födelsedagen och sedan hem, boka en resa till i juni och flyttpacka det 'lilla' sista. Det tog halva natten. Dessutom tog jag en 'paus' och jobbade en stund under tiden. 


Älskade landet. Jag längtar till sommaren!


Pennor är grejen. Hon ville inte låna en, utan sprang iväg med hela burken.


Och idag är det äntligen dags. Vi ska flytta våra liv över till vårt nya boende som äntligen är klart. Som vi längtat! Om en stund ska jag iväg och hämta nycklarna. Yes!




Lördag

Igår blev det inte en tidig kväll direkt. Min gullegris tillika BFF firade sin födelsedag och då är det ju klart att man stannar till sist. Det var sjukt trevligt och blev sjukt sent. Det känns idag. Men så har vi hållit igång hela dagen idag också. Vi har packat tusen kartonger och är väl nästan klara inför flytten på måndag. Skönt. Vi avslutade dagen med tacos och nu är det Mellomys innan det är sovdags.


Jordgubb och hallon, mums!


Läget just nu: Nylackat och mello



Fredag

Tänk att få gå hem när det fortfarande är ljust. Tänk att få hämta Alicia för omväxlings skull. Tänk att få sitta ner och dricka en kopp kaffe. Tänk att få spana in när Alicia lekbusar med morfar. Tänk va! Livet är bra underbart ibland.





Veckans träning vecka sex

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Styrka
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Mitten av veckans vilodagar var väl mer dagar av hosta och nästäppa än vila. Dessutom har Alicia prickat in att vara sjuk hela veckan så det har varit ett nedrans pusslande. Och ingen träning. Men men, så är livet.


Onsdag

Dagarna flyter ihop och går i ett. Jag är uppe i ottan, släpar mig till jobbet, jobbar, går hem, packar och stupar i säng lite för sent. Idag har jag suttit i möte precis hela dagen. Då är man viktig, tänker ni. Då hinner man inte med allt annat, tänker jag. Men det var givande, så det är ju skönt. Imorgon blir det också en fullspäckad jobbdag för att på fredag spana in nya lyan igen och sedan flytta på måndag!! Just nu drömmer jag om träning och har förfärlig träningsvärk i framförallt bröst. Underbart! På fredag kan jag kanske klämma in ett pass igen. 


Jag hann med en lunch också, även om det var knappt. Dagens fancy tallrik, fisk och mos.



PT-dags

Idag fick jag äntligen till ett pass med PT. För andra gången detta år. Nedrans förkylning alltså. Men nu är jag frisk och tänker vara så ett bra tag! Vad kan man säga om dagens pass? Fokus överkropp där jag kände mig förfärligt svag. Jag har inte kört tung överkroppsstyrka sedan någon gång i oktober. Axelpressarna var tunga och bänkpressen ännu tyngre. Men nu är det bara att jobba med sina svaga punkter och bli starkare än någonsin. Man måste ju börja någonstans. Nu kör vi tisdag!




Röda armar efter liggande rodd



Måndagsrus

En fullsmockad klass och lite till. Svett, glädje, endorfiner och lycka. Träningens alla positiva element. Och så en galen instruktör på det. Jag fick njuta för nästa måndag också, för då går flytten och jag hinner inte till min klass. Och veckan efter det blir det förmodligen ett nytt program. Veckorna bara går! Men tack för avbrottet i vardagen och tack kroppen för ditt samarbete! #hejakroppen







Utelåst

Jag har blivit utelåst från jobbet. Det är ju fantastiskt när man tvingar sig upp i ottan och har så fruktansvärt mycket att göra. Det är nästan lite skrattretande. Men men, det är bara att vänta och se. Pust. Efter detta kan ju dagen bara bli bättre, yes!


Selfie Box - vilken grej!



Söndag





Att vakna upp till denna vy med enormt solsken kändes inte så dumt och gjorde att den lite för korta nattsömnen kändes helt okej. Att sedan fortsätta med hotellfrukost gjorde det hela ännu lite bättre. Äggröra, bacon, ostfralla, frukt, juice och så vidare. Jag behövde inte fylla på med lunch efter det kan jag lova. När jag kom hem vilade jag en stund med Alicia och sedan blev vi bjudna på supergod middag hos vänner. Det tackar vi lite extra för i det flyttkaos som just nu råder. Men snart är det över och vi är i vår drömlya. Bara en grymt tung vecka först. Sedan kommer det kännas fantastiskt!



Kick off

Igår hade vi en fantastisk kick off med jobbet. Föreläsningar, lunch, fika, fler föreläsningar, awards, trerätters middag och party. Det var länge sedan morsan slog klackarna (mockasinerna) i taket och dansade till det var morgon. Typ. Det var tema film och jag valde att vara Pocahontas!


Dans i platta mockasiner - vilken hit!


Middag


Maaat! Nomnomnom




Veckans träning vecka fem

Måndag: Sjuk
Tisdag: Sjuk
Onsdag: Sjuk
Torsdag: Vila
Fredag: Styrketräning
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Den där halsen spökade hela första halvan av veckan. Och ja, egentligen sista också. Nedrans virus och basilusker som hoppar på mig hela tiden. Ja, ett träningspass denna veckan. Som vanligt nu för tiden.


Morgonstyrka

För andra fredagen i rad fick jag till morgonstyrka på gymmet. Idag var det tungt som attan. Det börjar kännas att jag varit sjuk ett tag, för styrkan var inte alls vad den en gång var. Men nu ska jag väl se till att hålla mig frisk så jag kan bygga upp den igen. Det var i alla fall en grym start på dagen och pullupsen har jag inte tappat i. Härligt! Dessutom är det fredag, ännu härligare!







Onsdag

Nu tror jag att min förkylning börjar ge med sig. Visserligen är jag täppt i nosen och låter som sju svåra år, men jag börjar känna mig frisk. Imorgon blir det träningsvila och så ska jag försöka få till ett gympass på fredag. Jag saknar min träning!! Jag hade en kort lunchstund för mig själv tidigare idag. En panerad firre med potatismos, remouladsås och en god sallad la sig fint i magen och gav energi till eftermiddagens möte och hjärngympa. När jag kom hem blev det blodpudding, dusch, scrub, ansiktsmask och en pratstund med en vän. Och nu är det sovtime. 



Dagens lunch



En härlig måndagsklass

Jag höll på att tappa rösten och blev väldigt torr i munnen. Men bortsett från det var det kanske terminsbästa på dagens klass. Inte för att jag ökade vikterna alls, utan för att det var så grymt nedrans roligt! Mycket skratt och mycket svett. Det måste ju vara receptet på en härlig träningsklass på en helt vanlig måndag. Nu är veckan igångkickad på bästa sätt. Och nu kan det inte bli sämre när jag ska hem och mysa med familjen och äta mat.










Veckans träning vecka fyra

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Intervaller på löpband, 5x200 meter, totalt 5 km.
Torsdag: Sjuk
Fredag: Sjuk
Lördag: Sjuk
Söndag: Sjuk


Det här "Äntligen" jag kände förra veckan ändrades till feberyra denna vecka. Att det alltid ska komma så mycket emellan. Men det finns de som har det värre och jag är tacksam för de pass jag fick ihop, varav ett var löpning. Intervaller till och med. Smaka på den!



Måndag 2 februari

Alltså jag lyckas inte bli helt frisk. Nu har jag dragit på mig en elak hosta och förkylning. Buhu. Men annars har helgen varit topp! Jag har packat kartonger, klippt mig och fått en mörkare ton i håret, tagit körkortsfoto i en automat, myst hos mina föräldrar och framkallat en massa bilder. Grymt produktiv och skön helg. Och nu sätter veckan igång och det kommer vara fullt upp. Det är bara att köra utan att tänka. Snart är det helg igen!


Mitt försök till körkortsfoto i mobilen. Hahaha!




RSS 2.0