Årets sista löpning

Jag kan inte säga det nog med gånger. Men träning ger så många positiva effekter att det nästan är lite löjligt att inte träna. Efter ett ofrivilligt uppehåll på grund av kvadruppla (?) förkylningar och spricka i revben har jag idag varit ute och löpt! Senast jag gjorde det var den 22 november! Det är just när man haft ett uppehåll som man ser vad träning bär med sig. Idag var det tungt i kroppen, tungt i knoppen och flåset var inte som det en gång var. Och dessutom kände jag av mitt löparknä på vänster sida och det är verkligen inte bra. Men det är bara att bita tag och börja om. Med löpning och med rehab. Att jag älskar det jag gör, det är det inget snack om!


I mina vinterlöpartights från Puma, underställströja från Craft och tröja Nike


Jag vinkar på Alicia i fönstret samtidigt..


Snöslasklöpning, så befriande men också så nedrans tungt



Tisdag

Idag hade vi en lugn start på dagen. Så lugn att jag lyckades bli lite rastlös. Men efter lunch begav vi oss till Nacka forum och jag investerade i Depends 7 Days-lack som ska ge "gel feeling". Vi får se om det håller vad det lovar, utvärdering kommer. Imorgon ska jag försöka få till någon snygg nyårseffekt på naglarna också. Till middag blev det sedan sushi, samtidigt som en tråkig hockeyförlust och mys i soffan. Nu har jag peelat ansiktet och ska väl ge kroppen några timmars sömn. Imorgon ska jah försöka få till årets sista träningspass. Åh som jag längtar till gymmet!


Middag


Älskar att testa nytt


Bas, två lager färg, ett lager glitter, två topplager och voilà!



Som en smällkaramell

Här hemma spanar vi Junior-VM för fulla muggar. Jag har dock kommit underfund med att det går bättre när jag inte tittar (vaddå skrock?) så jag har lagt mig i sängen istället. Jag fick någon timmes sömn när jag skulle natta Alicia och blev väckt lagom till matchstart så jag är rätt pigg, men känner att kroppen behöver lite sömn efter en natt med för lite av den varan och en dag full med jobb. 

Spana för övrigt in smällkaramellsoutfiten jag köpte här om dagen. Jo, jag köpte både linne och byxor och nej, jag kommer inte använda dem samtidigt. Haha.








Sophie by Sophie

Igår åkte vi in till stan på förmiddagen och jag köpte ett riktigt snyggt och enkelt armband från Sophie by Sophie. Helt i min smak. Efter detta vände vi hem för lunch och sovstund. Alicia, som helt vänt på dygnet under julen sov riktigt länge. Sedan tog vi en vända till Globen för shopping och fika. När karln drog iväg på hockey packade jag en kartong klänningar och rensade ut en del. Och spanade hockey och en skön vinst mot Brynäs. Bra dag!









Underbar vinterdag

Herrejisses vilket underbart väder det varit idag. Visst, man får ju bylsa på sig tusen lager för att inte frysa, men vad gör det när det är gnistrande snö och underbar sol? Dessutom fick jag upp rejäl värme när jag gick en snabb promenad till mina föräldrar. Jag är så galet sugen på längdskidåkning (ja, slalom också för den delen) att jag hoppas det kommer rejält med snö så man kan ta sig ett par rundor. När det är så här, då älskar jag ta mig tusan vintern!

Nu har vi för övrigt precis kommit hem från en brakmiddag hos svärmor. Betydelsen av buffé har nu satt sina spår och jag är mätt som en gnu. 








Annandag jul

Igår var det årets höjdpunkt i matväg, lutfisk och risgrynsgröt. Det är så sjukt gott alltså. Utöver det lyckades vi komma ut en sväng och köpte en ny TV som tydligen ska vara riktigt bra. Idag har vi också kommit ut en sväng och idag kom jag hem med två underställ och ett par mönstrade träningstights. Sedan var det hockeydags i Globen, Djurgården som fick smisk av Leksand trots att vi var sju vändor bättre. Nu halvligger jag i soffan framför JVM och har just käkat en halv Ben & Jerrys och chips med dipp. Väldigt nice.











Veckans träning vecka 51

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Styrka överkropp
Söndag: Vila


Förra veckans träning såg väl ut ungefär som de senaste veckorna har gjort. Mest vila och ett träningspass sisådär var femte dag. Och absolut ingen skymt av minsta lilla löpning. Det hoppas jag kunna börja med snart igen.



Julafton 2014

Direkt efter jobbet igår hämtade vi alla julklappar och drog hem till mina päron. Där blev det uppesittarkväll och en 200-kronorsvinst på Bingolotto! Big business liksom. Sedan sov vi kvar där och har sedan haft en fantastisk julafton. Vi har blivit så bortskämda med julklappar att man nästan måste nypa sig i armen för att förstå att det är sant! 


Vår söta tomtenissa


Alicia fotar och mamma kommer med


Julaftonsmys


Öppna paket


Och så kom det snö på julafton ändå



Mönsterträning med smärta

Jag vill gärna skriva att kroppen mår topp och att jag är helt återställd. Men så är det inte. Det känns snarare som jag tagit ett steg tillbaka. Förra veckans Body pump gick långt mycket bättre än dagens. Idag hade jag svårt med bänkpressarna, frivändningarna, armhävningarna och plankan. De två första genomförde jag och de två sista gick tyvärr inte att genomföra. Jag fick tipset att linda hårt kring revbenen och att vila. Ja, det här med att vila.. Men jag hade färgglada tights i alla fall!







Det här med att matcha orange och rosa



Fikahelg

Istället för att träna stökade jag hemma på förmiddagen idag. Tvättade, rensade ur några plagg ur garderoben, bytte sängkläder, tvättade kuddar och dammsög lite. Det är skönt att ha kontroll innan flyttstöket sätter ingång. Fast jag har i och för sig redan börjat packa. Haha, någon är sugen på att flytta. Efter det luftade vi familjen på en sväng till Globen, precis som igår. Och det blev shopping och fika, precis som igår. Morotskaka igår, äppelpaj idag. Smarr! För övrigt har jag brutal träningsvärk från igår. Biceps ömmar som tusan och jag älskar't!










Kolla, jag (ok, Alicia) fick en ballong!



Lördagsträning

Men hej, idag har jag tränat! Familjen tog en sväng till gymmet i morse och det kändes så befriande, haha! Det var ju ingen skön känsla i revbenspartierna hela tiden, men jag fick i alla fall till några tunga övningar. Jag värmde upp med rodd och sedan tre set over head squats följt av marklyft, pullups och tre avslutande set med bicepscurls på lutande bänk. Jag trodde jag hade tappat allt i pullupsen så det var skönt att så inte var fallet. Jag körde fem set och fick hjälp av min kära karl de sista seten. Ååhh nu mår min kropp mycket bättre. Jag hoppas jag kan få till ett pass imorgon också, kanske lite benstyrka? 


Jag invigde mina nya tights från 2xU


Nedrans revben som ställer till det


Men jag är väldigt glad ändå



Bästa julkalendern

Chokladkalendern - släng dig i väggen! Min fina karl kom hem med precis det en kvinna verkligen vill ha. En skönhetskalender från Body shop. Att få en present varje dag är ju hur spännande som helst och man får bita sig rejält i fingrarna för att inte öppna morgondagens lucka också..

Hittills i december har jag skrapat ihop detta




Undrar vad som finns i 24:an..



Veckans träning vecka 50

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

När träningen lyser med sin frånvaro i inte bara dagar, utan veckor, då är det lite trist tycker jag. Hade jag valt det själv är det en sak, men om kroppen strejkar på tusen olika sätt, då är det faktiskt inte roligt. Förkylning, ont i huvudet, hosta och trasigt revben. För att nämna lite småplock. Sju dagars vila är väl någon form av rekord för mig? Jaja, det är bara att bita ihop och inse att kroppen måste läka och bli frisk för att jag sedan ska kunna köra på i hundra igen.



Godnatt

Idag skulle jag tränat lätt hemmaträning. Jag hade ett upplägg i cirkelformat som jag såg fram emot! Men vad händer? Jag får en huvudvärksattack och mår pyton istället. Det är verkligen inte min tid för träning just nu. Istället blev det två skinkvörtmackor med senap till middag och sedan en lussebulle och tre clementiner för en liten stund sedan. Nu ska jag och mitt skallebank gå och sova. 


Vi lekte med kameran, min lilla tös och jag


Och sedan tog hon över 


Besök i nya lyan

Idag var jag på visning i vår nya lya. Och nu längtar jag som tusan till flytten. Golvet var lagt, väggarna var målade, skåpen hade fått luckor och badrummen nästan all sin inredning. Nu väntar vi bara på vitvaror, badkar och februari. Ååhh!


Hallen


Alicia inspekterar


Soon to be klädkammare, det vill säga mitt revir


Hej mitt nya badrum 




Moussaka - recept

Igår testade jag att göra moussaka för första gången. Och jag tänkte att vi (två och en halv person) är ju rätt stora i maten så jag gjorde åtta portioner. Och ja, därefter hade jag uppskurna auberginer på papper i hela köket. Men det blev bra efter lite extra kryddning. Här kommer receptet.







Ingredienser (4 port)
2 auberginer
1 tsk salt
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor (eller gärna det dubbla)
3 msk olivolja
500 gram köttfärs
500 gram krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk muskotnöt
2 krm kanel
1 krm peppar
3 dl mild naturell yoghurt
3 ägg
2 krm peppar
Ost att strö över

Gör så här
1. Skölj och skär auberginen i lagom tunna skivor. Lägg dem på hushållspapper och strö över salt.
2. Skala och finhacka lök och vitlök och stek det i oljan
3. Tillsätt köttfärsen och se till att den blir genomstekt. 
4. Tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré samt kryddor och låt det koka ihop.
5. Stek auberginen i oljan en liten stund på varje sida.
6. Varva aubergin och köttfärs i en ugnssäker form. 
7. Blanda ihop yoghurt, ägg och peppar och häll över det i formen.
8. Strö över valfri ost och gratinera i ugnen, 225 grader i cirka 25 minuter.






Det här med träning

Ouch, jag har minsann träningsvärk från min Body pump igår. OCH DET ÄR EN SJUKT SKÖN KÄNSLA! Ursäkta versalerna, men träning ger så mycket positiva grejer att det är galet. Samtidigt är det läskigt hur snabbt man kommer ur sina rutiner och vanor. Och hur svårt det kan vara att hitta tillbaka. Mentalt kan man liksom inte förlika sig med att man tappat i styrka, kondition, vilja etc. Men det är bara att bita tag och erövra den där fantastiska känslan igen. Känslan av att man kan, att man vågar och att man blir bättre på något. Men jag funderar starkt på att hålla tillbaka träningen lite. Att låta revbenet läka, förkylningen ta slut och hostan att sluta irritera. Det blir så hattigt med lite duttande här och där. Men jag bara måste få till några pullups, ve och fasa om jag måste börja om att nöta denna övning. Det var dagens träningsfilosoferande.

Det börjar i alla fall äntligen kännas lite bättre i revbenet. Jag slutade med mina smärtstillande igår och det har inte blivit värre. Positivt alltså. Dessutom påfrestade jag med träning igår och det har inte blivit värre. Positivt alltså. Vi får se när jag får till nästa pass.






Jag har tränat!!

Igår hann vi med mycket. Jag griljerade min första skinka ever och storhandlade mat till ett helt kompani. Och jag fick ett ryck och började packa kartonger och rensa papper. Och jag åt dubbel dos lussebullar. Och gjorde tusen saker till. Men nu till det viktiga, dagens viktigaste. Jag har tränat! Jag har i princip inte tränat något alls de senaste tre, fyra veckorna. Och idag instruerade jag min fantastiska måndags-Body pump. Jag hade ont, och plankan var inte ett alternativ men resten gick nästan smärtfritt. Koreografin satt, ljudet var bra, mikrofonen fungerade och deltagarna var grymma! Ååh, jag älskar mina måndagar. De sätter ribban för resten av veckan och sprider sådan magi!


mina nya kompressionstights från Nelly









Lucia med Evita

Igår hade jag en heldag med mamma. Vi sprang runt och shoppade julklappar på förmiddagen, käkade pasta till lunch och sedan ägnade vi oss åt kultur på eftermiddagen. Vi såg Evita på Göta Lejon, en bra musikal med en Charlotte Perrelli som var riktigt duktig i sin roll som Evita. När jag kom hem käkade vi hemmagjorda hamburgare till middag med tusen tillbehör. Sedan fick vi filmsällis på kvällen. En härligt skön dag!







Veckans träning vecka 49

Måndag: Instruera Body pump 
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Styrka
Söndag: Vila

Vila är tydligen det nya för mig? Jag fick dock till två pass förra veckan. Halleluja, eller? Nej usch, förra veckan jobbade jag mest hela min vakna tid och fick inte till mycket rörelse annat än några vändor fram och tillbaka till skrivaren. Huvva!




Fredag

Intet nytt på revbensfronten. Jag har ont och efter att ha varit utan träning längre än någonsin börjar man känna sig rätt så stel, trött och seg. Men imorgon ska jag försöka ta mig till gymmet innan det är dags för en heldag med mamma. 

Idag har jag fått skåda Alicias allra första luciatåg. Som den pepparkaksgumma (med Hello Kitty-mockasiner) hon var hade jag stora förhoppningar om succé. Men hon var trött och satt i frökens knä under sången och sedan vägrade hon prata med oss på en stund. Men det var väldigt mysigt att vara där! Efter det åkte vi hem till vänner och blev bjudna på middag deluxe. Efter att ha rullat hem i regnet ska jag nu rulla vidare in till sängen och skrapa ihop lite sömn.


Min dag i bilder



Nya träningstights

Så var det onsdag och mitt lilla revben verkar ju inte direkt bli bättre. Efter jobbet drog vi hem till vänner för middag och glöggmys. Glögg, choklad, skumtomtar, gifflar, lussebullar, peppisar och ost. Ja, man var rätt mätt efter det. Nu ligger jag på soffan, drömmer om träning och är alldeles för seg för att ta mig till badrummet och borsta tänderna. Jag ska försöka få till lite träning i övermorgon och så måste jag testa lite Body pump för att känna in kroppen inför måndag. Nu har jag ju tre par nya träningstights att använda också, två av dem med kompression. Och färgglatt ska det vara!










9 december

Godmorgon tisdag. Idag blir det en lång dag med jobb igen. Jag har bokat av en massa grejer och inte fått till någon träning på alldeles för länge. Och det känns i kropp och knopp. Om några dagar när det blir lugnare på jobbet, då ska jag vila upp mig med träning och ladda inför julen. Och bara vara!


Jag har i alla fall fixat naglarna och har favoritkappan på. Uppiggande



Måndag

En måndag utan min Body pump är som ett nyår utan nytt år. Typ ganska konstigt. Igår var jag hos läkaren och fick piller mot min smärta under bröstkorgen. Antingen är det en spricka i revbenet eller lungsäcksinflammation (?). Ont som tusan gör det i alla fall mellan varven. Således blev det ingen Body pump ikväll. Istället jobbade jag till sju och har precis landat i soffan för lite återhämtning efter en lång dag. 

Igår hade vi en toppmysig dag med vänner. Fullt ös med massa barn och massa mat! Man var sjukt mätt efter skinkmackor, köttbullar, prinskorvar, ribs, saffranspannkakor, skumtomtar, ris á la Malta och kaffe. Och tusen grejer till. 




Julbord på Stadion



Dagens julbord på Stadion med uppträdanden av Cirkus Cirkör var ok. Det var fin kvalitet på maten men inte mer än så. Det var lite rörigt, konstig placering av maten och en nedrans väntan på desserten. En dessert som verkade ha fokus på fruktsallad (?). Ett julbord är dessutom inte ett julbord utan gröt, så det drog ju ner betyget ganska mycket. Men laxen var god och potatisgratängen var to die for. Och skumtomtarna la sig som en mjuk bomull runt maten. Hehe. Jag var dessutom inte så värst imponerad av uppträdandet bortsett från lite kläng på en trampets. Eller jag hade kanske väntat mig mer. När jag kom hem fick jag i alla fall mysa med Alicia innan hon skulle sussa. Då blev det glass för min del och nu ska jag och min smärta gå och sova. 


Jag ville mysa. Alicia ville duscha


Sedan blev det dans inne på toan



Träning!

Japp, det är sant faktiskt. Jag har tränat, om än i lightformat och något modifierat. Jag har fått ont under bröstkorgen, förmodligen i ett revben så jag känner mig väldigt begränsad. Att pressa något över huvudet är praktisk taget omöjligt. Men jag körde over head squats, marklyft och pullups vilket gick ok. Nu ska jag och min smärta bege oss mot julbord på Stadion. Jag är hungrig!!


Ajaj








Årets första julbord

Ikväll har vi haft julfest på jobbet och jisses vad trevligt det var. Julmat, julsnacks, julmust, julquiz, sociala kollegor och en massa skratt. Efter en herrans massa timmars jobb denna vecka och en herrans massa obefintliga träningstimmar stängde jag dock inte festen. Istället ska jag snart sova. Sjukt trött i kropp och knopp. Tack för att det är fredag imorgon!


Laxen var helt klart bäst. Och godiset.


Veckans träning vecka 48

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Förkylningsvila
Onsdag: Förkylningsvila
Torsdag: Förkylningsvila
Fredag: Förkylningsvila
Lördag: Förkylningsvila
Söndag: Förkylningsvila


Haha, rolig vecka. Det blev inte mycket till träning alls faktiskt. Visserligen har jag haft fullt upp med tusen grejer ändå (som vanligt) men det har gått förvånansvärt bra utan träning. Men nu är mitt mentala jag mer än redo att ta i, svettas och bygga muskler och psyke igen.



Ingen hårdträning direkt

Det här med träning. Jag saknar den som tusan. Och i nuläget kan jag bara inte klämma in den. Jobb från tidig morgon till sen kväll, sedan en stunds mys med Alicia och sedan ska tusen grejer fixas innan man stupar i säng. Jag brukar vara någon form av expert på att klämma in mina pass, men i ärlighetens namn har jag inte orkat rådda med det pusslandet efter förkylningen. Men jag har just planerat ihop två grymma styrkepass som jag ska få till innan denna vecka är slut. Och så lite löpning på det och jag kommer vara i mitt esse. Nästa vecka är det dags för ett möte med min PT igen, så det laddas det såklart också för. Och laddar gör vi med tre julbord på fyra dagar. Smarr!






Skrikig Body pump

Gårdagens Body pump-klass utfördes nästan helt enligt plan. Bortsett från en liten detalj. Headsetet. Det funkade inte. Jag sprang ner till repan och hämtade ett annat. Det funkade inte. Min hals fick således en rejäl omgång. Det förtar liksom halva nöjet. Jag gillar ju att skrika och peppa utan att behöva repa rösten så fruktansvärt. Men det gick. Lagom till att stretchlåten var över skulle jag bara testa och skruvade på en knapp jag aldrig rört. HALLÅ HEADSET LIKSOM! Pinsamt! Hoppas ingen märkte instruktörens lilla felsteg. Nästa år kanske jag kan skratta åt det. Nu gråter jag mest. Men som sagt, resten gick rätt bra. Body pump 92, nu kör vi!










Andra december

Men vad tusan, detta blev inte publicerat igår. Mysko. I alla fall. I förrgår svullade jag mina första lussebullar och firade första advent och igår var det första december. Galet vad tiden rullar. Jag räknar med mycket jobb denna vecka så jag var uppe med tuppen i morse för att vara tidig på jobbet. Nackdelen är ju att det är så mörkt att det känns som man stoppat huvudet i en säck. Men å andra sidan blir det inte så mycket ljusare på dagen heller. Efter novembers tre (?) soltimmar skriker kroppen efter lite ljus. 

Trött tidig morgon





RSS 2.0