Helgen

I helgen har vi hunnit med massor. Jag kastade ut familjen på shopping så jag kunde storstäda i fred. Sedan var det dags att dra iväg på 130-årskalas som bjöd på mycket folk och mycket mat. Efter det var jag så trött att jag nästan däckade när vi kom hem.


Kalasfin och försöker lära sig äta med kniv och gaffel


Igår fick vi fikabesök på förmiddagen och sedan drog vi iväg och spanade in lite nyproducerade radhus. Titta kan man ju alltid göra. Sedan drog jag iväg på ett möte, kom hem, käkade smörgåstårta och ostbågar samt spanade Narcos med karln. Sedan var helgen slut. Pust.



Första träningen på en vecka

Jo men så är det. Idag vågade jag mig på träning igen efter en veckas bortavaro. Men rösten var på väg att svika mig ett par gånger och det gjorde mig lite lätt rädd. Rösten är min främsta tillgång tillsammans med kroppen liksom. Men det gjorde också att jag glömde bort hur jobbigt passet var eftersom mitt absolut främsta fokus var att använda rösten på ett sparsamt sätt. Och det gick fint, vilket vi säger hallelujah till! Deltagarna var många och grymma. Precis som det brukar vara. Efteråt la jag av en löpning till pendeln för att slippa vänta en hel evighet på nästa. Skönt gjort känner jag just nu.





Trerätters

Här om dagen var jag och några kollegor iväg på ett NYC-event. Först var det mingel och sedan trerätters. Sjukt gott och sjukt trevligt! Och lite lite sömn efter det. Men så blir det ibland.









Sjukling

I tisdags vaknade jag med en pingisbollskänsla i halsen. Den utvecklade sig till lock för öronen och igår kände jag mig riktigt febrig, hängig, förkyld och hostig. Jag gick och la mig halv sju igår kväll och trots detta har jag haft någon form av feberhuvudvärk idag. Och snorar, det gör jag också. Usch och fy. Men hellre denna vecka än nästa då det är mycket jobb och en resa inbokad. Men glass sägs vara bra när man har ont i halsen..






Veckans träning vecka 38

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Överkroppsstyrka med PT
Torsdag: Vila
Fredag: Styrka ben
Lördag: Instruera Cykel 60
Söndag: Vila

En bra träningsvecka. Varannandagsvarianten med träning och vila. Dessutom bra variation med styrka, kondition och min Body pump. Två tummar upp!



Från trött till pigg

Det var en trött instruktör som ramlade in på Signalfabriken. Men jag behöver inte mer än byta om och kliva in i salen förrän det är bortglömt. Att möta alla deltagare, snicksnacka lite och sedan köra igång. Aaah, det är som en boost mot tröttheten. Idag satte jag nästan all koreografi och lyckades coacha och vara pedagogisk i ett. Och kroppen kändes pigg och med på noterna. Känslan är ju som vanligt top notch efteråt!


En bild, sedan tog minnet slut. I telefonen alltså..



Hockey, brunch och annat skoj

Jag har haft en riktigt skön helg. Efter min cykelklass i lördags var det bara att duscha och pudra näsan och sedan dra iväg på hemmapremiären i hockeyn. Det var sjukt kul och visst har jag saknat hockeyn en del. Vi fick med oss en vinst i bagaget, det tackar vi för. 

Igår fick vi uppskattat finbesök och bjöd på söndagsbrunch. En väldigt bra dag helt i min smak. Efter det drog karln iväg på fotboll och jag satt hemma och kollade samma match. Efter Narcos, kvällsmys och en halvdålig natts sömn vaknade man upp till en trött måndag och ny vecka.


Jag testade att göra valnötsscones med morot för första gången.


Och så pannkakor, grädde, glass och sylt. Och kakor. Mmm..




Benstyrka

I går var jag på kurs som slutade rätt tidigt. Lite extra tid kan man alltid spendera med träning. Dock var jag så nedrans mätt efter lunchen att jag var väldigt sugen på att springa hem och vila. Men det gjorde jag inte. Jag drog till gymmet och köttade ben med de övningarna jag var sugen på. Det gav flera set knäböj och olika marklyft samt tre avslutande set benspark. Och det var såklart väldigt skönt efteråt. 









Cykelklass

I morse var det dags igen för min lördagscykel. Denna vecka hade vi ännu fler glada och taggade deltagare som ville cykla. Det var sjukt kul och gav en massa ny energi. Efteråt kom det fram massa glada deltagare och det är alltid uppskattat. Svettig och med en lite rödare nyans i nyllet kunde jag nöjt promenera hem igen.







Veckans träning vecka 37

Måndag: Sjuk
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Instruera Cykel 60
Söndag: Två cykelpass


Det blev inte ett överflöd av styrkepass förra veckan precis. Men desto fler cykelpass. Från att inte ha cyklat, eller instruerat, cykelklasser sedan i höstas smashade jag på med att instruera cykel och sedan gå på cykelutbildning. Allt på en helg. Jo, rumpan kändes efter det! Men oj så kul att få instruera cykel igen!



Överkroppsstyrka

Det känns som det var alldeles för länge sedan jag hängde på gymmet. Jag var inte där på hela förra veckan. Men idag hade jag en timme med min PT. Och det kändes väldigt bra i kroppen! Överkroppen tränades i alla möjliga rörelser och vinklar med massa sköna övningar. Bänkpress med olika lutning, en roddvariant, axelpressar, omvända flyes med hantlar, bicepscurls ut från kroppen och rodd. Med mera. Toppen efteråt.







Body pump

Äntligen fick jag instruera hela den nya releasen av Body pump. Och det gick super bortsett från att headsetet betedde sig minst sagt märkligt. Det var förfärligt ljud och det förtog lite av mig som instruktör. Jag är ju någon form av perfektionist i gruppträningssalen och   vill att allt ska rulla så jag endast kan fokusera på att ge deltagarna en rolig, jobbig, fantastisk, svettig och oförglömlig upplevelse. Men bortsett från det gick det jättebra och jag tror vi hade rätt roligt på vägen. Och svettigt såklart.









30-årsfest

I lördags drog vi iväg till Heby för att gå på 30-årsfest. Och det var så sjukt trevligt att om jag inte hade behövt gå på utbildning igår hade vi stannar kvar och åkt hem på morgonen. De hade tänkt på allt. Största partytältet, infravärme, belysning, snacks, dekorationer, mat, ÄPPELPAJ, musik, ja allt! På vägen hem var jag rädd för att köra på något djur eller stöta på en älg. Det var ju så mörkt på vissa partier att jag började inbilla mig saker. Men hem kom vi och även om jag var lite småtrött igår så var det helt klart värt det. 





Cykel 60

Igår var det premiär för min cykelklass. Och herrejösses vad jag saknat min cykling! Det var så kul att äntligen instruera igen och jag var helt svettig, endorfinhög och lycklig efteråt. Det var helt klart väl investerad tid. Idag har jag ont i sittknölarna vilket verkligen visar att jag inte ägnat cykelverksamheten så mycket uppmärksamhet på ett tag. Jag har inte haft ont efter cykelklasser sedan jag började träna det för..tretton (?!) år sedan. Dessutom känner jag mig trött i överkroppen och triceps haha. Men det är då man drar iväg på en heldags utbildning i Heart rate & power i cykling på Sats Skakthuset. 







Veckans träning vecka 36

Måndag: Team Body pump 95
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Benstyrka
Fredag: Vila
Lördag: Tjejmilen 2015
Söndag: Vila


Tre varierade pass blev förra veckans träningsresultat. Det bästa var ju helt klart Tjejmilen där jag fick dela upplevelsen med mamma. Kvalitetstid när den är som bäst!



Cykelklass lördag 9.30

Från och med imorgon kör jag en 60-minuters cykelklass på Sats i Farsta. Jag har saknat att köra cykelklasser ända sedan jag slutade med min klass i Kista i höstas så när frågan dök upp var svaret givet. Så det var bara att gå hem och knåpa ett ihop ett nytt cykelpass. När sambon kom hem idag stack jag iväg och rekade cykelsalen, lyssnade igenom musiken och dubbelcheckade upplägget. Nu är jag pepp på premiären imorgon!

Tillbaka där jag hör hemma






VAB-dimman

Igår och idag har jag varit mestadels hemma med en febrig tös. Jag har klämt in några timmars jobb mellan varven men det är allt. Jag ska helt ärligt säga att det här med att sitta still (och titta på Frost fjorton gånger på rad) är jobbigare än allt jobb i världen. Kroppen och knoppen får noll stimulans och efter en stund tror jag att jag blivit tokig. Haha. Men de stunder hon är pigg och vill hitta på något känns det bra. Bygga klossar, rita, läsa bok, äta. Men nu är hon mycket piggare igen och ordningen är återställd. 





Broccoli- och pastagratäng

Jag är en av de (få?) som älskade den broccoligratäng man fick i skolan. Den och risgrynsgröten var nog årets höjdpunkter enligt mig. Igår gjorde jag min egna variant av broccoligratäng med pasta.


Ingredienser
6 dl okokt pasta, typ skruvar
500 gram frysta broccolibuketter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
6 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
Ost på toppen


Gör så här
1. Koka pastan enligt förpackning.
2. Koka broccolin i lättsaltat vatten en liten stund och låt den rinna av.
3. Häll i pasta och broccoli i en ugnsform. Salta och peppra.
4. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde och mjölk och häll det i formen.
5. Hyvla över ost och ställ in det i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Klart!




Om den kom i närheten av skoloriginalet? Nja, inte i närheten. God, men inte fantastisk. Experimenterandet går vidare. Nästa gång kör jag den med blomkål och ostsås tror jag.



9 september

Men hej hallå. I måndags blev jag krasslig och fick ställa in min måndagsklass. Det var med sorg eftersom jag skulle köra hela nya releasen själv, var tokigt träningssugen och i största allmänhet inte gillar att ändra planer så här. Men ibland säger kroppen ifrån och ibland är det bara inte möjligt att köra. Jag hamnade på soffan istället och gick och sov tidigt. Igår blev det inte heller någon träning och lika så idag. Men imorgon ska jag pallra mig iväg och repa min lördagscykel som har premiär på Sats Farsta på lördag. Woho!


Jag badpremiärade hemma förra veckan. Det var mer avslappnande än jag trott. Tills jag blev rastlös..




Veckans träning vecka 35

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: PT-pass ben
Onsdag: Vila
Torsdag: Body pump-kvartal
Fredag: Vila
Lördag: Överkroppsstyrka
Söndag: Vila


Nej men ser man på. Fyra träningspass även denna vecka. Två Body pumpar och två styrkepass. Underbart



Tjejmilen 2015

Igår laddade jag med Ben & Jerrys och planerade kommande cykelklass som jag ska ta över. Idag startade jag med mannagrynsgröt och jordgubbssylt och inväntade skjuts mot Gärdet. Efter en sväng in på bajamajan var jag och mamma redo för start. Jag valde att göra hela mitt lopp tillsammans med mamma, från start till mål. Och det var riktigt härligt. Både sällskapet, rundan och kroppen. Allt kändes i symbios och jag njöt av precis varenda steg. Det är sällan jag gör det eftersom jag alltid har en kamp mot klockan. Men inte idag. I mål kom vi och ostkakan smakade super!











Dagens träning

Från planerat PT-pass till egen styrketräning. Från planerat överkroppspass till benpass istället. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men man får göra något bra av det ändå. Kettlebellssquats med gummiband under knäna, suitcase walk med kettlebells, en massa varianter av marklyft och några sittande lårcurls blev det. Inte fy skam. Då blev jag i alla fall pigg tills jag kom hem, käkade och nästan totaldäckade i soffan. Men ett bad piggade upp och sedan var denna dag slut. Natti!








Tröttmössa

Efter dålig sömn i x antal nätter börjar det kännas slitigt nu. I går kunde jag inte somna trots att jag la mig tidigt och i natt drömde jag att jag instruerade Body pump för hela jobbet och allt, precis allt, gick snett. Usch, hemska tanke! Idag är det massor att göra på kontoret så det är bara att bita tag. Efter jobbet kommer lite efterlängtad träning och nedvarvning för skallen med PT. Ha en fin torsdag!





Veckans träning vecka 34

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: PT-pass överkroppsstyrka
Torsdag: Vila
Fredag: Benstyrka
Lördag: Överkroppsstyrka 
Söndag: Vila


Fyra träningspass känns ju toppen. Dessutom var tre av dem styrkepass. Det går bra nu!

Grand Escalier

Igår mötte jag upp två gamla kollegor för middag och snack på Grand Escalier i Sturegallerian. Det var så sjukt trevligt att vi höll på att aldrig komma därifrån. Och maten, i alla fall potatisen, var to die for. Mmm säger jag bara. Nu är jag dock trött efter en seg natt med ett barn sovandes i princip på mig. Dessutom har hösten verkligen gjort entré. Det är förvisso mysigt, men det här regnet skulle jag gärna slippa. Men nu kör vi en produktiv onsdag. Hej!







RSS 2.0