Yoga for athletes

Idag skulle jag gå till gymmet och köra tung styrka. Men lilleman är snorig så jag vågade inte lämna honom på MiniSats. Jag gick hem istället och körde ett pass på Sats Online Training. Denna gång testade jag Yoga for athletes. Och jisses, det var tungt. I alla fall för min core som jag inte jobbat specifikt med efter graviditeten/förlossningen samt mina handleder som mäktade med hunden, men inget mer. Alla rotationer på en arm blev det alltså svårt att hålla eller ens klara av. Men kroppen är ju inte starkare än sin svagaste länk och handleder och core står överst på listan av svaga delar att jobba med. Och att yoga ett pass i veckan är en bra start känner jag, både för kropp och knopp.


Cykelboost

Känslan efter en instruerad klass. Den är inte alltid på topp, men när den är det, är det ta mig tusan något av det bästa som finns. Idag var en sådan dag. Jag tror nästan alla på klassen sa något positivt innan de lämnade salen. Så tacksamt! Och jag hade roligt, svettades och njöt. Inte illa att man får göra allt det samtidigt. Nu ska jag traska hem och fylla på energidepåerna. Det behövs!


Löpning med tunga ben

Jag kände mig tung i benen redan innan dagens löptur. Och sedan var det tungt under hela tiden. Det var som ett blodsockerfall i kroppen och jag kände mig skakig och svag. Och varje steg var tungt och besvärligt. Men jag bet ihop och försökte njuta. Efter halva vägen försökte jag trycka på. Och ta mig tusan, det gick fortare än i förrgår trots att känslan inte var skön alls. Samma runda sprangs på 33.03 så trots känslan får jag ju vara nöjd. Eller kanske tack vare känslan får jag vara nöjd. Och det var såklart väldigt skönt efteråt. Nu sitter vi i bilen på väg hemåt igen efter några sköna dagar på landet.


Selfie queen

Idag har jag knappt varit ute alls. Pyjamasbyxorna har varit på hela dagen och jag har suttit och rensat bland bilder som jag tagit. Om man har en tendens att fota mycket och tar tio bilder på varje sak, då blir det en del bilder varje år. Framförallt om man inte tar bort de nio som inte blev så bra, haha. Jag har i alla fall haft jättemysigt och sett tillbaka på 2015 och hur mycket som hänt sedan dess. Alicia har växt, vi har utökat familjen, vi har flyttat och vi har gjort härliga resor. Bland mycket. Dessutom slog det mig hur mycket själ jag lade ner i träningen då och jag blev riktigt peppad på att ta mig tillbaka. Men nu är det sovdags så får vi se hur mycket sömn denna natt bjuder på och vad vi gör av morgondagen. Godnatt.

Lilla teaterapan för några veckor sedan


Löpning

Idag sprang jag iväg på en liten löptur. Jag har inte sprungit på länge så igår bara bestämde jag mig att jag skulle springa idag. Jag satte inget mål mer än att det inte skulle göra ont någonstans och att jag skulle njuta av löpningen. Och det försökte jag verkligen. Men det var tungt och tiden är jag vanligtvis inte alls nöjd med. Men idag var jag mest nöjd med att jag kom ut och nu är jag redan sugen på nästa pass och att få komma igång ordentligt. Så high five på fem kilometers löpning idag (33.44) och high five på att jag är sugen på mer!


Landet

I morse packade vi in oss och tusen saker och åkte till landet. Det gäller att passa på när man är föräldraledig och inte är bunden till helger eller semestrar. Lyxigt! Alicia har lekt och pysslat som om det inte fanns någon morgondag och jag har hunnit komma in i landet-mode. Vi har även tagit en liten prommis ner till sjön i det härliga vädret. Nu ska jag försöka sova och hoppas båda barnen väljer att ta sovmorgon imorgon. Men sådant brukar bara ske när man verkligen måste gå upp. Så vi får väl se. Imorgon tänkte jag ge mig ut på en liten löptur och se hur kroppen svarar på det.


Min lördag

Efter yoga och dusch i morse åkte jag in till stan och träffade två vänner för fika, snack och bebismys. Det var sjukt trevligt och jag ville aldrig gå därifrån. Jag fick nästan springa hem så sambon skulle hinna iväg till hockeypremiären. En premiär som jag tyvärr missar för första gången på en massa år. Tråkigt, men självvalt eftersom det blev meckigt med barnvakt och för att jag ändå behövde packa inför vår tripp till landet imorgon.

Klädd för annat än mammalivet. Skönt för omväxlings skull.

Dagens lunch


Veckans träning vecka 37

Måndag: Migrän
Tisdag: Ont i huvudet
Onsdag: Feber och kräksjuka
Torsdag: Feber
Fredag: Vila
Lördag: Känningar i halsen
Söndag:

Men alltså, vad hände med min träningsvecka? Poff poff och så var den borta i dimman av diverse åkommor. Men då kanske nästa vecka blir som en fantastisk träningsmaffig eufori?


Morgonyoga

Jag försöker verkligen etablera träningen i vardagen igen. Efter semestern har det varit sjukdom och fullt fokus på att rensa och få ordning hemma. Men nu är det dags att satsa på kroppen. I morse fanns inte allt för mycket tid att spela på innan jag skulle iväg, och jag har varit så sugen att göra yoga till en del av vardagen. Så jag körde 45 minuter Easy yoga via Sats-appen och Sats online training. Det var jätteskönt och enkla övningar som passar en nybörjare som jag. Nu ska vi göra detta till en vana också.


Åttamånaderskillen

Jösses, lilleman blir åtta månader idag. Min lilla bebis. Tänk att jag började jobba strax efter att Alicia var åtta månader. Nu känns det väldigt mysigt att få ett par månader till hemma. Idag har vi firat med lite morgonshopping på H&M, häng med mormor och fredagsmys hemma. Jag klagar inte.

Kan inte sitta än, men verkar vara mer inne på krypning. Och rejs i gåstolen.

Mat i hela facet, en strumpa på vift och en body som är matchad med stolsdynan. Det är lite så vi jobbar.


Träning!

Det har ekat tomt på träningsfronten. Men nu är jag bannemig frisk och oj så härligt det var att instruera min cykel idag. Att komma upp i puls, svettas och ta i. Det var mumma för kroppen. Nu laddar jag om för ett styrkepass imorgon. Heja kroppen!

Tränings-Emma is back on track!


Tacksam

Igår var det bio, Den allvarsamma leken, som väl var sådär. Men att komma ifrån på en biostund, utan något som måste göras, fixas eller grejas kändes som väl investerad tid. Idag har jag haft en skön dag med morgonpromenad längs vattnet, stressfritt pyssel hemma och på kvällen kom mina fina vänner hit. Vi köpte Bun Meat Bun-burgare och hade det sjukt trevligt. En riktig energiboost att få vara tillsammans med vänner som ger så mycket. Tacksamt!

Vi lånade storasysters mössa i brist på annat. Dags att uppdatera höstgarderoben för de små.

Kvällsmys


Centralbadet

Igår mötte jag upp fem brudar och hade en superhärlig kväll på Centralbadet. Bubbelbad, prat, räksallad och myspys med vänner. Väldigt välbehövligt och väldigt härligt! Man var sådär härligt mör när man traskade därifrån. Topp fem-kväll, helt klart! Och det bästa? Jag får träffa brudarna igen, imorgon! Nu är jag på väg till stan för att möta upp mamma och gå på bio. Vardagslyx igen!


Vardag

Igår hade vi en lugn och skön dag hemma. När karln gick iväg på fotboll på kvällen käkade jag och Alicia fiskpinnar, pärlade och käkade chips framför Netflix. Dock inte allt samtidigt. När barnen somnat blev det hockey och glass innan jag äntligen kom i säng.

Idag var Alicia hemma så vi passade på att träffa våra bästa kompisar i parken som vi inte sett på evigheter! Sedan gick vi till centrum och käkade lunch . Efter handling landade vi hemma och jag försökte få en trött Melvin att somna utan resultat. Nu är jag på väg till Centralbadet för lite catch up med brudarna. DET var länge sedan!


Veckans träning vecka 36

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Cy 45 min
Torsdag: Instruera cykel 45
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Från förra veckans enda pass har vi ju denna veckan dubblat dosen. Och till mitt försvar blev Melvin förkyld och MiniSats kunde inte nyttjas. Så jag är nöjd med min hundraprocentiga ökning och att få instruera lite igen!


Veckans träning vecka 35

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Tjejmilen
Söndag: Vila

Ett ynka pass är väl inget att skryta med. Inte med mina högtflygande träningsplaner i alla fall. Men om man ska titta på det enda passet jag fick till, får jag väl skryta om att det är det längsta efter graviditeten, och ja, det längsta sedan Tjejmilen förra året tror jag.


Nytt mål

I brist på träning (jag hade ont i halsen i morse, morr) anmälde jag mig till halvmaraton nästa år. Jag känner att det är dags att ha ett mål att sikta mot. Härligt!

Puh, nu har vi precis sett filmen The Visit och jag har tydligen blivit såå rädd på äldre dagar. Den var verkligen sjukt läskig, så nu måste jag gå och göra något icke-läskigt. Typ måla naglarna eller kolla Instagram. Jag är riktigt mesig när det kommer till skräckisar och rysare, mesigare än jag någonsin varit.


Fredag

I natt sov jag så dåligt. Jag kunde inte somna och låg och vred och vände på mig hur länge som helst. När jag väl somnat vaknade lilleman och höll på och bökade runt. Detta har gjort min dag något seg. Men bortsett från det har jag känt mig frisk och kry. Så skönt! Jag tog en liten morgonpromenad efter lämning och efter det har jag bara hängt hemma. Pappa kom förbi och hämtade två stora klädpåsar jag ska skicka till Sellpy och se hur jag tycker deras tjänst fungerar. Nu är det härligt med helg med familjen och imorgon ska jag verkligen försöka få till lite träning. Men först: Sömn


Sjuk vecka

Ja inte har det blivit svettiga löprundor, härliga morgonpromenader, tunga styrkepass eller något instruerande i veckan. I måndags fick jag migrän och gick och la mig tidigt. I tisdags höll huvudvärken i sig och jag hade känningar i halsen. Igår hade jag feber, ont i huvudet och fick sedan någon form av magsjuka? Allt på en gång, pust. Idag hade jag lite feber när jag vaknade, men kände mig mycket bättre. Lite huvudvärk från och till, men i jämförelse med de andra dagarna känns det friskt som tusan. Om jag vaknar helt frisk imorgon kanske jag kan unna mig lite träning på lördag, men vi får se. Idag fick jag i alla fall hoppa min cykelklass. Jättetråkigt, men att träna sjuk är inga signaler jag sänder ut. Nu ska jag duscha, dricka kaffe och sedan krypa ner i en renbäddad säng.


Helgen

Igår åkte sambon iväg till Grönan med ett helt gäng och Alicia var med farmor och farfar. Kvar blev jag och Melvin som hade en lugn och skön dag. Ingen stress och inga måsten (de finns ju alltid men jag sopade dem lite under mattan just igår). När lilleman sov åt jag lunch, hängde i soffan och rensade ut ytterligare kläder att sälja/skänka. När han vaknat gick vi och handlade. Blöjor, nya träningstights, glödlampor (eller led eller halogen eller vad det nu var..), ny höstjacka och lite lösgodis. Det viktigaste liksom.

Tidigt i morse drog sambon iväg till Falkenberg och hejade fram Djurgården till tre poäng. Jag och barnen hade en skön dag mellan nej-sägningarna och "jag vill inte!"-utbrotten hehe. Vi har åkt sparkcykel och sprungit ikapp på gården, ätit pasta, köttbullar och cocktailtomater, gått och handlat, fått besök av farmor och farfar och käkat pizzarester. Ungefär så. Träningen har hamnat lite i skymundan men med en ny fräsch vecka ska jag väl kunna klämma in några pass. Men nu rullar ögonlocken ihop så det är dags att sussa.


Inget fredagsfys

I morse var planen att träna efter lämning. Men Melvin har blivit förkyld och har snorat gärnet i natt, så det var tyvärr inte ett alternativ att lämna på MiniSats. Så jag gick min lilla morgonrunda på omkring fyra kilometer istället. Det kanske var bra för mig också då det känns som jag varit mer vaken än sovit i natt eftersom lilleman vaknat tusen gånger.

Nu är jag på väg hem från Sats Signalfabriken där jag varit på centermöte. Jag har inte varit där sedan jag hade min sista klass i..november? Och nu börjar jag nog sakna min måndagskärlek. Och jag har nog bestämt att jag går tillbaka i början av mars om det funkar. Det blir ett långt uppehåll, men också välbehövligt om jag ska kunna prestera på den nivå jag vill.

Tillbaka i Sumpan vilket såklart krävde sin selfie


Premiärcykel

Ikväll premiärkörde jag min torsdagscykel och det var härligt som vanligt. Musiken kändes bra och svettig blev man. Jag hoppas deltagarna också kände sig nöjda. Jag var dock inte helt nöjd med mig själv idag. Det var inget speciellt som var dåligt men känslan säger att nästa vecka blir mycket bättre. Med timing, prat, volym, tider, tekniska bitar och så vidare i oändlighet, haha. Men nu är de slutanalyserat för idag och dags att sova. Om jag får bra med sömn i natt ska jag få till lite träning efter lämning imorgon, gärna intervaller!


Torsdag

I morse gick jag en promenad efter lämning och sedan handlade jag dagens och morgondagens middag på vägen hem. Sedan har jag fortsatt mitt garderobsrensande varvat med bebismys, lunch, kaffe, choklad och annat livsnödvändigt. Just nu är jag uppe i åtta stora kassar med kläder som jag ska skänka, en kartong med skor och en Ikeakasse med väskor och diverse annat som jag ska göra mig av med. Det blir skönt när det är gjort! Nu sitter jag och dricker kaffe och väntar på att lilleman ska vakna så vi kan gå och hämta storasyster.

Morgonpromenad med en av männen i mitt liv. Kärlek på det!


Test av cykelpass

Idag knatade jag iväg till Sats efter lämning och testade mitt cykelpass. Och det kändes helt okej. Jag ska göra några små justeringar och sedan kör vi på riktigt imorgon. Kul! Efter dusch, lunch och lite slappande i soffan fick jag fnatt och började rensa garderoben. Ett never ending project. Man ser ju inte skogen för alla träd. Jag har så mycket! Men det ska jag råda bot på och få lite fason på det hela.


Idag

Idag lämnade jag Alicia på förskolan och efter några tårar blev det till slut bra. Skönt! Sedan gick jag hem och pulade ihop ett nytt cykelpass som jag premiärkör på Sats Farsta på torsdag. Det tog mig hela dagen och jag är precis klar. Och ändå inte helt nöjd. Men det är sällan jag är det från början, så det blir nog bra det här till slut. Nu ska jag gå och sova och ladda för att förhoppningsvis kunna testköra passet imorgon efter lämning.


Chorizofräs

Igår gjorde jag en rejäl måltid, minst sagt. Jag skalade, hackade, skar och delade i oändlighet. Men det var det värt, det blev väldigt bra.

Ingredienser:
900 gram chorizo
800 gram potatis
500 gram morötter
400 gram vitkål
1 gul lök
2 rödlökar
2 zucchini
2 paprika
Timjan
Honung
Olivolja
Salt
Peppar
150 gram fetaost

Gör så här:
1. Skala och hacka/skär upp alla godsaker och lägg i en ugnsform.
2. Krydda och ringla över rikligt med honung och olivolja och rör runt ordentligt.
3. Sätt in det i ugnen på 200-220 grader i ca 30 min.
4. Smula över fetaost. Klart!

Här Hittade jag receptet jag utgick ifrån.

Måndag

Idag har jag och barnen varit inne hela dagen. Alicia har målat och jag har småpysslat med lite av varje och fått en del gjort. Skön och lugn dag. Imorgon är det förskoledags för Alicia på en ny avdelning. Vi får se hur det går. Och vi får se hur det går för mig att gå och sova i tid. Imorgon ställs klockan igen.


Tjejmilen 2016

Idag var det dags för mig och mamma att springa Tjejmilen. Detta var mitt åttonde i ordningen om jag inte minns fel. Jag var inte direkt förberedd, har sprungit som mest strax över sex kilometer efter graviditeten och kom hem från Gran Canaria här om dagen och hade typ förträngt loppet. Men jag hade en härlig dag tillsammans med mamma. Vi sprang tillsammans hela vägen, pratade lite, tittade på andra löpare och tog det i lugn och skön takt. Nu har jag bestämt att jag alltid vill springa detta lopp sida vid sida med mamma. Detta är vårt lopp. Väldigt härligt! Vi gick i mål, hand i hand på 1.14. Och nog kommer jag vara stel i kroppen imorgon!


Syskonkärlek

Även idag har Alicia varit hemma. Vi hälsade på mormor och morfar en sväng, handlade och hade en lagomdag. Mysigt, men jag har inte fått så mycket gjort. Men så får det vara ibland. Nu har jag precis ätit en hel honungsmelon samtidigt som vi började titta på Bloodline. Vi behöver en ny serie att följa så vi får se om detta kan vara något. Sambon somnade dock, så det får vi se imorgon. Nu ska jag gå och sova och ladda för årets upplaga av Tjejmilen. Jag tar det som en social grej med mamma, så jag vill inte påstå att jag har världens prestationskrav på mig själv. Men å andra sidan har jag väl alltid prestationskrav av något slag och visst är det lite jobbigt att jag endast skrapat ihop strax över sex kilometers löpning som mest efter graviditeten. Men ta mig runt ska jag väl fixa i alla fall. Godnatt!

När de skulle natta varandra en kväll för några veckor sedan. Så mycket kärlek i det!


Torsdag

Idag sov barnen tacksamt länge och Alicia fick vara hemma och mysa med mig och Melvin. Tvättmaskinen har gått varm och vi har hunnit med en sväng till BVC för vägning och mätning av lilleman samt handling av nödvändigheter. På eftermiddagen kom mamma och pappa förbi och jag drack min första kopp svenskt kaffe på ett tag..ljuvligt! Sedan blev det såpbubbelblås och minidisco på balkongen i solen. Nu har vi precis sett två avsnitt av Sofias änglar och herregud vilka livstragedier. Man blev liksom lite matt efter allt bölande. Nu ska jag försöka sova så får vi se om det blir förskola eller inte för stortjejen imorgon.


Hemma

Hur gärna jag än ville stanna en vecka till var det galet skönt att landa hemma. Det blev väldigt sent och barnen var så trötta att det knappt gick att lägga dem. Men nu sover de sedan en stund och jag har hunnit packa upp tvättberget (!) och duscha. Så skönt! Nu ska jag sova. I min egen säng. Underbart!!


RSS 2.0