Veckans träning vecka sju

Måndag: Vila
Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Instruera Body pump
Söndag: Löpning 5 km

Fyra pass varav tre instruerade kändes jättebra för att vara denna månad!


Vi hinner med mycket

Vi har hunnit med mycket sedan sist. Två födelsedagsmiddagar och en magsjuka som vi gav till både vänner samt mormor, morfar, farmor och farfar. Puh. Jag är fortfarande matt trots att det gått flera dagar. Men nu är matintaget som vanligt så ikväll blir det min cykelklass. Som jag saknat träningen under hela februari. Jag har ju instruerat mina pass, men det är ungefär det jag gjort. Men imorgon går sambon på föräldraledighet och då kan jag nog börja lägga lite krut på min egen träning igen!

En redig frukost gör att man övervinner det mesta, visst?


Torsdagsträning

Idag fick jag nästan springa från jobbet för att hinna till min Body pump. Eller ja, känslan var så. På riktigt hann jag faktiskt hem, byta om, byta väska och börja på en ny kula. Från kontorskulan till träningskulan liksom. Och det var skönt. Från seriös till lite crazy, haha! Och det var superkul med mina torsdagshjältar. De är ta mig tusan grymma och utvecklingskurvan är spikrak uppåt. Woho! Jag hade laddat med världens största portion carbonara, två pannkakor med sylt och grädde samt ostkaka till lunch. Alltså den mättnaden var inte att leka med. Jag la lite av den energin på att öka vikterna i bicepslåten. Underbart! Nu är jag så redo för fredag och en fullspäckad helg att jag redan ligger startklar för sömn. Innan klockan tio. Det här hör inte till vanligheterna. Godnatt!


Födelsedagscykel

Igår var det ju tisdag och därmed min tisdagscykel. Och jisses vilket gäng, starka med mycket vilja. Och jag fick lite endorfiner att använda mig av nu när jag känner mig tröttare än tröttast. Melvin vaknar ju mitt i natten nu för tiden och sedan är det meckigt med två föräldrar som jobbar heltid samtidigt som Melvin fortfarande är hemma (med barnvakt såklart) och Alicia som går deltid på förskolan. Men det är bara en vecka kvar, sedan går sambon på föräldraledighet. Och som jag längtar!


30 +

Jag har varit 30 i ett helt år. Galet vad tiden går! För ett år sedan var Melvin en liten enmånadsplutt och nu är han redan ett. Och jag kan titulera mig som trettio plus. Konstigt det där. Men mentalt är jag nog fortfarande kring 20-25. Dagen har i alla fall spenderats på jobbet och sedan hann jag hem och leka med barnen innan jag körde mitt cykelpass. På kvällen blev det fikastund i soffan och nu ligger jag redo att sova, nöjd och glad! Godnatt.


Veckans träning vecka sex

Måndag: Intervaller 10x200 m, totalt 5 km
Tisdag: Instruera cykel 45
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Veckan startade perfekt med ett energifyllt intervallpass. Sedan blev det mina två klasser och inte så mycket mer. Men jag är nöjd och tacksam eftersom det denna månad är sjukt svårt att ta tid till träning. Men nästa månad. Då!


Utelöp!

Igår hade vi en helt underbar kväll. Vi firade min alldeles fantastiska lilla vän som fyllt 30 i veckan. Men så blev ju klockan efter det. Jag somnade väl någon gång strax efter halv tre, vilket ändå var tidigt i sammanhanget. Efter en liten sovmorgon och frukost framför Mello-reprisen åkte vi och hämtade barnen. Eller åkte. Jag sprang dit, förbi vår nya tomt och skrapade ihop fem kilometers lycka på 31.12. Jag är verkligen inte nöjd med tiden, men dagens mål var njutlöpning. Och det lyckades jag med. Nu längtar jag verkligen till våren!


Body pump på en lördag

Idag var det medlemsdag på Sats i Farsta och i morse instruerade jag en Body pump. Vi var många som var sugna på morgonträning, superkul! Känslan var mycket bättre idag och kroppen kändes starkare än i torsdags. Efter det gick jag hem och skruvade skrivbord och myste med familjen. Ikväll blir det 30-årsfest så nu ska vi lämpa av barnen hos mormor och morfar och göra oss redo. Bra lördag!


Som ett marathon

Alltså jösses. Dagens Body pump var allt annat än skön. Fy tusan vad den var jobbig! Det började under benlåten. Skakiga ben. Sedan rygg, alltså frivändningarna och trippelroddarna tog knäcken på mig. Jag tänkte hela tiden "det är jobbigare än ett marathon, det är jobbigare än ett marathon". Och det var kanske en överdrift med tanke på att det var jobbigt i någon minut. Men den tiden var ta mig tusan olidlig. Haha. Idag kände jag mig svag! Och tanken på att nästa klass är på lördag gör benen ännu skakigare. Men då känns det säkert tusen vändor bättre. Nu tänker jag: 1. Dagsformen - Hua! 2. Jag måste styrketräna och vänja in kroppen med mer Body pump. Så här brukar jag inte känna. Nu blir det mat.


Cykelklass

Det var SÅ skönt med träning idag. Kroppen fick röra på sig och knoppen fick vila. Perfekt. 45 minuters cykelklass blev det i vanlig ordning. Vi blev kanske lite brädade av alla hjärtans dag, men vi som var där tog i från tårna. Känslan efter ett köttigt träningspass är ju som att äta choklad, det vill säga underbart!


Måndag

Det är mycket som ska pressas in i schemat denna månad. Jag startar gärna veckan med träning, men idag jobbade jag till halv sju och hann nätt och jämt hem och pussa på barnen. Men jag håller på att komma in i det nya jobbet så tiden är väl investerad. Men det blir enklare sedan när sambon tar över föräldraledigheten. Nu ska jag sova för att orka med morgondagen. Den blir lång, men avslutas med min tisdagscykel.

Melvin skjutsar runt storasyster på den rullande hunden. Energi alltså.


Helg

Helgen blir ju ännu mer efterlängtad nu när jag börjat jobba igen. Igår satt jag hemma och jobbade och sedan blev det en lugn kväll i soffan med Shooter som vi började titta på för ett tag sedan. Idag har vi spenderat halva dagen på Ikea eftersom jag nu har fullt fokus på att fixa till i Alicias rum inför framtida fotografering, visning och så vidare. Ett rum i taget får det bli. Imorgon åker sambon tillbaka och köper de stora grejerna. Åh, jag älskar't! Rummet ska gå i vitt och rosa. Och så lite grått. Jag gillar verkligen den kombon alltså. När vi kom hem gick jag och handlade mat och present och sedan traskade jag hem och bytte sängkläder. Sedan åt vi pizza och såg Mellon såklart. Och nu ska jag hämta ikapp lite sömn. Puss!

Stortjejen äter Ikea-lunch på 'jestujang' (resturang).


Veckans träning vecka fem

Måndag: Vila
Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Jag lyckades ju dra på mig någon halsbacilusk under resan och denna vecka har jag haft ett himla kli i halsen på kvällarna som gett en ettrig rethosta. Puh. Men det blev ändå mina två klasser och det gick prima!


Body pump

Det är meckigt att få ihop tiden just nu. Eller meckigt att få till allt som ska rymmas i dygnets timmar. Då är det ännu meckigare att få till träningen. Men det går. Och tack för att jag har två pass i veckan, dem kan jag ju inte missa. Idag var det dags för Body pump. Jag kom in på gymmet med andan i halsen efter stopp i tågtrafiken. Jag hann precis hem innan och slänga i mig två knäckemackor och byta om. Perfekt, men ändå lite tight. Klassen gick superbra förutom att jag höll på att hoppa över utfallslåten. Jag tänkte börja med axellåten efter triceps, men musiken passade inte alls. Haha. Då fick vi lite skratt på köpet! Och som vanligt är man en bättre version av sig själv efteråt. Härliga känsla. Tänk vad träning gör för kropp och knopp. Och tänk vad deltagarna är fantastiska!


Tisdagscykeln

Woho, idag var det dags för min tisdagscykel igen och jag var så taggad på att köra! Efter att ha suttit på kontoret en hel dag hade jag väl en massa energi att göra av med. Det var så skönt med träning och mina duktiga deltagare levererade som vanligt!


Intervaller!

Jag har haft lite känningar i halsen sedan resan och därför inte vågat mig på krävande konditionsträning. Dessutom är det lite att pussla med nu när vi båda jobbar, Melvin är hemma (inte själv givetvis) och Alicia går deltid på förskolan. Det gäller verkligen att maxa åt alla håll för att få det att gå ihop. Tur att vi har mormor/morfar och farmor/farfar som ställer upp! Men hur som helst. Idag fick jag faktiskt till träningen. Och intervaller dessutom. Till råga på allt tror jag att jag hade orkat springa hur länge som helst idag. Jag blev liksom aldrig riktigt slutkörd. Jag trodde nästan löpbandet var felinställt en stund.

Uppvärmning 1 km (10,3 km/h)
Intervaller 10x200 meter (varannan 16,1 km/h och varannan 15,1 km/h) med 100 meters gåvila emellan (5,1 km/h)
Löpning 1 km (10,3 km/h)
Totalt 5 kilometer, 29.27
Nedvarvningsgång ca sex minuter

Då är det väl dags att öka tempot till nästa gång. Då blir det (förhoppningsvis) alla tio intervaller på 16 km/h. Nu när jag skrivit det måste jag ju göra det, pepp!


Body pump

I torsdags (hej tre dagar senare liksom) instruerade jag min Body pump igen. Det var så galet roligt och jag hade en massa träningsglada deltagare. Från att ha känts sådär, börjar Body pumpen nu segla uppåt igen. Nu ska jag bara jobba lite extra på teknik och coachning och hitta tillbaka ordentligt!


Veckans träning vecka fyra

Måndag: Vila
Tisdag: Styrka ben
Onsdag: Vila
Torsdag: Styrka ben
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Denna veckas träning bestod av två pass på båten under semestern. Hade jag fått bestämma hade jag tränat mycket mer, men eftersom jag blev lite krasslig i halsen fick jag säga nej till för pulshöjande aktiviteter. Trist, men två styrkepass blev det ändå.


Tillbaka i sadeln

I tisdags var jag tillbaka i sadeln för att instruera min 45-minuters cykel. Jag har varit lite risig i halsen och hoppades nu att min röst skulle hålla. Och det gick fint! Det var skönt att svettas och få jobba lite kondition igen!


Benstyrka i Persiska viken

Jag blev ju småkrasslig lagom till vi gick på båten i Dubai. Efter första träningspasset var jag helt sänkt och fick efter det bara till två lättare styrkepass. Men två pass är två pass och det är jag jätteglad för!

Superset: Benspark 5x7 // Utfall 5x7 på varje
Benpress 5x7
Superset: Armhävning mot låg bräda 3x5 // Plankan 30 sek

Knäböj m hantlar på axlarna 4x7
Benpress 5x5
Superset: Benspark 5x5 // Utfall 5x7 på varje
Stående rodd med hantlar 4x7
Superset: Armhävning mot låg bräda 3x5 // Plankan 30 sek


Sir Bani Yas Island

Vårt tredje stopp med båten var Sir Bani Yas, en ö med sandöken, klarblått vatten och naturreservat. Vi åkte på Jeepsafari och såg en hel drös olika djur. Sedan hade vi en slappdag på stranden och det var så skönt med helt perfekt väder för att somna i solstolen. Till lunch var det mat uppdukat precis bredvid. Jag hade kunnat stanna minst tre dagar till, trots att jag brukar få myror i brallan efter två minuter i en solstol. Det är bra betyg det.


Cirkelträning i Abu Dhabi

Mitt första träningspass på båten blev cirkelträning. Dock skenade pulsen iväg och efteråt var jag helt tagen. Dåligt tränad tänkte jag. Förkylning tänkte kroppen. Så de intervaller jag hade tänkt få till på löpbandet med utsikt över havet blev aldrig av. Men jag fick i alla fall till två lättare styrkepass efter detta. Cirkelträningen blev i alla fall sju övningar, 45 sekunders arbete, 15 sekunders vila i fyra varv.

Armhävningar
Axelpress
Mountain climbers
Utfall
Burpees
Tricepspress bakom huvud
Bicepscurls


Oman

Efter vårt besök i Abu Dhabi åkte båten vidare till Oman. En dag i Muscat och en dag i Khasab. Och ja. Det hade inte regnat där på ett och ett halvt år. Och när vi var i Muscat ÖSREGNADE det. Så kan det gå. Fast vi blev inte så påverkade av det och tillslut sken solen igen. Men om ni vill ha regn i öknen, bjud in mig och mamma bara. Haha. Vi hade i alla fall två toppendagar med besök uppe i ett fort, kände på en varm källa, spanade utanför ett palats och åkte jeep uppe i bergen och såg både åsnor och bergsgetter.

Muscat

Khasab


RSS 2.0