Fredag

I natt har jag sovit rätt dåligt. Jag har drömt en massa konstiga saker och jag har varit sjukt täppt i näsan. Jag försöker vänja mig av med nässpray för att näsan ska få vila lite. Annars är halsen bra och på måndag är det jag som entrar scenen i Sumpan och kör en Body pump!

Igår hade vi kick off med jobbet med efterföljande medelhavsbuffé. Sjukt trevligt var det. Nu ska jag fortsätta Träningsinstruktörskursen. Jag missade tyvärr gårdagen (som tas igen i november) men idag är det axlar och programkonstruktion på schemat. Det ska bli grymt kul!


Missonimys

Ingen cykel för mig idag. Halsen bråkar som tusan. IGEN! Jösses alltså, min kroniska åkomma får gärna driva iväg så jag kan Body pumpa med mitt härliga onsdagsgäng imorgon.

Men man har ju världens underbaraste kollegor som springer ner lagom till att Lindex öppnar och hittar en Missoni-sjal som de tycker passar mig. Bara sådär. En tisdagspresent man inte hade väntat sig. Ah, lyckan efter det var total, framförallt för att det finns så godhjärtade mysmänniskor! Tack finaste.

Nu är jag på väg från jobbet till Hovet för hockey. IK Oskarshamn tar vi emot idag. Vi får se hur många perioder jag orkar med..


Måndag

Om jag är frisk än? Nähädå. Halsen är dammig och näsan eländig. Och så passade jag på att ha lite näsblod i morse också. Varför inte? Dagens två klasser får sparas till nästa vecka. Usch, jag gillar inte alls att vicka bort mina klasser. Och jag gillar för den delen inte att vara sjuk heller.

Men men, mat och sömn (och lite plugg) efter jobbet idag alltså.


Söndag

Det är redan dag tre på utbildningen. Sista dagen innan fyra dagars ledighet från kursen. Igår fick vi checka hur väl lillhjärnan var med på tåget. Vi skulle skriva vårt namn rättvänt i en spegel och bara titta i spegeln när vi skrev. Det var grymt svårt, testa! Sedan fick vi öva lite rörelsemotorik. Bland annat åla, rulla och krypa genom smarta hinderbanor. Och så gick vi igenom en massa gundpositioner och uppvärmning. Idag står ben och rygg på schemat vilket innebär en stor del av dagen i gymmet. Kul!


Lördag

Då är det dax för dag två av utbildningen. Gårdagen var riktigt rolig och roligare blir det. Idag börjar vi med föreläsning och sedan blir det praktiskt på gymmet resten av dagen. Jag har laddat med värsta frukosten, mackor och youghurt med banan och solrosfrön. Jösses, mätt deluxe. Förkylning och seghet följer med. Men jag försöker träna bort dem idag. Jag vill bli frisk NU!

Ha en fin lördag alla!


Träningsinstruktörsutbildning

Så, då var det dax att hoppa tillbaka till skolbänken igen. Nu börjar vandringen till att bli licensierad träningsinstruktör. Det ska bli sjukt kul. Dock önskar jag bara att jag inte vaknade upp i morse och kände mig risig som tusan. Räcker det inte med att ha varit sjuk sedan i lördags och vickat bort alla (!) mina fyra klasser denna vecka? Jag har i princip inte rört på mig på en och en halv vecka! Lite abstinens har jag nog.. Jaja, idag är det bara teori som gäller. Men imorgon intar vi gymmet och då SKA jag vara piggare. Jag har preppat med en massa mellanmål och snacks i alla fall. Det måste ju göra susen.


Snytningar framför hockeyn

Just nu kunde jag varit på Hovet och hejat fram Djurgården till tre poäng. Eller så ligger jag hemma och snorar och spanar matchen på datorn. I natt bröt förkylningen ut och jag känner mig som i en egen liten bubbla med lock för öronen, täppt näsa och lite skallebank. Således blev det ingen träning idag heller. Och det är tveksamt om jag kan köra min härliga onsdagspump imorgon. Suck. Men vi får se. Jag har i alla fall preppat med c-vitamin, bra fett och lite raggmunk däremellan.

Nu ska jag återgå till att vila, fortsätta heja i min ensamhet och snyta mig lite till. Kul jul.

Kram på er!


Jobb och plugg

Bläh, idag har jag fortsatt varit lite smått okry. Lite mer förkyld men lite piggare än igår. Jag fick tyvärr vicka bort mina två klasser idag och får förmodligen försöka göra det med min Tour de France-klass imorgon också. Trist, men hälsan måste gå först. Så länge halsen spökar lyssnar jag på kroppen även om jag gärna vill sätta dovörat till. Jag hoppas dock alla träningsglada får det tipptopp på träningen idag och kämpar för mig också.

Nu har jag övergett jobbet för idag och slagit ner rumpan hos päronen för att plugga anatomi. Det är intressant, men jobbigt när det blir ett måste. Men ju mer jag kämpar nu, desto bättre känns det i slutändan. Först fruktmellis och sedan kötta muskelfibertyper och annat spännande.


Söndagssjuk

Igår vaknade jag med halsont. Inget mer med det eftersom jag kände mig pigg och ändå inte hade planer på att träna. Idag vaknar jag med halsont. Inget mer med det klockan sju på morgonen. Men efter att ha sovit till närmare halv tolv, och sedan svettats lite mer än normalt, varit lite öm i kroppen och haft lite skallebank, inser jag nu att jag inte är frisk som en nötkärna. Det var till och med jobbigt att ställa sig i duschen (och duscha) och mat vill jag inte ha. Blä. Skona mig. Jag känner mig klen.

Jag hoppas jag kan köra mina två klasser imorgon som planerat, men det ser lite mörkt ut på den fronten. Jaja, jag har precis hällt i mig en c-vitaminbrus och hoppas på det bästa.


Fredag

Och så var det fredag. Och det känns helt fantastiskt skönt. På Body pumpen i förrgår körde jag hela nya 83:an och det gick finfint. Dock tar det ju några gånger innan koreografin sitter i ryggmärgen och man kan vara i sitt esse vad gäller instruerandet. Annars är det rätt lugnt på träningsfronten just nu. Nu är det dax för jobb och sedan ska jag ut och röja (äta i alla fall..) med några kollegor.

För övrigt har jag inte ätit sushi på en evighet så när man kommer hem från jobbet, är allmänt seg OCH sugen på sushi.. Då, mina vänner, smakar det gott! Två nya lack har jag införskaffat också. Och det lila har redan premiäranvänts. Och det gillas.

Vad mer då? JOOO, hockeypremiär igår. Mot Almtuna. Och hey, I love it! Som jag längtat efter detta. Allsvenskan en säsong och sen hej hej Elitserien igen. Vi vann igår men höll på att ge bort vår seger där på slutet. Pust.

Jobb nu. Njut av freeeedag!


Säsongskort

Nu har jag kört TdF-cykel och idag fanns det utrymme för mig att freestyla lite. Och det utnyttjades till fullo. Dessutom hade jag pedagogiskt (men inte allt för snyggt) ritat upp dagens etapp. Efter lite svett på cykeln har jag nu varit och hämtat mitt säsongskort i hockeyn. AAAHHH, det är hockeypremiär på torsdag. I övermorgon! Fina fisken!

Nu ska jag hem och äta, duscha och pedagogisera (?) lite på kommande Tour de France-etapper. Och se till att nöta in den sista låten på Body pump 83. Imorgon kör vi hårdkör på lunchen. Trevlig kväll!


Ny korre och lite sträckning

Pust, jag har lite skallenbank men är inte annat än happy happy. Precis som vanligt efter måndagspumpen. Dock har jag lyckats med en liten sträckning i vänster baksida lår. Men inte under passet, utan under dagen. Det är minsann bara jag som lyckas sträcka mig genom att sitta still i ett konferensrum i åtta timmar. Eller det kanske är just det som är grejen. Stillasittande är INTE min kopp te.

Jaja, nu ska jag rödmosig och trött dra mig hemåt och äta mat. Tjing!


Tårta, trevligheter och tårar

I fredags var det kalas på jobbet, big time. Tårta med choklad kan ju nästan inte bli fel. Och det blev det inte heller. Efter tårtan blev det bio, men inte med jobbet. Den nya Hamiltonfilmen sågs och den var helt klart sevärd. Inte riktigt lika bra som första filmen, men bra var den. Persbrant är ju en klippa vad gäller skådespeleri.
 
Fint fredagsfika
 
 
I lördags drog jag och min man ut till kaknäs för att spana in DIF-dagen. Vi käkade hamburgare, spanade knattefotboll och hade dessutom finfint väder på det. Det var nästan som att man kände sig som ett barn sjäv även om jag inte fick testa på rugby- (eller var det amerikansk fotboll?) dräkterna eller hoppa i hoppborgarna och åka rutschkana. Men jag fick min kolarem till slut. Hehe.
 

Knattarna lirar turnering och får lite uppbackning från A-laget. Glada killar.
 
 
Tårarna då? Igår såg vi en helt fantatisk rulle som gjorde ögat lite ledset. Extremely Loud & Incredible Close, en film med Tom Hanks och sandra Bullock om en kille som mister sin pappa i 9/11. Den lilla killen spelar för nedra bra och tårarna ville komma fram lite hela tiden. När filmen tar slut tar vi en minitripp till pizzerian för att få lite luft (läs: mat) och sedan spanar vi X Factor. Och måste gråta en skvätt till. Vad tusan?!
 
 
Denna morgon började med att öva in Body pump hela vägen till jobbet. Det blir nio av tio nya låtar ikväll. Nu ska jag sitta på utbildning hela dagen så idag håller vi tummarna att frukokorgen kommer som den ska. Vi vill inte ha en mellanmålslös måndag igen.
 
 
 

Torsdag

Redan torsdag, vad händer?! Veckorna rullar på som värsta centrifugen. Trött är jag, men det hör väl kontorsråttan till? Nu ska jag hem och beta av några låtar i Body pumpen. Jag är ju så grymt bortskämd med mina deltagare alltså. Så duktiga, glada och rätt fantastiska faktiskt. Gårdagens klass var inte ett undantag. Dessutom var min kropp minsann lite piggare än i måndags. Men det beror nog på att jag fått mina mellanmål.

Jag hann shoppa ett nytt linne från Nike igår också. Bästa Nike som sällan sviker. Lila är färgen. Och stort är det, så alla muskler får plats. Nu ska hjärnan få en expressvila så den orkar samarbeta ikväll.


Ny Body pump

Igår blev jag som ett barn på julafton när jag skulle tömma brevlådan. Förväntan och spänning. Och där var den, den nya Body pump-releasen, nummer 83! Så jag sättet igång redan nu. Vad ska man annars göra på färden till jobbet förutom att lukta på andras morgonodörer och spana spännande händelser i mobilen..?

Annars gick Body pumpen i Sumpan i förrgår bra, men attans så trött och seg kroppen kändes. Kan det vara avsaknaden av mellanmål tro? Gummibjörnarna verkade inte hjälpa i alla fall. Igår kördes etapp två på TdF-cyklingen och det gick väl ok. Ingen stjärndag på instruktörscykeln, men jag antar att man har sådana dagar också.




Bästa mellanmålet..typ

När inte fruktkorgen på jobbet kommer när den ska, då protesterar magen minsann. Att fungera utan föda är inte min melodi (är det någons melodi?) och mellan en lunchcykel och en Body pump äts gärna ett mellanmål. Tur då att vi har ätbara färgglada små nallar på jobbet. Dock bara socker och säkert en del mystiska ämnen också. Men det mättade lite. Nu: Body pump och sedan maaat!

Se så, iväg och träna med er nu!


Tjejmilen 2012

Vädret var ju inte det bästa i lördags som de flesta nog vet. Det var tur att vi hade en bil att värma oss i innan loppet. Sedan var det bara att slänga av sig överdragskläderna och hoppa ut i regnet som nu började avta. Väl vid startfållan vart det så gott som uppehåll. Känslan var så i alla fall.. Sedan bar det iväg och jag hade min fina mor vid min sida hela tiden. Mycket uppskattat från båda håll tror jag. Vi kämpade och hade trevligt under denna mil och på slutet tog vi en liten spurt in i mål, för att avsluta med vatten och ostkaka. Men då kom regnet och vi var lagom blöta när vi hoppade in i bilen igen. Men vad gjorde det när vi hade haft en sån härlig tur runt Djurgården?
 
 
Efter en varm dusch och lite slötittande på Finnkampen blev det en lugn kväll med kebab och film. Igår blev det också väldigt lugnt. Jag hängde i tvättstugan och fick en prommis och lite mer kvalitetstid med min mor. Sedan blev det film, chips och mys. Och så var det måndag igen. Cykelklass på lunchen och en Body pump ikväll. Vilket härligt sätt att starta veckan!
 
 
 

Regn och löpning

Idag är jag liiite trött. Igår efter jobbet blev det bortamatch. Örebro-Djurgården alltså. Och tre sköna poäng. Fyra vinster på rad gillar vi!

Nu är jag på väg in till Gärdet för att springa Tjejmilen 2012. I regnet. Det blir en mystur där jag ska springa hela vägen tillsammans med min mor. Kvalitetstid och löpning samtidigt. Härligt! Efter mackor, ägg och mjölk är jag rätt redo.

Lycka till i regnet alla löpare!


RSS 2.0