Måndag





Igår var det sommarväder deluxe, min stortjej var hemma och vi hann cykla och leka på gården, fira (min) mamma på morsdag, fika med mormor och morfar på balkongen samt dammsuga hela lyan. Produktiv dag med massa mys och en del trots på det. Livet liksom.


Skön löpning




Idag blev det löpning igen. Jag var lite osugen som vanligt och hade bestämt mig för en vilodag i soffan. Men jag tog mig i kragen och bytte om och sprang iväg utan att fundera. Och det var ju skönt som attan, till och med under passet. Som vanligt sprang jag 15 minuter och vände sedan hem. Det blev 4,91 km och 30,07. Jag närmar mig femman på 30. Det kändes bra idag, knäna var bättre och jag tror att mina intervaller i fredags väckt kroppen lite. Härlig känsla!


Veckans träning vecka 20

Måndag: Promenad 4 km, löpning 4,72 km
Tisdag: Promenad 4 km 
Onsdag: Löpning 4,89 km
Torsdag: Promenad 5 km
Fredag: Promenad 7 km
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Det blev mycket promenerande och kilometerknaprande denna vecka. Och tyvärr desto mindre styrka. Men just nu lyssnar jag på vad jag känner för just i stunden. Och det är inte så mycket häng inne i gymmet just nu.


Söndag


I morse, efter att sambon åkt iväg till Göteborg, inväntade vi andra att butikerna skulle öppna så vi kunde fixa några ärenden. Efter shopping, lunch, en megasovstund för Alicia och mellanmål gjorde jag spaghetti och köttfärssås till middag och sedan hamnade vi i soffan innan det var dags för henne att sova. Nu ska även jag sova. Jag är galet trött och hoppas på en bra natt.


Lördag

Idag har vi haft en skön lördag. Sambon och Alicia var iväg och handlade vid två tillfällen. Efter det första kom de hem med blommor och en elektrisk fotfil i morsdagspresent. Tacksamheten. Det är precis vad jag har velat ha. Fint hem och fina fötter, haha. Medan de var borta hann jag flytta in det sista i lekrummet och fixa det sista i arbetsrummet. Nästa steg blir att köpa en ny säng till Alicia och så får lekrummet bli hennes rum istället. Jag har tänkt om lite. Nu börjar rummen äntligen ta form här hemma. Det tog bara ett år. Och om två flyttar vi igen. Med det säger vi godnatt. Imorgon har jag en söndag ensam med barnen då sambon drar på fotboll.




Intervaller!!

Imorse gick jag till H&M efter lämning. De körde en shoppingmorgon från 7.30 och det passade mig perfekt, då slapp jag vänta till öppning. Efter det kände jag mig rätt pigg i kroppen för första gången på någon vecka. Ändå velade jag tusen gånger fram och tillbaka om jag skulle gå till gymmet eller inte. Det slutade med att jag gick in på Sats med en sovande Melvin, ställde mig på löpbandet och brände av 10x200 meter. Mitt favoritintervallpass för första gången efter förlossningen!

Uppvärmning 1 km (10,1 km/h)
Intervaller 10x200 m (15 km/h) med 100 meters vila (4,0-6,1 km/h) emellan.
Nedvarvning 900 meter (10,1 km/h)
Totalt 5 km, 31.37

Det kändes såklart att jag inte kört intervaller på väldigt länge. För varje intervall blev det svårare att komma ner i puls, därför blev vilan mellan intervallerna långsammare och långsammare för att hinna återhämta mig. Men det viktigaste: Jag tog mig igenom tio intervaller och det kändes som ett stort steg framåt! För Melvin hade det gått bra på MiniSats. Han hade vaknat fem minuter efter jag gick men haft en bra stund i babysittern och i personalens famn. Nu är jag hemma och det blir lunch och mys i soffan.





Ikea-dag

Idag åkte jag och en vän med våra småkillar ut till Ikea i Kungens kurva och shoppade loss i några timmar. Vädermässigt var det en bra dag att hänga där. Det är konstigt det där Ikea-fenomenet, att man alltid gör av med så mycket pengar fast man bara skulle ha typ en hylla. Idag höll jag mig dock rätt bra till listan i appen. Vi käkade kycklingfilé i restaurangen och hade en allmänt skön dag. Jag fick inte med mig allt, så det får kanske bli en sväng dit snart igen.

Från en annan, solig dag i parken


Imorgon ser vi fram emot fredag. Jag ska försöka fixa morsdagspresent och har lite att göra här hemma. Det här med träning har det inte blivit så mycket av. Jag har varit sjukt trött och slutkörd i kroppen så jag har försökt ge kroppen den vila som kanske behövs. Imorgon kväll blir det middag hos barnens farmor och farfar. 


Onsdag

Hej hopp! Idag gick jag direkt hem efter lämning för ovanlighetens skull. Jag skippade morgonpromenaden eftersom jag känt mig lite stel, trött och utmattad på sistone. Istället gick jag hem och sov en timme (!). Det händer ju typ aldrig. Sedan fixade jag lite smått och gott här hemma och tog det allmänt lugnt. Jag hade egentligen en massa att göra men jag orkade helt enkelt inte. Det är inte likt mig, men man har sådana dagar ibland. Jag hämtade sedan en trött tjej från förskolan som varit på Skansen hela dagen. Nu ska jag försöka sova och ladda inför en heldag på Ikea imorgon. Jag är så pepp, haha! Godnatt!

Från glasögonprovning med mormor här om dagen. Alltså..haha!


Vårruset 2016


Idag sprang jag Vårruset med mamma och en hel bunt till. Jag var lite osäker över knäna och velade om jag skulle springa med mamma eller inte. Men jag valde att dra upp tempot lite och det kändes så bra. Bara lite känningar i knäna och annars en superpigg kropp. Jag tog mig i mål på 31 minuter blankt och det var nästan en liten besvikelse eftersom det kändes så bra i kropp och knopp. Nu vågar jag nog fortsätta med löpningen eftersom det kändes så bra som det gjorde. Heja kroppen!


Sommartisdag

Värsta sommarvädret fortsätter. Imorse tog jag en promenad efter lämning. Idag blev det i långsamt mystempo eftersom jag känner av båda knäna och ska springa Vårruset ikväll. Jag tror dock jag springer med mamma hela varvet och tar det som en social grej hellre än att pressa mina tider och försöka nå något mål just nu. Jag vill ju att knäna ska hålla länge. I alla fall. Efter promenad träffade jag mamma och shoppade lite. Sedan hem för lunch och fix hemma. Projekt lekrum har tagit fart och imorgon hoppas jag vara så gott som färdig. Samtidigt rensar jag ur och sorterar alla leksaker, pussel och allt annat. Skönt.

Min morgonvy


Fyra månader

Idag bli vår lillprins hela fyra månader gammal. Tiden går så fort att det nästan är lite läskigt. Jag menar, han kom ju nyss?! Idag har Alicia varit ledig och vi har hängt med mormor i parken, varit och handlat och fikat. Och det har varit värsta sommarvädret.




Några vändor i parken

Idag gick vi ut i parken efter en sen frukost. Det var ju jätteskönt väder. Vi klättrade, gungade och tävlade om vem som kunde springa fortast. Sedan gick vi in och åt lunch och Alicia fick sova sin lunchvila. Då passade jag och sambon på att se Vikings. Snart är vi klara med säsong fyra. När Alicia vaknat stack vi ut i parken igen och sedan blev det en lugn kväll hemma när sambon stack iväg på fotboll. Skön söndag!





Lördag


Jag påbörjade detta inlägg igår men fick sådan migrän så jag pallade inte att skriva klart. Igår morse åkte vi i alla fall hem till mormor och morfar och blåste såpbubblor och såg till att Alicia blev friserad. Vi kunde hänga ute hela dagen vilket var hur skönt som helst. Jag tog en nap mitt på dagen för att försöka få bort min huvudvärk vilket gick sådär och på kvällen blev den olidlig. Jag låg och vred mig och mådde så illa. Efter en och en halv timme tog jag två alvedon (gillar inte piller egentligen och undviker så länge det går) och kunde äntligen somna. Idag är jag liksom lite bakis och har lite smått ont i huvudet. På grund av detta blev det ingen löpning igår och ingen styrka idag, som tänkt.


Min fredag




Igår fick vi en fin dag med vänner. Alicia var dessutom ledig och fick massa tid med sin bästis. Efter en promenad hem gjorde jag mig i ordning och drog iväg på middag hos en vän och före detta kollega. Hon hade ordnat så fint och det var så himla trevligt att ta igen lite snack med henne och en till. Det blev en sen kväll för tant och idag känner jag att jag saknar en del sömn. Men det var det värt!


Gårdsfest


Idag var det tydligen förskolans dag och det firades med Gårdsfest på Alicias förskola. De sjöng så fint och använde teckenspråk, släppte ballonger för de som slutar, hade ansiktsmålning, tipspromenad, såpbubblor och en massa mat som alla föräldrar fixat. Det var så mysigt, men dock lite kallt. Nu tar jag och min stora lilla tjej helg och vi startar den med ett tandläkarbesök imorgon. Men först lite sömn.


Löpsmekmånaden är över



Igår var jag ute på en liten joggingrunda igen. Och nu börjar kroppen reagera på löpningen. Smekmånaden är över och jag känner av insidan av båda knäna, fick lite ont i nedre delen av vaden och idag ilar det lite i lårmuskeln/quadriceps. Jag är ju så rädd att skada mig och nästa vecka är det dags för årets Vårrus. Därför ska jag lugna mig lite med löpningen. Jag ska testa en gång med knäskydd som avlastning och jag ska jogga Vårruset, men sedan får jag hejda mig om det inte känns bättre. Då får jag jobba med styrketräningen och bygga upp mina löparmuskler. Igår blev det i alla fall bästa resultatet hittills (tror jag). 4,89 kilometer på 30,32. 


Veckans träning vecka 19

Måndag: Löpning 30 minuter (4,65 km)
Tisdag: Promenad strax under 13 km
Onsdag: Promenad 5 km 
Torsdag: Löpning 5,33 km
Fredag: Promenad 4 km
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Många promenader och två löppass blev denna veckas resultat. Jag borde ta mig in i gymmet och jobba lite med styrkan, men jag har inte riktigt haft motivationen och prioriterat att röra mig utomhus istället nu när vädret varit så bra. Och det har jag ju verkligen gjort.


Måndagslöp


Igår var jag ute på en liten tur igen. 15 minuter åt ett håll och så hem igen. Jag hade känningar på insidan av båda knäna i början men det gav med sig. Det beror nog på att jag bär runt på några extra kilon på kroppen. Men annars kändes det bra och jag lyckades samla ihop 4,72 kilometer på 30,07. Det tar sig. Målet på femkilometaren under 30 minuter finns inom räckhåll. Snart tror jag det är dags att våga sig på lite snabbare intervaller på löpbandet!


Helgen


Ytterligare en helg är snart slut och vi kan konstatera att det varit en grym helg och vecka som startade med att vi signade för vårt drömboende. Vi flyttar till nyproducerat kedjehus 2018 och vi kunde inte vara gladare! I fredags hängde jag med mina barndomsvänner och käkade thai och åt godis. I lördags körde jag storstädning och sedan fick vi vänner på besök som åt middag och myste framför Eurovision. Ukraina vann och det var väl inte den låt jag såg som vinnare. Frans kom femma och det var ju grymt jobbat! Alicias bästis sov över för första gången och det var så mysigt så. Idag har vi inte gjort många knop. Slappat, vilat och varit en sväng i parken i regnet. Och så fick jag ett ryck och började rensa garderoben. Bort med linnen, kjolar, tights och shorts. Och bort med en hel byrå. Skönt! Nu följer vi gruppspelet i hockey-VM. Jag är supertrött och hoppas straffläggningen avgörs snart.

 


Gårdagens löpning

Igår sprang jag veckans andra löppass. Tanken var att jogga i 30 minuter men mot slutet hade jag lite extra energi så jag brände av några intervaller. Totalt blev det 5,34 kilometer på 34.20 och det är jag nöjd med. Första gången distansen gick över fem kilometer så då vet jag att kroppen klarar av det. Rundan kändes jätteskön och något svalare än i måndags. När jag kom hem gjorde jag MammaMage-övningar och fick sedan sällskap under stretchen.




Veckans träning vecka 18

Måndag: Vila
Tisdag: Omkring 13 km promenad plus 30 minuter (4,26 km) löpning ute
Onsdag: Strong mama-pass
Torsdag: Löpning 30 minuter (4,64 km)
Fredag: Promenad strax under 4 km
Lördag: Promenad ca 4,5 km
Söndag: Promenad ca 5,5 km

Två löppass, ett Strong mama-pass och en hel massa promenerande. Jag som inte är så värst förtjust i promenader som träningsform (eller promenader över lag) har hittat tjusningen! En snabb promenad efter lämning eller en härlig en med familjen. Men som träningsform får det gärna vara en snabb och svettig promenad! Så med mycket vardagsmotion och tre träningspass - jag är nöjd!


Eurovision


Igår började vi med detta fantastiska bord (och bubbel, jag drack bubbel!) innan vi åkte till Globen för Eurovisions andra deltävling med juryfinalen. Det var sjukt trevligt både innan och under deltävlingen och jag tror bannemig att Australien kommer ta hem det här! Jag var lite lagom seg när jag kom hem strax efter tolv och hela dagen idag har jag varit sjukt trött. Tur att jag botat det med besök av mamma, kaffe och en löprunda nu på kvällen.




På vift utan barn


I morse tog jag en snabb promenad efter lämning. Jag gick en svettig runda som blev strax över fem kilometer. Skön start på dagen! Efter det har jag hängt hemma och nu ska jag bege mig (utan barn!) till en vän innan vi är tre brudar som ska gå på juryfinalen av Eurovisions andra deltävling. Sminket och normala kläder är på och jag är taggad!


Tisdag

Igår knatade jag till en vän och hängde i hennes trädgård på dagen. Det måste vara den varmaste dagen hittills. Vi blev inte bara bjudna på kaffe och grymt sällskap, vi fick även värsta lyxlunchen! Jag hade gärna stannat ett par timmar till när det var dags för hämtning på förskolan. Men det var bara att börja knata. Totalt gick jag nära på 13 kilometer igår, skön vardagsmotion som gjorde mig lagom mör på kvällen.




Varm löpning



Idag var det en seg och trött kropp som inte alls hade lust med löpning. Jag höll på att slumra till efter lunch och efter det blev jag bara så seg och det lossnade liksom inte. Men jag stack ut ändå och det är såklart alltid värt det i slutändan. Men idag var det varmt, galet varmt. Och kroppen kändes tung. Jag sprang 15 minuter och sedan vände jag hem igen. Totalt blev det 31 minuters löpning och på den tiden hann jag 4,65 kilometer.


Enkel måltid




Här om veckan fick jag hem en påse Pauluns supermix från Buzzador som innehåller råris, gröna linser, quinoa, brunt råris och pumpafrön och i veckan testade jag att göra en måltid med den. Och vi kan kalla den världens enklaste måltid. Koka blandningen i 20 minuter och sedan är den klar. Jag valde att steka korv och blanda i och hade créme fraiche paprika chili till och vips hade vi en färdig och god måltid!


Kvalitetssöndag



Igår hade vi ytterligare en pangdag i sommarvädret. Jag tog en sväng ut påförmiddagen och köpte lite (o)nödvändigheter och fixade några ärenden. På eftermiddagen packade vi sedan ner filt, kaffetermos, fikabröd och oss själva och gick en promenad till Lilla Sköndal och satte oss i gräset och picknick:ade. Alltså varför gör vi inte det oftare? Jag låg och softade på filten och Alicia och sambon hittade en gunga att fördriva tiden med en stund. Sedan gick vi och köpte korvbröd, träffade en kompis med man och snicksnackade lite innan vi stack hem och käkade korv med bröd. Alltså kvalitet på denna dag!


Sommardag

Vilken pangdag! Idag firade vi en vän som fyllt 30 med grillning i hennes trädgård. De hade fixat så mycket mat att det tillslut sprudlade ur mina öron. Det var så sjukt gott, vädret var på topp och dagen blev bara så där relaxad och väldigt bra. Den kommer jag leva på länge. Men nu är jag slut som artist och ligger i sängen och har väl nästan redan somnat..



Löpning igen



Igår var vi helt slut när vi kom hem från Skansen. Jag landade i soffan, gav lilleman mat medan resten av familjen typ sov i soffan. Men då bestämde jag mig, med vetskapen om en fantastisk känsla efteråt, att jag skulle köra en liten joggingtur. Upplägget var som sist. Jogga 15 minuter och sedan vända hem igen. Denna gång kändes det tyngre, men jag lyckades även komma lite längre. Totalt blev det strax över 30 minuter och 4.64 kilometer. Och värsta bästa känslan efteråt! Mitt första mål med löpningen får nu bli att springa halvmilen på 30 minuter. Men det får ta den tid det tar. Kroppen ska hålla länge.


Skansen




Idag har vi varit på Skansen hela dagen. Som resten av Sveriges befolkning. Och vilket väder! Det är som värsta sommarvädret. Vi har gått massor, tittat på de djuren som ville visa sig i värmen, kastat nappar på Lill-Skansen, ätit lunch på Solliden och sedan en glass utanför eftersom kön inne på Skansen var galen. Vi var rätt trötta och möra i benen när vi kom hem. 


Strong mama


Igår testade jag Strong mama på Sats. Det är cirkelträning som ska passa gravida eller för att komma i form efter graviditeten. Nu känner jag att jag börjar hitta mina muskler igen och har kommit igång och testat på det mesta jag vill kunna göra med min kropp, så jag kanske hade velat ha lite mer spännande övningar, lite mer tempo och framförallt tyngre övningar. Och få ut lite mer av de 55 minuterna som passet var. Vi hann med sex olika övningar, en minut på varje och tre varv. Det ger 18 minuters träning. Det är ju såklart bra och man måste givetvis ta hänsyn till alla mammor och dess barn, men jag tror jag kan göra en egen cirkel och effektivisera det hela. Men jag tog i och känner av en viss stelhet i musklerna idag. Och detta är ju ett ypperligt sätt att starta upp träningen igen efter en förlossning.


Veckans träning vecka 17

Måndag: Vila
Tisdag: Sjuk
Onsdag: Sjuk
Torsdag: Sjuk
Fredag: 12 km promenad
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Denna vecka fick jag både mjölkstockning och känningar i halsen så jag har tränat zero noll null gånger. Det är inte alls så jag vill att mina veckor ska se ut, men feber och halsont stoppar mig alltid från träning.


Utelöpning



Igår laddade jag hela dagen för att ta min första löptur utomhus efter förlossningen. Jag tänkte att kroppen fick bestämma tempo och tid så jag gav mig ut utan något direkt mål, men med förhoppningen att i alla fall kunna (orka) jogga två minuter i stöten. Men hör och häpna, jag joggade 30 minuter utan att stanna och det kändes så himla bra! 15 minuter åt ett håll och sedan vände jag hem igen. 4,26 kilometer hann jag på denna tid. Även idag känns kroppen förvånansvärt bra. Lite träningsvärk, men inte så farligt alls.


Tisdag

Alltså vädret, kan vi prata om det här fantastiska vädret? Idag gick jag en promenad till en kompis och hängde i hennes trädgård med henne, en kompis till och våra smågrabbar. En helt perfekt mammaledig dag. Kaffe i solen, några fler fräknar på näsan och söta pojkar på en babyfilt i skuggan. Sedan blev det promenad hem och idag har jag lyckats gå totalt omkring 13 kilometers inklusive lämning och hämtning på förskola.



2 maj


Efter att vi varit en liten sväng på förskolan i morse gick vi till parken och klättrade, gungade, hängde och lekte  fram till lunch. Sedan hade vi några timmar hemma med vila och pyssel innan vi drog hem till mormor och morfar och hängde ute i solen och stannade sedan på middag. Nu är jag hemma, båda barnen sover och sambon är på fotboll. Då myser jag ner mig i soffan med godis och filt. Mysigt!


Veckans träning vecka 16

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Ca 11 km promenerande samt Body pump
Torsdag: Vila
Fredag: Gång + löpning 10x1 min, totalt 5 km och 40 minuter
Lördag: 60 minuters promenad 
Söndag: Cykel interval 45

Denna vecka blev det tre träningspass på gymmet varav en Body pump, test av löpning (!) samt ett cykelpass. Dessutom blev det en hel del promenerande. Jag vill gärna få till tre till fyra träningspass i veckan så detta får väl godkänt.


Helgen


Igår tog vi en lugn slappförmiddag. Efter att Alicia vilat en stund gick vi ut så hon fick rasta sina ben på cykeln. Hon var så stolt över sin nya hjälm. Efter att vi hälsat på en kompis på jobbet och handlat middag gick vi hem och efter maten pudrade vi näsorna och drog iväg på födelsedagskalas en liten sväng.

Idag har vi varit på säljstart av vårt drömboende. Nu håller vi bara tummarna att vi har tur och lyckas knipa vårt favoritobjekt. Ååh, man är som ett barn på julafton som knappt kan bärga sig, haha. Imorgon är det en ny vecka som startar med utvecklingssamtal på förskolan för vår stora lilla tjej. Sedan ska vi nog gå ut och bara njuta av dagen.


RSS 2.0