Hunger games

Vad jag kommer ihåg (det var ju länge sedan) så gillade jag inte första Hunger games-filmen. Men denna däremot tyckte jag var riktigt bra! Man satt ju på helspänn hela tiden. Dessutom var det härligt att se alla fina kläder och sminkningar. Men nu bara måste man ju se nästa film..



Nu är vi helt utslagna så vi ska lägga oss och spana Så mycket bättre



Dagens träning



Idag var jag riktigt sugen på träning. Riktigt sugen på intervaller. Riktigt sugen på ett svettigt kräkpass. Men efter tre kilometer på bandet var jag slut, energin slut och kroppen trött. Då hoppade jag av och körde fyra styrkeövningar istället och nu i efterhand är jag rätt nöjd ändå. Det är träningen som blir av som vi glädjs åt! Nu blir det bio och godis med min karl! Och här är dagens träning:

Löpning 3 km
Latsdrag 3x10
Roddrag 3x10
Hantelpress 3x12
Stående Bröst i cc, 3x12



Fredagsmiddag

Igår kände jag mig lite risig i halsen så jag skippade träningen och fick en massa andra saker gjorda istället. Och så hängde jag hemma hos mamma och förberedde baconlindad sparris stekt i vitlök och smör till förrätt och pannacotta till efterrätt. Till huvudrätt fixade mamma en kyckling-banan-mango chutney-rätt med ris. Jag behöver inte tala om att vi rullade därifrån..


Förrätt in the making

Nom nom

Pannacotta med vaniljsmak



Rise and curry

 
 
Igår gjorde jag en kyckling- och currygryta som blev uppskattad, även av icke curryfantaster. Receptet är väl för en fyra-fem portioner beroende på hur mycket man lassar upp på tallriken. Och easy peasy att få till!
 
Ingredienser
6 st kycklingfiléer
Curry
Salt
Svartpeppar
2 röda paprikor
2 paket bacon
5 dl crème fraiche
 
Gör så här
1. Skär kycklingen i valfritt stora bitar.
2. Hetta upp en stekpanna med olja eller smör, häll i kycklingen och strö över curry, salt och peppar.
3. Strimla paprika och bacon och häll ner det bland kycklingen.
4. Häll över crème fraichen och låt allt koka ihop en stund. Smaka av med curryn, saltet och pepparn tills du fått den smak du önskar. Servera med ris. Om du vill. Klart!
 
 
 
 

Spinning




Hallå hej! Idag vaknade jag som en riktig tröttmössa med lite damm i halsen. Jag skrotade därför lunchstyrkan och gick hem och åt pasta och köttfärssås istället. Men nu på kvällen kunde inget stoppa mig! Jag knatade iväg och körde min torsdagsspinning och fick svettas och skrika lite. Nu har jag käkat middag, en kycklinggryta med curry och bacon och ska väl hoppa in i duschen..typ nu! 


Tummen upp i mörkret



Veckans träning vecka 47

Måndag: Styrka rygg
Tisdag: Grit Strength 
Onsdag: Vila
Torsdag: Body pump-kvartal
Fredag: Pyramidintervaller på löpbandet
Lördag: Vila
Söndag: 10x200 meter intervaller på bandet
 
 
Hallå! Jag är helnöjd med förra veckans träning. Måndagens ryggpass med assisterande chins kändes resten av den veckan och början av denna. Galet! Att jag dessutom fick träna min tisdags-Grit och fick till två intervallpass på löpbandet gjorde veckan fulländad.
 
Godnatt på er!
 

Cirkelträning med fint sällskap

Idag efter möte, häng i Globen och planering inför London hemma hos mamma mötte jag upp mina fina barndomsvänner för träning på Sats Medis. Jag tog fram ett cirkelträningspass som jag ville testköra. 45 sekunder arbete, 15 sekunder vila i tre varv:

Burpees
Djupa knäböj med kettlebell
Kettlebellswing
Utfall med vikt
Knäböj med upphopp
Dips
Bicepscurls på bosuboll
Situps + fotdopp med viktplatta

Sedan avslutade vi med några sköna (?) plankor.


Nästa gång kör vi fyra varv och ännu mer fokus på teknik och utförande. Vi hade grymt roligt och jag var fylld av ny energi och en massa endorfiner på vägen hem. Det är en fröjd att blanda träning, vänner och endorfiner. Det kan liksom inte bli fel!



Lussebullsbak

Igår fick jag och min lilltös umgås med våra underbara vapendragare och vi satte deg och producerade lussebullar. Ett steg närmre den där efterlängtade julkänslan. Bullarna blev helbra och sådär riktigt saftiga. Jag skippade lunchträningen till förmån för bullarna och när jag sedan skulle köra ett pass på kvällen hade jag både huvudvärk och tusen saker att göra. Så jag bockade av min to-do-list och kände mig lite lättare i sinnet. Och så hann jag med en vända koreografiplugg till Body pumpen också. Fint så!


Degen som är rolig att göra pyspunka på!


Resultatet!



Ben




Godmorgon! Igår blev det benträning på gymmet. Jag hade begränsat med tid, men trots att jag bara hann med fyra övningar hade jag en början till träningsvärk redan efter andra övningen.

Knäböj mellan steplådor med 16 kg kettlebell, 4x12
Knäböj med stång, 5x10
Utfall med hantel i varje hand, 3x10 på varje ben
Benspark, 3x10


Efter-träningsmellis


Efter träningen hade jag typ 15 minuter på mig att bli klar. Jag slängde i mig en Gainomax, duschade på två sekunder och rullade hem till mamma och drack en kaffe på två sekunder. Sedan vidare till O'Learys för middag innan hockeyn på Hovet. Som inte alls slutade roligt..



Mmm..middag! Roligare än hockeyn.



Måndag

Dagen har startat bra med bokning av biljetter till Backstreet Boys konsert nästa år och en sväng till Casalls utförsäljning. Det fanns väldigt mycket toppar, linnen och t-shirtar och ganska urplockat vad gäller löpar- och träningstights. Jag fick i alla fall med mig ett linne och ett par kompressionstights i 3/4-modell. Nöjd och glad ska jag försöka få till lite träning om en stund.









Utförsäljningstips



Ett fint tips! Om du har möjlighet att ta dig till Garnisonen imorgon, tisdag eller onsdag så har Casall stor utförsäljning av kläder och träningsredskap. Tidigare säsongsutförsäljningar har varit riktigt bra.



Intervaller igen

Tack benen för idag


Idag har jag varit på gymmet och kört löpbandsintervaller igen. Efter två kilometers uppvärmning blev det 10x200 meter på hastighet 14.1 km/h. Mellan intervallerna blev det aktiv vila i form av 100 meter gång. Efter fem kilometer var jag mer än nöjd. Två ägg blev det efter träningen och sedan middag hos svärpäronen. Nu är jag mätt, glad och trött.



Fruktsallad



Jösses. Vart tog denna dag vägen? Det blev en vilodag från träning, en tråkig hockeyförlust och en lugn kväll med fruktsallad. Och en dotter som aldrig ville somna, förrän..nyss. Så nu startar min kväll. Jag skulle duscha, fixa naglarna, köra en peeling, ansiktsmask och allt däremellan. Men hey, jag tar det imorgon. Nu ska jag sätta tänderna i nästa veckas träningsplan. Galet sugen! Och sedan ska jag försöka somna tidigt idag. Men det är lättare sagt än gjort.



Fredag



Efter träningen har jag mest hängt med en smågnällig tjej, laddat ner nya Body pump-releasen från Les Mills och fått ett snabbesök av mormor. Nu har jag slängt mig på sängen med mitt supersena mellanmål och satt igång senaste Wallanderfilmen. Kaffe, choklad och film. Det blir knappast bättre än så. Det här med middag får jag ta tag i om en liten stund..



Tuffa pyramidintervaller



Planen för dagen var ett yogapass, men jag kände att jag inte ville ha en tid att passa och få in ett intervallpass i veckan. Alltså var saken biff, det blev ett intervallpass uppbyggt som en pyramid. Mellan varje intervall gick jag 100 meter.


2 km uppvärmning

400 m - 12.1 km/h
300 m - 13.1 km/h
200 m - 14.1 km/h
100 m - 15.1 km/h
VILA
100 m - 15.1 km/h
200 m - 14.1 km/h
300 m - 13.1 km/h
400 m - 12.1 km/h


Jag avslutade med löpning den sista lilla biten så distansen kom upp i 5 kilometer. Tiden stannade på 28.26. Alltså det var jobbigt. Ett tag letade jag verkligen efter närmsta papperskorg. Efter detta gick jag en kilometer som nedvarvning. 




Body pump 88

Sådär. Pastaladdad till tusen struttade jag iväg till Sats Hötorget för det nya Body pump-programmet. Och så här med facit i hand tycker jag inte det var så fasligt jobbigt. Ofta känns ju en ny release väldigt jobbig eftersom man inte vet vad som kommer härnäst. Men idag kändes koreografin relativt simpel och låtarna korta. Men det kan ju ha att göra med förväntningarna man har innan. Eller var det kanske pastan som gav mig extra styrka? Vi får se vad jag tycker när jag lärt mig koreografin och kör själv.





Hemmahäng

Idag har jag och Alicia hängt hemma hela dagen. Men det deppar vi inte för eftersom jag har fått massa saker gjorda. Jag har lagat en uppsättning mat till Alicia och en uppsättning till oss, tvättat fem maskiner, röjt lite och tittat på en film. Och säkert tusen saker däremellan. 

Och så har jag fått någon form av nackspärr eller en nerv i kläm. Det strålar ut i armen och upp i huvudet och har gett mig huvudvärk. Därav blåste jag av dagens lunchträning idag. Men nu känns det bättre och jag ska iväg på kvartalsutbildningen i Body pump. Den release som jag kommer instruera när jag sätter igång igen i januari. Tjoho!


Pasta och köttfärssås till middag idag



Bodystore




Igår var jag på Bodystores huvudkontor för att sitta med i en fokusgrupp och prata bland annat ekologiskt, varumärken och vad som tilltalar oss. Det var väldigt trevligt att få sitta och prata, knapra nyttiga mellanmålssnacks, dricka kokosvatten och ge sin syn på saker och ting. Det är helt klart en spännande framtid som väntar.


Bouncebollen - jättegod!



Ikea



Idag har jag hängt på Ikea med bästa sällskapet. Jag skulle egentligen bara byta ett lakan.. Och ja, resten av storyn kan ni. Dock blev det inget onödigt-bara-för-att-köp. Det blev lite smått till Alicia, lakan, prydnadskuddar, ramar, ljuslyktor och så en lampa som passar perfekt i fönstret vid sängen. När Alicia nu sovit i två (!!!) hela timmar har jag hunnit få upp alla förpackningar, käkat mellis, kokat kaffe och röjt som tusan i lägenheten. Frid i sinnet helt enkelt. Bra dag!



Veckans träning vecka 46

 
Måndag: Body pump
Tisdag: Grit strength, löpevent
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera spinning 45
Fredag: Yoga
Lördag: Hot mojo och löpbandsintervaller
Söndag: Body pump 

Förra veckan tränade jag hela åtta pass och hade en vilodag. Jag är supernöjd och har haft superkul. Hur mycket mer super kan det bli liksom? Det skulle väl vara om jag fick till något mer styrkepass. Men veckan har liksom bara sju dagar.


 

Grit och löpdrömmar

Det blev träning idag (igår) trots allt. Grit Strength kördes med en något träningsvärkssargad kropp. Men det gick bra och jag börjar faktiskt känna mig något starkare. Efter en skön dusch blev det lunch och kaffe med en kompis och hennes lilla tremånaders. Efter det åkte jag hem till päronen som varit ute och rest. Efter kramar, kaffe och en liten update rullade vi hem och lagade tortellini med ost- och baconsås. Jag skulle egentligen dragit iväg på löpning på kvällen, men kropp och knopp sa ifrån så jag lyssnade och stannade hemma. Och så var det den där nedrans fotbollen.. Inget VM för Sverige i Brasilien nästa år. Trist. 


En gammal bild från ett härligt (?) pass förra året


Vi kom in på löpning efter matchen. Och jag längtar efter att ha något coolt mål att jobba mot. Jag vet dock inte vilket. Jag är sugen på en Mara till. Eller att pressa tiden rejält på fem och tio kilometer. Och att springa Flaten runt på PB. Och att orka riktigt snabba intervaller. Ååååhh.



Frukost




Dagens frukost blev bananpannkakor där jag pimpade smeten med dinkelflingor för att få i lite mer kolhydrater. Tillbehör blev hallon, solrosfrön och kokosflingor. Nu är frågan: Grit eller inte? Jag har en djävulusisk träningsvärk från gårdagens ryggpass och vet inte om jag kommer ta ut mig så mycket som jag vill. Jag är absolut inte rädd för att träna med träningsvärk, men nu är värken av den grad att jag inte vet om ryggen kan vara med och assistera ens ett lyft från marken. Haha. Vi får se.





Ryggpass



Idag har jag och Alicia får lite tid med våra BFF's och käkat sushi till lunch. Sedan somnade lillskrutt i mitt knä i en timme (!!!) så jag hann fixa ett träningsupplägg till dagens gymstund. Jag mötte min andra Elin, nu omdöpt till chins-Elin, och började med tio minuters uppvärmning. Sedan fick jag draghjälp för att kunna utföra mina chins. Och det lär ju kännas imorgon. Dagens upplägg:

Chins med assistans, 7x3
Rodd i cc, 3x10
Latsdrag, 3x6
Kettlebellswings, 6x10
Skivstångsrodd liggandes på bänk, 3x10
Ryggresningar med femkilosvikt, 3x10






Dagens träning

Veckans sista pass blev en Body pump på Sats Medis. Redan under uppvärmningen kändes det jobbigt och jag förberedde mig på en tung timme. Men håll i hatten, det kändes inte tyngre än vanligt och timmen gick fort (bortsett från biceps- och utfallslåten).


Mör efter träning


Efter träningen och lite hemmafix ligger vi nu i soffan och tar igen oss. Jag ligger lite minus på sömnkontot så jag borde egentligen kasta in handduken..



Frukost

Naturell yoghurt, banan, gojibär, russin, pumpafrön, cashewnötter, mandlar och psylliumfrön 


Vi har startat denna söndag med frukost, en film och ska nu ta och bära ner det vi bar upp på vinden för två veckor sedan. Nu är lägenheten såld och det är ett steg på vägen. Det känns skönt! Vi ska alltså ägna oss åt att skapa lite ordning idag och sedan ska jag dra iväg och köra en Body pump lite senare.

Morgonkaffe



Kvällsmani

När resten av familjen sover kommer min nattliga superenergi på besök. Det är nu jag inspireras, börjar rensa garderoben, skriva to-do-lists, städa, planera träningsupplägg, lägga en ansiktsmask.. Livet är rätt härligt. Lite dumt bara att klockan är så mycket.

Glada ben och ett glatt huvud återhämtar sig lite



Sats Signalfabriken

Idag drog jag med mig familjen till invigningen av Sats nyaste träningscenter, Signalfabriken i Sundbyberg. Och jisses vad fräscht och stort det var! Jag testade en Hot MOJO och det var ju riktigt skönt. Svetten sprutade bara av att stå och efter en timmes yoga var den mesta kroppsvätskan på golvet. Men det var ingen avancerad yoga, utan mer stretch och tänjning. Efter yogan ställde jag mig på bandet och brände av 5 km. Det blev två kilometers uppvärmning, sedan intervaller. 200 meter snabbt och 100 meter gång till 4 km, sedan löpning till 5 km. Det kändes lätt och skönt!


Dagens intervallöpning


Åh, nu när jag fick hänga på det nya centret längtar jag ännu mer efter att börja instruera Body pump i Sumpan igen. Dock är det alltid lite pirrigt att instruera på ett nytt ställe och det kommer ju vara ännu mer pirrigt eftersom jag inte gjort det på nästan ett år!



Nagelfix

Delar av min lilla pyssellåda


Usch, det är så nervigt och jobbigt att titta på fotboll sådär. Denna nervresa (som slutade 1-0 till Portugal) resulterade i att jag gjorde tusen saker. Samtidigt. Bland annat tog jag fram pyssellådan och fixade naglarna. Jag har så mycket nytt och spännande i nagelväg, men på tok för lite tid för att hinna pyssla med det. Men idag började jag experimentera lite. Och jösses, det är ju så kul!






Yoga

Idag var det premiär för Yoga för mig. Och det var ju inte i närheten av så jobbigt som jag minns det. Dock kan det ju variera med instruktör och upplägg. Och man är ju sällan så graciös som man känner sig. Haha, jag kände mig grymt bra i vissa positioner och så tittade jag mig i spegeln.. Då kändes det inte riktigt lika bra. Men jag ska försöka göra det till en vana och pressa in lite yoga/pilates/bodybalance/osv i mitt schema. 




Nu är det fotbollskväll som gäller. Jag hoppas ni håller en tumme eller två att vi tar oss till VM!



Fredag

Igår hade jag en supertrevlig förmiddag och lunch med vänner. Tiden bara rann iväg så jag fick kuta hem för att hinna med ett trevligt fikabesök. Och helt plötsligt var det dags för min spinning som var riktigt rolig igår. Jag skrek, hejade och log mer än jag brukar göra och jag tror det bet på deltagarna.

Nu har jag precis frukosterat en stor frukost framför Nyhetsmorgon och lillans skönsång. Om en stund är det dags för mig att möta upp Elin och gå på yoga. Min kylskåpskropp behöver lite tänjningar och töjningar. Yoga har inte varit min grej tidigare, men kroppen behöver det, så jag ger det några gånger. 


Inte dagens frukost, men väl ett av veckans kvällsmål


Glögg

Jag älskar inte glögg..men vad gör man?


Vilodagen till ära har jag gett kroppen en massa kärlek i form av sushi till lunch och fortsatte sedan med glögg och pepparkakor med ost. Det var premiär för detta myspys. Och som pricken över i bakade Elin en Pollykladdkaka. Inte för att det behövdes. Utan för att det var galet gott


Kladdkaka med Polly och cashewnötter


När jag hade rullat hem var jag inte jättehungrig. Då blev det Keso, banan, kanel, nötter, mandlar och två mackor. Och nu ligger jag i soffan och följer hockeyn med Alicia sovandes tvärs över mig. Hon, min lilla tös, som blir hela sju månader idag. Galet!



B.A.B.Y Runners Team Stockholm

Ikväll var det premiär för löpgruppen B.A.B.Y Runners Team Stockholm med Emma Eklund och Johanna Zackrisson i spetsen. Vi samlades i Rålambshovsparken och drog igång med uppvärmning följt av tre olika block.

1. Explosivitet: Löpskolningsövningar
Höga knän
Indianhopp
Spurt

2. Hjärta
Intervallöpning (ett varv lugnt, ett varv allt vad vi kunde osv.)

3. Styrka
Utfall
Plankan
Balansövning med vattenflaska som redskap
Tåhävningar


Efteråt var jag lagom trött i kroppen men väldigt glad över träningen, de starka brudarna som var på plats och efter-tränings-känslan. Middagen som dock blev lite sen smakade sedan superbt!


I en planka



Jag, Emma och Elin



Tisdag i regn

Det var den roligaste Grit-klassen hittills idag, men även den jobbigaste. Lungorna och musklerna var inte riktigt med på noterna idag. Nu börjar jag dock lära mig koreografin och det hjälper mig att ta i ordentligt. Då vet man vad som väntar och kan fokusera på att köra järnet. Jag köpte med mig en sallad på vägen hem. Med getost, pasta, rödbetor, honung, sallad och så vidare. Smarrigt värre!


Jag och lillkorven


Ikväll är tanken att jag och Elin ska iväg på ett löpevent, men regnet öser ju ner och jag har min löparutstyrsel för sådant väder i min byrå. Som står på vinden. Och finns i kartonger. Hos päronen. Hmm..



Veckans träning vecka 45


Måndag: Body pump
Tisdag: Grit Strength 
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera spinning 45
Fredag: Vila
Lördag: Faster-harder-Kronbee, Inner warrior, Crossfit samt MOJO Flex
Söndag: Vila

Sju pass blev summan av förra veckans träning. Av dessa sju var fyra av dem samlade under en dag, lördagens konvent. Jag kände mig lagom mör efter denna dag. Det som har saknats är väl kanske ett löppass, men jag fick ändå min beskärda del av kondition i veckan. Nu är det dags för denna veckas andra pass: Grit Strength!

 

Måndag

Det blev en Body pump idag. Och bortsett från att jag kände mig seg efter helgens bravader gick det bra och jag körde på. Nöjd och glad struttade jag därifrån och bannade mig själv lite för att jag inte hade något ätbart snabbåterhämtande med mig. Istället för att införskaffa det rullade vi hem och käkade ägg/Kesoröra till lunch. 


Dagens träningsjag


Lite senare fick vi snabbesök av våra BFF's. Vi måste ju ta igen allt vi inte hunnit ses på sistone. Sedan blev det middag i farten (=proteinbar) på väg till Hovet och hockeyn där vi lyckades knipa extrapoängen efter straffar. Dagens ickemiddag ledde sedan till en hungrig tjej som käkade kvarg, nötter, mandlar och en ostmacka när hon kom hem. Nu är hon välladdad inför Grit-passet imorgon. 


Kvällsmål



Nya kompressionstights

Idag känns träningsvärken bättre konstigt nog. Det brukar ju vara värre dag två. Det kanske var vilodagen och det extremt stora mat- och sockerintaget igår som gjorde susen? Idag är det i alla fall dags att köra en lunch-Bodypump. I mina nya kompressionstights från Under Armour. Jag hoppas kroppen är samarbetsvillig trots stelhet lite här och där. Heja måndag!





Träningsvärk

Är det okej att stanna i sängen hela dagen? Alltså jag har en träningsvärk som inte är av denna värld! Jag tycker inte att det var tokhård träning igår, däremot har jag hittat muskler som jag inte aktiverar allt för ofta. Jag har ont på utsidan av höften, höftböjarna, ljumskarna och övre delen av magen. Bland annat. Och så börjar jag bli blå vid korsryggen/svanskotan efter alla omvända burpees. Det eftersom jag hade en liten ficka med dragkedja just där. Inte alls smart känner jag nu. Sista klassen igår, MOJO Flex, var i alla fall skön och tänjande för kroppen och jag kände mig lite mindre stel efter de 45 minutrarna. Men idag är jag ett kylskåp. Med smärta.



Fokus, fokus





Inner warrior och Crossfit

Efter Kronbergs pass blev det ett Inner warrior-pass med Oscar Jöback. Vi använde bara kroppen och jag lyckades hitta både en och flera muskler jag inte hållit igång på ett tag. Svettigt och jobbigt!



Oscar Jöback som verkligen sprider värme när han entrar scenen


Efter detta var det Pt-Fias tur att grilla oss. Det började med en rolig uppvärmning där vi sprang i ring och skulle nudda olika kroppsdelar i golvet. Men sedan slutade det roliga med ett olycksfall så resten av passet uteblev. Då tappade man gnistan för en stund. Men när vi sedan satte igång med Crossfit hittade man gnistan igen och då var det dessa övningar som skulle göras så många gånger man hann på 20 minuter: 

5 Burpees
8 armhävningar
10 omvända burpees
12 situps
15 knäböj


Det var jobbigt vill jag lova. Jag märker helt klart att jag borde jobba lite mer med funktionell träning. Kroppen är ju ett redskap i sig. Som måste underhållas.

Nu är det bara en MOJO Flex kvar på schemat innan det är dags att rulla hem igen. Det blir nog soffläge, film och godis ikväll. Med all rätt!


Trött och rödmosig efter Crossfiten



Be your best convention

Rygglyft


I morse fick jag ställa klockan för att komma upp och dra iväg till Älvsjömässan och Be your best convention. Nu är första passet avklarat med Robert Kronberg som körde sitt koncept Faster-harder-Kronbee. Friidrottsträning som liknar löpskolning och det var grymt roligt. Lika roligt som förra året när jag fick äran att träna hans koncept under BBC. Såhär såg upplägget ut:

Plankan alt skottkärreposition släppa fot
Rakbebslöpning (springa på framfoten)
Utfallshopp på stället

Rygglyft
Hoppsahopp
Tio snabba fötter, tio höga knän

Explosiva upphopp med knäböj
Accelerationer (sprintar), jogga tillbaka
Hoppa sicksackhopp, hoppa rakt upp


Explosiva upphopp


Tummen upp för hans koncept och för mitt nya linne från Lorna Jane som jag köpte igår



Hälsomässan

Idag har jag varit på Hälsomässan med Elin. Där stötte jag på flera bekanta ansikten både som utställare och besökare. Dessutom fick vi testa vår hållning (se bilder nedan), shoppa, provsmaka både det ena och det tredje samt gå runt och suga in atmosfären. Men mässan går mer och mer mot kost, behandlingar och lite (ibland, förlåt) flum flum och bjuder på mindre och mindre träning. Dock älskar ju allt som har med kost och hälsa att göra men vill ju ha träningen med på tåget också! Men träningen får jag i kvadrupel dos imorgon. Typ. Då ska jag tillbaka på mässan för träningskonventet BeYourBest!


Min hållning



Hållningen som den skulle vara. 


Mycket att bära hem



Torsdag

Det har varit en flängdag idag, minst sagt. Först var det möte på banken, sedan vidare till hudläkaren för att sedan hinna med en supersen lunch och en halv fika hos mamma. Sedan vidare för att handla, gå hem, packa upp, hitta träningskläder, springa iväg för att instruera en spinning, gå hem, packa lite kartonger, organisera, försöka bli harmonisk, andas, duscha och fixa lite till. Pust. Men söndagens avsnitt av Solsidan hann vi se i alla fall. Och imorgon är det en lugn mysfredag. Hoppas jag. Natti!


Sötfika



Heldag på stan

I morse mötte Alicia och jag upp mamma och åkte in till stan och hängde i affärer. Jag hittade både jeans, klänning, löpartights, löpartröja, födelsedagspresent och mysbrallor. Och sedan åt vi en braklunch med kycklingspett och bulgur. Och kaffe.


Byggstenar till morgondagens träning


Och ikväll har vi, trumvirvel, varit på visning i vår nya lägenhet som blir klar i februari! Nu känns det helt plötsligt lite närmre till större utrymme och mer förvaring!



Grit

Idag blev det en GRIT Strength på lunchen på Sats Medis. Jag är inte riktigt hemma i tempot och alla övningar än, men på god väg. Och vi vet ju att man blir bra på det man tränar. Det är annars riktigt rolig och effektiv träning. 30 minuter och du är slut i kroppen. Tummen upp för det!


Så här rödmosig och glad blir man efter en halvtimmes Grit Strength


Nu har jag precis varit och hälsat på på Sats Sundbyberg som snart blir Sats Signalfabriken i nya lokaler. I januari kör jag igång mitt instruerande där. Body pump på måndagar klockan 17.30. Jag är laddad redan nu!



Lite mellanmål fick följa med mig hem



Veckans träning vecka 44

Jag är nöjd med förra veckans träning, framför allt intervallerna i söndags. Känslan efteråt när man genomför ett pass som bara flyter på, ger en lätt spykänsla (på ett bra sätt) och där man blir hög på endorfiner efteråt är ju bara för underbart!! Precis som en myskväll med tjejerna, kycklingkebab, kaffe och urspårade blandade med gravallvarliga samtal. Precis som min kväll ikväll.

Måndag: Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning 5 km
Torsdag: Instruera spinning 45
Fredag: Egen cirkelträning
Lördag: Vila
Söndag: Intervaller på löpbandet

 

Lunchträning

Idag har jag varit iväg och kört en lunch-Body pump med Elin på Sats Medis. Jag hade fortfarande en skön känsla och ett härligt endorfinpåslag från gårdagens intervaller. Och jag tog i som tusan så jag tog nästan slut efter tricepslåten. Det gjorde att biceps- och utfallslåten blev väldigt tunga. Men ändå på ett skönt sätt. Jag flög därifrån, både av lycka och lite stress för att hinna fixa allt hemma innan designfirman kom. Men nu är hemmet stilrent och harmoniskt och redo för lite kamerablixtar. 







200-metersintervaller

Godkväll! Gårdagens Halloweenfest var något utöver det vanliga. Ett Halloweeninrett hem med allt från fladdermöss och spindelnät till läskiga tavlor och fingrar bland snacksen. Och folk utklädda till det ena mer spektakulära än det andra. Det var grymt trevligt!

Vi passar ju som handen i handsken


Efter att min karl drog iväg på fotboll alldeles för tidigt i morse samtidigt som lillan började röra på sig oroväckande mycket hade jag inte så mycket hopp om någon skönhetssömn. Men tji fick jag. Lillan bjöd på en rejäl sovmorgon som var guld värd! Efter att ha lagat tusen portioner korvstroganoff drog vi till stan för att träffa två fina vänner. Efter lunch och en massa kvalitetsprat visste jag att jag skulle träna, men inte vad. Jag gick till gymmet och det slutade med intervaller på bandet. Två kilometers uppvärmning, sedan 200/100. Alltså 200 meter spurt och 100 meter vila. Nio gånger. Sedan småsprang jag den sista biten upp till fem kilometer. Under den sista intervallen trodde jag på riktigt att jag skulle spy! Eftersom löpbanden på detta gym inte är alltför pålitliga gick jag på känsla istället för tid/kilometrar. Och känslan idag var underbar. I alla fall efteråt. 

Gårdagens cirkel

Äntligen får jag en minut över. Eller ja, det är en minut jag egentligen inte har. Idag har vi i alla fall praktiskt taget tömt lyan och packat tusentals (typ) kartonger. Någon mat blev det inte förrän för en liten stund sedan. Nu har jag duschat och ska rulla iväg på halloweenpartaj. Ingen vila alls.
 
Här har vi i alla fall, som utlovat, gårdagens cirkel som gav en skön träningsvärk till idag. Jag körde 45 sekunders arbete och 15 sekunders vila och gjorde det tre varv.
 
Kettlebellswing
Breda knäböj mellan två steplådor med kettlebell
Armhävning
Utfall med vrid åt sidan med medicinboll
Dips mot en bänk
Idioten
Situps med fotdopp
Bålrotation med medicinboll
 
Nu ska vi rulla iväg och lämna lilltösen och sedan drar vi vidare för att fira Halloween. Det ska bli grymt roligt att träffa mina vänner och koppla bort allt vad städning, piffning och fixning innebär. Trevlig lördag!
 
 

Kvällen

Från svett och träning till socker och stillasittande. Härliga kontraster!


Vad vore livet utan
fredagsmys som gärna innefattar en sockerkick av något slag..? Ikväll har jag hängt i soffan, sett Djurgården ta extrapoängen från Västerås och tagit del av en massa träningsinspiration. Allt detta tillsammans med Ben och Jerry. Pålitliga kompisar det där. Nu känner jag dock att jag borde duscha och gå och sova. Imorgon ska vi preppa (=tömma) lyan så designfirman kan komma in med sina attiraljer inför fotograferingen på tisdag. Förhoppningsvis blir det lite träning imorgon också. Och en redogörelse av dagens cirkel. Godnatt!



Fredagscirkel


Med enkla redskap har jag kört en utmanande cirkel såhär på kvällskvisten. Tufft och effektivt och inte särskilt tidskrävande. Mer om passet lite senare. Nu är det fredagsfeeling med mat, hockey, glass och Idol!



Fredag

Igår åkte jag in till kontoret och lunchade och hängde där halva dagen. På kvällen fick jag sedan instruera min spinning och det var svettigt och flåsigt värre. Precis som det ska vara! 
 
Idag har vi haft en slappmorgon här hemma och inte utfört något stordåd direkt. Lite stressigt faktiskt. Planen är att resa rumpan ur soffan, gå hem till mamma och dricka kaffe och kanske få till ett styrkepass. Ikväll är det hockey. Trevlig fredag!
 
 
Soffläge


RSS 2.0