Cykelpass och huvudvärk

Igår var stora tjejen iväg på bio med farmor och farfar och jag var hemma hela dagen och pysslade ihop ett cykelpass till nästa veckas terminsstart. Idag gick jag iväg till Sats med båda barnen och körde igenom passet. Jag har några småjusteringar och sedan får det vara okej. Efter lunch sov lilleman hemma medan sambon satt och jobbade. Då åkte jag och Alicia till Sats Signalfabriken och hämtade mina skor och så köpte vi lite nyårsklappar på vägen därifrån. Sedan slog min huvudvärk till, så efter att barnen somnat hamnade jag halvt utslagen på soffan. Suck. Strax blir det sängen för att ladda inför morgondagen!


Tre superset för ben

I morse satte jag klockan och var uppe först av alla. Det har inte hänt sedan..ja inte alls sedan jag fick barn. Jag fick en lugn frukoststund för mig själv vilket inte heller hänt på ett bra tag.

Sedan blev det benstyrka på gymmet. Och det var mentalt jobbigt idag, så jag fick prata lite med mig själv och se till att göra det jag bestämt mig för. Och nu börjar träningsvärken smyga sig på och då känns det ju verkligen värt det!

Superset Knäböj 5x5 // Goodmornings 5x5
Superset Front squat 4x5 // Utfall med hantlar 4x7
Superset Marklyft 5x5 // Enarmsrodd med KB 5x7


Tisdag

Det har blivit några sena kvällar för barnen och så även ikväll. Då var vi på middag hos våra bästisar och kom hem för en liten stund sedan. Det som är bra med det hela är att de sover längre på mornarna. Det som är mindre bra är att dygnsrytmen blir förskjuten och rutinerna lite rubbade. Och att de är lite tröttare än vanligt på dagarna. Men oj vad vi njuter av ledighet, att träffa vänner, äta goda och långa middagar och bara vara. Imorgon ska jag smyga upp till gymmet (förhoppningsvis) innan barnaskaran vaknar och sedan ser jag fram emot en lugn dag där jag kan få undan lite saker som måste göras innan vi får besök på kvällen.

Alicia lånar mammas skor och smyger iväg för att träna och dansa lite på steplådan.


Annandagsintervaller

I förmiddags gick jag till gymmet. Jag hade ingen egentlig lust och tänkte stanna hemma, men jag vet ju att det är värt det i efterhand. Jovisst. Efter mina intervaller var man ju en bättre version av sig själv, helt klart! Det blev mina tvåhundringar i nya löpartights från Nike som jag fick i julklapp av sambon. De var supersköna så två tummar upp för dem.

Löpning 1 km (10,3 km/h)
Intervaller 10x200 meter (varannan 16,1 km/h, varannan 15,1 km/h) med 100 meters gåvila (5,1 km/h) emellan.
100 meters gång
900 meters löpning (10,3 km/h)
Totalt 5 km, 29.47

Nu är vi på väg hem från kalkonmiddag hos svärisarna. Jag är mätt som tusan och båda barnen sover. Nu hoppas vi på en smärtfri läggning när vi kommer hem.


Juldagen

Idag åkte jag och Alicia hem till mormor och morfar och åt lutfisk och risgrynsgröt. Mysigt att komma iväg med bara henne. Och att äta min favoritmat. Jag är aldrig så mätt som på juldagen. Haha. Nu ligger jag mätt och belåten hemma på soffan, är galet nöjd med mina julklappar och inväntar fika framför en film. Härligt med ledighet med familjen!


Jul 2016

Vilken fin dag det blev igår. På förmiddagen åkte vi hem till mina föräldrar. Vi inväntade svärisarna och sedan blev det julbord följt av Kalle Anka, fika och godis. Och sedan, med skräckblandad förtjusning kom den läskiga tomten med julklappar. Alicia vågade inte gå fram till tomten och Melvin bara skrek, haha. Men han mjuknade tillslut och blev lite nyfiken. Sedan delade vi ut julklapparna och öppnade. Och jag tror alla blev nöjda och glada! Sedan stannade vi kvar länge och var helt slut när vi kraschade hemma. Alicia sover fortfarande och jag ska släpa mig upp ur sängen om en stund.


Dan före dan-transportlöpning

Idag stack jag iväg och handlade och fick tag i de sista klapparna. Bättre sent än aldrig. Sedan åkte sambon till stan och jag utfodrade barnen. Sedan sov Alicia en nap och vi lät henne sova tills hon vaknade, så att hon skulle pigga på sig. När hon vaknat sprang jag hem till mina föräldrar medan sambo plus barn tog bussen. Jag hann precis innan det blev mörkt. Det blev fem kilometer på 30.09 och det kändes toppen i kroppen, trots att jag var hungrig när jag sprang ut. Nu har det dock blivit fason på hungern efter choklad, lussebullar, kaffe, glögg och så vidare. Älska uppesittarkväll!


Body pump 100 hemma

Idag har jag varit isolerad hemma med en febrig tjej och en pigg liten lilleman. Och när sambon slutat jobbet var jag helt dränerad på energi efter att inte ha rört på mig på hela dagen. Jag var så energilös att jag helst ville fortsätta att inte röra på mig. Men jag tog mig i kragen och körde igenom Body pump 100 för första gången hemma. Och det var värt det, såklart! Jobbig bröstlåt, svaga handleder i rygglåten och tunga armhävningar. Så det finns lite att jobba på och en koreografi att lära in. Men det ska nog gå vägen!


Veckans träning vecka 50

Måndag: Vila
Tisdag: Yin Yoga
Onsdag: Enminutsintervaller, totalt 5 km
Torsdag: Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 5+1 km
Söndag: Vila

Fyra pass. Varierat med löpning, yoga och Body pump (!). Det som saknades var väl tung styrka. Men ändå. Fyra jobbiga, mentala, sköna och kvalitativa pass.


Fika, julklappshandling och sjukstuga

Alicia hostade som tusan i natt så hon fick vara hemma från föris idag. Då fick det till att pusslas lite så jag kunde ta mig till Sickla och fika med min nuvarande chef. Min pappa axlade uppdraget och jag kunde sticka iväg utan något barn. Och fick en julklapp och en härlig pratstund. Efter det gick jag lös i Sickla köpkvarter och fick en del julklappar inhandlade. Plus ett par löpartights och löparstrumpor till mig. Sedan kom jag hem till en febrig tjej, som just nu är vaken mer än hon sover och vägrar Alvedon. Skruttan. Vi hoppas på en friskare dag imorgon.


Intervaller

Idag var det träningsdags igen. Det blev intervallöpning, mina tvåhundringar, och nu ska jag försöka öka upp tempot. Och jisses vad jobbigt det var. Det värsta på hela passet var den sista löpningen där det var pannbenet som tog mig i mål.

Löpning 1 km (10,3 km/h)
Intervaller 10x200 m (varannan 16,1 km/h, varannan 15,1 km/h) med 100 meters gåvila (5,1 km/h) emellan
200 meters gång
900 meters löpning (10,3 km/h)
Totalt 5 kilometer 29.50

Efter löpningen körde jag även några styrkeövningar för magen. Efter det var jag nöjd och gick och hämtade en glad lilleman som härjat runt på MiniSats.

Hängande knäindrag mot mage 3x7
Plankan 3x30 sek
V-sitt/båten med rotation 3x20 rotationer


Helgen

I lördags åt vi utsökt lasagne hos mamma och pappa. Jag och mamma smög även iväg och bokade utflykter till vår kryssning runt Dubai som vi ska åka på i januari. Så spännande även om jag redan har lite ångest för att lämna barnen.

Igår träffade jag två vänner, blev bjuden på supergod broccolisoppa och fick ventilera livet i ett par timmar. Sedan mötte jag upp familjen och vi åkte på middag hos vänner. Supertrevligt och supergott! Det var så trevligt att vi helt glömde bort tiden. Tur att det är rätt nära hem, haha.

Idag har jag bakat pepparkakor med Alicia och bjudit mamma och pappa på julfika. Det är helt galet att det är julafton på lördag. Jag måste försöka planera in att köpa de sista klapparna.


Löpbandslöpning

Idag gick jag helt själv till gymmet. Lyx eftersom jag oftast har ett eller två barn i släptåg. Inte för att det brukar vara ett problem, men det var lyxigt att bara ha sig själv att tänka på. Så värst lyxigt kändes det dock inte under själva passet, haha. Då ville jag gärna vara någon annanstans. Men efteråt, då var de sköna känslorna åter på plats. Jag sprang fem kilometer (10,3 km/h) på 29.12, vilade en minut och sedan sprang jag en kilometer till. Så fem plus en kilometer blev det idag på 35.02. Och det var så jobbigt. Men jag måste vänja mig vid att mata kilometrar också, utan någon form av intervaller. Jag gick i sex minuter som nedvarvning och sedan kände jag mig klar. Nu blir det middag hos mormor och morfar. Min favorit: Lasagne!


Fredag i stan

Idag var Alicia ledig från förskolan så vi åkte in till stan med mormor. Jag började med att ta en stelkrampsspruta eftersom det var dags att fylla på dosen. Nu kan jag vänta 20 år till innan det är dags igen. Sedan gick vi till Michelangelo och åt mat. Jag har så fina barndomsminnen från den restaurangen. Jag var bland annat där när jag fyllde år som liten och mormor och morfar var med. Och jag hade valt en strykbräda i födelsedagspresent. Det var väl min enda period i livet när jag kände dragning till en sådan. Hehe. Sedan gick vi till Stortorget och spanade julmarknaden och sedan gick vi in till stan. Jag köpte lite julklappar och ett par glitterbyxor till mig. Kanske blir det årets nyårsutstyrsel. Efter ett fikastopp med varm choklad, grädde, marshmallows och chokladsås åkte vi hem och var trötta hela bunten.


Body pump

Jag ska börja instruera Body pump igen till våren. Det blir på Sats i Farsta på torsdagar till en början. Men jag har lite svårt att få till att gå på Body pump-pass tyvärr. Och jag måste ha några fler pass i kroppen innan jag hoppar upp på scenen. Så med start idag blir det träning av Body pump hemma. Jag siktar på ett till två pass i veckan och sedan lite fokusträning på de jobbigaste och tuffaste övningarna inne i gymmet. Som armhävningar och fokus på bålen. Och annat som kan kännas lite utmanande. Det ska nog bli bra det här. Mitt första pass kommer bli release av Body pump 100. Woho!


Veckans träning vecka 49

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Intervaller 10x200 m, totalt 5 km
Torsdag: Styrka bröst/triceps
Fredag: Enminutsintervaller, totalt 5 km
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Jag koncentrerade träningen till mitten av veckan. Även om jag gärna skulle få till fler pass, så var de tre jag gjorde kvalitativa och sköna. Så jag är nöjd!


Löpintervaller

Idag blev det den löpning jag hade tänkt göra igår. Och samma upplägg som enminutsintervallerna förra veckan, fast idag ökade jag på med en intervall. Det kändes bra och var superskönt efteråt!

Uppvärmning 10 minuter (10,3 km/h)
1 minut 10 km/h - 1 minut 12 km/h x 6
Gång 1 minut
Löpning ca 6 minuter
Totalt 5 km, 28.55 (under 29, woho!)
Löpning 1 minut + nedvarvningsgång 6 minuter


Trötthet

Igår gick jag och la mig direkt när jag kände mig trött och somnade väl strax efter tio. Men sedan vaknade jag vid två och kunde verkligen inte somna om. Puh. När man äntligen går och lägger sig tidigt så vaknar man i en annan ände av natten. Och ikväll var det samma trötthetsvisa. Jag somnade i soffan och vaknade nu. Nu hoppas jag dock att jag kan somna om, bums. Imorgon vill jag få till lite träning om det finns plats på MiniSats och Melvin tillåter. Håll en tumme! God natt.


Löpning som blev cirkel som blev yoga

I morse var jag redo för träning. Melvin brukar nästan alltid somna vid samma tid för sin förmiddagsnap oavsett när han vaknar på morgonen. Inte idag. Jag gick och handlade innan träningen för att dra ut på tiden och få honom att somna. Lönlöst. När jag kommer till MiniSats är det fullt. Jaha. Jag drar med mig barn och tusen grejer ner i stora salen och hittar på ett cirkelpass lite snabbt. Jag hinner..ett halvt varv. Sedan blir Melvin tokledsen. Jag tänker att det är musiken som skrämmer så jag sänker. Nähä. Jag tänker att det är mina elefantburpees som får golvet att skaka en aning, så jag går över till mysburpees istället. Nähä. Han vill bara hänga på mig och jag inser att han är aptrött. Jag tar barn, pick och pack och lämnar Sats och går hem. Och får istället till ett Yin Yoga-pass i Sats Online Training. Det var dock mer tänjning och mindfulness än rejäl träning. Men det var kanske precis det som behövdes och jag har således gjort något mer än att Luciafika idag.


Julmys

Igår hade vi kompisar över och körde gemensamt julbord. Så trevligt! Barnen lekte och hade superkul så dem såg vi knappt röken av. Och vi åt. Man blir ju mätt alldeles för fort. Men det fanns ändå plats för fika efteråt, såklart. Där skumtomtarna fick hedersplatsen. Älskar't!

Jag har inte varit utanför dörren på hela helgen, så idag var jag först hos läkaren med min huvudvärk och sedan drog jag iväg med båda barnen till mormor och morfar. Det är så fint ute. Snö och strålande sol. Men tydligen ska det bli plusgrader igen så snön lär ju inte stanna särskilt länge. I alla fall. Nu kör vi måndag. Jag lämnade barnen en stund för att dra iväg på ett möte.


Julstök

Jag har känt mig väldigt huslig de senaste dagarna. Igår knådade jag deg och bakade mandelmasselussebullar halva dagen. När det var klart körde jag på en stek med kryddor, morötter och lök som fick stå och gotta sig i tre timmar. Det blev riktigt bra så det kan jag tänka mig göra fler gånger. Det sköter ju sig självt. Idag har jag städat och piffat hemmet och sedan har jag griljerat skinka till morgondagens julbord med vänner. Och nu sitter jag i soffan och inväntar sambon så vi kan se 'Så mycket bättre' och fika. Och äta skumtomtar.


Löpning

Träning för tredje dagen i rad, woho! Idag blev det löpning på bandet medan Melvin röjde på MiniSats. Jag försökte få till intervaller där jag springer i vilan. I mina vanliga intervaller går jag i de lugna partierna. Och kroppen lär sig ju. Så nu ska jag lära den att springa i "vilan" för att orka springa snabbt utan att stanna eller gå. Och jisses vad jobbigt det var, detta måste jag göra oftare.

Löpning 10 minuter (10,3 km/h)
1 minut 12 km/h - 1 minut 10 km/h x 5
Gång 1 minut
Löpning ca 9 minuter
Totalt 5 km, 29.13
Nedvarvningsgång ca 5 minuter


Årets första julbord

Årets första julbord intogs på julfesten på jobbet. Jag fotade tallriken som bevis, men det såg så grisigt ut (mycket mat på liten tallriksyta) så ni får tro mig på ordet. Hur som helst var det så sjukt trevligt att träffa alla, mingla runt, byta julklappar, äta och snacka. Jag hade kunnat stanna hur länge som helst, men när en fin kollega skulle gå hakade jag på för lite extra kvalitetstid. Nu är jag hemma och väldigt redo att sova. Imorgon är det fredag och jag har mycket på agendan. Träna, baka lussebullar, griljera skinka, städa..och fredagsmysa!


Styrka bröst/triceps

Imorse gick jag till gymmet för att fiska lite energi och endorfiner efter en knackig natt. Det var bröstets och triceps tur att få jobba. Det kändes att jag inte kört styrka på ett tag och att jag var sjuk i förra veckan. Men det gick bra ändå!

Bänkpress 5x5
Axelpress 4x7
Hantelpress 4x7
Flyes 2x7
Stående flyes i cc 2x7
Armhävningar mot steplåda, 3x5
Tricepspress bakom huvud m. viktplatta 3x5
Dips 3x7

Nu har jag avancerat till en steplåda med armhävningarna. Det tar sig. Dock orkar jag inte hela vägen ner. Men snart så. Nu hoppas jag på att få till ytterligare ett träningspass imorgon. Flyta vidare på endorfinvågen så att säga. Nu bär det iväg på julfest med jobbet. Tjingeling!


200-metersintervaller

Idag kom jag äntligen iväg till gymmet efter diverse förkylning, huvudvärk och annat som kommit emellan. Jag körde på mina vanliga intervaller och idag var det kroppen och benen som var tröttare än andningen. Men det gick bra och kändes härligt efteråt. Jag blev piggare, gladare och lite rödare i ansiktet. Precis som det ska vara.

Uppvärmning 1 km (10,3 km/h)
Intervaller 10x200 meter (15,1 km/h) med 100 meters gåvila emellan (5,1 km/h)
Löpning 1 km (10,1 km/h)
Totalt 5 km, 29.53
Nedvarvningsgång omkring 5 minuter


Veckans träning vecka 48

Måndag: Sjuk
Tisdag: Sjuk
Onsdag: Sjuk
Torsdag: Instruera Cykel 45
Fredag: Sjuk
Lördag: Kvartalsutbildning Body pump 100
Söndag: Vila

Veckan började med rejäl halsont, hosta och lite snuva. Sedan kunde jag instruera min sista cykelklass för året för att sedan få en rejäl migrän. Och efter det fick jag även till en kvartalsutbildning i Body pump som gav mig skön träningsvärk.


Inredningsval

I morse åkte jag och barnen hem till mormor och morfar så sambon kunde jobba lite ifred. På eftermiddagen lämnade jag barnen, mötte upp sambon och åkte och träffade en inredare för att göra val till nya huset. Det är så svårt. Och så spännande! Kakel, klinker, färg på väggarna, bänkskiva, typ av golv, skåpsluckor, eländringar, kran, handtag, typ av tvättmaskin, handdukstork, kommod, extra skåp och så vidare i oändlighet. Men oj så roligt det är! Idag fick jag svar på alla mina funderingar eftersom jag pepprade inredaren med mina tusen frågor. Haha, jag tror sambon blev lite full i skratt där ett tag. Och lite svettig kanske? Nu har vi i alla fall gjort ett första val som vi ska fundera över. Tyvärr är det ju inte gratis det här med att inreda ett hus haha. Men det får bli en investering för framtiden. Nu har jag precis fått ett av mina nattliga ryck, så nu är badrummet top notch. Och jag är trött, så det är dags att sussa.

Lite toa-inspo på vägen ut


Idag

Idag har jag hunnit få sovmorgon, käka avokadofrulle, byta sängkläder, dammsuga och åka med familjen till mamma och pappa på lussefika och middag. Vi avslutade sedan dagen med "lite" juleskum och Dumle pepparkaka samt 'Så mycket bättre' från igår. En skön söndag!

Husman med avokado. Och kaffe. Mmm.

Mycket. Det är min melodi. Mmm.


Igår

Igår fick jag en helkväll med två vänner. En fördrink på Malmen, en burgare på Mississippi Inn och en sjukt god drink på Vampire Lounge. Och massa snack om jobb, barn och 'back in the days'. Så himla trevligt! Till råga på allt fick jag en härlig sovmorgon i morse trots att sambon var galet trött. En guldstjärna till honom. Och till mina fantastiska vänner!


Kvartal Body pump 100

Efter en rejäl huvudvärk igår var jag sådär lagom migränbakis och vaknade med huvudvärk i morse. Puh. Men idag var det dags att gå på kvartalsutbildningen i Body pump 100 (!) så det var bara att gå upp, fylla på energidepåerna med gröt, macka och kaffe efter gårdagens ickeintag av mat och masa sig iväg till Sats Stureplan. Och visst blev det lite bättre efter 13 Bodypump-låtar. Och om jag blev sugen på att börja instruera igen? Oh ja! Jag får börja köra i hemmagymmet så jag blir back on track igen och försöka ta mig iväg på några klasser. Det mest positiva idag var att det kändes väldigt bra för att inte ha instruerat eller tränat Bodypump nästan alls sedan förra året. Jag tog såklart lätta vikter, men det kändes väldigt bra!


Cykel 45

I torsdags körde jag min sista ordinarie cykelklass för detta år. Det var många där och det gick toppen bortsett från att rösten var lite sliten efter veckans förkylning. Den var nära att svika några gånger men jag lyckades hålla den i schack. Nu kommer jag sakna torsdagarna innan det är dags för tisdagarna till våren.


Veckans träning vecka 47

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Styrka ben och rygg
Torsdag: Instruera Cykel 45
Fredag: Vila
Lördag: Intervaller 10x200 meter, totalt 5 km
Söndag: Sjuk

Veckan började med krassliga barn vilket gjorde att det inte blev någon träning. Sedan blev det tre riktigt bra pass, om än jobbiga, innan det var dags för mig att bli sjuk.


Fredag med migrän

Jag hade ont i huvudet hela dagen igår. Det bara eskalerade och tillslut var det bara sängen, ett mörkt rum och att försöka vila som gällde. Sambon hann hämta på förskolan och sedan fick han fixa allt här hemma. Så varken något fredagsfys eller fredagsmys var det tal om för min del. Jag fick knappt i mig något på hela dagen så när jag vaknade nu passade det utmärkt att svepa en Skyr som jag fått testa via Buzzador. Den smakade väldigt mycket vanilj och av sambon får den flera tummar upp. Jag tyckte också den var god, och himla bra om man är på språng och behöver mellanmål snabbt. Nu ska jag dricka vatten, skölja sv ansiktet och försöka sova igen.


Torsdag

Idag mötte jag och Melvin upp våra kompisar och skulle gå till öppna förskolan. Äntligen kommer vi iväg. Och så är det stängt. Snopet! Men vi knallade till centrum istället, lekte en sväng i lekrummet, lunchade och shoppade lite. Jag fick med mig två tröjor, en julskinka och massa morötter. Dock inte från samma ställe, hehe. Ikväll har jag instruerat min cykelklass och nu vill jag bara dra täcket över mig. Huvudet bankar och jag behöver verkligen ordentligt med sömn. Så nu är det tack och godnatt för att vara pigg och orka njuta av fredag!


RSS 2.0