Vila med blåbärssoppa

Jag är nyss hemkommen. Gymmet hanns inte med idag och nu har jag slagit mig ner i soffan för en vilostund för ryggen. Det blir Viktig läsning tillsammans med ett glas blåbärssoppa och järntillskott innan jag orkar ta tag i lite flyttarrangemang och städning.

 

 

 


Veckans mage

Lunchens cykelpass gick finfint och jag fick utbyta ord och glada miner med några tappra spinnare efteråt. Och nu är klockan mycket och jag är trött som tusan. Imorgon är tanken att köra ett bröst- och tricepspass på gymmet. Och kanske lyckas få till en lite längre stretch.
 
Och så en bild på veckans magstatus. Och när jag ser magen, ser det ju onekligen ut som en gravidmage. En relativt stor sådan. Men jag vet inte om jag känner mig sådär stor. Så. Det var dagens lilla fundering, haha.
 
Liten parvel i vecka 28+0
 
 
 

Måndag

Ny vecka igen. Idag går vi in i vecka 28+0 och nu börjar det kännas desto mer. Jag tror mina organ börjar tryckas undan till förmån för det lilla livet och jag har ont strax under bröstkorgen, mitt i sternum. Men nattsömnen är inget att klaga på trots mys med gråsälar (!) som någon hade som husdjur i drömmen. Märkligt..

Vi startar veckan med frukost och jobb och sedan en tur på spinningcykeln. Kom och lunchsvettas klockan 11.30 på Sats Kista! Och ha en härlig start på veckan.
 

Dagens statistik

 

 

 


27 januari 2013

Gårdagen spenderades med brunch Kung Carls Bakficka med mina två brudar. Vi pratade, myste och åt gott. Sedan åkte jag hemåt, mötte upp min karl och vände in mot stan igen för att dra en bio. Då alla föreställningar var slutsålda tog vi en säng förbi NK igen för en snabbshopping på DKNY. Glada och nöjda (jag i alla fall..hehe) åkte vi hemåt, köpte mat och hyrde tre filmer. Efter 30 minuter av den första filmen sov vi båda. Men det kan ju bero på att det blev lite sen hemkomst efter 30-årsfesten i fredags. Men galet trevligt var det och då är det ju svårt att slita sig.
 
Idag har vi varit i Barkarby där jag fyndade på Filippa K, handlade en träningstopp på Nike och hämtade upp en massa barnsaker från mitt jobb för att frakta hem. Sedan dess har jag parkerat mig hos mina föräldrar för jobb medan päronen sitter i bastun och myser. Fin födelning om du frågar dem.
 
Imorgon är det måndag igen vilket innebär en Emma på spinningcykeln. Bästa starten på veckan enligt mig! Jag börjar fundera på om det inte är dax för lite ny musikmix snart igen. Det blir i så fall den sista innan jag tar någon form av pre mammaledighet även från spinningen. Konstig känsla.
 
Ha en fin söndag och ta hand om varandra!
 
 
 

Tanka D-vitamin

Idag på lunchen tog jag mig ut i kylan på en prommis. Jag hade ont i kroppen så det var skönt att komma ut och röra på sig och tanka lite D-vitamin i solen. Det var galet fint ute och man blev lite sugen på att plocka fram skidor och pjäxor och skida ut en sväng. Efter det smaskade vi äppelpaj med vaniljgrädde på jobbet och nu är jag mätt som tusan!

Dax att svida om, sminka sig och dra ut på äventyr igen. Härliga helg!


Fredag

I natt har jag vaknat ett par gånger och drömt en massa märkliga drömmar. Jag var uppe vid halv fem och tryckte några klunkar blåbärssoppa. Annars är jag pigg och glad, och magen likaså. Det är ju fredag! Nu blir det tempo med jobb för att hinna hem och göra mig redo för 30-årsfest ikväll. Happy day! ♥
Bild från Google
 
 

Viktig

Rosa skrot
 
Efter lite småkänningar i magen och lite flyttarrangemang på jobbet kände jag att det var dax att gå hem och vila kroppen. På vägen hem mötte jag Elin och sprang jag förbi Rosa skrot och fina Tereses releasemingel för sin bok, Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild. En bok med ett viktigt budskap och ett aktuell ämne. Det bjöds dessutom på dumplings, Witamin well och en hel del sociala människor.
 
Härlig dumplingsmiddag
 
 
Terese pratade om boken och läste en liten del ur den. Det var nästan så att en tår trängde fram av att lyssna. Vilken resa hon gjort. Det ska bli spännande att sätta tänderna i den.
 
Terese i egen hög person
 
Jag haffade ett exemplar av boken..
 
..och fick lite grejer med mig hem
 
 
Tack till Terese och samarbetspartners för denna energikick mitt i allt. Nu ska jag fortsätta läsa årsredovisning, slänga ett öga på hockeyn och kanske få i mig något att äta. Och vila min lilla rygg som känns lite trasig. Men bara lite. Jag har ju träningsvärk också. I ben, rumpa, rygg och biceps. Fantastiskt härligt.
 
 

Lax med sting

Här kommer receptet på laxen jag tillagade igår. Den blev god och fungerar utmärkt att frysa in i matlådor. Och så har den lite sting också. Inget märkvärdigt (enligt mig), men lite lagom hetta sådär.
 

Ingredienser (sex portioner)
1 dl raps- (eller annan) olja
2 tärnade röda paprikor
8 tunt skivade vitlöksklyftor (jag tog en hel vitlök)
4 urkärnade och finhackade röda chili
1 msk tomarpuré
4 tsk flingsalt
8-10 laxfiléer (cirka 1-1,2 kg)
1 paket fryst mango
 
Gör så här:
1. Hetta upp en stekpanna med oljan.
2. Fräs paprika, vitlök, chili, tomatpuré och salt i oljan i någon minut.
3. Häll i laxen och stek tills den är klar.
4. Häll ner mangon och rör om.
5. Servera med jasminris, sallad eller annat du tycker passar till. Klart!
 
 Voliá! En massa matlådor för stressiga dagar
 
 
 

Rygg och biceps

Inte för att suktas men..

 

 

Efter pannkakslunch och en spontan chokladboll från min fina kollega var jag väl preppad för att inta gymmet idag igen. Idag fick jag dessutom kvalitetstid med en vän på Sats Medis. Vi körde rygg och biceps, 10-12 reps gånger tre set per övning, med följande upplägg

Latsdrag
Rodd i dragmaskin
Enarmshantelrodd
Rodd med skivstång
Bicepscurls med stång ((sju bottenhalvor, sju överhalvor och sju hela) x 3 enligt tips från min vän. Det brände fint vill jag lova.)
Bicepscurls med hantlar

 

Enkla övningar där jag försökte att inte assistera allt för mycket med mina ytliga magmuskler. Efter stretch och en avhandling om livet åkte jag hem och lagade lax i vitlök -chili -och mangoröra, duschade och peelade fejset. Som en ny människa, sex matlådor rikare, ska jag nu försöka sova. Det är lite jobbigt att man måste sova bort en så stor del av livet. Men tusan vad skönt att vara utvilad!

Godnatt!

 


 Gott och mättande

 

 

 


Gymmet

Idag var det jag och gymmet på lunchen. Bästa lunchdejten! Det blev ett benpass med lite olika sköna övningar och maskiner.

 

Knäböj med skivstång

Leg extension i maskin

Leg curl sittande i maskin

Höftlyft med fötter på bänk

"Rumpspark" med hantel i knävecket (grym rumpövning!)

Benpress

Marklyft

 

Jag körde omkring 10-15 reps och 2-3 set på varje övning med fokus på rörelsemönster och teknik mer än viktval. Men jag tror och hoppas på träningsvärk imorgon!
 
Efter möte, tvätt, blodpudding och en Djurgårdsvinst ska jag borsta gaddar och få min skönhetssömn. Imorgon blir det gym igen. JAA!
 
Hej hopp!


Tisdag

Godmorgon!

Nu är jag på väg till jobbet för jobb och kurs i engelska. Sedan ska jag rulla ner till gymmet och köra igenom kroppen. Jag ska bara fnula ut hur jag ska lägga upp dagens pass. Det var länge sedan jag var på gymmet och tränade så jag vill mest känna på ALLA maskiner, vikter, TRX, krttlebells, bosubollar.. Jag har lunchen på mig. Idag inviger jag mina nya stödstrumpor jag beställde förra veckan. Jag försökte trockla på mig mina nya stödstrumpbyxor, men med begränsad morgontid gav jag upp det till förmån av mina nya blårandiga kompisar. Och jag tror vi klickar.

Ikväll blir det möte följt av matlagning följt av lite Hollywood-fruar följt av lite sömn. Det blir en bra tisdag!


Kramens dag

Ny vecka igen. Jag kickstartade med en cykelklass på lunchen. Där luften plötsligt tog slut mitt i uppvärmningen och det blev lite av en bastukänsla i salen. Men lagom under stretchen kom luften tillbaka och det gick finfint att andas igen. Och då hade man fått svettas rejält. Och så upptäckte jag att mina byxor nog var lite för tighta i midjan en dag som denna. Så sammanfattningsvis blev det ett svettigt pass med lite för små byxor, men väldigt lyckat ändå!
 
Nu börjar magen göra sig tillkänna mer och mer. Helt plötsligt har det blivit väldigt långt ner till tårna när man ska sätta på sig skorna. Och så blir jag så trött i magen. Men det är väl mina raka bukmuskler som särar på sig och inte ger så mycket support i dessa dagar. Idag går vi in i vecka 27 och exakt tre månader kvar till beräknat förlossningsdatum. Helt galet egentligen.
 
Vecka 27+0
 
Lite statistik för dagen
 
 
Imorgon ska jag ta mig till gymmet för ett skönt, just nu, oplanerat pass. Åh, det ska bli grymt kul. Och idag är det minsann kramens dag så gå ut och kramas med er! Tänk vad mycket värme en kram kan ge. Kram!
 
 
 

Söndag

Alltså idag har vi grejat, städat och organiserat i lägenheterna och på vinden. Och det börjar bli riktigt bra! Nästan så bra att jag nu är redo att sälja min lilla pärla. Efter sushi till lunch är jag nu på väg till Hovet för hockey. Vädret ute är ju helt underbart. Finaste vintern, sol och sådär lagom kallt. Bästa! Nu håller vi tummar och tår för tre poäng och en härlig kväll!


19 januari

En sjukt kall lördag idag. Men solen skiner och det hade varit grymt med en tur längdskidåkning. Men att packa ner min lägenhet (eller ja, innehållet), rensa ytterligare kläder och lägga upp lite saker på Tradera är ju också ganska spännande. Det är i alla fall skönt när det är gjort. Så jag pysslar, springer mellan våningarna och försöker få någon slags ordning i kaoset. Men man får ju lite lätt panik över hur mycket saker man har..
 
Bild från vecka 26+0.
 
 
 

Ugnspannkaka

Jag har varit sugen på pannkakor i några dagar nu. Så till lunch idag blev det ärtsoppa och pannkakor torsdagen till ära. Och varför inte gå all in när man ändå är igång? Nu har jag gjort en stor sats ugnspannkaka
 
Ingredienser (cirka åtta portioner)
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
10 dl mjölk
4 ägg
1 tsk bakpulver
Smör till ugnsformen
 
Vispa ihop alla ingredienser, smöra ugnsformen, häll i smeten och sätt in i ugnen på 225° i cirka 20-25 minuter eller tills du tycker att den fått fin gyllenbrun färg.
 
Stooor pannkaka
 
Pankis, Keso, tinade jordgubbar och paprika
 
 
Nu ska jag försöka sätta mig in Försäkringskassans regler om föräldrapenning. Ett något krångligt system har jag hört.. Men man måste börja någonstans och då kanske några saker klarnar. Det återstår att se.
 
Trevlig kväll! ♥
 
 
 

Onsdag

I måndags fick jag besök av fina Elin på min fullproppade cykelklass. Och det gav ju energi som tusan. Sedan var det bara att ladda om för det sista Body pump-passet på ett tag. Där fick jag med min fina man och med energin av ytterligare en full klass och en massa grymma deltagare hade jag riktigt kul!

Efter min härliga måndag kände min kropp för att sjuka sig lite. Ont i hals, förkyld och allmänt sjuksvag. Jag tar förmodligen träningsvila resten av veckan och blir hundra procent frisk. Och nästa vecka ska jag träningsdejta en massa. Och kanske skida lite? Nu är ju vintern tillbaka igen.

 

 


Trött

När man är trött och känner sig lite tung i huvudet är det inte en busschaufför med dåligt morgonhumör man vill utsättas för. En rejäl utskällning fick han, hoppas han tog åt sig. Aaah!

I alla fall. Nu släpper vi det och kickar igång denna måndag. Och vecka 26+0. Tiden går. Frukost, jobb, cykel och terminens sista (!) Body pump som instruktör står på schemat. Man ser att januarihetsen är igång med långa köer till de flesta pass. Men det är bra, mer träning åt folket!

 

 


Marc

Efter en inte allt för strålande sömn i natt tog jag en sväng till stan idag för att luncha och shoppa. Det var sådär lagom mycket folk och jag fick härlig tid att klämma och känna på en miljon snygga väskor, tröjor och skor. Valet hamnade sedan på en väska och plånbok från Marc by Marc Jacobs. Mycket nöjd åkte jag hemåt och har nu fastnat i sängen med en väldigt kelig katt i knät. Det tar emot att gå, men nu ska jag vakna till liv igen och gå på min väns överrasknings-babyshower! Mysigt!

 

Matchigt värre

 

Tonfiskbagel på NK. God!

 

 

 


Som en ny människa

Efter en helgrym kväll hos en vän med elva brudar, mat och sjukt mycket tjejsnack blev man lite sugen på en uppfräschning när man kom hem. Efter allt skönhetsprat satt det fint med en skön ansiktspeeling, massage av nagelband med nagelolja, en Maroccan oil-genomkörare i håret och såklart Weledas Stretch mark massage oil på den växande magen. Nu är jag som ny och redo för lite skönhetssömn. Halsen känns bättre (typ bra!) och eneridepåerna är fulla av mina fantastiska vänners kloka ord.

 

Nyårsnaglarna som nu är nerfilade i väntan på att växa till sig för en ny snygg manikyr

 

 

 


Lördag

Igår, efter sushi och häng i tvättstugan, somnade jag typ klockan åtta och har säkert skrapat ihop minst tio timmars sömn i natt. Idag mår jag bättre bortsett från känningar i halsen. Idag har jag tagit en sväng till Farsta där jag inte varit på evigheter. Nu är jag hemma igen och vitaminboostar kroppen med C-vitaminbrus och frukt. Jag ska väl fortsätta rensa min lya och försöka styra upp någon slags ordning. Frågan är om det är möjligt.. Att flytta innehållet från en hel lägenhet till en annan som är lika stor och fullt belamrad är inte det lättaste.

Happy lördag!


Fredagsklenis

Uuhh, jag känner mig sjuk. Jag är irriterad i halsen, har torra ögon, hostar och har feberkänningar. Jag tror och hoppas att det kan ha att göra med influensasprutan jag fick igår. Jag har aldrig känt av något sådant tidigare, men man ska tydligen vara lite extra mottaglig när man är på smällen. Mina kleniskänningar gjorde att min lunch bestod av färsk ingefära, hett vatten och honung. Nu är jag på väg hem och ska väl försöka få i mig C-vitaminbrus och pallra mig ner till tvättstugan. Sen ska jag göra absolut ingenting. Eller kanske äta sushi om jag känner att det lockar. Och glass ska ju vara bra för halsen har jag hört..
 


Endorfiner och lite sorg

Sådär. Sista lunchpumpen på ett tag är avklarad. Och jag är så tacksam för allt som mina deltagare gör. De kämpar, sliter, skrattar, grimaserar och är så grymma. Efter klassen fick jag prata med massa trevliga stammisar och några nytillskott. Och så körde vi lite gissning av bebiskön. Ah, jag kommer sakna torsdagspumpen. Men nu tar jag ett break och är åter när jag och kroppen är helt årerhämtade.


Besprutning

Nu sitter jag och väntar på att få ta influensasprutan som man rekommenderas göra när man är gravid. Och eftersom jag alltid gör som alla säger så sitter jag nu och hänger i väntrummet och väntar på min tur. Efter denna besprutning ska jag instruera min sista Body pump i Kista på ett tag. Det kommer helt klart bli tomt utan den så jag får köra idag för alla gånger jag inte kommer vara där.


Måndagsträning

Nu är jag hemma från min underbart härliga Body pump som var överfull en dag som denna. Hade jag inte varit hög på endorfiner hade jag nog gråtit en tår för att detta var min näst sista måndagspump. Men nästa vecka får jag kötta igen och sedan blir det lite ledighet från Body pumpen. Men det ska nog gå fint. Även dagens lunchcykel gick bra och det var härligt att vara tillbaka uppe på cykeln igen. Denna klass kommer jag köra på med ett tag till, så helt utan instruktörsrollen blir jag inte. Skönt!
 
Dagens oskarpa mage i vecka 25+0. Nu börjar det hända grejer.
 
Nu spanar jag hockeyn och i pausen ska jag pallra mig in i duschen och sedan bara lägga mig i sängen och göra ingenting. Typ.
 
 
 

Måndag 7 januari 2013

Helgen, som inte blev så värst mycket helg, är över. Jag har jobbat, jobbat och jobbat. Men nu tror jag (peppar, peppar..) att jag ser ljuset i tunneln. Ge det några dagar till så ska jag se till att vara på lagomnivå igen. Men jag hann med en tjejmiddag i lördags som var helt fabulous. Sjukt trevlig och jag fick inhämta en massa energi. Väl värt! Och så tog vi gårdagskvällen till städ och påbörjande av att tömma min lya för att flytta ner en trappa. Och lite mer rensande av kläder. Vilket resulterade i mardrömmar om diverse loppmarknader. Jisses.

Idag går vi in i vecka 25+0 och det kan konstateras att tiden rullar i galet tempo trots att det inte alltid känns så. Idag blir det lunchcykel i Kista och Body Pump i Sumpan. Den näst sista Body Pumpen i Sumpan. Ah, hjälp mig!

Yes. Ha en fantastisk måndag!! Puss från mig och mysmumriken.



Från jobb till hockey

Min jobbdag blev något längre än det var tänkt, så först nu drar jag till Hovet för hockey. På tok för sent, men ändå. Tur att hockeyn finns i mobilen också. Imorgon blir det jobb igen så någon sen natt pallar jag nog inte med idag. Inte min vilt protesterande bebismage heller. Dax att stressa ner ett par hekto tror jag. Och inse att man inte är 15 längre. Hehe.

Trevlig fredagskväll!

 

 

Update: Alltså 6-1 till Djurgården och alla sex Djurgårdsmålen i den tredje perioden. Läktaren kokade och målen kom som kanoner där allt gick in. Underbart!

 

 


Fredag

Fredag idag och det känns som jag jobbat minst en hel arbetsvecka efter ledigheten. Och mer blir det. Idag kan vi i alla fall glädja oss åt att jag har en massa skön träningsvärk från lunchklassen igår. Och att det är hockey. Och att fredagskänslan finns trots att det blir helgjobb och mindre sömn.

Igår började jag känna mig lite begränsad på Body pumpen. Det sitter nog i och för sig mest i huvudet. Men jag vill undvika övningar som inte är anpassade för gravida och kan jag inte gå för fullt är det väl dax att kliva åt sidan en stund. Jag skulle aldrig anpassa klassen som instruktör. Däremot skulle jag kunna modifiera om jag själv var med som deltagare. Om jag inte ger allt som instruktör på en klass är jag inte heller 100% nöjd, så allt kommer i rättan tid. Så. Det var dagens pepp-talk till mig själv.



3 januari 2013

Jag hade inte alls någon lust att sova igår. Så idag är vi trötta. Men med lite grus i ögonen ska vi nog klara av denna dag också. Idag kör jag årets första, och min näst sista (!) torsdagspump i Kista. Totalt kör jag fyra Body pump-klasser till sedan går jag på någon form av pre mammaledighet. Det kommer kännas konstigt och separationsångesten växer sig starkare. Men jag spar energin till jag är tillbaka och ser det som något gott med en liten paus.
 

Puss från mig och magen!

 

 


121212

Jag älskar dig min fina ♥ 12 december 2012 ♥
 
En blek klenis och en brun man. Perfect match!
 
Hela lilla familjens tassar fick vara med
 
 
 

Nyår 2012/2013

Jag är trött, känner mig lite bakom flötet (jo, mer än vanligt..) men väldigt nöjd. Det nya året kunde inte startat bättre. Efter två timmars sömn är det väl inte mer än rätt att ögonlocken står på halv stång och hjärnan går på halvfart. Väckarklockan ringde klockan sju i morse och sedan var det omöjligt att somna om. Aaahh! Nyårsafton bjöd annars på trerätters, minst en liter Fanta och såklart trevligt sällskap.
 
Förrätt
 
 Huvudrätt
  
 Efterrätt
 
Efter efterrätt
 
 
Nu har jag precis varit på bio och sett Sune i Grekland och mot slutet var det jag som satt och nickade till och hade myror i benen. Mystisk känsla. Nu är jag hemma igen och ska spana film och käka avocadorulle. Imorgon är det jobb igen så det är bara att gilla läget när klockan ringer imorgon bitti. Igen.
 
Gott nytt 2013!
 
 
 

RSS 2.0