Tacopaj

 
Här kommer receptet på tacopajen jag gjorde igår. Den gick rätt snabbt och smidigt att göra och det krävdes inte särskilt mycket hackning, skärning eller kryddning. Och den blev stark och god eftersom jag hade i ganska mycket jalapeños.
 

Ingredienser
Pajdegen:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
 
Innehållet:
400 gram nötfärs
1 påse tackokrydda
1,5 dl vatten
3 msk jalapeños (detta ger en ganska stark paj. Ta mindre mängd för mildare paj)
2 dl créme fraiche paprika & chili
3 tomater
ost
 
Gör så här:
1. blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en form. Om du har tid, låt det stå svalt en stund. Förgrädda sedan på 225° i cirka tio minuter.
2. Stek köttfärsen och tillsätt kryddmix och vatten. Häll på jalapeños.
3. Lägg fyllningen i pajskalet och häll över créme fraichen.
4. Skiva tomaterna och lägg över. Riv eller hyvla lagom mängd ost och häll över.
5. In i ugnen cirka en kvart eller tills osten smält. Klart!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0