Dinkelpannkakor med banankvarg



I torsdags blev det ju självklart ärtsoppa, som sig bör på en torsdag. Och inte kan man äta ärtsoppa på en torsdag utan pannkakor. Jag gjorde en variant på pannkakan, med dinkelmjöl och massa ägg för att komma upp i proteinmängd. Såhär gjorde jag:


Ingredienser

1 dl vetemjöl
2 dl gullkornsdinkelmjöl
1 tsk salt 
1 krm pakpulver
6 dl mjölk
6 ägg
Kanel
Olja/smör till stekningen


Gör så här

1. Blanda ihop alla torrvaror.
2. Vispa ner det i mjölken till en slät smet
3. Vispa i äggen och blanda i lite kanel
4. Stek pannkakorna på medelvärme och vänd dem när du är redo. Klart!



Till dem mixade jag kvarg, banan och kanel och det gifte sig rätt bra med de nygräddade pannkisarna. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0