Nougatrutor
![](https://cdn3.cdnme.se/1659485/9-3/2015-06-12-1330_557ac2df2a6b22213bdd9eab.jpg)
Träningen har uteblivit denna vecka. Varför? Undrar alla. Jo, för att jag haft ont i halsen. Igen. För att väga upp icketräningen blev det igår bak för andra gången denna vecka. I tisdags bakade jag en kladdkaka till förskoleavslutningen och igår testade jag Nougatrutor.
Ingredienser
100 g smör
4,5 dl havregryn
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
2 msk ljus sirap
250 g nougat
Gör så här
1. Blanda havregryn, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke
2. Smält smöret och tillsätt det och sirap i blandningen. Rör om
3. Platta ut smeten i en 20x30 cm stor form
4. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka tio minuter.
5. Hyvla över nougaten så den smälter och ställ sedan kakan kallt. Skär upp i lagom stora bitar. Klart!
![](https://cdn1.cdnme.se/1659485/9-3/2015-06-12-1331_557ac30b2a6b22ae1a80580e.jpg)
Kommentarer
Trackback