Veckans träning vecka 39

Måndag: Löpning 5 km
Tisdag: Body pump
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera spinning. Och promenera en massa.
Fredag: Vila
Lördag: Body pump
Söndag: Löpning 5 km
 
Fem pass blev det även förra veckan. Skönast var ju helt klart gårdagens löpning. Nu blickar vi fram emot denna veckas härliga pass!

Under 30

Hallå där! Igår startade jag dagen med en Body pump och avslutade den på bästa sätt med tjejmiddag. Det var inte bara en god middag, det var även mojitos, äppelpaj, en massa snack, smågodis, kaffe och finfint sällskap!

 


Idag har vi ägnat oss åt shopping. Höstskor, höst/vinterjacka och träningslinnen. Och sedan blev det en löptur. Och nu mina vänner, har jag jobbat mig under 30 minuter på halvmilen. Jag har fortfarande några minuter ner till mitt forna jag, men nu är jag bara galet tacksam för mina ben som tog mig runt under halvtimmen. Dessutom var rundan skön både mentalt, i benen och med andningen. 

 

 

 


Träningssugen

Idag har jag shoppat träningskläder och det gör ju att man blir lite extra träningssugen. Nu är jag helkittad för vinterlöpning. Vinterlöpartights från Puma och löphandskar, löpmössa och en ursnygg vindjacka med en massa bra att ha-detaljer från Nike. Med mera. Och så ett par nya spinningskor. Det var inte en dag för sent. Efter den shoppingen blev det en tur på Ikea för lite nödvändigheter. Och däremellan hann vi med kaffe och lunch. Efter födelsedagsmiddag känns det skönt att landa i soffan framför fredagsfinalen i Idol.

 


Need some sleep

Igår var det vilodag från träning, men istället packade jag kartonger och sorterade. Och grejade. Och sedan gick vi på bio, jag och min andra hälft. Snabba Cash III blev det och den var helt okej. Jag var dock lite förvirrad i början eftersom jag knappt kom ihåg vem som var god guy och bad guy. Men det gav sig.
 
Idag har jag ätit sushi för andra gången denna vecka och druckit kaffe med en vän. Och sedan instruerat en spinning. Dessutom har jag promenerat som tusan idag. Närmare åtta kilometer har jag skrapat ihop. Men nu går ögonen i kors så jag ska gå och sova. Ni får njuta av min excellenta frukost så länge, som jag frukosterade igår. En salig blandning och lika saligt gott! Godnatt!
 
 
 

Tisdag

Hallå hej! Idag har vi morgonpromenerat fem och en halv kilometer med härligt sällskap och sedan har vi varit hemma hos mormor och rivit i kartonger och grejat. Och så har jag fått mig en dos Body pump på kvällskvisten. Det kändes härligt, knät smärtade inte (med knäskyddet på) och nu börjar jag komma tillbaka på riktigt! Härliga känsla. Jag lääängtar efter att få hoppa upp och instruera igen!


Veckans träning vecka 38

Som sagt, förra veckan skrapade jag ihop fem träningspass. Helt enligt plan. Jag har saknat gymmet och lite tung styrka, men vet inte riktigt var den skulle fått plats någonstans. Nu är det fokus på att hitta tillbaka till instruktörskläderna i Body pump samt att få upp flåset och springa längre på kortare tid, eller ja, att springa snabbare helt enkelt.
 
Måndag: Intervallöpning totalt 5 km
Tisdag: Body pump
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera spinning 45
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 5 km
Söndag: Body pump
 
Mot nya äventyr denna vecka! Trevlig kväll!
 
 

Måndag

Jag påbörjade ett inlägg i morse men måste blivit avbruten av något..eller någon? Igår var jag hur som helst iväg på en Body pump på Sats Medis och fick ihop mitt femte träningstillfälle för veckan. I morse hade jag träningsvärk i framförallt magen och rumpan. Men det hindrade inte mig från att dra ut på en löprunda på eftermiddagen. Efter ett evigt knatande idag (runt åtta kilometer), lite småkrämpor samt träningsvärk trodde jag det skulle bli en kamp att ta sig runt. Men det var snarare tvärtom. Det var skönt, härligt och väldigt lagom rakt igenom. Precis som ett löppass ska vara. Kanske var det min sushilunch med ypperligt sällskap som gav mig energin? Lite pasta, kalkon och annat gojs gjorde mig sedan till människa efteråt igen. Nu ser jag fram emot nästa träningspass. I'm back!
 
Dagens middag smakade guld!
 
 

Gellack

Jag har testat att göra gellack-naglar hemma och trumvirvel, kors i taket och allt däremellan, det funkar! Eller alltså, det var enkelt att få till och rätt roligt att pyssla med. Sedan får vi se om det håller den utlovade tiden på en till två veckor. Just nu har jag haft det på sedan i fredags och det är still going strong. Nackdelen med att det håller så länge är väl att man få stå ut med den färgen man valt en stund. Och jag valde ju inte den lättase färgen att matcha, neonrosa. Men hittills älskar jag det och längtar tills jag får göra om det och kanske börja jobba med något roligt mönster. 
 
 
 
 

Beat yesterday, today

Efter att haft en slappdag med Idolmarathon så det skriker om det var det skönt (mentalt) att få komma ut på en löprunda. Dock kändes kroppen allt annat än skön. Jag kände mig stel, tung och hade ont lite här och där. Men skam den som ger sig. Jag lunkade runt min femkilometrare enligt plan och nu känns det mycket mer befogat med filmkväll och hämtsallad. Jag invigde min nya långärmade löptröja från Nike idag som jag köpte när jag hämtade ut Tjejmilsnummerlappen. Då fick man även välja ett tryck och jag tyckte att Beat yesterday, today kändes väldigt passande.
 
Trötta ben idag. Men jag är ändå väldigt tacksam för dessa stela stolpar.
 
 
Oh yes!
 

Långpromenad

Igår stod instruerande av spinning på schemat för några få tappra deltagare. Det var skönt att få svettas lite, men igår var det tungt. Därför blev det vilodag från träning idag. Nåja. Det blev en långpromenad med min fina Lisa och hennes busunge på en timme och 40 minuter och nästan åtta kilometer. När jag kom hem blev det några höftlyft och 30-sekundersplankor. Efter dusch och fix ska vi nu iväg på middag.


Kyckling

Igår gjorde jag en rätt som tydligen gick hem här hemma. Jag hade kyckling kvar efter att ha gjort denna thaigryta här om dagen så jag improviserade lite och här kommer det (enkla, enkla!) receptet.
 
Ingredienser
Kycklingfilé
American BBQ spice chili & smoky från Santa Maria
Chilimixkrydda
Creme fraiche
Soja
Torkade trattkantareller
 
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i önskade bitar och krydda med BBQ-kryddan. Låt stå en stund.
2. Hetta upp en panna med olja/smör och stek kycklingen. Krydda med mer BBQ samt chilikryddan.
3. Häll på creme fraiche och soja i den mängd du önskar och låt allt koka ihop.
4. Tillsätt svampen och smaka av. Klart!  
 
Jag serverade det med ris och paprikasallad. Det blev smarrigt värre.
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans träning vecka 37

Mitt i veckan och vi kör en förra veckans träning. Fem pass var mitt mål och fem pass blev det. Av varierande karaktär. Två löppass och två gympass samt en body pump. Jag är nöjd och endorfinerna flödar mest hela tiden!
 
Måndag: Löpning 5 km
Tisdag: Gymma rygg + biceps
Onsdag: Vila
Torsdag: Löpning 5 km
Fredag: Body pump
Lördag: Vila
Söndag: Gymma bröst + triceps
 

Lunch

 
 
Efter ett förmiddagsbesök på BVC hade jag planer på att träna. Men min kropp känns lite halvt mörbultad och jag känner mig väldigt trött så jag tar en vilodag idag. Och det är ju inte så att jag är sysslolös bara för det. Nu ska vi rulla iväg en sväng till Farsta för lite ärenden. Till lunch blev det enkelt deluxe. Lax stekt med chilikrydda och svartpeppar, kokt potatis, créme fraiche med kryddor samt spenat. Gott!

 

Dagens mys och dagens träning

Idag har vi hängt med två mammor och deras gullebarn, gått en promenad och ätit lunch, kyckling/avokadosallad och en latte på det. Efter den lunchen var jag välladdad och fick till ett Bodypump-pass på granngymmet efter att jag kommit hem. Det var grymt roligt och nu känner jag mig starkare för varje pass. Men knät ville inte riktigt samarbeta idag heller. Vi får se om jag kanske ska kolla upp det trots allt..

 

Min lilla solstråle

 

 

 


Intervaller

I morse stod löpning på schemat och jag bestämde mig för intervaller för att försöka bli snabbare och öka syreupptagningen. Tempot var inget att skryta med, men med några pass i baken har jag som mål att lyckas pressa tiden både en och tre gånger. Jag sprang två kilometer som uppvärmning och sedan blev det fyra stycken 200-metersintervaller med 200 meters gång mellan och en sista intervall på 300 meter tills mätaren stod på fyra kilometer. Sedan joggade jag en kilometer till för att komma upp i fem kilometer. Den kilometern var den jobbigaste på länge. Det var bara vilja och jävlaranamma som fick mig att fortsätta, haha. Sedan gick jag en kilometer som nedvarvning och sedan var jag nöjd. Nu är det bara att öka speedet på intervallerna och springa mellan dem istället för att gå. Det här är helt klart den bästa träningsformen för att pressa sig själv och få mätbara resultat. Som ska bli bättre. Tummen upp!   Nike all over the place. Och jösses vad matchigt det blev. Det gjorde nog att det gick lite snabbare   En aning suddigt. Men det är så det ska vara        

Bröst och triceps

I fredags blev det ett skönt Body pump-pass i Globen efter att jag hälsat på och lunchat med mina kollegor på jobbet. Jag fick till knäböjen ordentligt och tyckte att det kändes rätt bra, passet igenom. Nu har jag dessutom fått hem den nya skivan så jag ska öva in den och hoppas att jag kan hoppa in och vicka lite under hösten för att vara fit for fight när jag sätter igång att instruera igen på riktigt i januari. Igår blev det vila och istället fika och massa prat med en underbar barndomskompis och sedan häng på loftgången här hemma i sommarvädret! 
 
Idag när jag vaknade var jag inte på topp och träningslusten var inte där den skulle. Men jag tog mig i kragen och gick till gymmet. Och jobbade igenom bröst och triceps och jisses vad skönt det var. Hantelpress, bänkpress, flyes med hantlar, stående flyes nedåt i cc, bröstpress, tricepspress över huvudet med hantel, tricepspress från pannan med stång samt dips. Och efteråt var det värt det!
  
 
 

Hockey

Dagen igår blev som planerat. En sångstund, mysig lunch och fika och sedan en femkilometare på det. Tempot var inget att skryta med nu heller, men det blir bättre för varje pass! Och tusan vad härligt det är. Efteråt.

Sedan var det då hockeypremiären. Det var hur kul som helst att äntligen få hänga på Hovet igen. Och en vinst efter förlängning får vi vara nöjda med.


Vila

Igår blev det vilodag från träning. Istället blev det städning och sedan kom en kille och fixade vår säng. Efter det drog jag och Alicia iväg till en vän och hennes guldklimp. Vi fick dessutom träffa en vän som äntligen är hemma i Sverige igen. Vi käkade lunch, fruktsallad och hade en sjukt trevlig dag! Dagen avslutades med TV-kväll för hela slanten.

Idag har vi startat dagen tidigt. Om ett tag ska vi rulla iväg på sångstund och sedan blir det lunch med kompisar. Och så ska jag försöka få till ett löppass också. Och sedan veckans höjdpunkt, hockeypremiär. Som jag längtat!


Rygg, biceps och lite planka

Idag har jag suttit ute och njutit av (den sista?) sommarsolen och det var ju riktigt varmt! Det blev lunch på balkongen och sedan en miniprommis på det. Efter en massa hemmapyssel var det härligt att få jobba med kroppen och svettas lite. Jag mötte Elin vid Sats Medis och jobbade rygg, lite biceps och planka. Det kommer nog kännas imorgon! Upplägget blev tre set latsdrag, tre set roddrag i dragmaskin, tre set marklyft i kombination med rodd med stång, två set bicepscurls med stång, tre set ryggresning samt tre set stående biceps i dragmaskin i superset med plankan. Skönt pass!




Veckans träning vecka 36

Måndag: Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Styrketräning för hela kroppen
Torsdag: Instruera spinning 45 min
Fredag: Vila
Lördag: Tjejmilen 10 km
Söndag: Simning 1 km
 
 
Fem pass allt som allt får jag vara mer än nöjd med. Och variation är det på det hela också. Men nu skulle jag vilja komma igång med löpningen ordentligt igen. Och jobba lite styrka för att återfå den. Men samtidigt vill jag försöka testa några nyheter på gruppträningsschemat och kanske börja instruera body pump igen. Det är mycket nu, haha.
 
 

Simning och löpning

Jag och min lilla mamma inför Tjejmilen
 
 
Igår stod simning på träningsschemat. En kilometer i lugnt tempo kändes skönt efter lördagens Tjejmil. Jag trodde jag skulle få mer träningsvärk av löpningen än jag faktiskt fick. Men visst kändes det, framförallt i baksida lår. Idag, efter städning, promenad, handling och matlagning drog jag ut på vägarna igen för en femkilometers löprunda. Det var jobbigt, men ändå befriande skönt! Jag hade inte det minsta ont i kroppen, förutom det galna håll jag fick mellan tre och fyra kilometer. Nu har jag ätit pasta och köttfärssås och ska hoppa in i duschen och fräscha till mig lite. Kanske köra en hårinpackning och lite peeling också?
 
 

Race report - Tjejmilen 2013

Med det träningsfacit jag har gällande löpning hade jag inte någon förväntning alls på dagens prestation och dagsform. Jag ville ta mig runt och det gjorde jag. De första två-tre kilometrarna var mysiga, sköna och lätta. Härlig känsla! Efter det var det allt annat än lätt och roligt. Jag sprang fram till fem kilometer, sedan varvade jag de sista fem med att gå-springa-gå. Det kändes bra i höften bortsett från ett parti där det smärtade på lite grann. Summa summarum är jag nöjd, glad och hade en härlig endorfinkänsla i kroppen vid målgång. Nu börjar dock huvudvärken och segheten ta över. Jag sov obefintligt inatt och ser just nu moln fladdrandes framför ögonen. DÅ är man trött!


Hämtat nummerlapp

Idag har jag flängt runt i stan med mamma och Alicia. Först var i på ett vernissage vid Hornstull, efter det åt vi god pastasalladslunch, sedan svängde vi förbi Fridhemsplan för att handla lite kläder till lillan och spana in barnvagnar för att sedan avsluta på Östermalms IP med att hämta nummerlappen till morgondagens Tjejmil.
 
Pastasallad med lax och avokado. Pastaladdnig!
 
Nummerlapp och två härliga kassar hämtade.
 
 
Imorgon ska jag alltså ta mig runt milen. Och jag har endast sprungit två kilometer som mest efter förlossningen och känner mig fortfarande lite instabil i bäckenet och det knäpper i höften. Inbillning kanske? Hur som helst blir det en lugn runda imorgon där jag springer så mycket som känns skönt och försöker njuta hela varvet. Som alltid anmälde vi oss även till nästa års upplaga av Tjejmilen. Och så hämtade vi ut vår superoranga Nike-tröja som vi springer med imorgon. Det kommer inte gå att missa oss!
 
 

Sång, lunch och spinning

I morse var jag, Alicia och våra respektive BFFs iväg på en sångstund för småknoddar. Myspys att faktiskt göra något tillsammans och få sjunga små härliga barntrudelutter. Efter det handlade vi sötaste rosa stickade höstmössan med matchande minivantar och mötte sedan upp mormor och traskade till fiket i Pungpinan (igen). Där blev det kavring med potatissallad och rostbiff. OM det var gott..? Oh jösses. Sedan blev det några lugna timmar hemma innan det var fullt ös på instruktörscykeln. Svetten sprutade och glädjen flödade. Efter ett litet möte på kvällskvisten ska jag nu göra som resten av familjen - sova!


Träning onsdag

Idag har jag fått till ett skönt träningspass på gymet. Jag fokuserade på hela kroppen med mestadels fria vikter och övningar som supersettades. Jag startade med två kilometer på bandet på strax under tolv minuter. Det tar sig. Och såhär såg dagens pass ut:
 
Superset gående utfall - knäböj, 3x10
Rumpövning med hantel i knävecket, 3x10 på varje ben
Superset hantelflyes - hantelpress, 3x10
Rodd i dragmaskin, 3x10
Superset axlar drag mot hakan - axel/militärpress, 3x10
Superset bicepscurl med hantlar - dips mot bänk 2x10
 
Det kändes så grymt bra, bortsett från att mitt knä började göra rejält ont under knäböjen. Men mitt knäskydd var inte på så vi får se vid nästa pass hur det känns då. Efter passet var jag svettig och lycklig och jag svepte en Gainomax illa kvickt.
 
Fick agera dagens mellanmål
 
 
Sedan har jag fått till en långprommis idag också. En 6,77 km lång social runda med min barndomskompis. Mycket trevligt att få ventilera sina tankar emellanåt. Sedan var jag galet hungrig och stekte kycklinfilé med glaze och kryddor och åt det tillsammans med cous-cous, spenat och tomater. Gott!
  
Dagens middag
 

Träning

Igår kväll drog jag iväg på ett Bodypump-pass med min fina Lisa. Det kändes i kroppen vill jag lova. Instruktören körde det nya programmet och idag har jag ont lite här och där. Men som vanligt är det en väldigt angenäm känsla. Jag premiäranvände mitt elastiska knäskydd som jag köpte härom veckan eftersom jag har fått så ont i knät de senaste gångerna jag tränat ben, framförallt knäböj. Och det kände faktiskt bättre. Om det har med skyddet att göra eller att kroppen börjar vänja sig låter vi vara osagt. Men jag kör med det några gånger till för att se hur det blir när jag kör utan.
 
 
 
Igår hann jag även med att luncha med Jenna och Elin med en god sallad på Drottninggatan samt ta en sväng till kontoret och hälsa på mina saknade kollegor, fixa min dator och hämta min nya telefon.
 
 
 

Veckans träning vecka 35

Det var länge sedan jag körde en veckans träning. Men förra veckan får vara startskottet. Nu räknar vi med att det blir en sådan varje vecka.
 
Måndag: Lugn långpromenad på 90 minuter, 6,41 km
Tisdag: Vila
Onsdag: Casall HIT
Torsdag: Instruera spinning 45 min
Fredag: 3 km på löpbandet (springa-gå-springa). Cykel 30-20-10, 30 min.
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
 

Mat, mat

Jag har i alla fall fått till lite matlagning i veckan. Bland annat kyckling i ugn samt makaronipudding. Här är de mycket avancerade recepten..
 
Kyckling i ugn
 
Ingredienser 
2 kg kycklingfilé
2 gula lökar
5 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 msk soja
Många vitlöksklyftor
En halv burk strimlade soltorkade tomater i olja
Salt och peppar
 
Gör så här
1. Lägg kycklingfiléerna och löken i en form. Salta och peppra litegrann.
2. Blanda resten av ingredienserna och häll det över kycklingen och löken.
3. Ställ in i ugnen på 175° i cirka en timma eller tills kycklingen är helt färdig. Klart! 
 
  
Makaronipudding
 
Ingredienser 
5 dl makaroner
2 gula lökar
2 pkt bacon
1 burk champinjoner
5 ägg
7 dl mjölk
Salt och peppar
Ost
 
Gör så här
1. Koka makaronerna och hacka och stek lök, bacon och champinjoner.
2. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar.
3. Häll makaroner och lökblandning i en ugnsäker form. Tillsätt äggstanningen.
4. Hyvla över lite ost och ställ nederst i ugnen, 200° i cirka 40 minuter. Klart!
 
 
 

RSS 2.0