28 februari 2013

Här om dagen fick jag lite kvalitetstid med min karl. Vi var på Koh Pangan och jag käkade världens godaste ribs och världens bästa efterrätter, banana pancake och banana split. Jag behöver knappt tala om att vi rullade därifrån och att biosnackset inte fick plats. Efter maten var det biodax. Berättelsen om Pi. En fin historia, helt klart sevärd.

Nu har jag precis varit hos mäklaren och skrivit på försäljningen av min lilla pärla. Jag kommer sakna den som tusan, men får i alla fall bo kvar i huset ett år till. Nu är jag på väg till kontoret för några effektiva timmar.

 

Ribs med dipp, efterrätt med socker och bio med mys. Topp!

 

 

Tjing!
 

 


Onsdag

Fortfarande sjukstuga, som så smått börjar övergå till friskstuga. Peppar peppar. Idag har jag flängt runt en del, men har fått mycket gjort. Och roddat med både det ena och det tredje. Jag har handlat och konkat en massa mat för lite tacomys på fredag. Dessutom har jag varit förbi päronen och spanat sängkläder till bebissäng. Och nu har jag beställt en massa spännande hårprodukter för att få lite fason på kalufsen. Och nu kanske jag borde sussa? Min rygg smärtar. För att inte tala om vad det gör under bröstkorgen, mest på höger sida. Ibland vill jag mest gråta lite. Men det är ju en dag imorgon också, då kan det ju vara bättre. Positivt, ni vet!
 
Kram!
 
 
 

Vecka 32

Jag börjar med att skriva vecka 31, tills jag inser att vi faktiskt går in i vecka 32 idag. Nedräkningen har börjat på riktigt och lillbebben börjar verkligen göra sig tillkänna mer och mer. Både genom rörelser och genom att växa så mamma får svårare och svårare att nå sina tår. Dessutom har jag ont i mellangärdet och i ryggen. För mellangärdet ska jag prova något mot sura uppstötningar eller halsbränna. Detta är inget jag drabbats av, men smärtan strax under bröstkorgen kan bero på magsyra som tränger upp och fräter lite på stackars mig. Det är ju värt att testa även om smärtan känns mer som töjsmärta än något annat. Men vi får se.
 
Dagens magstatus
 
 
Idag blev det inget instruerande av min cykelklass för mig. Jag är på tok för krasslig för att köra så mitt motto nu är att vila mig frisk. Som jag hostar och snorar och med min trötthet är det nog det bästa. När jag landade hemma efter jobbet blev det gröt pimpad med ägg, äppelmos, Keso, kanel och mjölk till middag och sedan hockey på televisionen. Dessutom var det visning nummer två av min lya idag så nu hoppas vi budgivningen rullar igång.
 
Nog om denna dag. Nu ska jag sluta ögonen en stund. Bara en liten..
 
 
 

Söndag

Helgen har varit minst sagt lugn. I fredags fyllde min fina man ett år plus och det blev en stillsam middag framför hockeyn. Sedan började hostan och natten till gårdagen var jobbig. Mest hosta, minst sömn. Tanken var middag ute med svärpäronen igår, men jag var för krasslig och stannade i sängen. Igår kväll kändes lungorna trasiga med träningsvärk. Då passade det bra med Melodifestivalens sista deltävling och en avokadorulle på det. Efter nästan tio timmars sömn har vi tillbringat förmiddagen framför skidor och lagsprinten där Sverige tog silver på både herr- och damsidan.

Sedan var det visning av min lägenhet. Då låg jag och hörde folk tassa omkring där uppe. Nu håller vi tummar och tår för många intressenter! Nu ligger jag och läser och har bästa sällskapet i form av Ejla som krupit ihop och somnat mellan mina ben. Sötare myskompis får man ju leta efter!

 

Myskompis

 

 

 


27

Igår fick jag ta en sväng till Sös och stanna några timmar. Tur att jag fått hem nya Lifestyle Fitness och hade serier och musik att tillgå. Men mamma och bebis mådde fint så vi slapp bli kvar. Dock missade jag tyvärr den viktiga matchen i hockeyn igår. Men det var kanske lika bra det..

Inatt har jag sovit obefintligt mycket. Jag har nämligen fått ont i halsen och blivit förkyld. Igen!! Men jag får preppa med de medel som går och försöka undvika stress så mycket jag kan. Idag är det ju annars en väldigt stor dag. Min ålder har växt med hela ett år bara över natten. Så jag gläds åt alla gratishälsningar, de är guld värda! Morgonen har jag annars startat hos barnmorskan där allt såg fint ut. Nu är det strax dags för jobb.

Kram!


Tisdag

Tisdag idag och jag stack till gymmet på lunchen och körde lite lätt styrka med fokus på stora muskelgrupper och isolerade övningar som inte ställer så höga krav på core och balans. Jag körde 3x12 repetitioner på de flesta övningarna. Uppvärmning blev tio minuter på crosstrainern för att mjuka upp kroppen och bli lite uppvärmd i lederna. 
 
Knäböj med stång
Benspark
Latsdrag
Roddmaskin
Bröstpress
Rump/höftlyft med fötter på bänk
 
Efter detta sköna pass lyssnade jag på en gravidföreläsning. Den var dock bara en halvtímme vilket var lite för lite tid. Men halvtimmen var trevlig och efteråt smakade lunchen väldigt bra. Nu ska jag strax dra iväg till Sumpan för möte och sedan får jag komma hem och landa en stund innan det är sax att sussa.
 
Happy tisdag!
 
 
 
 

Vecka 31

Idag har jag instruerat min cykelklass igen och det var härligt att vara tillbaka på cykeln. Jag hade dessutom fint stöd av mina kollegor som joinade klassen. Dock kändes det att magen tagit några skutt de senaste tre veckorna och den gjorde sig tillkänna några gånger under klassen. Nästa vecka blir det till att höja styret ytterligare. Men jag var glad och laddad med ny energi efteråt. Imorgon ska jag försöka få till lite styrka och så ska jag lyssna på en föreläsning om gravidträning på lunchen.
 
Är detta jag och min mage..?
 
Här har vi min inte så lilla kalaskula. Vecka 31+0 idag och nedräkningen har startat. Det är så nära men ändå så långt bort. Nu ska jag packa träningskläder och ladda för en ny dag.
 
 

Lördag

Gårdagen var sjukt bra på måndag sätt! På lunchen var jag och kollegorna på en föreläsning med Mats Lindvall som pratade kost. Mycket intressant och matnyttigt, framförallt eftersom det var ett tag sedan jag läste kost och träning och att friska upp minnet är alltid bra. Dessutom tog han inte ställningstagande för en viss diet eller ett visst levnadssätt utan använde mer sunt förnuft i sin framställning. Och sunt förnuft, skulle jag säga, är en diet som passar alla.
 
På kvällen var det födelsedagsfirande för en kompis med massa mat och prat. Mycket gott och trevligt! Bästa sättet att starta helgen på. Nu är det lördag och medan karln är på väg till Karlskoga för hockey och de tre kanske viktigaste poängen på säsongen har jag startat dagen på spikmattan som jag inte använt på väldigt länge. De första tio minutrarna var en pina. Sedan blev jag rastlös och började pilla med mobilen. Och sedan somnar (!) jag och vaknar 35 minuter senare. Nu ska jag gå upp och pudra nosen och sedan röja lite bland kartonger och grejer. Sedan kommer mina päron, även kallade min personliga flyttfirma, och hämtar säng och prylar från min lya. Som nu ligger uppe på Hemnet. Spännande!
 
 
Dagens hälsoboost, 45 minuter på spikmattan
 
 
Fördelar med en stund på spikmattan:
♥ Minskning av stressnivån genom frigörandet av oxytocin (antistresshormon)
♥ Minskning av smärtupplevelsen genom frigörandte av endorfiner (smärtlindrande må-bra-hormon)
♥ Får igång blodcirkulationen och sänker blodtrycket
♥ Kan hjälpa vid ryggvärk, ledsmärtor, sömnsvårigheter, migrän med mera
 
 

Bra torsdag

Åh, gårdagen var ju bara för härlig! Alla hjärtans-cupcakes på jobbet och ett blombud med världens finaste blommor. Och så fick jag fin kvalitetstid med min andra hälft. Det blev sjukt god grillmiddag på Matboden på Söder. Därifrån rullade vi vidare för att ta en öl (nä, inte jag..), vidare till Waynes för äppelpaj med vaniljsås och vidare till bion för att se nya Die Hard-filmen som var helt ok. Filmer med Bruce Willis är ju ofta det. Mätta, trötta och väldigt nöjda åkte vi hem.

Och så vaknar jag 04:45. Mysigt. Men det är fredag! Och mysfrukost på kontoret, hälsoföreläsning vid lunch och födelsedagsmiddag för en väldigt fin vän ikväll. Med många andra fina vänner. 

 

Jodå, världens finaste blomster!

 

 

Mat och fika. Gott!

 

 

Med vänlig hälsning, nöjd tjej!

 

 

 


Post semmeldag

Jag har hunnit med tre semlor på två dagar. Och så har jag hunnit pigga på mig från min elaka förkylning. Nu ska jag bara jobba bort mitt nässprayberoende och sedan är jag på banan igen. Jag ser fram emot att få instruera min cykel på måndag igen. Och återinta gymmet för lite lätt styrka.

Idag har mäklaren varit och fotat min lya. Så nästa steg är att lägga ut den för försäljning och sedan köra visning. Nu är bollen i rullning och det känns bra. Nu håller vi bara tummar och tår att bollen rullar som den ska. Sedan kan jag flytta mitt fokus till kommande bebis och allt vad det innebär. Topp!

Nu ska jag dock lägga mitt fokus på hockey. Djurgården-Västerås och förhoppningsvis en trepoängare att gå och sussa med. Och vakna upp till alla hjärtans dag. Myspys!

 

 

 


Vecka 30

Jag är fortfarande krasslig som tusan. Igår fick jag dessutom en jobbig huvudvärk som fortfarande inte släppt. Usch, jag hoppas på att pigga på mig lite så jag kan köra lite träning och slippa snyta mig stup i kvarten. Man känner sig inte som den fräschaste som har vandrat i ett par skor när man har lock för öronen och är instägd i sin egen förkylningsbubbla. Men det är ju en dag imorgon också. Fint så.
 
Idag blir magen hela 30 veckor. Och såhär långt kan jag konstatera att jag fortfarande kan sova gott på mage, att bebis är väldigt aktiv mest hela tiden, att jag har mått väldigt bra ända sedan illamånendet försvann runt vecka 14, att bebis hjärtljud ligger mellan 148 och 154 slag per minut och att det är en väldigt spännande upplevelse att gå och bära på ett litet liv. 30 veckor har gått, 10 veckor kvar. Nu längtar vi mer och mer efter det lilla pyret.
 
 
Vecka 30+0
 
 
Nu är kroppen preppad med blodpudding, dubbla järnpiller, apelsinjuice och apelsin för att få bukt med lågt blodvärde. Nu ska jag vila och få bukt med huvudvärken. Djurgårdsmatchen gör ju inte huvudvärken bättre. För tillfället.
 
 
 

Lördagstankar

Det är lördag och jag har i princip legat i sängen hela dagen. Jag hostar, är galet förkyld och allmänt krasslig. Men jag tackar för nässpray, Guds gåva till mänskligheten! Och så har jag sällskap av Ejla som just nu ligger bredvid mig och myser. Att bara göra ingenting kan ju vara det mest frustrerande som finns, det är jobbigt att ligga still såhär. Men igårkväll lyckades jag rensa ett antal kartonger och få lite ordning i lyan. Och så hann jag spana på gamla bilder och lite träningsinspiration och längta tillbaka till min forna form. Eller snarare till att kunna ta ut sig fullständigt på ett svettigt intervallpass eller på ett tungt pass på gymmet. Förstå mig rätt, att bära på ett nytt litet liv måste ju vara det finaste och bästa som kan hända. Men längta måste man ju kunna göra ändå. Och så fort jag blir frisk kan jag i alla fall köra lättare pass och få svettas lite.
 
Jag, jag och jag. Och en massa endorfiner
 
 
Ikväll är det delfinal två i Melodifestivalen och det är ju helt klart veckans höjdpunkt. Om jag orkar ska jag slänga ihop en äppelpaj. Men man blir ju så seg av att bara ligga still att det känns rätt jobbigt. Vi får se helt enkelt.
 
Ta hand om er!
 
 
 

Vecka 29+0

Här är veckans maguppdatering. Något mer spännande än en växande mage har jag inte att bjuda på. Halsen gör ont och dunderförkylningen har övergått till att vara dunder-dunderförkylning med en väldigt täppt nos. Men det är ju en dag imorgon också. Då hoppas vi att halsmandlarna lugnat ner sig lite. Och så blir det en tripp till barnmorskan.
 
Beroende på klädval ser man mer..
 
..eller mindre storväxt ut.
 
 
 

Onsdag

Usch, jag har fortfarande så ont i halsen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Dessutom är jag dunderförkyld och har rinnande ögon. Jag är inte superpigg med andra ord och huvudvärken ligger och väntar där inne i skallen.

Igår somnade jag när jag kom hem. Sedan lagade jag mat, och gick upp i min lägenhet och bytte glödlampa, tvättade fönster, planterade blomma och piffade lite. Dessutom sanerade jag kylen. Snart ska den fotas och läggas ut för försäljning. Inte bara kylen alltså, utan hela lägenheten. Med kylen.

Nu ska jag till jobbet och vara effektiv och hoppas att det halsonda ger med sig. Så här länge har jag aldrig haft ont. Träning är det inte tal om, så den får vänta ett antal dagar till. Nu har jag dessutom inte bara mig själv att tänka på, så det är en anledning att kanske plocka med den där extra vilodagen som man annars lätt vill glömma..
 

Man ser det man vill se. Kom ihåg det.

 

 

Ha en härlig onsdag!


Risig

Jag var på väg att bli bättre. Trodde jag. Jag tänkte att det fanns en liten chans att instruera min cykel idag. Men icke. Halsen känns som en serie rakblad, näsan är täppt, örat har lock och ögonen rinner. Dessutom har jag fått nästan obefintlig sömn. Jag måste in till kontoret en snabbis och packa upp min arbetsplats som flyttat under helgen och jobba undan en del. Sedan ska jag åka hem och slå upp datorn i soffan.

Mer om min söndag later on. Nu fokuserar vi på måndag.

Kram!


Söndag

Hej hopp!

En krasslig kvinna sitter i bilen på väg till Tom Tits och deras utställning Body Worlds. I fredags vaknade jag och min karl med halsont och feberkänningar. Således blev det ingen hockey på Hovet, utan i svärpäronens soffa. Igår kändes det bättre, så vi rensade på vinden och lyckades slänga en hel massa. Det är bra jobbat att få två nästintill fulla vindsförråd in i ett. Nu har jag bara mina miljoner kassar med kläder som jag bör göra mig av med. Loppis kanske? Sedan drog vi iväg på en supertrevlig middag och när vi kom hem körde vi Melodifestivalen 2013 på SVT play.

Och i morse vaknade jag med halsont deluxe (vad tusan?!) men trocklade ändå på mig mina stödstrumpbyxor (ett helt arbete i sig!) och nu sitter jag redo att inspireras.
 

 

 

Ha en fin söndag i solen!

 


RSS 2.0