Sista tisdagscykeln innan semestern

I tisdags cyklade jag min sista cykelklass innan semestern. Det hade kunnat bli succé, men någon hade varit inne och pillat på stereon så först blev det inget ljud alls. Sedan fick vi fjutt på diskanten. Men under uppvärmningen fortsatte jag pilla och tillslut blev det någorlunda ljud i systemet. Skönt det. Men det är ändå en instruktörs mardröm när tekniken inte är med. Men vi fick cykla och svettas trots detta.


Nu ligger jag i en stuga i Lönneberga och har det gött. Vi har just avslutat denna dag med serier på paddan och lösgodis. I morse bilade vi ner mot Vimmerby för att imorgon inta Astrid Lindgrens värld. Det ska bli så kul! Nu blir det sömn för att vara pigg imorgon. Natti.


16 kilometer

I söndags var det dags för långpass igen. Och känslan var som förra veckan: Det kändes bra! Tempot är fortfarande inte riktigt vad jag vill, men jag tog mina 16 kilometer och dessutom med en bra känsla nästan hela vägen. Så fantastiskt skönt. Känslan från fredagens sexkilometare var som bortblåst och det tackar jag ödmjukast för. Totalt löptes 16 kilometer på 1.42,19.Tung löpning

Hur många gånger har jag skrivit tung löpning den sista tiden? Men i fredags var det verkligen tungt. Jag tog mig ut på en sexkilometersrunda och den ville aldrig ta slut. Den känslan, när man knappt orkar, den är inte rolig. Sex kilometer löptes på 35.10 och efteråt hade jag i alla fall skrapat ihop ett träningspass. Man får se det positivt!


Sommardag

Idag har det varit en toppendag. Det enda som har saknats är stortjejen som är på landet med mormor och morfar. Men hon har det så bra, så hon saknar nog inte oss. Efter frukost var jag ute på ett långpass och sedan blev det dusch, lunch och sedan häng nere på gården. Så himla mysigt. Kaffe, Ballerinakex och sol på en picknickfilt. Sedan blev det fotboll och middag. Och nu film och godis.Veckans träning vecka 28

Måndag: Intervallöpning 3x (400-300-200-100 m), totalt 7,35 km

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Migrän
Lördag: Migrän
Söndag: Löpning 15 km

Bortsett från min migrän jag har titt som tätt  var det en bra träningsvecka. Kräkintervaller, mina instruerade pass och så ett långpass som äntligen blev 15 kilometer och med en bra känsla. Yes!


15 kilometer

Äntligen, äntligen tog jag mig över 14 kilometer. Kroppen har minst sagt varit trött och inte alls svarat på löpningen som jag velat. Men förra söndagen gjorde jag allt för att bryta gamla mönster. Jag menar, bara att långpasset var på en söndag bryter ju mitt lördagsmönster. Sedan sprang jag en annan, helt ny vända. 7,5 kilometer åt ena hållet och sedan hem. Det var varmt och stundtals jobbigt, men en helt annan känsla mot hur det varit den senaste tiden. Det enda jag inte alls var nöjd med var tiden. Men nu ville jag mest spräcka gränsen och bara göra det. Så om jag glömmer tiden för en stund så är jag nöjd! 14 kilometer på 1.42,19 blev resultatet. Och vet ni vad? Idag gjorde jag det igen! Men mer om det sedan. Puss!Veckans träning vecka 27

Måndag: Löpning 8 km

Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Vila
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Tröskelpass 4x2,5 km, totalt 14 km
Söndag: Vila

Detta var en vecka när jag drog ner lite på löpningen och sprang ett jättetungt tröskelpass. Och tänkte att snart, snart måste löpningen ge med sig lite så jag kan känna mig stark, snabb och nöjd!


Från förkylning till Body pump

I måndags fick jag ont i halsen. Rejält! Sedan kom förkylningen som ett brev på posten. Och jag har snutit mig. Och snutit mig. Och är så uppsliten runt näsan att det sved som tusan efter mitt Body pump-svett. Men oj så kul jag hade med alla grymma Body pumpare. Jag var som en helt ny människa när jag knatade hem med familjen som också hängt på Sats. Så härligt! Men nu är jag jättetrött efter en vecka med lite sömn, väldigt lite träning och mycket jobb. Nu blir det godnatt tills det är fredag, heja!Cykel

Min cykelklass har varit riktigt härlig nu under sommaren. Det är den väl i och för sig alltid. Men ändå, sommaren gör något med den. Nu har jag dock fått halsont och börjar bli förkyld så vi får se hur det blir med min cykelklass imorgon. Jag ska försöka sova bort baciluskerna och vakna till ett friskt jag imorgon!


Kräkvarning

Hej hopp! Jag hade migrän i fredags. Sedan vaknade Melvin vid tolv natten till lördag och ville inte sova, så han låg och bökade mellan oss i timmar. Det visade sig att han dragit på sig en förkylning och en nedrans hosta. Stackarn. Och stackars oss som knappt sov en blund. Och migränen var kvar. Efter smärtstillande och lite sömn var jag på benen, men det planerade långpasset var det inte frågan om. Men två kalas hanns med. Ett för Alicia och ett för oss. Men sedan fick jag migrän. Igen. Och fy så jag mådde. Men idag har det varit bra, tack och lov!

I måndags körde jag i alla fall intervaller. De var så galet döjobbiga! Så jobbiga att jag var tvungen att sluta innan nedjoggen var klar för att inte spy på löpbandet. Fy, jag tog ut mig totalt! Och efteråt mådde jag rejält illa. Men man hämtar sig ju. Och det är ju värt det.

Uppvärmning 2 km (10,6 km/h)
3x (400-300-200-100 m) med gåvila halva intervalldistansen som max
2 min ståvila (pausade bandet)
Nedjogg strax under 1 km
Totalt 7,35 kilometer, 43.58


Energi

I helgen hade jag en härlig stund med mina tjejer. Vi lunchade, gick en sväng i stan och pratade. Så himla härligt. Igår var jag och en vän hemma hos en annan vän och hennes söta lilla tjej på middag. Sjukt trevligt, gott och så värt! Och i natt har jag sprungit Halvmarathon med turiststopp i olika konstiga hus och så. Drömmar alltså, väldigt konstigt!


Och nu har jag slumrat i soffan en stund och är så trött att ögonen går i kors. Imorgon ska jag bränna av så mycket på jobbet så jag kan lämna det och känna mig grym! Mitt fredagsmission. Godnatt!


Tröskelpass

I lördags blev det löpning. Ett jobbigt tröskelpass där jag fick kämpa mig till 4x2,5 kilometer eftersom jag var duktigt trött efter den första. Men jag gjorde det, och där kroppen är just nu är det mest det jag vill åt. Motivationen är inte på topp. Och inte löparformen heller. Men jag kämpar mig igenom det och hoppas innerligt att det släpper. Dagarna efter kände jag dock känslan av löparknä, så nu måste jag verkligen klämma in lite pre/rehab och aktiveringsövningar av Gluteus medius. Och rull rull rull på foamrollern.

Uppvärmning 2 km
Tröskelpass 4x2,5 km (ståvila ca 2 min mellan varje, då stoppade jag klockan)
Nedjogg 2 km
Totalt 14 km, 1.22,18 effektiv löptid


Body pump

Jag höll på att missa att gå från kontoret i förra veckan för att hinna med min Body pump. Jag var mitt i något och kände mig oslagbar..eller i alla fall ostoppbar. Så jag fick stressa som en dåre då när tågen gick lite hejbaberiba. Och sprang hem och bytte om och sprang (läs: gick raskt) in på gymmet till min Body pump. Och körde på och hade det kul. Och svettigt. Och jag satte tricepslåten. Bam!Svettiga tights

Svettiga tights är en sak. De blir liksom det när man tränat. Men svettiga tights som ser blöta ut, det är en annan sak. Haha. Om vi säger så här. Jag fick dra ner linnet lite extra när jag avslutade med några gummibandspullups. Men så kan det gå. Och det är väl ändå bevis på en bra cykelklass? Med många härliga deltagare!


Veckans träning vecka 26


Måndag: Intervaller 12x200 m, totalt 8 km
Tisdag: Instruera Cykel 45
Onsdag: Backintervaller, totalt 7 km
Torsdag: Instruera Body pump
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 14 km
Söndag: Vila

Det blev en bra träningsvecka. Ett härligt (läs: apjobbigt) intervallpass och så ett längre löppass och så lite annat där emellan. Löpningen är inte tillbaka än, eller kroppen är inte tillbaka till löpningen. Det är fortfarande tungt. Men jag kämpar på.


Löpning i regnet

I måndags stack jag iväg på en åtta kilometers löprunda innan mannen skulle iväg på fotboll. Det började regna lagom när jag vände hemåt efter fyra kilometer. Som tur var var det bara ett lätt regn som var lite härligt uppfriskande. Och löpningen kändes faktiskt riktigt bra idag för första gången på jättelänge. Kan det vara för att jag sprang i mina favoritskor som numer har hål vid båda stortårna? De andra har gett mig gigantiska skavsår, så jag körde i mina gamla som jag bara inte kan kasta. Hur som helst. Åtta kilometer på 45.26 blev det och det är jag nöjd med!


Om att avvika från plan

Igår mötte jag upp mannen och lilleman (stortjejen är på landet) efter jobbet för att köpa jeans. Sedan skulle jag köra backintervaller enligt plan, men kom hem hungrig, opeppad och lite skakis. Så det slutade med havregrynsgröt och mackor till middag och sedan godis framför Tarzanfilmen i soffan. Ett val som jag gjorde, men som jag kanske ångrade lite efteråt. Kanske främst för att jag har en plan och jag gillar inte att avvika från den. Okej om man är sjuk eller får förhinder. Men att bara slösa bort ett löppass i soffan känns sådär, framförallt när jag faktiskt hade kunnat få båda. Lite girig är jag allt. Men ett beslut är ett beslut och jag hade inga problem att njuta i soffan. Mmm.14 kilometer

I lördags sprang jag iväg på mitt första långpass på några veckor. Kroppen har ju känts hemskt sliten, så jag har medvetet kört på extra vila och försökt ladda kroppen. Dessutom ville jag inte sätta så höga krav just denna dag. Jag var rädd att det skulle låsa sig helt. Så jag var snäll för en gångs skull. Jag bestämde att det minst skulle bli en mil. Allt över det var en bonus. Men när jag kom igång kände jag att 14 kilometer vore gott för självförtroendet. Sagt och gjort. Jag sprang iväg och bestämde mig för att vända efter sju kilometer. Och det kändes bra, fram till vändningen. Sedan var det som att vilja, motivation och krafter bara försvann? Och sju kilometer kändes långt. Förfärligt långt! Jag började tänka på att gå. Men istället sänkte jag tempot och tänkte att jag måste springa. Låt det gå förfärligt långsamt. Men banne mig om jag går. Och ta mig tusan, jag gjorde det. Och det kändes som en enorm vinst. Men om jag sedan ska analysera är jag inte alls nöjd med tiden. Inte alls nöjd med där jag är rent träningsmässigt i löpningen. Men för att stanna upp, jag gjorde det! Banne mig. 14 kilometer löptes på 1.28,46.


Härligt torsdagsnöje

Förra veckan körde jag en härlig Body pump. Jag är fortfarande inte helt vän med koreografin och tricepslåten ska vi inte tala om. Där tappar jag det på något sätt. Men på torsdag ska jag sätta den. Jag har hur som helst grymma deltagare som stannar efteråt och snicksnackar, trevligt!


Landet

I fredags åkte jag och barnen till landet med mormor och morfar medan mannen var på svensexa. Och vilket bra beslut. Det utlovade regnet såg vi inte röken av och vi har haft kanonväder! Vi har dessutom ätit gott, barnen har lekt med vatten, Alicia har hoppat studsmatta, jag har sprungit långpass och pysslat med barnens fotoalbum och dessutom fått sovmorgon. Jag är så härligt påfylld med energi nu!


Puss!


Backintervaller

I onsdags blev det backintervaller. Varma, jobbiga och lite underbara. I alla fall efteråt! Jag vet dock inte när kroppen ska sluta kännas sådär seg och likgiltig och få lite mer krut och energi. Jag väntar fortfarande.


3 km uppvärmning
2 km backlöpning
2 km nedjogg 
Totalt 7 km, 45.54


Tisdagsträning på cykeln

I tisdags körde jag min cykelklass i vanlig ordning. Den hänger med hela sommaren, jag tar dock några veckors Sats-semester i augusti. Tror jag. Än så länge är det många som hänger på och det är kul. Efteråt körde jag pullups med gummiband, 5x2, och det kändes helt ok.


RSS 2.0