Fredag

Jag älskar vinter och snö. Bara snön ligger kvar en stund och det inte är halkbana ute. Som nu ungefär. Och så kan man åka skidor! Jag ska flörta med min far och se om det inte kan bli lite skidor i helgen. Mellan jobb. Om snön ligger kvar förstås. Annars är det fredag. Och imorgon är det första december. Galet! Jag älskar december och ska se till att göra det även detta år. Semester, värme, lussebullar, jul, nyår och glöggmys. Det blir vad man gör det till. Så.

Ha en bra fredag!


28 november 2012

Alltså vädret, vad tusan? Jag blev helt genomblöt av snöblandat regn när jag skulle ta mig hem idag. Jag åkte förbi päronen och hälsade på efter att de kommit hem från sin resa borta i Centralamerika. Ååh, lite avis. Men snart är det min tur för lite semester så jag kan stå ut lite till. Nu har jag precis kokat risgrynsgröt och ska ner och ta hand om kissen och öva lite Body pump till morgondagens pass i Kista. Jag är riktigt taggad för lite pumpande på lunchen imorgon. Det behövs i den lite för stressiga vardagen just nu. Men som sagt, snart semester!

 

Det är inte fint blingbling. Det är snöblandat (?) vatten. Det till och med droppade från ögonbrynen. Inte myspys. Men då blir det desto mer myspys när man väl kommer in.

 

 


Team-BP 84 i nya pjuck

Efter veckans första klass, en cykel på lunchen i Kista med ny musik, körde jag och en kollega releasen av nya Body Pump-programmet. Vad ska man säga? Det var grymt kul och deltagarna var lika grymma som vanligt. Programmet då? Jag tycker i stort att det är lättare än det förra rent viktmässigt, bortsett från bröst- och axellåten som väl ligger i nivå. Typ. Roligt med nytt och på torsdag blir det veckans andra teamklass och till dess hinner man fila på instruerandet och allt runt omkring så det bara rullar på liksom.

Igår fick vi våra nya skor på Sats också som invigdes under klassen. Och de var sköna som tusan, som en lite tjockare strumpa. Eller som en lite mjukare sko. Välj själv. Tänk barfotasko. Snygga, sköna och perfekta i storleken. Vad mer kan man önska?

 


Body pump 84 och julbord

I fredags hade jag myskväll med en vän och fick prata och prata och prata. Mycket välbehövligt och mysigt. Och ett skönt sätt att starta helgen på efter ytterligare en minst sagt stressig vecka.

 

Igår satte jag igång att öva in nya releasen av Body pump 84, efter att ha gått på kvartasutbildningen i torsdags. Så här långt tycker jag musiken är rätt peppande, men någon låt kanske jag skulle vilja bygga upp med något annorlunda övningar. Och det är väldigt mycket marknadsföring för att köpa in de nya skivstängerna. Men nytt är alltid roligt och på måndag blir det en team-pump i Sundbyberg med alla nya låtarna. Grymt!

Öva Body pump hemma i vardagsrummet. Då ser det ut så här.

 

 

Jag fick även årests första dos jul igår med julbord på Ikea. Jag är ju ett matvrak, det är liksom mitt signum. Men just julbord har inte varit min favorit genom åren. Det har ju sin mysfaktor och jag vill absolut inte vara utan det. Men det räcker med laxen och gröten. Och lite köttbullar och prinskorvar. Med ketchup. Men mat är alltid mat och mer än mätt blev jag. Efter det och några rundor inne på Ikea orkade man inte så mycket mer och somnade tidigt och har väl skramlat ihop en nio timmars sömn i natt. När hände det senast?

 

Nu ska jag käka frulle och sedan åka till Barkarby och se om det finns något värt at shoppa där. Sedan blir det tillbaka med näsan i datorn för att öva Bpdy pumpen, kirra en ny cykelklass och lägga upp två gymprogram. Mer tid, tack!

 

Happy söndag!

 

 


Kycklingfiléer med rotfrukter i ugn

Igår lagade jag mat. Men så mycket lagande vill jag inte påstå att det var. Det var mest hiva upp på plåt, krydda, in i ugn, färdigt. Bra mat som sköter sig själv, så man kan pyssla med annat under tiden. Precis som jag gillar det.
 
Ingredienser
Tinade kycklingfiléer
De rotfrukter du vill ha, typ potatis, palsternacka, morötter etc.
Salt och peppar
Soja
Olivolja
Balsamvinäger
Rosmarin
 
Gör så här
Salta, peppra och häll soja över kycklingfiléerna i en ugnsäker form
Skär de rotfrukter du vill ha i precis rätt storlek..enligt dig själv såklart..och lägg dem i formen
Häll över olivolja och balsamvinäger
Krydda med rosmarin och salt
In i ugnen på 225° ca 35-45 minuter eller tills det känns klart
 
Bon appétit!
 
 
Idag på lunchen teamade jag och en kollega min Body pump som numer är flyttad till torsdagar på det nya Kista-centret. Och om en stund ska jag iväg på Body pump-kvartalsutbildningen med ny musik och nya övningar. Kul kul! Träningsvärken kommer säkert som ett brev på posten imorgon. Härligt! Ha en fin kväll och ta hand om varandra denna mörka novemberkväll. Tjing!
 
 
 

Licencierad träningsinstruktör

Jo man tackar. Efter att även ha klarat den skriftliga tentan kan jag nu lägga Lic. Träningsinstruktör på CV:t. Och jisses vad härligt det känns. Ytterligare ett steg på vägen. Nu gäller det bara att komma igång och instruera lite och samtidigt lära sig ännu mer. För visst är det så, ju mer man lär sig desto mindre kan man. Eller känns det som i alla fall.

Middagen idag fick bli sushi som jag suktat efter ett tag nu. Samtidigt slängde jag in några kycklingfiléer i ugnen som mat för en annan dag. Multitasking när den är som bäst. Nu ska jag strax se hockeyn, Örebro-Djurgården. Och sedan ska jag ladda för team-Body pump imorgon lunch i Kista. Kom och svettas med mig och alla andra! Go, go, go!

 

 

 


Bra, bättre, gladast!

Jag vet inte hur jag ska sammanfatta denna härliga Body Pump-klass! Det finns inte tillräckligt med positiva synonymer. Men jisses, vilket drag, vilken energi, vilka härliga leenden, vilken teknik! Man blir helt klart lycklig i själen. Nu ska jag ta mig hem, äta, duscha och ja, typ så. Jag tar till nötter på vägen för att inte dippa för mycket i blodsocker. Woho, happy måndag!


Fast forward

Alltså vart tar tiden vägen? Helgen bara swischade förbi som jag vet inte vad. Det känns som att någon tryckt på fast forward, och hej vad det går. I alla fall. Helgen har innehållit fest, mysfika med vänner, filmkväll, hockey (vinst yeeeeah!) och lite annat smått. Idag var det dax att hoppa upp på instruktörscykeln, den här gången på det nya Kistacentret. Bortsett från ny musikanläggning och avsaknaden av luft i salen gick det smärtfritt. Nu ska jag iväg och köra Body pump i Sumpan, som jag också missade förra veckan. Skoj ska det bli och skönt med lite endorfiner till mitt slitna huvud.

Hejsvejs!


Paj igen

Nej, jag är inte ett dugg paj. Snarare tvärtom. Jag känner mig väldigt hel, glad och tillfreds just nu. Jag har precis haft mitt praktiska prov i Träningsinstruktörskursen. Och jag blev godkänd!! Jag var sjukt nervös innan och glömde typ bort vad ett gym överhuvud taget är, ännu mer vad som finns i ett gym.

Men lunchen var i alla fall paj. Eller bestod av paj. Med ost och skinka. Sjukt gott och nu är jag mätt som tusan. Nu ska jag in och skriva det skriftliga provet och har laddat upp med nötpåsar, Tyrkisk peppar och choklad. Och kaffe. Det här kan ju knappast gå fel. Ooooh!


Träningsinstruktör, dag fyra

Idag har jag kört dag fyra på Träningsinstruktörsutbildningen hos Safe. Idag gick vi igenom bröst och framsida axel med fria vikter, rygg och bröst i maskin samt biceps och triceps. Efter lunch körde vi programkonstruktion, hur man gör, vad man ska tänka på för olika individer och så vidare. Sjukt kul och intressant, det är ju det här man (jag) vill pyssla med liksom. Nu ska jag sätta ihop ett program för en tänkt kund och öva mina skills.
 
Papper, kaffe och snacks - en helt vanlig pluggdag.
 
 
Pajlunch så man orkar hålla lågan uppe
 
 
Det har varit en grym dag, med en härlig grupp och fin energi som jag verkligen behövde ladda med. Nu spanar jag hockey på Viaplay eftersom jag inte hann med Hovet idag. Jag hann inte heller med min måndags-Body pump i Sundbyberg idag. Men jag tror och vet att de kämpat grymt bra ändå och jag ser fram emot att vara tillbaka nästa vecka igen! Nu ska jag multitaska hockeyspanande med plugg och lite mys på det. Jodå, det går om man vill.
 
 
  

Helgen

I lördags var jag fortfarande lite mentalt frånvarande, så jag drog iväg till Hälsomässan och trodde jag skulle få se underverk. Och lite besviken blev jag nog. Den var inte alls så top notch som den varit alla andra år jag hängt där. Men det kan förstås bero på mig själv också. Hur som helst är Hälsomässan ett inslag som jag inte missar, så vi ses nästa år igen!

Igår var jag på visning av Tele2 arena och den blir nog grym när den står färdig nästa år. Och så hoppas vi på många Djurgårdsvinster där när vi hoppar från Stadion till Tele2. Efter det drog jag till jobbet och brände av en massa effektiva timmar. Pust!

 

 


Fredag

Efter en minst sagt fullspäckad jobbvecka är det grymt med helg. Vi startar med sushi och film. Och fortsätter med Hälsomässa och VILA. Och avslutar med plugg och ännu mer jobb. Nästa vecka är det dax för mig att gå sista dagen på Träningsinstruktörsutbildningen och sedan förhoppningsvis visa mina skills, så jag måste se till att jobbet inte äter upp mig till dess.

Nu ska jag sätta hjärnan i offline mode i sisådär 19 timmar. Och varva ner. Tjing!


En apa som liknar dig

Efter en Body pump med flera plus i kanten är man lycklig och endorfinhög som få. Idag var takten så grym och tekniken så fantastisk att det ibland var bättre att coacha tyst med diverse leenden och utstrålning än att prata. Herrejösses alltså. Att dessutom få en hel massa leenden tillbaka gör ju inte saken sämre. Nu har jag ätit en bautatallrik mat och ska väl hoppa in i duschen så snart benen orkar bära mig dit.
 
I helgen har jag annars gjort allt och inget. Halvdag i tosdags och bebismys med en liten kille. Ledig fredag med långprommis och mat. Lördag med treårskalas och häng i stan och en söndag med promenad på Skogskyrkogården, häng med vän och lite mer mat. Och så har vi spanat Så mycket bättre förstås. En smart programidé med grymma artister. Lyssna bara på Darins låtar hittills. Som godis i mina öron. Magnus Ugglas tolkning av Olle Ljungströms Jag och min far är också sjukt bra. Inte visste man att Uggla kunde beröra såhär.
 
 Darin - Stockholm 
 
Darin - En apa som liknar dig
 
 
 

RSS 2.0