Söndag

Idag har vi varit igång precis hela dagen. Först frukost följt av lussebullsbak samtidigt som jag renbäddade sängarna, tvättade två maskiner och jobbade lite. Sedan hann vi med en tur till affären och en sväng om i parken. Sedan kirrade jag ugnsstekt falukorv inlindad i bacon med ost och senap. Sedan..gjorde jag nog något mer viktigt innan jag hoppade in i duschen. Nu laddar jag inför en vecka med mycket jobb och en måndag med hela nya Body pump 92. Det här med träning har ju gått sisådär efter min lilla förkylningsattack. Men imorgon är det dags, för nu känns kroppen redo igen. Äntligen. Natti!

Blivande bullar med mycket fyllning


Korv, bacon, tomat, senap och senare ost



Träningstights

Härliga lördag! Vi startade lugnt hemma och efter frukost tryckte jag in lite Body pump i skallen. Det värsta är att när man trycker in något, försvinner något annat. Så vissa låtar jag körde i måndags var jag tvungen att friska upp minnet med igen. Men på måndag hoppas jag vara mer än redo att leverera.

Efter Alicias lunch och middagslur åkte vi till stan, lämpade av henne hos farmor och farfar och kunde i lugn och ro spana runt på Ralph Laurens utförsäljning. Vi lyckades hitta några fina saker innan vi vände hemåt och plockade upp Alicia på vägen.

Och efter det har jag ägnat kvällen åt skumtomtar, hockey och nätshopping med träningstights i fokus. En ganska bra kväll i min värld.

Triss i tights, från Nelly


En ledig fredag

Idag har jag en hemmadag med Alicia. Jag startade med en skön dusch och sedan en minipronenad till affären. Sedan har jag hunnit med lite jobb, en god lunch som gav mig lite Lucia-feeling, adventspynt, dans med Alicia och tillagande av efterrätt till kvällens dejt med mina brudar. Man är ju inte produktiv en dag som denna, men man får sänka ribban och lära sig vila också.


Dagens lunch får fem Lucialjus av fem möjliga 




Löparkväll

Igår var jag om möjligt ännu mer förkyld. Istället för träning drog jag iväg på ett löpevent hos Runners store med Womens Health efter jobbet. Där var Anders Szalkai och pratade löpning och vad man bör tänka och fokusera på inför ett Halvmarathon och 2xU var där och pratade kompression. Trevligt. Jag blev ett par kompressionstights och en goodiebag rikare. Men det var minst lika skönt att komma hem till en glad dotter efter en lång dag.


Anders Szalkai pratar löpning



Veckans träning vecka 47

Måndag: Instruera Body pump 
Tisdag: Löpbandsintervaller 10x200 m, totalt 6 km 
Onsdag: Styrka olympiska lyft
Torsdag: Kvartalsutbildning Body pump 92
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 5 km
Söndag: Styrka olympiska lyft


Förra veckan såg träningsmässigt bra ut i min värld. Min fantastiska måndag i kombination med två löppass, två styrkepass och så kvartalen i Body pump som gav mig brutal träningsvärk i bröst. Och så en vilodag på det. Synd nu att jag blivit sjuk och att denna vecka inte kommer upp i samma standard. Men då kanske nästa gör det!



Förkyld igen

Igår vaknade jag upp med tjock hals och idag har det blivit värre. Jag vet inte vilken förkylning det är i ordningen, men denna höst har jag varit mer förkyld än frisk. Tråkigt, men det är bara att vila och försöka äta näringsriktigt. Och ta den egentliga träningstiden till att åstadkomma något bra. Igår blev dessutom till att vara hemma med lilltösen som också är snuvig. Mamma jobbade med sina viktiga papper och Alicia med sina.







Måndagsmagi

Det är någon form av magi över min måndagsklass. Idag körde jag fem låtar från nya releasen, Body pump 92, vilket gick smärtfritt. Jag tycker det är galet skönt med ny koreografi och nästa vecka kör jag hela nya 92:an. Och mina fantastiska deltagare som utvecklats så grymt mycket sedan Body pump 91 var ny. Det är härligt att se. Nu ska jag hem till en krasslig dotter och hoppas hon blir förkylningsfri typ nu.


Så här galen blir man efter lite måndagsmagi




Styrketräning

Idag fick jag till ett styrkepass. Och det gick såsådär i början men med mina avslutande pullups- och bröstpresset kändes det på topp. Pullupsen börjar jag bli mer kompis med och det är förmodligen för att jag börjar känna mig starkare. När vi kom hem blev det lunch och vila. Och nu ska vi ut på en liten utflykt. 










Transportlöpning

Idag har vi städat och fixat för att sedan dra hem till päronen på en fika innan de drar på semester. Igen. Och istället för att åka till dem drog jag på mig löparstassen och sprang hem till dem. Fem kilometer skrapades in på kontot på 26.43. Det var väldigt tungt idag men jag lyckades ändå hålla ett ok tempo. Det kändes i alla fall som att benen inte samarbetade och att det gick väldigt långsamt. Skönt efteråt var det hur som helst! Nu inväntar vi middagsgäster som ska bjudas på pulled pork som gottat sig i ugnen i sex timmar nu.











Fredag

Äntligen fredag! Det ska bli riktigt härligt med helg. Hemma startade vi med lite fredagsstädning och sedan drog vi hem till svärpäronen så inte Elja känner sig ensam när de är borta. Elja får bo hos dem tills vi flyttat eftersom vi har tapetserat om och inte gärna vill ha klösmärken på tapeten. Nu väntar jag på att bli serverad juleskum och glass. Mmm..








Veckans träning vecka 46

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Löpbandslöpning 5 km 
Onsdag: Vila
Torsdag: Intervaller 10x200, totalt 6 km
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 5 km
Söndag: Vila


Förra veckan fick jag kämpa för att få till mina pass. Tre löppass och min Body pump blev resultatet, men det här med styrkan gick sådär. Jag hade inte en hel fokuserad timme över för att klämma in den. Alls. Men man lär sig från vecka till vecka och utan min styrka är jag inte jag. Bättre planering och prioritering framöver helt enkelt!

Kvartalsutbildning

Jag är mör i kroppen. Bröstmuskeln har jag redan träningsvärk i och underarmarna smärtar lite. Det är resultatet av kvartalsutbildningen i Body pump 92, trots att utbudet av viktplattor var uruselt! Men jag fick skramla ihop det som fanns så det skulle kännas ordentligt. Nu är det hjärnans tur att kopplas in för att lära mig koreografin.





Morgonstyrka

Tidig morgonträning. Så jobbigt att gå upp och så fullständigt värt det när man är klar! Det gör ju hela dagen. Idag blev det rodd och overhead squats som uppvärmning. Sedan styrkefrivändning, splitpress, kettlebellswingar, pullups och front squats. Skön morgon trots att det inte var frivändningarnas dag just idag. Men då gick pullupsen bättre så det jämnar ut sig. Jag körde ingen styrka på hela förra veckan, så denna vecka ska jag kämpa lite extra för att få till det.








Intervaller

Idag skulle jag egentligen kört ett styrkepass med min PT, men det blev ändrades planer och jag styrde om till löpintervaller istället. Dock hade jag inte rätt skor med mig och dessutom saknade jag löpstrumpor. Men jag körde på ändå, i bomullsstrumpor och skor jag aldrig kört någon form av löpning i. Och det gick ju det också, utan att få skavsår. Men det kändes väldigt annorlunda och jag fick ett annorlunda löpsteg. Men det är väl bra med lite variation.

Uppvärmning 2 km (11,5 km/h)
Intervaller 10x200 meter (17,1 km/h), 100 meters gåvila emellan.
Nedvarvning 1 km (10,5 km/h)
Totalt 6 km, 31.57


Idag var det inte alls lika jobbigt som de senaste gångerna, så nästa gång ökar vi upp hastigheten ett snäpp.


Inte mina vanliga intervallskor


Men välmatchat i alla fall. Neondetaljer it is



Måndag

Idag var det såklart dags för min fantastiska måndagsklass. Man hasar sig dit, lite lagom seg. Och man hoppar därifrån, fullproppad med ny energi. Om alla deltagare visste vad de ger mig alltså. Idag lyckades jag dessutom att inte göra bort mig i tricepslåten, alltid något! På torsdag är det dags för kvartalsutbildning med ny musik och ny koreografi. Spännande!










Söndag

Idag har vi firat mamma/mormor som fyllt år. Vi har ätit allt från mazariner och dammsugare till kött, potatisgratäng, krusbärspaj och chokladmousse. En rejäl dag så att säga. Nu är jag så sjukt trött att ögonen inte hänger med. Imorgon är det dags för en ny vecka som jag hoppas startar med lite styrketräning. Godnatt!


Vårt lilla bustroll


Dagens löp



Idag var jag ute och löpte en sväng. En femma blev det som började riktigt bra. Första kilometern fanns det ingen hejd på mina ben. Sedan tog det liksom slut och jag fick kämpa mig igenom de fyra sista. Jag kände mig trött i benen och fick träningsvärk i vaderna direkt efter. Men det var skönt att komma ut en sväng. Klockan stannade på 26.55 som känns ok med tanke på mitt ojämna tempo.










30-årsfirande

Vilken fantastisk kväll jag hade igår. Jag följde med på 30-årsfirande av sambons jobb. En fest som bjöd på allt och lite till. Trerätters middag, bubbel, musik med Jennifer Brown, stå upp-komik, trevliga människor, mingel, casino och, håll i hatten, uppträdande av Darin (!) och senare på kvällen Loreen (!!). Vilken partyhöjare. Jag hamnade längst fram vid scenen (ja men såklart!) och dansade loss rejält. Sjukt trevlig och bra kväll! Dessutom fick vi sovmorgon i morse. Vi vaknade vid halv tio, vilket inte hänt på några år. Niopoängare. Tiopoängaren kom när vi åkte till mormor och morfar för att hämta Alicia.




Woho!


Bästa platsen vis scenen


Men woho igen!


Loreen




By Malene Birger

Jag har en ny tränings/shopping/weekend/whatever-väska som är snygg, matchar det mesta och har plats för mycket. Bra kombo, speciellt för en packåsna som jag.


Älskar printet


Från Malene Birger



Veckans träning vecka 45

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: PT-pass olympiska lyft
Torsdag: Vila
Fredag: Intervaller 10x200 meter, totalt 6 km
Lördag: Styrka olympiska lyft
Söndag: Utelöpning 6,66 km


Förra veckan fick jag till fem träningspass, men jag fick kämpa för att få ihop dem. Två styrkepass, två varierade löppass och så min måndagsklass. Ett bra resultat med facit i hand, men jag hoppas att tiden kommer när jag faktiskt kan planera in mina träningspass ordentligt och inte vara stressad och 'springa förbi' gymmet på vägen hem. Men som sagt, med facit i hand fick jag ihop fem rejäla pass med variation. Bra så!



I'm back

Jag startade dagen med ett möte ute i Solna. Det drog ut på tiden och jag kom sent till kontoret. Men jag jobbade ikapp  tiden och fick en del gjort. Efter jobbet drog jag till gymmet. Egentligen borde jag kört styrka idag, men det var så mycket folk att jag föredrog en sväng på löpbandet. Och vilken tur, för idag var dagen jag pallade tio tvåhundrungar med hastighet 17,1 km/h igen. Sist jag gjorde det var någon gång innan Halvmaran. Då var jag dessutom uppe på 18 km/h. Snart ska jag vara där igen! Det var hur som helst pissjobbigt och härligt efteråt! 





Uppvärmning 2 km (11,3 km/h)
Intervaller 10x200 meter (17,1 km/h) med 100 meters gåvila emellan.
Nedvarvning 1 km (10,3 km/h)
Totalt 6 km på 32.24


Yeah!



Löpning

Jag har varit så nedrans trött idag att jag nästan höll på att nicka till några gånger. Jag tänkte att det enda som kunde råda bot på det måste vara träning. Jag praktiskt taget släpade mig till gymmet och var nära på att vända i dörren. Men jag hade ju bestämt mig. Och jag tänkte att något är bättre än inget. Det blev en femma på löpbandet (hastighet 11,5 km/h) på 26.14. Och lite piggare blev jag nog. Och väldigt mycket nöjdare. Träningens effekter är fantastiska!










Lyckopiller

Min måndagsklass, även kallad veckans lyckopiller är över. Även fast jag blandade ihop hela tricepskoreografin och bjöd på dubbla uppsättningar tricepsarmhävningar känns det fantastiskt efteråt. Haha, jag fick några leenden och förbryllade blickar, men det bjuder jag på. Jag gillar ju som bekant inte alls att göra fel, men äh, resten kändes så härligt att jag kan bortse från det idag. Nu är jag sådär härligt glad och nöjd med livet. Och väldigt, väldigt hungrig!!








Måndag

Hallå! Jag sitter på tåget till Sumpan för att köra min måndagsklass. Idag har det gått i ett på jobbet och jag känner mig ganska trött i skallen och grusig i ögonen. Då blir det skönt att röra på sig och glädjas åt alla deltagares medverkan och framsteg. Jag har varit sjukt trött i kroppen idag och undrar om det har med gårdagens löpning att göra. Eller så är jag bara trött. En lång natt med mycket sömn skulle inte skada i natt. Jag har i alla fall laddat upp med köttfärspaj och bröd till lunch. Det borde göra susen. Se till att gå iväg och träna du också, känslan efteråt är oslagbar!





Löpning

Idag skulle jag egentligen hoppat in och jobbat, men i sista stund blev det ändrade planer. Då hann jag med att hämta Alicia hos mormor & morfar, åka till farmor & farfar och käka lunch, en löprunda till mormor & morfar och äta middag och sedan hem igen. Nu har vi landat i soffan och ser I huvudet på Gunde Svan, en grym programidé. 

Och löpningen. Jag såg det som transportlöpning men ville få till några fler kilometrar. Så jag sprang en liten runda, hittade pappa i löpspåret och fick således sällskap hem till dem. Det gjorde att tempot drogs upp lite och jag var helt slut efter 6,66 km på strax över 36 minuter. Sjukt skönt att få till utelöpning igen med en kropp som kändes pigg och svarade riktigt bra på dagens löpning.














Hälsomässan 2014

Igår besökte vi Hälsomässan och blev inspirerad av träningskläder, kosttillskott, böcker och annat. Efter att ha köpt en bok om att frigöra sig från negativa tankar stack vi hem och pudrade näsan och drog iväg på inflyttningsfest. 








Ofokuserad lördagsstyrka

Hej hopp! Imorse drog vi iväg hela familjen till Sats. Dock hade Alicia startat om Nyhetsmorgon så den tiden som visades var inte riktigt sann, så jag trodde klockan var lite mindre än den var. Tur då att min sambo gav mig mer träningstid och åkte hem tidigare med lilltösen. Det blev olympiska lyft, men något ofokuserat. Det gick bra, men jag var liksom någon annanstans i tankarna.  Men träning som blir av är ju den bästa. Nu ska jag duscha innan det är dags för en sväng till Hälsomässan.










Veckans träning vecka 44

Måndag: Instruera Body pump
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Intervallöpning 10x200 meter, totalt 6 km samt PT-pass med olympiska lyft
Lördag: Vila
Söndag: Styrka olympiska lyft

Ovanligt många vilodagar även förra veckan. Hade det varit på eget initiativ hade det varit en sak, men nu har jag helt enkelt inte fått tiden och det tycker jag är väldigt tråkigt. Men fyra tillfällen är bättre än tre och nästa vecka kanske det blir fem? Så jag ska inte klaga när jag har en frisk kropp som får stå ut med mycket.




Löpning och juleskum

Hej hopp! Idag var dagen då min mobil äntligen fanns i butik och det var bara att hämta ut den. Eller inte. Har man inte sitt leg med sig blir det rätt svårt. Men jag drog till gymmet, intervallade mig lite lyckligare på bandet och åkte sedan hem, hämtade leget och styrde mot butiken igen. Och plötsligt hade jag min nya mobil i handen. Och halleluja för det. Jag har nästan mått dåligt av bildkvaliteten i några veckor nu.

På gymmet då? Det blev Intervaller, 10x200 meter och det gick riktigt nedrans bra. 

Uppvärmning 2 km (11,3 km/h)
5x200 meter (16,1 km/h)
5x200 meter (17,1 km/h)
Nedvarvning 1 km (10,3 km/h)
Totalt 6 km, 32.51 minuter

Kvällen avslutades med Idol och en massa gott. Och jag börjar få julkänslor. Kan det vara juleskummet tror vi?




Hmm, vem snodde innehållet?



Alexander Wang X H&M

Godmorgon! Äntligen fredag efter en fullmatad jobbvecka. Det lär bli jobb i helgen och en del nästa vecka och sedan kanske det går ner i normaltempo igen. Jag saknar alla mina träningspass och får till ungefär en tredjedel nu mot för några veckor sedan. Men allt har väl sin tid.




Igår stack jag iväg till Nacka Forum på lunchen. Det var första gången jag var där och det verkade väldigt fräscht och lugnt. Jag hade siktet inställt på H&M för att se om något ur Alexander Wang-kollektionen fanns kvar. Och håll i hatten, jag hittade mina tre inspanade plagg. Se bara.








Dessa pullups

Idag fick jag till en möte med min PT igen. Och de där pullupsen slipper man aldrig undan. Det är blandade känslor för den övningen. Den är grym och får med stora delar av överkroppen, men den är så tung att jag liksom vill gråta lite mellan varven. Men det är bara att bita tag vilket allt som oftast känns rätt bra efteråt. Men den magiska gränsen att klara tre pullups verkar svår att nå. Men skam den som ger sig. Imorgon lär jag ha en skön träningsvärk. Det känns alltid lite bättre att sitta still på kontor när man har lite smärta i musklerna. En smärta som man kämpat sig till. Nu blir det nattinatti.











Igår

Godmorgon. Igår dejtade jag en vän efter jobbet. Vi spanade in Dagmars utförsäljning som var lite för stökig för min smak. Tusen pers i en liten varm lokal och oordning på det gjorde att vi inte riktigt pallade. Men man hade säkert kunnat hitta både ett och två guldkorn. Om du vill dit är det på Grev Turegatan 30. Efter det gick vi och åt på Taco Truck på Nybrogatan 57. Sjukt trevligt!!

Efter det åkte jag till mäklaren och skrev papper. Nu har vi sålt vår lya. Innan visning så vi slapp fixa med allt. Nu ser jag fram emot flytten om ett par månader. Inredning, boa, fixa och pyssla. Underbart!









Energitopp på dagens klass

Igår fick vi, förutom att ha städat lyan, även en dejt med vänner som innehöll en rejäl äppelpaj. Det lever jag på än. Det kanske var därför min energi på dagens Body pump nästan gick att ta på. Det var fullt, det var leenden, det var kämparglöd och ungefär samma eufori som förra måndagen. Och en bra start på denna vecka. 








Träning med träningsvärk

Jag har fortfarande träningsvärk lite här och var. Trots det gick det bra med dagens träning. Tills det var dags för pullupsen. Alltså jösses. Det var både kroppen och psyket som strejkade lite, men jag ska inte klaga. Det gick okej och jag är nöjd. Nu ska jag se till att städa och packa några kartonger inför en förvisning av lyan imorgon.












Aquaria

Igår hade vi planer på att åka till Kolmården på något halloweenspektakel. Men när vädret var så pissigt blev det en sväng till Aquaria istället. Alicia var inte alls särskilt intresserad förutom att hon gärna ville hoppa ner och bada i ett vattenhål vi gick förbi några gånger. Jag gillade sjöhästarna bäst, helt klart! Coola djur det där!




Sedan käkade vi lunch på Blå porten. En god lax med potatissallad, sås och bröd. Efter lunchen drog vi iväg på shopping och jag hittade ett par skinnstövlar. Efter att vi shoppat på oss en massa gott från Delicato åkte vi hem och jag somnade i bilen. Således skrotade jag min tänkta utelöpning och la mig i soffan istället. Och nu ska jag göra dagens styrka på gymmet.





Gårdagens styrketräning

Jag hann med ett PT-pass efter jobbet igår också. Och känslorna efteråt: Muskeltrött kropp, inte nöjd, teknik är svårt, jag vill kunna allt med en gång. Nu är det dags att vända tankarna: En muskeltrött kropp betyder en kropp som jobbat. Hårt. Och det är bra! Att jag inte är nöjd stämmer in på mig 75 procent av min tid, men visst tusan är jag nöjd ibland. Ganska ofta. Dessutom kan man inte vara hundra varje sekund av sin tid. Teknik är svårt. Punkt. Och man blir bra på det man tränar. Så. Väldigt luddigt och min magkänsla säger fortfarande att gårdagens PT-pass inte kändes helt bra. Men det handlar om förväntningar, sömn, mat, mentalt tillstånd och tusen saker till som kan röra runt i skallen. Men jag gjorde det och har en hel del saker att ta med till nästa pass. Och idag har jag brutal träningsvärk. Sjukt bra alltså!





RSS 2.0